NBA: אוקלהומה סיטי אלופת 2024/5

הוא מחזיק את הכדור ביד אחת ועושה 3 צעדים. אני לא מבין למה יש פה בכלל דיון, אפילו יאניס יגיד שזה צעדים.

בהילוך האיטי שהעלו פה יש לו המון זמן לעשות את כל מה שאתה מתאר, אבל בהילוך רגיל זה פחות מחצי שנייה שזה הזמן הממוצע הרגיל להשתלט לגמרי על הכדור, הוא ניסה בבירור להשתלט על הכדור בכך שמשך את הכדור לכיוון היד השני לתפוס אותו בשתי הידיים ולכן זה נופל תחת סעיף b1

בשעה טובה ניקו האריסון פוטר.

וזה חברים סופו של כל בן זונה יהיר ושחצן. בקושי ראיתי כדורסל מאז הטרייד, זה פשוט שחט את ההנאה שלי מNBA. וגם עכשיו כשהאפס הזה פוטר, לעד יהיה לי חמוץ שדונצ׳יץ׳ כבר לא בקבוצה שלי. חבל שאין Reverse על טריידים. המניאק הזה פשוט הרס קבוצה שהגיעה לגמר ועזב כאילו כלום.

די נו אפילו בתחרות הטבעות לא צריך לאשר דבר כזה. כדרור אחד על שלושת רבעי מגרש.

מדהימות היכולות הפיזיות של הבחור. כל כך מהפנט שבקושי רואים שהכדור נוגע בקרקע פעם אחת בלבד: רץ מעט עם הכדור, זורק קדימה, תופס ועושה עוד כמה צעדים ורק אז צעד וחצי. מעניין אם יש מי שיטען שזה לא צעדים.

לעניין אחר- מישהו מתקרב בכלל לדגדג את אוקלהומה? איזו פתיחת עונה ולמיטב זכרוני אחד השחקנים החשובים בהרכב עדיין לא התחיל את העונה (ג’יילן ויליאמס). אני עדיין “תולה מבטחי” בשחקן הטוב בעולם כיום (וזה לא שיי) שהפעם כן יקבל מספיק עזרה מסביב וינצח בקרב עם אוקלהומה.

עיוורים. הבנאדם עושה 6 צעדים עם כדרור אחד. 3 צעדים בצעד שאמור להיות צעד וחצי.

זאת ליגה בדיחה.

אני נוטה להאמין שהם עדיין לא במעמד של קבוצה בלתי מנוצחת כמו הווריורס. יש להם סגל עמוק בצורה בלתי רגילה שמתאים בשלמות לעונה סדירה פסיכית. בפלייאוף הסגל מתקצר ובעונה שעברה הם אמנם זכו אבל לא נתנו פלייאוף מהסרטים. פעמיים משחק 7, כולל מול קבוצה מאוד מוגבלת כמו אינדיאנה שאיבדה כל סיכוי לנצח את משחק 7 עוד ברבע הראשון. אין לאף אחד ספק שהם יסיימו את העונה הסדירה עם המאזן הטוב ביותר, אבל בפלייאוף אני חושב שהם עדיין פגיעים.

בעניין אחר 2 - סטפן קרי הוא המסי של הכדורסל. לא מבחינת היותו הטוב בהיסטוריה אלא מבחינה אסתטית. תנועה גאונית ללא כדור. יציאה מהירה מהמקום ל-2 מטרים, המרווח שהוא צריך בשביל לטווח מרחוק או להוציא ליי אפ גבוה בהגזמה. הבנה עיוורת עם דריימונד ברמה שנראה שדריימונד עוזב את המשחק ועובר לשחק 2 על 2. אתמול הוא ניצח את הספרס גם בלי לזרוק כי כולם מתנפלים עליו ומשאירים את ג’ימי באטלר (6 פעמים אולסטאר עם חוזה מקסימום) וגארי פייטון 2 לבד לחלוטין לזריקות פנויות מכל טווח. על מפגני השלשות אמרו הכל אבל שוב ושוב הוא גורם לאנשים שכדורסל הוא המקצוע שלהם להגיב ככה:

והתמונה הזו, אחת מיני רבות שהוא מפיק כמעט בכל משחק, והיחיד שמסוגל להפיק אותן:

בלי קשר לספורט, לראות בן אדם כל כך טוב במה שהוא עושה זו חוויה מיוחדת. מסי נותן את ההרגשה הזו עם כדורגל, ולי קרי נותן את ההרגשה הזו עם כדורסל. לא ספורטאי, אמן.

