Campeones Campeones Olé Olé Olé - סיכום עונת 24/25 - אליפות, גביע, סופר-קופה וחצי גמר אלופות!

תזכרו את זה לעונה הבאה.

אני מבין את ההתלהבות וגם שותף לה, אבל עם זאת, העונה הבאה מתחילה מאפס.

יש הרגשה מסיכומי העונה שאנחנו מרגישים על האולימפוס ושנמשיך להיות שם גם בשנה הבאה, אבל המשפט הזה של איל הוא לב העניין.

אנחנו כבר לא נפתיע בעונה הבאה, האם נדע לשמר? לשפר?

אני רוצה לחזק ולהוסיף: מעולם לא הבנתי את המחשבה הזו שצריך להביא מישהו ש-‘‘מכיר’’ את המועדון. נשמע כמו בבל’'ת של אנשים שאין להם מושג.

הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה להביא מישהו שנותן לך את מה שאתה צריך ואפילו מוסיף גוון אחר שאין במועדון. מישהו עם עין אחרת שיכול לעגל הצורה ולהשלים את החוסרים.

יוהאן קרויף לא גדל בלה מאסיה.
רונאלדיניו לא גדל בלה מאסיה.
אפילו לואיס אנריקה לא גדל בלה מאסיה.

ואני אוסיף על זה שפפ גווארדיולה בתור מאמן, למד המון מאנשים שלא היה להם שום קשר לברצלונה או לשיטת המשחק שלה, לפני שחזר למועדון. הרבה מהטקטיקות שהוא השתמש בהם לא הגיעו מהזמן שלו כשחקן במועדון.

צריך לזרוק לפח את הדבר הזה שהמאמן צריך להכיר את ה-דנא של המועדון. הדבר היחיד שצריך לשאול מאמן זה אם הוא דוגל בכדורגל מהנה, אם הוא ווינר והאם הוא יודע לאמן. אם הוא עונה על שלושת הדרישות האלה מצידי שיבוא מאנגולה.

אתה לא צריך לגדול בלה מאסיה בשביל להכיר את המועדון ואת הDNA שלו. צריך להיות במועדון מספיק זמן בשביל להבין שאין לו דרך אחרת, ולהבין שיש פה שיטה שעובדת ולכבד אותה ולתמוך בשיטה הזאת.

פפ גורדיולה ולואיס אנריקה וגם קרויף בילו במועדון מספיק שנים והבינו את החשיבות של זהות לקבוצה הזאת ומה הזהות שלה צריכה להיות, על איזה ערכים היא צריכה לשחק במגרש ובאיזה סגנון.

תמיד שברצלונה זנחה את העקרונות של משחק מסירות, לשים את הביצים על ההתקפה ולתמוך בשחקני נוער, הוא שילשלה ולא זכתה בכלום. גם בתקופה של ריקארד בסוף שיחקנו כדורגל התקפי מהנה והיו לנו שחקני בית.

אז קרויף בעצם הגיע למועדון סופר מצליח, לא שינה כלום, רק המשיך בשיטה הקיימת שהייתה לפניו.
ואחר כך הגיעו רייקארד, פפ לואיס אנריקה וכולם שיחקו באותה שיטה שכבר הייתה מצליחה לפניהם.

זה מה שאתה טוען?

עושה רושם שאתה מחפש להתווכח בכוח.

לא , קרויף היה זה שהתחיל את התהליך הזה. הוא האבא והאמא. זה למה יש לו פסל מחוץ לאיצטדיון.

אריאל, אתה רוצה להתדיין בוא נתדיין, תפסיק לבלבל לי את המוח. אף אחד לא מתווכח איתך זה פורום כדורגל אז מדברים על כדורגל.

אני גם לא מאמין ב DNA וששחקן חייב לגדול במועדון כדי להתאים לשיטה.
הדוגמא האחרונה הוא פדרי. מהשניה הראשונה היה ברור שהוא מתאים, למרות שגדל בחוץ.

כן אבל יש הבדל מסוים בין שחקן לבין מאמן. מאמן שולט בהכל, הוא גם מביא את השיטה ואת הקידום של הילדים ואת הרכש שיהיה מותאם.

