לה ליגה, מחזור 8: 4:0 על סביליה בבית (סוארס, וידאל, דמבלה, מסי)

סוף סוף , קול של שפיות וצלילות. באמת. תודה לך. אין לך מושג כמה שזה מכעיס אותי לראות אוהדים שקוראים להם צאבי ואינסטה הדור הבא. מתוך רמיזה שהם יגיעו לרמה שלהם. זה לא טוב לדה יונג וארתור כי זה סתם מעמיס עליהם ציפיות. ובעיקר לדעתי זה חוסר כבוד לצמד הקשרים הספרדי הטוב בכל הזמנים. איזה קול מרענן! חבל שאי אפשר לתת לך יותר מלייק על זה!

נ.ב לא מוריד מזה שהם צמד חמד שתענוג לצפות בהם…

דמבלה היה צריך לקבל צהוב שני או לחטוף אדום (לא בקיא בהבדלים בחוקה). מספיק עם ההגנה האוטמטית עליו. זה לא משנה מה הוא אמר לשופט. אתה יודע שיש לך צהוב? קלאסיקו מתקרב? אל תתקרב לשופט. טיפש נשאר טיפש.

תגיד לי שיחקת פעם כדורגל? אתה יודע מה זה לרוץ 90 דקות ואז לראות את השופט מזיין אותך? כל השחקנים על המגרש ניגשו ללהוז. ובצדק. הוא פשוט נטפל לדמבלה.

כריסטיאנו תפס את אשכיו ושאל את להאוז אם בא לו על זה, ויצא בלי כרטיס. זו לדוגמה, כן התנהלות מוגזמת.

להגיד לשופט שהוא רע מאוד? הוא רע מאוד, והוא צריך לעוף לליגה השנייה על טיל.

אתה סתם נטפל לדמבלה. לא היה לא משחק מדהים, אבל הוא לא אשם בשיט בזה שלהוז החליט לגנוב את ההצגה.

אם הוא קילל את השופט מגיע לו אדום חד משמעית,גם אם רץ 180 דקות.
יש גבול עם כמה שאפשר להגן על שחקן טיפש.

לא שיחקתי כדורגל ואני גם לא מקבל עשרות מילוני דולרים. דבר אחד אני יודע שזה לא תפקיד של דמבלה או כל שחקן אחר להגיד לשופט אם הוא טוב או לא. מה דמבלה לא אמור להכיר את להאוז? שישאל את אלבה. הוא גם קיבל אדום על דברים כאלו.

מה אתה מטיף לי על להאוז? אם הוא חרא של שופט זה הופך את דמבלה לצדיק?

אני נטפל לדמבלה?. פותח את השנה השלישית שלו אצלנו, הוא לא מתקדם בגרוש, עושה שטויות של ילד בגנון ונפצע כל יום שני וחמישי אבל אני נטפל אליו. מתי תבינו אני לא “פאנבוי” של אף שחקן (חוץ מאיניסטה ופויול) שחקן מתנהג כמו טיפש אני יגיד את זה בלי לתת לו חשבון.

ואני עוד לא דיברתי על המשחק שלו. אני ישמח גם “להטפל” אליו גם שם. בקצב הזה הוא יגיע למספר איבודי כדור של ניימאר. וזה פחות זמן נטו מניימאר.

נ.ב עוד שתי מחזורים קלאסיקו, אבל זה לא יעצור את הגיבור מלהגיד לשופט את דעתו. איזה גיבור.

נ.ב 2 זה שהשחקנים של ברצלונה רצים כל משחק לשופט ומתלוננים על כל דבר זה גם בעיה. וזה אחת הסיבות שתמיד לפני קלאסיקו או משחק חשוב תמיד יהיה שחקן שבסכנת השעיה. אתה בשכונה יכול לקלל את החברים שלך שאתה משחק איתם, בכדורגל מקצועני זה אסור.

רק שהוא לא קילל את השופט. מסי ניסה להסביר ללהאוז, שדמבלה לא מדבר ספרדית, אבל כמובן שזה לא עניין את השחצן הבלתי נלאה.

לא יודע,לא נשמע לי הגיוני שהשופט ירחיק את דמבלה ככה סתם,שפת הגוף של דמבלה גם די שידרה זלזול בשופט,אם מתחשבים גם ברזומה שלו,כנראה שהוא כן קילל.

נו זה לא רציני, הוא אמר לו את זה באנגלית.

כנראה לפי מי? לפי התאוריה שלך?

ההוכחות בשטח מראות שהוא אמר “רע מאוד. אתה רע מאוד”.

וואלה? באיזה שפה?
מביך להתווכח איתך,חתימה טובה.

“רע מאוד. אתה רע מאוד” זה לא בדיוק קללה, לא משנה באיזו שפה.
קצת מוזר לי שדמבלה אחרי שנתיים פלוס שלו בספרד עדיין לא מצליח לחבר חצי משפט. אני דיברתי עברית מקרטעת אבל מובנת אחרי שנה בארץ.

לאהוז זה לאהוז, גם אלבה קיבל אדום על משהו דומה לפני כמה שנים ממנו, זה שהוא תליין לא אומר שדמבלה היה צריך לכרוך את החבל סביב הצואר שלו. שחקן כדורגל מעיר לשופט שהוא שופט רע זה התוצאה.

