אשמח לאכול את הכובע אם בדיעבד יתברר שזה מה שזה היה. הלוואי.
ממש ממש מקווה שזה לא שובע/שחצנות, ורק סרגל מאמצים בשילוב עם מלא פצועים, כמו ש - @Josepe כתב מעליי. לא משוכנע לגביי זה.
אשמח לאכול את הכובע אם בדיעבד יתברר שזה מה שזה היה. הלוואי.
ממש ממש מקווה שזה לא שובע/שחצנות, ורק סרגל מאמצים בשילוב עם מלא פצועים, כמו ש - @Josepe כתב מעליי. לא משוכנע לגביי זה.
תמיד שיש שאנחנו מובסים, יש במהלך המשחק מספר פעמים שרואים את הרכות הבלתי נסבלת של פרנקי.
אראוחו חייב לשבת על הספסל עד סוף העונה או למכור אותו בינואר זה שפל המדרגה כבר, ואם הוא גם ככה לא יודע למסור אז למה להסית את קוברסי שמאל בכלל.
ברצלונה מקבלת גולים די דומים לדעתי ומשחקת בסגנון אחד והיא לא זזה ממנו בשום מצב ולא חשוב מה קורה. ההפסד חרא מבחינתכם כי 4:1 זה צורם. אבל זה קורה. אני חושב שבדקות האחרונות כשכולם עולים למעלה ומצילים את המולדת זה עוד מתקבל על הדעת, זו היפקרות אבל בגבול מסוים. מסכים עם הביקורת כלפי רונאלד אראוחו ופרנקי דה יונג.
בגדול אבל אין מה לעשות, כי לגיטימי לבוא בטענות להאנסי פליק אבל יש גבול לכמה אפשר לאלתר ולהסתדר. סגל קצר בכל העמדות למעט הקישור לדעתי, מכת פציעות וגם יריבה שתופסת יום וכמובן מהלך משנה משחק שהולך הפוך נגדכם עם הפנדל כי אם רוברט לבנדובסקי לא מציג את הפנדל הגרוע שיש לו מתוך עשרה אז ברצלונה שוב עושה 2:3. בלי לאמין ימאל וגם ראפינייה שחוצב גולים קלאסי במשחקים האלה זה נורא-נורא קשה.
זה מדהים שסביליה כל כך הרבה זמן לא ניצחון את ברצלונה בליגה, זה מטורף, ניצחון ראשון שלה מאז 2015-16 זה עשור. ריאל הפסידה שם ב-2016-2019 בכל עונה, תיקו ב-2023-24 שהייתה עונה אדירה שלנו.
נקודת אור? הוולה המדהים של מרקוס ראשפורד, הוא הולך לתת מספרים נהדרים העונה. וכולה פיגור נקודה מריאל. אנחנו לא משחקים טוב. ואוטוטו הקלאסיקו.
סליחה שאני עורך השוואה די מפגרת כי כדורגל זה אף פעם לא ככה, אבל אני מסתכל על ההגנות של שתי הקבוצות בהרכבים מלאים ולדעתי ההגנה של ריאל מדריד אמורה להיות חזקה יותר על הנייר לפחות, וז’ואן גארסיה שלא שיחק היום הוא נפלא כמובן, אבל עדיין לא טיבו קורטואה.
ראשפורד כנראה נפצע
…
לא יודע מה פליק אמר להם במחצית, אבל עד הגול השלישי הייתה בארסה מוכרת, שולטת, מגיעה להזדמנויות וגם משאירה חורים מאחורה.
כלומר, זאת לא (רק) עייפות, המחצית הראשונה הנוראית הזאת היא גם תוצאה של הכנות לקויות. וזה קודם כל על פליק.
ברמה פרסונלית, כולם היו גרועים. אולי חוץ מראשפורד והמחליפים.
שופט פשוט בדיחה. בריאל מדריד TV צריכים לעשות סרטון תשבוחות עליו.
הכניס את אריק שיודע להניע כדור מאחורה(לדעתי שחקן ההגנה הכי טוב שלכם העונה), הכניס את באלדה שיודע לרוץ מהר עם הכדור ולשבור קווי הגנה.
ובעיקר, הוציא מההרכב את המתנה שלא מפסיקה לתת.
טוב ראיתי עכשיו תקציר (חצי ערב לבד עם הילדים זה נגזר)
דבר ראשון לא פנדל בחיים, מזוודת כסף אחת גדולה.
דבר שני איפה קישור אחורי ולמה הגנה כזאת גבוהה נגד קבוצה שמאז ומתמיד המומחיות שלה זה לטוס קדימה דרך האגפים, עוד מימי נבאס ודייגו קאפל.
