Pretemporada 2019 :: סוגרים את ההכנה עם הפסד בפנדלים ברומא

מוקדש לכל אוהדי לוקאס ואסקז (מודה שאני חולה עליו אבל גם הסבלנות שלי נגמרת). אבל האמת שהציפיות שלי מן הסתם משחקנים אחרים. ראינו חלוץ אחד שייתן גול - הארי קיין, וחלוץ שלא ייתן גול - קארים בנזמה. אדן הזאר לא מעורב, החמיץ מצב אחד בגלל התנהלות איטית.

אין לנו קשר אחורי אמנם אבל אם כל אחד היה נלחם קצת יותר זה לא באמת היה נראה כמו בית זונות. רביעיית ההגנה שלנו מורכבת משמות גדולים וזהו-זה (רפאל ואראן שוב עם ‘כמעט גול עצמי’), אפילו דני קרבחאל מעצבן. אני לא חושב שזה צריך להיראות כזה גרוע. עדיין מתקשה להבין איך תמיד היריבה יותר נמרצת מריאל מדריד, בטח אחרי “משחק האימון” נגד אתלטיקו מדריד.

אגב, השוער הבכיר שלנו נתן הצגה, אחלה קיילור נבאס. הבלגי ימשיך לדבר בכלי התקשורת ולהתנהג בחוסר כבוד (“אני חושב שזה ברור לכולם מי מספר 1”), בזמן שההוא הצנוע מקוסטה ריקה מדבר על המגרש. ובחזרה לקבוצה - עם מה שיש כרגע - רוצה את ויניסיוס קצת יותר. ולגבי מה שאין - עדיין לא מאוחר לתקן, יש עוד זמן לשבצר את הסגל ולו במעט. אבל איפה, זידאן “סומך על השחקנים”, “לא נאבד את הביטחון”, “תהיה לנו עונה נפלאה”', “צריכים ניצחון אחד שישנה הרבה”. ואגב גם אין אישור רשמי שחאמס ימשיך.

image

חבל שלא נגמר 3-0 כמו שהגיע לנו, למרות שגם זה ככל הנראה לא היה מפיל את האסימון. אני לא יודע למה או ממי מצפים במועדון הזה, אבל זה נראה רע. לא העובדה שהסגל לא מספיק איכותי ולא מספיק שאפתן, בגלל שזה נראה למישהו כמו מצב תקין.
בעונה שעברה התייאשתי מהקבוצה בסביבות אוקטובר, למרות כל החסרונות שהכרתי, העונה אני מתחיל להתייאש מהסגל הזה כבר ביולי.

משפט קטן שמסכם יפה את השנה-שנתיים האחרונות.
מה אני אגיד לכם חברים, נקווה שיגיעו עוד שחקנים באוגוסט, אחרת אפשר כבר ללכת לים.

אנחנו הקבוצה הכי לא אתלטית שראיתי ברמות האלה. אין מהירות ואין פיזיות.

הזאר מהוסס ונראה קצת כבד. אני מאמין שהוא עוד יחזור לעצמו אז אני פחות מודאג בקשר אליו. אוהדי צ’לסי טוענים שהוא תמיד פותח עונה בעודף משקל ועד שהליגה נפתחת הוא חוזר לכושר.

בנזמה ומרסלו הם מקרה אבוד. מרסלו כרגיל מבשל גול ליריבה וגם עשה פנדל ברור ומטופש שלא נשרק. ההחלטה להשאיר פה את מרסלו במקום רגילון לא הכי מקצועית. בנזמה איטי, לא לוחץ וכרגיל מחמיץ מצבים שחלוץ טוב אמור להבקיע מהם בקלות. מודריץ’ סידר לו מצב לגול, בנזמה כהרגלו מצליח לבעוט מחוץ למסגרת.

לויני, רודריגו וקובו יש דריבל, מהירות וחוצפה חיובית. קובו כרגע די חלש פיזית וכשהוא יתחזק טיפה הוא יכול להיות שחקן גדול. זה פשוט הזוי שלוקאס מקבל דקות על חשבונם. היום לוקאס הצליח לאבד איזה 20-30 כדורים. אנחנו נמשיך להתלונן עליו וזידאן ימשיך להרכיב אותו.

ואלוורדה קשר האמצע היחידי בסגל שלנו עם מהירות. חייבים לחזק את הקישור עם שחקן פיזי ומהיר. בסגל הנוכחי ואלוורדה צריך להיות בהרכב.

מכיוון שאנחנו קבוצה כ"כ לא אתלטית קשה לנו ללחוץ ולחטוף כדורים ונורא קל ללחוץ אותנו. אין לנו כמעט סיכוי לצאת למתפרצות כי הקישור האיטי תוקע את המשחק. אין לנו סיכוי גם לעצור מתפרצות כי מי יכול להתחרות במהירות של היריבה.

