מחזור 9: מגרדים 2:1 ביתי על ג'ירונה (כבשו: פדרי, אראוחו. בישלו: לאמין, פרנקי)

אחרי עוד פגרת נבחרות, ועוד פצועים, ועוד שטויות שלאמין עושה בזמנו הפנוי שלא אמורות לעניין אותנו, ברצלונה חוזרת לליגה, למשחק נגד האחות הקטנה מג’ירונה.

כזכור - ברצלונה יצאה אל הפגרה ברגשות לא משהו בכלל, לאחר ההפסד לפסז’ והסטירה עם הצד המעליב שקיבלה מסביליה. כזכור 2: הפעם זה אישי - ברצלונה תשחק מחר נגד ג’ירונה, אבל זה רק עוד חלק בשרשרת משחקים אינסופית שתמשיך עם אולימפיאקוס (שלישי, בבית) ועם ריאל בקלאסיקו שישוחק ביום ראשון הבא. החלק הממש כיפי אצל הקטלאנים הבכירים הוא מספר הפצועים הכבר-ממש-מוגזם-שזה-מצחיק. אחרי שאולמו נפצע עוד לפני ששיחק בנבחרת, כי זה אולמו, הצטרפו למסדר הפצועים הברסאי גם פראן ולבנדובסקי.

אז נכון, אומנם לאמין ואאא”פ אמורים לחזור לסגל מחר (ראפיניה עוד לא, ולא ברור מה מצבו לקראת המפגש מול הלבנים), אבל גם לא בטוח שהם יוכלו לקבל סרגל חזרה נורמלי לקצב כי אין אף אחד אחר שיכול לשחק, וגם בזמן הזה שחקנים אחרים נשחקו עד דק בנבחרות השונות. כן, אפילו כריסטנסן. אבל היי…לפחות אראוחו נח שבועיים, אז יהיה משעשע. ויהיה גם מעניין, בעיקר מכיוונו של האנזי דיטר פליק, שיצטרך לג’נגל עם הסגל המתפרק שלו ב-2 משחקים קלים, על הנייר, תוך איסוף מלוא הנקודות ומניעת פציעות נוספות, לקראת המשך העונה והמשחקים הקשים שיבואו לאחר מכן.

השמועות מדברות על באלדה כקיצוני שמאלי (אז אלון שוב יפתח, וופדידו), ואולי הרכב לפרמין ולאמין (כי אין כמו לחזור מפציעות ישר להרכב, זה הכי נכון). מצד שני, פליק כבר הוכיח שהוא לא מתיישר לפי שמועות על הרכבים משוערים, אז…לכו תדעו. אולי נקבל את ברדוגו וקסאדו למחצית לפני שיוחלפו סתם.

החדשות הטובות? בברצלונה קיבלו אישור להכניס 27,000 הודים/פקיסטנים/סינים (לא ישראלים, זה מוקצה) לספוטיפיי קאמפ נואו, אבל יחכו לאישור להכניס 45,000(*) ויחנכו את האצטדיון החדש במשחק גדול יותר. אולי מול אלצ’ה.

בצד האדום-לבן של המפגש, ג’ירונה סוף סוף ניצחה במחזור האחרון (2:1 ביתי על ולנסיה), וצברה 5/9 ב-3 המשחקים האחרונים (בזכות תוצאות תיקו מול אספניול ובילבאו). אבל 5 הנקודות האלו הצטרפו לבסה”כ 1 נוספת ב-5 המחזורים שלפני כן, מה שמעמיד מחממי האסלה של סטואני במקום ה-18, עם יחס שערים מזמין שער בכורה של בארדג’י (או איך שפליק קורא לו: “אתה שם, כן…זה שאני מצביע עליו”) של 5:17. כלומר, אם יש משחק בו ברצלונה יכולה למלא בו גיגית ואז להיכנס בה עם שופל - זה זה.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -

מאטס, ז’ואן גרסיה, אולמו, ראפיניה, פראן, לבנדובסקי, גאבי

משלימים חוסרים -

צ’אבי אספארט וחואן הרננדז

מועד המשחק: שבת, 17:15

אצטדיון: המונז’ואיק

ישפוט: חיל מנסאנו מי ימצא

שידור: ONE

הרכבים משוערים:

(*) - מקור - דימה

אייל מעלה פה ראיון איך לעשות קופה במשחק הזה.

