NBA: אוקלהומה סיטי אלופת 2024/5

בסוף אוקטובר אמרתי שהם יהיו מןעמדים חזקים השנה לפלייאוף/פלייאין.

חושב שאחרי אוקלהומה אפשר להגיד שהם מועמדים לאליפות

לגבי מועמדת לאליפות אני הייתי מחכה קצת, כי הם עדיין צריכים להתבשל במעמדים המתקדמים בפלייאוף כל הילדודס שלהם, אבל הפוטנציאל קיים, ועם טרייד מתאים אליפות בהחלט באופק

תוצאות ראשונות של הצבעות האולסטאר

זה נחמד והכל אבל תכלס זה כרגע לא רלוונטי כי זה בחירה לחמישיות ואני בספק שהוא יצליח להיות בחמישיית המערב מקולות הקהל

אחר כך זה בחירות מאמנים ולכו תדעו אם המאמנים יבחרו בו, אישית לא חושב

אם הוא מצליח לעשות אולסטאר המדינה תושבת זה יהיה מטורף אבל הוא עדיין לא שם ובינינו בספק שיהיה.

הוא לא ברמה של אולסטאר. אולי של האולסטאר המחורבן שיש בפורמט של ה 10 שנים האחרונות והאמת שגם שם לא.

אבל הוא וואחד שחקן.

הפורמט שונה השנה.

אל תתפוס אותי במילה, אבל להבנתי הוא צריך להיות בטופ 8 של שחקנים לא אמריקאיים.

כרגע מקום 5 ביניהם.

הוא מקום 15 בליגה בנקודות למשחק
האם זה מופרע (לחיוב) כמו שזה נשמע?

בעיני זה בהחלט נתון פסיכי.

כרגע הוא האיש שהכל עובר דרכו, כי אין רכזים מובילי כדור בריאים. הוא מחליט על הכל לרבות על הזריקות שלו. ועדיין הוא לא אגואיסט, ולא מכריח זריקות קשות, וממשיך בעיקר עם הנשק החזק והכמעט לא עציר שלו שזה החדירות וסחיטת העבירות תוך כדי (יש סטטיסטיקה עוד יותר מופרעת שבה הוא להבנתי בטופ 5- סחיטת עבירות תוך כדי השלמת מהלך עם קליעה- and one).

מצד שני, הטיקט העיקרי שהיה לו בשנים הקודמות (המגן החשוב בקבוצה) די נשחק ויש אמירות של פרשנים שהוא נהיה בעיה בהגנה, אבל אני משייך את זה בעיקר למאמץ שהוא משקיע בהובלת הכדור ובבניית המהלכים ההתקפיים.

אני חושב שמי שכופר בטענה שדני הוא אולסטאר פשוט לא רואה משחקים של פורטלנד. מדובר באחד השחקנים הכי טובים בליגה.

דני אבדיה קולע 25.6 נקודות למשחק (מקום 15 בליגה), וזה למרות שהקבוצות ממול מסמנות אותו כאיש המרכזי של פורטלנד. לפני כמה ימים, כשהוציאו על דני שמירה כפולה (כרגיל) - השדרן האמריקאי אמר בנונשלנט: “הוא יצטרך להתרגל לשמירות כפולות עד סוף הקריירה שלו”. הוא קולע ב-46.9% מהשדה (מקום 79), כשרוב מי שמעליו הם סנטרים שלוקחים מעט זריקות. לדוגמה, במקום ראשון באחוזים נמצא רודי גובר עם 6.4 זריקות למשחק - דני זורק כמעט פי 3. רק חמישה שחקנים קולעים יותר נקודות באחוזים טובים יותר (יוקיץ’, אמביד, יאניס, SGA ובוקר), ולפחות חצי מהם יכנסו ל-Hall of Fame.

ועם זאת, לדבר רק על נקודות זה פשע. כמו שגולדי אמר הוא לב המשחק של פורטלנד, עם 6.8 אסיסטים למשחק (מקום 15), שמייצרים לפורטלנד 18.2 נקודות למשחק (מקום 17). וזה גם נתון משקר, כי פורטלנד קבוצה עם אחוזי קליעה מזעזעים. המספר האמיתי להסתכל עליו הוא 14.2 אסיסטים פוטנציאלים למשחק (מקום 5).

