דבר התקשורת :: Rueda de prensa

אלה שערים שאנחנו רוצים לראות

כי אין כל כך שערים מסוג אחר

שני דברים על סדר היום:

קודם כל שימו לב לשער החגיגי של ה-AS, השחקנים שיכולים לחזק אותנו בעונה הבאה ובזו שאחריה - “אפשרות החזרה” - קובו, מרטין אודגורד, דני סבאיוס, אשרף חכימי, סרחיו רגילון. מדובר על תוכנית חידוש שתגיע ללא עלות כשהכסף הגדול יתפנה לקיליאן אמבפה, כפי שהראה השער החגיגי מאתמול. מי מהם יהווה חיזוק משמעותי לסגל?| גם רודריגו זכה למחמאות גדולות ובכלל השבוע הגדול שלו הסתיים עם בשורה משמחת - זימון בכורה לסגל נבחרת ברזיל הבוגרת לצמד משחקי הידידות הקרובים.

דבר נוסף, כחלק מהדיון שהתפתח כאן - אין מחץ - ההתקפה החלשה ביותר מזה 15 שנה, צריך לחזור אחורה בזמן עד לעונת 2004/05. ריאל מדריד 2019/20 כבשה 19 שערים בלבד ב-12 משחקים (1.58 שערים למשחק) - שער אחד יותר מהעונה שעברה בה נקלענו לרצף שלילי עם ז’ולו לופטגי, אבל עדיין מספרים נוראיים. ב-AS הציגו את המספרים המלאים כלומר כמה שערים כבשה ריאל ב-12 משחקיה הראשונים בכל עונה, ממוצע השערים וגם מה היה המצב בסיום העונה. קל לראות שעונת 2011/12 היא הטובה מכולן עם שלושה שערים בממוצע למשחק - הן לאחר 12 משחקים (36 שערים) והן בסיום העונה. עונות 14/15 וכן 16/17 (החלה מצוין עד שהיה מעצור מראות על 35 שערי זכות ו-34 בהתאמה, ועונתו האחרונה של כריסטיאנו החלה עם 26 שערים וגם הציגה ירידה במספרים. ב-2004/05 הרקורד של ריאל היה עלוב עם 15 שערים בלבד, היא כבשה רק ארבעה שערים בשלושת מחזורי הליגה הראשונים והובסה נגד באייר לברקוזן בליגת האלופות.

המצב השנה עגום מאוד גם ביחס לעונות כמו 2006/07 (23 שערים) כשהייתה בעייה קשה בהתקפה למרות היכולת של רוד ואן ניסטלרוי, או עונת 2005/06 (25 שערים). נקודה נוספת היא שמבחינת לוח המשחקים אין משהו יוצא דופן פ.ס.ז’, סביליה ואתלטיקו מדריד בחוץ הן יריבות לא קלות אבל בכל עונה בשלב הזה כבר היו אתגרים.

טבלה שנייה הציגה כמה הזדמנויות ריאל מדריד צריכה בשביל לכבוש. העונה איימה ריאל 211 פעמים על השער שזה אמנם הרקורד הנמוך ביותר בעשור האחרון, ועדיין המספרים גרועים. רק רבע מהאיומים הלכו למסגרת (ב-2014-15 המספרים עומדים על 40% לדוגמא), וריאל זקוקה ל-11.11 מצבים כדי לכבוש. בשנה שעברה, אם זה מנחם מישהו - המצב עמד על 13 איומים. בעונת 2014-15 ריאל הייתה זקוקה ל-6.2 מצבים ובעונת האליפות עם מוריניו גם כן רקורד נפלא - 7.35 איומים כדי לכבוש. בעונתו האחרונה של רונאלדו - 8.85

אני רוצה להעלות כאן נקודה - אף אחד מאלה שאמורים לחזור לא ממש גורם לי להצית את הדימיון ואני לא מתייחס לשמועות על אמבפה.