כצפוי וזה רישמי, שתי משחקי הרחקה כולל קלאסיקו. וגם קנס כספי, ברצלונה במקום להתבכיין צריכה לקנוס אותו קנס כפול.

אין לי מושג מה אתה מנסה להשיג (וכן, אני לגמרי חושב שאתה נטפל אליו, כי אתה לא סובל אותו) אבל לקנוס שחקן במצב של דמבלה, על זה שהשופט תפס אותו כשעיר לעזאזל, זה לפרק אותו מנטלית.

בהמשך להודעה של דימיטרי, אכן מוזר מאוד שאחרי כל כך הרבה זמן דמבלה עדיין לא יודע לדבר ספרדית. יש שם משהו מאוד מוזר. כל ראיון של אנשי דורטמונד על דמבלה, אתה שומע כל כמה כל הזמן היה שם מישהו צמוד לדמבלה 24/7.

הוא נשמע ילד מאוד מורכב, ונשמע שיש שם איזה קושי נפשי. אני בטוח שהפציעות הרבות שלו והעובדה שהוא לא מצליח להיכנס לשטף משחק רק מקשים.

המועדון צריך להתנהל איתו בצורה אחרת. צריך לעטוף אותו עם אנשי מקצוע מתאימים. אחרת, שום דבר לא ישתנה. לתת לו ולסוכן בראש, כמו שבארסה עושה שוב ושוב (זוכר מי אמר שרק מטומטמים חוזרים על אותה פעולה ומצפים לתוצאות שונות?) רק מזיק, וחבל שאין לנו שם בהנהלה אפילו מישהו אחד עם שכל שיצמיד לדמבלה תזונאי, פסיכולוג ופיזיותרפיסט שיעבדו איתו גם על הפן הפיזי, כדי שיפסיק להיפצע וגם על הפן המנטלי.

לא סובל אותו? מוזר לא ידעתי את זה.

אני פשוט יצאתי מהכת של בארסה מניה. הוא מתחיל את העונה השלישית שלו ולמרות שברוך השם, היה לו מלא זמן ללא כדורגל , הוא עדיין לא יודע לדבר ספרדית. אני שואל את עצמי, אם הוא כל כך הרבה זמן פצוע, אז למה לעזאזל הוא לא למד ספרדית עד עכשיו? רק פיפא בראש שלו? הספורטאי היחיד בספרד שרוצה להתחרות בבייל בתקופה שלו ללא ידעת השפה…

מוזר שדה יונג ברגע שידע שהוא עובר לברצלונה ישר התחיל ללמוד… הוא לא למד באותו בית ספר עם דמבלה כנראה.

אני פשוט לא מוכן לותר לו. כמו שהמועדון מוותר לו. לא מוכן להוריד את רמת הציפיות שלי בגלל כל מיני אילוצים של פוליטי קורקט. זה לא מועדון רווחה או סוציאלי.

הוא ממשיך בהתנהגות הזאת מסיבה אחת בגלל שהמועדון מתנהל איתו בצורה שאתה מבקש. כאילו הוא איזה “ילד מיוחד”. לא ביקשתי ממנו להבקיע 30 שערים ולבשל 20 שערים בשנה. רק להתבגר טיפה.

המועדון ימשיך להתנהל איתו כאילו שהוא איזה יהלום שאסור לצפות ממנו לכלום, הוא ימשיך לשחק בפיפא במקום ללמוד ספרדית…

דרך אגב, אין במה שכתבתי לנקות או להלבין את האחריות של המועדון. ואלורדה ואבידל אשמים באותה מידה כמוהו.

אגב, אוסיף ואומר שצרפתית היא שפה די דומה לספרדית, כלומר דומה ברמה שקל מאוד לצרפתים ללמוד ספרדית, להבדיל מגרמנים, אנגלים, הולנדים, וישראלים.
בנוסף, אני מטייל בדרום אמריקה, לא לקחתי שיעור ספרדית אחד ותוך 7 חודשים במדינות מדברות ספרדית יש לי כבר שפה. ובטוח שהוא נמצא בסיטואציה שסביבו יותר ספרדית ממני.

רק מחזק את העובדה שאם שחקן תוך עונה לא מדבר ספרדית, הבעיה היא בו. ובדמבלה כבר 3 שנים בזה…

דרך אגב, ראיתי השבוע כתבה על מנור סלומון… הילד מגיע לזניט, וישר מתחיל ללמוד פורטוגזית, כדי לתקשר עם הסביבה שלו שם. (בגלל השחקנים הזרים שם).

אבל דמבלה ילד רגיש. שצריך לעטוף אותו בצמר גפן ולא לדרוש ממנו כלום.

אולי גם דמבלה לומד פורטוגזית, כדי לתקשר עם סמדו והברזילאים. :grinning:
מעניין אם הוא למד גרמנית בדורטמונד.

לא. צריך לעבוד איתו בצורה נכונה, עם אנשי מקצוע מתאימים.

מוס, נסחפת לגמרי.
בוא שלא ישחק כדורגל וזהו… מה זה לא לדרוש ממנו כלום?

אני כתבתי את זה בציניות…