Campeones Campeones Olé Olé Olé - סיכום עונת 24/25 - אליפות, גביע, סופר-קופה וחצי גמר אלופות!

מדד.

אגב -

פדרי נבחר לשחקן העונה בליגה על ידי האתלטיק -

וראפיניה לשחקן העונה באירופה -

זהות הבוחר: אלון מזרחי.

מסכם את העונה בצורה מושלמת.

שנים שפגרת הקיץ לא הייתה כל כך מאיימת, קשה כבר לחכות לעונה הבאה…

מוזר להגיד את זה, חשבתי שזה יקל עליי כי נהייתי מותש מהשעות של המשחקים ותחיפות שלהם (שלא לדבר על המשחקים עצמם), אבל פתאום זה מרגיש… ריק. בטח ובטח שאין לי שום ציפיות מהקיץ מבחינת שינויים בסגל.

לא ישקר. הלחץ במשחקים האחרונים גמר אותי לאט לאט.

אני די מברך על הפגרה המשעממת והריקה ממשחקים. ברצלונה של סוף השנה לא היתה לאנשים עם לב חלש!

לי יש הרגשה, והלוואי שאני טועה, שלאפורטה ושות’ קצת בשאננות.
לדעתי הסגל צריך חיזוק, אבל בגלל העונה המוצלחת יחסית הם באווירה של “אנחנו אחלה, יהיה בסדר לא צריך לשנות הרבה”

ריאל נכנסה לקיץ בראבאק ועושה עד כה רכש אסטרטגי מאוד נכון. אנחנו חייבים להתחזק. צריך קיצוני שמאלי, צריך חלוץ, צריך מגן מחליף איכותי (אם אפשר כזה שיודע לשחק גם בימין וגם בשמאל) ויש מצב שגם צריך שוער.

אני חושש שאנחנו נשלם על השאננות הזו בעונה הבאה.

ההגנה שלנו מאוד פגיעה, ההתקפה שלנו מאוד מוגבלת, ונהנתה מעונת שיא (שלדעתי לא תחזור) של ראפיניה. לבה עוד שניה גוסס על המגרש.

מצד אחד עוד מוקדם, מצד שני אני מבין את החשש וזה בהחלט דפוס קבוע בלה ליגה בשנים האחרונות. בשקט בשקט, אנחנו מחליפים אלופה כבר עונה שישית ברציפות. הבק-טו-בק האחרון רשום על שמו של ארנסטו ״יקיר הפורום״ ואלוורדה ב-2018-19.

נתון די מדהים שנתקלתי בו מרפרוף בויקיפדיה - לא רק שהבק-טו-בק האחרון של ריאל היה ב-07-08 עם שוסטר, אלא שהוא היחיד שלנו מאז שרצף 5 האליפויות של הוגו סנצ׳ז נגמר ב-1990. פרט לזה, כל הרצפים של 2 אליפויות או יותר מאז שייכים לבארסה (אף קבוצה ספרדית אחרת לא לקחה בק טו בק מאז בילבאו בתחילת שנות השמונים).

הבק טו בק באלופות של ריאל בצמפיונס רשום על שמו של קרלו “יקיר הפורום” אנצלוטי

זה הולכת להיות התגובה שלי כל פעם ששמו של ואלורדה יוזכר
:joy: :wink:

על שמו של זידאן… לקחנו עם אנצ’לוטי ב2014, 2022, 2024.

בסדר תחליף את ההישג. עדיין קרלו הוא מגדולי המאמנים של ריאל.

לדעתי אין בזה ספק, ביחס לסגל שניתן לו עם כל הפציעות והאלתורים, ההישגים שלו מדברים בעד עצמם. כמו כל מאמן גם לו יש חסרונות שבעבר הסגל שלנו ידע להתמודד איתם בעצמו, היום כבר לא, ולכן צריך להחליף מאמן.

גם ואוולרדה אותו דבר. כמו כל מאמן היו לו יתרונות וחסרונות.

זה היה סתם עקיצה ידודתית לאורי. הומור על הבוקר .