אנשי NBA יקרים, כל כך הרבה שיח סביב יוקיץ’ דונצ’יץ’ וומבי ומעל כולם אבדיה.

ובכל זאת, OKC שוחטת את הליגה בלי להתאמץ. למה -

1. זה קורה?
  2. יש כל כך מעט שיח סביבם?

היחס שלהם לזכייה בNBA הוא 2.4!
יש להם הפסד אחד מתוך 25 משחקים וגם זה לדני :wink:

מה מונע מOKC לבנות שושלת אמיתית?

האם אתם זוכרים קבוצה כל כך דומיננטית עם כל כך מעט סיקור באיזושהי מסגרת תחרותית?

מצד אחד מסכים אתך לצערי- הדומיננטיות שלהם מזכירה את הבולס בשנות התשעים כשמייקל היה רציני. הפרשי ענק, הם ישברו את שיא ההפרש הממוצע לשנה, שהוא שלהם (השנה מעל 17, השיא מתחת ל 13). וזה עם סגל שלא היה שלם רוב השלבים (ג’יילן ויליאמס רק חזר מפציעה, הולמגרן קצת, עכשיו הורטנשטיין). יש להם בחירות דראפט לא מעטות במיקומים טובים עדות להתנהלות חכמה בשוק השחקנים.

מצד שני מקווה שלא- עד כה לא התארחו אצל היריבות הגדולות, למינסוטה ויוסטון כמעט הפסידו בבית, את דנבר לא פגשו, את קשוחות המזרח (דטרויט, ניקס) גם כו טרם ראו. עד כה בדר המשחקים שלהם (בדיעבד, לפי מיקום היריבות) הוא השני הכי קל, שלושה כוכבים עם חוזי המקסימום יפגעו מאוד בתקרת השכר וביכולת להשאיר ולשלם לאחרים שכר ראוי. חלק גדול מהכוח שלהם בא מהעומק הרב, אבל הם לא יוכלו ולא ירצו להחזיק צוות נוסף מתוגמל כראוי, וצפוי שהרבה מהרכיבים בקבוצה ילכו לשוק גדול יותר ושכר גדול יותר. מזכיר את מה שהיה בקבוצה לפני 10 שנים בערך, וחוזי מקסימום (דוראנט, ווסטברוק וסרז’ איבקה) שגרמו לבעלים לוותר על הזקן של הארדן ולמעשה לפירוק שושלת שטרם קמה.

ראשית, okc זה שוק מעפן, זה לא ברוקלין, לא לוס אנג’לס, לא בוסטון ולא שיקגו, זו אוקלהומה וככזו ההייפ שלהם והטראפיק ברשתות יקבלו הרבה פחות תשומת לב.

שנית, אוקלהומה נבנתה על הטרייד המדהים שהוציא את SGA מהקליפרס, ויחסית לא ויתר על בחירות דראפט משמעותיות. לא רק זה, הם גם פגעו הרבה מעל הממוצע בבחירות דראפט שלהם ונוצר תלכיד מאוד צעיר שיכול לרוץ כמה שנים. אבל! מתישהו הצוות המסייע יבקש חוזי מקסימום ופתאום הספסל יהיה רע יותר, פתאום אפשר לתת ל 3 שחקנים חוזי מקסימום ולשאר לא יישאר והם יעזבו, ככה עובדת מחזוריות של קבוצה.

שלישית, okc אחרי עונה מדהימה שנה שעברה לקחו אליפות בצורה לא משכנעת. מה הכוונה? הפסידו משחקים בפלייאוף לקבוצות שהם דרסו בעונה הסדירה, וגם הניצחונות היו דחוקים. הם בהחלט הורידו את הרמה שלהם ו’התאימו’ את עצמם ליריבות, וזה מבאס מאוד כשרמת הציפיות מהעונה הסדירה הרימה להם כל כך.

רביעית, הם משחקים משעמם בטירוף. הגנה מעולה ו SGA שזורק מאה זריקות מהקו (כן אבדיה, זה משעמם בטירוף לקלוע מהקו ולסחוט עבירות, וגם ג’יימס הארדן היה בלתי נסבל כשהוא עשה את זה). הכדורסל שלהם לא העוצמות של לברון, לא הסקסיות של הספרס או בוסטון, הם פשוט נכנסו ל void של מעבר והחלפת משמרות בין כוכבים. תן לי כל יום יוקיץ’ לראות ואעדיף אותו מ okc ב 10/10 מקרים.

