אתה מדבר על חטאפה של בורדלס? ההיא שבזבזה זמן וקצצה רגליים מול אייאקס וקיבלה שם באירופה של קבוצת אנטי כדורגל? זה מבחינתך הישג ללה ליגה?
לא כל טיעון, אני שמח לראות שמקדמים צעירים בספרד, ועדיין התוצר הספרדי עדיף מהאנגלי, אבל אני תוקף את הטענה שבונקר מתפרצות של קבוצה קטנה זה משהו ששווה להעריך. אתה עוד נותן פה את המסע של חטאפה באירופה כדוגמה, וזה מעבר ל"משחק הקרבה", אלא גועל נפש ציני ואנטי כדורגל. אם אלו היתרונות של בלה ליגה בעיניך זה באמת בעייתי.
תודה על ההערכה, אבל כשאני רואה שקבוצה מגיעה עם שני קווי הגנה של חמישה שחקנים וחלוץ בודד למעלה לא מדובר על הכנה מיוחדת, אלא גישה למשחק בה אתה בגדול מוותר בצורה חד משמעית על אספקטים במשחק של הקבוצה שלך כדי להקל עליה. דווקא אם מדברים על הכנה טובה אפשר להזכיר את המשחק של אלצ’ה של מאצ’ין מול ויאריאל. זה דוגמא למשחק בו המאמן הכין את הקבוצה שלו כמו שצריך והרוויח ניצחון מול קבוצה עדיפה בזכות זה.
השאלה היא אם זה מה שיורגן קלופ רוצה מליברפול שלו. מדובר על מאמן התקפי שלא סובל מרגשי נחיתות, שנמצא בעונה לא טובה אחרי כמה עם תארים. הוא הפסיד כשהוא משחק כמו שהוא רוצה. פעם היינו מעודדים כדורגל התקפי, אבל אני מבין שמבחינתך צריך לשאוף לציני וצריך להעריך את זה.
מעבר לשיח שלי איתך אני בכלל לא מדבר על קאדיס בשגרה, או מתעניין בצורה מיוחדת בקבוצות התחתית באנגליה. העיניין היחיד שהיה לי בקבוצת תחתית אנגלית היה בלידס, וגם זה נגמר כי ביילסה כבר לא שם.
זה לא 0% כמו שאני מסרב לקבל את הפרמטר של ה"הגנות השתפרו" כי הקבוצות בוחרות לשחק ציני, ומתקשות לשחק כדורגל יצירתי בינן לבין עצמן. כמה קבוצות יודעות להניע כדור? כמה קבוצות מחזיקות שחקנים יצירתיים בליגה? אלו דברים שהליגה התגאתה בהם והיום הם כבר לא שם. בספרד איבדו את הדרך ואני מקווה שלפחות הם ימשיכו לקדם צעירים כי גם ככה הם נהיים פחות רלוונטיים בשוק ההעברות.