מחזור 8: מושפלים 1:4 בפיחואן (כבש: ראשפורד. בישל: פדרי)

אם אלכסיס סאנצ’ס היה מבקיע בקאמפ נואו מלא זה משהו אחר אולי מאשר לחגוג במשחק בית של הקבוצה שלך לעיני הקהל שלך כשאתה שחקן חדש, והיה לו “פרץ של רגשות” מה שנקרא. באמת גם עבר כל כך הרבה זמן והוא היה עוד שחקן רכש, אמנם שחקן רכש טוב שתרם בצורה יפה, אבל זהו.

אני גם כן שונא שחקנים שעוצרים לפני הפנדל, זו “מגמה” די מטומטמת בכדורגל העולמי כבר הרבה זמן. אני גם נגד הפאננקה אגב גם אם סרחיו ראמוס עשה את זה מושלם. אני אוהב פנדל חזק ושטוח לפינה. מה שכן לגבי רוברט לבנדובסקי יש לו בקריירה 88% הצלחה שזה גבוה מאוד (11 החמצות מ-99 בעיטות) והוא היה בכושר טוב, טבעי שייבעט. בברצלונה יש לו שלוש החטאות ב-16 בעיטות שזה יותר נמוך אבל עדיין קצת מעל 80%.

התקופה הזו הייתה אמורה לבוא לרונאלד אראוחו מהשמיים, לשכנע שהוא בלם מחליף לגיטימי בברצלונה, “המועדון של חייו”. והוא מפשל. זה חוזר על עצמו, זה לא רק ששמו נקשר “בטעויות קריטיות” באירועים גדולים. ב-2022-23 הוא היה משחקני ההגנה הטובים בעולם, זה קטע.

לגבי התוצאה: אף אחד לא יזכור אותה עוד כמה ימים. לא משקף הפרש של שלושה שערים. ברצלונה גם בלי שני כוכבים גדולים בהתקפה ובכל מגרש - מייצר הרבה מצבים טובים יחסית בכל משחק.

:studio_microphone:חגגת את השער ברגש רב, למרות שאמרת שלא תחגוג…

:speaking_head:אלכסיס סאנצ’ס: “כן, אמרתי שאני לא אחגוג, אבל לפעמים ההתרגשות גדולה ממני והתשוקה דוחפת אותי לעשות את זה. האמת היא שיש לי אהבה גדולה מאוד לברצלונה.”

אני די בטוח שהוא לא בעט ככה כל הקריירה ואפילו לא קרוב לזה… כן כל מיני עצירות וכו׳, אבל הדילוגים זה טרנד של השנים האחרונות בעקבות ברנרדו ואחרים.

מצפיה מדגמית פה נראה שרוב הפנדלים שלו היו הרבה יותר נורמליים בבאיירן. דורטמונד לא מצאתי משהו מרוכז.

כמובן שאין לי שום דאטה שמראה שהאחוזים טובים פחות (או יותר) עם הטכניקה הזו. רק את העיניים שלי שאומרות שזה נראה מגוחך ובלתי מועיל לאללה, ולכן אני מאחל לכל בועט שעושה את זה להחטיא.

*בעקבות ברונו, אני מניח, כי אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה ברנרדו בעט פנדל :slight_smile:
ואם זה אכן בעקבות ברונו - שהוא אחד הפנדליסטים הטובים בעולם בשנים האחרונות (למרות ההחטאות העונה) - אז זה אומר דרשני.
ויותר מזה, אם הייתי צריך לנחש, הייתי מהמר שהטכניקה הזו כן מניבה אחוזים טובים, פשוט כי היא כל כך מגוחכת ובלתי ניתנת לצפייה, שהנימוק הסביר היחיד להמשיך להשתמש בה הוא היעילות שלה.

קצת כמו זריקות סבתא בכדורסל, למי שמכיר.

אני לא מבין באמת את הדיון פה, לבה לפי מה שדימה, פגע בול 13 מתוך 16 פנדלים בלה ליגה. אתמול החטיא. 3 החטאות בשנתיים וחצי זה לא משהו שהוא יוצא דופן לרעה.

מה הבעיה פה? אז אתם לא אוהבים את הצורה שהוא בועט פנדלים. כל עוד הוא לרוב מכניס אותם זה באמת לא מעניין אותי איך הוא עושה את זה

דרך אגב בקשר לחגיגה של אלכסיס אין לי שום בעיה שהוא חגג שם.

אבל אולי זה אולד פאשן מצידי, אני כן מעריך שחקנים ששיחקו אצלנו ושמגיעים לשחק מול ברצלונה בבית ולא חוגגים מולנו.

זה בעיני התנהגות מכובדת.

תראו איך פאו לופס חגג הדיפת פנדל מול הקהל של המועדון בו גדל

אכן ברונו, סעמק. תודה.

לדעתי מדובר בקורלציה ולא סיבתיות / עקרון ההכבדה, אבל כאמור אין לי שום דאטא וזה הכל אינטואיציה/טעם אישי/אסתטיקה. אם אני צודק, זה יחלוף כמו שלל אופנות מוזרות וחסרות הצדקה מקצועית בכדורגל.

קודם כל אין דיון כזה כאמור, אין לי שום דאטא לטעון שהוא מחטיא בגלל זה:

שנית - 13/16 זה לא אחוזים מדהימים, בערך 80%. אם בבאיירן האחוזים גבוהים יותר, זה יכול דווקא לחזק את הטענה שהוא מחטיא יותר ככה, אם כי - כמו שדימה אמר - זה מדגם קטן, ובנוסף - יש עוד פקטורים (גיל? ליגה אחרת? יותר משחקים בין פנדלים? אנא עארף).