בנוגע להווה שלנו - באמת תחושה איומה בגלל ההתקפה, אתה חושב שזה יתחבר לאט לאט וזה לא קורה, אני זוכר את האופטימיות שלי לקראת פאריס כאשר חאמס שיחק מתחת לבייל-בנזמה-הזאר ואתם יודעים איך זה נגמר.
ובחזרה לעבר - המספרים המטורפים האלה גורמים לי להעריך עוד יותר את הקבוצה ההיא של אז, לא רק כריסטיאנו שהוא אלוהים אלא מעבר. כנראה שה-M-S-N שהיו גם קטלניים אולי קצת יותר ובעיקר אסתטיים יותר - גרמו לנו לעשות לקבוצה הזו עוול (זוכרים את הסוף - את ההחמצות בקלאסיקו והקושי ליצור מצבים נגד יובנטוס).

אודגור עדיף על איסקו וכנראה גם על חאמס. הוא לא רק מוכשר הוא גם סוס עבודה שרץ הכי הרבה בסוסיאדד, עושה לחץ וזוכה בכדורים. הוא ישדרג את הקישור האנמי שלנו ביצירתיות ומוסר עבודה. אודגור הצהיר כבר שהוא נשאר בסוסיאדד שנתיים וגם ההשאלה מתחדשת אוטומטית לפי דקות משחק. אז קשה לי לראות אותנו מצליחים להחזיר אותו הקיץ.

רגילון עדיף על מרסלו וראינו את זה כבר בעונה שעברה. העונה הוא עשה עוד התקדמות בסביליה.

קובו מוכשר יותר מלוקאס אבל עדיף להמשיך להשאיל אותו לעוד עונה. מוקדם מידי להחזיר אותו.

סבאיוס שחקן טוב אבל אני חושב שאנחנו צריכים שדרוג יותר משמעותי ממנו לקישור. החלום שלי - קאנטה או פביאן רואיז. אני מקווה שסבאיוס ייתן עונה טובה בארסנל ויהיה אפשר למכור אותו בלפחות 40 מיליון יורו.

אשרף עדיף על אודריוסולה ויכול לתת גם לקרבחאל פייט רציני על מקום בהרכב. מבחינה התקפית הוא עולה על שניהם בגדול. הגנתית יש לו עוד מה לשפר. קרבחאל לא ברמה של לפני שנתיים-שלוש. בנוסף אשרף הראה שהוא יכול לשחק גם כמגן שמאלי, וקשר באגף. שידרוג רציני לסגל.

הייתי מחזיר גם את ואייחו בתור בלם רביעי במקום נאצ’ו.

כל זה התחלה טובה לשדרוג ורענון. כמובן שבלי חלוץ קילר לא עשינו מספיק, לא רואה את אמבפה מגיע הקיץ.

אתה גורם לי להרגיש שיש לנו סגל שווה ערך לזה של הפועל רעננה…כל שחקן שלא משחק בריאל עדיף על כל שחקן שמשחק בריאל.

מי זה ראינו ומה ראינו בדיוק? הגנתית הוא אולי יותר טוב (אולי) למרסלו יש ערך מוסף שמעטים השחקנים בעולם שתקבל את זה מהם. ההשוואה הזאת הייתה מביכה גם את רגילון לדעתי.

חצי גמר ליגת האלופות נגד באיירן מינכן, אתה פותח עם רגילון או מרסלו?

אל תתנו לנוסטלגיה להשלות אתכם. עם כל האהבה מרסלו היום הוא בגדר חצי שחקן עבר.
התקפית הוא עדיין יכול להרשים פה ושם, בעיקר מול קבוצות חלשות. מבחינת הגנה ומבחינת אתלטיות הוא כבר לא ברמה של ריאל. עצוב, אבל זאת האמת. בנבחרת ברזיל כבר הפנימו את זה. הגיע הזמן שגם אנחנו נשלים עם המצב.

רגילון אמנם לא יצירתי בהתקפה כמו מרסלו בשיאו אבל יש לו מה לתת גם בחלק ההתקפי. העונה יש לו שער ובישול. למרסלו יש בישול אחד.

אני מאוד מבסוט על המושאלים שלנו. בעיקר אשרף, אודגור ורגילון. לדעתי הם יותר טובים מאודריוסולה, איסקו ומרסלו בכושרם הנוכחי.

אל תתן לאהבת הצעירים שלך להשלות אותך. לא כל מי שמתחת לגיל 20 ויש לו שתי רגליים יכול לשחק בריאל מדריד.

