Campeones Campeones Olé Olé Olé - סיכום עונת 24/25 - אליפות, גביע, סופר-קופה וחצי גמר אלופות!

זהו, זה נגמר. כלומר, נכון שנשארו 2 משחקים לסיום הרשמי-רשמי-סופי של העונה, אבל אלו משחקי גארבג’, או בשמם המלא: “פאו ויקטור, פבלו טורה, אנסו פאטי - אתם בהרכב”. אבל בפועל - הסתיימה לה עונת 24/25. עונה מלאת מהפכים, עונה מלאת משחקים עם מהפכים, עונה עם סופר-קופה על הראש של ריאל מדריד, עונה עם גביע המלך על הראש של ריאל מדריד, עונה עם אליפות על הראש של ריאל מדריד, ואז אספניול. עונה שהתחילה עם אפס ציפיות, והסתיימה עם האליפות הכי מוצדקת שיש. עונה בה שחקנים מסויימים קמו מהקבר, אחרים קפצו מדרגה, ואחרים היו בטופ של הטופ. עונה בה 3 תארים וחצי גמר אלופות עוד יכולים להיתפס כאנדראצ’יבריות. ובעיקר בעיקר עונה בה האנזי פליק הרים כמעט לבדו אסופת ילדים, נערים, קשישים, רכים, לא הגיוניים (כן, אני מדבר עליך, ראפיניה), קוקיות אימה, כרישים, פצועים, טומטומים, מרטין, ופדרי אלוהי אחד - והפך אותה לקבוצה שלא רק זכתה ב-3 תארים בעונה אחת, אלא אולי בעיקר - הפך אותה לקבוצה הכי כיפית לצפייה.

אז לפני הסיכומים המפורטים, לפני מילות ההשתפכות הספציפיות, לפני הדברים הרגשיים, קצת סטטיסטיקות יבשות (של אלו שאשכרה ראו לפחות דקת דשא אחת) -

שחקן משחקים/הופעות דקות שערים בישולים צהובים אדומים דקות לשער דקות לבישול דקות לשער או בישול דקות למשחק דקות לגרימת פנדל
טר-שטגן 8 657 0 0 0 0 0.00 0.00 0.00 82.13 0
פנייה 22 1876 0 0 1 0 0.00 0.00 0.00 85.27 1
שצ’זני 30 2726 0 0 0 1 0.00 0.00 0.00 90.87 0
קונדה 53 4423 4 8 6 0 1,105.75 552.88 368.58 83.45 0
פורט 19 622 0 0 2 0 0.00 0.00 0.00 32.74 0
אריק גרסיה 43 1940 5 2 3 1 388.00 970.00 277.14 45.12 0
קובארסי 54 4033 1 4 5 1 4,033.00 1,008.25 806.60 74.69 0
איניגו 45 3886 3 6 9 0 1,295.33 647.67 431.78 86.36 0
אראוחו 24 1496 2 2 4 0 748.00 748.00 374.00 62.33 0
כריסטנסן 5 233 0 0 3 0 0.00 0.00 0.00 46.60 0
דומינגז 6 234 0 0 1 0 0.00 0.00 0.00 39.00 0
קואנקה 1 6 0 0 0 0 0.00 0.00 0.00 6.00 0
באלדה 45 3369 1 10 4 0 3,369.00 336.90 306.27 74.87 0
מרטין 40 1739 1 6 4 0 1,739.00 289.83 248.43 43.48 0
ברנאל 3 244 0 0 2 0 0.00 0.00 0.00 81.33 0
קסאדו 36 2447 1 6 4 1 2,447.00 407.83 349.57 67.97 0
פדרי 57 4520 6 8 3 0 753.33 565.00 322.86 79.30 0
גאבי 40 1530 3 3 6 0 510.00 510.00 255.00 38.25 0
פרנקי 44 2434 2 2 7 0 1,217.00 1,217.00 608.50 55.32 0
אולמו 37 1903 11 6 0 0 173.00 317.17 111.94 51.43 0
פרמין 44 1859 7 9 6 1 265.57 206.56 116.19 42.25 0
טורה 14 421 4 3 0 0 105.25 140.33 60.14 30.07 0
לאמין 53 4373 17 25 3 0 257.24 174.92 104.12 82.51 0
ראפיניה 55 4507 34 25 7 0 132.56 180.28 76.39 81.95 0
פראן 45 1921 19 7 2 1 101.11 274.43 73.88 42.69 0
לבנדובסקי 50 3767 40 3 3 0 94.18 1,255.67 87.60 75.34 0
פאו ויקטור 27 362 2 1 3 0 181.00 362.00 120.67 13.41 0
פאטי 11 298 0 0 1 0 0.00 0.00 0.00 27.09 0
טוני פרננדז 1 9 0 0 0 0 0.00 0.00 0.00 9.00 0
דני רודריגז 1 38 0 0 0 0 0.00 0.00 0.00 38.00 0

יאללה, לשאלות שכמו פדרי - מכווינות הכל -

1. נקודות לשימור, נקודות לשיפור - שיטת המשחק, קו ההגנה הגבוה, התלות בלאמין ופדרי, עמדת השוער וכו’
2. דברו דברו על האנזי - מה טוב, מה צריך לשפר לקראת העונה הבאה, מה הציפיות?
3. מה רגע השיא של העונה? מה רגע השפל?
4. לאמין ימאל - לאן הילד הזה עוד יכול להגיע?
5. מה הרכב העונה שלכם?
6. אנדרייטד העונה?
7. אוברייטד העונה?
8. מי הבאנקרים לעונת 25/26?
9. מי השחקנים שצריכים לאבד את מקומם בקבוצה, לקראת העונה הבאה? מי בסדר/לא נורא אם יעזוב, מי חייב לעזוב?
10. איפה חייב לחזק? איפה צריך לחזק? איפה כדאי לחזק? איפה אפשר בכלל לחזק בהינתן מגבלת כמות מושבי ה-VIP שאפשר למכור לסעודים מהמשפחה של לאפורטה?

קצת הצבעות -
הסקרים הם ליופי, לתוצאות מול העיניים, ולסגירת חשבונות מצד הנהלת הפורום הברסאית מול משתמשים שיבחרו לא נכון.
אבל תפרטו למה בחרתם במי שבחרתם. תלמדו מפרנקי ותתמזמזו עם האפשרויות וההסברים.

שחקן העונה -
או “הסקר בו פדרי צריך לקבל 100% מהקולות אבל לאנשים מותר לטעות אז בואו נראה מי טועה”
(אפשר לבחור עד 3)

• פדרי
  • ראפיניה
  • לאמין
  • קונדה
  • איניגו
  • קובארסי
  • באלדה
  • פרנקי
  • פראן
  • לבנדובסקי
  • אולמו
  • אחר - ואני אסביר
0 מצביעים

השחקן המשתפר/הפתעת העונה -
או “הסקר ששכחתי בו את אריק גרסיה כמו דביל, ואני לא יכול כבר להוסיף אותו כאופציה, אז הוא תחת קטגורית “אחר” והוא גם מלך העולם”
(אפשר לבחור עד 3)

• שצ’זני
  • פנייה
  • באלדה
  • קונדה
  • איניגו
  • מרטין
  • קסאדו
  • פרנקי
  • פרמין
  • ראפיניה
  • פראן
  • אחר - ואני אסביר
0 מצביעים

השחקן המידרדר/אכזבת העונה -
או “המקום בו אראוחו לא יפשל וכן יגיע ראשון”
(אפשר לבחור עד 2)

• אראוחו
  • כריסטנסן
  • פנייה
  • טר-שטגן
  • פרנקי
  • אולמו
  • לבנדובסקי
  • פאטי
  • גאבי
  • אחר - ואני אסביר
0 מצביעים

השחקן הכי אהוב -
או “נכון שפדרי מעליו, אבל פדרי לא שחקן - פדרי הוא הכל”
(אפשר לבחור ואפשר לא לבחור ולהיענש)

• פרמין
0 מצביעים

אחת האליפויות הכי מתוקות לי בתור אוהד, בגלל תחושת האנדרדוג והעליונות ולא פחות מזה, השחצנות של ריאל מדריד עלינו בהתחלת השנה.

