Pretemporada 23/24: מסיימים את מחנה האימונים עם הפסד 3-1 ליובנטוס

רוצים להתעדכן בפינת ‘הגולאסו היומי’ של ארדה גולר מהאימון של נגלת השחקנים הראשונה (או שחושבים שזה קצת מוגזם)? לראות עוד תמונה של ג’וד בלינגהאם משוחח עם קרלו אנצ’לוטי באימון? אולי להתעדכן מי חלילה יצטרף לרשימה השחורה שמוביל המנחוס דני סבאיוס שהצליח כבר להיפצע ולהפוך לקורבן הראשון של 2023-24 (חודש וחצי בחוץ) או אולי התגעגעתם לשחקן ה-12 אנטוניו פינטוס? זה המקום. הדיון הרשמי של ה- Pretemporada לעונת 2023/24 בערך עד ל-12 באוגוסט כשיתחיל הדבר האמיתי, יום שבת ב-21:30 כשריאל מדריד תתארח בסאן ממס של אתלטיק בילבאו למחזור פתיחת הליגה.

הפעם כידוע לכם אין איזה סופר קאפ אירופי מרגש, כבר שנים שהסופרקופה הספרדי הועתק לערב הסעודית ונערך באמצע העונה. גיבורינו, במתכונת מצומצמת – עם חלק משחקני הרכש (גם פראן גארסיה שווה אזכור) אבל מינוס שחקנינו בנבחרות - כבר החלו את האימונים בעשרה ביולי וברוב הימים מדובר באימונים כפולים. השחקנים הבכירים ישובו להתאמן ב-19 ביולי, ואז ממריאים למחנה.

כמיטב המסורת בשנים האחרונות, היעד הוא לוס אנג’לס, שוב קלאסיקו נגד ברצלונה, בפעם השלישית אחרי אלו של 2017 ו-2022 (וצריך לעבודעל הרזומה). בכלל, רק קבוצות על על הפרק, מילאן תהיה היריבה הראשונה ביום ראשון ב-05:00 בבוקר – שוב לכוון שעונים, וגם מנצ’סטר יונייטד ויובנטוס חלק מהעסק. הלו"ז המלא:

image

23.7: יום ראשון - ריאל מדריד נגד מילאן - 05:00 בבוקר שעון ישראל
26.7: יום רביעי - ריאל מדריד נגד מנצ’סטר יונייטד: 01:30 בלילה שעון ישראל
29.7: יום שבת - ריאל מדריד נגד ברצלונה - 24:00 בלילה שעון ישראל
2.8: ריאל מדריד נגד יובנטוס: 02:30 בלילה שעון ישראל

3 לייקים

עם או בלי אמבפה, עם או בלי אנצ’לוטי - שנים כבר לא התרגשתי ככה לקראת פרה-טמפורדה, ולראות את הצעדים הראשונים של שחקנים חדשים ומלהיבים עם החולצה הלבנה, לצד הוותיקים והאהובים כמובן.
התגעגעתי לתחושה.

6 לייקים

כל זה רק כדי שבמשחק ידידות הראשון נעלה עם ה433 הקלאסי כשמנדי בשמאל ומודריץ׳ כחלוץ 9.

2 לייקים

נראה לי שעם כל האס"ק הזה שקרלו נכנס אליו + העובדה שהוא יודע שהחוזה שלו כבר סגור בברזיל, הוא יבוא העונה בגישה יותר פתוחה - לא בקטע של אין לי מה להפסיד (אולי קצת), יותר בקטע של ליהנות.
בקיצור יהיה מעניין ומי שבתקווה הכי יהנו מזה אלו יהיו הצעירים.

לייק 1

וואלה אני עדיין לא מתרגש. יש יותר מדיי קצוות פתוחים ומרגיש לי שהקיץ רחוק מסיומו. יש עדיין משקל עודף בסגל שצריך להיפטר ממנו. ואייחו, אודריוסולה, מנדי?. יש את סיפור אמבפה והחלוץ בכלל. אם אמבפה מגיע ואם לא האם יגיע מישהו במקומו.