ורגילון כבר בן 23, עוד קצת ונצטרך להחליף אותו בילד אחר.

אנחנו צריכים לעבור תהליך של בנייה מחדש כי רוב הכוכבים שלנו מיצו את עצמם בקבוצה. יש פה הרבה שחקנים שהם שבעים או סתם אחרי השיא. אם רוצים לבנות פה קבוצה חדשה אז ברור שעדיף מגן בן 23 שמשחק מצוין וגם זומן לנבחרת ספרד, על פני מגן שעבר את גיל 31 וכבר לא מוזמן לנבחרת שלו.

אודגור הצעיר משחק יותר חכם מאיסקו. אשרף לא עדיף על אודריוסולה? רגילון לא עדיף על מרסלו אם אתה רוצה להתחיל פה משהו חדש? הם לא סתם “צעירים”, הם משחקים מצוין.

כשאני מסתכל קדימה על איך צריך לבנות סגל שירוץ פה כמה שנים, אז אין לי ספק שהייתי מעדיף את
אודגור במקום איסקו
אשרף במקום אודריוסולה
ואלוורדה במקום מודריץ’
ויניסיוס, ברהים ורודריגו במקום בייל ולוקאס
ואייחו במקום נאצ’ו

צריך להבריא את הקבוצה וזה הבסיס לתחילת המהלך.
כמובן שצריך להנחית פה שני תותחי על - חלוץ במקום בנזמה, ועוד קשר אמצע איכותי.

הקבוצה הזאת זקוקה נואשות למהפכה. כמה עונות זוועתיות צריך לעבור כדי להפנים את זה? בייל, מרסלו, מודריץ’, ראמוס, בנזמה, איסקו, לוקאס, אודריוסולה ונאצ’ו צריכים לעזוב בשנתיים הקרובות. היה עדיף לעשות את זה על פני 3 עונות אבל ביזבזנו את הקיץ האחרון.

היי אני חדש פה אני קורא כבר 5 שנים בערך אבל החלטתי שהגיע הזמן להצטרף אז היי :slightly_smiling_face: אני אוהד ריאל מאז שאני זוכר את עצמי בערך…וכמו ש @Santi_Yago אמר פה לפניי צריך לבצע פה מהפכה…אנחנו צריכים לשחק עם שיטה, הקבוצה משחקת כאילו עדיין יש לנו את כריסטיאנו ברחבה שיכניס את הכדור לרשת…נמאס לי מאיסקו, זה לא אותו שחקן מ2017 ונמאס לי כבר ממנ ו, פשוט תוקע את קבוצה וכבר לא לרמה של ריאל. חאמס צריך להישאר, הוא מביא מספרים ויש לו ראיית משחק משובחת, למרות שלא בטוח אם הוא יהיה חרוץ מספיק ולא בטוח שהוא יהיה הדבק שיחבר את ההגנה וההתקפה אבל שיש שחקן כזה בספסל זה מבורך. אני בהחלט מעדיף אותו בעשרות מונים על איסקו. המשולש של מודריץ’ קרוס קאסימירו כבר חלוד. קאסימירו פנטסטי, ולמרות שקרוס מזכיר נשכחות אני רוצה רענון, משהו חדש… אני כבר לא סומך על מודריץ’, והחלום שלי זה משולש קישור עם פדה/אדוגארד, פוגבה/אריקסן וקאסימירו, זו הדרך היחידה לדעתי להעמיד קישור שיכול לתת פייט לקישור המפחיד של ברצלונה (בוסקטס - דה יונג - ארתור), וכמובן להביא רכש מוכח להתקפה שישילים את הטריו החדשה, אני לעולם לא אסמוך על ויניסיוס, לפחות לא עכשיו, יוביץ’ לא משכנע אותי בכלל, אי אפשר לדעת מה נקבל מגארת’ בייל והוא כנראה יעזוב, ואני מפחד שרודריגו לא יהיה יציב, כמובן שאמבפה זה היהלום שבכתר של כל הפרויקט הזה אבל אני אקבל בברכה את ניימאר או גלאקטיקו אחר. כמובן להביא שוער במקום קורטואה (זידאן, מה עבר לך בראש ששלחת את נבאס לפריז ועוד ב10 מיליון? ונדלג שנייה על זה שקורטואה פח אשפה, אם כבר לשלוח את נבאס לפריז אז לא עדיף לנסות לדחוף להם טרייד על קיליאן או ניימאר?). להגנה אתן עוד צ’אנס למרות שלא אהיה עצוב אם יחזירו את אשרף שהתפתח לשחקן נהדר בבורוסיה.