זה מה שכתבתי באוקטובר השנה:

בדיעבד ואחת ההפתעות שלי שהסגל שלנו מבחינת האיכות שלו חזק יותר, והיה הרבה יותר טוב ממה שצאבי סיפר לנו בסוף שנה שעברה (במסיבת העיתונאים שגרמה לפיטוריו)

אני וכל מי שטען שיש בברצלונה לא מעט בעיות אבל הבעיה הראשונה שצריכים לטפל בה זה המאמן. צדקנו בכל מילה.

צדקנו גם בזה שהטפנו לטיפוח של הלה מאסיה אחרי שהסבירו לנו שנים שזה סתם מיתוס שיקרי… תכניסו לראש לה מאסיה זה לא רק מרגש אלא לקבוצה כמו ברצלונה זה הכרחי בעידן של הקבוצות נפט. זה לא סותר קניה של שחקני רכש או הישגיות או זכיה בתארים…

לגבי ההצבעה שלי, מבחינתי רוב השחקנים הפתיעו לטובה יש כאלו והם בודדים שלא איכזבו ולא הפתיעו כי לא קיבלו מספיק או לא היה לי מהם ציפיות אבל ללא ספק שארואחו הוא המאכזב הגדול, אני אוהב את השחקן אבל לדעתי, זה יותר פסיכולוגי הוא פשוט לא חזר לעצמו מאז פסז ואולי גם הסוכנים שלו פגעו בו.

יש לי ספק גדול אם הוא מתאים לתוכנית המשחק של פליק וכנראה שבקיץ ימכר .

פראן טורס ללא ספק הפתעת העונה מס 1 בברצלונה 26 g+a ביחס לדקות משחק שלו זה מעולה לא מעט מהם במשחקים מול קבוצות חזקות ומשחקים חשובים. בתור מחליף קנה לעצמו את השנה הבאה ובגאווה.

אני גם חושב שלנו האוהדים (לא רק של ברצלונה) יש לקח חשוב מאוד ללמוד מזה (גם לי באופן אישי) זה למתן ביקורת על שחקנים ולהפסיק את הנוהל של “לקבור” שחקנים לפני הזמן. בהתחלת השנה רצינו למכור אותו גם תמורת מנת פלאפל ופחית קולה. גם ראפיניה זה דומה. צריך לדעת למתן ביקורות על שחקנים. אפשר גם להגיד את זה גם על גארסיה שחטף פה לא מעט…

גם אריק גארסיה הוכיח שהוא לגטימי לחלוטין. בסופו של דבר, הפורום גם צריך לבקש סליחה מפפ שהאשמנו אותו שהוא מכר לנו שני שחקני פח (שלישי זה גונדו). בסופו של דבר, כל שלושת השחקנים שרכשנו מסיטי הצדיקו את הכסף שלהם… תודה פפ!

ראפיניה אני יציין משהו אחד שנראה לי כולנו נסכים עליו, הוא פשוט לא בריזלאי טיפוסי, נלחם כל הזמן עוזר להגנה ותמיד רוצה להשתפר . תאהבו או לא תאהבו את זה, בעיני השנה הוא עם לאמין ופדרי אחראי הרבה על מה מה שהשגנו.

הבסיס צריך להישמר. משחק ההגנה שלנו חייב להשתפר לדעתי האנזי לשנה הבאה יהיה חייב לעבור מקו הגנה גבוה למשהו שונה מזה, כבר עכשיו שמים לב שזה כבר מתחיל לאבד את הכח שלו.

התלות בפדרי, זה לדעתי משהו שלא ישתנה שנה הבאה או בשנים. פשוט כי הוא השחקן הכי טוב בעולם. קשה למצוא לזה תחליף. פליק צריך לקבל המון קרדיט על זה. אחד ההשגים הכי גדולים שלו בברצלונה השנה זה המפלצת שהתפתחה פה בקישור.

את מה שטוב בפליק ויש המון, אפשר למצוא בציטוט הודעה שלי למעלה. מה שנכון באוקטובר נכון לעכשיו. אחת הבעיות הבודדות שלי איתו זה שלפעמים נראה לי שהוא יותר מידי “נעול” על הרכבים ומתקשה לשנות שתוכנית המשחק שלו לא עובדת. זה בקטנה, ואני מקווה ששנה הבאה עם סגל רחב יותר הוא ישתפר טיפה באספקט הזה.

טוב זה לא יפתיע, 4 מ 4 ניצחונות בקלאסיקו . והסיבה היחידה שלא כל קלאסיקו נגמר בתבוסה ללבנים זה בגלל שבקלאסיקו היחיד שהם חטפו תבוסה חלקה בו זה הקלאסיקו הבודד שהיה שיפוט טוב או לפחות הוגן בו, בכל השאר המשחקים מולם, השופטים פשוט “שכבו” על הגדר בשביל למנוע מריאל לחטוף תבוסה בהם.

אין לי באמת רגע של שפל העונה. שזה עוד הישג ענק של פליק…

כל עוד ימשיך בגישה שלו. יכול לדעתי להגיע לרף של כריסיטאנו. אם הדם לא יעלה לו לראש כמובן . זה שאלת המיליון דולר.

קשה לי לבחור, אבל אינגו מרטינס. פיספוס אדיר שלנו שלא הצלחנו להביא אותו לפני כמה שנים

אני מניח שזו תהיה דל"פ פה , לפני זה, אני רוצה להדגיש שאני כותב אוברייטד, זה לא אומר שאני חושב שהשחקן הוא חלש או מנסה לגמד אותו. אבל אני חושב שבאלדה “נהנה” הרבה מהעובדה שהמחליפים שלו לא מספיק טובים. הוא אומנם השתפר תחת פליק אבל אני עדיין חושב שחוסר אחריות שלו ולפעמים ההרגשה שלו שהוא באנקר עולה לנו המון. הוא צריך תחרות על ההרכב, יותר ממה שמרטין מספק לו.

לא קשה לבחור, אני חושב שכולנו יודעים מי הם.

יש שחקנים שאני יודע שלא יעזבו אבל זה דעתי

דה יונג (נשבר לי הלב שאני כותב את זה, פשוט זה כבר לא זה. ) פניה (להיות שוער ראשון בברצלונה הוא כבר לא היה, שיעבור לקבוצה אחרת להראות מה הוא שווה) טר שטגן (יותר מידי אי יציבות מזכיר לי יותר מידי את ברצלונה הישנה והרעה עם הלוזריות שלה) אנסו פאטי ובלי קשר לפאטי עצמו ומי אשם במצב שלו, בברצלונה זה כבר לא יעבוד, שיעבור קבוצה על מנת להציל את הקרירה שלו

ואחרון חביב, אני חושב שלבה החזיר את ההשקעה בו. אבל וזה די ברור מהשנה שהוא כבר מתחיל להיחלש משמעותית בכושר שלו. זה פנטזיה ולא יקרה, אבל אני חושב שצריך למכור אותו ולהביא חלוץ צעיר ומוכח.

שתי מגינים אחד לרוטציה עם קונדה שני לתחרות עם באלדה. שוער להחליף את טר שטגן וחלוץ 9 רציני.

עוד הישג של פליק זה האופי העצום שהוא החדיר בקבוצה השנה. עד לפני שהוא הגיע כולנו פה ידענו ובמיוחד במשחקי חוץ ברצלונה סופגת ראשונה קרוב לודאי שברצלונה לא מנצחת. השנה זה התהפך לחלוטין עד לרמה שקבוצות כמו אינטר וריאל עולות ל 2-0 וחוטפות רמונדטה שלנו. זה בעיני לא נתפס לנוכח “לוזריות” שסבלנו ממנה בשנים האחרונות. @dmitrys צדק!!!

יחד עם זאת , נקודה לשיפור מהמשחק מול אינטר , פליק צריך ללמד את השחקנים יותר ציניות ופחות נאיביות. ששנה הבאה אם נגיע לדקה 90 במשחקים קריטים ביתרון של שער אחד, זה לדעת “להרוג” התוספת זמן עם ביזבוזי זמן ומשחק ציני . כולם עושים את זה בעולם הכדורגל אז גם לנו מותר…

הרבה צריכים לקבל קרדיט על העונה האדירה הזו, השחקנים עצמם לאפורטה ואפילו דקו על הבחירה בפליק. אבל האחראי מספר אחת לעונה הזו זה פליק. כמה כיף סוף סוף לדעת שיש מאמן בברצלונה…

עכשיו האחריות של לאפורטה ודקו זה בקיץ הזה לעבוד מאוד קשה בשביל לאפשר לפליק המשכיות.

