מבחינתי זה משחק חסר חשיבות אבל ארגנטינה לא מפחדת מאף אחד. מעולם לא פחדה ולעולם לא תפחד. ארגנטינה המציאה את הכדורגל.
לא חושב שנכון להגיד שזה משחק חסר חשיבות.
זה תואר רשמי של פיפ"א, קטן אומנם אבל ארגנטינה פיפ"א ואנחנו מחשיבים אותו בשרשרת הזכיות שלנו אז אי אפשר פתאום לגמד אותו כי זה נוח
אובייקטיבית, נראה שספרד היא הדבר הבא (שוב בזכות בארסה). אני חושב שלחלוטין יהיה לנו מה לתת נגדם במשחק הקרוב, אבל הפרוייקט של ארגנטינה אלופת העולם של מסי וסקאלוני כבר לקראת סיום. כולי תקווה שהדור הבא יוכל לתת לספרדים פייט.
דור הופמן:
אנזו פרננדז- גמר קונפרנס ליג
ארגנטינאי-
סרט קפטן-
גמר אירופי-
תואר-
קוטי רומרו- גמר ליגה אירופית
ארגנטינאי-
סרט קפטן-
גמר אירופי-
תואר-
לאוטרו מרטינז- גמר ליגת אלופות
ארגנטינאי-
סרט קפטן-
גמר אירופי-
תואר- ?
אנחליטו חזר הביתה
https://x.com/RosarioCentral/status/1928168470383906983?t=DYAV1Xp6IfJLvl7jp6wAww&s=08
סקלוני פרסם את הסגל הסופי לצמד המשחקים נגד צ’ילה וקולומביה ביום שישי הבא 6.6 וביום רביעי ה-11.6.
השמות החדשים הבולטים הם פרנקו מסטנטואונו, מריאנו טרויליו, קווין לומונקו ואנזו ברנצ’אה.
סקלוני מגיב לשינויים בסגל החווה פציעות עם שחקנים צעירים ומקומיים.
דבר ראשון בעקבות הסמיכות של טורניר גביע העולם למועדונים לתאריכי המשחקים הוא משחרר את שחקני ריבר פלייט ( מלבד מסטנטואונו) כמו חרמן פצלה, גונזלו מונטיאל, אקוניה ומרטינז קווארטה מהסגל
בנוסף ניקו אוטמנדי מושעהה מהמשחק הראשון נגד צ’ילה ויוכל לשחק רק במשחק השני נגד קולומביה.
עוד מי שנגרעו מהסגל בעקבות פציעות הם אלוף אנגליה הטרי, אלכסיס מק אליסטר שזוכה למנוחה מסקלוני וניקולס דומינגז קשרה של נוטינגהאם פורסט שהיה בסגל המורחב אך פציעה שלו במשחק האחרון של הליגה נגד צ’ילסי הותירה אותו 4 חודשים בחוץ אחרי פגיעה במיניסקוס.
מי שעוד נשארו בחוץ הם אלחנדרו גארנצ’ו וטיטי קוסטאנוס.
אז נספר טיפה על החבר’ה החדשים:
על פרנקו מסטנטואונו רובם פה כבר שמעו, בן 17 מריבר פלייט ועם תג יציאה של 45 מיליון דולר הוא הדבר הבא שיש לכדורגל הארגנטינאי להציע להם.
בגיל 17 הוא הזימון השני הכי צעיר בתולדות ארגנטינה (גם אלחנדרו גארנצ’ו, לוקה רומרו וניקו פאז זומנו בגיל 17, פרנקו צעיר בכמה חודשים מהם ותפס את המקום השני).
כבר חלק מהנבחרות הצעירות של ארגנטינה וסיכוי גדול שיקבל דקות בצמד המשחקים.
טרויליו הוא בלם בן 21 המשחק בבלגראנו ומתנשא לגובה של 1.94 ויצטרף לאליל שלו גם כן מבלגראנו, קוטי רומרו בסגל.
היה משחקני ההגנה הבולטים של הליגה העונה למרות שהקבוצה לא התרוממה בטבלה יותר מידי.
לומונקו הוא בלם בן 23 המשחק באינדפנדיינטה ונמנה בעבר בסגל עד גיל 17.
עונה טובה שלו במדי אינדפנדיינטה שהייתה אחת מהקבוצות הטובות, הובילה את הטבלה בחלקים גדולים של העונה ונפלה ממש בסוף.
ברנצ’אה בן ה-24 אולי קצת יותר מוכר כבר לעכברי הכדורגל הספרדי שכן הוא כבר קשר אחורי שמשחק בולנסיה ויש לו קצת יותר ניסיון מהאחרים.
לא פעם ראשונה שסקלוני מוסיף שמות צעירים וחדשים לסגל, הוא עושה זאת הרבה פעמים כדי להגיד לכמה מהחבר’ה הצעירים והחדשים, אני רואה אתכם, אני רואה את העבודה הטובה שלהם, בואו איתנו להיות חלק מהצוות, מהאימונים ופה ושם חלקם גם זוכה לדקות מעטות וחלקם בכלל לא אבל הם היו חלק מהחוויה של להיות נבחרת ארגהטינכ ומגיע להם.
