מחזור 9: מגרדים 2:1 ביתי על ג'ירונה (כבשו: פדרי, אראוחו. בישלו: לאמין, פרנקי)

כן אעיר רק שעם כל הביקורת המוצדקת על אראוחו, הוא בלם אחד על אחד מצויין.

1. לא יודע אם זה המחסור באיניגו, אם זה סוג של שובע (מקווה מאוד שלא), רק עניין הפציעות או משהו אחר, אבל משהו לא דופק בברצלונה הנוכחית. נכון, בהחלט יכול להיות שיש פה שידור חוזר של אוקטובר-נובמבר 2024, בהם ברצלונה איבדה יתרון מבטיח בפסגה ובעיקר איבדה הרבה נקודות וביטחון עצמי (לפני שחזרה בגדול), או במילים אחרות - סרגל מאמצים/גלגל שעוד יסתובב לו, אבל כרגע זה נראה לא משהו בכלל. קבוצה שספגה 17 שערים ב-8 משחקים וכבשה רק 5, לא אמורה להגיע לכל כך הרבה מצבים נגדנו, לא משנה מי פותח. ובהגנה אין אף פצוע (למעט השוערים, שדווקא שם היה בסדר היום). אין שום סיבה שמול ג’ירונה, גם עם ראשפורד ולאמין נטולי חלוץ מרכזי, לא נצליח להבקיע יותר, ואפילו לא נבין (עד הכניסה של פרמין, שסוף סוף גרמה ליותר ישירות למרות שהוא נזרק לאגף) שהיי…יורד גשם והכדור והדשא רטובים, אז אולי שווה לבעוט יותר ואפילו מרחוק.
    פליק אוכל הרבה חרא, עם הסגל בכללי ועם כמות הפציעות הנוכחית בפרט. אבל עדיין לא יכול להיות שברצלונה מורידה אינטנסיביות ביתרון 1:0 מול ג’ירונה הנוכחית, ויוצאת בנס מהמחצית הראשונה. בבית.
  2. היכולת של קסאדו באה והלכה בגלים היום. פתח מדהים, נחלש מאוד, ואז חזר למחצית השנייה כמו גדול לפני שנגמר לו הדלק. אני עדיין חושב שבהיעדר כשירות מלאה של פרמין, קסאדו-פרנקי-פדרי זה הכי טוב שיש לנו, כי זה גם משחרר את פרנקי (משחק לא רע היום) ממשימות הגנתיות, גם מאפשר לפדרי ולהולנדי חילופי מקום בהתקפה, וגם נותן לאסאדו את הבמה שהוא לגמרי ראוי לה. כן, וגם משאיר את אולמו בספסל.
  3. ראשפורד רוצה, מאוד רוצה, מאוד מאוד רוצה, אבל לפעמים זה מוגזם. והיום הוא גם בקושי קיבל עזרה מבאלדה (שזה קצת אבסורד, בהתחשב בעובדה שבאלדה התקפי יותר משמעותית מקונדה שבצד השני, ושבמחצית הראשונה הוא בילה בעיקר למעלה), אבל גם כשכבר עשה משהו חיובי - הרס.
  4. באמת שאני לא מבין למה בארדג’י לא מקבל יותר דקות. כל עוד ימשיך להיכנס רק כדי להציל את המולדת ו/או למחצית לפני שהוא יוחלף ללא קשר למשחק, לא נראה שיפור.
  5. מה הסיפור עם ברנאל? באמת לא יכל להיכנס גם לרבע שעה, והיינו צריכים להסתדר עם אריק גרסיה כקשר אחורי? חשבתי שסיימנו עם החרא הזה.
  6. לאמין חייב להבין שלא כל פעם הוא חייב לחפש את הדריבל ו/או הבעיטה המיוחדת. מותר לפעמים לשחרר כדור מיד בלי להסתבך איתו, ומותר גם להבקיע כמו ראפיניה גול מסריח עם התחת. גול זה גול.
  7. אם כבר ראפיניה - האינטנסיביות שלו, בהתקפה ובהגנה, חסרה מאוד.
  8. ביכולת הזו - מחכה לנו קלאסיקו עצוב מאוד. אם אנחנו מובכים מול קבוצה כזו ככה בהגנה, אמבפה וחבריו יעשו בנו שמות. מקווה שמול אולימפיאקוס בשלישי המצב יראה קצת יותר טוב.
  9. איזה חלוץ זה אראוחו. אולי נמצא הפתרון לבעיה שהוא בהגנה.
  10. תאכל תחת, חיל מנסאנו.