לא הלך כל כך טוב…

גם אני בתחושה הזאת קצת.
מצד שני, בלי הרבה כסף, מה כבר ניתן לחזק?
את מי הייתי מביא להרכב? אולי רק חלוץ מרכזי במקום לבנדובסקי.
אילו עמדות הייתי מחזק בשחקני סגל? אולי רק קיצוני אחד. אנחנו מכוסים בקישור, אנחנו מכוסים בבלמים, יש מגן שמאלי מחליף שפליק סומך עליו ויש שני חצי-מגנים-ימניים מחליפים.
בהנחה שאף אחד משמעותי לא הולך, אני לא יודע אם צריך לדאוג לשאר העמדות מלבד 2 שחקני ההתקפה.
ושם יש מלא שמועות, אולי ייצא משהו.

ריאל לעומת זאת צריכים חיזוק מאסיבי.

מה אתם רוצים? גם אין כסף, וגם אנחנו קבוצה טובה. צריך מעט חיזוקים ליחס לחטאפה עם כסף שם בצד השני.

לך שנה אחורה, ריאל היתה על רוחות דאבל שני ב-3 שנים ועם סגל צעיר למדי + אמבפה כחיזוק ״נקודתי״. בארסה נראתה בדרך לעונת מעבר. רוב הפורום משני צידיו חזה שליטה של ריאל בליגה לפחות לעוד עונה אחת. כדורגל זה ספורט מאד לא צפוי, כפי שלומדים פחות או יותר כל עונה מחדש בצמרת האירופית.

לא צריך ללכת שנה אחורה, מספיק לראות איך סימנו את העונה ואיך הפציעות ולבה ששפך מנוע וגם נפצע הזיקו לנו ולדעתי עלה לנו בטראבל. באלדה או קונדה ולדעתי רוב הסיכוי שהיינו עוברים את אינטר.

כרגיל שמצליחים יותר מידי נוח להתעלם מהבעיות.

מה שכן, ברצלונה לא צריכה להחליף חצי סגל. אפשר 2-3 חיזוקים ואנחנו בסדר.

הכל נכון עובדתית, אבל מה הפואנטה?
אתה מציע שבארסה תעשה הרבה שינוים כי ריאל כשלה השנה?

יש כמובן סכנה גם בלשנות הרכב / סגל מנצח (שזה חלק נוסף מהבעיה של ריאל, ע״ע נאצ׳ו-קרוס-חוסלו). אין פואנטה יותר מדי, מעבר לכך שיש סיכון גם בשינוי וגם בחוסר שינוי, וקשה מאד לחזות מראש.

באופן אישי אין לי הרבה מה לחדש על מה שנכתב פה - בלמים וחלוץ בעיקר.

יש אחלה חיזוק לעונה הבאה: אריק, באלדה, קובא, כריסטנסן, פרנקי, ברנאל, גאבי, פרמין, אולמו.

שחקנים שהיו חסרים, פצועים, עשו קפיצת מדרגה רק לקראת סוף העונה או יכולים וצריכים לעשות אותה בעונה הבאה.

אי אפשר לצפות להכול כאן ועכשיו, ולא צריך לעשות שינויים בהתבסס על כך. צריך לתת לשחקנים זמן.
לפני שנה אף אחד לא האמין שהתקרב למצב הזה, אז לא צריך לקפוץ קדימה רק כי עשינו מעל המצופה.

מתוך המאניה -

בלה ליגה העונה:

:white_check_mark: הכי הרבה מסירות: פדרי

:white_check_mark: הכי הרבה מסירות בחצי המגרש של היריבה: פדרי

:white_check_mark: הכי הרבה מסירות לשליש האחרון: פדרי

:white_check_mark: הכי הרבה נגיעות בכדור: פדרי

:white_check_mark: הכי הרבה נגיעות בכדור בחצי המגרש של היריבה: פדרי

:white_check_mark: הכי הרבה חטיפות כדור: פדרי

:white_check_mark: הכי הרבה חטיפות כדור בחצי המגרש של היריבה: פדרי

:white_check_mark: הכי הרבה הובלות כדור והתקדמות איתו: פדרי

שחקן העונה. לא רואה סיבה לספק בנושא.

(אם כי לא מבין איך הוא מלך הנגיעות בכדור, כשפרנקי קיים, אבל אולי לא התייחסו להולנדי)

האנזי פליק נבחר למאמן העונה בלה-ליגה -

אין ראוי ממנו.