הפתעה… מה הדבר הבא? שאבידל יפוטר?
דרך אגב ברתומאו אישר את הפיטורים של סטיין.
הכל הולך לפי מתודת ברתומאו, סנטי נולה במונדו מתחיל לטפטף תעמולה, ספורט מקשקשים על ניימאר והוא יזרוק את השעיר לעזאזל התורן שלו. מעניין, אם זה יעבוד לו גם הפעם.
הפתעה… מה הדבר הבא? שאבידל יפוטר?
דרך אגב ברתומאו אישר את הפיטורים של סטיין.
הכל הולך לפי מתודת ברתומאו, סנטי נולה במונדו מתחיל לטפטף תעמולה, ספורט מקשקשים על ניימאר והוא יזרוק את השעיר לעזאזל התורן שלו. מעניין, אם זה יעבוד לו גם הפעם.
שיכריזו שדמבלה הוא הרכש לעונת 20/21.
מה הדבר הגדול הבא? אפשר יהיה להירגע עם רכישת ניימאר, עוד יום במשרד המפואר של “ספורט”
גריזמן+60 מיליון יורו, בטח עסקה גדולה נרקמת לה. האקמול הקבוע. בגלל זה אני קורא להם ‘עיתון קיוסק’.
כאוהד ריאל מן הסתם אשמח אם מסי יארוז את חפציו, אבל וואלה אני גם רוחש לו המון כבוד. לא מגיע לו לעזוב ככה אחרי עונת אשפתות בלי אף תואר, אפילו לא איזה סופרקופה, שהזיכרון האחרון ממנו כביכול יהיה מבט חסר האונים בחדר ההלבשה או משחק בו לא הבקיע. הוא יכול לזכות בשנה הבאה באליפות, ריאל מדריד לא בהכרח פייבוריטית, שתי הקבוצות במצוקה ורחוקות מהטופ האירופי.
שני דברים נוספים:
לא בטוח שזה דבר רע. גם אם צ’אבי אכן יתגלה כמאמן המושלם שכולם משוכנעים שהוא.
אני גם נוטה להאמין שאנחנו רואים את מסי עושה שרירים מול ההנהלה, מעניין איך יסתיים משחק הצ’יקן הזה. מה שכן - זה תרחיש בלהות לעזיבה, לא רק בגלל הסיבות הטובות שכבר צוינו פה אלא בגלל שהקאמפ נואו אפילו לא יוכל להיפרד מהשחקן שהגדיר מחדש את המועדון הזה ואולי אפילו את הענף. זה יהיה עצוב מאד, גם אם כאוהד ריאל אני אפתח בקבוקון שמפניה.
אין ראיות לכך שמסי נלחם על הנושא עם ההנהלה, אבל הוא לא אהב את הדרך שבה המהלך התבצע והתבטא בנושא כמדומני.
אני אוהב את הביטוי too big to fail, אבל לפעמים בהקשר של הכדורגל המודרני התחושה שלי היא שמדובר בtoo big not to fail. הדרך הצינית בה ההנהלה הזאת מתנהגת כלפי השחקנים, האוהדים והמועדון היא מחיר ההצלחה הגלובלית - מביאים שחקן מברזיל ומעל לראש שלו מנהלים מו"מ לקראת סוף העונה כאילו היה חפץ, מקשטים את האצטדיון בסיסמא יומרנית וחותמים על הסכמים עם קטאר, בתחילה ריקי פוץ’ לא מוכן ורגע לאחר מכן ילד בן שבע-עשרה הופך למושיע. יש לנו בעלים מאספניול, היה לנו מאמן מאספניול והפלסתר התורן יהיה מאמן שונא בארסה מאספניול שמעדיף לחזור לחווה בארגנטינה. בלתי אפשרי ליצור כך אווירה מגבשת ותחושת זהות אמיתית בחדר ההלבשה.
לפעמים צריכים להתפשר, אלו החיים - אבל הזהות הנוכחית של בארסה היא פשרה בלתי נגמרת על הזהות וכל מי שבאמת אוהד את המועדון מרגיש את זה.
לי אישית לא אכפת יותר מגביע, אליפות, ליגת אלופות או כל תואר אחר עד להודעה חדשה -
מי שלא מרגיש את הזכות האלוהית לראות את מסי משחק כדורגל בכל עצם מעצמותיו מוזמן להמשיך ולמדוד אותו ואת ההתנהגות שלו, לתת ציונים ו"להתאכזב". כפי שברקוביץ’ אמר (תודה @asafbarca על ההקלטה) זה בעיקר מעייף.
משאלת הלב היחידה שלי לתקופה הקרובה היא לראות כל שנייה שבה מסי מלטף את הכדור במדי בארסה, ולא אכפת לי על חשבון מה זה מגיע. הכל מתגמד לעומת הגמד. עוד עונה בבלאוגרנה ולעזאזל עם כל השאר.
אין לנו שום סיכוי לעשות פירמוט בארבע שבועות, לא כלכלית ולא מקצועית גם אם פונט מחר ממונה לנשיא. הוא בעצמו הודה בכך.
