ההתקפה כל כך אפורה. לוקאס ואסקס מחליף ראשון (כשהוא לא בהרכב!)
ו… גם הקישור. טמטום לא לנסות את חאמס כשנכון לרגע זה אין לך כלום ביד. אם פוגבה לא יגיע בסוף ויצא שאיבדנו את יורנטה, סבאיוס וחאמס -זה יהיה על הראש בלטה של זידאן. אני תומך בו בנושא בייל, שם באמת יש קייס כי הראש של הבחור כבר לא בכדורגל ויש צורך בשינוי. בנוגע לשאר המנודים- תעודת עניות לזידאן. רק שיתן סיבות טובות לשכוח מהחסרונות שלו…
זידאן יוצא לקרב עם 5 שחקני התקפה, מתוכם קראק אחד שכנראה צריך זמן התאקלמות, וינסיוס המוכשר שפשוט לא יודע לכוון למסגרת, יוביץ’ שצריך עוד לצבור ביטחון, בנזמה ולוקאס ואסקס. בנזמה ולוקאס ואסקס.
איך אפשר לחשוב שמשהו טוב ייצא מהדבר הזה…
מרגיש רע שהתקווה שלי לעונה באה מקסטיליה. רודריגו, קובו וברהים.
דווקא קארים הוא המניה הבטוחה היחידה שלי בסגל הקיים, בלי רונאלדו ועם הזארד בשמאל ווניסיוס(כנראה) בימין גם העונה הוא ימשיך לנגוח שערים ללא הפסקה ויחנה שוב סביבות ה-20 שערים.
מכאן אני מתחיל להגזים, הילד הסרבי עושה רושם טוב ואני נותן לו 13 שערים מהספסל, הזאר עם העונה הי טובה בקריירה עם 17 שערים ואת את וניסיוס אני מפנק עם 4 שערי ליגה מלאים, ראמוס והפאננקה זה עוד 7-8 שערים וכאן אני נתקע.
האמת שזה מערך מאוד מעניין. כמובן שההצלחה שלו תלויה הרבה ביכולת של מרסלו וקרבאחל לנווט בין הכנפיים לאמצע.
במסגרת המצב הנתון זה יכול להיות שינוי מרענן.
מה שכן, הסגל באמת לא כ"כ בנוי לזה מהסיבות שציינת.
העונה הזאת הולכת לפח כבר מעכשיו.
איסקו, קרוס , מרסלו, ראמוס וואסקז היו צריכים לעזוב / להידחק לקצה הספסל ובמקום זה, לא רק שהם לא בדרך החוצה אלא הם באנקרים בהרכב.
שחקנים שעלו תופעות לצורך בניה מחדש יחכו ‘להזדמנות’ להשתלב בסגל הקיים שלא עובד בשיט.
בנוסף כל ההתנהלות הבזיונית של זידאן(ציפיתי ליותר למרות האחריות השווה) כלפי בייל וחאמס מעידה על כך שהסגל נבנה על מקובעות וקפריזות של מאמן.
ריאל כמו זידאן נישאים על אדי תהילת העבר המתמוססים.
מסכים שההתנהלות של זידאן מעלה הרבה סימני שאלה אך כרגע כרגיל ממהרים פה כבר עם סימני הקריאה.
הקיבעון עם ההעברות של חאמס ובייל בתוספת ההסתמכות הענפה על הותיקים העייפים לא נראה שיקחו אותנו רחוק אבל הצרפתי הרוויח את הקרדיט שלו לנסות. מתסכל לראות את הנכים הנינוחים לוקאס את בנזמה אבל נצטרך יותר זמן כדי לשפוט. רכישה מוצלחת של קשר אמצע בתוספת שילוב מוצלח של עדן ופריצה של אחד מהילדודס יכולה להביא לנו עונה טובה בהחלט. אם מיליטאו יתחיל את ההשתלטות על העמדה של ראמוס בהרכב בצורה מוצלחת אז מה טוב.
אם המערך הנבחר יהיה 4-2-3-1 אז ציוות באמצע של קאסמירו עם ואן דה ביק/פוגבה או לחילופין צימוד שלו למודריץ’/קרוס ואחד מהרכשים הפוטנציאליים בתור הקשר מאחורי החלוץ, כבר המשחק שלנו יהיה דינמי משמעותית. באידאל, אם לואלורדה אכן הפוטנציאל, נתחיל לראות את האורגוואי כבר מהעונה בדאבל פיבוט עם מירו. כצמד שיחזיק את מרכז השדה הם עשויים להתברר כציוות מעולה. להוסיף לזה את הזאר ופריצה של אחד הצעירים המהירים במערך מצד ימין ותהיה לנו קבוצה טובה. נחכה ונראה, לפי הרושם כרגע יש לפנינו עוד שנה שלמה של קיטורים על ההחלטות הקיץ אז אין לאן למהר.