נ.ב. אנחנו לא ראויים לך, פדרי.

נכון, לא ברור. היה מזעזע בפעם האחרונה ששיחק, אבל עבר מאז שבועיים לפחות. כנראה שפליק רואה באימונים שהוא עדיין לא בכושר.

אני שואל למה אריק קשר ולא דרו. ניהול משחק מוזר מאוד של פליק.

ברברה לא היה בסגל אפילו, חלוץ הכי חם בבארסה ב’. גם מוזר.

משחק מוזר.
בדקות שהיינו טובים, היינו ממש טובים.
ה-433 הראה ניצוצות מעניינים: קיבלנו את פדרי עם יותר חופש לתקוף והוא סיים עם שער, קסאדו הוסיף לנו קשיחות שהייתה חסרה בפתיחת העונה ופרנקי הפך לפחות עול הגנתי.
מצד שני, להולנדי היה קשה לבוא לידי ביטוי ‘‘על הכדור’’ ונראה כבד מדי כשהוא צריך לקבל את הכדור בין הקווים. היה לו משחק סביר ורגעים טובים אחרי שהוא ופדרי החליפו צדדים.
בכל הנוגע לקישור אפשר לנסות הרבה דברים, אבל אני לא בטוח שאפשר להרשות לעצמנו לא לפתוח עם קסאדו. אם פליק רוצה לשחק בלי קשר אחורי אז עדיף שזה יקרה אחרי שנשתלט על המשחק במחצית הראשונה.

ראשפורד יכול בכל רגע להתפוצץ, אבל שוב הוא לרוב בוחר את האופציה האישית על חשבון שיתופי הפעולה.
הוא משחק בצורה הרבה יותר דומה לביקורת שימאל היה מקבל פה. 3-4 פעמים שהוא פשוט התעלם מעקיפה טובה של המגן לצידו.

החלטה חכמה להציב את אריק כבלם שמאלי.
לדעתי הורסטיליות שלו הופכת אותו לאופציה יותר טובה מקובא, וככה גם אפשר לשמור על שאר קו ההגנה והתיאום שלהם. התקפית שניהם היו ממש טובים, הגנתית קובא עדיין לא בשיאו.

שוב דקות טובות של ברדג’י. זה מאוד מועיל שיש לנו עוד שחקן כנף בצד ימין שמסוגל להוסיף יצירתיות, ולאפשר לנו לשמר את שיטת המשחק.

אני יודע שפה לא אוהבים את פרמין בשמאל, אני דווקא חושב שיש לו מה לתרום משם גם.
הרבה יותר נוח להיכנס משם פנימה עם רגל ימין ולאיים על השער כפי שעשה. וגם יש לו מספיק טכניקה להוביל את הכדור. גם האינטנסיביות ההגנתית שלו באה יותר לידי ביטוי.

אני אוהב את פרמין בכל מקום. פשוט חושב שביחס לאמצע הוא פחות יכול לבוא לידי ביטוי בשמאל.

דו"ח השופט שהגיש חיל מנסאנו לאחר המשחק:

✍🏻"בדקה ה-90, המאמן האנס דיטר פליק הוזהר מהסיבה הבאה: מחיאות כפיים על אחת ההחלטות שלי כאות מחאה."

✍🏻"בדקה ה-90, המאמן האנס דיטר פליק הוזהר מהסיבה הבאה: לאחר שהוזהר קודם לכן, הוא ביצע תנועה המצביעה על אי-הסכמה."

