דבר התקשורת :: Rueda de prensa

החודש הראשון של הזאר בהשוואה לשאר הגלאקטיקוס

במארקה ‘לא נרגעים’ והשוו את תחילת דרכו של אדן הזאר בריאל מדריד לשאר הגלאקטיקוס של פלורנטינו פרס, החל מלואיס פיגו וזינדין זידאן בקדנצייה הראשונה בתחילת שנות ה-2000 ועד לפרוייקט הגלאקטיקוס השני עם כריסטיאנו רונאלדו, קאקא ואחרים וגם גארת’ בייל וחאמס. התוצאה בינתיים לא מעודדת - כולם השתלבו מהר מאוד ורשמו מספרים טובים, להוציא אולי את מייקל אואן, אבל אנחנו בטוחים שהזאר יוכיח את עצמו. בינתיים הוא רשם ארבעה משחקים רשמיים - 266 דקות, בהן לא כבש או בישל, והקבוצה רשמה שני ניצחונות, תיקו והפסד.

לואיס פיגו - ההפצצה הראשונה, הגלאקטיקו הראשון. הוא בישל לראול בהופעת הבכורה שלו בליגה במהלך הניצחון על ולנסיה, ובישל עוד ארבעה שערים - שניים נגד מאלגה ב-3:3 ושניים נגד אתלטיק בילבאו. פיגו הפסיד בסופר קאפ האירופי מול גלטסראיי ורשם עוד ארבעה ניצחונות (ולנסיה, ספרטק מוסקבה, אתלטיק בילבאו ובאייר לברקוזן) ועוד שלוש תוצאות תיקו.

זינדין זידאן - לגאון הצרפתי לא הייתה התחלה פשוטה, כפי שהודה בעצמו במסיבת העיתונאים. הוא החמיץ את ארבעת המשחקים הראשונים בליגת האלופות כזכור בשל הרחקה שסחב מידי יובנטוס. הכדורגל שלו לא היה מבריק אבל היו לו כבר שלושה שערי ליגה - נגד בטיס, אספניול ו-ויאדוליד וגם בישול מול סראגוסה בסופרקופה הספרדי, התואר הראשון שלו. הוא הפסיד לולנסיה ובטיס. יש האומרים שהפארטידזו הראשונה של זידאן היה נגד דפור בחודש ינואר במשחק בו כבש שער פסיכי.

רונאלדו נזאריו - כוכב המונדיאל הצטרף באיחור ופתח את העונה פצוע כמובן ללא כושר משחק. בהופעת הבכורה שלו נגד אלאבס כבש צמד מייד כשעלה מהספסל, אך היה זקוק לחודש נוסף כדי לכבוש עוד - נגד ראיו וייקאנו במשחק החוץ בוייקאס.

דיוויד בקהאם - נכנס לעמדה במרכז השדה שהייתה זרה לו, כביכול על תקן המחליף של קלוד מקאללה, ופתח נהדר. הוא כבש במהלך הניצחון על מאיורקה בסופרקופה הספרדי (בגומלין), במחזור הפתיחה נגד בטיס וגם כבש נגד מאלגה בכדור חופשי. חוץ מזה הוא סיפק חמישה בישולים, כולל לוולה של זידאן נגד ויאדוליד (באותו משחק בישל גם רלונאלדו). הרקורד שלו היה חמישה ניצחונות, תיקו ושני הפסדים (מול מאיורקה בסופרקופה ונגד ולנסיה בליגה).

מייקל אואן - הגיע על תקן מחליף לאור מצבת החלוצים. בישל לרונאלדו כבר במחזור הפתיחה נגד מאיורקה כשנכנס במקומו של ראול שנפצע בשלב מוקדם, אך רשם עוד ארבעה משחקים ללא שער. כבש לראשונה ב-19 באוקטובר, שער ניצחון חשוב נגד דינמו קייב, ואז נכנס לזון של ארבעה משחקים רצופים בהם כבש.

כריסטיאנו רונאלדו - הגלאקטיקו עם ההתחלה הטובה ביותר, ממש מבריק - תשעה שערים ובישול בתחילת דרכו, עד שנפצע בקרסול נגד מארסיי במשחק בו כבש צמד. הוא הבקיע בבכורה שלו - נגד דפורטיבו בברנבאו (בפנדל), נגד אספניול, צמדים נגד ציריך ומארסיי וכן נגד חרז ו-ויאריאל. ריאל רשמה הפסד בכורה כששיחק בלעדיו - בפיחואן נגד סביליה.

קאקא - תקופתו במדריד הייתה מאכזבת אך בהתחלה השידוך נראה מושלם. שלושה שערים ושלושה בישולים בחודש הראשון. הוא כבש נגד ויאריאל בפנדל, נגד טנריפה בבעיטה אופיינית מרחוק וכן נגד מארסיי, ובישל פעמיים נגד ציריך וגם נגד אספניול. לאחר מכן כבש בתחילת נובמבר, בדרבי נגד אתלטיקו, ואז חיכה עד לפברואר. הפסד הבכורה שלו היה בפיחואן.

קארים בנזמה - כמעט כבש כבר בהופעת הבכורה אך נעצר על ידי השוער של דפור. הוא כבש שלושה שערים ובישל עפמיים בחודש הראשון שלו תוך חמישה משחקים היות ולא שיחק נגד ציריך ונגד ויאריאל. הוא כבש נגד חרז וטנריפה. כמובן שהיה שחקן מחליף להיגואין באותו זמן. סיים את עונת הבכורה רק עם תשעה שערים.

גארת’ בייל - עוד שחקן שהגיע על הבאזר בסיום חלון ההעברות, לאחר ששני משחקי ליגה כבר שוחקו וכמובן שלא היה בריא. ערך את הופעת הבכורה שלו נגד ויאריאל במדריגל וכבש אחרי בישול של קרבחאל. עלה מהספסל במהלך הניצחון 1:6 על גלטסראיי וכן נגד אתלטיקו מדריד בדרבי במשחק בו ריאל הפסידה.