אני חושב שהבנת לא נכון, פריז עשו לנו טובה שהם לקחו את נאבס, שום קבוצה לא הייתה מעוניינת בו. לא היינו בדיוק בעמדה לדרוש מהם את אחד הכוכבים שלהם בתמורה לשוער המחליף שלנו.

אין ספק, רק שמי שצריך להחליף אותם הם כוכבים אחרים. אולי יצליח להשתחל אחד מהצעירים אם יהיה לו מזל, אולי עוד אחד יוכל לתפוס מקום ברוטציה. החלום שלך בו כולםםם טובים ומוכשרים וטובים יותר מהשחקנים מהטובים בעולם עד לפני שנה הוא הזוי. ולא משנה לאיזה נבחרת הם מוזמנים. מרסלו יהיה עדיף על רגילון גם כשיבוא לארץ למשחק השלום עוד עשרים שנה, זה לא אותו סדר גודל בכלל.

עוד דבר, בשביל להיות טוב מספיק ומשמעותי בריאל מדריד לא מספיק לאשרף להיות טוב מאודריוסולה, למיליטאו להיות טוב מנאצ׳ו ולויניסיוס להיות טוב מלוקאס. זה דבר שאתה מפספס לדעתי. זה לא מאוד משנה אם אודגור יותר טוב מאיסקו או חאמס הנוכחיים - הוא צריך להיות טוב כמוהם בשיאם. אחרת עדיף לכולם שהוא ימשיך בסוסיאדד ואנחנו נמשיך לרדוף אחרי פוגבה.

כותרות העיתונים הבוקר:

שער ה-AS:

"זידאן מחפש את ה-11 שלו" | המאמן לא חזר עד היום ב-12 המשחקים על אותו הרכב פעמיים ברציפות והחליף שלושה מערכים - 4:3:3, 4:4:2 עם שני חלוצים וגם מערך יהלום. סימני השאלה - שחקן ההתקפה בכנף ימין לאור הפציעות של גארת’ בייל, הפרטנר של סרחיו ראמוס והמגן השמאלי - מרסלו או פרלאן מנדי, וגם הקשר השלישי באמצע לצד טוני קרוס וקאסמירו.

כמובן שישנן פציעות רבות, שיקולי רוטציות וגם שינויים טקטים או דברים בלתי צפויים, אבל ברור שהמאמן טרם הצליח לגבש את ההרכב האידיאלי שלו בניגוד לשנים הקודמות. ב-AS בדקו את ההרכבים בין מחזור הפתיחה בליגה ובין המשחק נגד מאיורקה ומצאו ארבעה שינויים: מיליטאו במקום ואראן, איסקו במקום קרוס, חאמס במקום מודריץ’ ויוביץ’ במקום בייל. קורטואה, ראמוס, קאסמירו ובנזמה שיחקו בשני המשחקים. גם בליגת האלופות היו ארבעה שינויים בהשוואה למשחקים נגד ברוז’ וגלטסראיי. פדה ואלוורדה קיבל אשראי בדרבי נגד אתלטיקו וכן הצטיין בטורקיה, והוא פתח בהרכב ארבע פעמים. אף שחקן לא פתח בהרכב ב-12 משחקים. ראמוס וקאסמירו מובילים עם 10 פעמים. בנזמה וקרוס עם 9 משחקים בהרכב. חאמס, ואלוורדה, ויניסיוס ואודריוסולה פתחו ארבע פעמים. יוביץ’ ולוקאס עם 3.