אני חושב שיש כמה פתרונות בסגל לשיפור הקבוצה - מנדי, מיליטאו, יוביץ’, ואלוורדה, ויניסיוס, רודריגו וקובו כולם יכולים לעזור בין אם בהרכב או מהספסל. אבל כל עוד זידאן ימשיך להתעקש על שמות כמו בנזמה, לוקאס, מרסלו, איסקו וקרוס שום דבר לא יעזור לנו.

בואו נאמר זאת כך: אני כן חושב שהגרוטאות האלה יכולים לשחק מעט יותר טוב ובמשחקים רשמיים תהיה קצת יותר מוטיבצייה (לא שאני מצדיק את הטיילת), ויחד עם השתלבות טובה של חלק משחקני הרכש שאינם אדן הזאר - כן תהיה פה קבוצה (זידאן יהיה חייב להוריד לפחות פרה קדושה אחת לספסל). אבל אחרי שנה שעברה - לא הייתה פה קבוצה, וזו הייתה השנה הכי קשה שאני זוכר כאוהד, סיוט מתמשך - זה ממש לא מספיק לי. דווקא\בגלל\משום שזינדין זידאן חזר. אי אפשר להתחרות אפילו על אליפות כרגע וגם אתלטיקו מדריד טובה מאיתנו.

למה זידאן פותח עם שחקנים ששיחקו 75 דקות אתמול?! הוא רוצה לאסוף פציעות?

למה לא לתת דקות לקובו ולעוד כמה צעירים מקסטיליה שנמצאים בסגל?
רחמים על מריאנו ולונין שזוכים ליחס מבזה. גם אם הוא לא בונה עליהם שיישארו העונה לפחות שייתן להם טיפה כבוד.

זוכרים שמוריניו אמר שאין לו קבוצה? אין זמן יותר נכון להגיד את זה מעכשיו. זו לא קבוצה. זו אסופת זקנים עצלנים שמיצו את עצמם כבר לפני שנתיים-שלוש, לצד ילדים חסרי ביטחון שלא קרעו עדיין זוג נעליים ולא מקבלים את האמון ואת החניכה המתאימים.
בלי ניקוי אורוות קיצוני ביותר(7-8 שחקנים) העונה הזאת תשבור את שיאי העונה הקודמת ותיגמר אף מהר יותר…
מתי ואיפה בדיוק איבדנו את הדרך?

כל פעם שהיריבה עם הכדור בחצי המגרש שלנו זו סכנה ממשית לגול.
ההגנה פשוט מסננת, ששחקן מגיע לאחד על אחד מול מרסלו נשאר רק להתפלל. אורדיוסולה השאיר את האגף פרוץ יותר מפעם אחת.

הזאר נראה עוד רחוק ממחובר לקבוצה, וינסיוס עם כמה נגיעות יפות אבל יקח לו זמן להתרגל לאגף.

חוץ מזה כל הבעיות הרגילות, נראים רע, המשך ישיר למשחקי ההכנה האחרים ולשנה שעברה בגדול.

הזאר נראה מזעזע. ייתכן שזה ה"קסם" שבמדריד ואולי גם שאר העגלות שווים יותר ממה שנראה לעין?

לא יודע איך הגענו למצב הזה. איך השחקנים האלו כל כך רכים, חיוורים, עייפים, מרושלים, חסרי מוטיבציה…

אגב, קיילור דאג להזכיר למה חשבו להחליף אותו מלכתחילה. הוא פשוט לא יציב.

זה משחק ההכנה הראשון שאני רואה, אבל לפי המשחק הזה אי אפשר לבוא בטענות, משחק אימון טיפוסי.

בנזמה ואיסקו הכי טובים בנתיים, הזאר נראה ממש לא בכושר, הזאר בכושר היה מסיים את המחצית הזאת עם 2 שערים לפחות.

קרוס בסדר גמור, וולוורדה מוסיף את האגרסיביות שכ"כ חסרה אצלנו כשקאסמירו לא כאן.

ההגנה בעייתית מאוד, אודריסולה כנראה וכמעט ולא יראה דקות עם הצטרפותו של מיליטאו, הכי חלש אצלנו במחצית הזאת.

בנזמה ממשיך לבסס את מעמדו כאימת ההגנות של אירופה בכדורים גבוהים ! מי היה מאמין…

רודריגו ובעיקר קובו בדקות הראשונות שראיתם אותם עשו עליי רושם הרבה יותר טוב מהדקות הראשונות של וינסיוס.

הקובו הזה נראה שחקן שחקן, לא יודע אם יצליח להתמודד מול קבוצות והגנות הרבה יותר פיזיות מפנרבחצ’ה אבל כישרון גדול הילד הזה, יש שחקנים שכבר מהנגיעה הראשונה שלהם בכדור אתה יודע שמדובר בכישרון ענק, קובו אחד מהם.