להביא שחקן עם תכונות משחק זה יותר קל. למרות שגם בעניין הזה, שחקני ברסה מהנוער יוצר ״מתאימים״ כי הם כבר מגיעים עם השיטה מובנת ותכונות אופי שמתאימות. כמה שחקנים כמו פדרי הצלחת להביא מבחוץ?

גם פדרי שולט בהכל.

ועכשיו ברצינות -

השאלות הנכונות, לדעתי, הן -

• כמה בכלל ניסית?
  • כמה בכלל הייתה לך שיטה מוגדרת מראש שניסית להביא בהתאמה לה שחקנים?

קיבלת לייק על פדרי שולט.

1. ניסיתי הרבה. ראקיטיץ׳, ארתור, קוטיניו, גומס, וידאל, אפילו דה יונג. כמה שחקני אמצע שהבאנו בהמון כסף באמת השתלבו? אני אבחר בגאבי, פרמין ואולמו עדיין על כל אחד מהם. אולי ראקיטיץ׳ בסדר.

2 זאת שאלה יותר טובה. אני לא יודע ממש איך לענות עליה כי אז אנחנו נכנסים לביצה ולתרנגולת.

בשורה התחתונה, אני לא חושב שזה מקרי שמעט מאוד שחקני רכש השתלבו אצלינו בצורה חלקה כמו שחקני בית.
אני גם לא חושב שזה מקרי שהמאמנים הכי מצליחים שלנו היו שחקנים אצלנו וסמלים שלנו.

אני חושב שההצגה של זה כבינארי (כמו רוב ההצגות של דברים בעולם כבינאריות) היא טעות.

כאשר יש לך עקרונות משחק עקביים אז יש ערך מוסף בשימוש בשחקני בית שגדלים על העקרונות האלה, מעבר ליתרונות הרגילים של שימוש בשחקני בית. זה הכל. זה לא אומר שאי אפשר לעשות רכש, זה כן אומר שצריך לעשות רכש בחוכמה.

או כמו שטיטו פעם אמר:
“קשה מאוד לקנות שחקנים לברצלונה - קח את 25 השחקנים הטובים בעולם ואולי רק חמישה יכולים למצוא מקום בקבוצה. אנחנו משחקים שונה וקשה להתאים את עצמך לסוג המשחק הזה”

יחד עם זאת, לא אשקר אם אגיד שאשמח לראות את ההרכב הבא בפעולה:
אולמו
לאמין פרמין פאטי
קסאדו גאבי
פורט קובארסי אריק באלדה
פנייה

ברור, רק למען הסר ספק-אפשר וצריך להביא רכש מבחוץ. אני טוען פשוט שהחייבים עדיין להתבסס ולקדם ולהשקיע בנוער. וכמובן להביא רכש במידת הצורך ובהתאמה.

1. לא הבנת. התכוונתי כמה שחקנים בסגנון של פדרי ניסית להביא, ולא הצלחת? להביא את פאוליניו, קוטיניו, וידאל וכד’ זה משהו שגם אם הצליח זמנית, היה ברור מלכתחילה שלא מתאים לברצלונה. או לפחות לברצלונה שהאוהדים רוצים לראות.
    זה לא שקל למצוא מישהו כמו פדרי, אחרת הוא לא היה…ובכן…פדרי. אבל אני לא משוכנע כמה ניסינו בכלל.
    אני אבחר בגאבי ובאולמו על פני הרבה מאוד שחקנים. אבל הם לא אמורים לחסום הגעה של שחקן יותר טוב ומתאים מהם, רק כי הם שחקני בית.

2. לשאלה למה מעט מאוד שחקני רכש, בטח בקישור, לא הצליחו להשתלב כמו שצריך אצלנו יש המון תשובות. מאמנים לא נכונים, שחקנים שמראש לא התאימו, מצב חברתי בחדר ההלבשה שלא תאם, תפקיד לא נכון, הנהלה נוראית וכו’ וכו’. ברור שלשחקן שמגיע מבפנים יש יותר סיכוי תיאורטי להתגבר על כל אלו, אבל זה ששחקן מבחוץ לא הצליח זה לא רק בגלל שהוא מבחוץ.

אין לי בעיה שהיו מאמנים מהדי אנ אי הברסאי. הבעיה שלי שלקחו את זה בקיצוניות כאילו אי אפשר לבחור במאמן שלא צמח בברצלונה.