זידאן לא דמיין לעצמו ששחקנים כמו הזאר, שפתח את העונה פצוע ושיחק רק במחזור החמישי נגד לבאנטה, בייל או מודריץ’ - לא יוכלו לשחק במחצית מהמשחקים. הזאר פתח רק שש פעמים - שלוש בליגה ובכל המשחקים בצ’מפיונס. מודריץ’ פתח בהרכב בליגה פעם אחת בלבד - במחזור הפתיחה. לאחר מכן סבל מהשעייה ופציעה. הוא גם שיחק נגד ברוז’ ואיכזב בגדול. יש באמתחתו 246 דקות. בייל שותף בשבעה משחקים ורשם 597 דקות. הוא החמיץ את שני משחקי הצ’מפיונס האחרונים בגלל פציעה וכן את המשחק נגד מאיורקה, קיבל מנוחה נגד אוסוסנה בליגה ונעדר נגד לבאנטה בשל הרחקה.

עוד נושאים:

בספרד נכתב על הבצורת של בייל בברנבאו . בייל לא כבש במשחק בית נגד ה-16 במרץ, אז במשחק החזרה של זידאן לקווים גברה ריאל 0:2 על סלטה ויגו. “אם יש משהו שבייל לא עשה זמן רב - זה להבקיע בברנבאו. מה שהיה אמור להיות רגיל עבור אוהדי ריאל - לא קרה כבר שבעה חודשים, 178 ימים”, נכתב במארקה". בעונת 2015/16 לדוגמא הוא כבש 14 שערים בבית. נכתב שבייל החל את העונה טוב אך הצמד שלו היה נגד ויאריאל במשחק חוץ. השחקן חוזר לאימונים לאור הפציעה ממנה סבל במשחקי הנבחרת והוא יקווה לשבור את הבצורת נגד לגאנס - 359 דקות בסה"כ. בעונה שעברה כבש שלושה שערי ליגה בלבד בברנבאו (וארבעה בסה"כ, יחד עם השער נגד רומא בצ’מפיונס) בניגוד ל-18 של בנזמה לדוגמא. מאז המשחק נגד ויאריאל, נערכו עשרה משחקי בית אם כי בייל שותף רק בחמישה.

מאז שחזר לקווים בריאל מדריד לא הצליח זידאן לחבר שלושה ניצחונות רצופים. זה לא קרה בסיום העונה שעברה הקודר כשבעיקר הייתה בעייה במשחקי החוץ. ב-2017/18 רשמה ריאל רצף של שישה ניצחונות בין חודש מרץ ועד אפריל כולל דאבל על פ.ס.ז’ ו-0:3 מוחץ באיטליה על יובה.

וגם: דחיית הקלאסיקו העניקה את המנוחה ש קאסמירו היה כל כך זקוק לה לאחר 1383 דקות ששיחק השנה בקבוצה ובנבחרת. “לא חשוב אם מדובר במשחק של ריאל מדריד או נבחרת ברזיל, האם מדובר במשחק חשוב או משחק ידידות ומהן ההתפתחויות על כר הדשא - צ’יצ’ה וזידאן תמיד יגידו: קאסמירו ועוד עשרה”. הקשר השלים 360 דקות בארבעת משחקיה האחרונים של ברזיל ובמדי ריאל זכה למנוחה רק נגד לבאנטה, כשהוחלף בדקה ה-60.

ואגב, בחזרה לדבריו של ואלדאנו על ראול: ראול עצמו החל את דרכו רק הקיץ כמאמן קבוצת המילואים ודווקא אתמול ספג הפסד ביתי ראשון. ראול היה נרגש מהדברים ואמר: "היחסים שלי איתו תמיד היה מיוחדים, בטח כשבשבוע הבא יחלפו 25 שנה מאז הופעת הבכורה שלי בריאל מדריד. זוהי דעתו האישית וזה מרגש, אני מנסה להרוויח את האפשרות הזו בעתיד. הדבר היחיד שאני יכול לעשות הוא להמשיך לעבוד. אני שמח להיות בבית, במועדון שלי, ובעתיד נראה מה יהיה. אני ממוקד בקסטיליה ורוצה להחדיר את הערכים של ריאל מדריד בשחקנים האלה.

29 פוסטים אוחדו לנושא קיים: דיון ההעברות והפנטזיות :: אריקסן בינואר?