מקדם העונה הזה אני ארצה לראות שני דברים עיקריים. הראשון הוא איך בלינגהאם חזר. מטרידה אותי קצת הפציעה שהוא חווה ויש לי טראומת קאקה משום מה… הדבר השני זה באיזה מערך ואסטרטגיה נשחק. היו הרבה דיבורים שהעונה נעבור ליהלום, מה שיאפשר שילוב של יותר קשרים שמהם יש לנו בכמויות.
למען האמת, הרעיון הזה מסקרן. יהלום על הנייר אבל בחוד היהלום יכולים להיות גולר רודריגו או בלינגהאם, כשהחלוצים בורחים לאגפים, הקשרים בורחים לאגפים, בגלל האמצע המעובה שלנו המגנים יוכלו לתקוף בלי חשש ויהיה לנו נוכחות גם באמצע.

הבעיותיות במערך הזה מבחינתי היא שהמערך הזה קצת מיושן. לא משחקים ככה כבר, הוא לא מאוזן מבחינת החלוקה שלו בין האמצע לאגפים. בנוסף הוא לא מאפשר דינמיות כמו ה4-3-3 שאנחנו מכירים, והדינמיות הזאת היתה חשובה לנ בשנים האחרונות. מצד שני זה המערך שהכי מתאים לסגל שלנו בהיעדר חלוץ בעל נוכחות בסגל, ויכול להוציא מהסגל שלנו את המיטב.

ישנם גם דיבורים על 451, רק שאותי מסקרן מי הוא ה1 הזה, כי את ה1 הזה צריך לשחק 9 בעל נוכחות פיזית, ואפילו בנזמה שהרבה יותר נוכח מרודריגו נעלם באמצע. לאורך כל העונה הקודמת חנקו אותנו כששיחקנו ככה, מכיוון שהכל נפל על ויני ולא הייתה לו עזרה מהחלוץ…

בקיצור נחכה למשחקים ונדע. מניח גם שחלק מהתוכניות עדיין בסימן שאלה עקב חוסר הוודאות סביב אמבפה, אז גם את מה שנראה שם צריך לקחת בעירבון מוגבל.

לדעתי אין סיבה לשחק ביהלום ברוב הזמן. זה מערך מגביל מאוד, במיוחד במשחקים שהיריבה מולך באה להתגונן. תוסיפו לזה את קרבאחל ומנדי כאחראים היחידים על האגפים ותקבלו את ה0-0ים וה1-0ים שכולנו שונאים.
מה גם שזה אומר להוציא את ויני מהעמדה שלו.

לדעתי הפתרון הכי טוב כרגע זה איזו הכלאת 442 ו433. ויני בעמדת מוצא של כנף ב433, בליגנהאם בצד שמאל של הקישור(שיחק שם בדורטמונד ממה שאני זוכר), וואלורדה או רודריגו בימין וקרוס-טשואמני\קמאבינגה במרכז.
חוסלו ממוסמר להרכב במצב הנוכחי- הספיקו לי ה10 משחקים של רודריגו ב9 בעונה שעברה.
למעשה זה די דומה ל442 של אנצ’לוטי ב14-15, זה יכול גם להתאים לגולר שמתואר כפליימקר-כנף ימין, שזה מה שחאמס ואיסקו(בשמאל) עשו בזמנו.

את היהלום צריך לשמור למשחקים מול הסיטי למיניהם כשאנחנו במילא בבונקר והכל נופל על מתפרצות וויניסיוס.

השאיפה שלי היא לראות את פראן גארסיה כמגן שמאלי כל העונה, ובטח במשחקים היותר נוחים. מאז 2018 לא קיבלנו תרומה אמיתית מהמגן השמאלי שלנו בהתקפה למעט פירורים פה ושם. אני הולך על 4:3:3 עם חוסלו בשפיץ גם במחיר של זה שאין סקורר או שחקן התקפה נורמלי שיעלה מהספסל. ג’וד בלינגהאם יכול לשחק נפלא גם כקשר שלישי במרכז השדה. לא רואה שום סיבה שפדה ואלוורדה ישחק בכנף ימין. אגב, כמאמר הקלישאה - בדיוק בשביל זה יש אימון משחקי הכנה. כמעט בכל עונה אנחנו נראים חרא בקיץ ולא משנה מי היריבה יש לה יותר מוטיבציה מאיתנו. ב-2018-19 עם ז’ולן לופטגי דווקא זה היה אחרה בפרה-טמפורדה, גארת’ בייל ואחרים היו רעבים ביום שאחרי כריסטיאנו - וזה לא העיד על כלום.

