הוא טוב, הוא לא ‘סופרסטאר’ בהגדרה. אולי רק סטאר.
וומבי גמר את העונה… דכאון.
מזל שלא פספסו את זה, כי זה בכ"ז מסכן חיים.
נקווה שיצא מזה, ולפחות זו לא פציעה ממש.
מודה שזלזלתי באבדיה מאז שהוא נבחר, אבל כוח הרצון שלו והדחיפה למוצלחות דחפה אותו להישגים יוצאי דופן.
משחק מעולה שלו לעונה מעולה מעולה בפורטלנד. איזה נס שברח מהקבר בוושינגטון.
מה התקרה שלו? יש סיכוי למעבר לקבוצה חזקה יותר? פוטנציאל לקבוצה טובה סביבו בפורטלנד?
כרגע הוא תחת חוזה די כדאי, כך שפורטלנד לא תעביר אותו תמטרת נזיד עדשים.
פורטלנד היא קבוצה מאוד צעירה שבונה שלד שירוץ לשנים הבאות. הייתה אמורה להיות קבוצת תחתית בבניה אבל שברה את רף הניצחונות שהעריכו לה. כל מה שהיא צריכה לעשות זה להזהר לא להשתחל לפליי-אין בטעות כדי שהיא תוכל להבנות בדראפט.
וושינגטון היא בהחלט קבר, וגם הבחירה השניה מלפני שנה לא בדיוק נוצצת (לדעתי שחקן שיעשה הרבה פחות מדני). לדעתי פורטלנד קבוצה עם פוטנציאל לא רע, בנויה קצת עקום. אני הייתי מחפש להיפטר מסימונס למרות שסומן כסוג של יורש ללילארד (הוא לא) וגם מדיאנדרה אייטון (רק מי יקח את החוזה שלו?). דני מתפתח לוואחד שחקן, אפילו מוביל בליגה למשל בממוצע נקודות למהלכי בידוד, ובעוד כמה פרמטרים.
אני פחות מאמין בשיטת הטנקינג ורואים כמה פילדלפיה שיחקה אותה בזכות השיטה ורגלי זכוכית של אמביד. לכן אשמח אם תהיה הפתעה ופורטלנד בטעות תשתחל למקום 10, כי כרגע הם במקום 12, בערך 4 משחקים ממקום 10.
גם המאמן שלהם הוא קצת מיושן, ובעיקר חושב הגנה (כמו ימיו הגדולים כווינר רצחני והמנהיג של של הבד בויז גרסת 2004). לכן קשה לי לראות אותם ממריאים במערב הפרוע. אבל קצת טריידים, כמה בחירות דראפט נכונות ויש על מה לדבר, אולי דני יזכה במהרה להיות הישראלי הראשון בפלייאוף (חוץ כנמובן מבלאט…).
ומי יודע- בשאיפה שבשנה הבאה או בקרוב מאוד תהיה חמישייה ראשונה של ישראלים בNBA.
קיירי אירווינג הבן זונה (ופאקינג מכשף עם הכדור) קרע את הצולבת.
הג׳י אם של דאלאס יחזיק בתואר אידיוט השנה לנצח. איזה מטומטם, העיקר טרייד כדי לנצח עכשיו. בחיי אני לא מצליח להתאושש מזה.
יש דרך הגיונית להתלהב מהטריפל דאבל המפלצתי הזה של יוקיץ’?
31 נקודות
21 ריבאונדים
22 אסיסטים
Wtf?? איזה שחקן פנומן יואווו
הבנאדם צריך היה כבר להיות בדרך ל-mvp הרביעי או החמישי שלו. לא יאומן.
והוא עושה את זה לצד שנים דומיננטיות של לברון ג’יימס שנמצא בקרב צמוד (לפי דעת הקהל העולמית) על ה GOAT.
אתם חוגגים מוקדם מידי. כי עם כל הכבוד של כולם ליוקיץ’, גם העונה של שיי גילגס לא רעה בכלל ולמיטב ידיעתי הוא כרגע הפייבוריט של העיתונאים ל MVP, כשגם אני לא מבין איך אפשר להתעלות על מספרי ותרומת יוקיץ’.
כנראה רוצים רענון בזהות הזוכה, וזו גם הסיבה שאמביד לקח לפני שנתיים כששוב יוקיץ היה טוב יותר.
מבחינת דומיננטיות של יוקיץ’ בשלוש הקטגוריות העיקריות השנה בליגה זה פשוט מטרף- נקודות וריבאונד הוא שלישי, באסיסטים הוא שני (ולמעשה גם בחטיפות הוא שני). הדירוג של שיי: ראשון בנקודות, 75 בריבאונד (סביר לגארד כמוהו), 15 באסיסטים וגם שני כמו יוקיץ בחטיפות. קשה לי עם ההעדפה של שיי במירוץ ה- MVP אבל זה מה יש.
למי שזוכר את הטקס של ההכתרה של דוראנט בזמנו וגם של ווסטברוק קצת אחריו- היה מאוד מרגש, לרבות איזו שעה של הקראת קרדיטים למי שתרם להגיעי עד הלום. אני מניח שאצל שיי יהיה משהו דומה. אם יוקיץ לוקח, הוא יגיד משהו במשך כמה דקות, קצת בלה בלה וזהו, כי זה הבנאדם- זכיתי וזה יופי אבל עזבו אותי ותנו לי ללכת להיות עם הסוסים שאני אוהב… גם התגובה שלו על הטריפל המדהים הייתה משהו בסגנון- כשאפרוש יהיה נחמד לדבר על זה
אני מניח שאורי (ואחרים כאן) דיברו על הרצוי, לא המצוי. זה שיוקיץ’ לא בדרך ל-MVP הרביעי/חמישי שלו זה ידוע, השאלה היא האם ככה היה ראוי. בעיניהם (ובעיניי) - לא.