כמובן שזאת תמונת AI

אבל זה מה שעלה לי לראש בהקשר של לארי בירד

ובסוף דווקא מג’יק הוא זה שחטף איידס..
#סליחה

ואגב - דוראנט לא שייך לתמונה, וחסר את צ’מברליין ואולי גם את יוקיץ’

אני דווקא מבסוט מהתמונה בעיקר בגלל שטימי נמצא מאחורי עז, מרחיק כמובן את לברון מעמדת המצלם. ראוי בהחלט שוילט יחליף את דוראנט כשותף לביל מאחור בקו הקדמי הטוב בהיסטוריה (חסר את האקים?).

יוקיץ’ ויאניס איחרו לצילום, אולי בעוד כמה שנים יצליחו להכנס. כנ”ל אולי לוקה.

אני לא מבין למה לברון בתמונה.

טוב - מאז מאז הם במאזן שלילי של 3:2, הפסד לסאן אנטוניו בחצי גמר הגביע- קבוצה ארוכה ואתלטית לא פחות מהם, למרות שהגארדים שלה לא כאלה גבוהים, הפסד למינסוטה שגם במשחק הקודם בין השתיים הקשו מאוד והפעם עם הכוכב הגדול אנט ניצחו, והלילה סאן אנטוניו היו גדולים מידי עליהם. כרגע עם 4 הפסדים ולדעתי לא יצליחו להתקרב להישג של גולדן סטייט באותה עונה שלא הסתיימה באליפות.

מסתבר שלוח המשחקים היה נוח יחסית עד אותו משחק, ועכשיו נראה אותם מתקשים יותר. המשחק בעוד יומיים יהיה שוב עם סאן אנטוניו אם כי בבית, אבל רק אחרי שישחקו כמה פעמים עם דנבר ועם קשוחות המזרח (ניקס, דטרויט שבשאיפה תהיינה בהרכב מלא) נוכל לשפוט טוב יותר.

וכל זה בתוך עונה לא פחות מפנטאסטית של שיי (די דומה לסטאטיסטיקה מלפני שנה ורק שיפר מאוד את אחוזי הקליעה מהשדה (כולל 43.5% מהשלוש!).

מאמין שגם לא יתקרבו לבולס של ה-72-10, אבל צריך לומר שגולדן של ה-73-9 הייתה אחרי 30 משחקים במאזן גרוע יותר, של 25-5.

וכמובן שצריך להזכיר שההישג של גולדן לא שווה כלום כי הוא נגמר ללא אליפות.

כמו שאמר טל, להגיע לשיא מוקדם זה מעפן. סרגל מאמצים טוב מביא אותך לפלייאוף לא משנה מאיזה מקום - אבל בכושר ובהרכב מלא. זוכר כשפופוביץ הושיב על אזרחי כוכבים במשחקי חג המולד והכריסמס ונקנס על זה, אבל צחק על כולם במאני טיים.

מאיפה הבאת את זה? הרי הם התחילו עם 24 נצחונות רצופים להזכירך. לאחר מכן הפסידו במשחק ה- 25 (24-1), ניצחו 5 רצוף כלומר היו במאזן 29-1 לאחר 30 משחקים. ההפסד החמישי הגיע במשחק ה- 53 (מאזן 48-5).

עוד נראה לגבי סרגל המאמצים, אבל מרדף אחרי הישג כזה לבטח יפגע באוקלהומה בטווח הארוך.

רק לגבי אי לקיחת האליפות מצד גולדן סטייט אזכיר כי בעיני המומנט הכי חשוב בסדרת הגמר היה רגע של איבוד עשתונות של דריימונד גרין במשחק הרביעי כשבעט ללברון בביצים והעבירה נקבעה כבלתי ספורטיבית והוא הורחק ממשחק 5, מה שהביא לקליבלנד נצחון חוץ במשחק 5, היפוך כל המומנטום עד כמעט הבלתי יאמן של לקחת אליפות מהידיים של גולדן סטייט. לדעתי אובדן האליפות ממש לא קרה על רקע המאמץ בעונה הסדירה (כמובן שאי אפשר להוכיח).

וואלה, נפלתי על סטטיסטיקה פייק :man_facepalming:t2:. חבל לא בדקתי לוודא.