חאמס רודריגס - שלושה שערים ושני בישולים היו לו בסוף חודש ספטמבר. הבקיע נגד אתלטיקו במשחק הראשון בסופר קאפ האירופי. הוא מילא תפקיד חשוב למן השנייה הראשונה וכבש את שערו הראשון בליגה בניצחון 2:8 על דפורטיבו לה קורוניה בריאזור, עם גולאסו של ממש כשבעט לחיבור.

2 לייקים

הפתיחה הגרועה ביותר בצ’מפיונס

לאחר שני מחזורים בליגת האלופות, ריאל מדריד אובדת עצות עם נקודה אחת מתוך שש, וזה עוד לפני המשחק שנערך כעת: גלטסראיי נגד פאריס סן ז’רמן. ריאל מעולם לא פתחה ככה באירופה מאז המתכונת החדשה של המפעל ב-1991/92. רק בעונת 2002/03 היא השיגה נקודה בלבד, כשנכנעה 1:0 למילאן בסאן סירו ונאלצה להסתפק בתיקו 2:2 בלבד נגד לוקומוטיב מוסקבה בליגת האלופות, אלא שזה קרה בשלב הבתים השני במפעל וריאל מדריד העפילה בסופו של דבר עם 11 נקודות.

מאז עונת 2007/08, כשניצחה 1:2 את ורדר ברמן, בכל משחקי הפתיחה ריאל סימנה V. בעונת 1995/96 ריאל פתחה עם הפסד נגד אייקס בהולנד אך הגיבה עם ניצחון. גם בין 2004 עד 2007 ריאל מדריד נכנעה במחזור הפתיחה - הובסה נגד לברקוזן בגרמניה ופעמיים נכנעה לליון, אך הצליחה להגיב כשניצחה במשחק השני - 2:4 נגד רומא, 1:2 על אולימפיאקוס וגם 1:5 על דינמו קייב. ב-22 באוקטובר ריאל תפגוש את גלטסראיי בטורקיה במשחק סופר קשה כשאפשר רק להיזכר בערגה במשחק הנפלא מעונת הדסימה. זה יהיה גמר לכל דבר. ריאל, כמובן, מעולם לא הודחה בשלב הבתים של ליגת האלופות. זה קרה לכל הגדולות באירופה אך לא לריאל.


קצת כותרות מהתקשורת: “התמוטטות בליגת האלופות”, נכתב במארקה בעוד ב-AS הלכו על “ריאל מדריד על פני תהום” - הקבוצה של זידאן שורדת מחצית ראשונה הרת אסון, ללא כדורגל וללא לב. ראמוס וקאסמירו, עם שתי נגיחות, מנעו את הרע מכל. בציוני המשחק, קרוס והמחליפים אראולה ומרסלו קיבלו 2 כוכבים, בזמן שואראן, קורטואה, נאצ’ו ולוקאס קיבלו 0. במארקה הוסיפו עוד שזידאן אמנם התחמק מהשאלות האלה ולא רצה בכך אבל בהחלט יש ויכוח על העמדה בין הקורות. אראולה זכה למחמאות על ההדיפה שלו בפיגור 2:0. על הזאר נכתב “אפילו מול המדינה שלו הוא לא מסוגל להיראות כמו השחקן לו ציפו”.

זינדין זידאן אמר לאחר המשחק: “אנחנו במצב יותר גרוע בליגת האלופות, זה נכון, אבל נמשיך. התוצאה רעה אבל התגובה טובה, עשינו מחצית שנייה טובה ואני מעדיף להתרכז בזה למרות שאני לא מרוצה שזה רק תיקו”. על ההגנה - “ספגנו שערים מצחיקים, לא היינו מרוכזים. היינו גרועים אחרי השער הראשון שלהם, עלינו קדימה והם ניצלו את זה כדי לכבוש”. מה אמר במחצית? “אמרתי לשחקנים שיש לנו 45 דקות לשנות את זה, והם שינו את זה, הם היו עם גישה טובה יותר”.

קאסמירו : “זו לא התוצאה שרצינו, בטח אחרי ההפסד במחזור הראשון ובטח במשחק בית, הם הגיעו פעמיים לשער וכבשו פעמיים. זו ליגת האלופות, שום דבר לא קל. זו תחרות חשובה מאוד, זה מסובך לשחק כשאתה נקלע לפיגור 2:0. בתוך כל הדברים הרעים, אנחנו תלויים בנו, והדבר החשוב הוא שהגבנו. האוהדים תמכו בנו והם היו נפלאים. ריאל מדריד לא יכולה להפסיד אף פעם ואסור להספיד אותה. התיקו עדיף על כלום”.

ויניסיוס : “התחושה קשה מאוד, כולנו עצובים, צריך למזער את הטעויות במשחק הבא, צריך להיות מרוכזים, אסור שהטעויות האלה יתרחשו שוב,. חשוב לנצח ובעיקר בבית. במחצית הוא אמר לנו שאנחנו נשחק טוב יותר ונוכל לתקן ואסור לקחת כלום מהמחצית הראשונה. אני מקווה שננצח בכל המשחקים שנותרו בשלב הבתים. אראולה סיפק הדיפה נהדרת והציל אותנו. הרצון לנצח את המשחק בחלק השני - את המוטיבצייה נשמר גם למשחק הבא”.

סרחיו ראמוס שכבש את שערו ה-12 בליגת האלופות - רק ארבעה שחקני הגנה כבשו יותר ממנו (השתווה לדניאל אלבס, ובמקום הראשון רוברטו קרלוס הגדול), צייץ לאחר המשחק: “חלק ראשון רע מאוד, חלק שני עם אומץ ומסירות כפי שמצפים מאיתנו. אנחנו צריכים לעשות יותר ונעשה יותר, זה ברור. HalaMadrid”. ראמוס הצליח להגן על הסטטיסטיקה שלו לפיה כשהוא משחק הקבוצה לא מפסידה. ההפסד האחרון של ריאל בצ’מפיונס עם ראמוס היה נגד אתלטיקו מדריד בגומלין חצי הגמר ב-2016/17.