מה שאני קורא זה:

1. המאמן מחא כפיים אז הוצאתי לו צהוב.
  2. המאמן לא הסכים איתי אז הוצאתי לו אדום.

איך נתונים לאידיוט כזה להיות שופט? ביזיון מארץ הביזיונות.

פליק טען אחרי המשחק שמחיאות הכפיים היו לפרנקי, וחיל מנזאנו חשב שזה ציני על אחת ההחלטות שלו והוציא לו צהוב. פליק ניסה להסביר לו, ועל זה קיבל את הצהוב השני.

חיל מנזאנו קלאסי.

ב MD אומרים שהשופט לא ציין בדוח את תנועת השטרונגול, ואת העובדה שפליק לא ירד לחדר ההלבשה. כל אחד מאלה היה מביא עונש נוסף. כרגע זה עומד על משחק אחד.

מטומטם בעיניי לא להעניש על משהו שכל העולם ראה רק בגלל שהשופט לא ציין את זה בדוח.

עוד אמר פליק שאראוחו היה זה שהציע להציב אותו בחוד. פליק מעולם לא שם בלם בחוד.

פדרי הוחלף בגלל עייפות, לאמין כי סוכם מראש שישחק 60 דקות.

אל תהרגו אותי אבל אני חושב שהגול נפסל בצדק.

נכנס לבונקר :slight_smile:

בסופו של דבר, ארוחאו עוד יתגלה בתור החלוץ שיחליף את לבה…

אם הגול נפסל בצדק אז יש פנדל על ראשפורד. לא הגיוני שמגע כזה פוסל גול אבל לא מזכה בפנדל.

תשמע שרקו על הרבה פחות מזה לפנדל השנה. אבל ראשפורד עשה מזה יותר ממה שהיה, הוא תפס את הפרצוף ולדעתי זה היה הצגה.

אני באמת ציפיתי ממנו שיפסול את השני בתירוץ שארואחו נשף אויר לא חוקי לכיון המגן … אז אני לא מתלונן חחח

מנזאנו לא מפתיע. הוא חייב לגנוב את ההצגה, חייב להיות חלק מהסיפור, חייב להשאיר איזה נזק לקראת הקלאסיקו. העיקר שידברו, שיהיה עליו משהו. פשוט שופט עם *** קטן.

אני אהבתי את קסאדו בקישור האחורי, במחצית הראשונה הוא התחמם והיה יותר טוב בשנייה. אני באמת חושב שעדיף כבר לתת לדה יונג להיות קשר 50-50 ולדעתי הוא היה גם לא רע ואפילו בישל את הגול. אני בעד להמשיך עם השלישייה הזאת בהרכב בהיעדר אולמו ופרמין שצריך זמן.

מלכודת הנבדל שלנו מחצית ראשונה הייתה זוועתית. היא הייתה כזאת רעה שקשה לי לשים את האצבע איפה זה נופל. אלוהים היה איתנו ולא ספגנו את השני.

היה חלק בי שהתרגש לראות את הנאמנות של אריק גרסיה לג׳ירונה. בגול של אראוחו הוא לא חגג, לא שמח, פשוט הוריד את הראש, הלך בסוג של עצבות. כאילו שכואב לו שככה זה קורה לאקסית שלו. לא יודע, אותי זה ריגש, הוא שחקן נשמה.

אז ניסינו לגרום לילד לשנות את השעות שינה כי הוא התחיל לישון מאוחר ולקום מאוחר וזה לא עד עם הגן. הניסיון הראשון היה לקום מוקדם בבוקר להעיר אותו ואז בשאיפה כל היום ישתנה בהתאם. התעלמתי מהשעון המעורר כמעט כמו שפליק מתעלם מטורנס. תכנית ב’ הייתה לגרום לו למשוך כך שהוא לא ישן צהריים בשאיפה שגם ייפול בשעה סבירה. עוברים ליום של נסיעות בבוקר, לארוחת צהריים, לאחר צהריים עם המשפחה ליום הולדת של אחיינית. המשחק כבר עולה אצל ההורים שלי למחצית הראשונה בעודי רואה הרכב סביר שבא אולי לענות על חלק מהבעיות שנמצאו מתחילת העונה (חוץ מכסף).