בחלומי, כולם חוגגים גולים, כל הזמן.
מספיק עם השטויות האלה כבר.
בן אדם שם גול והוא צריך לשחק אותה מסכן? אולי השלב הבא זה גם לא לעלות לשחק מפאת הכבוד.

אולי זה מה שאולמו עשה במשחקים האחרונים?

מכיון שאין דאטה שיוכיח שהסגנון של לבה גורם לו להיות בועט פנדלים גרוע יותר אז לטעמי, צריך לבקר את לבה על הדברים האחרים שהוא עושה רע.

זה כאילו שאם אפשר לבקר את לבה על 9 מתוך עשר בעיות שיש אצלנו בוחרים לדעתי את הסיבה הכי לא רלבנטית לבקר אותו, הסגנון של מעצבן אבל כל עוד זה לרוב נכנס זה לא באמת אכפת לי.

הוא כבר לא חלוץ שיכול לסחוב את ברצלונה. הוא צריך להיות במקום פראן וחלוץ אחר יותר טוב ממנו בכושרו הנוכחי, צריך להיות במקומו (כמובן בשכר הרבה יותר נמוך)

מסכים. לגמרי בעיטה של כוסית אנגליה*. כאילו, אתה רוצה להטעות את השוער לקפוץ לפני הבעיטה? תהיה גבר ותשלח פצצה לפינה בלי כל מיני טריקים.
אני שונא את זה שיש המון מגבלות על השוער אבל כמעט שום דבר על הבועט. חייבים לשנות את החוק כך שברגע שהשופט שורק, הבועט יכול לרוץ באותה המהירות או מקסימים להגביר, לא להאט.

*כך נראה הפולני כשהוא בועט:

הרבה תגובות “ברשת” ואני קורא בהרבה מקומות, נניח שבפייסבוק זה המקום שהדיון הממוצע בו הוא יחסית הרדוד ביותר, אבל גם בפורומים, פרשנים וכדומה - “למדו את קו ההגנה הגבוה של ברצלונה” וזהו הרי בסה"כ צ’אבי אלונסו צריך לעשות את שיעורי הבית גם כן. אני חושב שזה ממש לא פשוט. ראינו בעונה שעברה איך 0:2 מהיר שלנו הלך לפח וריאל כבשה שער נוסף באותה הדרך ואפילו הגיעה לעוד מצב וזה לא עזר.

לסגור את ברצלונה עם לאמין ימאל על המגרש ובלעדיו זה משהו אחר לגמרי, אין מה לעשות. אני גם לא מזלזל בראפינייה שחצי מהזמן נראה לך רעב ולידר אבל אולי ‘קצת מוגבל’ עם הכדור ובסוף מבקיע את השער של נחישות או הברקה. כמובן שהמוטיבציה בקלאסיקו היא שונה לחלוטין ממשחק בפיחואן ונגד לבאנטה בחוץ או אפילו מאשר נגד פריז סן ז’רמן. ברצלונה תמשיך לנצח משחקים בזכות התקפה. אני גם חושב שלא משנה באיזה שלישייה היא תעלה במרכז המגרש - היא תיהיה עדיפה או לכל הפחות תיתן פייט ענק בזכות פדרי.

אגב, דיברו על דני אולומו תמיד כשחקן רכש טוב מאוד אבל גם פציע, והוא איזה כמעט שליש מהעונה פצוע בדרך כלל (מעבר לכך הוא 8-9 בהצטרפות לרחבה ושחקן חכם אבל בשאר הפעולות הוא פחות בולט). אלחאנדרו באלדה כמובן לא על אותה העמדה אבל גם לגביו יש סימן שאלה. חמישה משחקים שהעונה החמיץ בשל פציעה, שבעה אשתקד, כמעט חצי עונה ב-2023-24. בעונת הבכורה הראסמית שלו הוא היה זמין אבל שיחק בחצי מהזמן בערך כי היה את ג’ורדי אלבה. האם אפשר לבנות עליו כשחקן שבכל עונה ישחק 40 משחקים?

אני חושב שלהתעסק כל הזמן בלבנדובסקי מחמיץ את המטרה. אינדיבידואלית מה השתנה מהעונה מהקודמת? זה אותו שחקן עם אותן איכויות, אולי טיפה פחות חד, אבל זה לא שלא ידענו את זה.

אם כבר מדברים על הפולני צריך להתרכז באיך פליק משתמש בו, מתי ולמה.
ולדעתי דיון טוב יכול להיות נסוב סביב האם לבנדובסקי וראשפורד הם שילוב טוב ו/או האם אפשרי לקבל את לבנדובסקי ופרנקי באותו הרכב.
פליק הצליח לחבר פאזל שבו מחפים על החסרונות שלו בזכות מערך הגנתי חכם, אינטנסיביות גדולה יותר של חבריו וחיבור טקטי נכון עם שחקנים בצד ההתקפי.

האם הוא עדיין שווה את כל המאמץ הזה זו גם שאלה טובה.

למדו את משחק ההגנה של פליק, זה נכון. אבל מה שלמדנו מהמשחק נגד סביליה זה שזה סגנון משחק תובעני שדורש כושר פיזי גבוה, וראינו שכשהקבוצה משחקת באינטנסיביות נמוכה ההגנה נחשפת.

אני מאמין שמשחק ההגנה יהיה טוב יותר אם הקבוצה תחזור לכושר. קצת מודאג מהתיאום שהתרופף בהגנה, ולא בטוח כמה כושר טוב יספיק.

כל גרסא של כדורגל התקפי איי פעם מצריכה לחץ גבוה. אם אין לחץ גבוה הקבוצה בהכרח הופכת למופקרת הגנתית.