הכותרות הבוקר:

בכלי התקשורת קטלו את ריאל מדריד ובצדק. בשער המארקה נכתב: “שוב מסננת” בעוד בשער ה-AS הלכו על אדן הזאר המאוכזב ברקע לצד הכותרת “אזעקה במדריד”. במארקה נכתב על המצב הבעייתי בליגת האלופות, סכנה אמיתית, שריאל חייבת 6 מ-6 בצמד המשחקים הקרובים נגד גלטסראיי. “השלווה הרגילה בליגת האלופות כבר איננה, מצב לא מוכר במדריד”, נכתב. הרקורד הכי גרוע של ריאל ב-24 הפעמים בהן שיחקה בליגת האלופות במתכונת החדשה - ניצחון והפסד. עוד ציינו שכל מה שזידאן כביכול בנה ותיקן בשלושת המשחקים האחרונים - נגוז.

שני העיתונים כמובן התעסקו בטיבו קורטואה. “הוא נושר”, נכתב ב-AS שם פיקפקו באמינות הדיווחים על סחרחורת וכאבים בבטן. הוא ספג חמישה שערים בליגת האלופות משמונה בעיטות בלבד למסגרת והוסיפו שאראולה המצוין לוחץ על מקום בהרכב. במארקה נכתב “לקורטואה יש בעייה עם הברנבאו, ולהיפך”. “הוא בטח לא אשם באהבה הגדולה שקיבל קיילור נאבאס שזכה שלוש פעמים בצ’מפיונס, אך לא הוכיח שהוא ראוי לשחק ולא התחבר”.

ואם כבר קורטואה, מאמן השוערים של נבחרת בלגיה התראיין ואמר: “שני השערים שספג אתמול הם נדירים ולא אופייניים לו, קשה לי להבין מה קרה. אני רואה את ריאל מדריד ולדעתי היא עדיין מחפשת את עצמה. זה נדיר מה שקורה איתו, ריאל צריכה להתייחס לקורטואה אחרת. הוא ילד מיוחד. אצלנו הוא תמיד בטופ. אני חושב שהבוז הוא לא רק אליו ברמה האישית. ריאל רוצה לבנות קבוצה גלאקטית ואין לה זמן לכך והאוהדים מתוסכלים. הוא צריך להמשיך בהרכב. הוא שוער נהדר ועוד יוכיח את עצמו בריאל”.

על אדן הזאר: “הוא זקוק לזמן, אבל ריאל מדריד היא הקבוצה הגדולה בעולם וזה נורמלי שיש לחץ עליו לצד הכמיהה לראות ילדים מוכשרים שמשחקים. הוא לא שמן, אני מכיר אותו מגיל 17, הוא תמיד היה ככה. החולצה הלבנה אולי גורמת לכם לטעות. הוא שחקן נהדר”.

ואם כל זה לא מספיק, הגיע איתות קשה מצידו של נאצ’ו שהוחלף במחצית בשל פציעה בברכו. במועדון פרסמו את דו"ח הפציעה - קרע חלקי באחת מן הרצועות ונראה שנאצ’ו, ששיחק בכל שלושת המשחקים האחרונים - ייעדר בין חודשיים לחודשיים וחצי. עוד פצוע לאוסף. צפוי לחזור רק לקראת 2019. הוא צפוי להחמיץ תשעה משחקי ליגה, עוד שלושה בליגת האלופות וכן את תחילת דרכו של גביע המלך.

במארקה העלו טור דיעה בו הכותב פונה למאמן זינדין זידאן ו מבקש ממנו לוותר על ה-11 הקבועים, ה-“Once De Gala” שכבר לא טובים. “אני עיתונאי חובב ואתה מאמן יוקרתי עם שלוש זכיות בצ’מפיונס מאחורייך וזה לא היה כל כך מזמן. אף אחד לא מכיר את השחקנים שלך כמוכך, אנחנו לא רואים את כל אימונים, אבל זה לא ייאמן…” ואז הוא מתחיל. חבל שויניסיוס ששיחק מעולה נגד אוססונה ואפילו הבקיע, הוכיח כמה חשוב לו כשדמע - לא שיחק בכלל בדרבי. המהירות שלו הייתה יכולה לעזור. לוקאס ואסקס הוא מחליף מפואר, שחקן שנותן הכל, אבל היום הוא לא ראוי להיות בהרכב. והאוהדים כועסים וזידאן אשם בבוז כלפיו. ראמוס ו-ואראן משחקים יחד שנים ועדיין לא מתואמים. מודריץ’ לא עומד בקצב המשחק. בהתקפה חסרים גולים למרות שבנזמה כובש מבעבר. הקבוצה לא עובדת היטב. היריבות מגיעות לברנבאו בקלות. מדובר בויאדוליד, לבאנטה וברוז’. המשחק נגד אוססונה היה יוצא דופן. המועדון שהשארת לאחר הזכייה בקייב כבר איננו. הקהל בברנבאו דורש דברים אחרים. ככה אי אפשר להילחם על התארים".

2 לייקים

הבוז של הקהל ללוקאס

ערב המשחק נגד ברוז’ בליגת האלופות, מרבית אוהדי ריאל מדריד כנראה רצו לראות בהרכב שחקן אחר ב-11 ולא את לוקאס ואסקז בזמן שגארת’ בייל וחאמס רודריגס נותרו מחוץ לסגל. אולי את ויניסיוס ג’וניור, אולי את לוקה יוביץ’ בשינוי מערך, אולי את איסקו ביהלום. מעבר לכך הם חוששים שמעמדו של חאמס ייפגע כשכולם יהיו בריאים. הקולומביאני יכול לשחק גם בכנף לוקאס היה חלש מאוד וכשל בפעולות פשוטות כמו דריבל או הרמה, אבל מן הסתם הקהל מצא לו שעיר לעזאזל. אחרי שהברנבאו שרק בוז לגדולים וטובים ממנו כמו רונאלדו נזאריו, כריסטיאנו רונאלדו, זינדין זידאן, איקר קסיאס ואחרים - הגיע גם תורו של לוקאס. במארקה כתבו על הזה היום: לוקאס ואסקס - כל כך יקר למאמנים אבל זה עולה לו ביוקר מול הקהל" .