היום ממשיך, הילד לאט לאט מאבד את זה, אח שלו הקטן כבר התעוררר שוב, כולם מתחילים ללכת, ואני משדל כבר אחיינית אחרת שתחזיק עד המחצית עם הגדול שלי. “רק שלא ירדם” אני אומר. הזמן עובר המחצית קורית, אחת האחיות שלי כבר שואלת איך לאמין יאמאל ומי זה “פדרי הזה” ואני מסביר לה אחרי הגול המדהים שלו שמורגש שהיא רואה רק טורנירים של נבחרות (בעברה שחקנית כדורסל ולימדה אותי לשחק כדורגל, בגדול ניסיתי להשחיל פה עלבון). כמובן שהתגובה הייתה גול משוגע של ג’ירונה, רק בשביל לשמוע אותה ואת אבא שלי אומרים ש”ברצלונה בבעיות”. לרגע כמעט חשבתי שראשפורד ימלא את החללל של בועטי החופשיות, אבל המחצית נגמרת, כמו גם המומנטום של קאסאדו ו 9 הנשמות של ברצלונה במצבי אחד על אחד. אחותי והאחיינית מתקפלות, לי נגמרו האופציות, ואני טס הבייתה עם שני ילדים שאומנם הרוגים אבל לא ישנים ב 6 ורבע בערב. WIN? I THINK NOT.

מגיע למחצית השנייה באיחור, אני משכנע את הילד שלי לאכול משהו כי אבא רוצה לראות את המשחק וכמה אפשר לראות את אותו פרק של יחידת החילוץ ביוטיוב? הקטן עוד איכשהו מעסיק את עצמו, ואני מצליח לפתוח את הטלויזיה רק אחרי החילופים. רוני מפתיע לטובה, קסאדו עוד על הדשא, כריסטנסן גם בפנים, אריק גרסיה בקישור האחורי, ואפילו פרמין על השדא. מה קרה פה? כנראה שהאנזי הבין ש הקו ההגנה כל כך שברירי שכנראה יש צורך לנוכחות כפולה באמצע. אפשר לומר שזה היה שברירי כמו הניסיון הנואש שלי לתת לבן שנתיים שלי לאכול לבד בזמן שאני רואה את המשחק. “אבא למה אתה מדבר עליהם ככה?” “מה?” “זה לא יפה”. אוי לא, כבר חזרתי לקלל בלי להרגיש? זה האפקט של חיל מנסאנו עליי. המצבים ממשיכים להגיע מצד לצד, ראשפורד ופרמין מפספסים את המסגרת, אני מפספס את הפה של הילד עם סלמון וקטשופ (בלי לשפוט, זה מה שהוא רצה), קסאדו יורד עולה אראוחו “נדב תסתכל על הילד!” “טוב טוב סליחה” ומביא מגבון על עוד פיספוס “אבא תביא לי עוד” רץ להביא בעוד בארסה ממשיכה לשחק על הסיכויים שלה למלוא הנקודות. איך זה יגמר? בארסה תאבד נקודות ביום הולדת של @Mendieta ? האם ראשפורד יעניק לתימני את הסיכוי להגיד “אמרתי לכם” ביום ההולדת שלו? אני חותך בצורה עיוורת, מצליח להעיף מבט לרגע למשחק, חוזר לילד, רואה את פרנקי שמעביר לאראוחו עם כדור ברשת, שגורם לי לקפוץ ולצעוק יש במצב בו אני קצת קרוב מידי לבן שלי שממש נבהל וכעס עליי שהבהלתי אותו. “כן כן סליחה” “יחידת החילוץ?” “לא”.