מזל טוב, אליפות ראויה לגמרי.

מצאתי את עצמי מתקשה לבחור מצטיין וזה כי יש היצע מטורף וזה אומר הכל, באמת עונה נפלאה ולא צריך להשוות לברצלונה הגדולה של ליאו מסי בכל אחד מפרקי הזמן, לטעמי מהאליפויות המרגשות ביותר. זו אליפות שהיא חלום של כל אוהד בגלל הסגנון של הקבוצה - הכדורגל השמח על המגרש וגם ה-DNA כביכול של המועדון, הקלאסיקוס ועוד. ברצלונה גם החזיקה בפסגה ב-30 מ-36 המחזורים עד עתה…

שחקן העונה האמיתי לדעתי הוא האנסי פליק, אבל ברצינות: כל העונה צעקתי “ראפינייה בלון ד’אור” אבל מצאתי את עצמי בוחר את פדרי כמצטיין לפני - אשכרה שיאן ההופעות של הקבוצה בליגה אם ראיתי נכון וזה הישג חסר תקדים, שלט בקצב המשחק כמו אנדרס אינייסטה והיה מדהים, ואחריו לאמין ימאל כי בגלל רגעי קסם כאלה כמו אתמול ובכלל אתה רואה כדורגל, ממש יש לו את הבלטה שלו והוא מסובב בעדינות ובקלות.

בחרתי את מארק קסאדו כשחקן המשתפר\הפריצה, לא הכרתי אותו לפניכן, הוא היה זה שבישל את ה-0:1 של רוברט לבנדובסקי בקלאסיקו, פתח את העונה בסערה והראה וובוס ואחריות וקולס והכל ביחד, פתח באיזה 7 מ-8 המשחקים בשלב הליגה בליגת האלופות.

לדעתי היו הרבה רגעים שברצלונה הוכיחה שהיא תהיה אלופה, לא רק הקלאסיקו כמובן שזהו החותמת הסופית, גם לפני הרמונטדה נגד סלטה ויגו. אני חושב שאחד המשחקים הכי ברורים היו ה-2:4 נגד אתלטיקו מדריד, פשוט כל מה שהיא עשתה במשחק הזה.

כל מה שנכתב פה הוא בהומור בלבד

אחרי הזכיה אתמול, עשיתי מיני שולה פנינים של האחד והיחיד. מוגש כשירות לציבור.

הוא גם הצליח להפסיד לנו 5-2, 4-3 ו3-2.

אל תהמר בחיים טיטי.

הוא אקטואלי בתור סרט מדע בדיוני.

בהחלט ראינו מה אנחנו שווים, 3 תארים וחצי גמר ליגת האלופות.

המבצע הסתיים סופית? שואל בשביל חבר.

קשה לראות שינוי דרך תקצירים חביבי. תתחיל לראות כדורגל, גם ההימורים שלך יהיו משכילים יותר :joy:

ומה עם אליפות לברצלונה מחזור 35, זה ישנה את דעתך?

:joy::joy::joy:

תצעק ״אני הולך! אני הולך! אליפות עד מחזור 35 שלא תגידו לא שמעתם לא ידעתם! אני הולך!״

ביקשתי מChatGPT להראות לי דמגוגיה מהי.

תודה על הרחמים, אנחנו מעבירים אותם אליכם.

אמת, בעטנו בדלי כזה חזק שהוא נפל לכם על הראש.

זה מסביר את כל הסרטים שלכם בערוץ.

קח עובדה טיטי-ללאמין ימאל ולרונלדו יש את אותו מספר אליפויות ספרד. זה אומר כמו העבודה שמרסלו זכה במספר גביעי אירופה כמו ברצלונה. כלום. חצים חצים.

כרגע אתה הבנאדם הכי אהוב עלינו בפורום. כל הודעה שלך גורמת לנו לחייך :heart:

אוהבים אותך טיטי, תודה על הנאחס שעשית לריאל מתחילת העונה, נתראה בעונה הבאה.

שמח לראות סוף סוף את ההכרה בפדרי. זה שהוא חזר לכושר אמנם רע לי כאוהד ריאל מדריד, אבל ברכה למשחק.

למה סוף סוף? תמיד ידענו שזאת היכולת שלו.
אחרי העונה הראשונה כולם ידעו. חלק שכח כי הוא היה פצוע כל הזמן, אבל אנחנו לא שכחנו.

מברוק ענק גם לצוות הרפואי שהחזיק אותו בריא ובכושר בלי רוטציות.

הכל מתחבר לנו סוף סוף, וכמו שלאמין אמר, זאת רק ההתחלה.

1 נקודות לשימור ושיפור זה להמשיך לשחק עם אומץ, להאמין בהתקפה ולהאמין בילדים שלנו. היה לי חשש מפליק כי הוא לא ברסאי ולא מבין מה החשיבות של הילדים עבורנו, ושמחתי לראות שהוא האדם המושלם לתפקיד. הוא המשיך את מה שצ׳אבי באומץ רב התחיל. לא תוכלו לקבל את זה מצ׳אבי, כל הילדים זה שלו.

2 דברו דברו על האנזי - מה טוב, מה צריך לשפר לקראת העונה הבאה, מה הציפיות?

שלא יהיה כזה קשה. עם שחקנים. שלא יהיה כזה קשוח עם תוכנית משחק אחת כל במשחק-לא חייב לבעוט בדלי שאתה ביתרון, תוריד את קוו ההגנה. זה גרם להפסד מול אינטר. זה גרם להמון דפיקות לב שלא היה להם צורך.

3 מה רגע השיא של העונה? מה רגע השפל?

רגע השפל שממש כעסתי היה אחרי את׳ שהם ניצחו. גם במשחק נגד סלטה עם המהפך שלהם. לא האמנתי בקבוצה הזאת במשחקים האלה, הרגשתי את הדלי נבעט.

רגע השיא הייתה הבעיטה של קונדה נגד ריאל מדריד. היה שם חתיכת קוף על הגב וחתיכת היסטוריה לשבור סוף סוף. ניצחנו את ריאל מדריד בגמר, גמר על תואר אמיתי שהם באמת באמת רצו. בהארכה. אתם מבינים מבחינה היסטורית כמה זה נדיר מול ריאל? אחריי שחגגו עלינו בגמרים פעם עם רונלדו ופעם עם בייל, הפעם זה היה התור שלנו. ויסקה קונדה.

5 לאמין ימאל - לאן הילד הזה עוד יכול להגיע?

לא יודע, ולדעתי צריך לרדת ממנו. תנו לו לשחק ללא לחץ. ברגע שיהיה לחץ זה כבר לא יהיה כיף לו, ושלא יהיה לו כיף זה יגמר. תנו לו ליהנות, ללהטט, להקסים ולככב ללא השוואות. הוא לא מסי והוא בחיים לא יהיה, הוא לאמין ימאל.

5 מה הרכב העונה שלכם?

פנייה
באלדה איניגו קובארסי קונדה
קסאדו
פדרי דה יונג
ראפיניה לבה לאמין ימאל.

7 אנדרייטד העונה?

אריק גארסיה.
שיחק ב3 תפקידים העונה, בהתחלה רצו להיפטר ממנו, בסוף הוא הבנאדם שנתן לנו את ההתחלה מול אינטר וריאל, ניצח את בנפיקה, ופשוט שימש דוגמה של ספורטאי למופת ומקצוען אמיתי. מבחינתי חוזה גם לעשור ושלא ילך לשום מקום. זה שחקן לצאת איתו למלחמות, לא משנה מה היכולת שלו. הוא צריך להיות הנאצ׳ו שלנו.

7 אוברייטד העונה?
קשה לי להגיד ראפיניה בגלל הסעיף האחרון שלי, אבל מבחינת כדורגל נטו ומה שאני רואה על המגרש, אז ראפיניה. מבחינת מספרים זאת עונה של זוכה בכדור זהב. מבחינת עיניים הוא לא יודע לעבור קונוס.

8 מי הבאנקרים לעונת 25/26?

כל רביעיית ההגנה.
פדרי
לאמין ימאל.

9 מי השחקנים שצריכים לאבד את מקומם בקבוצה, לקראת העונה הבאה? מי בסדר/לא נורא אם יעזוב, מי חייב לעזוב?

