NBA: אוקלהומה סיטי אלופת 2024/5

לא יודע אם אני מסכים על זה עד הסוף, הוא חד משמעית מתחיל לחפש קצת “לרוץ לתוך השומר”. זה לא נראה זוועה כמו הארדן שהיה עושה pump fake וקופץ קדימה לתוך השומר שלו, אבל זה גם לא הכי כיף לצפייה.

ועדיין, זה קצת הזוי לראות שחקן ישראלי כל כך קרוב לטופ בספורט שהוא לא אתלטיקה/חתירה/ג’ודו.

מה שאביעד ודובי אמרו ולא הצלחתי למצוא במילים.

מדי אפור, מדי לא כשרון מיוחד, פשוט שחקן שקורע את התחת באימונים ובאולם עצמו. אבל אפילו האסיסטים שלו לא מבריקים, זה פשוט רמת יעילות מאוד גבוהה ועבודה שחורה.

דן, זה נשמע כמו השחקן האהוב עליי: RG8 האגדה.

אבדיה אדיר. מזכיר לי את שחקני אתלטי הלוחמים לפני שהפכנו לכוסיות: מחפים על כישרון ממוצע ומטה עם גרינטה, דם, יזע, לב ומכות.

זו מהות הספורט אחי. אניני טעם יעריכו. יש לו מקום באולסטאר.

מה מיוחד בשיי גילג’ס אלכסנדר?

הוא קולע נתח רחב מהנקודות שלו דרך הקו

נראה שלא רק אתה הזכרת את זה, לא כל כך הבנתי מתי הקריטריון לאולסטאר היה סגנון משחק. מעולם ומתמיד זה היה השחקנים הכי טובים שמשפיעים על הקבוצות שלהם להביא יותר נצחונות*. היעילות של דני באה לטובתו.

אני באופן אישי גם לא נהנה לראות אותו משחק. מרגיש דומה גם עם SGA. את הארדן משחק בשיאו בכלל תיעבתי לראות.

סחיטת עבירות מוצלחת במסגרת החוקים היא חלק מהמשחק. אני זוקף לזכותו את היכולת להפוך מקלע של 70% ל80% בNBA.

נכון להרבה כוכבים לאורך השנים, ואחלה הוא לא שחקן מושלם ובהחלט יש מה לשפר.

טיעון מוזר. דני קולע 36% משלוש, זה לא נתון טוב מול “קלעי 3”, אבל לכוכב שמוביל את הקבוצה זה רחוק מחריג.

SGA עד העונה 35.5% מ3 קריירה, יוקיץ’ עד 2024 עם 35% קריירה, וומבי 35%, דונציץ’ 35%, אדוארדס 35% עד 2024 מאז שיפר ל40 וכו’ וכו’. גם היסטורית מן הסתם לא חסר (וסליחה על ההשוואות עם חלק מהשמות) - קובי עם 33-34% קריירה, מקגריידי 34% בתקופתו כאולסטאר, וינס קארטר 37% בתקופתו כאולסטאר, פול פירס 37%. ברור שיש גם כוכבים חריגים עם אחוזים טובים יותר.

*אם כבר כמות הנצחונות שלו מונעת ממנו להיות אולסטאר מובהק (יש לו הנחות עם הפציעה של ג’רו וסה”כ הוא קרוב ל.500 במערב חזק בטירוף).

אני יכול לחשוב על עשרות דוגמאות של שחקנים משלימים וגם כוכבים.

טוני פארקר היה וירטואוז?

הלכתי סתם אקראית ל-2010: ג’ו גונסון, ג’ראלד וואלאס, אל הורפורד, זאק רנדולף, דיוויד לי, כריס קיימן. לא יודע לא נראה חבר’ה של שואו רציני. (אם ראיתם פה רשימה קצת שונה קודם: הסתכלתי על הצבעות קהל במקום מי נבחר לספסל)

שיחק טוב כשהטמבלים שמה “התעייפו” מלתת ליוקיץ’ כדורי זהב.