בעודי עוד מתפעל מהיכולת של הרוח לנצח כשאתה ללא אמצעים, ברקע אני רואה בין היתר שפליק קיבל אדום ויורחק מהקלסיקו כי כנראה שאמא של חיל מנסאנו זאת אדה קולאו. רק בשביל שיזכירו לי שהקלאסיקו ב 26.10. “שיט אני בחתונה של חבר מהעבודה”. פליק לא יהיה, אני לא בטוח אראה, והילד בסוף נרדם אחרי ריבים רק באיזה 9 בערב. יש נקודות, אין פה מנצחים. מזל טוב שביט מקווה שיהיה לסינים של בארסה מאניה מבצע על ברכיים 3>.

קל מאוד לשים את האצבע. פשוט מאוד קו ההגנה עומד סופר גבוה בסיטואציות שהוא כבר חייב לנסוג לאחור. ואז שחקן פשוט עושה תנועה לשטח המת ומקבל את הכדור באחד על אחד מול השוער.

עכשיו כל הניסיונות לספר שבארסה חייבת לשחק ככה כי הבלמים שלה הם ככה ככה, תסלחו לי מגוכחים. זו כנראה הפעם הראשונה בקריירה של כל אחד משחקני ההגנה שנדרשים לעמוד כל כך גבוה בסיטואציות שכל הגנה אחרת כבר מזמן הייתה נסוגה. הם בעצמם מדברים על כמה היה להם קשה להתרגל לשיטה הזו. זה משהו שמאפיין את פליק עוד מימי באיירן, זה הסגנון שלו ותפסיקו עם כל הניסיונות לשכנע את עצמכם שחייב לשחק ככה זה כל כך מנותק להגיד את זה.

אם כבר סגנון של הבלמים, אז מתבקש לחשוב שהבלמים של בארסה לא מתאימים לסגנון של פליק כי הם לא מהירים ואז כשנשלח כדור עומק מאחורייהם הם לא מספיקים לסגור. אבל לדעתי גם זה לא נכון, במשחק אתמול למשל לפעמים לחלוץ היה זמן לסיגריה לפני שהוא בועט, תשים בלם מהיר כמו ארוחו במקום זה לא מה שיעשה את ההבדל. בסופו של דבר כשחקן מהיר מגיע בתנועה למעבר לקו ההגנה יש לו יתרון על שחקן שיוצא כמעט מהמקום. ואגב לקוברסי יש אקסיליריישן דיי טוב לדעתי אז בריצות שמתחילות יחסית מעמידה הוא דווקא דיי טוב. גם ארוחו בלם מהיר מאוד. בקיצור זה לא קייס טוב.

אבל לטעון שהם למספיק טובים בשביל לשחק כדורגל כמו כל שאר הקבוצות בעולם? נו זה רציני? תפסיקו.

מה עשה אריק שלא עושים כולם בכל קרן או הרמה?

הוא לא הפריע למגן להרחיק את הכדור.

2:00

די רכב עליו לא?

מעריך את הנכונות לפרגן לפרנקי.

האמת שחשבתי על זה הרבה במשחק- בהינתן ההגנה הצולעת שלנו, לעבות קצת את הקישור זה בכללי רעיון שאני אוהב.

כלומר, קאסדו ואז ופדרי ופרנקי.

זה אומר אבל שתפקיד הקשר ההתקפי הטהור מבוטל. בסנאריו כזה, הייתי מנסה את ראפיניה כ-9 מזויף במרכז ההתקפה, ברוטאציה עם פראן ולבה. פרמין גיבוי לפרנקי, ואולמו… לא יודע מה לעשות איתו כרגע חח.

באמת שחבל על הזמן. יש סיכוי יותר גדול שנחתים את אלברז בקיץ מאשר שיקבלו את הערעור

מה שלא מופיע בדוח השיפוט נחשב?

יש לי כמה רעיונות.

אם אני לא טועה עבירות בלתי ספורטיביות ניתן להעניש גם בדיעבד מהוידאו. אני מניח שהשופט פשוט תא ראה את זה לכן לא הוסיף לדוח.