העניין הוא שמסי ממעט לחוות את דעתו, ושהוא כבר עושה כן, הוא לא משאיר הרבה אפשרויות. נראה שהוא עשה את המהלך שלו, איום על המלך כמעין מט. נדמה שזה מתואם עם פיקה ואחרים. הם רוצים את הראש של הנחש.
הולכות ומתגברות השמועות שהנבחר הוא קומאן. ברתומאו כנראה לא יקדים את הבחירות, כצפוי.
בכנות, מתחיל להימאס לי לשמוע על זה.
יכול להיות שלאף אחד לא אכפת מהמועדון? כולם מדברים על למצות את השהות של מסי אצלינו, אני אומר “פאק איט, המועדון היה לפניו ונהיה אחריו”. כל פעם שאנחנו שמים את ניהול הקבוצה בצד ומנסים להתרכז בשחקן אחד (הפעם זה מסי) זה נועד לכישלון. פלא שסבלנו מ-ממסידפדיינסה? פלא שהפרוייקט שלנו נראה חרבנא?
מסי הוא השחקן הטוב ביותר, וההישגים שלו בהווה ובעבר הרימו את המועדון, אבל הוא לא יהיה שם לתמוך בעתיד המועדון, הוא לא יכול להחליף ניהול נכון והשקעה ביסודות והוא לטעמי לא עשה מספיק בכל הנוגע לתמיכה הצעירים כדי לדאוג לעתיד שלנו.
אם מסי עוזב אותנו, ועוד בנסיבות הללו זה יהיה עצוב, אבל כבר שנים שאני משתגע מהצורך הזה להפוך את הצרכים שלו ליעד עבור הקבוצה. הדינמיקה בה כולם עבדו לטובת הgreater good של המועדון הלכה לפח עוד ביום בו לואיס אנריקה קיבל כתף קרה כשניסה בדרך מאוד לא מעודנת לנהל רוטציה, ומה קיבלנו אחרי שנפלנו במדרון החלקלק הזה? קלוב דה אמיגוס.
לא הייתה עליו מספיק בקרה, ממזמן כולם קיבלו בכיף שאנחנו fc messi. בחיי שזה לא קרוב ללגיטימי, ואני לא מבין איך זה הגיוני בשום צורה. במקום שנהנה ממנו ומהתמורה הישירה שלו למועדון הפכנו אותו לחרב פיפיות.
לא, לא
מסי לא הבעיה, הוא פשוט הצליח להסתיר בזכות הכישרון שלו את הכישלון הניהולי ובפיתוח דרך אמיתית. מועדון עם ניהול טוב היה משתמש בכישורים של מסי ובהיעדר האגו שלו כדי להמשיך לפתח את הקבוצה.
זה לא קרה, וזה לא בשום אופן אשמתו של מסי.
המועדון גם היה לפני קרויף. עם עשר אליפויות לפני קרויף המאמן, סך הכל שתי אליפויות יותר מאתלטיקו מדריד ואתלטיק בילבאו. חמש עשרה (!!!) אליפויות פחות מריאל מדריד. אפס זכיות בליגת האלופות. השינוי שאדם אחד מוביל הוא חוצה זמנים וסמלים מסוגו יחיו לנצח, אפשר לקחת ממנו את התואר “נשיא הכבוד” אבל אי אפשר לקחת ממנו את הכבוד.
האתוס של קרויף היה מספיק חזק כדי להביא שלושים שנה לאחר מכן מאמן בינוני ששיחק בקבוצה ההיא. הוא היה מספיק חזק כדי להדליק את העיניים של מביא כדורים אלמוני שהעיד כי לולא אותו הולנדי היה מסיים במקרה הטוב כמאמן ליגה שנייה.
הgreater good של כל מועדון כדורגל הוא קודם כל האתוס ומסי זה האתוס הגדול ביותר בהיסטוריה של המשחק: בדיוק כמו ג’ורדן בבולס - הוא לא בר החלפה.
פעם דיברו על כך שמסי לא כובש, אחר כך דיברו על כך שהוא לא כובש מול אנגליות, אחר כך שהוא לא קבוצתי מספיק ושהוא לא יכול להסתדר עם סופרסטארים אחרים. מלך השערים ומלך הבישולים של הליגה הספרדית בגיל 33 לא השאיר שום מקום לביקורת, אז עברנו לניהול.
באמת בושה וחרפה איך שמסי מנהל את הנוער של ברצלונה… לדעתי גם בקורונה הוא לא טיפל כראוי. איך אומרים? מאכזב…
מחזק את Agalma, אני ממש מתקשה להבין מאיפה באה הטענה שטובת המועדון ומסי לא אחת הם? על מה מבוסס הטיעון הזה? הרי לא מדובר בשחקן שההילה שלו לא מצדיקה את היכולות המקצועיות שלו, אלא מדובר בשחקן מספר 1 בעולם שכל רגע שלו ככזה, בארסה צריכה לנצל כד לזכות בעוד תארים( כלומר לטובתה).