ואז לשחק ב

מעניין את מי פליק יזמן מבארסה ב’ כדי למלא את החורים.

שחקן לוהט במיוחד שם הוא ויקטור ברברה, שכבש שלושער במשחק האחרון וסה”כ העונה כבש 5 שערים ב 370 דקות. חלוץ מרכזי, בדיוק מה שחסר לנו אחרי שכולם נפצעו.

מעניין איך פליק יסדר את ההתקפה. האם ייתן לצעיר כמו ברברה או אחר דקות משמעותיות, בנוסף לברדג’י, או שבאמת באלדה יהיה הקיצוני ומרטין מגן שתומך בו נפשית. מול ציגאנקוב “הישראלי” זה לא יהיה פשוט.

מעניין גם אם יהיו לו ביצים לפתוח עם דרו בתפקיד של פרמין\אולמו, או שיעדיף לקדם את פדרי לתפקיד הזה, למרות שגם הוא וגם פרנקי שיחקו הרבה בנבחרת.

כנראה שראשפורד בחוד בגלל שהאופציות המובילות לא נמצאות בסגל, אבל בהסתכלות קדימה זה יהיה ניסוי מעניין כי בתוך המבנה הטקטי ההגנתי שלנו(ולדעתי באופן כללי) הוא לא מתאים לשחק באגף.
בדומה לאמבפה, התקפית הוא אוהב להתחיל בכנף ולהיות משוחרר, והגנתית הוא די פרימדונה. קשה למצוא לזה מקום על המגרש בכדורגל המודרני.

ההרכב של ברצלונה -

קובארסי, אריק, באלדה וקונדה בהגנה.

אסאדו, פרנקי ופדרי בקישור.

בהתקפה - לאמין חוזר ישירות להרכב, כאשר ראשפורד וטוני פרננדז (!!!) ישלימו את החוליה ההתקפית.
מי מהם באמצע ומי בשמאל?

ההרכב של ג’ירונה -

אני מאמין שלא סתם באלדה תורגל כקיצוני ויקבל את כל קו שמאל, כשראשפורד חלוץ. זה אומר שלאמין ישחק בימין, וטוני באמצע. הבעיה במצב כזה היא שיש לנו 3 קשרים נוספים באמצע. איך זה יסתדר? אולי עם 3 בלמים.

ראשפורד;

לאמין, טוני, באלדה;

פרנקי, פדרי, קאסאדו;

קונדה, אריק, קובארסי;

שצ’נסני;

זה הקרדיט שלי לפליק- כשדברים לא עובדים הוא ימשיך לחפש פתרונות. זה מרגיש בסיסי, אבל יש המון מאמנים שמתעקשים על אותה שטות גם כשזה נראה רע.

טוב, נראה שפליק בחר במשהו אחר…

לאמין, טוני, ראשפורד;

פרנקי, פדרי, קאסאדו;

קונדה, אריק, קובארסי, באלדה;

שצ’נסני;

כן הגיוני זה שחקן 11 בעולם…

מחצית מוזרה.

רבע שעה ראשונה על סף המעולה, כאשר קסאדו היה בכל מקום כקשר אחורי יחיד, ואז הידרדרות על סף הקריסה עם מצבים שאין לי מושג איך ג’ירונה החטיאה את כולם וכבשה דווקא את הכי קשה (וואחד גול, אגב).

ברגע שנגמרה האינטנסיביות ההתקפית, ובעיקר זו של הלחץ הגבוה, החור של באלדה בצד שמאל (למה הוא כל כך גבוה בהתקפה אם יש את ראשפורד?) בלט מאוד יחד עם המיקום של אריק וקובארסי, וברצלונה נחשפה במערומיה. ברצלונה של 25/26 תקום ותיפול על היכולת של ההגנה שלה לא לפשל יותר מדי ולתת להתקפה לכפר על הפאשלות הלא נגמרות אצלה. כרגע? זה לא נראה טוב. וזה עוד לפני ריאל מדריד.

לא רק ההגנה עושה בושות, גם ההתקפה.