אני חייב לומר שבעיניי זה לא עניין של “גיוון” זוכים בכלל. אם מישהו סטייל מייקל ג’ורדן/לברון היה מפגין דומיננטיות כמו זו של יוקיץ’ בשנים האחרונות, להנהלת הליגה לא הייתה שום בעיה לתת לו את תואר ה-MVP שנה אחרי שנה. הבעיה של יוקיץ’ היא שהוא עוף מוזר, שלא מתאים לאימג’ של הליגה (או איך שהיא רוצה לראות את עצמה) - הוא לא אתלטי, סרבי (ולא אמריקאי), סגור ומופנם ולא משתף פעולה בריאיונות ועם כל ה"שואו" שמסביב, כפי שציינת בצדק, וכן - הוא גם לבן. יש לי חשד עמוק שלו רק יוקיץ’ היה שחור, הוא היה זוכה ליותר כבוד מהליגה.
עד כה יוקיץ לקח 3 פעמים. לדעתי 2023 היה פספוס בגלל מה שציינת על ההעדפות של הליגה (וכנראה קצת לרצות את הבכיין). לכן “אמיתית” יש לו כבר 4 והוא אמור להיות בדרך לחמישי.
גם בעיני הוא הכי ראוי השנה, ובפער. אבל כנראה שזה לא יעבוד כך.
עזבו MVP, אני לא יכול לצפות בכדורסל אבל אני מחפש תקצירים של דונצ’יץ’/יוקיץ’.
ולאלו שכן מסוגלים לצפות בכדורסל: למה שברונציץ’ לא יזכו עם הלייקרס העונה?
ועד כמה ההפסד מול סלטיק יכול לשקף את הסיכויים האמיתיים של שני כוכבי העל להתמודד על התואר?
בתור מי שלא מבין כלום, דווקא טייטום נראה לי כמו אנדרייטד רציני. הרי דונציץ’/יוקיץ’ זו חווית צפייה בלי קשר לשום תואר, ההגיון מצביע על כך שתהיה הטייה לטובתם - לא?
כי דונצ’יץ נכון להיום הוא אוברייטד. זה שהgm בדאלאס עשה טרייד נוראי והחליף אותו תמורת נזיד עדשים, לא אומר שהבעיות שהוא הצביע עליהן לא קיימות.
גם כשהוא משקיע ריכוז בהגנה, בסופו של דבר כל גארד מהצד השני עם טיפה זריזות חוגג עליו. הוא תמידית מגיע לרבע האחרון עם לשון בחוץ, זה צועק בכל משחק שאני רואה אותו. שחקן טוב מאוד אבל לא היסטורי כמו ג’יילן בראון פשוט חוגג עליו. בפשטות - בעיניי הוא יותר קרוב לג’יילן בראון מאשר ליוקיץ.
ראיתי לא מעט משחקים מאז המעבר ללייקרס - הוא באמת מחוייב יותר בהגנה, אבל זו לא מספיק. אם המחויבות הזאת זה תוצאה של זה שהוא קיבל את הכאפה (הפסיד 100 מיליון דולר בגלל הטרייד הזה) וזו מגמה שתמשיך לאימונים בקיץ ולשנה הבאה - יהיה על מה לדבר. כמובן שאז לברון יהיה בן 41…
הסיכוי של הלייקרס הוא לא 0, אבל הוא נמוך. צריכים שג’מאל מארי ישחק בפלייאוף הזה כמו בקודם (מתחיל להתעורר במשחקים האחרונים), צריכים אולי שקליבלנד יפילו את בוסטון ואז יקבלו פיק ברכיים של צעירים בגמר, אולי פציעונת קטנה בokc, דברים קרו מעולם.
קצת מצחיק להגיד את זה על שחקן שסחב 2 סגלים נכים לגמר נבא וגמר מערב, אתה לא חושב?
אפילו הארדן לא הצליח לסחוב קבוצה לגמר נבא.
לא היה רחוק בכלל מול תחרות קשה בהרבה עם כריס פול. כמובן שנתן בסוף שלשול עצבני במכנסיים וזה לא זניח, אבל עדיין.
נכון, ועדיין השורה התחתונה חסרה.
דונצ׳יץ׳ גם הוביל סגלים נכים, וגם בקמפיינים הפחות מוצלחים הפלייאוף שיחק פחות או יותר לבדו נגד סוללות כוכבים.
וכמובן שבקמפיין שנגמר בגמר המערב המנצחת המשיכה לתואר.
לא מבין איך בכלל אפשר לקרוא לו אוברייטד עם ההישגים שלו.
לא חושב שהוא ‘אוברייטד’, חושב שכתרו לו כתרים כאילו הוא לברון החדש או אפילו יוקיץ, ולא, הוא לא כזה מיוחד כמותם.
הוא גם צריך gm שידע לבנות סביב דונציץ קבוצה שמתאימה לסגנון המשחק שלו. וזה לא פשוט בכלל.