לא אומר שזו אשמתו של מסי, או שהוא בהכרח יצר את זה, אלא התפיסה של “תעשו את הטוב בעיני הארגנטינאי שלא יחר אפו” פגעה בנו. אני לא רוצה ש"ניצול השנים האחרונות" יהווה המטרה העיקרית. כולם צריכים לעבוד בשביל להחזיר את המועדון, וזה מתחיל מהתפיסה שהמועדון גדול מהשחקן, לא להיפך.
אתם יודעים שיש דיון זהה על זה ב"הנהלה של בארסה" סתם הצעה ליעול… תמשיכו דיון מאוד מעניין.
שמע, חשבתי איך להגיב לפסקה הזאת, כי היא לרוב לא תואמת את הרמה שלך (או שלי), אבל אוותר.
לעיניין, ההשפעה של מסי וקרוייף לא באותה הסקאלה. האחד נכנס כשחקן גדול, זכה בתארים, ובהשקעה של שנים קדימה יצר יסודות שבנו לך את המעמד של הקבוצה.מסי גדול, אבל ההשפעה של קרוייף על במועדון אפילו גדולה יותר. מה לעשות, לא הכל בהכרח זה תארים, חלק מהעיניין זה אלמנטים זה בניית שיטה, יסודות ודינמיקה בריאים, לא רק אתוס. אגב, מוזמן לספר לי מה ההישגים של הבולס אחרי מייקל ג’ורדן.
שוב אני אדייק, אני לא מאשים את מסי עצמו, אני מאשים את התפיסה של “לשים את מסי והשנים האחרונות שלו לפני צרכי המועדון”. תפיסה מהסוג הזה יצרה את הדינמיקה הרעילה, והביאה מעין “תירוץ” עבור ההנהלה והצוות המקצועי לקבל קונספטים כמו “קלוב דה אמיגוס”, היעדר רוטציות (ובאופן עקיף לפגוע בקידום צעירים) וכ’ו.
איך פפ צעק על מסי פעם? “אני הבוס המזדיין”.
ספורט אמריקאי כפי שרבים ומבינים ממני ידעו להסביר בנוי אחרת. ג’ורדן איננו בר החלפה ברמה המקצועית, כאתוס ההשפעה שלו היא על המפעל עצמו יותר מאשר המועדון. בכדורגל אירופאי מן הסתם זה עובד אחרת.
אני חולק עליך לגבי קרויף אבל זו לא הטיעון בכלל, הנקודה היא שאנשים מסוימים יכולים לשנות את המועדון באופן מהותי לנצח.
האם יש לך איזושהי עדות לדינמיקה רעילה מצד מסי? האמיגו היחיד שנותר בקלוב הצהיר שהוא לא צריך לשחק כל כך הרבה דקות.
ברור שכן, אבל באיזה מחיר?
מילים לחוד ומעשים לחוד. לא היה שינוי אמיתי בדקות שלו כשלא היה פצוע. ג’ורדי אלבה שלמיטב ידיעתי גם חלק מהרחוב ממשיך לראות דקות גם כשהוא מסריח את הדשא. הדינמיקה ה"מסריחה" כביכול מתחילה ונגמרת בהתייחסות למי יותר גדול, השחקן או המועדון.
באיזה אמיגו מדובר?
אגב,
אולי נעשה קצת סדר בבלאגן, ואת כל דיוני ה"מסי גדול מהמועדון - טוב או לא?" נעביר לדיון אחד (נגיד…הדיון של מסי שקבור פה איפושהו), את דיון באיירן נשאיר פה, את ההנהלה בהנהלה, ואת כל השאר למיקום המתאים של כל השאר?
קצת מתיש לעקוב אחרי הכל, כשזה מבולגן ככה, ומתפספס ככה המון.
מנהלים? מישהו?
באיזה מחיר באמת? מה החלופה שלך למסי? אילו שחקנים פספסת בדרך בגלל מסי? יש איזשהו שחקן צעיר שלא שיחק מספיק בגללו? אולי המועדון נפגע שיווקית מכיוון שמסי לא מוכר מספיק חולצות?
תגבה את התזה בשמות ובחלופות, אחרת אתה סתם זורק מילים. אם כבר יש אין סוף עדויות לכך ששחקנים רוצים להגיע רק כדי לשחק איתו, ובצדק.
זה כמובן באשמת המאמן ליאו מסי שהחליט להרכיב את סוארס הפצוע והזקן בכל דקה אפשרית
כי לרכוש את גריזמן וקוטיניו, שפורחים רק בתפקיד של מסי - במרבית הכסף שנשאר למועדון, זה “לנצל את מסי”. ברור.
נכשלנו כי הבנייה סביב מסי הייתה מזעזעת. כי לא ניסו להוציא ממנו את המיטב אלא נתנו לקבוצה רק להמשיך לדעוך ככל שהוא מתבגר, בזמן שהוא מציל אותה. לא להפך.