חייבים לעזוב-
פנייה כי הוא שרוף אצל פליק וחבל מאוד, הוא שוער מעולה.
אראוחו כי יש חרא עם הכדור והוא לא אחראי מספיק ולא אמיץ מספיק, ובעיקר כי יש לו ערך שוק גבוה. יכאב לי מאוד שהוא ילך, מאוד. הוא סמל ואני לא אשכח כמה הוא נלחם בתקופות הקשות.
כל הקישור לא הייתי נוגע. אנחנו מכוסים שם.
פאטי כי הוא שרוף אצל פליק והוא סיפור טראגי שחייב להחיות את עצמו מחדש. רוב העונה הוא פשוט היה נראה עצוב מכובה ולא מחובר לקבוצה. כל דקה שלו בספסל קורעת לו את הלב מהמחשבה מה היה קורה אילו, ושעד לא כזה מזמן הוא היה הכוכב הגדול. זאת הרגשה נוראית לשחקן כדורגל, לא משנה כמה כסף אתה עושה.
פאו כי הוא פשוט לא ברמה. זה חלוץ לאוססונה או למכבי חיפה.

10 איפה חייב לחזק? איפה צריך לחזק? איפה כדאי לחזק? איפה אפשר בכלל לחזק בהינתן מגבלת כמות מושבי ה-VIP שאפשר למכור לסעודים מהמשפחה של לאפורטה?

חייב להביא בלם כמו טאה בחינם אם אראוחו עוזב. כריסטינאסן שהוא כשיר זה אחלה אבל קשה לסמוך עליו מבחינת כשירות.

אם אפשר להביא גרימאלדו זה חובה. אין לנו מחליף ראוי לעמדות המגן מבחינת תרומה התקפית. גם קונדה וגם באלדה תורמים המון בצד ההתקפי. גרסיה מעולה, אבל אין לו נטייה התקפית מובהקת. הייתי רוצה עוד מגן שיודע להתקיף.

קיצוני שיהווה תחרות ללאמין וראפיניה. אחד כמו רפאל לאאו שרוצה לקפוץ מדרגה ממילאן יכול להיות מושלם עבורנו. גם ניקו חוזר להיות אופציה.

חלוץ 9 אימתני. הגיל עושה את שלו, לבה נתן פה תקופה יפה ומרגשת אבל צריך בסוף להיסתכל על העתיד. יש אוסימן בשוק. זה הזמן להחזיר 9 אפריקאי כמו אטו לקאמפ נואו.

גם אני אוהב אותך אח יקר, תודה שהקדשת לי שעתיים מזמנך רק לכתוב הודעה כזאת ארוכה ומסודרת, כשאתה עוזב לרגע חגיגות אחרי אליפות מתוקה שלכם, מעריך מאוד :rose:

מי שבא לו לצפות בחגיגה

דרך אגב שכחתי לכתוב את זה בהודעה המקורית שלי, הקלאסיקו בסעודיה לדעתי עם 5-2 אולי הציל לנו את העונה.

זה המשחק הראשון שהצלחנו להרים את הראש אחרי המשבר הנורא של נובמבר דצמבר. לא רוצה להגזים אבל מבחינת הביטחון זה שינה הכל גם בשבילנו ולדעתי גם עשה להם נזק.

1. נקודות לשימור, נקודות לשיפור - שיטת המשחק, קו ההגנה הגבוה, התלות בלאמין ופדרי, עמדת השוער וכו’
שימור: משחק התקפי, אמונה ומנטליות חזקים.
שיפור: משחק ההגנה, רוטציות.

In flick we trust :heart:
היו כמה החלטות שאני פחות מתחבר/מבין אבל הוא הרוויח את הזמן והרוגע לעצב את ברצלונה כראות עיניו.
כן מצפה לשיפור במשחק ההגנה הקבוצתי, הלב שלי על קוצב אחרי עונה אחת כזאת.

רגע השיא: בכנות יש המון רגעים מדהימים בעונה הזאת אבל מבחינתי השבוע הזה מול באיירן וריאל שגרם לכולם (גם לחלק מאוהדי ברצלונה) להבין שהקבוצה הזאת היא לא רק השפיץ של לבה או אפיזודה חולפת, בארסה חוזרת.

רגע השפל: אני הראשון שלא יזכיר את אינטר?
מחזורים 13-20 הם רגע השפל שלי, הרגשנו איך זה נוזל לנו בין הידיים למרות שהיינו הקבוצה הטובה בליגה.

העונה לאמין הבהיר לכל אוהד שהתקרה שלו היא אי שם באולימפוס. אם ישאר כשיר וממוקד אנחנו נהנה מכל רגע.

5. מה הרכב העונה שלכם?
המעשן

באלדה - איניגו - קובה - קונדה

פדרי - קסאדו - אולמו

ראפי - לבה - לאמין

6. אנדרייטד העונה?
איניגו, פראן, קסאדו, אריק - כולם היו בתחתית הרוטציה לפני העונה והאכילו את כולנו כובעים.

7. אוברייטד העונה?
פרנקי במרבית העונה, אם כי במשחקים האחרונים הנינוחות המעצבנת שלו השתנתה לגמרי.

קובה, פדרי ולאמין צריכים להיות השלד העיקרי של הקבוצה בשנים הקרובות.
מסביבם תנו לי שחקנים לוחמים, טכניים ואם הם שחקני בית בכלל זכייה בלוטו.

9. מי השחקנים שצריכים לאבד את מקומם בקבוצה, לקראת העונה הבאה? מי בסדר/לא נורא אם יעזוב, מי חייב לעזוב?
אראוחו, טר שטגן ופרנקי עד שיוכיחו אחרת הם מהדור הישן והפוסט טראומתי שיכולים לקרוס במשחק נוקאאוט אחד.
פאטי צריך לחפש את עצמו בחוץ, גם טורה ופאו צריכים לצאת בשאלות ככל הנראה. הסגל גם ככה לא רחב מידי אז הייתי שמח לשמור על כל השאר.

10. איפה חייב לחזק? איפה צריך לחזק? איפה כדאי לחזק? איפה אפשר בכלל לחזק בהינתן מגבלת כמות מושבי ה-VIP שאפשר למכור לסעודים מהמשפחה של לאפורטה?
בהינתן המצב הכלכלי לא בטוח שאפשר לרשום מסטיק בקיוסק.
אם מתעקשים אז בעדיפות גבוהה מימין לשמאל :
קיצוני שמאלי - שוער - חלוץ - מגן ימני/שמאלי.

בזמן אמת אני לא זוכר אם כתבתי את זה, אבל היתה לי הרגשה והיא התבררה כנכונה.

הקבוצה פתחה חזק את העונה, והשבוע ההוא של הניצחונות על באיירן ועל ריאל, היה השיא, לא רק בתוצאות אלא באינטנסיביות. זה היה מכוון לזמן הזה.

אחר כך פליק היה חייב להוריד הילוך כדי לשמור על הרגליים של השחקנים, כמו בכל קבוצה שמכבדת את עצמה בכל עונה בכל ליגה שמתכננת מאמצים.

הבעיה היא שזה מהר מאוד חשף את הבעיות של הקבוצה אז, ובארסה עם פחות אינטנסיביות התקשתה.

לוח המשחקים לא כלל משחקים חשובים מדי, זו היתה ההזדמנות להוריד הילוך. אבל ידעתי שינואר הוא תמיד החודש שבו דברים משתנים. חופשת חג המולד עוצרת ממונטום, לטובה ולרעה.

וכשהסופרקופה בדרך, אחרי ינואר, הקבוצה העלתה הילוך מרגע לרגע, ובגמר בקלאסיקו בסעודיה הקבוצה חזרה בגדול.

אחר כך הגיעה גם השביעייה על ולנסיה (דוגמה לקבוצה שידעה מראש מתי לשמור על הרגליים למשחקים שהיא באמת יכולה לנצח, והמאזן שלה ב-2025 מראה על ההתקדמות שלה) ועוד התקדמות באינטנסיביות לקראת חזרת ליגת האלופות.

הפעם, בירידת האינטנסיביות הבאה שהגיעה עם עומס המשחקים, הקבוצה השתפרה פלאים גם כשלא היתה טובה, כשלא היתה אינטנסיבית. היא תמיד מצאה את הדרך אל הנקודות.

