כמובן ששום דבר מהמספרים הללו לא היו רלוונטים אם ארגנטינה לא הייתה משיגה את המטרה, זה נחמד.
אני חןשב שזה מטורף לראות כמה גם בגיל 38 הוא כזה דומיננטי בתחרות מקצוענית שהיא לא mls עם חלוצים מברזיל אקוודור קולומביה מהטובים בעולם שקטנים ממנו בעשור ומשחקים עדיין באירופה
במיוחד כשבנבחרות, אפילו יותר מבמועדונים, מספר המשחקים כל כך התנפח שזה כבר בקושי אומר משהו להשוות מספרים, אפילו עשור אחורה. מישהו ברצינות חושב שאוליבייה ז׳ירו יכול לשרוך לתיירי הנרי את הנעליים? ועם זאת, הוא מעליו בטבלת הכובשים של כל הזמנים. כנ״ל ממפיס בהולנד שהיה מת להיות עשירית ואן פרסי או ואן באסטן.
לא דיברתי על מסי הכי טוב בהיסטוריה כן או לא.
לא השוואתי בין התקופה הנוכחית שבה קמפיין מוקדמות הוא 18 משחקים לקמפיין של דייגו ב-86 ששם היו צריכים רק 6 משחקים.
אני מדבר על עכשיו, על זה שבגיל 38 בתחרות המוקדמות הכי קשה בעולם, מול שחקנים כמו חוליאן, לאוטרו, לואיס דיאז, חאמס, ראפיניה, ויניסיוס, אנר ולנסיה ועוד חלוצים אחרים פחות מוכרים אך דומיננטים לנבחרות שלהם כמו סולומון רונדון ומיגל טראקרוס הבוליביאני שכבש 7 שערים במוקדמות, מסי בגיל 38 כששיחק בערך 14-13 משחקים במוקדמות האלה יוצא עדיין הכי דומיננטי שיש וזה שהוא עוד שומר על עצמו.
ברור שהכל מתגמד אל עבר התואר עצמו אבל זה עדיין מדהים לראות את השליטה שלו.
אף פעם לא הבנתי את התחרות למרחקים הזאת. מייקל ג׳ורדן פחות טוב מלברון בגלל שלברון עדיין מפלצת בגיל הזה? לברון מבחינתי לא יכול לקשור למייקל את השרוכים. רונלדיניו פחות טוב היסטורית מגיגס שהחזיק עד מאוחר? אני מסתכל על מסי כשחקן כשיר.
אני פשוט מתפאר ממסי בגיל 38 בתחרות שהיא לא בית הזקנים באמריקה.
לא מוריד אף אחד אחר לא משווה, מסתכל עליו ועל האבסולוטיות שלו בגיל שבדרך כלל זה לא קורה בצורה כה גדולה
מה שאני חושב שאהוד מתכוון, בהמשך למטאפורה שלך - זה שלברון משחק בגיל 83 ברמות הגבוהות ומספק סטטיסטיקות טובות מאוד, לא אומר שהוא יותר טוב מג’ורדן. זה פשוט אומר שזה לא ברור מאליו שהוא עושה את זה בגיל 83.
אבל האם זה באמת כזה מדהים ויוצא דופן עם הרפואה של היום? עם הכפפות משי לשחקנים? עם שיפוט מאוד מגונן ביחס לפעם? עם הידע של איך גוף של ספורטאי צריך לאכול, להתחזק, והדגש ששמים על זה? שים את מרדונה היום הןא משחק עד גיל 50. כל משחק זה היה ניסיון לרצח.
שים את לברון בליגה של מייקל, והוא הופך לאישה. הוא כבר עכשיו חצי אישה עם כל הפלופים והדרמה שלו.
כן. אמנם מסי וכריסטיאנו הם לא השחקנים היחידים בעולם שעדיין פעילים בגיל הזהב, אבל זו עדיין תופעה נדירה מאוד, גם היום (וכנראה פחות נדירה מאשר לפני 50 שנה, אבל זה לא רלוונטי).
4 הזימונים החדשים הם השוער של ראסינג קלוב שנמצאת בחצי גמר הליברטדורס פקונדו קאנבסס ואתת שלישיית ההגנה, מרקוס סאנסי מבורנמות, לאוטרו ריברו הבלם הצעיר מריבר פלייט ואניבל מורנו המגן השמאלי מפלמיירס.
ארגנטינה שיחקה הלילה משחק ידידות בארה’“ב נגד ונצואלה ללא מסי וניצחה 0-1 משער של לו סלסו.
ההרכב שפתח:
דיבו
מולינה, קוטי, סנסי, טאג
מק אליסטר, פארדס, אנזו
חוליאן, לאוטרו, ניקו
המחצית הראשונה למרות שהייתה המחצית שבה נכבש הגול הייתה יותר מבולבלת של הנבחרת עם יותר מידי מהלכים אישיים ופחות תכלס. במחצית השנייה כבר ארגנטינה שיחקה כמו הנבחרת שמזכירה את לה סקלונטה שאנחנו מכירים אבל לא הצליחה לכבוש שער נוסף.
תקציר המשחק:
השחקנים עלו למשחק עם סרטים שחורים לאחר פטירתו של מיגל אנחל רוסו, אחד מהמאמנים הכי מוכרים וותיקים בארגנטינה שנפטר ממחלת הסרטן לפני 3 ימים כשהוא בעיצומו של קדנצית אימון בבוקה ג’וניורס.
רוסו אימן בשלל קבוצות בארגנטינה ובדרום אמריקה ונחשב לאחד הגדולים שלא הגיעו לנבחרת.
רוסו היה גם כוכב עבר ושחקן שהופיע 17 פעמים בנבחרת הבוגרת של ארגנטינה ואף שותף במוקדמות המונדיאל של 1986 אבל פציעה שלו מנעה ממנו להיכנס לסגל של בילארדו שזכה בגביע.
בנוסף בימים אלה מתקיים לו שלבי ההכרעה של אליפות העולם עד גיל 20 או כמו שבארץ מכירים אותו כהמצאת המונדיאליטו.
הנבחרת אחרי שניצחה בשלב הבתים את קובה, אוסטרליה ואיטליה ובשמינית הביסה 0-4 את ניגריה תעלה הלילה למשחק רבע הגמר שלה נגד מקסיקו במטרה למצוא מקום בחצי גמר.