מחזור 9: מגרדים 2:1 ביתי על ג'ירונה (כבשו: פדרי, אראוחו. בישלו: לאמין, פרנקי)

אולמו האמת היה סביר בתור פאלסו, אבל כנראה פראן עדיף עליו

לא מספיק בשביל להפריע למגן להרחיק את הכדור.

הרבה פחות מתפיסות רגילות בכל קרן.

מי טען את זה?

אני לא יודע אם אתה ציני או לא, אבל בסופו של דבר האנשים שמבקרים אותו מספיק אובייקטיביים ומבינים דבר או שניים בכדורגל.

אתה צריך להבין שהביקורת היא לא אישית. יש לי לפחות 0 שנאה אליו. באמת אני חושב שהוא שחקן טוב והוא לא צריך לשחק קשר אחורי.

הבעיה שקסאדו איטי.

הוא יכול לתת מעצמו 110% ועדיין הוא איטי. כשהכדור אצלינו, הכל טוב. הוא פתוח למסירה, הוא מוסר מדויק, הוא לא מתמהמה עם הכדור. אבל במתפרצת נגד מהירה, הוא לא מספיק להגיב. ומאחוריו יש בלמים לא מאוד מהירים גם כן.

לפני שנתיים חשבתי שגאבי צריך לעשות הסבה לעמדה הזאת. לפני שנה חשבתי שהנה ברנאל יכסה את העמדה ל 15 שנה. עכשיו נראה לי אריק מספיק מהיר , והוא גם קשוח וגם יכול למסור.

הבלגן שהיה מול ז’ירונה לא יכול להימשך. מול ריאל היינו יוצאים עם 3-4 חתיכות במחצית. אני סומך על כריסטנסן בתור בלם שמאלי, אז אולי שווה לשקול את אריק כקשר אחורי בנוסף לפרנקי. פרנקי חייב קש”א אחר לידו מול התקפה נורמלית, הוא לא יכול לבד. הייתי מוותר על חלוץ בשביל זה.

לא הייתי ציני.

אני הייתי פותח עם קאסדו, פרנקי ופדרי, אריק וכריסטיאנסן במרכז ההגנה וראפיניה/פראן במרכז ההתקפה- בהנחה ואחד מהם קשיר.

ראשפורד ולאמין באגפים כמובן.

עם הוראה לבאלדה לעלות ולהפקיר את האגף קצת פחות.

כשלא היה ראשפורד הוא היה הקיצוני. כבר אין בזה צורך.

בוא, אתה באמת משווה?

זה כמו שהתשובה שלי לזה שפרנקי חוזר לאט להגנה תהיה תמונה של מסי.

כשאתה בוסקטס אתה יכול להיות איטי. קאסדו לא בוסקטס.

אנחנו שנים חיים את המעגל הזה שבו פרנקי משחק בכל תפקיד בקישור, רק כדי להבין שהוא בעיקר מתאים לתפקיד שבו כבר יש לנו שחקן שהוא לפחות רמה מעליו. משם מתחיל הניסיון לדחוף אותו לעמדה/תפקיד שהוא מתקשה למצוא בהן יציבות ראויה.

נראה לי מוזר לדבר על האיטיות של קסאדו כשהאופציה הבכירה שלנו היא שחקן עם תרומה הגנתית נמוכה.

פליק אוהב לחיות על הקצה ולכן פרנקי הוא הקשר האחורי שלו, אבל האופציה האובייקטיבית חייבת להיות קסאדו. במקרה כזה נשארת לפרנקי עוד משבצת אחת בלבד ואז השאלה היא אם הוא עדיף על האופציות האחרות(בהתחשב בפאזל הטקטי של הקבוצה וההתאמה שלו לאותה עמדה).

כרגע הייתי משתמש בקישור הזה כבסיס לשאר העונה.
גם ככה כמעט כל הקשרים האחרים נמצאים במצב פיזי/רפואי לא מספיק טוב אז נוכל לנצל את זה כדי לבחון איך הקישור נראה במערך הזה. אם פרנקי מספיק טוב כדי לשנות מערך בשבילו ואם פדרי יכול להרוויח מהחופש ההתקפי שהוא מקבל.

לא, אין קשר, כי מסי ופרנקי לא משחקים באותה עמדה. בוסקטס היה איטי מאוד פשוט המיקום שלו היה נכון, ולדעתי זה משהו שמצריך ניסיון והיכרות עם הקבוצה. כלומר-דקות משחק.

סתם לצורך העניין, שנה שעברה לא היו שום תלונות על האיטיות של קסאדו. ככל שהוא שיחק יותר, ככה הוא נראה יותר טוב. היה לו תיאום והבנה איפה להיות ומתי.

הוא פשוט צריך לשחק יותר. קשר אחורי לא צריך להיות מהיר, בייחוד לא במשחק לחץ. הןא צריך להיות חכם, ולהיות ממוקם נכון תמיד וטוב באחד על אחד.

איימריטו בין היתר והיה עוד משתמש לפני אם אני לא טועה. לא המצאתי אל תדאג.

אני גם עומד מאחורי זה

שמכל הבלמים בעולם דווקא של בארסה הם היחידים שלא מסוגלים לשחק כפי שכל שאר הקבוצות בעולם משחקות? איך זה נשמע לך בכלל הגיוני?

זה לא עיניין של מסוגלים, זה עיניין של אם משחק ההגנה שלנו בהכרח יהיה טוב יותר. חוץ מאראוחו (שגם עושה שטויות) ואולי כריסטנסן (אם כשיר) אין לנו בלמים ממש טובים באחד על אחד. אתה כנראה שוכח איך נראינו ברגע שבוסקטס עזב בעונה השנייה של צ’אבי.

אז מכל הקבוצות בעולם רק לבארסה יש הגנה שתראה טוב יותר בשיטה הזו? בשיטה אחרת שצ’שני היה חשוף ליותר מ4 פעמים אחד על אחד נגד ג’ירונה? זה פשוט לא מחזיק מים בשטח. אז בסדר הייתה עונה אחת פחות טובה הגנתית, אתה יודע רק לקבוצה אחת בעולם יש את בוסקטס ולא ראיתי שכל השאר מנסות להמציא את הגלגל בגלל שהוא לא שם.

מה שבטוח שפליק בא עם זה מהבית מהרגע הראשון, זה הסגנון שלו. זה לא משהו שהוא התאים לסגל.

פליק נשאל היום לפני אולימפיאקוס וענה

As I said, we have to take care of Marc Bernal. We are not convinced that he’s 100% ready to play these games. They are always very hard games, and seeing the matches against Sevilla or others, it’s not the best time for him to play again. We will find matches for him to return and, in addition, he has to improve in training. He’s not at his best level for the big games, we have to help him improve