נאצ’ו כנראה החליט ללכת בדרכו של ראמוס, להיות חור בהגנה ולהבקיע הרבה שערים.

אין ספק שהוא צריך להתחזק ובעיקר להתרגל לכדורגל אינטנסיבי יותר, אבל לילד יש ראיית משחק מדהימה. וזה יכול לעבוד גם מול הגנות חזקות.
הוא מזכיר מאוד את חאמס באזור של ה16. איכשהו יכניס כדור בין ארבעה שחקנים.

לי הוא מזכיר מישהו הרבה יותר טוב מחאמס, אבל לא נעשה את ההשוואה כדי לא לעשות עוול לילד שעדיין לא התחיל את הקריירה :slight_smile:
כבר עכשיו אני יכול להגיד שמבחינת טכניקה אישית הוא עולה בהרבה על חאמס, אכן ראיית משחק ומסירה מצויינות יש לילד, הוא אפילו לא מתבייש להסתובב לכיוון השער ולבעוט מהר(לתשובת ליבך, איסקו), ימים יגידו, נראה מבטיח הילד הזה.

ברור שהוא עולה על חאמס ברמה הטכנית. הוא מכדרר צמוד מאוד לרגל והטעיות הגוף שלו ברמה גבוהה מאוד. הוא מזכיר לי את חאמס ברמה התכליתית.
אבל שוב, ברור שמדובר בשחקן, שלפחות ברמת הכישרון, נמצא הרבה מעבר לחאמס.

סוף סוף פגשנו קבוצה ברמה שלנו, לא פלא שהיה שיפור ביכולת.
ספגנו 16 שערים בחמישה משחקים. ממוצע של יותר משלושה למשחק וזה היה בקלות יכול להיות הרבה יותר גרוע. מול אתלטיקו יכלנו לספוג גם 12 שערים, ומול טוטנהאם חמישייה.
מנדי חייב להיכנס להרכב כשיבריא, ואני מאמין שגם מיליטאו שווה הרכב.

המגן השמאלי שנכנס בסוף נראה שחקן מעניין. מבחינה התקפית היתה לו הגבהה רכה מאוד לנאצ’ו שהחמיץ נגיחה משני מטר.

חייב להודות שאני אוהב את מריאנו. כשמדברים על חוסר באינטנסיביות מריאנו הוא פתרון. חלוץ 9 אמיתי, פיזי, בעיטה מדויקת וחזקה מרחוק, משחק ראש מצוין, לוחץ, רץ לעבר כדורים אבודים והשמטות של השוער. הוא לא שחקן גדול מבחינה טכנית אבל הוא יכול להיות שימושי בעונה ארוכה. אגב זה מצחיק שזידאן מתלונן על חוסר באינטנסיביות ובסוף משחרר את כל השחקנים הנמרצים. מה שמשותף למריאנו, יורנטה, רגילון וסבאיוס זה אינטנסיביות. מעניין למה ללוקאס זה מספיק כדי להישאר כאן ולהם לא?..

ויניסיוס היום עם בישול, עבירה עליו שהובילה לשער, ועוד בישול גדול לאיסקו שהחמיץ שער של 100%. גם כשהוא נראה מגושם או מתקשה להשתלב בתפקיד החדש איכשהו הוא מייצר מצבים די בקלות. רק מה יהיה עם הסיומת. לא נראה שהוא עבד על זה הקיץ.

אי אפשר שלא לחבב את הבחור, סה"כ תמיד נותן מעצמו 120% גם אם זה כמחליף לחצי דקה.
אני לא הייתח מתנגד להשאיר אותו כחלוץ שלישי וישחק כמחליף אם אחד החלוצים פצוע ובגביעי המלך למניהם.

לטובת כל החולמים על קאמבק מהסרטים - חאמס לא בסגל הערב.
לטובת מריאנו - הגיע הזמן להפסיק להתעקש וללכת למקום אחר.
לטובת כל החולמים במועדון על פרידה מבייל - גם העובדה שהוא לא בסגל הערב לא תגרום לו לעזוב.

קובו ו-רודריגו חוזרים לחיים האמיתיים וישחקו היום עם קסטיליה.

מודריץ’ סתם קיבל פטור, כנראה קצת פצוע.

הסגל הזה שווה בעונה טובה 70 שערים(בהגזמה), ובהנחה שההגנה לא תשתפר העונה אנחנו בנתיים בבעיה.
30 שערים לעונה מקבלים טונות של כסף ולא בסגל, מוזר.

70 שערים כולל גביע המלך, מחזורים 5-6 בשלב הבתים בערבות מזרח אירופה וחלטורות אחרות. וגם זה בתנאי שקארים שומר על הקצב מהעונה שעברה (לא מובן מאליו).

בוא פשוט נקווה שעד סוף הקיץ יגיע איזה שחקן התקפה נוסף וקשר נוסף,
אחרת מצבינו יהיה רע.