המספרים : לוקאס ואסקז - 8 הופעות (ארבע מהן בהרכב הראשון), 362 דקות ושער אחד| ויניסיוס ג’וניור - 7 הופעות (שלוש מהן בהרכב), 313 דקות, שער ובישול| איסקו - 2 הופעות (אחת בהרכב), 82 דקות| לוקה יוביץ’ - 7 הופעות (שתיים בהרכב הראשון), 218 דקות| רודריגו - הופעה אחת (כמחליף), 15 דקות, שער| חאמס רודריגס - 6 הופעות (שלוש מהן בהרכב), 313 דקות, בישול| גארת’ בייל - שש הופעות (כולן בהרכב), 514 דקות, שני שערים ובישול.

"שחקן של ניגודים, של שני עולמות - הגליצאני פתח בהרכב נגד ברוז’ ושוב היו שני עולמות - זה של זידאן וזה של האוהדים. על הדשא ועל הלוח. לוקאס ממשיך להיות שחקן חשוב מאוד עבור המאמן. הוא שחקן קבוצתי, לא יתלונן לעולם על דקות משחק וייתן הכל, לא חשוב מי היריבה ומתי עלה לשחק. מנגד, נמתחת ביקורת על הביצועים שלו, בעיקר לאחרונה, ואין ספק שהוא ירד ביכולתו. לאחרונה עם איבודי הכדור הסתמיים לעגו על הכדרורים הכושלים שלו והטעויות שביצע בהתקפה כשלא הצליח להועיל.

אם לוקאס היה משחק רק עם זידאן אפשר היה לדבר על אובססיה או על יחס מועדף. אלא שהוא פילס את דרכו גם אצל סנטיאגו סולארי (בשלישיית ההתקפה שכללה את בנזמה ו-ויניסיוס, בעוד אסנסיו ובייל לא היו בעניינים), וגם אצל ז’ולן לופטגי. המאמנים מעריכים את העבודה שלו גם באימונים, וזה לא צירוף מקרים שכולם מעריכים אותו. מי הביא אותו? רפא בניטס. לוקאס דואג לעצמו, הוא בקשר חברי קרוב מאוד לסרחיו ראמוס כפי שניתן לראות בסרט של הקפטן. הוא קנה מעמד בקרב השחקנים ואהוב על כולם, מה גם שזו עונתו החמישית והוא מגרד את ה-200 משחקים.

מנגד, שימו לב. בשנה שעברה כבש חמישה שערים ובישל עוד ארבעה ב-47 משחקים - סטטיסטיקה לא טובה. התחושה לעתים היא שהוא לא מסוגל לתת גול גם מהמצב הקורץ ביותר. הוא רחוק מהיכולת שהפגין בעונת הדאבל ההיסטורית בה בישל 14 פעמים, כשאחריה הגיעה העונה הטובה בקריירה עם לא פחות מ-8 שערים, ועוד 16 בישולים - כולל לאסנסיו בניצחון במינכן. העונה הוא שותף בכל המשחקים חוץ מהדרבי.

נכתב שבמועדון היו רוצים לראות שחקנים אחרים אבל אף אחד לא מתערב לידאן. והוא הפך קצת לשעיר לעזאזל. "בקבוצה חסרת פרצופים חדשים, כל דקה שלוקאס משחק עוברת השוואה עם שחקן אחר - ויניסיוס או רודריגו, אלה שנמצאים במועדון, וגם של אלה שהושאלו - קובו במאיורקה או מרטין אודגור בריאל סוסיאדד. האוהדים רואים אותם בכל שבוע בליגה. הם צעירים יותר, רעננים יותר, מרשימים יותר. לוקאס מנגד פותח עוד עונה במדריד מבלי שתפקידו ישתנה. הוא ימשיך לעבוד קשה וינסה לפלס את מקומו. האם הבוז מוצדק?

התגובות לאחר הניצחון על גראנדה

ריאל מדריד השיגה ניצחון חמוץ-מתוק 2:4 על גראנדה, תלוי על מה אתם מסתכלים. “ריאל תמיד סובלת בברנבאו”, נכתב ב מארקה . “ריאל מדריד שוב מבזבזת התחלת משחק מצוינת ונותנת ליריבה לחזור. את המחצית הראשונה צריך לשמר”. עוד ציינו לטובה את השער הרביעי. ב- AS היו מעט יותר אופטימיים וחיוביים - “יותר שערים מאשר פחד”, שם נכתב “ריאל מדריד הייתה מצוינת במחצית הראשונה אך הפעם סבלה מטעות של שחקן יחיד - אראולה שתרם פנדל במתנה”. עוד נכתב על פארטידזו של ואלוורדה וגם שער בכורה של הזאר.

שלושה מנצחים גדולים היו במהלך המשחק כמובן. אדן הזאר שכבש שער בכורה (גארת’ בייל אפילו יצא מהאדישות ובירך אותו ברשתות החברתיות), חאמס רודריגס שהבקיע את הראשון שלו העונה וגם פדה ואלוורדה. במארקה פירגנו לקשר הצעיר ונכתב על רקע הפרסומים על כך שריאל מדריד רוצה לצרף קשר בינואר - “ומה אם יש כבר לזידאן בסגל את הקשר שהוא מחפש?”. הקשר קיבל את הציון הגבוהה 3 כוכבים במארקה. עבור חאמס היה מדובר במעין סגירת מעגל שכן את השער האחרון שלו במדי ריאל הוא כבש בתחילת מאי 2017, במשחק בדיוק נגד אותה היריבה - גראנדה, אם כי השער האחרון שלו בברנבאו היה עוד קודם לכן, בקלאסיקו, כשעלה מהספסל ושער שלו כמעט כפה תיקו בעשרה שחקנים.

ואלוורדה אמר: “ברור שאני שמח לשחק אבל קודם כל על הניצחון. זה יתרום לנו מאוד. אני תמיד מנסה לתת את המקסימום, אני תמיד ארוץ עד שהרגליים לא יוכלו יותר. שיחקנו טוב היום, המאמן נותן לי ביטחון ואני שמח. המאמן עובד איתנו על הלחץ על היריבה”. הקשר לא אהב את הביקורת - “אני לא ממש מבין את הביקורת. עשינו תיקו מאכזב עם ברוז’ ולא היינו טובים בליגת האלופות אבל יש עוד זמן להשתפר ואנחנו מוליכי הטבלה, נרצה להמשיך להתקדם”. הקשר כמובן ישחק עם נבחרת אורוגוואי. זידאן אמר עליו: “אני שמח בשבילו, הוא מתקדם ומשתפר, הוא צומח, תמיד רוצה את הכדור, הוא היה חשוב בשני השערים ואני שמח עבורו”.

זידאן דיבר על הדימיון בין הניצחון לבין המשחק נגד לבאנטה - “אסור להשוות למשחק ההוא, כבר אמרתי שאנחנו משחקים נגד קבוצה שפתחה את העונה טוב והיא במקום השני בטבלה. עשינו טעויות ועלינו לקבל את זה, אבל ידעתי שלא יהיה קל. אני רוצה להחמיא ליריבה. אין היום קבוצות קטנות בספרד כולן חזקות. ברור שאנחנו רוצים להשתפר. מותר לנו להיות מאושרים ממה שאנחנו עושים אבל ברור שאנחנו פרפקציוניסטים. גלטסראיי? נתכונן למשחק הזה בבוא הזמן, היום אנחנו שמחים. חבל על הפציעה”.

על אדן הזאר: “אנחנו צריכים אותו ככה, הוא רוצה להבקיע והוא היה זקוק לשער הזה. ברור שהשער יעזור לו, אנחנו זקוקים לשחקנים הטובים שלנו”. על מודריץ’ - “אני שמח, זה שער נהדר, יש לו את הלהט הזה, הוא כבש נגד גראנדה שער דומה בעונת הבכורה שלי. הוא צריך להעז יותר”. על אראולה: “לא צריך להגיד לו כלום, הוא יודע שהוא עשה טעות גדולה אבל היה לו משחק טוב. הוא כיוון את ההגנה ואני שמח עבורו, הוא חלק מהקבוצה”.

דני קרבחאל דווקא כן דיבר על הבעיות: “אנחנו חייבים לתקן את העניין הזה ולהכריע את המשחקים בבית, בפעם הבאה הנקודות יאבדו. זה כבר קרה נגד לבאנטה. אנחנו עדיין לא מספיק אמינים ובטוחים כנראה, אסור לתת ליריבה לחזור לאחר ניצחון 0:3, אנחנו צריכים להיות ‘רעים’ יותר על המגרש, אבל אנחנו במקום הראשון והתחושה היא טובה”. הוא החמיא להזאר - “הוא עובד קשה, חיכינו לשער שלו, הוא יעזור לנו”. ועל עמדת המגן השמאלי - “כבר שיחקתי שם בעונה שעברה, החבר’ה פצועים, זה בסה"כ להחליף אגב. אפילו כמעט כבשתי”.

הAS כותב (בראש העמוד) שבייל רוצה לעזוב בינואר. טוענים שההוצאה מחוץ לסגל בצ’מפיונס, כשלא היה צריך מנוחה והרגיש מצויין וללא הסברים הייתה הקש ששבר את גב הגמל. זידאן מתייחס אליו לא יפה והוא מרגיש לא מוערך, ידה ידה ידה.

לא יודע, בייל נראה לי מאוד חיובי על המגרש וברשתות החברתיות, והייתי רוצה להאמין שהוא מבין את השבריריות שלו ולמה צריך לתת לו לנוח הרבה, ועובדה שזה מצליח להם.
מצד שני, אם כמו שזה נראה, בייל והסוכן שלו עומדים מאחורי הכתבה הזאת - זה סופר מסריח. מזכיר את הדיבורים אחרי הגמר האחרון. המנוול מנצל תקופה טובה של דקה וחצי בשביל לבוא בדרישות.

כותרות העיתונים הבוקר:

שער ה-AS:

"בייל אומר מספיק" | העיתון בכותרת גדולה לפיה הוולשי החליט לעזוב את ריאל מדריד הקיץ, דווקא לאחר שנלחם בכל כוחו להמשיך בקבוצה על אף שהיה לא רצוי, “זכה” ליחס קשוח מצד המאמן זינדין זידאן והעונה דווקא שיחק טוב כשחקן הרכב קבוע.

הוא לא יכול יותר עם מצבו בריאל מדריד. הפעם מה ששבר את הוולשי היה הדחתו מהסגל מהמשחק נגד ברוז’ בליגת האלופות. נכתב שדווקא בתקופה בה החל לבלוט ולחזור לכושר המשחק שאפיין אותו - המאמן קטע את הרצף על אך שלא סבל משום פציעה ובטח שלא הרגיש עייף. בדיווח הזכירו שוב את הקיץ המטלטל שעבד עליו, על כך שהמועדון עמד לצד המאמן שלא ספר אותו ונידה אותו, ואז סוכנו ג’ונתן ברנט נכנס לפעולה, כשהמועדון אפילו הסכים לשחררו בחינם. אולם, עסקת העברתו לסין נפלה. עוד דבר שמפריע לבייל הוא שהמועדון לא מגן עליו בפני התקשורת, כשאמרו עליו שהוא אוהב יותר גולף מאשר כדורגל לדוגמא. כמו כן, בייל לא מרגיש אהוב מצד הסנטיאגו ברנבאו והיה יכול לחלום רק על יחס ואהדה כמו שזוכים דני קרבחאל, טוני קרוס, לוקה מודריץ’ או חאמס רודריגס. הוא לא מקבל מספיק הערכה על מה שעשה בקבוצה בפרק הזמן שלו שם.

העונה תרם בייל שני שערים ושני בישולים (כולל בישול מבריק במשחק ביום שבת נגד גראנדה) כשבפתח בהרכב בכל שבעת המשחקים בהם שותף - שחקן הרכב מובהק. חוץ מהמשחק נגד ברוז’, הוא החמיץ גם את הניצחון על לבאנטה בליגה (2:3) בשל הכרטיס האדום שספג נגד ויאריאל.

בכתבה אחרת נכתב על התרומה של הקשרים במרכז השדה - עומדים בציפיות בניגוד לשנה שעברה. קאסמירו כבש פעמיים (נגד לבאנטה ושער השיוויון נגד ברוז’), טוני קרוס הפציץ לחיבורים של סלטה במחזור הפתיחה ולוקה מודריץ’ עשה את זה נגד גראנדה במחזור האחרון. בכתבה הציגו את השיפור של החבר’ה באיומים על השער. בעונה שעברה מודריץ’ בעט בכל 69 דקות והעונה עושה זאת כל 41 דקות. אצל קרוס המספרים ממש זהים. קאסמירו, מנגד, בעט בשנה שעברה כל 64.7 דקות והעונה עושהנ את זה כל 72 דקות.

בנושא אחר, הקשר פדה ואלוורדה שלא מרבה לשוחח עם התקשורת - דיבר במסיבת העיתונאים במסגרת נבחרת אורוגוואי וסיפר על תקופתו בריאל מדריד, צמיחתו, העמדה המועדפת עליו ועוד. הוא גילה שבתחילת דרכו היה ביישן והתקשה לנהל שיחה עם חבריו לקבוצה: “אסור לי להיות מרוחק, אני חייב להיות אחד מהצוות, אחד מהחבר’ה. לאט לאט שיניתי את האישיות שלי, דמות אחרת על המגרש ומחוצה לו. הייתי ביישן בתחילת דרכי ובקושי דיברתי עם שאר השחקנים”.

על ההתקדמות שלו: “צריך לדעת לשמור על הרגליים על הקרקע, זה מניע אותך עלבוד קשה ולהמשיך להשתפר וללמוד מכל החברים והשחקנים הגדולים שמקיפים אותי. אתה לא צריך לקרוא יותר מדי מה נכתב בתקשורת, לטוב ולרע. נחמד שמדברים עליי ומחמיאים לי, אבל צריך להישאר צנוע”.

על העמדה על המגרש: “אני יכול לשחק בכל מקום באמצע. זידאן מנסה אותי כ-‘5’ או ‘8’. אני מרגיש בנוח. אני קשר אחורי שאוהב לצאת קדימה ולהגיע לרחבה של היריבה עד כמה שאפשר. הוא מבקש ממני לתת את המיטב שלי, כשהמאמן נותן לך ביטחון זה מאוד עוזר”. על טוני קרוס: “הקולגות עוזרים לי מאוד, הם מייעצים לי. קרוס הוא אחד מהם, הוא האליל שלי, כיף לעקוב אחריו, אני שמח שהוא מייעץ לי, זה ערך שאין לו תחליף. הוא עזר לי מאוד ואני מעריך את זה”.

על החולצה של ריאל מדריד: “כששיחקתי בפיינרול זה היה אתגר עצום עבורי. ללבוש את החולצה של ריאל מדריד זה חלום של כל שחקן, חייב להמשיך להשתפר על המגרש ולהתחזק ברמה המנטאלית”.

לייק 1

לא מאמין שבייל יודע מה זה basta
כנראה אמר משהו באנגלית ולא הובן בגלל המבטא

3 לייקים

יש פרסום בספרד שריאל האריכה לבנזמה את החוזה עד 2022.

https://twitter.com/elchiringuitotv/status/1181355186716983296?s=21

העיתונאי שמדווח על זה לא הכי אמין, אז אני מקווה שזאת טעות. למרות שההיגיון אומר שפלורנטינו וזידאן ישמחו להאריך לבנזמה את החוזה.

כל הקיץ אמרו לו באנגלית בריטית שלא מעוניינים בו, ניסו להפטר ממנו בכל דרך אפשרית והוא נשאר דבוק כמו קרציה, אז מה ששבר אותו זה הוצאה מחוץ לסגל נגד ברוז׳?!

לא נשמע לי אמין אבל אם זה נכון, הוא בנאדם מוזר מאוד.

למה לא? בקיץ היה לו ערך מיני אלי כמו שלא היה לו מעולם. עכשיו אחרי פתיחת עונה טובה חזר לו הערך ולכן יהיה ביקוש לבייל להגיע למקומות אליהם רצה.
אם בקיץ קבוצות סיניות לא היו מוכנות לשלם אז היום כן, אם קבוצות אנגליות חששו אז היום הן יתנו לו הזדמנות.

רוברטו קרלוס מדבר על תקופת הגלאקטיקוס

המגן השמאלי בן ה-46, אחד השחקנים האהובים ביותר בריאל מדריד איי-פעם, התארח אצל ויטור באיה והעניק ראיון מרתק לערוץ 11 בפורטוגל בו דיבר על תקופת הגלאקטיקוס. על אף שהמגן לא הואשם על ידי התקשורת לאורך השנים בחוסר מקצוענות או חיבה מוגזמת לחיי הלילה, הוא מספר סודות מרתקים מחדר ההלבשה ובעיקר על החוקים של כל מאמן, נאמר זאת כך. קודם כל הוא סיפר שאביו העריץ את הזמר הברזילאי ועל כן הגיע זמו.

האווירה בקבוצה : “האווירה בחדר ההלבשה, האווירה במלון, הייתה אווירה מדהימה בחדר ההלבשה. אני מתגעגע לזה, גם לרגעים באוטובוס לפני משחקים גדולים, כדורגל זה דבר נפלא”.

הקשר עם ויסנטה דל בוסקה : “הוא היה כמו חבר, לא היה צורך בחוקים, השחקנים ידעו המ עליהם לעשות. הוא הבין אותנו בצורה מושלמת. האימונים של יום שני, ולפעמים ימי שלישי היו בשעה 17:00. הוא לא קבע אותם ב-11:00 כי ידע שאף אחד לא יוכל להגיע”.

על חוסה אנטוניו קמאצ’ו : “הייתה לנו מערכת יחסים טובה עם כל המאמנים. הוא הגיע לחדר ההלבשה, בירך את כולם, היה רציני מאוד, ידענו על ההיסטוריה שלו במועדון. הסתכלתי לראות מה הוא עומד לומר. הוא אמר: ‘רוצה לראות את כולם מחר בשעה 07:00 בבוקר’. בדרך כלל התאמנו ב-10:30. דיברנו איתו דרך הקפטנים כדי לנסות לשנות את לוח הזמנים”.

על ואנדרליי לושמבורגו : “גם איתו קרה משהו דומה. במשחק הליגה השני שלנו יחד, השארנו את התיקים בחדר ולפני ארוחת הערב הייתה בירה ויין על השולחן. תמיד היו שני בקבוקים, אני ורונאלדו אמרנו: ‘בוס, האנשים האלה, יש לנו מנהגים, אתה תראה את זה, נסה לאפשר לנו חופש ולא לשנות את הכל, אל תוריד אותם’. מה הוא עשה? הסיר תחילה את הבירה ולאחר מכן את בקבוק היין. זה נמשך שלושה חודשים”.

הכוח של חדר ההלבשה : “אני חושב היום במבט לאחור איך ייתכן שעשינו כל כך הרבה ‘שטויות’. בסיום כל משחק להרבה שחקנים היה מטוס פרטי שהחזיר אותם לשדה התעופה בראחס במדריד. כך היה עם בקהאם, גם לפיגו, זידאן, רונאלדו. וכעבור יומיים היינו צריכים להתאמן. התפללתי שהמשחקים יהיו בשבת כדי שאהיה מסוגל לנסוע לראות פורמולה1 ביום ראשון. היה טירוף”.

הגעתו לריאל מדריד : “אהיה אסיר תודה לאינטר. לורנצו סאנז הביא אותי, זה היה נורא, לא היה מספיק כסף לשלם לשחקנים. פלורנטינו הגיע ואירגן את המועדון. הוא שילם הרבה כסף בזמן אחר. הוא הביא את הגלאקטיקוס - פיגו, זידאן, רונאלדו, בקהאם”.

על כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי : “הם כמו אאוסביו ומראדונה בעבר, זינדין זידאן. יש לי אהבה ענקית לכריסטיאנו. איש לא רצה שיעזוב את ריאל מדריד. חשבתי שהוא היה משוגע כשאמר שהוא עוזב. הוא היה הכל בריאל מדריד וגם זכה בהכל”.

על רונאלדו פנומנו : “הכרתי אותו בשנת 1993. מאז, בכל משחק של הנבחרת או של ריאל מדריד - ישנו באותו חדר במלון. ישנתי יותר פעמים עם רונאלדו מאשר עם אשתי”.

3 לייקים

נשמע פשוט מזעזע, סטייל סיפורי מילואים הזויים מהדור הקודם.

image

ביום שלישי יפורסם ראיון מרתק שהעניק קאסמירו לחורחה ואלדאנו ובינתיים בספרד חשפו קטע קצר בו מדבר הקשר על תחילת הדרך הלא פשוטה עם זידאן.

קאסמירו אמר על האופי שלו - “לא אכפת לי שזו הדקה ה-12 או הדקה ה-90, אני תמיד הולך על הכדור האחרון כאילו שזה צלחת אוכל, אני תמיד הולך כאילו זה הכדור האחרון”. "אני זוכר כשמתי שזיזו הגיע לא שיחקתי בחמשת המשחקים האחרונים וחשבתי לעצמי איך זה יכול להיות שהוא משבח אותי כל כך הרבה אבל אני לא משחק. הלכתי למשרד שלו ואמרתי לו ‘זה לא יכול להימשך, אני רוצה לשחק ולהיות שחקן חשוב’. אני זוכר היטב שהוא ענה לי במילים האלה: ‘מירו - תירגע, כשאתה תתחיל לשחק אתה לא תפסיק’.

בינואר ובפברואר, בתשעת המשחקים הראשונים של זידאן, הקשר האחורי שותף פעמיים בלבד וכמחליף - 20 דקות במהלך הניצחון על אספניול ודקה אחת נגד רומא במשחק הראשון בשמינית גמר ליגת האלופות. אבל השאר היסטוריה. הוא רשם 123 הופעות עם זיזו, 113 מהן בהרכב…

בנושא אחר - במארקה כתבו טור דיעה על דבריו של רוברטו קרלוס וכינו אותם “גול עצמי” על אף שתמיד יישאר אגדה בברנבאו בזכות המשחק ההתקפי היוצא דופן, הגולים המדהימים והחיוך. עוד נכתב “מה היה קורה אם”. מה היה קורה אם הכוכבים הגדולים האלה היו קצת יותר רציניים, מקצועניים ורעבים ואפילו מנסים להתאמן בשבע בבוקר כי המאמן מצא לנכון. אולי הקבוצה ההיא הייתה יותר אימתנית?


אני גדלתי על ריאל מדריד של הגלאקטיקוס ופה אפילו צחקו עליי שאני חושב שהיו ‘פרפרים עפים’ מעל הברנבאו אז. זו הייתה קבוצה סופר-מיוחדת ואין כמו אהבה ראשונה. אבל לצד כל הבאז אמרתי שהם לא ניצחו מספיק וגם ראול אמר את זה לא פעם. דעתכם?

לייק 1

הבצורת של יוביץ’ בהשוואה לאחרים

לוקה יוביץ’ והשער הראשון - ההמתנה הארוכה ביותר בשנים האחרונות בריאל מדריד, כך כתבו במארקה על החלוץ הסרבי שהגיע בקיץ בתמורה ל-60 מיליון יורו בקול תרועה רמה לאחר שכבש 27 שערים במדי איינטרכט פרנקפורט בעונה שעברה וסביר להניח שלא האמין שלא יצליח לכבוש עד עתה. החלוץ פתח בהרכב פעמיים העונה - נגד ויאריאל ונגד אוססונה ובמשחק נגד הקבוצה מריינו דה נאברה אף כבש שער אך זה נפסל בשל התערבות ה-VAR, עניין של סנטימטרים, וכך החלוץ נותר חסר מזל והוא מחכה כבר 56 ימים לשער (מאז ששותף כמחליף נגד סלטה ויגו בבלאידוס במחזור פתיחת העונה).

במאה ה-21 ריאל מדריד התהדרה תמיד בחלוצים גדולים, מרונאלדו-פנומנו ועד קארים בנזמה, גם כאלה שהיוו אפיזודה חולפת כמו עמנואל אדבאיור, קלאס יאן הונטלאר וצ’יצ’ריטו. גם כאלה שהגיעו באמצע העונה הראו די מהר מדוע - הם כובשים שערים. החלוץ ידע שלא יהיה לו קל לקבל דקות שכן בנזמה הוא החלוץ המועדף בהיררכיה ופתח את העונה עם פציעה במשחקי ההכנה, עם זאת, הוא קיבל דקות.

עוד נכתב על כך שהסרבי לא כבש מאז ה-10 ביוני מול ליטא וסבל מתקופה רעה גם בנבחרת הצעירה, כשהשער האחרון שלו במדי הקבוצות היה נגד צ’לסי ואדן הזאר בחצי גמר הליגה האירופית בתשעה במאי. בסה"כ החלוץ רשם 532 דקות ללא שער כפי שמתאר הגרף כאן . אגב, באותה תקופה הוא רשם 4 ניצחונות לעומת 6 הפסדים יחד עם עוד 4 תוצאות תיקו.

רונאלדו נזאריו כבש צמד בהופעת הבכורה שלו - נגד אלבס ב-2002/03, כריסטיאנו רונאלדו הבקיע במחזור הפתיחה נגד דפורטיבו לה קורוניה ב-2009/10 בפנדל וגם מריאנו חלק מהחבורה המנצחת כשכבש בבעיטה לחיבורים נגד רומא בליגת האלופות. יוביץ’ מנגד, רושם את ההמתנה הארוכה ביותר מבין החלוצים.

בורחה מאיורל, צ’יצ’ריטו, חאבייר סביולה, ג’וליו בפטיסטה ואלברו מוראטה, כולם הגיעו על תקן מחליפים ואף אחד מהם לא היה זקוק ליותר משלושה משחקים כדי להבקיע, ולא יותר מ-200 דקות. רוברטו סולדאדו למשל היה זקוק ל-147 ימים, שמונה הופעות ו-205 דקות עד שהבקיע. מייקל אואן כבש אחרי שבעה משחקים, 291 דקות ו-51 ימים, מול ולנסיה בברנבאו במחזור השמיני. גונסאלו היגואין למשל היה זקוק לתשעה משחקים ולהמון זמן - 669 דקות, עד שכבש את שער הבכורה - נגד אתלטיקו מדריד.

רוד ואן ניסטלרוי כבש במשחקו השני בקבוצה, כשהבקיע שלושער נגד לבאנטה במחזור השני בליגה. ג’וליו בפטיסטה כבש בברנבאו נגד סלטה ויגו במחזור השני בעונת 2005/06, אחרי 134 דקות בלבד. קארים בנזמה עשה זאת במשחקו השלישי במועדון הנה הרקורד המלא של החלוצים שלנו. מנגד נכתב גם את העונה שעברה יוביץ’ פתח בנמנום מסוים, חיכה עד למחזור השישי בבונדסליגה כדי לכבוש (39 ימים). למרות שהוא מאוכזב - יש לו עוד זמן…

לייק 1

לקראת סיום העשור השני למאה, אתר Goal בוחר את הרכב העשור, עם לא פחות מחמישה (!) שחקני שדה של ריאל מדריד:

מערכת המגזין מצדיקה את הבחירה לאור כך שהיה להם קריטריון ברור של הצטיינות לאורך כל העשור, ולא רק חלקו (מה שמסביר השארה בחוץ של צ’אבי ואינייסטה).

האמת, אילו הייתי נדרש לבחור הרכב בעצמי הוא היה מאוד דומה. ככל הנראה שהייתי בוחר בקשר נוסף במקום לבנדובסקי, בקשר אחר במקום סילבה ובבלם שונה מראמוס או וראן. אבל בסך הכל הרכב מובן לחלוטין שהם בחרו.

פעם ראיתי הרכב שנה/עשור/חומש כלשהו, שלא כלל את דני אלבס. נשבע.

6 לייקים

גם לפה הכסף של פלורנטינו מגיע, לא יאומן!

2 לייקים

איך סילבה במקום מודריץ’ ? ואיך לבנדובסקי במקום סווארז ?

קטנוניות נוראית וגם אוף טופיק, אבל בכל זאת: העשור השני של המאה מסתיים בדצמבר 2020.

לגבי ההרכב - קרוס הוא ממש לא כוס התה שלי, הייתי מכניס את מודריץ’ במקומו, אבל אין ספק שברמת ההישגים הקבוצתיים הוא חווה יופי של עשור. ראמוס היה חלש אינדווידואלית לאורך לפחות שליש מהעשור הזה, אבל אותו סיפור של קרוס רק על ספידים + דמות סופר מרכזית בספרד ומדריד היסטוריות. אגוארו\סוארז יכל להשתחל בקלות במקום לבנדובסקי. דני אלבס בפנסיה כבר תקופה, אבל קשה לחשוב על תחליף.

עם כל אלה - מסכים שזה הרכב הגיוני לחלוטין. מרסלו קונצנזוס כמעט כמו כריסטיאנו ומסי.

אני חושב שכל העשור הזה מאופיין בכלל בירידה מסוימת באיכות הבלמים ומעבר להערצתי לראמוס - אפשר לחיות עם זה בשלום. הוא כמעט תמיד הגיע למשחקים הגדולים וזה משמעותי, היה חלק גם מהצלחות בלתי רגילות בנבחרת. אפשר היה לבחור באיזה בונוצ’י או קייליני שמשייטים להם לאליפויות קלות באיטליה. איך כבר הרבה שחקני הגנה כמו קנבארו, נסטה, מאלדיני, אתם מבינים את הרף.
מידת ההשפעה של מרסלו מטורפת וכך גם של דני אלבס, שלם עם בחירתם ויסלחו לי מועמדים אחרים כמו פיליפ להאם או משהו, אלבס הוא בן זונה גדול שהייתי רוצה בקבוצה שלי.

טוני קרוס או לוקה מודריץ’? לא ממש משנה. לקרוס יש את היתרון של שנים בבאיירן וגם נבחרת דומיננטית מן הסתם. אגוארו או לבנדובסקי? קצת קשה לי עם האחרון משום שנראה שחוץ מהרביעייה דווקא על הפרצוף שלנו - הוא לא מביא ערך מוסף בצ’מפיונס אבל זה טורניר שקון לא ממש הגיע אליו.