אתם באמת לא חושבים שההרכב הכי טוב שאנחנו יכולים להעמיד זה:

הרכב עם מרכז שדה מפחיד ואתלטי ברמות על, הגנה גבוהה, חזקה, ומהירה, והתקפה מעולה (שכמובן תהפוך לבלתי ניתנת לעצירה עם אמפבה)? אני בכנות לא רואה מצב שההרכב הזה לא מצליח.

עוד אפשרות זה 4-3-3 עם פדה בצד ימין של ההתקפה ופראן מגן שמאלי, או פדה באמצע וג׳וד סוג של קשר חופשי למעלה.

5 לייקים

תודה רבה,כבר חודש אני אומר בכל מקום שככה אנחנו צריכים לשחק (רק תחליף הין בלינגהאם לקמא שיותר מתאים לאגף) וזה המערך שכנראה יוציא את המקסימום מהסגל שלנו,אבל עם מאמן מיושן כמו קרלו מה הסיכוי שנראה מערך כזה?

אתה בכנות לא רואה בעיות בהרכב בלי מגנים וכששחקני הקו הם שחקני התקפה פרופר?

לייק 1

לפני שנה וקצת הייתי ממש בעד מעבר למערך שלושה בלמים. אפילו כתבתי כאן כמה פוסטים למה אני ממש הייתי רוצה לראות מערך שכזה. אבל ממש באותה תקופה ראיתי איך יובה מודחת על ידי ויאריאל במערך כזה, אנחנו גומרים את הסיפור מול צ’לסי במחצית אחת עד שריס ג’יימס נשאר מאחור כמגן על ויני במחצית השניה, ואנחנו בעצמינו נקרעים לגזרים בקלאסיקו כשאנצ’לוטי מוציא את קרבחאל ומכניס במקומו את קמא, עוברים למערך שלושה בלמים בדיוק ל5 דקות בהם ספגנו שני שערים, ואז קסמירו שיחק בלם.

הבעיה במערך הזה היא שכשעוברים לך את האמצע, בין אם בכדור מהיר ובין אם רק הצליחו לשבור לך את הלחץ, אתה חשוף לגמרי אם יש ליריבה ווינגר מהיר. זה נראה טוב על הנייר וכביכול המערך דינמי ומאוזן אבל בסופו של דבר יש איתו בעיות שניתן לזהות בקלות ולנצל בקלות.

כרגע אין לי העדפה איך נשחק. כל מערך שכולל חלוץ יחיד לא טוב לנו מכיוון שאין לנו אחד כזה ברמה גבוהה, מצד שני יש לנו עומס בקישור. אולי באמת מערך יהלום כשהקשרים בורחים לאגפים ישב עלינו הכי טוב… נראה מה קרלו יבחר בסוף…

לייק 1

3 בלמים זה מעניין אבל זה גם מאוד אבסטרקטי. אין לנו ווינגבאקים אז רוב המערכים יורדים מהפרק. יש את מה שפפ עושה בסיטי ואת כל הוריאציות - אלונסו בלברקוזן, צ’אבי בבארסה, ארטטה בארסנל - מישהו מאיתנו חושב שקרלו יתעסק בזה בשנה האחרונה שלו בקבוצה?

אלו מערכים שדורשים תיאום מקסימילי, טקטיקה ברמה גבוהה והרבה שחקנים שעובדים קשה. סיטי לא משחקת עם מגן ימני אבל ברנרדו סילבה לגמרי עושה עבודה של שחקן כזה. מישהו מאיתנו רואה את ויניסיוס או רודריגו רודפים אחרי הווינגר היריב עד לרחבה?

זה כן משהו מעניין בטווח הארוך, עם שפצורים בסגל ועם מאמן אחר אבל זה לא יישים בעליל לעונה הקרובה. אנחנו נראה משהו בין 433 ל442 כי אלו המערכים שאנצ’לוטי מכיר ב30 שנות קריירה.