אנחנו משחקים נגד הגנה הכי גרועה בליגה. 2 מתוך 3 הקבועים משחקים ועדיין לא יצרנו מספיק מצבים.

טוני חושך, אני מניח שלאמין יוחלף במחצית בברדג’י, אז יהיה הרבה יותר קשה.

להתעקש על קו ההגנה הגבוה גם כשזה נראה רע זה לא נחשב שטות?

אבוי לנו בקלאסיקו שבוע הבא.

רציתי להגיד את אותו הדבר אבל הקדמת אותי.

אני אמשיך לטעון שקו ההגנה הגבוה לא נותן כלום התקפית. זה נטו שיקול הגנתי וזה פשוט לא עובד. ההגנה נראת מאוד מאוד רע ו90 אחוז מזה זה בגלל קו ההגנה הגבוה. אם מישהו מצליח לראות מה זה נותן בפן ההתקפי תראו לי דוגמאות. אולי 5 אחוז מהמצבים של בארסה בעונה שעברה היו איכשהו קשורים קשר הקיף להגנה הגבוה אבל זה זניח. ואני כמובן לא מדבר על המיקום של הבלמים בזמן שהכדור אצל בארסה שהוא לא שונה מאף קבוצה אחרת.

אגב להאשים כל הזמן את משחק הלחץ נראה לי פטתי. אי אפשר לצפות שיהיה 100 אחוז מהשמן לחץ על המוסר וכשאין עליו בקלילות הוא שם שחקן מול שוער. אגב בהזדמנות של ואנאט כן היה לחץ מטורף על רוקה (נדמה לי שסה היה הוא) והוא פשוט השתחרר בכדרור נהדר.

שילך להזדיין חיל מנסאנו. על הפרצוף שלו!!!

נשבע לך שחשבתי שהוא ילך לואר אחרי הגול!

בן זונה.

לבה ופראן לא כובשים את השער של אראוחו היום. שער של חלוץ אמיתי. שיחשוב על שינוי עמדה.

טוב פליק לא חוזר עד סוף הסיבוב לספסל בברצלונה על הדברים האלו…

לא מתאים לו.

כגרמני, אנחנו צריכים לשמוח שזו התנועה שהוא עושה עם היד :rofl:

פליק : ככה חוגגים באוקטוברפסט, אין שום קשר לחיל מנזאנו.

אם תשימו את ההגנה נמוך יהיה לכם מרחב עצום בין הקווים ונקבל באופן קבוע מצב של אחד על אחד מול ההגנה שלנו. אין לנו בלמים מספיק טובים באחד על אחד בשביל זה.

לא קיימת קבוצה התקפית טובה אחת בהיסטוריה בלי לחץ גבוה. ללחץ גבוה יש המון יתרונות הן התקפית והן הגנתית. הקושי להחזיק לחץ גבוה זו הבעיה היחידה פה, בגלל זה מנסים לשמור את הלחץ הגבוה מול שחקנים ספציפיים.

למה זה תמיד חייב להיות קשה, למה?

כל גול זה לירוק דם, מצבים פשוטים לא נכנסים, צריך להגיע ל 5 מצבים בטוחים כדי לשים אחד.

בצד השני, ההגנה שלנו נפרצת בקלות, כולם כבר קלטו את זה, אפילו הנגרים של ג’ירונה. היום היה לנו אקסטרה מזל שהם החתיאו את כל ה 1 על 1 שלהם, אבל קבוצה אפילו ברמה של סביליה הייתה כובשת חלק.

שמים שחקן אחד בנבדל, ההגנה רגועה שהכל בשליטה ולא שומרת עליו, ואז מוסרים לשחקן אחר שפורץ, והוא מוסר לזה שהיה בנבדל ועכשיו כבר לא. ריאל תעשה מזה כמה גולים.

נראה שלאמין ופרמין חזרו רעבים. נראים לא מפוקסים כרגע, אבל לפחות פיזית לא שמתי לב למשהו יוצא דופן. זה מעודד.

קונדה בכושר מזעזע, אני מקווה שינוח מול היוונים ויבוא טרי ומפוקס מול ריאל. חייבים אותו בכושר שיא מולם.