כל הגולים אותו דבר, העתק של חור אחד גדול, שום עקומת למידה.
דבר שלישי שסצ’ני ויתר לפחות ב-2 גולים, עשה טובה שזינק לפחות ב-2 גולים. בעיקר בשלישי.
דבר רביעי לבה חתיכת מטומטם, די עם הפנדלים הגרועים האלה של לעצור לדלג לעצור לדלג, ההמצאה הגרועה בהיסטוריה של הכדורגל, פוטה רוץ ותן פצצה.
דבר חמישי פתיחת עונה זוועתית של קובארסי
בטח יעלה עוד כשאשלים יותר מתקציר של 3 דקות
אני שמח ומשחרר קללה בכל פעם ששחקן שבועט ככה מחמיץ, לא משנה איזו חולצה הוא לובש. איזה טרנד מפגר.
הוא משחק כל העונה בצד הלא טוב שלו, הוא תמיד עם רגל נגדית למהלך המשחק.
אין לי שום תלונה לשחקנים היום.
פליק בשלשול היסטורי שיכול להתחרות ראש בראש עם הסצינה המפורסמת של ‘‘דאמב אנד דאמבר’’.
הניסיון לדחוף שחקנים לתוך שיטה שבנויה עבור שחקנים אחרים היא הזויה. הבחירה לעלות עם קו הגנה כזה שוב ושוב היא נוראית. עצימת העין לחורים בקישור.
המשך הקרדיט לאולמו שנמצא במומנטום שלילי בטירוף. המשך הניסוי המביך עם פרנקנשטיין כמגן שמאלי.
ומעל הכל הכנה לקויה ביותר למשחק וחוסר יכולת להגיב.
שבוע שעבר נתתי לו מחמאות אבל היום הוא נתפס עם המכנסיים למטה. אני מקווה שזו טעות נקודתית ושהלקחים שיופקו עד המחזור הבא הן לא רק ‘‘ימאל וראפיניה להרכב’’(בתקווה שיהיו כשירים).
פנדלים יש לו 88 מתוך 99 לאורך הקריירה, הרבה יותר מהממוצע.
בליגה מאז שהגיע 13 מתוך 16, אבל זה מדגם לא מספיק מייצג.
גם אני שונא את הסגנון הזה, אבל הוא מצליח בד’'כ
תכלס? התוצאה הסופית משקרת לא ראיתי מחצית ראשונה, ואולי הם יכלו להבקיע עוד - אבל וואלה דקה 75 היה לנו פנדל, ולבנדובסקי החמיץ אותו ברשלנות. יש פה מישהו שחושב שאם היינו עושים 2-2 זה לא היה נגמר בניצחון לנו?
בסופו של דבר זה משחק שנפתח בפנדל שערורייתי לטובת סביליה. פנדל מהסוג שרק ריאל מקבלת, וגורם ליריבה לרדוף אחריה כל המשחק. אם משחק היה נפתח בפנדל לנו במקום, אז לפחות התוצאה הייתה 0-0 ולא היינו צריכים להתחיל לרדוף אחריהם משלב מאוד מוקדם, ולהפקיר את ההגנה.
גארסיה, באלדה, גאבי, פרמין, ראפיניה, לאמין - חמישה שחקני הרכב + המחליף הראשון שלנו פצועים, והסגל שלנו לא עמוק מספיק כדי להתמודד עם זה. תוסיפו לזה את העובדה שבלי איניגו אנחנו נאלצים* לשחק עם רונאלדו פאק-יו אראוחו, שמזיז את קובארסי שמאלה, דבר שהופך אותו לבלם בינוני ומקשה על קונדה ואת זה שאולמו בכושר הגרוע בקריירה שלו (מבלי לדבר על הקרדיט המוגזם שמקבלים מרטין ולבנדובסקי הגרועים) - וקיבלתם קבוצה במצב מזעזע עם הגנה עוד יותר מזעזעת.
תראו, קו ההגנה הגבוה הוא קריטי, בעיקר כשאנחנו בפיגור. אין לנו ברירה אלא לצמצם את המגרש, ולנסות לשבת על היריבה עם לחץ גבוה כי אנחנו חייבים להבקיע. הבעיה היא שאנחנו משחקים עם 4 שחקנים שלא אמורים להיות על הדשא. שצ’נסני עדיין מנסה לרדת לכדור, אראוחו שחקן פח, קובארסי זוועה בשמאל ומרטין… אוי מרטין. ועם שחקנים גרועים, לא פלא שקבוצות עוקצות אותנו בכל פעם. כל העניין הזה משפיע גם על קונדה שבמקום לישר קו לנבדל מיישר קו עם היכולת של חבריו להגנה וקיבלנו קבוצה פריכה מאחורה.