ועל זה, מגיע קרדיט לפליק על התכנון, ולצוות הכושר על היישום.

ואם אתם זוכרים, אולי זה נראה לחלקכם כהגנה על ואלוורדה וצ’אבי המסכנים והצדיקים, אבל אני נתתי לכשלונות שלהם יותר מקום וחשיבות לבנייה מוצלחת של סרגל מאמצים, אולי באחריות מאמני הכושר, מאשר סתם לאחריות השילוחית של תפקיד המאמן.

אבל זה עבר. אני רק משתוקק לראות איך הסגל משתפר בכח אדם ולאן פליק והצוות יקחו אותנו.

נקודות לשימור-הווינריות והקרח בורידים
אמרתי את זה לא יודע כבר כמה פעמים העונה, זאת הבארסה הכי משוגעת ווינרית שראיתי אי פעם וכנראה במבט כולל הקבוצה הכי משוגעת שראיתי אי פעם.

יונייטד הגדולה של 99 זכורה על 3-2 מהפכים דרמטים בסיום העונה שלה שהביאו לה טרבל, ראבאק בארסה הזאת עשתה את זה 13-12 פעמים בעונה אחת.
כמה סטנד אוף מיינד ואמונה עצמית אתה צריך כדי להיות בפיגור 2-0 דקה 70 ולהאמין שאתה הולך להשוות ולנצח וגם לעשות את זה שוב ושוב.

זה קרח בורידים.

נקודות לשיפור- חייבים להעמיק את הסגל, הגענו לסוף העונה לא עם הלשון בחוץ אלה עם הקיבה בחוץ.
לא הגיוני שלבנדובסקי ישחק 50+ משחקים בעונה, שקונדה ישחק 53 משחקים בעונה רק כי אין לו מחליף ראוי.
חייבים גיבוי.

קו ההגנה הגבוהה לטעמי זאת שיטה שלא תחייה לנצח, קבוצות ילמדו את זה, יגיעו אלינו גם שחקני הגנה וקישור שלא בהכרח ידעו להתאים את עצמם לזה והתפתחות נכונה של אבולוציה של קבוצה גדולה חייבת ללמוד לשחק משהו אחר.
זאת הייתה אגב כמעט התלונה היחידה שלי אי פעם על בארסה של פפ, שידעו רק טיקי טאקה והתעקשנו לחיות ולמות עם זה וראבאק היה צריך פעם מישהו שפשוט יבוא ויתן כמה בעיטות מרחוק.
אפשר להיות חכמים מזה ולעבוד על עוד גישה או שתיים.

התלות בלאמין ופדרי מובנת, בזמנו לא היינו תלויים במסי או בוסי? זה טבעם של כוכבים בקבוצה.
אני חושב שדווקא אנחנו לא משחקים בשבילם אלה הם לגמרי משחקים יחד עם הקבוצה ובשביל הקבוצה ולכן התלות בהם היא נכונה יותר, עם ניהול דקות וסגל נכון יותר נמשיך להרוויח אותם.

עמדת השוער היא מדאיגה כי אין לנו מושג איך שטגי חוזר ובינינו כבר מזמן הפסקנו להאמין בו, האלטרנטיבה הפולנית היא יום אסל יום בסל ולא באמת משהו שאפשר לסמוך עליו.
אני אומר זה הזמן של דקו ולאפורטה לעשות גיחה לברמינגהאם.

באמצע העונה הקודמת שהיה כבר ברור שצ’אבי לא ממשיך התנהל דיון בתקשורת וגם פה בפורום הצנוע שלנו על ההתלבטות של פליק מול נלגאסמן, יתרונות וחסרונות, אני חושב שהייתי אחד התומכים הגדולים ביותר של פליק בשיח פה ואף על פי כן לא ציפיתי לדבר כזה, מהפכה סופר מרשימה בעונה אחת בלבד זה מדהים.
שולט במועדון שולט בקבוצה יש דרך יש שיטה יש מחשבה…רק דבר אחד, שיגיב לחילופים קצת יותר מהר.
אוהב אותך האנסי!!

רגע השיא שלי היה הגמר גביע, ההתרגשות לפני, המשחק, הניצחון, הזכיר לי נשכחות שכבר שכחתי שאני חווה עם בארסה.
ניצחון ישיר על ריאל בגמר על התואר, אמיתי לא הקופה של הסעודים זה משהו שנזכור עוד שנים אחורה.

רגע השפל, לא שלנו הייתי נספחים בהצגה, היממה לפני הגמר הזה.

שיעשה קפיצה למיאמי בפגרה, יש רק אחד בעולם שיכול לענות לו על השאלה “מה הלאה” כשאתה הכי טוב בעולם בגיל 17, שישמע לעצות.

5. מה הרכב העונה שלכם?

שסצ’ני
קונדה, איניגו. קובה, באלדה
פרמין, קאסדו, פדרי
לאמין, פראן, ראפיניה

6. אנדרייטד העונה?
רציתי למכור את פדרי בקיץ למרבה במחיר, נתן לי 2 בעיטות בתחת ו-3 סטירות עם הצד המעליב של היד.
הצ’אבינייסטה שלנו בשחקן אחד..שלא יגמר לעולם.

7. אוברייטד העונה?

פרנקי.
אפשר לספור על יד אחד את המשחקים שהיה בהם טוב באמת אך אין ספור שהיה בהם רך ומזעזע.
הייתי מגדולי התומכים בהגעתו אבל הוא יותר סביבון מצ’אבי בתחילת הקריירה.

קונדה, איניגו, קובה, אריק, בלאדה, בארנל, קאסדו, פדרי, גאבי, פרמין, לאמין, פראן.

כל השאר עם כסף טוב יכולים להיפרד.

אראוחו, פרנקי חייבים, טר שטגן אם יהיה מחליף ראוי.
כל השאר לא מעניין זה פינטס כלכלי.

קשה לדבר על חיזוק שלא יודעים באמת מה המצב שלנו כיום כלכלית אבל ברמה המקצועית צריך שוער, מגן ימני, מגן שמאלי, בלם, קיצוני ימני או שמאלי וחלוץ 9

בארסה הנוכחית חזרה לרגש אותי, לגרום לי לחזור לחכות למשחקים וזאת כבר הצלחה אדירה, תודה לך

“המטרה שלי היא שכשכולם יחשבו על מה שהם עשו הם יגידו: ‘עשיתי הרבה דברים כמו שצריך’” (האנזי פליק)

הדאבל ואפילו כמעט טראבל שהיה פה הוא יוצא דופן. הוא יוצא דופן לא רק בגלל ההשיג עצמו שהוא אובייקטיבית מעולה, אלא בעיקר בגלל נקודת הפתיחה שלנו. לו הייתי עושה “שולה פנינים” לצד שלנו לתחילת העונה, וגם לחלק המדרידאי בפורום, מי היה נותן לנו סיכוי? כמה אנשים היו יכולים להגיד ביושר שאנחנו נהיה רלוונטיים בכל המסגרות עד מאי ונזכה ב 3 מתוך ארבע? לצורך העיניין, יש אהבה גדולה סביב הרבה חכמים בדיעבד אחרי העונה המחורבנת שלו בסיטי להגיד שפפ הצליח בעיקר בזכות דור השחקנים שהיה לו מבלי להתחשב במצב שהיו בו אז. מנגד, כשזה נוגע לסגל הנוכחי אי אפשר להתבלבל. זה לא היה סגל מוכשר, אתלטי או עמוק דיו בשביל לרוץ רחוק בכל המסגרות. השחקנים אומנם ניצחו את המשחק, אבל זה היה ניצחון גדול של המעטפת בקבוצה שכללה את ראול מרטינז (ראש הפיזיותרפיה), חוליו טוס (מאמן הכושר) וכמובן האנזי פליק שהתגברו על מצב כלכלי רע, בניית סגל לוקה בחסר, וקצת ירושה מהעונה הקודמת.

