@Mikelike לא הבאתי את הלייקרס כדוגמה לזה שהיא קבוצה רעה, הבאתי את הלייקרס כדוגמה שאפשר לזרוק זין בעונה הסדירה ולהגיע לגמר NBA. ואם זו לא בעיה בעיניך - אין לי איך לשכנע אותך.
אבל העלתם נקודה לגבי ההתקפה וההגנה, ואני ממש רחוק מכם אז אזרוק את השנקל (או יותר) שלי - כאחד העוקב/צופה בהרבה ענפים במגבלות הזמן.
(כדורגל, כדורסל אירופאי ואמריקאי, פוטבול, אופני כביש, פורמולה 1, motogp, טניס, סנוקר ועוד…)
היה בפורום הקודם בחור מבריק ‘מגן ימני’, אני אצטט משהו שהוא כתב על ספורט שאני מסכים איתו ב200%.
לכדורסל יש בעיה מבנית. אותה בעיה, רק לגמרי הפוך, יש בכדורגל. העניין הוא שבמשחק כדורסל המטרה היא לקלוע נקודות וזה קורה 40 פעם במשחק וכ 45% מהפעמים, זה מידי קל. אין את האיזון הדרוש בין הקושי לבצע פעולה והקושי למנוע אותה. בכדורגל זה הפוך. ב90 דקות יובקעו בממוצע 3 גולים, זה מעט מידי (בכדורגל יש גם בעיה של אבטלה סמויה). פוטבול הוא משחק שמפרק את האובג’קטיב שלו בצורה מספיק טובה (טאצ’דאון, פילד גול, פירסט דאון) והאיזון בין הצלחה לכשלון הוא בדיוק מה שספורט צריך.
בעשור האחרון ראינו מגמה מאוד ברורה של נתינת כוח גדול יותר להתקפה. הגבלות בעבירות ושפיטה לחומרה כמעט כל מאבק פיזי. ליגת סטף קרי רצו יותר מהתחרות קליעות ופחות מהטקטיקה ומשחקי קרבות פיזיים. ממוצע הנקודות עלה בעשור האחרון ב 10-15 נקודות למשחק. זה המון!! (האחוזים עדיין עומדים על טווחי 43-49) אתם חושבים שאיזה ביולוגים המציאו ממותות חדשות אבל האנושות היא אותו הדבר, המשחק הוא זה שהשתנה.
התופעה הזו שכל מיני שחקנים עושים הכל - בעצם חתמה את כל התקופה הזו למשחק העבר שנקרא אולסטאר בו כל שחקן הפגין יכולות והסקור היה בשמים. על מה שנהיה היום מהאולסטאר אני כבר לא רוצה לדבר, בית זונות זה אנדרסטייטמנט. לא בחינם שאראס פתח את הפה ואמר על הליגה הזו שהיא משעממת וחסרת טקטיקה, המאמנים הם בובות ביד השחקנים, המשחקים הם לא קבוצתיים או טקטיים, וכל מה שאנחנו רואים זה סופרטארס דופקים כמויות של נקודות.
אני לא מתווכח על טעם. זה בסדר, בטוחני כשתתחילו לראות פוטבול תבינו שNBA זה משחק לילדים אמריקאים, כי באמריקה כל מה שמעניין את האנשים זה פוטבול, NFL ומכללות. הגמר של פוטבול מכללות עוקף ברייטינג את הגמר של הNBA וזה בפער קרוב לדו ספרתי.
(איני עוקץ פה מישהו. רק אומר שמנסיוני כל מי שהתחיל עם פוטבול פשוט עזב את הכדורסל וצופה בו די מהצד. פוטבול מציע את כל מה שיש לספורט להציע, מתח, משחק מאוזן, האתלטיים הכי גדולים ומשחק טקטיקה + אסטרטגיה הכי גבוה ובפער משאר ענפי הספורט)
לכם טוב עם השופוני הזה, תיסלם. אני חושב שהליגה לקחה יותר מדי את זה לכיוון הצגה ופחות דם רע. כאחד שאוהב מלחמה בספורט אני לא סובל את הכדורסל הזה, אני אוהב את השחקנים שנלחמו על הכבוד שלהם ולא הסכימו שינצחו אותם, אין היום את זה, היום כולם מכפכפים אחד לשני באינסטגרם.