*מישהו צריך להגיד את זה: יש לנו אלטרנטיבה והיא לשחק עם קובארסי בלם ימין וכריסטנסן בלם שמאל. פליק הוא זה שאחראי על זה שרונאלד פאק-יו אראוחו מקבל הרבה יותר קרדיט ממה שהוא צריך, בדיוק כמו מרטין שכל אלטרנטיבה עדיפה עליו. כמה גרוע כבר יכול להיות עם ג’ופרי? שלא לדבר על ואייה שנבעט לקומו.
גם כן החלטה מאוד תמוהה שלו. ברדג’י אולי לא יודע לבעוט לשער, אבל המשחק נראה משמעותית יותר טוב איתו באגף, הוא היה צריך לפתוח. במקום זה הוא נכנס כמחליף, ובמקום להוריד את לבנדובסקי שנראה כמו גרוטאה - הוא הוריד את פראן. החלטה מזעזעת עוד לפני הפנדל שהקשיש החמיץ.
הרבה יותר קל לקבל פנדלים שלא נותנים לאף קבוצה אחרת, ולתת ליריבה לרדוף אחריך. היום לסביליה קיבלה פנדל מהסוג שרק אתם מקבלים, והיינו צריכים לרדוף אחריהם כל המשחק. כל הגולים ממתפרצות על קו הגנה גבוה. לך תוריד את קו ההגנה כשאתה בפיגור.
טל אני חושב שאתה עושה לבארסה הנחה מאוד גדולה אם אתה חושב שהפנדל המוחמץ או השופט אשמים בהפסד שלנו
יותר מזה רמונטדות פשוט הסתירו את חולשות שלנו.
אני לא מאשים אף אחד אחר חוץ מברצלונה, וזה יותר גדול מאולמו או שחקן זה או אחר.
בעיני האשמה היותר גדולה זה לא אצל פליק או השחקנים זה דקו ולאפורטה. הסגל פשוט קצר ולא מספיק טוב.
אני כועס על פליק בעיקר על אולמו. די מספיק איתו.
צודק, אבל -
א. מבין למה קובארסי פחות טוב בשמאל מאשר בימין. לא מבין למה קובארסי כל כך גרוע בשמאל. מילא זה היה “רק” עניין של רגל הפוכה לכיוון התנועה של היריב או משהו, אבל זה גורר אותו גם לשטויות שלא אמורות לקרות לבלם גם אם הוא משחק בעמדה אחרת לגמרי (למשל הגול הראשון של פסז’ ברביעי שעבר).
ב. לא יודע למה, ואני יכול רק להעלות השערות, אבל בשורה התחתונה - פליק כנראה לא סופר את כריסטנסן. אם הוא מוכן להקריב את קובארסי, ובעצם את האפשרות להרכב הגנתי אידיאלי מבחינת עמדות (בהתחשב בשחקנים שיש לנו, לא באלו שהלוואי והיו), בשביל אריק/אראוחו, ולא נותן לדני לשחק יותר מדי - יש שם משהו שאנחנו מפספסים. אישי, מקצועי, כשירותי - לא יודע. אבל חייב להיות. אחרת אין לי הסבר.
אפשר לעטוף את זה בהרבה מילים (חכמות ונכונות), אבל בסוף היה בעיניי מתאם לא רע בכלל בין ההרכב, היכולת והתוצאה.
צריך לומר שהסטט’ פה קצת משקרת.
מי שראה את הפנדלים שלו (את אלה שהוא בעט ככה - לפעמים הוא שוכח את התנועות של הריקוד ובועט נורמלי) יודע שלא מעט מהן נכנסו בנס או בדרדלה.
אאלט גם בליגת האלופות הוא בעט ככה והחמיץ.
אני אמשיך לכתוב שבוע אחרי שבוע שלא צריך לשרוק לפנדל על דברים מהסוג הזה, ואנשים (משני צידי הפורום, בתלות בזהות האוהד ובזהות הנהנת מהשריקה) ימשיכו להתווכח איתי בדקדוקי עניות למה ע"פ החוקה השריקות האלה מוצדקות. אני לא יודע (וגם לא ממש אכפת לי למען האמת) האם מדובר בשינויים ברמת החוקה או “רק” ברמת ההנחיות לשופטים ולצוות הוואר - אבל חייבים שינוי מהותי בתחום הזה. לא בשביל שערים כאלה אנחנו רואים כדורגל.