“אנחנו רוצים לעודד הנאה, אנחנו רוצים שהשחקנים יאמדו את עצמם מול ההכי טובים ויחשבו בצורה חיובית” (האנזי פליק)

הכל מתחיל מהגישה החיובית. לפליק יש כדורגל שהוא בא איתו שמצריך מעל הכל לחץ גבוה, יציאה קדימה דרך “התקפת מעבר מדומה” ובילד אפ מהיר מהיר ביציאה קדימה. כל זה כשאין לו הרבה ספרינטרים או שחקנים אתלטיים, ובלי קשר אחורי טבעי אחד לרפואה. פליק החליט שבניגוד לקודמו בתפקיד הוא בהכרח מתעסק רק במה שיש לו, אז הוא החליט שהוא משתמש בבלמים הטכניים שלנו יחד עם מלכודת הנבדל כדי לצמצם שטחים ולהמשיך לגרום למערכת לפעול.

“בהגנה כמו בהתקפה זה מאמץ קבוצתי- כולם צריכים להשתתף” (האנזי פליק)

אציין ואומר באותה נשימה, שהייתי בזמנו נגד הבאת פליק כי לא ידעתי איך הוא יתמודד עם היעדר שחקנים בפרופילים שמתאימים לסגנון שלו, והופתעתי לגלות שהוא מצא את הפיתרון היוצא דופן הזה שהספיק לנו לעונה הזאת. חשוב להגיד שנראה שכבר למדו אותנו, והפתרון הזה לא ימשיך להספיק לנו לאורך זמן כפי שלא תמיד השחקנים יצליחו לחזור מפיגור של 2 שערים כל משחק. בכל מקרה, פליק מזכיר לנו משהו שכנראה הלך אצלינו ואצל הרבה פרשני כדורגל לאיבוד- התפיסה לגבי ה “DNA הברסאי”. בגלל הסגנון של המונח יש נטייה לחשוב שמדובר במונח שהמהות שלו היא תורשתית או ביולוגית, מפה מגיעה ההתאהבות בשחקנים שבהכרח גדלו ועברו פה כי זאת הראייה החד משמעית שהם מחזיקים ב- DNA הברסאי. הבל הבלים. המונח הזה הוא מעל הכל פילוסופי. כדורגל התקפי בלחץ גבוה הגיע ממיכלס ועבר מספר אינטרפטציות וגישות. אצלינו כבר נטבע הסגנון של הטיקי טאקה והשליטה הטוטאלית בהחזקת כדור, אבל פליק הראה שאפשר גם אחרת מבלי להוריד מהפילוסופיה של קרוייף של הטוטאל פוטבול כשכל הקבוצה תוקפת ומגינה יחד, ואם נחטוף 3 נכבוש 4. את לא חייב לדבר קטאלאנית או הולנדית בשביל לדעת לנפק את הכדורגל שבארסה צריכה לשחק, עם השתלת גישה מקצועית גרמנית שחסרה כל כך במועדון בעשור האחרון. לאפורטה הבין את זה, וזה בינגו שכולו שלו.

“אם לומר בכנות, אני גם לא שמח מהמצב הזה, וכך גם השחקנים, אבל עלינו לקבל את העובדה שאנחנו מקצוענים ולהמשיך. אני אופטימי, אבל נאלץ לחכות להחלטה” (האנזי פליק על סיטואציית הרישום של אולמו)

רגעי השיא של העונה כל כך רבים שקשה לבחור. זה חלק מהרכבת הרים אותה חווינו. מהקאמבקים המשוגעים על מדריד, בנפיקה, אינטר, סלטה ועוד, אל מול רגעים פחות טובים שלדעתי השיא שלהם הוא דווקא מחוץ למגרש. הבלאגן מול השופטים, דני אולמו ביציע כי הוא לא יכול להירשם וכמובןם העובדה שעוד לא חזרנו לקאמפ נואו. אלו הרגעים היחידים בהם קיבלתי סוג של REALITY CHECK על המצב של המועדון ועל האתגרים מולם אנחנו עומדים.

על לאמין קשה לי לדבר, כי התקרה היא לא רק פונקציה של כישרון, אלא המעטפת שלו. קשה להמר על שחקן כזה, כי התהייה היא תמיד לגבי מי שמסביבו, הגישה שלו, החינוך שלו והחשש המתמיד שילך בדרכו של ניימאר ולא של מסי. נוכל לאמוד את לאמין לא ברגעי הנסיקה שלו, אלא במשבר הראשון אותו הוא יעבור.

“בהתסכלות שלי, פדרי הוא הטוב בעולם” (האנזי פליק)

ההשוואות שנעשות על לאמין נהיו מאוד שגרתיות בשיח, כי הוא מאוד בולט,אז כפי שעשו עם עוד סטארים לפניו סטארים, הוא עומד מול כוכבים צעירים שהתחילו מוקדם במטרה לנסות לאמוד איפה הגבול עומד, אבל דווקא ארצה לקחת אתכם למישהו אחר שהוא מצטיין דיי בנאלי, אבל אני לא חושב שאנחנו עוד ממש מבינים מה יש לנו בידיים. בארסה הרוויחה כי יש פרופילים שחסרים בכדורגל העולמי. פנטזיסטות כמו לאמין ומנהל משחק כמו פדרי. הקושי במנהל משחק שזו עמדה שנבנית עם השנים עד שנהיים טובים בה וצריך לצבור בה לא מעט קילומטראז’ עד שאתה שייך לגדולים. תחשבו רגע על כל מנהלי המשחק הגדולים ביותר במשחק: צ’אבי, אינייסטה, דה בריינה, סניידר, פירלו, קרוס, מודריץ’ ועוד. איך כל אחד מהם שיחק בגיל 22? מישהו מהם בכלל היה קרוב ליכולת שפדרי הציג? כן כן אני יודע שזה חילול הקודש בעיני לא מעט אוהדים, אבל אני לא חושב שאף אחד ממי שכתבתי עליו הרגע היה קרוב ללהיות בשל בגיל של פדרי (אולי אינייסטה והוא באמת מיוחד מהמון בחינות). הרבה מדברים על התקרה של לאמין בנפרד, אבל באמת שפדרי יכול להיות בשקט הקשר הכי טוב בעולם בעשור הקרוב. כל הכבוד לצוות המקצועי שעזר לנו להנות ממנו לאורך כל העונה, והלוואי שנצליח לייצר עבורו רוטציה כלשהי.

“בד"כ קשרים מוסרים את הכדור, אני גם מכדרר” (פרנקי דה יונג)

מעבר למצטיינים, אני חייב לדבר על האכזבה הגדולה שלי- פרנקי דה יונג. הייתי כנראה המגן הכי גדול שלו בפורום, בפודים או בכל מדיה אפשרית. פרנקי מבחינתי היה הגולדן בוי של הקבוצה. הקטליזטור לכמה הכל היה מחורבן מקצועית כי מי שהיה אמור להיות הדבר הגדול הבא בקישור גדל להיות כולה קשר 50-50 משודרג אצל וואלוורדה, קומאן וצ’אבי. לא שאני מוריד משחקני 50-50 או התפקוד שלהם, אבל יש בפרנקי הרבה יותר ממהירות הפריצה שלו וה- BALL CARRY שלו ששם אותו כשחקן אייאקס בקדמת הבמה של הכדורגל האירופי. עד להאנזי פליק, הקריירה של פרנקי קיבלה רושם של קורבן של נסיבות מחורבנות בהן ההולנדי נפל לתקופת שפל נוראית בכמעט כל אספקט כשלא היה סיכוי שיגיע מישהו שיוכל לקדם אותו להיות הפיבוט במערך ה-4-3-3 שיחליף את בוסקטס. מפה לשם הגיע פליק, עם רעיונות ברורים, עם דאבל פיבוט בקישור, עם מישהו שיוכל להשלים את העבודה המצויינת של פדרי. על הנייר היה מדובר בעמדה והתפקוד המושלמים של פדרי שהצליח אפילו לחזור לשחק אחרי פציעות הקרסול החוזרות שלו רק בשביל שנקבל אותו רוב הזמן כבוי, חולמני וממשיך באותן טעויות. אני שמח לראות שמריאים לפרנקי שהוא יורד בספרינט בהגנה ואחת ליורד לגליץ’, או שהוא סוף סוף לא מוסר לרוחב ואשכרה מנסה לייצר מסירת מפתח, אבל זה פשוט לא זה. אני רואה קשר אחר כמו קסאדו לדוגמא ואני מבין שלצערי לא שווה לשמור את פרנקי דה יונג בקבוצה כשיש פרוספקטים עדיפים ממנו.