לייק 1

לא, אני לא רואה בעיה עם המערך הזה בלי מגנים בהרכב וכששחקני הקו הם פרופר התקפה. להיפך, ההגנה מאוד חזקה והקישור כל כך מפחיד שהשחקני התקפה יכולים להשאר למעלה. חוץ מזה ששחקנים כמו ויני ורודריגו יבואו לקבל כדור לפחות מהאמצע, מה שהם גם ככה תמיד עושים. דבר נוסף, אני חושב שבמערך כזה צ’ומה יהיה הכי אחורי מה4 ככה שזה נותן עוד מימן הגנתי ואיזון בין הגנה- קישור-התקפה. עוד דבר, פדה כקשר בצד ימין ימשיך לעזור בהגנה כמו שהוא תמיד עושה (אפילו אם תשים אותו חלוץ הוא יירד לעשות הגנה הבחור). ובסוף, מדובר על 6-7 שחקנים שישתתפו בהגנה; זה אותו דבר כמו במערך 4-3-3.

זה מערך שדורש בעיקר משמעת טקטית. מבחינת יכולת אנחנו לגמרי שם.

מערך של שלושה בלמים כאשר המגנים הם בעצם ווינגרים הוא מערך שנשמע טוב ונראה ורסטילי, אבל בפועל, כל קבוצה שניסתה לשחק ככה בשנים האחרונות, נכשלה באופן חרוץ.

יש דברים שגם אם הם נשמעים טוב, צריך פשוט להסתכל על המציאות ולהבין שזה לא עובד. ניתן לנתח מכאן ועד מחר למה (בסוף מדובר בפגיעות הגנתית או נכות התקפית, תלוי מי הווינגרים), אבל זו המציאות. אני מאוד מקווה שלא נראה את זה.

3 לייקים

באותם דיונים שסנטיאגו ציין גם אני הייתי שותף, הייתי נגד אז ונגד עכשיו, אתם מבקשים לשחק 3 בהגנה התקפי, במצב כזה יש 2 משולשים שנשארים מאחורה מאוד חשופים, השטח שהמגן מכסה בדרך כלל, קבוצה מאומנת או סתם שחקן מסוכן כמו ויני ינצלו את השטחים האלה לעשות נזק.

אם לא מגיע מגן ימני אז זה ההרכב שלי

קורטואה
אלאבה רודיגר המחליק פדה
צ’ומה
קמא בלינגהאם
ויני חוסלו רודריגו

חוסלו משחק כי חייבים חלוץ.

יש לציין שנגד רוב קבוצות הליגה אפשר לשחק 3 בלמים עם פדה וקמא כווינגבקים ויעבוד מצויין, אבל מצד שני נגד רוב קבוצות הליגה אפשר לשחק עם פדה וקמא כמגינים סופר תוקפים במערך של 4 בהגנה וככה מרוויחים עוד שחקן התקפי.

במשחקים נגד קבוצות טובות 3 בלמים בעייתי.

2 לייקים

לא משנה איך הופכים את זה, נקודת התורפה המרכזית של ההרכב שלנו היא עמדת החלוץ המרכזי, ובפער. אני מאוד מקווה שלהנהלת המועדון יש פלאן בי למקרה שאמבפה לא מגיע הקיץ (וכפי שכבר דנו וטחנו מספיק - גם כפלאן איי, אמבפה כפיבוט בהתקפה זאת לא אופציה אידיאלית בכלל).

לגבי הרכב של 3 בלמים: כבר כתבתי על זה מספר פעמים בעבר, וכפי שדוד סיכם יפה - או שמשתמשים בו בשביל הרכב פיפא (כמו ההרכב שעלה כאן בדיון), עם ווינגרים שלא באמת הגנתיים מספיק, ואז חשופים מאוד מאחור ; או שמשתמשים בווינגרים הגנתיים טבעיים, ואז סתם מוותרים על עמדה בקישור-התקפה בשביל עוד בלם מיותר.
וכפי שצויין יותר מפעם אחת - לא צריך להסתמך על האמירות התיאורתיות שלי. זה נכשל במבחן התוצאה פעם אחר פעם.