מן הסתם התוצאה משקרת, לפחות קצת, ולו בגלל העובדה הפשוטה ששניים מארבעת השערים של סביליה הובקעו בדקות האחרונות של המשחק, כשברצלונה כולה בהתקפה.
דווקא בגלל שהתוצאה משקרת - אני חושב שהביקורות על פליק טיפה-טיפה מוגזמות, ויש פה קצת מתסמונת המאניה-דיפרסיה המוכרת של אוהדי כדורגל באשר הם. כן זה מבאס להפסיד פעמיים ברצף, בייחוד כשאחד משני ההפסדים הוא תוצאה מהדהדת, וכן “קל לי” לדבר בתור אוהד מהצד (ויותר מזה - של היריבה ממש), ואוהדי הקבוצה תמיד יהיו הביקורתיים ביותר כלפי הקבוצה שלהם. אבל חשוב להפנים שמנהל, כל מנהל - מאמן קבוצת כדורגל במקרה הזה - לא יכול לפעול באותה תזזיתיות שבה אנחנו האוהדים חושבים לפעמים, ויש חשיבות גבוהה גם לשמרנות זהירה.
דוגמה: נכון שעל-פניו נראה שהטריק של קו ההגנה הגבוה מיצה את עצמו, היריבות כבר למדו אותו, מלכתחילה הוא היה בנוי על יותר מזל משכל, וכיום הוא מביא ליותר נזק מתועלת.
מצד שני - ה"טריק" הזה כן עבד נפלא במשך עונה שלמה, הביא למספרים הגנתיים פנטסטיים בכל קנה מידה ותרם רבות לאליפות ולעונה המצויינת של בארסה אשתקד, אוהדים כאן הגנו עליו בחירוף נפש כשאוהדי היריבות פקפקו ואמרו שהנה אוטוטו הוא קורס (מה שלא קרה במשך עונה שלמה כאמור), וחשוב לזכור - הוא נשען לא מעט על היכולת של האישית של צמד הבלמים, כשהשנה קובארסי נראה כמו צל של עצמו והשני התחלף (ולכן מתבקש אולי להחליף את השיטה, ובכל זאת, כאמור - שמרנות זהירה). לכן, לפני ששוברים את כל הכלים ומנסים דברים חדשים שאולי יצליחו אבל גם סביר מאוד שלא - שווה אולי כן לתת עוד הזדמנות למה שעבד שנה שלמה, לראות אם קובארסי יחזור לעצמו והאם אראוחו המשתפר יתאים את עצמו טוב יותר לשיטה.
וכך גם לגבי נקודות ביקורת אחרות - הביקורת לגיטימית ואף במקום לרוב, כמובן, מצד שני פליק הרוויח את הזכות ל(קצת) יותר סבלנות איתו ועם השיקולים שמנחים אותו.
בשולי הדברים ולא ראיתי שהוזכר כאן (אם כי זה מובן בסה"כ בהתחשב בהפסד הכואב), אבל עבורי אישית היה מרענן לראות את אלסיס חוגג את השער שלו בצורה הכי טבעית שיש. הלוואי שזאת תהיה התחלה של מגמה, שתפסיק את המגמה המגוחכת שרואים בשנים האחרונות של שחקנים שלא חוגגים מול קבוצות שגם סבתא שלהם לא זוכרת שהם שיחקו 12 דקות בנוער שלהם לפני למעלה מעשור.
טוב כמה דברים.
ועם כל התלונות לשופט-אני מאוד כועס על קונדה ואראוחו.
על אראוחו אני נטו כועס על פליק ודקו. אם הייתה הצעה של 40 מליון הם היו צריכים לעשות חושבים. גם כי פליק יודע מה יש לו ביד, ושהוא בלם מאוד אתלט, חזק, מהיר עם המון רצון ומוטיבציה, אבל מצד שני גם נכה עם הכדור וטיפש מאוד בלי הכדור. ברצלונה לא יכולה להכיל תכונות אופי כאלה של בלם. לא משנה כמה פעמים הוא ינשק את הסמל וישבע באמא שלו שהוא רוצה להישאר. צריך להודות שההימור נפל, ובהצעה הבאה למכור!!! ניוקאסל, צ׳לסי, יונייטד, יובה, באיירן. לא משנה.