אני לא יודע מי ישאר או ילך, אבל חייבים לתקוף את הבעיות הקיימות בקבוצה כדי שנוכל להסתכל קדימה. אנחנו סובלים כרגע מ:

1. סגל קצר.
  2. חוסר בשחקני כנף (בעיקר שמאל).
  3. תלות בשחקנים ספציפיים.
  4. חלוצים חלשים יחסית
  5. בלמים לא אתלטיים.

אם אאלץ לחלק לארבע את השחקנים בדירוג לעונה:

מצטיינים:
פראן, ראפיניה, לאמין, פדרי, איניגו, קונדה, קסאדו.

צריכים להשתפר באספקטים מסויימים:

באלדה, פרמין, אולמו, קובארסי, גאבי, אריק ואראוחו

לא רלוונטיים:

פורט, טורה ופאו ויקטור.

לא צריכים להיות פה:

פרנקי, מרטין ולבה.

“אני רוצה לרתק את האוהדים עם הכדורגל ההתקפי שלנו” (האנזי פליק)

ולסיום, אני חייב להודות. מאז ה 7.10 אני רואה בארסה בכוח, אני מגיע לפודים כי הצליחו לשכנע אותי שלמישהו זה עושה טוב לשמוע אנשים חופרים על ברצלונה. עד העונה שום דבר לא הסב לי אסקפיזם מהחיים הדפוקים בתקופה הזאת. לא סרטים, סדרות, משחקים, ילדים, עבודה- כלום. זה אומנם לא ישנה את המציאות הזאת, אבל בזכות האנזי פליק יש לי בין 2-4 שעות שבועיות להן אני מחכה ואני אשכרה נהנה ממשהו. באמת שהתארים זה רק בונוס, ההנאה הזאת היא מה שמחזיק אותי בכל הארכה וכל כתיבת סיכום בפורום. תודה לך האנזי פליק.

לא רק כשוער אלא כאדם וכאיח’ו דה פוטה.
לברסה הזו יש עתיד. הילדים אדירים ופליק עשה משהו שיש ללמד אותו בקורס פיפא הפתטי למאמנים.
אבל מה שחסר לכם זה מישהו רע שיעמיד יריבים מסוימים במקום.
ראפיניה בחור ממש טוב וגאבי ערס בגובה הדשא. זה לא רציני. בן זונה כמו דיבו זה בוסט רציני לא רק להגנה אלא למנטליות של כל הקבוצה.

מצטער על הבורות, אבל הפודיום זה one? ראיתי אותך פעם אחת בone pod

הייתי כמה פעמים בפוד וואן, הייתי גם בפוד של בולרז איזה פעמיים.

דברו דברו על האנזי - מה טוב, מה צריך לשפר לקראת העונה הבאה, מה הציפיות?

האנזי פליק הוא המלך של העולם.
בא בנאדם - לא בוגר לה-מאסיה, לא יוצא ברצלונה, לא אקס מועדון - ומשנה סדרי עולם במועדון רקוב. לא מתבכיין על מה שאין, עובד עם מה שיש, מחדיר מוטיבציה, רעל, רבאק ואמונה עצמית פסיכית בשחקנים (עזבו בשחקנים - באוהדים!) ומוכיח שאפשר לעשות הכל, אם רק תנסה. לא ראיתי קבוצה כזו, אובייקטיבית וסובייקטיבית, שחוזרת כל כך הרבה פעמים מפיגור בעונה אחת, רק כי היא פשוט מאמינה שגם פיגור 2 שערים מול קבוצת על אחרת הוא מקסימום כמו עוד דריבל של פרנקי - לא שווה כלום. לא ראיתי קבוצה כזו שכשהיא מגיעה לבאיירן מינכן יוצרת הטראומות (כולל אחת בראשות אותו פליק), ופשוט מפרקת לה את הצורה. לא ראיתי קבוצה כזו שמנצחת 4 קלאסיקואים בעונה אחת, כשבכולם היא הייתה גם הכי טובה. ובפער.
וזה לגמרי משהו שפליק החדיר בשחקנים, במועדון ובאוהדים העונה.

אבל מה שמרשים במה פליק עשה זה מעבר לגולים, או לקו ההגנה הגבוה, או לכיפיות, או להתקפיות, או לאמונה העצמית או ללא יודע מה, מה שבאמת באמת מדהים בעונה הזו - זה שפליק חיבר פה חלקי פאזל שלא קשורים ולא אמורים להיות קשורים אחד לשני, בכלל, והפך אותם לתמונה יפיפיה. הפך אותם למשפחה.

לא ראיתי קבוצה כזו, שבאה לעונה עם התקפה שמורכבת מילד בן 17, הברזילאי הכי אפור שראיתי בחיי בן 28, חלוץ על מזדקן בן 36, ופראן פאקינג טורס - וכובשת כל כך הרבה. וזהו, זה כל הקאדר ההתקפי. אין אף אחד אחר. וזה התחבר. וזה עבד.
לא ראיתי קבוצה כזו, שמתחילה עונה עם אראוחו וכריסטנסן (הבלמים הראשיים באליפות של צ’אבי, להזכירכם) פצועים לטווח ארוך, עם ילד בן 18 במרכז ההגנה יחד עם באסקי עלאק פציע בן 36, אהבל משמאל, חסר קואורדינציה מימין, ואז גם להשתמש בג’רארד מרטין האגדי כשהטמבלול משמאל נפצע? וזה התחבר. וזה עבד.
לא ראיתי קבוצה כזו, שמגיעה לעונה עם ילדון, שהוא הבטחה גדולה, שגמר את העונה אחרי 3 משחקים, המחליף של המחליף של המחליף של ברירת המחדל, בעל המפרצים ואהבה חדשה בלב, שנותן חצי עונה משוגעת מכלום, דני אולמו לחצי עונה, הרך המשקר לחצי עונה, טומטום שהוא קולה בדם לחצי עונה, השחקן האנושי האהוב ביותר שהוא גם היורש של פדרו, ובתכלס תכלס? פדרי גונזאלס לופז אחד שמדביק הכל עם מסקינטייפ - וזה התחבר. וזה עבד.

אז נכון - קו ההגנה הגבוה והפחד אלוהים שהוא גרם מאות פעמים השנה - חייב לעבור מהפכה/שדרוג/חשיבה מחדש. ונכון, פליק לוקה הרבה פעמים בתגובות לאירועי המשחק (לא כמו צ’אבי, כמובן, שעדיין חושב מה לעשות עם זה שראשפורד בעצם לא משחק באגף שמאל), והוא גם לא מאמין בספסל שלו יותר מדי, והוא חייב ללמוד וללמד את החניכים שלו איך לשחק ציני ביתרון זעיר בדקות אחרונות במשחק חשוב, והוא גם משום מה לא אוהב את פרמין כמוני. אבל הוא זכאי לכל התשבוחות, וזכאי לכל ה"מגיעה לו ההזדמנות להוכיח את עצמו" שקיימת.

אני רק אומר שיש הבדל בין להפתיע את העולם, לבין לשחזר. ולשפר. אבל אם יש מישהו שאני מאמין שיעשה הכל כדי שזה יקרה - זה פליק.

מה רגע השיא של העונה? מה רגע השפל?
שיא - באיירן, והקלאסיקו הראשון, והקלאסיקו השני, והגולים של אריק, וההתפוצצות של פראן, והדירדולים ההזויים של ראפיניה כל הדרך ל-34 שערים ו-25 בישולים בעונה, ולאמין, וכל שנייה של פרמין על המגרש, וכל מיליארדית שנייה שפדרי על המגרש.
הכל שם, כולל הרבה הרבה מאוד דברים שלא כתבתי, אבל 3 רגעים קפצו לי לראש עכשיו -
הרגע הזה של קסאדו את לבנדובסקי -

הרגע שלפני הרגע הזה, בו ראפיניה הראה לנו שהכל אפשרי -

וכמובן, הרגע שלפני התמונה הזו -

לאמין ימאל - לאן הילד הזה עוד יכול להגיע?
אם ישמור על עצמו, מנטלית ופיזית - לשחקים.
אבל בינתיים -

מה הרכב העונה שלכם?
מאטס/שצ’זני
אהבאלדה, איניגו, קובארסי, הקוקיות
פדרי, אסאדו
אאא"פ
ראפיניה, באמת שלא יודע לבחור בין לבנדובסקי לפראן, לאמין

אנדרייטד העונה?
זה אריק, שקם מקבר של 3 עמדות שונות, החליף את השחקנים הכי בלתי ניתנים להחלפה שיש, ברח מחוזה עם ג’ירונה, ולקח את האמון הענקי שפליק נתן בו - והחזיר. מה זה החזיר…
זה ראפיניה, שגם אם יכבוש 253098 שערים בעונה, זה עדיין ייראה מקרי, אבל זו המלחמה האינסופית, וסרט הקפטן שהיה נראה שהגיע מכלום ואז כולנו הבנו את הסיבה, וזו שמחת החיים והאנרגיה המדבקת.

