לא רואה לזה שום אזכור? אתה בטוח?
הוא שלח לאהוד וואטסאפ, לא מספיק?
מתקן את עצמי, הכותרת של tyc ו-ole היו קליקבייט משובח.
המשחק האחרון הרשמי שלו על אדמת ארגנטינה, כמו מסי
-ראיתי באחד מדפי הפייסבוק את המאזן של נבחרת ארגנטינה במשחקי הבית ולא הלכתי בהכרח לבדוק השוואות למוקדמות מונדיאל 2002 או אחרים - זה נראה שהיא באמת בלתי מנוצחת שם וליריבות אין סיכוי, גם לא לברזיל.
-בכדורגל דברים משתנים כל כך מהר ו"פייבוריטית" כנראה לא שווה הרבה, גם לא חודש לפני הטורניר אז בטח לא בספטבר. ובכל זאת אני רואה את ארגנטינה וספרד כפייבוריטיות, ואחריהן פורטוגל - לזכות במונדיאל. מחכה בקוצר רוח כבר למפגש הפיקנטי ביניהן, “פיינליסימה” אם אינני טועה, בחודש מרץ.
-לגבי ליאו מסי כל מילה כבר נאמרה, שחקן “רגיל” היה בועט פשוט שטוח במצב של הגול הראשון והוא עשה עוד גול של גאון עם הצ’יפ. מגיע לו ואני אומר מכל הלב. בעיקר איזה מזל שהגיע ליאונל סקאלוני האדריכל של כל מה שקורה בנבחרת. אמנם מסי פרש מהנבחרת לראשונה בגיל 29 או 30 והיה ברור שהוא צריך הפוגה קצרה והוא יחזור כי לא יכול להיות שהוא יוותר, ועדיין, ברמת ההישגים זה היה כה שונה. בטח שהוא יהיה במונדיאל…
-ברשת רץ איזה נתון לפיו לאוטרו מרטינס עבר את דייגו מראדונה עם השער ה-33 שלו בנבחרת, בעוד בוויקיפדיה ראיתי שלדייגו מראדונה יש דווקא 34 שערים, סתם משהו שמעניין אותי בתור אחד שמחבב סטטיסטיקות. בכל מקרה, מלבד ליאו מסי גם גבריאל באטיסטוטה נראה כמשימה קשה, אבל רביעי הרנאן קרספו עם 35 וקון אגווארו שלישי עם 42.
אגב זה כנראה פחות חשוב: דעתכם על השחקן שלנו פרנקו מסטאנטואונו? אמר שמסי התרגז עליו במהלך שהיה צריך למסור לו ובכל זאת בעט, כמובן ברוח טובה וכמנהיג שבא ללמד אותו לבחור את הפעולה הנכונה.
מעבר לכל הציפיות. זה הרגיש כאילו הוא כבר שנים איתנו. לא מאמין שמדובר בבכורה בהרכב פותח.
הרכב אחרון
דיבו
טגליאפיקו, אוטמנדי, באלרדי, בעט לעבר הנצח
מקאליסטר, פארדס, דה פול
סימאונה, לאוטרו, ניקו
האמת שאני מודה שהרשתי לעצמי הלילה לוותר על המשחק בתמורה לשעות שינה, קצת כמו נבחרת ארגנטינה שהשלימה עם כל תוצאה שתהיה.
הדאגה היחידה היא ההרחקה של אוטמנדי, אם הפיינליסימה באמת יתקיים במרץ 2026 נגד ספרד אוטמנדי ירצה את העונש שם ויוכל לשחק כבר במשחק הראשון של המונדיאל.
אם בסופו של דבר משהו יגרום לכך שהפיינליסימה ידחה אוטה לא יוכל לשחק במשחק הראשון של המונדיאל.
מי ששבר עוד שיא הוא שוב פרנקו מסטנטואונו שבגיח 18 ו-26 ימים עקף את דייגו מראדונה כשחקן הצעיר ביותר בנבחרת שלובש את חולצה מספר 10.
אבל הסיפור הלילה במחזור האחרון של מוקדמות המונדיאל בכלל לא היה ארגנטינה אלה הקרב על מקום בפלייאוף בין ונצואלה לבוליביה.
ונצואלה שהיא הנבחרת היחידה בדרום אמריקה שמעולם לא עלתה לטורניר הגדול הגיעה למחזור האחרון כשהיא תלויה בעצמה עם נקודה מעל בוליביה ומשחק בית נגד קולומביה.
אבל הוינוטאנטו פישלו בענק והחלום התנפץ עם תבוסה 6-3 לקולומביאנים.
מנגד בוליביה עם ניצחון ביתי 0-1 על ברזיל עשתה את העבודה ותשחק על האפשרות לעלות למונדיאל בארהב לראשונה מאז מונדיאל 94 שהתקיים..בארה"ב
מרסלו מןרנו בקריירה דרום אמריקאית אדירה אולי יסיים את הריקוד האחרון שלו עם בוליביה בהעפלה היסטורית..מרגש!
כך נראת הטבלה הסופית של מוקדמות המונדיאל בדרום אמריקה, ארגנטינה במקום הראוי לה, ראשונה כאלופת עולם ![]()
אתמול פורסם ראיון של אנחל די מאריה שאמר שהוא לא מתחרט שנפרד מהנבחרת כי הרגיש שזה הזמן וכדומה, לי זה מרגיש שהוא שחקן שאין לו סוף.