בעיה נוספת היא שמאמן שחי כל הזמן בבועה הברסאית מתחיל יותר מידי לדאוג מה עיתונאים חושבים אליו..

ואלורדה אולי שיחק כמה דקות בברצלונה זה לא הפריע לברתומאו השתמש בזה בתור תירוץ למה הוא בחר בו להיות מאמן ברצלונה.

מצטרף באיחור אופייני לחגיגות האליפות. סכמתם את הכל, אנסה בדרכי.

פליק

בשנים האחרונות פספסתי משחקים של בארסה, עשרות, ייחסתי את זה לזה שאני מתבגר, לזה שאני בלימודים+עבודה, לזה שמסי אחרי המונדיאל ב 22 קבר את הענף ושום דבר לא ירגש אותי בענף הזה יותר.

עד שבא פליק…

חשבתי שטל כדרכו מגזים בהערצה אליו, אבל הוא פגע בול - הרבה יותר ממה שטל עצמו דמיין.

היכולת של האיש הזה להעז לבוא לבארסה כל כך שבורה שאפילו צ’אבי הגדול לא הצליח לרומם אותה, וזה למרות סקאוטינג מעולה שעשה צ’אבי כי בואו השתילים הללו נזרעו תחתיו, ועם 0 רכש הופך את המועדון למוצר סקסי שגם אם הפסיד שיחק בצורה מרהיבה. זה פנומנלי! אבל לשמור על הרמה זה עוד יותר קשה, בטח עם מדיניות תקופת הצנע שהמועדון עובר.

יתר הסיבות שלא פספסתי משחקים השנה (כמעט)

פדרי

קברתי אותו. יש שחקנים שהיו כשרוניים מאוד והקריירה שלהם מתה כי גנטית הם היו שבירים. מתבסס על נדב הקינג.

פדרי הראה ניצוצות אבל לא הצלחתי לראות המשכיות בגלל הפציעות שלו. השנה, מעבר לעניין שהוא אשכרה לא היה פצוע שזה לא פחות מנס, הוא העלה רמה. זו המחויבות, זו הטכניקה המטורפת שלו בחילוצי כדור, זו היכולת שיש לקשרים בודדים בעולם לשנות את הקצב בהובלת כדור, זו היכלות לנהל את קצב ואינטנסיביות במשחק עצמו של כל הקבוצה, זו היכולת לחפות על קשרים נפקדים בהרכבים בהם עלינו עם שלושה קשרים, וזו היכולת להעמיד כל כך הרבה הזדמנויות לשער שאילולא החברים מקדימה שהחמיצו הוא היה מוביל לכדור הזהב by far. בעונה הזו הוא היה צ’אבי ואינייסטה באיש אחד, הפנים של בארסה של פליק.

לאמין

אתם בטח מכירים את ההשוואות (המגוחכות בעיניי) ברשת של לאמין 17 vs מסי 17 vs רונאלדו 17. היום בגלל המדע והטכנולוגיה שחקנים מאריכים ימים במקצוע, היום שחקנים צעירים מנוטרים ע"י מקצוענים כך שהבגרות הפיזית יכולה להקדים, ובגדול לא באמת מעניין מתי שחקן פרץ. מה שחשוב זה מה מייחד אותו והאם הוא מצליח להשתפר כל שנה.

אותי לא מעניין הגיל של לאמין, בגדול הוא ילד מהדור שאני פחות מסמפט, הרשתות החברתיות, החשיפה לכל הבולשיט של העולם הרדור שלנו, אבל על המגרש יש לו ייחודיות שיש למעט שחקני כדורגל. יכולת הדריבל שלו יחד עם הטעיות הגוף הם של שחקני קצה - היסטורית - נטו כישרון. מאוד מזכיר את ניימאר בתנועות השוואה מוצלחת של מישהו מבאי הפורום כאן.

הוא יצטרך לשפר סיומת, והוא יצטרך לשפר אספקט אחד במשחק בכל שנה אם הוא רוצה לחקות את מסי, כי זה היה מסי, האיש שיוצר שיאים ואז מנפץ אותם בעצמו. אבל האקס פקטור שיש לנו איתו כדריבליסט על ושובר הגנות זה נכס שיש לקבוצות בודדות היום - אם בכלל.