צריך לעשות הפרדה בין בייל לחאמס. על חאמס עוד אפשר להתווכח לגבי העקשנות של זידאן לתת לו עוד ניסיון. אני עוד מאמין שאם חאמס ישאר בסופו של דבר זידאן כן יזרוק לו כמה הזדמנויות. (מודה שזה 100% תחושת בטן)
אבל בייל? העפה של בייל זה מבורך בעיני. אנחנו חולמים על קצת יותר שפיות בריאל, הנה זה מהלך קלאסי של מועדון כדורגל שמתנהג באופן שפוי. אנשים שמפחדים ממה יקרה אם הוא עכשיו יעזוב ויתחיל אשכרה לשחק כדורגל שנה הבאה - זה יותר קרוב לטיעון האישה המוכה שלא רוצה לעזוב את בעלה.
גם כשהוא לא היה פצוע, הבן אדם נתן שנה שעברה כמה מההופעות האפטיות והמזלזלות ביותר שאני זוכר משחקן שאמור להיות כוכב.
לאנצלוטי היו בעיות איתו , גם סולארי הוציא אותו מההרכב, ואצל זידאן זה גם וגם. אז שלושתם טועים?
(האירוניה היא שכל כך פחדנו מהאגו של רונאלדו שיעשה בעיות בפומבי, פחדנו מלהיתקע עם חוזה ארוך, משכורת ענק ויכולת דועכת של רונאלדו - ובסוף זה בדיוק מה שקרה לנו עם בייל.)
לספסל / להעיף ליציע / להודיע לשחקן שהוא ‘מפוטר’ בארבע עיניים ולשחרר זה לגיטימי.
לדבר בריש גלי במסיבת עיתונאים על שחקן שהוא לא רצוי במועדון ושילך לחפש כשהוא עדיין תחת חוזה זו התנהגות אימפולסיבית ולא מקצועית ולא משנה כמה זין הוא זורק.
במיוחד שהקבוצה מנסה להוציא כסף ממכירה עתידית.
תהיו בטוחים שפרס מתפוצץ בפנים.
חאמס שחקן סופר לגיטימי, שגם בעונה האחרונה שלו בריאל, ולמרות שלא הסתדר עם זידאן , סיפק דאבל פיגרס.
עכשיו תסתכלו על הסטטיסטיקה של איסקו ולמקום הבטוח שלו בהרכב (מודריץ’ לא יהיה מסוגל למשוך את כל המשחקים ) ותבינו כמה זידאן מסרב לרדת מהעץ.
שוב, חאמס זה סיפור אחר, וגם אני הייתי מעדיף לראות אותו משחק קצת, לראות מה אפשר להוציא ממנו.
בכל מקרה, צריך לחכות לראות מה יקרה. מהצד נראה כרגע שהוא קצת קורבן של קרב בין ההנהלה לזידאן. זידאן מעדיף את פוגבה. מאמין שאם לא יגיע עוד קשר חאמס יקבל כמה הזדמנויות מהספסל בסופו של דבר.
לא מבין איך אפשר להתלונן על שחקנים ״שבעים ועייפים״ שנשארים ואז להתלונן על למה דוחקים את בייל החוצה. לגבי הדרך, קאפלו, מוריניו ובעיקר פרגוסון עשו דברים יותר בוטים בקריירה שלהם. אי אפשר לרצות מאמן עם סמכות ואז להתלונן כשמקבלים אחד. זה המחיר. אני בטוח שלופטאגי היה מדבר איתו מאוד בנעימות. מעדיף את זידאן.
לקבוע שזידאן נישא על ״אדי תהילת העבר המתמוססים״ אחרי כמה משחקי אימון זה היסחפות פרועה. מילא לדבר על הסגל, יש פער גדול בין שחקן בן 31 לשחקן בן 33. כמה הבדל כבר יש בין זידאן של עכשיו לזה שלפני שנתיים? אז הוא עקשן ולא המאמן הטקטי הטוב בעולם, הוא היה ככה גם לפני כן. אם מאמן שהביא שלוש צ׳מפיונס לא זכאי להנות מהספק לא יודע מי כן.