סליחה על השליליות אבל כמה שזה מרגש, וזו גם אנקדוטה ואני לא יודע אם מדובר במשהו קבוע (נניח בברזיל ראינו גם את רודריגו כמספר 10, גם את ויניסיוס ג’וניור וגם את ראפינייה, ודי ברור שאם הסיכוי הקטנצ’יק שניימאר יהיה כשיר לקראת המונדיאל ויזומן - המספר האגדי יהיה שלו) - אבל פחות אהבתי. גם אם הילד מוכן - ללבוש את מספר 10 של ליאו מסי זה וואו, זה מוקדם מדי. זה לחץ עצום, זה ציפיות, זו הופעה שלישית שלו בסה"כ לא?
כאילו תנו את המספר הזה לחוליאן אלבארס, לג’ובאני לו צ’לסו, למקאליסטר (רציתי לכתוב רודריגו דה פול אבל עצרתי את עצמי)
אגב כאחד שעקב אחרי התוצאות הלילה רציתי שפדה ואלוורדה ייתן איזה גול ואולי זה ישחרר אותו קצת למועדון שלו גם בריאל מדריד כי פתיחת העונה שלו די מהוססת.
מרגש? לא אותי… נבחרת שמפסידה 99% ממשחקי החוץ שלה ושהדרך היחידה שלה לנצח היא לוודא שאין חמצן בריאות של היריב. תאכלס נמאס לי מהחרא הזה.
אם אין להם עוד אופציות, זה בהחלט חרא לא ספורטיבי גדול.
יש איצטדיון בסנטה קרוז לדעתי (לא גבוה בכלל). אתמול אחרי שאקוודור הבטיחה עלייה פתאום היא משחקת בלי יתרון גובה. זה מגעיל.
כן אבל הבעיה היותר חמורה זה התאחדות הדרום אמריקאית שמאפשרת את זה.
לפני שבועיים בארסה שיחקה במגרש מוצף. לא ירד גשם… זה לא ההתאחדות
א. גם בספרד אני מאשים יותר את ההתאחדות שמאפשרת את זה.
ב. בניגוד לספרד, לפי מה שאתה בעצמך כתבת, לבוליביה יש אלטרנטיבה למגרש המקולל שלהם. לקבוצה כמו ראיו או לבנטה אין.
הם פשוט מנצלים את הפירצה. תבחר איזה אירגון שאתה רוצה, פיפא או ההתאחדות הדרום אמריקאית, הם יכולים להגיד להם שזה לא ספורטיבי ולכפות עליהם לארח באצטדיון אחר. (בתנאי שיש מגרש אלטרטיבי)
מי אחראי העליון על הבריאות של השחקנים? זה הרגלוטור נכון? במקרה הזה ההתאחדות הדרום אמריקאית או פיפא
המרגש התייחס למרסלו מורנו לא לבוליביה עצמה.
מורנו שחקן אדיר שעשה קריירה דרום אמריקאית אדירה (היה קצת באירופה אבל לא עשה יותר מידי) שבמשך קריירה שלמה היה הדבר היחידי שיש לבוליביה להציע.
בגיל 38 במוקדמות האחרונות שלו הוא עם סיכוי להעפיל למןנדיאל תןדות להגדלת הטורניר.
מין הסתם כנראה שאם היו משאירים את זה על 5 מעפילות בוליביה עדיין לא היו עולים, מצד שני אם היו רק 5 אז גם ברזיל לא ![]()
בוליביה עצמה לא מרגשת כבוליביה אבל היא כן נתנה טורניר גדול יחסית לעצמה, 6 נצ כולל על קולומביה וברזיל ואחד היסטורי בחוץ נגד צ’ילה.
במוקדמות של 2022 ו-2018 היו לה 4 נצ וב-2014 היו 2.
ונצואלה היא סיפור עצוב בתכלס, פרוייקט שפיתחו אותו כבר כמה שנים ופשוט לא מצליחים להתרומם, ההזדמנות הייתה הפעם ופישלו מחזור אחרון בבית.
זהו שאין.
בוליביה עצמה מדינה גבוהה, האיצטדיון ה"נמוך’ ביותר שאפשר לארח בו כדורגל המדינה הוא בקיאקיו שזה בגובה 2500 מטר, נכון שזה עדיין נמוך מהאיצטדיון בלה פאז או פאלו אלטו שהם אירחו בו במוקדמות אבל זה עדיין גובה רב שאדם שלא מכיר לא יתקשה
זה מה יש להם
למה שמורנו לא ימשוך וישחק גם במונדיאל?
אז אני לוקח בחזרה, אני הבנתי שיש להם…
האמת שגם אני חוזר בי, שכחתי את סנטה קרוז
הוא כן איצטדיון מודרני חדש ובגובה של 430 מטר
יש להם, זה רק עניין של בחירה
אם הם יעפילו הם ישחק, בן 38 כמו מסי
מסי סיים את המוקדמות כמלך השערים עם 8 שערים וכמלך הבישולים עם 7
וכשחקן שקיבל הכי הרבה מצטייני משחק ואת ממוצע הדירוגים הכי גבוה ב-18 מחזורי המוקדמות
בן 38
הדברים האלה סליחה על הזלזול אבל מה זה לא מעניינים.
כמו רונלדו והמספרים שלו במוקדמות, כמו זהבי והמספרים שלו במוקדמות. Who gives a fuck? בייחוד בנבחרות.
מסי לקח כל תואר בנבחרת, ובמונדיאל האחרון השתיק את כולם. גם בקופה. זה כל מה שחשוב.
וזה לא אומר משהו רע כמובן, פשוט לא מובן לי ההייפ בשנים האחרונות כלפי מספרים שפעם לא עניינו אף אחד, כי הם באמת לא אומרים כלום.