כן יש ירידה בהגנה, ואפשר לראות את זה מספרית בגזרת הריבאונדים, עם 7.1 למשחק (רק מקום 34), 0.6 חסימות (מקום 69) ו-0.8 חטיפות (מקום 136). מצד שני, זה נראה כמו משהו מכוון, כשהמטרה היא שישקיע פחות מאמץ בהגנה, וינהל את ההתקפה. בטח מאז שהולידיי נפצע וכל ההתקפה של הבלייזרס על הכתפיים שלו, הוא משחק 35.2 דקות (מקום 14).

בקצת דקות שהוא לא על הפרקט הקבוצה נכנסת לבורות כל פעם מחדש ואת זה אפשר לראות לפי מדד ה-On-Off Differential. כאשר דני על המגרש פורטלנד נמצאת בפלוס/מינוס של - 4.2+, ואילו כשהוא על הספסל היא קורסת בפלוס/מינוס שלילי של - 8.8-. ההבדל בין פורטלנד כשדני על הפרקט לבין פורטלנד כשדני על הספסל הוא 13 נקודות (!!), שזה טופ 10 בליגה.

והאמת? במקום כל המלל הזה אפשר להסתכל על שני נתונים, שמראים עד כמה הוא שחקן אובראול מטורף: 44.8 נקודות פנטזי למשחק (מקום 14 בליגה) ו-26.3 נקודות Efficiency למשחק (מקום 13 בליגה), אומרות שדני נותן עונה הרבה יותר טובה מהרבה מאוד כוכבים שאנשים אוהבים לדלקם את השמות שלהם.

לשם השוואה, לאותו דווין בוקר מלמעלה יש 40.7 פנטזי למשחק ואפישנסי של 20.7 למשחק. הוא עשה 4 אולסטאר ב-5 השנים האחרונות, כשב-2023 הוא היה פצוע לתקופה די ארוכה.

כל הנתונים בם מהאתר הרשמי של ה-NBA:

דני אבדיה השנה בהחלט במעמד שהולם בחירה לאולסטאר ואולי אף יזכה לזה (והפציעה של יוקיץ’ שאני מקווה שהיא כלום עלולה לקרב אותו). אבל זה יותר המעמד ואיך הוא נתפש בענף, מאשר חשוב באמת.

אחרי כל זה, למיטב זכרוני ה”מאמן” של כל קבוצה (ויש 3 כאלה, אחת היא של הבינלאומיים עליה דני נמנה) בוחר את יתר שחקני הקבוצה, כך שאם לא נבחרת לחמישיה, אתה תלוי בחסדי מאמן.

וכמו שנראים המשחקים בשנים האחרונות (הקבוצה שהפסידה קלעה מעל 200) ברור שזה לא ספורט אלא בילוי, לכן אני לא מתעניין במשחק האולסטאר יותר מידי.

חשוב להגיד, שיחד עם ההתלהבות (המאוד מוצדקת!), אבדיה נהיה foul merchant לא קטן. הולך המון לקו על שריקות מאוד מאוד גבוליות. ומתבכיין לא מעט לשופטים. מעין שילוב של דונצ׳יץ׳ ושיי.

הוא מאוד בכיין, אבל בוא… מפוצצים אותו כמעט בכל כניסה לסל. ובצדק, הוא 3 עם מהירות של 1, כדרור של 2 ועוצמות של 4. קשה בטירוף לעצור אותו בלי פאול. שים לב שלמרות שכל פעם שהוא עם הכדור, ותמיד מגיעה עזרה לצד ימין כדי לסגור לו את החדירה - עדיין הוא מצליח להגיע לסל מס’ דו ספרתי של פעמים כל ערב. לא סתם הוא העלה משמעותית את כמות האסיסטים שלו, הוא מכווץ את ההגנה כמו הגדולים ביותר ובמקום לקבל מכות כל פעם - הוא התחיל להוציא כדורים.

ואגב, למרות שסוגרים לו את הימין עם שני שחקנים כל פעם, ומפוצצים אותו בדרך לסל - הוא עדיין מצליח לעשות אנד וואן כמה וכמה פעמים בכל ערב. אם כבר, אז הייתי אומר שהוא מקבל פחות עבירות ממה שהוא צריך לקבל.

נחמד כל הקטע הזה כשטל “בצד שלך” :wink:

בדיוק פה אתה צריך להטיל ספק בעצמך.

שחקני השבוע במערב עד כה:

1. ויקטור וומבניאמה
  2. שיי גילג’ס-אלכסנדר
  3. ניקולה יוקיץ’
  4. ניקולה יוקיץ’ (2x)
  5. שיי גילג’ס-אלכסנדר (2x)
  6. לוקה דונצ’יץ’
  7. ג’מאל מארי
  8. -
  9. ג’ארן ג’קסון הבן
  10. קוואי לנארד
  11. דני אבדיה

מה שפחות מחודש עושה , לא יאמן ממש.

לפני חודש, אוקלהומה היו בשיא הפורמה, דרסו מכל הבא ליד, והגיעו עד חצי גמר טורניר גביע ה- NBA. הם החזיקו במאזן 1:24 ולא נראה שיש קבוצה שיכולה לערער על העליונות שלהם. מאז הם למעשה במאזן חצוי של 6:6, כאשר 3 מתוך הפסדים אלה היו בפער דו ספרתי (20,15,27). כדי לשבור את השיא של נצחונות לעונה הם חייבים לנצח לפחות 44 מתוך 45 המשחקים שנותרו. מצד שני: לפחות יש להם רק מפגש אחד עם סאן אנטוניו.

לא הייתי מספיד אותם בשלב זה, אבל מעניין עם היחס העדכני שלהם בהימורים הוא עדיין באיזור 2.4.

הודעה מלפני כולה 9 ימים שהתיישנה יפה…

סתם, מבחינתי הוא כבר היה אולסטאר לפני שבועיים. עכשיו הוא אשכרה משחק כמו ALL-NBA.

אני עדיין חושב שהוא לא אולסטאר, כלומר, לא אולסטאר כמו שאני חחשב שאולסטאר אמור להיות.

יש לו יכולת לעשות הגנה אבל הוא הוריד את האינטנסיביות בגלל האחריות בהתקפה, הוא מאבד המון כדורים ביחס לא טוב, הוא קולע נתח רחב מהנקודות שלו דרך הקו - שסה מאוד ג’יימס הארדני רק בלי השלשות, והוא קולע באחוזים לא טובים מהשלוש.

הוא התקדם בטירוף, נסק אל על, אבל אולסטאר זו מילה גדולה מדי.

שמע דן, אני מופתע ממך, לא מתאים לך להיות כזה.

כן, גם מבחינתי אולסטאר אמור להיות לא רק שחקן טוב, מצויין, אלא גם כזה שיודע לתת שואו - כי אירוע האולסטאר הוא שואו (או לפחות אמור להיות כזה), ולכן אני רוצה לראות שם כמה שיותר שחקנים כאלה.

אבל, מצד שני, מכיוון ששואו זה עניין סובייקטיבי, מי שנבחרים לאולסטאר בסופו של יום, בהיעדר הגדרה אחרת - הם פשוט השחקנים הכי טובים בליגה. וכן, מה לעשות - דני אבדיה נכון להיום הוא אחד מ-20-25 השחקנים הטובים והלוהטים ביותר בליגה. אפשר להתחבר יותר או פחות לסגנון, לבקר נקודה כזו או אחרת במשחק שלו, אבל לפי כל קריטריון שהוא - הוא לגמרי שם, וזה מגובה בכל נתון אפשרי פחות או יותר. שילוב המספרים שלו שמים אותו בעשירייה הראשונה אפילו, ולא “רק” בטופ 25.
זה כבר לא קטע פרובינציאלי ילדותי של לעדכן על כל פלוץ של אבדיה בליגה הגדולה, כמו שהיה בשנים הראשונות שלו שם. הילד הזה הוא הדבר האמיתי, בלי שום סייגים או כוכביות.

כן זה מבאס קצת ששליש מהנקודות שלו מגיעות מהקו, אבל זה לא כי הוא סוחט אותן בכוח תוך ניצול ציני של פרצות בחוק, כמו הארדן וקרי בזמנו. הוא פשוט משחק פיזי על אמת, הולך לסל בלי פחד, וחוטף מכות על הדרך.

מגיע לו להיות שם, באולסטאר. הוא לחלוטין שייך לשם.

זו נקודה מעניינת.

אני לא רואה משחקי NBA כי יש לי חיים אבל כן רואה סרטוני וידאו מלאים של המהלכים של אבדיה אחרי כל משחק והתחושה היא שהוא מאוד יעיל אבל לא שחקן שיש לו מה לחפש באולסטאר.

יש תקדים לשחקן כמוהו* באולסטאר?

*לא קלע שלשות גדול, לא וירטואוז בהטבעות/מסירות ובעצם שום דבר שהוא וואו.