טוב נתחיל מההתחלה, כמה טיעונים לנקודה שלי:
-
הכל מתחיל מהמהות הטקטית של לאו מסי בשנים האחרונות, מי שהיה אמור להיות באגף ימין אצלנו ממזמן לא מתפקד כמו שחקן אגף כבר מספר שנים טובות. הגיונית, רוב השחקנים בגילו שלא מצליחים לעמוד באינטנסיביות במשחק האגף נתונים ברוטציות. לאו מסי לא היה תחת רוטציה מסודרת בערך מהרגע בו הוא התחיל לשחק, והשיטה כולה עברה לשחק בשביל הצרכים של מסי, תוך כדי איבוד איזון והסטות לא ברורות במגרש של סוארז, גריזמן, דמבלה, קוטיניו וכ’ו. אומנם כל מיני תצורות של “מערכי מסי” הספיקו באופן מסורתי ברמה המקומית, שכן מדובר בשחקן הכי טוב והכי עקבי שידע המשחק, אבל מול קבוצות גדולות יותר במעמד ליגת האלופות ראינו איך בנחיתות הטקטית שלנו וחוסר האיזון והתלות במסי במשחק ההתקפה באים בעכרינו. אגב, הפעם האחרונה שמסי נשאר בעמדה שלו, והמשחק שמר על איזון כלשהו לקחנו טרבל, זה היה בעונת 14/15.
-
אז למה בעצם לא כדאי לבנות רוטציה עבורו? סך הכל זה הגיוני שבן אדם שסוחב כמעט 50 משחקים (אולי יותר, תלוי בעונה) יקח חלק ברוטציה. האחרון שניסה לספסל את מסי אם אני לא טועה זה היה לואיס אנריקה בגלל סיבות שהן ספק"מקצועיות" ספק “חינוכיות”, ומסי בתגובה הפעיל את הלחץ על המועדון ע"י אותו לייק לצ’לסי שהעמיד את אנריקה קרוב לדלת החוצה. צ’אבי הרגיע את הרוחות, אנריקה נשאר והmsn דהרו לטריפלט. על פניו סוף טוב הכל טוב, אבל מה הן ההשלכות? התשובה היא קלוב דה אמיגוס.
-
הקלוב דה אמיגוס הוא האמ-אמא של הפרה הקדושה. שחקנים במעמד של אנטצ’בלס. כולם היו טובים, אבל בשעת הצורך אי אפשר לנהל להם את הדקות. מדובר על מסי, ניימאר (בזמנו), סוארז, ג’ורג’י אלבה ואם אני לא טועה גם פיקה. הקונספט של 3-4 שחקנים שהם לא חלק מרוטציה בקבוצה פוגעת הן בשחקנים עצמם גורמת להם לירידה בכושר או ברמה במהלך העונה ופוגעת במי שאמור להיכנס למשבצת שלהם. סיפור מעניין על המעמד שלהם היה סביב הריב המתוקשר בין לוצ’ו לאלייש וידאל. ג’ורדי אלבה ואלייש וידאל ביצעו התערבות מפגרת שיכלה לפצוע אותם, לוצ’ו התעצבן, אבל ספסל רק את וידאל, למה? כי באלבה אי אפשר לגעת. מעצבן נכון? אבל אלו הם פערי המעמדות בקבוצה.
-
במי התנהלות כזאת פגעה? בערך בכל שחקן שהוא לא בקלוב. כמה שחקני נוער לא קיבלו דקות כי הם שחקני התקפה? כמה מהם יכלו להיות שחקני רוטציה לגיטימיים ולחסוך לקבוצה כסף? אתם לא רואים את הקורלציה בין מעמד מוגזם של שחקן לבין פגיעה ישירה בלה מאסיה לדוגמא? מה תגידו על שחקן כמו מלקום שבקושי שיחק? או אדאמה טראורה שראה שאין לו עתיד? זה המחיר כשאין רוטציה בריאה.
-
שלא תטעו, מסי באופן ישיר לא אשם בשום דבר מהדברים הללו. עצם העמדתו כ"העיקר" בין ככסת"ח ,או בין כגישה היא עוד כישלון ניהולי. נוצר מצב בו יש חוסר שיוויון מהותי במעמדות בסגל עד כדי חוסר שימוש בספסל. חלק גדול מזה מגיע מלחצים מגבוה, אבל חלק מזה מגיע משחקנים שלא רוצים שיגעו בהם. מאמנים לא יכולים לעבוד ככה, זה מצב רעיל.
מקווה שעניתי לך, אם בפעם השלישית תתגונן ותסיק שאני חושב שמסי מתנהל כמו המאמן/הנשיא אני אתחיל לדאוג.