לא מעדיף, מעריך, בטח אם מדובר בקבוצות נחותות יותר. אין לנו זכות להתלונן על קבוצות נחותות מאיתנו שמשחקות הגנתי.
די ברור למה ספרד מתרחקת מאנגליה, לא? יותר נכון, הליגה האנגלית מתרחקת מבחינת הכנסות.
עם כל הכבוד לכמות השערים ולנציגות באירופה, הליגה האיטלקית עוד רחוקה מהליגה הספרדית, לפחות בכל הקשור לניהול ובשיווק. אם כי אני מסכים שהליגה מעניינת יותר מבעבר.
גם בשנים הטובות של הליגה הספרדית היא העדיפה את ליגת האלופות, אז מה זה אומר?
אילו קבוצות לא באמת משחקות כדורגל? קבוצות התחתית? קבוצות דרג ב’?
כמו בכל ליגה לא כל המשחקים מהנים ומלאים בשערים, אז בספרד זה קצת יותר, אבל עדיין יש אחלה משחקים.
נגד הקבוצות הגדולות? מי שבאה להתבטל תשלם ביוקר, יש כאלה שבאות לעשות הגנה אבל עובדות קשה ועושות את המוות. לא בעד משחק מלוכלך, אבל זה לא מבטל עמידה הגנתית, שזה משהו ראוי יותר להערכה אצל קבוצות ספרדיות.
העליונות באופן יחסי. בכל אופן, אם כבר, אני לא שומע ביקורת על הקבוצות שסיטי מפרקת כמו ששמענו בזמנו כשבארסה וריאל היו בשיאן עם מסי ורונאלדו בשיאם.
כמו שאמרתי, קבוצות שמצליחות לעצור את בארסה וריאל, קבוצות חזקות מהן בהרבה כנראה שעשו משהו נכון מעבר לסתם להתבנקר. אני מניח שאתה מבין יותר ממני במושגים הגנתיים וטקטיים, ומזמין אותך לצפות שוב במשחקים בהן בארסה וריאל הפסידו, מבטיח לך שתראה עמידה טקטית משובחת של שחקני הגנה, ולא רק את השחקנים של בארסה וריאל משחקים בלי חשק כי יש בדיוק ליגת האלופות וזה יותר מעניין.
יש כדורגל גדול ויוצא דופן בעקביות מאיזושהי קבוצת תחתית ביבשת?
הן עדיין משחקות כדורגל, ויש להם מוחות כדורגל על הקווים (בעיקר ריאל סוסיאדד). רמת כושר ואינטנסיביות זה בהחלט משהו שמטריד אותי, אבל הן עדיין משחקות כדורגל טוב.
לגבי סביליה, היא משלמת את המחיר על בנייה לא טובה של הסגל העונה. בהחלט מתגמל ואני שמח שניצלו את חולשתה העונה.
השחקן הכי טוב של קאדיס גמר את העונה (אוקמפו). שווה לציין את אסקלנטה, בונגונדה ופאצ’ה אספינו שמבוקש בצמרת. אבל כראוי לקבוצת תחתית, יציבות דרושה שיפור.
ועדיין זה נהיה קצת מוגזם שכל דבר קטן גורם לאנשים לכתוב על הליגה הספרדית, ואני פה כדי להפריך טיעונים מגוחכים לטעמי. זה לא אומר שאני שליו עם המצב הנוכחי וחושב שהוא מושלם.
הנראטיב הנצחי שהליגה הספרדית פח משפיע היטב גם על כאלה שאוהבים את הליגה. לגיטימי לחשוב שלמרות הכל יש דברים חיוביים. אני סך הכל נותן פה זווית ראייה אחרת למצב הנוכחי.
יש 380 משחקים בעונה, ועל הנראטיב הזה אני מדבר. לא כל 380 המשחקים הם כאלה, וגם לא 90% מהם. המשחקים המהנים נשכחים די מהר ודי בקלות.
לסיכום, זה שאני לא מצטרף לדיונים על חולשת הליגה זה לא כי אני חושב שהכל מושלם, אלא כי הכל כבר נאמר. זה שאני יוצא להגנת הליגה לא אומר שהדעות היחידות שיש לי על הליגה הן לטובתה. אני מנסה לתת לכם זוויות ראייה אחרות גם, לא הכל שחור, כמו שאני לא חושב שהכל לבן. האמת היא תמיד באמצע.