יאללה, יום שישי הבא הולכים להוריד כמה צ’יליאנים
איפה אצ’ברי?
נותנים לו זמן להתאקלם בסיטי.
סתם מוזר שלמסטסואנו כן ואצ’ברי לא כשהשני כבר באירופה.
לא ידעתי איפה לכתוב את זה אבל לקחתי סיכון שכאן כותבים על בשר
מישהו פה לא מזמן המליץ על מסעדת nacha במדריד, החלטנו לנסות ואני חייב להגיד שההמלצה מושלמת ותודה.
הכל היה מדהים, מהראשונות דרך השירות והאוירה ועד הבשר.
אז שוב תודה ומצטרף בחום להמלצה…
עוד רגע הוא עובר לג’ירונה, לא?
לא אני. פעם אחרונה שהייתי במדריד הייתה לפני 25 שנה.
זה הדיבור אבל לא סגור עדיין
כרגע מתרכזים איתו באימונים ושיהיה בסגל של אליפות העולם למןעדונים ואחר כך יתעסקו בהשאלה ולאן.
הדיבור זה שעושים לו תוכנית אימונים דומה לזאת שעשו לחוליאן כשהגיע לסיטי.
איך הוא היה בריבר?
הוא היה ממש אחלה
דמיצ’ליס שמר עליו ושילב אותו כסופר סאב, כמעט תמיד היה חילוף ראשון
היה רק בן 17 והיה חלק משמעותי מהאליפות של 23 אבל באמת יותר מהספסל, פתח פה ושם והיה תמיד מביא רוח ושינוי מרענן.
את הגדולה שלו ראו באליפות העולם עד גיל 17, ארגנטינה הגיעה לחצי גמר והוא היה הכוכב הבלתי מעורער.
אחר כך גם שותף עם הנבחרת האולימפית בהעפלה לאולימפיאדה בפאריס.
הוא קשר 10 מאחורי החלוצים עם יכולת כדרור ובישול, הוא לא סקורר, אני חושב שזה תפקיד שמאוד קשה להתפתח איתו בכדורגל היום שהולך יותר ויותר למשחק מהיר דרך האגפים
נראה איך ילך לו
יותר מזה, זו עמדה שבטוח לא קיימת אצל פפ. בפרופיל שאתה מתאר הוא או באגף או מנהל משחק בסגנון של דה בריינה. תמיד יותר סביר שינסו לדחוף אותו לאגף. נראה אם גם בג’ירונה יהיה לו מקום כ 10.
בכלל העמדה הזאת כמעט מתה, היא אומנם עשתה קאמבק בריאל ובארסה, אבל היא צריכה להיות להיות ממש מגובה במספרים.
סרחיו חדואה, נשיא ההתאחדותהצ’יליאנית לשעבר, על ארגון קופה אמריקה 2015 בצ’ילה:
“את ארגנטינה שלחנו להקיף את כל צ’ילה –מהסרנה, דרך ויניה דל מאר, לקונספסיון ואז חזרה לסנטיאגו. ארגנטינה נסעו המון בדרכים באותה קופה.
את ברזיל שלחנו לדרום –
שיחקה בחורף צ’יליאני קשה, שיחקה בלילות בקור.
ואנחנו? עברנו 5–6 ק”מ מפינטו דוראן לאצטדיון הלאומי.
הדבר היחיד שאני יכול להבטיח – עשינו קופה אמריקה כדי לנצח אותה.
לא חסכנו בדבר.
100 שנות ניצחונות מוסריים היו צריכות להיגמר.”
אז ארגנטינה בסוף הפסידה על הדשא בפנדלים במשחק שהיא הייתה הרבה יותר טובים אבל כיף לדעת שהכל בדרום אמריקה כרגיל כשר.
וזה עוד בלי לדבר על השיפוט הסופר ביתי שצ’ילה זכתה לו ברבע ובחצי, גונזלו חרה פאקינג דחף אצבע לתחת של קבאני ולא עשו לו כלום
ניצחונות מוסריים זה ענק. מרגיש שאני בשיחת קיבוץ.
מדהים כמה הצ’יליאנים בני זונות
ארגנטינה הגיעה הלילה לצ’ילה לקראת המשחק הלילה.
בשדה התעופה לא היה שום חציצה ושום מערך אבטחה ביציאה בשדה לאוטובוס, השחקנים נאלצו לעבור בין המון צ’ליאני שחיכה להם במטר קללות וגידופים (במזל לא יותר מזה).
צוות האבטחה של הנבחרת פינה את הדרך לשחקנים ורק בסוף שהעניינים היו על גבול של לצאת משליטה המשטרה התערבה והעלתה את הנבחרת לאוטובוס.
זאת הפרה ברורה של ההתאחדות הצ’יליאנית שחייבת לספק אבטחה ראויה וחציצה בין השחקנים לקהל, עשו בכוונה לגמרי.