קונדה פעם בכמה זמן פשוט אידיוט. למה לשחק אותה גבר? איפה הניסיון שלך בא לידי ביטוי? מצבים כאלה, תיפול על הכדור ותתפוס אותו! או שתכריח את השופט לשרוק נגדך או לרעתך, אבל בשום פנים ואופן אל תיתן לסביליה בפיחואן לצאת נגדך למתפרצת כשאתה עם קוו הגנה כזה גבוה!!!
אולמו ופרנקי לא מתאימים ביחד למשחקים מול קבוצות לוחמות ואגרסיביות כמו סביליה. זה מתכון לאסון. למה? כי שניהם קוקסינלים. הם לא יודעים להגן לא משנה כמה תמכרו לי פה שדה יונג זה הנסיך המדליק מאמסטרדם. במשחקים כאלה מבינים כמה קשר אחורי אמיתי, אגרסיבי ולוחץ חשוב. אני בכל יום פותח פה עם גאבי וקסאדו ולא עם שתי אלה. גאבי וקסאדו אולי לא היו מבריקים באמצע כיביכול כמו אולמו ודה יונג, אבל למען השם הייתה יציבות באמצע. היה קשיחות, היה איזון מחורבן. אחת הסיבות שאני לא תופס מדה יונג בתור קשר אחורי כי הוא לא באמת יודע לבלום, הוא לא מתמקם טוב ומול קסומות רציניות יותר הקישור האחורי שלנו זה טיילת. הרבה מאשימים את קוו ההגנה שלנו, אבל בואו נתעורר-קוו הגנה גבוה זאת לא המצאה של פליק. גם פפ שיחק ככה. לא רק קוו ההגנה אשם, זה מתחיל מהקישור.
ושוב, למען הסר ספק-אני לא מאשים רק את דה יונג. הוא פשוט ברירת מחדל שם. הוא בחיים לא היה עם התכונות האלה. הוא פלסטר.
אני חושב ששצ׳סני גם נגד פריז וגם היום זה פשוט קונוס בשער. הוא לא לקח אשכרה כדור אחד. לדעתי פנייה היה יותר טוב מזה. הגול השלישי שלהם מביך, מה זה הזינוק הזה? כמה סיגריות הוא מעשן ביום? בשביל משחקים כאלה הבאנו את גרסיה, איזה נאחס.
תרגעו עם השחיטות של הילדים. אני יודע שהרבה שוחטים פה את קובארסי, אבל אני באמת חושב שהילד לא אשם. הילד, כמו הרבה ילדים, צריך בסוף הכוונה. כמו שלפיקה היה, כמו שלצ׳אבי היה, כמו שלאיניסטה, כמו שלבוסקטס, כמו שלמסי. הם כולם קיבלו הכוונה נכונה שבלעדיה אולי לא היו מצליחים. הוא סופר צעיר, והוא צריך פרטנר טוב ולא אידיוט שאי אפשר לסמוך עליו כמו אראוחו ושוער דמיקולו.
אני גם חושב שלא צריך לשחוט את הילד השוודי רוני. הוא היה מיועד לחצי בארסה ב׳ ותראו איך הוא עובר שחקנים בקלילות, לא בורח מהכדור, לוקח אחריות ובאמת מהווה איום. אני חושב שהוא שחקן מעולה והוא יכול להתפתח לאחלה שחקן רוטציה בברצלונה. הוא פשוט חייב חייב לעבוד על הסיומת ועל הבעיטה שלו. לא הרבה שחקנים מדלגים ככה מעל שחקני הגנה.
הטוב שאני לוקח מהמשחק הזה הוא ראשפורד עם עוד גול והתקדמות אישית שהלוואי ותיתן לו ביטחון להמשך. הייתי בדיעבד מוציא את לבה ומשאיר את פראן חלוץ יחיד. אם יש משהו שאני לא אוהב זה את החילופים מהבית של פליק. דיי, תגדל בייצים.
ודבר אחרון אחרון, התוצאה קצת הרבה משקרת. גול שיוויון והמשחק היה נראה לגמריי אחרת. שימו לב שעם כל הפצועים שלנו, עם שלישית התקפה כמעט שכולם מחליפים, כמעט עשינו את זה בסביליה אחרי 2-0 עם שופט חרא. אני איפשהו שמח שקיבלנו את הכאפה הזאת. קצת צניעות. לאחרונה התחיל להימאס לי מלאמין וכל האף למעלה שהתחלתי לחוש מהקבוצה הזאת-יותר מדי מתעסקים במדיה ודיבורים על פריז, ומשימות שצריך לסיים, וידה ידה. יאללה, תשחקו כדורגל ותהיו צנועים, כולה לקחתם אליפות לחטאפה עם כסף.