הרכב היהלום עם ויני ורודריגו מלפנים הוא בעייתי לא בגלל שהוא לא מרווח מספיק לאגפים, אלא להפך - ויני ורודריגו יברחו לאגפים, וישאירו את מרכז הרחבה יתום לחלוטין (ובלינגהאם שמיועד לשפיץ של היהלום בהרכב כזה, לא מספיק דומיננטי מקדימה כדי להצטרף בצורה אפקטיבית מספיק לרחבה).
זה היה יכול לעבוד איכשהו אם שני ה"חלוצים" היו חלוץ טבעי ואחד מבין ויני/רודריגו, ואז היינו מקבלים מערך לא סימטרי, אבל מתפקד. אבל בלי חלוץ בכלל, אנחנו פשוט נקבל מערכת משומנת אבל מתסכלת, בגלל החוסר ברגל מסיימת.

ולכן אני חוזר לנקודה המקורית שלי - חייבם להביא חלוץ מרכזי, בהקדם.

לייק 1

image

שיעור היסטוריה קצר: צוללים ל-21 הביקורים הקודמים של ריאל מדריד בארה"ב. ב-1927 זה קרה בפעם הראשונה. ריאל פגשה את גליסיה SC וסיימה בתיקו 1:1 בניו-יורק. מאז היא שיחקה עוד 49 משחקים נוספים על אדמת ארה"ב, אליהם יתווספו בקרוב ארבעה נוספים מול מילאן (לוס אנג’לס), מנצ’סטר יונייטד (יוסטון), ברצלונה (דאלאס) ויובנטוס (אורלנדו).

לאחר הביקור הראשון ההוא חלפו יותר מ-30 שנה עד שריאל שוב דרכה באמריקה, זה היה בתור הזהב עם אלפרדו די סטפאנו, ב-1959, במגרש הבייסבול בברוקלין. ב-1961 ריאל שיחקה בלוס אנג’לס לראשונה וניצחה את קבוצת לוס אנג’לס יונייטד 0:9. הביקור הרביעי בארה"ב יגיע בתחילת 1965/66, עונה שתסתיים עם גביע אירופה השישי. ריאל סיימה ב-1:1 נגד אינדפנדיינטה הארגנטינאית בניו-יורק. ב-1967 היעד היה יוסטון וריאל שיחקה נגד ווסטהאם. כעבור שנה ריאל ניצחה 1:4 את כוכבי ניו-יורק. 22 שנה חלפו וריאל חזרה לארה"ב בשנות ה-90, הקינטה דל בויטרה. הלבנים שיחקו ארבעה משחקים בקליפורניה וניצחו בשלושה.

בואו נקפוץ הלאה למאה ה-21. הביקור הראשון בארה"ב בשנות ה-2000 היה די שומם, בשנת המאה. הקבוצה נסעה לניו ג’רזי לפגוש את רומא של פרנצ’סקו טוטי והמשחק הסתיים בתיקו מאופס. שלוש שנים מאוחר יותר, עם רונאלדו ודיוויד בקהאם בהרכב, ריאל ניצחה את לוס אנג’לס גלאקסי 0:2 (מייקל אואן לפני שעזב ורוברטו סולדאדו היו הכובשים) ו-1:3 את צ’יבאס המקסיקנית (רונאלדו עם צמד וראול עם שער בודד). ב-2006 ריאל קיימה שני משחקים, הראשון בסיאטל נגד DC יונייטד שהסתיים בתיקו 1:1 ואחר כך ריאל ניצחה 0:2 את סולט לייק סיטי. וושינגטון הייתה העיר שנבחרה על ידי ריאל כשביקרה בארה"ב ב-2009. ריאל ניצחה 0:3 את DC יונייטד עם שערים במחצית השנייה - צמד של גונסאלו היגואין ושער בודד של אריאן רובן שייפרש בהמשך.

מתקרבים לעשור האחרון. ב-2010 עם ז’וזה מוריניו קדם העונה התקיים בלוס אנג’לס, שני משחקים. ריאל ניצחה פעמיים 2:3 - את קבוצת אמריקה באצטדיון סן פרנסיסקו בקליפורניה (אפילו סרחיו קנאלס הבקיע) וכן את לוס אנג’לס גלאקסי, גם כן בקליפורניה אך במגרש אחר. בקיץ 2011 ריאל קיימה שלושה משחקים בארה"ב וניצחה את שלושתם - 1:4 על לוס אנג’לס גלאקסי, 0:3 על גוודלחרה ו-1:2 על יוניון פילדלפיה

קפצנו הלאה לקיץ 2013 עם בואו של קרלו אנצ’לוטי. ריאל גברה 1:3 על לוס אנג’לס גלאקסי, 1:2 על אברטו וזכור יותר המשחק נגד צ’לסי והניצחון 1:3 על האקס ז’וזה מוריניו. כמובן גם המשחק בו התחיל ה-SSUUII - שאגת השער של כריסטיאנו רונאלדו שהבקיע בכדור חופשי נפלא. ריאל גם הביסה 0:3 את אינטר באותו קיץ, במיסורי. לוס אנג’לס, דאלאס ומישיגן היו היעדים ב-2014.