הביקורות על דני מזכירות לי קצת את הביקורות על יוקיץ’. על זה שהוא קציצה, שהוא לא מודל לחיקוי, שהוא אפור, שהוא משעמם, שאין לו אורה של כוכב. הלווו, הבן אדם הוא השחקן הכי טוב בעולם כי הוא הופך את השחקנים שלידו לטובים יותר. הוא מביא לקבוצה שלו ניצחונות כי הקבוצה של יוקיץ’ טובה יותר טובה יותר מהקבוצה בלי יוקיץ’. כל השאר לא משנה.

באיזה עולם כל הבראדלי בילים אלה שקולעים 9,000 נקודות למשחק כי אף שחקן אחר לא נוגע בכדור, וגורמים לך לרצות לתלוש את העיניים, רק כדי שתפסיק לצפות בחרא הזה הם המדד לאולסטאר? באיזה עולם מהלך כמו החרא הזה, שבו שחקן מחזיק בכדור 15 שניות ושאר הקבוצה שלו הם עציצים זה משהו טוב? למי אכפת אם הוא קלע בסוף סל גדול? זה לא כדורסל - זה חרא.

דני הוא שחקן עצום כי למרות ההתקדמות המטאורית שלו - הוא שמר על המנטליות שלו, של תמיד לחפש את המהלך הטוב ביותר. החינוך המכביסטי של ניצחון בכל מחיר בנה לו אופי מדהים, שגורם לו לחפש את המהלך שיעזור לקבוצה שלו לנצח בכל פעם מחדש - גם על חשבון טובתו האישית. בקבוצה של אוטיסטים כמו וושינגטון זה גרם להם להשאיר אותו בפינה, אבל בפורטלנד לאט לאט הבינו איך לנצל את זה עד תום.

ובכלל, מי שכותב את הדברים - ראיתם את דני משחק לאחרונה? הוא ממש העלה את הרמה שלו, עם מהלכים משוגעים בכל משחק. ובכלל ב-2026 עד כה הוא לא רק סוחף את פורטלנד ל-4 ניצחונות מ-4 משחקים, אלא גם מעמיד ממוצעים של:

• 36.3 דקות
  • 34.3 נקודות
  • 8.0 אסיסטים
  • 7.8 ריבאונדים
  • 2.8 איבודים
  • 50% מהשדה
  • 40% משלוש

בנוגע לעניין העונשין שהרבה אנשים מדברים עליו - צריך לראות משחקים מלאים כדי להבין את הקונטקסט. באמת מפוצצים אותו בכניסות לסל, לא מעט פעמים אפילו ברמה מסוכנת. באמת שצריך לשרוק לו ליותר עבירות. הסיבה שזה קורה היא שמדובר בשילוב פסיכי של שחקן עם עוצמות של 4, אבל עם שליטה בכדור של 2. מאוד מאוד קשה לעצור אותו כשהוא מתחיל לדהור, בטח ובטח שבלי עבירה. אם מפריע ליריבים שהוא הולך לקו הרבה פעמים - הם יכולים להפסיק לפוצץ אותו, והוא יעלה ל-50 נקודות כל ערב.

כמו שכתבו קודם ודאי שיש, שחקנים שהרבה פעמים הבליחו בעונה מסוימת, או שמרו על רמה טובה כמה שנים. כרגע אין איך לדעת מה יהיה בעתיד. מה שדני עשה במיוחד העונה הזו זה דבר לא הגיוני- להיות הרכז ומחליט ההחלטות בקבוצה שלא נבנתה עבורו, הרכז העיקרי והוותיק נפצע, דני לוקח עליו כל כך הרבה אחריות, וודאי שיוריד אינטנסיביות בהגנה- אחרת אין התקפה לפורטלנד- חד וחלק. גם אני אהבתי מאוד את הגרסה השומרת עם טיקט הגנתי של דני, אבל הוא חייב לשמר כוחות גם לקבלת החלטות בהתקפה. גם האיבודים הם בעיה, וטוב שהוא יחסית נפטר מהם לאחרונה. ועדיין, כשלברון שנים כבר מזייף בהגנה (למה היה לו צורך חזק בלהביא ללייקרס את הגבה של ההגנה?) לא מציינים שאולי יש כוכבית למספרי ההתקפה שלו.

אני שונא את האולסטאר עם כל הטרראם אחרי שבשנות ה- 80/90 אלו היו קרבות אמיתיים. אבל מקומו שם, בהתאם ליכולת של השנה, לא פחות מ 70% מאלה שייבחרו.