אביעד, בגדול מסכים איתך אבל אעיר בהקשר של בייל והזקנים השבעים - זה נכון שהוא חלק מאותו דור אבל כשמתסכלים פרטנית למצב הנוכחי, אפשר להבין למה חלק היו רוצים לראות אותו נשאר בסגל יותר מאת קרוס ומודריץ’ לדוגמה.
נתחיל מזה שהוא שחקן יותר טוב משניהם. גם כשהוא עייף, שבע ושחוק הוא יותר טוב מכל אחד מהם כפליים. דבר שני - בייל נמצא בעמדת התורפה שלנו מבחינת הסגל. להשאיר אותו כאופציה לימין פוטנציאלית יכול לתרום יותר מהימצאותו של לוקה מודריץ’ בסגל. רכישה קלה כמו ואן דה ביק פוטרת את הסוגיה על הצד הטוב ביותר.
הסיבה השלישית והאחרונה היא שהמניות שלו כרגע ברצפה ואין שום מועדון שמעוניין בו. אם לא השכר שלו, הוא היה יכול להיות הברקה של לא מעט מועדונים בגלל חוסר ההתעניינות בו והאילוץ של ריאל לחתוך בדמי ההעברה בשל כך, בין אם פרס יודה בכך ובין אם לאו. הוא יכול לתת עונה טובה, גם אם לא כשחקן הרכב מובהק ולהימכר שנה הבאה. כרגע יכול להיות שזה עדיף לנו.
השחקנים המותשים שמתישים לנו את העיינים בקישור היו צריכים להימכר לפניו בהינתן המצב הנוכחי עם הביקוש הדל לוולשי והפציעה של אסנסיו.
סולד ממערך שלושת הבלמים וזה נראה שהקבוצה נואשת, אבל מעדיף להתרכז בחיובי: אדן הזאר לא יביא אליפות אבל הוא יכול לגרום לי לרצות לראות משחקים. כבר שנים שלא היה לנו דריבליסט כזה ויסלח לי איסקו שמכדרר על עיגול האמצע ולא יוצא כלום חוץ מקטעים ליוטיוב. הבלגי הגיע לעבוד. שער מאוד אופייני ולא היה רחוק מלהשלים צמד. לפני המשחק כתבו עליו בשער ה-AS “זה הזמן שלך” ואני בטוח שהוא היה צריך את זה. הוא צריך להיות מוחלף קצת אחרי המחצית וזה הזמן של לוקה יוביץ’ לשחק לצד קארים בנזמה (כרגיל יחמיץ) ואיסקו יכול להיות מתחת לחלוץ. אגב מהמגנים שלנו עוד יש לי ציפיות. דני קרבחאל לא טוב ומרסלו רדום.
אבל אם נאמר את האמת אני עדיין עצבני על כך שחאמס רודריגס לא בסגל, חבל שהמאמן שלנו מתעקש.
בנזמה וקרוס טובים, הזאר טוב מאוד, קרבחאל ואיסקו רעים והשאר סבירים.
מתחילים לראות ניצנים של שיתוף פעולה טוב בין בנזמה והזאר, הצרפתי בישל פעמיים להזאר שהראה כמה היה חסר לנו שחקן שעובר את המגן שלו כאילו היה אוויר, רק תחשבו אם יהיה לנו גם ניימאר…בנזמה יסיים כמלך הבישולים של הליגה הספרדית.
רואים שהזאר לקח ללב את הביקורות כלפיו על היכולת עד כה, משחק עם הרבה יותר רצון.
הקבוצה כצפוי נראית טוב יותר עם קסאמירו וזה מדאיג, אנחנו נצטרך אותו בכשירות מלאה כל העונה.
אני ממש אוהב את המערך הזה. הוא מוציא אותנו מהשבלוניות וגורם לכולם להיות בתנועה. בנוסף, מעט יותר חופש למרסלו - שבהחלט אחד הטובים שלנו בהכנה הזו - מבורך.
בנוגע לקרבחל, משהו תקוע אצלו בהתקפה. מסורבל, נותן מסירות מביכות לשוער היריב. הגיע הזמן להחזיר את אשרף.
המערך הזה תוקע את הבלמים שלנו בפינות בלי אפשרות לשחרר את הכדור הצידה למגינים, ואז הם ממש מתבלבלים, במיוחד וראן ועכשיו גם נאצ’ו, במחצית הראונה מיליטאו הוציא כמה מתפרצות מהצד.