Campeones Campeones Olé Olé Olé - סיכום עונת 24/25 - אליפות, גביע, סופר-קופה וחצי גמר אלופות!

אחת האליפויות הכי מתוקות לי בתור אוהד, בגלל תחושת האנדרדוג והעליונות ולא פחות מזה, השחצנות של ריאל מדריד עלינו בהתחלת השנה.

זה מה שכתבתי באוקטובר השנה:

בדיעבד ואחת ההפתעות שלי שהסגל שלנו מבחינת האיכות שלו חזק יותר, והיה הרבה יותר טוב ממה שצאבי סיפר לנו בסוף שנה שעברה (במסיבת העיתונאים שגרמה לפיטוריו)

אני וכל מי שטען שיש בברצלונה לא מעט בעיות אבל הבעיה הראשונה שצריכים לטפל בה זה המאמן. צדקנו בכל מילה.

צדקנו גם בזה שהטפנו לטיפוח של הלה מאסיה אחרי שהסבירו לנו שנים שזה סתם מיתוס שיקרי… תכניסו לראש לה מאסיה זה לא רק מרגש אלא לקבוצה כמו ברצלונה זה הכרחי בעידן של הקבוצות נפט. זה לא סותר קניה של שחקני רכש או הישגיות או זכיה בתארים…

לגבי ההצבעה שלי, מבחינתי רוב השחקנים הפתיעו לטובה יש כאלו והם בודדים שלא איכזבו ולא הפתיעו כי לא קיבלו מספיק או לא היה לי מהם ציפיות אבל ללא ספק שארואחו הוא המאכזב הגדול, אני אוהב את השחקן אבל לדעתי, זה יותר פסיכולוגי הוא פשוט לא חזר לעצמו מאז פסז ואולי גם הסוכנים שלו פגעו בו.

יש לי ספק גדול אם הוא מתאים לתוכנית המשחק של פליק וכנראה שבקיץ ימכר .

פראן טורס ללא ספק הפתעת העונה מס 1 בברצלונה 26 g+a ביחס לדקות משחק שלו זה מעולה לא מעט מהם במשחקים מול קבוצות חזקות ומשחקים חשובים. בתור מחליף קנה לעצמו את השנה הבאה ובגאווה.

אני גם חושב שלנו האוהדים (לא רק של ברצלונה) יש לקח חשוב מאוד ללמוד מזה (גם לי באופן אישי) זה למתן ביקורת על שחקנים ולהפסיק את הנוהל של “לקבור” שחקנים לפני הזמן. בהתחלת השנה רצינו למכור אותו גם תמורת מנת פלאפל ופחית קולה. גם ראפיניה זה דומה. צריך לדעת למתן ביקורות על שחקנים. אפשר גם להגיד את זה גם על גארסיה שחטף פה לא מעט…

גם אריק גארסיה הוכיח שהוא לגטימי לחלוטין. בסופו של דבר, הפורום גם צריך לבקש סליחה מפפ שהאשמנו אותו שהוא מכר לנו שני שחקני פח (שלישי זה גונדו). בסופו של דבר, כל שלושת השחקנים שרכשנו מסיטי הצדיקו את הכסף שלהם… תודה פפ!

ראפיניה אני יציין משהו אחד שנראה לי כולנו נסכים עליו, הוא פשוט לא בריזלאי טיפוסי, נלחם כל הזמן עוזר להגנה ותמיד רוצה להשתפר . תאהבו או לא תאהבו את זה, בעיני השנה הוא עם לאמין ופדרי אחראי הרבה על מה מה שהשגנו.

הבסיס צריך להישמר. משחק ההגנה שלנו חייב להשתפר לדעתי האנזי לשנה הבאה יהיה חייב לעבור מקו הגנה גבוה למשהו שונה מזה, כבר עכשיו שמים לב שזה כבר מתחיל לאבד את הכח שלו.

התלות בפדרי, זה לדעתי משהו שלא ישתנה שנה הבאה או בשנים. פשוט כי הוא השחקן הכי טוב בעולם. קשה למצוא לזה תחליף. פליק צריך לקבל המון קרדיט על זה. אחד ההשגים הכי גדולים שלו בברצלונה השנה זה המפלצת שהתפתחה פה בקישור.

את מה שטוב בפליק ויש המון, אפשר למצוא בציטוט הודעה שלי למעלה. מה שנכון באוקטובר נכון לעכשיו. אחת הבעיות הבודדות שלי איתו זה שלפעמים נראה לי שהוא יותר מידי “נעול” על הרכבים ומתקשה לשנות שתוכנית המשחק שלו לא עובדת. זה בקטנה, ואני מקווה ששנה הבאה עם סגל רחב יותר הוא ישתפר טיפה באספקט הזה.

טוב זה לא יפתיע, 4 מ 4 ניצחונות בקלאסיקו . והסיבה היחידה שלא כל קלאסיקו נגמר בתבוסה ללבנים זה בגלל שבקלאסיקו היחיד שהם חטפו תבוסה חלקה בו זה הקלאסיקו הבודד שהיה שיפוט טוב או לפחות הוגן בו, בכל השאר המשחקים מולם, השופטים פשוט “שכבו” על הגדר בשביל למנוע מריאל לחטוף תבוסה בהם.

אין לי באמת רגע של שפל העונה. שזה עוד הישג ענק של פליק…

כל עוד ימשיך בגישה שלו. יכול לדעתי להגיע לרף של כריסיטאנו. אם הדם לא יעלה לו לראש כמובן . זה שאלת המיליון דולר.

קשה לי לבחור, אבל אינגו מרטינס. פיספוס אדיר שלנו שלא הצלחנו להביא אותו לפני כמה שנים

אני מניח שזו תהיה דל"פ פה , לפני זה, אני רוצה להדגיש שאני כותב אוברייטד, זה לא אומר שאני חושב שהשחקן הוא חלש או מנסה לגמד אותו. אבל אני חושב שבאלדה “נהנה” הרבה מהעובדה שהמחליפים שלו לא מספיק טובים. הוא אומנם השתפר תחת פליק אבל אני עדיין חושב שחוסר אחריות שלו ולפעמים ההרגשה שלו שהוא באנקר עולה לנו המון. הוא צריך תחרות על ההרכב, יותר ממה שמרטין מספק לו.

לא קשה לבחור, אני חושב שכולנו יודעים מי הם.

יש שחקנים שאני יודע שלא יעזבו אבל זה דעתי

דה יונג (נשבר לי הלב שאני כותב את זה, פשוט זה כבר לא זה. ) פניה (להיות שוער ראשון בברצלונה הוא כבר לא היה, שיעבור לקבוצה אחרת להראות מה הוא שווה) טר שטגן (יותר מידי אי יציבות מזכיר לי יותר מידי את ברצלונה הישנה והרעה עם הלוזריות שלה) אנסו פאטי ובלי קשר לפאטי עצמו ומי אשם במצב שלו, בברצלונה זה כבר לא יעבוד, שיעבור קבוצה על מנת להציל את הקרירה שלו

ואחרון חביב, אני חושב שלבה החזיר את ההשקעה בו. אבל וזה די ברור מהשנה שהוא כבר מתחיל להיחלש משמעותית בכושר שלו. זה פנטזיה ולא יקרה, אבל אני חושב שצריך למכור אותו ולהביא חלוץ צעיר ומוכח.

שתי מגינים אחד לרוטציה עם קונדה שני לתחרות עם באלדה. שוער להחליף את טר שטגן וחלוץ 9 רציני.

עוד הישג של פליק זה האופי העצום שהוא החדיר בקבוצה השנה. עד לפני שהוא הגיע כולנו פה ידענו ובמיוחד במשחקי חוץ ברצלונה סופגת ראשונה קרוב לודאי שברצלונה לא מנצחת. השנה זה התהפך לחלוטין עד לרמה שקבוצות כמו אינטר וריאל עולות ל 2-0 וחוטפות רמונדטה שלנו. זה בעיני לא נתפס לנוכח “לוזריות” שסבלנו ממנה בשנים האחרונות. @dmitrys צדק!!!

יחד עם זאת , נקודה לשיפור מהמשחק מול אינטר , פליק צריך ללמד את השחקנים יותר ציניות ופחות נאיביות. ששנה הבאה אם נגיע לדקה 90 במשחקים קריטים ביתרון של שער אחד, זה לדעת “להרוג” התוספת זמן עם ביזבוזי זמן ומשחק ציני . כולם עושים את זה בעולם הכדורגל אז גם לנו מותר…

הרבה צריכים לקבל קרדיט על העונה האדירה הזו, השחקנים עצמם לאפורטה ואפילו דקו על הבחירה בפליק. אבל האחראי מספר אחת לעונה הזו זה פליק. כמה כיף סוף סוף לדעת שיש מאמן בברצלונה…

עכשיו האחריות של לאפורטה ודקו זה בקיץ הזה לעבוד מאוד קשה בשביל לאפשר לפליק המשכיות.