בעמוד הראשי של ה-NBA לא חושבים ככ שדני אפור :face_with_hand_over_mouth:

תצביעו לדני בוי. יום אחרון להצבעה + כל הצבעה היא x3.

2026 East NBA All-Star starters:

Jalen Brunson

Giannis Antetokounmpo

Tyrese Maxey

Cade Cunningham

Jaylen Brown

2026 West NBA All-Star starter

Luka Doncic

Shai Gilgeous-Alexander

Stephen Curry

Nikola Jokic

Victor Wembanyama

אבדיה לא בחמישיות

בהצבעות הקהל בלבד הוא כן

‏ירון טלפז:

“זה לא פחות ממדהים: דני סיים 5 במערב בהצבעות הקהל, אבל 10 מרשים בקולות השחקנים ו- 9 אצל אנשי התקשורת. בשיקלול הוא מקום 7 במערב”

אני יכול להבין למה הוא מקום 10 בשחקנים - יש איזה מין כבוד כזה בין השחקנים לבין עצמם, והם לא יכולים לשים את דני מעל לברון או דוראנט. גם אחרי שהשניים האלה יפרשו הם ידורגו מעליו. אבל מקום 9 במדיה זה ביזיון שמעיד בפעם המיליון שאנשי תקשורת בכל מקום ובכל תחום הם בסך הכל חבורה של בני אדם שבינם לבין אובייקטיביות יש תהום עמוקה מזו שקיימת בין פרו פלסטינים ובין מוסר כלשהו.

זה שמקום 7 במערב עושה לו עוול רק מעיד על עונת הפריצה הפסיכית שלו. לכו תראו איך הוא חזר מפציעה היום עם 30/8/8 כדי להוביל את הקבוצה שלו לניצחון (שמיני בעשרה משחקים, כשהשניים שהפסידו היו משחק הפציעה שלו וזה שאחריו) - ולמאזן א-שלילי לראשונה מאז ה-15/11 אז הם היו במאזן של 6-6!!

אתה קצת (הרבה) מגזים. מקום 9 מתאים לגמרי עם המקום של הקבוצה שלו בקונפרנס (עם כל ההנחות). מה לעשות שהוא בדור מטורף במערב?

וכדי לשים דברים בפרופורציה:

לתקשורת היה די ברור מי הם ה-6 המובילים, דוראנט קיבל קצת קולות ואז אחרי “במקרה“ לדני יש 3 קולות ולא 1-2.

מעניין אם ההצבעה לספסל של המאמנים (ועוזרי מאמנים?) כבר התבצעה או שתקרה לקראת 01.02.

מאמין שמעליו LOCKED הם דוראנט, אדוארדס ושנגון (כן, יש לו פחות נקודות למשחק - זה לא הכל). זה משאיר 4 מקומות במערב. יש כרגע גם הייפ גדול לג’מאל מארי עם מספרים יפים והצלחה בלי יוקיץ’ בקבוצה ובהצבעת השחקנים לצורך העניין סיים די בשוויון עם דני.

אם לא יהיו הפתעות הוא אמור לסיים מעל לברון ודווין בוקר, אבל ראינו דברים מעולם ושימו לב שגם אצל השחקנים נגיד בוקר מעל דני. צ’ט הולמגרן זה גם שאלה - מאמנים יודעים לתת קרדיט להצלחה קבוצתית וצ’ט משפיע לגמרי על הקבוצה הכי טוב בליגה בשני הצדדים של המגרש - והנראטיב יהיה שאמורים להיות לה 2 נציגים.

בקיצור, אני מסכים שמגיע לו 100% אבל מרגיש שזה לא ודאי.

בזווית האישית, מרוצה מאוד שוומבי פותח - חשוב לסמן על זה וי (זה אשכרה נסגר על 5000 קולות מעל אדוארדס כי הם תיקו בשקלול מדיה-קהל-שחקנים). ברור לגמרי שאם היה משחק את כל המשחקים זה לא היה שאלה בכלל. רק תשאר בריא.

לקבוצה במקום 2 במערב עם מאזן כמו של הספרס אמורים להיות 2 נציגים אבל מן הסתם לא פוקס ולא קאסל מספיק טובים כרגע. נקווה להשתפר עד ינואר 2027 :slight_smile: