רבע גמר אלופות: יוצאים בזול עם רק 8:2 מול באיירן (אלאבה (עצמי), סוארס)

אוי נו באמת, נכון, ברסה של פפ זה רק מסי… כשנוח לכם אז צאבי ואינייסטה שחקנים היסטוריים ופויול בלם אגדי, כשלא נוח לכם אז לא.
הטיעון של כמה פפ זכה בלי מסי וכמה מסי זכה בלי פפ הוא שווה ערך לטיעון שואסקז טוב מרובן שכן הוא זכה ביותר צ׳מפיונס.
אגב, מסי זכה בדיוק בגביע אחד יותר מפפ, וזה כשהיו לצידו החלוץ הטוב בעולם באותה תקופה והשחקן השלישי בטיבו בעולם באותה תקופה, וגם בעונה הזו כנראה שאם לא הפציעה של מודריץ הכל היה נראה אחרת.

מסי בהחלט לא אחד לאחד אותו שחקן שהיה, אבל כמו רונאלדו הוא אולי איבד חלק מיכולותיו, אך גם שיפר אחרות.
הבעיטות החופשיות של מסי הפכו להיות חצי גול רק בשנים האחרונות, לפני כן הוא היה עוד בועט טוב. המסירות שלו הפכו להיות טובות יותר גם כן.

עד העונה שעברה (שהיא אנדרייטד למרות שמסי זכה בעקבותיה בכדור הזהב) היה עוד ניתן לקיים את ההשוואה בין הגרסאות השונות של מסי שכן אנחנו מדברים על שחקן ששומר על רמה כה גבוהה לפחות עשור תוך כדי שהוא שומר על סט היכולות שלו ברמה כמעט זהה כל השנים ואם הוא דועך מעט בפרמטר מסוים אז הוא השתפר בהכרח בפרמטר אחר , אבל החל מהשנה כבר ניתן לראות את הדעיכה המסוימת של מסי. זה לא מסי בשיאו.

שוב, הוא עדיין קוסם וגאון כדורגל ותמיד יישאר, וגם בגרסתו הנוכחית הוא השחקן הטוב בעולם בעיניי כיום, אבל זה לא מובהק כמו פעם ואם אנחנו משווים רק למסי ולא לשחקנים אחרים אז כמובן שזה לא בדיוק אותו דבר, וזה טבעי, מסתבר שגם לאלוהים יש תאריך תפורה והגיל עושה את שלו, שחיקה פיזית מנטלית.

אני אף פעם לא כתבי שצ’אבי ואנייסטה שחקנים הסטוריים, הם שחקנים מצויינים, בין הכי טובים בתקופה שלהם.

ולא כתבתי שברצלונה של פפ זה רק מסי, אני רק טוען שלדעתי אין הבדל כ"כ גדול בין הסגל היום לבין הסגל של אז, ואם מסי של אז היה משחק בסגל של היום שני הקבוצות היו נראות אותו הדבר פחות או יותר.

הברצלונה של פפ בלי מסי הייתה נזכרת כקבוצה ההיא שהניעה כדור כאילו אין מחר, ולא כקבוצה הטובה בהיסטוריה של ברצלונה. בנבחרת זה הלך טוב כי שם אפשר להניע כדור ללא תכלית 120 דקות ולשעמם לנו את התחת ואז לנצח בפנדלים.

אתה אוהב להשתמש הרבה בהשוואה הזאת, ובכל פעם משתמש בה לא נכון.
זה לא דומה, פפ ומסי הם הכוכבים הראשיים בקבוצות שלהם(כמו גם רובן ברוב הקריירה שלו) ואילו ואסקז הוא רק נספח, לכן כשבאים לשפוט את פפ ואת מסי שופטים אותם לפי ההצלחות של הקבוצות שלהם.

אני זוכר את מסי לוקח 2 צ’מפיונס אחרי פפ, אז אני לא מבין איך מסי זכה רק בצ’מפיונס אחד יותר מפפ.

תקן אותי אם אני טועה, אבל רק ב2015 מסי זכה באלופות בלי פפ.
אם אתה מתכוון ל2006, אז מסי אפילו לא היה בסגל. עצרתי לקרוא כדי לוודא, מסי באותה עונה שיחק 7 משחקים, כמחליף.
אל תבין לא נכון, אבל זה תואר כמו שיש לארדה טוראן ומריאנו.

בכל אופן,אנחנו מסכימים לגבי הנקודה שכנראה שלא היה הבדל אם היית מחליף את מודל 2011 ב2020.

לא היה בסגל לגמר אתה מתכוון? הוא היה פצוע. נפצע מול צ’לסי בשמינית והחמיץ את כל יתר הנוקאאוט. הוא היה שחקן סגל מרכזי ופתח לא מעט על חשבון ג’יולי באותה עונה, כולל בקלאסיקו למשל. לא מריאנו ולא ארדה טוראן.

הנתונים שלי הם מויקיפדיה, בכנות הייתי מאוד צעיר בעונה ההיא ועוד לא כל כך עקבתי.
אבל להגיד פתח לא מעט זה קצת מוגזם. בעונה ההיא היו לברסה באיזור ה60 משחקים (תלוי כמה רחוק הגיעו בגביע), מסי שיחק ב7 מהם (מתוכם ברוב עלה כמחליף לפי ויקיפדיה). זה תואר שהוא יכול לתלות על הקיר בשמחה, אבל בחייאת הוא רלוונטי לדיון פחות מתואר של עוזר מאמן.

אתה מתבלבל עם 2004-05 כנראה. ב-2006 שיחק 17 משחקים רק בליגה. וזה אחרי שסיים את העונה בפברואר, כאמור.