זהו בינתיים, שתשרה עלי הרוח אתקדם להמשך
(וגם אני שונא פוסטים ארוכים… וגם ככה חפרתי)

מזדהה 100%

אמא שלי פגשה השבוע חברים שהיא לא ראתה הרבה זמן, אחד מהם זכר אותי מפעם, ושאל אותה אם אני עדיין אוהד בארסה. היא הופתעה ואמרה שזה לא משהו שמפסיקים, שאהדת קבוצה זה לכל החיים.

היא שאלה אותי אחכ, ואמרתי לה שזה נכון שנדיר שבנאדם עובר מלאהוד קבוצה x ללאהוד קבוצה y, אבל שכן סביר שעם הגיל (ושאר הנסיבות המדויקות שציינת) הוא יעבור מלאהוד אותה בעוצמה 200% ללאהוד אותה בעוצמה 50%.

עד שבא פליק…

לא חזרתי לרמות הטירוף של העשור הקודם, ועם נסיבות החיים אני חושב שזה לא מומלץ וספק אם אפשרי, אבל אני מתחיל את תכנון הלוז השבועי שלי מבדיקה מתי בארסה משחקת, וכל השאר נבנה בהתאם. וזה כל כך כיף.

צחוק בצד, ולמרות שאני מבין את הטענה שרצית לטעון כאן - זה דווקא נתון (מחריד) שאומר המון - כמובן לא על ההשוואה האינדיווידואלית בין רונאלדו לימאל, אבל כן הרבה מאוד על ריאל מדריד (ועל ברצלונה) כמועדון וכקבוצה בעשור שרונאלדו היה בקבוצה, וגם בשנים האחרונות.

תרצה לפרט?

כי בברצלונה יכולים להגיד אותו דבר על השנים של מסי והזכיות בליגת האלופות.

חד-משמעית. זה כמובן הצד השני והנתון המשלים של הדבר הזה.
רציתי גם להוסיף את זה להודעה הקודמת שלי (ושכחתי), ביחס לנתון על מרסלו והצ’מפיונס - גם פה, על-אף הפרובוקטיביות היחסית, הנתון הזה בכל זאת אומר לא מעט: גם על ריאל מדריד מן הסתם, אבל גם על ברצלונה, ועל האנדר-א’ציבריות היחסית שלה בצ’מפיונס בשנים הגדולות של מסי.

שני המועדונים צריכים לעשות בדק בית פנימי ואמיתי, כדי להבין את גורמי העומק שהביאו לחוסר ההצלחה (היחסי כמובן) בכל אחד מהטורנירים בהתאמה (ואולי אפילו לנסות ללמוד מהיריבה שלהם, לא עלינו, איך להצליח טוב יותר באותם טורנירים).

לא צריך להשקיע ביותר מידי בדק בית, כל פשוש יודע מי בלם את ברצלונה בשנים האלו.

בכל מה שקשור למה ברצלונה לא הצליחה יותר עם מסי בליגת האלופות אני חושב שהתשובה ברורה לכל מי שאין פוזיציה בליבו

אני יתן לך שתי רמזים

רמז שני ואני יעשה יותר בשיר וזה דרך הסיבה מס 1 למה למרות השחקן הכי טוב בהיסטוריה זכינו יחסית במעט הרבה מעל השאר! לך תזדיין ברתומאו הלואי שדרוך על פיסת לגו כל פעם שתעורר ותלך לישון!!!

Bye Bartomeu bye bartomeu im happy like a child now

מקוה שהכל מובן עכשיו

דרך אגב גם למה ריאל מדריד לא זכתה במספר מתאים של אליפויות לא ממש קשה להסביר ולא צריך מומחים גדולים לזה התשובה ברורה

אני אטען שבכל אחת מהריאיות לסיפור הזה, יש המון מין הלירות את החץ ולצייר סביבו את המטרה. אני לא חושב שבחינה בלתי תלויה של הראיות, אפילו מתחילת ימיו של קרויף ולא מעבר, תוביל להכרה שהטענה הזו נכונה.

וגם מבחינת היגיון בלבד מדובר כמובן בדבר בלתי סביר בעליל. אין שום סיבה שבעולם להניח שמה שטוב למועדון אחר לא טוב לבארסה, ולהפך. המשחק הוא אותו משחק והכדור הוא אותו כדור.