זה איניגו. איניגו פאקינג מרטינז. ההוא שהיה יכול להגיע לפני הרבה שנים, ההוא שהיה צריך להגיע לפני הרבה שנים. זה שנקבר, נרמס, וקם מהאפר, והפך להיות מנהיג ללא סרט, לוחם ללא חרב, ושר ההגנה. הוא לא מחבל הבאסקים, הוא מספרטה.
זה פראן טורס, מלך המושמצים, הראשון לשמו והאחרון שיצחק לכם חזרה בפנים. 19 שערים ו-7 בישולים לשחקן מחליף. 19 שערים ו-7 בישולים לאחד שלקח כל הזדמנות שהייתה לו העונה ב-2 ידיים, רגליים וסנפירים, והגביר.
זה, כמובן ואיך לא, פרמין. מוסרי על כמו מסי, צ’אבי, ואינייסטה, היו עושים על הראש שלו כמות בישולים דו ספרתית בעונה אחת, כל אחד מהם.

אבל באמת באמת, מעל כולם, ולמרות שהוא גם זכאי לתואר אחר מבחינתי - זה פדרי. שחקן העונה, ועדיין, איכשהו, אנדרייטד.

השחקן המשתפר/הפתעת העונה
קונדה - שלמעט שליטה בכדור ברמת האראוחו ומרטין, הפך להיות מגן ימני שאיך נמני אוהב להגיד? ברמות הגבוהות ביותר.
מרטין - כן, הוא. הוא לא שם, הוא לא ברמה, הוא לא הרבה דברים. אבל תסתכלו עליו סטטיסטית, ותסתכלו עליו בראייה של ציפיות מול בפועל, ותבינו מה זו “הפתעת העונה”.
באלדה - הטמבלול הראשי, אחד שהמוח שלו יותר איטי מהרגליים, עשה חתיכת קפיצת מדרגה העונה. פיזית, טקטית, דיוקית במסירות, וקבלת החלטות. היכולת שלו להשתחרר מלחץ, על שטח קטן ושטח גדול, והיכולת שלו לשפר את ראפיניה היו מדהימות העונה. השתדרג בכמעט הכל (חוץ מסגירה אלכסונית, אני יודע, שביט).

אבל זה קסאדו, זה חייב להיות קסאדו. הילד עם המפרצים שקיבל הזדמנות רק כי כולם, כולל ילד אחר שהיה אמור להיות שם, היו פצועים/לא רשומים, והראה למיליוני אנשים שאתה לא חייב להיות מוגדר כהבטחה מגיל 10, כדי להיות שחקן הרכב לגיטימי בברצלונה. בישל את השער הראשון בקלאסיקו הראשון, בישל את השער האחרון בקלאסיקו השני. שם בכל דקה את הלב, הרגליים, הראש וכל מה שיש לו על הדשא. הפתעת העונה, בלי צל של ספק.

שחקן העונה

תראו, לאמין זה אירוע מדהים, בקנה מידה שאנחנו לא לגמרי מבינים, ומשהו שכולי תקווה שימשיך כך וימשיך אצלו. למרות אינספור מילות ביקורת לאורך העונה, אין לי מילת ביקורת אחד לגביו בדיעבד, בעיקר בגלל המספר הזה שכולם יודעים שהוא מהווה תירוץ זמני בלבד לכל מיני שטויות שהילד עשה. כן, ה-17 הזה. הוא מדהים, הוא ענק, הוא מפלצת, והוא וואחד סיבה לאופטימיות.
ראפיניה זה אירוע הזוי לא פחות. לא זוכר אף שחקן עם סטטיסטיקה כזו, שאין קונצנזוס לגביו. וזו לא רק הסטטיסטיקה, זו המלחמה, זה הכמעט ויתור אחרי ההתעללות מצ’אבי והכמעט בעיטה בו בקיץ מצד המועדון. שוב ושוב ושוב ושוב הבחור בא למשחק, נתן עבודה, נתן שערים ובישולים, וזה לא מספיק? השחקן הכי לא הגיוני שיש.

אבל אין, ולא תשכנעו אותי אחרת, ואף סטטיסטיקה לא תשנה את דעתי, וגם אם בעתיד יתברר שזו הייתה רק עונה אחת כזו והשחזור (שלא לדבר על שדרוג) לא אפשרי. הכל קם, ונפל, וקם, וחולץ, ונקבע, ונוהל, וסובסב, ותוזמן, והוחלט - על מישהו אחר.

על פדרי.

קשיש בן 22, שנשחק עד דק בעונה ההיא של קומאן, שבקושי שיחק 4-5 משחקים בעונות שאחרי לפני שנפצע שוב לחודש חודשיים, שלא מעט מאוהדי ברצלונה (גם פה) כבר היו מוכנים למכור אותו כי כבר לא ייצא ממנו כלום או איזה שקר כלשהו אחר. כל זה, ונכון למחזור ה-36 בעונת 24/25, הוא מלך ההופעות, מלך הדקות, מלך החטיפות ומלך העולם של הקבוצה.
אבל זה לא זה, זה ממש לא רק זה. זו השליטה האבסולוטית במשחק, אלו שינויי הקצב שרק אלוהים (כן, ההוא שנופש במיאמי) יודע למה אנחנו לא מדברים עליהם מספיק, זו ההשתחררות מלחץ בשטח קטן יחד עם ראיית המשחק של שטח גדול, זה הקסם שבכל נגיעה והמלחמה שבכל ריצה אחורה לתקל (והיו אינספור כאלו). זו חוכמת המשחק ויכולת מיקום משוגעות, יחד עם בשלות בגיל צעיר. זו ההרגשה שהוא בכל מקום על המגרש, בו זמנית, יחד עם ההרגשה שכשהוא לא על הדשא, כולם אובדי עצות. זו העובדה שבמשך חלק גדול מאוד מהעונה הוא שיחק לבד, פשוט לבד, בקישור - וזה הספיק. איזה הספיק? זה היה מעולה. זו העובדה שבכל פעם שהייתה בעיה במרכז המגרש, פשוט מסרו לפדרי, והבעיה נפתרה בנגיעה.

זו ההרגשה שהוא גדל במועדון מגיל 0, למרות העובדה המשקרת שהוא לא.

פדרי הוא שחקן העונה, הוא אנדרייטד העונה, דבק העונה, מנהל משחק העונה, קשר העונה, מנוע העונה. הוא תופעת טבע תנ"כית שייקח לנו עוד הרבה זמן להבין. אם בכלל. קשיש בן 22 שלקח את קצות גבול היכולת, הכושר, הכשירות, העייפות והפיזיות - וצחק להם בפנים.

אנחנו לא ראויים לך, פדרי.

ועכשיו? אחרי שהכל נגמר?
עכשיו הוא סוף סוף יכול לנוח.

זה נקודה מאוד חשובה שאתה מעלה.

הוא לא קטלוני לא ספרדי לא מבין ספרדית. לא שיחק בחיים שלו בברצלונה (הוא בכלל היה שחקן בעברו אין לי מושג) וזה לדעתי אולי הסיבה המרכזית להצלחה שלו אצלנו (מעבר לזה שהוא מאמן מצוין כמובן).

לא אכפת לו העיתונאים העסקנים ושום פוליטיקה פנימית , מי שטוב משחק מי לא בספסל…

הוא גם לא נעול לטיקי טאקה עיור או שיטת כדורגל שהעיתונאים מנסים להכתיב לו כי פשוט הוא לא קורא אותם.

הלקח שצריך ללמוד פה, די מיצינו את “אגדות הכדורגל” בברצלונה בתור מאמנים. לפעמים צריך לתת לאדם מבחוץ שלא דופק חשבון לעסקנים או לפולטיקה פנימית לבוא ולעבוד.