הגענו ל-2017, השהות הייתה בסימן הקלאסיקו הראשון מחוץ לספרד, שהתקיים במיאמי. ריאל חזרה מפיגור 2:0 ל-2:2 אך הפסידה 3:2 לברצלונה. שערים של מתאו קובאצ’יץ’ ומרקו אסנסיו לא עזרו. ב-2018 ריאל ביקרה במיאמי, מרילנד וניו ג’רזי ופגשה את מנצ’סטר יונייטד, יובנטוס ורומא. לאחר הפסד 2:1 ליונייטד ריאל השתפרה עם 1:3 על יובנטוס, 1:2 על רומא ו-1:3 על מילאן. אסנסיו ובייל בלטו. שנה לאחר מכן הקבוצה שלנו חזרה לארץ בקיץ הרביעי ברציפות כדי לשחק ביוסטון, מרילנד וניו ג’רזי נגד באיירן מינכן, ארסנל ואתלטיקו מדריד, בהתאמה. קדם עונה נוראי לחלוטין, עם הפציעה הקשה של אסנסיו נגד התותחנים - זו שגרמה לו להיעדר עד יוני - ומזל שהייתה הקורונה, וההשפלה הענקית בדרבי מול אתלטיקו מדריד (7:3). בעונה שעברה, שלוש שנים מאז הביקור האחרון (אל תשכחו שהייתה קורונה גם ב-2021), ריאל פגשה את ברצלונה והפסידה 1:0 (לאס וגאס), סיימה ב-2:2 עם קלאב אמריקה (סן פרנסיסקו) וגברה 0:2 על יובנטוס (לוס אנג’לס) עם שערים של בנזמה ואסנסיו.

לייק 1

מתי המשחק מחר בבוקר? כאן כתוב שבחמש ובאתר של ספורט 1 כתוב בשעה שש.

הסיוט שנקרא ברהים דיאס החל. אני כל כך לא אוהב את השחקן הזה, תיאלצו כנראה לשמוע את זה עוד הרבה ממני למרות שאני מקווה שעם גולר ואולי אמבפה הדקות שלו יצטמצמו למינימום.

אפשר לראות את החסרונות של היהלום. כשאין לך מגנים טובים, אתה מאבד נוכחות באגפים לגמרי. בנוסף, הקבוצות הגדולות ששיחקו במערך הזה שיחקו עם שני חלוצים דומיננטיים, זלאטן ואדריאנו, שבצ’נקו וקרספו וכן הלאה. אי אפשר לשחק את המערך הזה עם ברהים וחוסלו, זה לא יעבוד. יכול להיות שעם רודריגו וויני זה יעבוד קצת יותר טוב אך שניהם אינם חלוצים טבעיים, נראה במחצית השניה מה הם יצליחו לעשות. אך למרות החסרונות, היו רגעים במהלך המשחק שקילתי וייבים של פעם, זה מערך שלא ראיתי הרבה זמן, ואני בטוח שהדור החדש פשוט לא מכיר ולא רגיל להתמודד עם המערך הזה וזה יתרון מבחינתנו. אני לא זוכר או יודע מתי בפעם האחרונה הייתה קבוצה ששיחקה ביהלום בליגה שלנו, ולהתמודד מולנו יהיה שונה מאוד מאשר רוב הקבוצות ועם אתגרים שונים לגמרי.

אני לא עף בינתיים על הרעיון הזה אבל גם לא פוסל אותו על הסף. מרגיש לי כל כך מיושן, אבל יש לו טוויסט ששווה לנסות.


איזה כיף לראות אותו עם הסרט. סופסוף יהיה לנו קפטן שהוא אשכרה מנהיג.