בייל חזר למדריד אתמול בלילה מהטיול המסתורי ללונדון. הכתבים שחיכו לו בשדה התעופה לא קיבלו ממנו מילה, כצפוי.

שער ה-AS הבוקר: יש לו קבוצה , זינדין זידאן מצא את ה-11 הקבועים שלו וחזר על אותו הרכב בפעם הראשונה העונה. רודריגו בכנף ימין ופדה ואלוורדה הקשר השלישי, על חשבונו של מודריץ’.

באתר דווח גם כי ויניסיוס דוחה כל אפשרות לעזוב את הקבוצה בהשאלה בינואר על אף שזה לא סוד שהתקשה למצוא את מקומו בינתיים. הוא נעזר בפסיכולוג צמוד וכן עובד על הפיזיות המתאימה לשחקן בריאל מדריד. הוא יודע שבגילו הצעיר, על אחת כמה וכמה בקבוצה גדולה - יש עליות ומורדות. העונה ויניסיוס שותף לתשעה משחקים - 6 בליגה ו-3 בצ’מפיונס, כבש נגד אוססונה ובישל נגד לבאנטה ורשם 405 דקות. הוא פתח בהרכב שלוש פעמים - כולן במשחקי הליגה. נותר פעמיים על הספסל ופעמיים נוספות לא נכלל בסגל - גראנדה ולגאנס. נזכיר כי בקיץ ויאדוליד של רונאלדו רצתה מאוד לצרפו וישנן עוד קבוצות שמעוניינות. זידאן התייחס אליו במסיבת העיתונאים וזרק את הקלישאות הרגילות. מחר הוא בסגל כמובן וצפוי לשחק לפחות כמחליף.

לוקה יוביץ’ מדבר. החלוץ הסרבי כבש בשעה טובה את שער הבכורה שלו בלבן ביום רביעי והודה שהרבה לחץ השתחרר. הוא התראיין במולדתו (עיתון הספורט Sportski zurnal) וסיפר על התאקלמותו הקשה במועדון. יוביץ’ אמר: “זה לא היה קל, הציפיות היו גבוהות, סבלתי מהמון לחץ, אבל הייתי מודע תמיד לאיכות שלי וידעתי שזה עניין של זמן עד שדברים הסתדרו. מה שהניע אותי היה הרצון העז להראות לאנשים במועדון הגדול בעולם שהם לא טעו שהחליטו להביא אותי. גם התמיכה של האנשים שהכי קרובים אליי הייתה משמעותית”.

הוא זכה לביקורות רבות על כך שעבר זמן רב עד שהבקיע, כשנגד אוססונה שער שלו נפסל, ואפילו במשחק האחרון דקות ספורות לפני שזה הגיע. “חשתי הקלה גדולה, הרבה לחץ ומעמסה גדולה ירדו ממני לאחר השער. זו הייתה תקופה קשה בקריירה שלי. לא היה נעים לקרוא את כל הכתבות בתקשורת וגם הקהל היה קשה איתי. אני שמח שהשחקנים והמאמן שלי היו לצידי. אני מקווה שכולם יתחילו לסמוך עליי יותר”.

“זו רק ההתחלה, אני מקווה שאכבוש הרבה שערים העונה ואעזור לריאל להגשים את כל המטרות שלו. לכולם אכפת רק מדבר אחד - הניצחון של ריאל מדריד”. על זידאן - “הוא כן האמין בי והרגיע אותי ואמר שהשער יגיע ברגע הנכון”. לעומת זאת על הנבחרת יש לו הרבה מה להגיד - “צריך לשאול את המאמן שלי. לגבי המשחק נגד לוקסמבורג - צריך לשאול את רופא הנבחרת. לא כל פציעה אמורה להיות חמורה ולדרוש הפסקה של חודש”.

בנושא אחר, בספרד כתבו על האתגרים הבאים של סרחיו ראמוס. בעונת הבכורה במדי סביליה (2003/04) הוא שותף בשבעה משחקי ליגה בלבד כך שטבעי שלא הצליח לכבוש. הוא כבש ב-16 עונות מתוך 17 וצריך לכבוש גם בעונה הבאה כדי להשתוות לחואקין סאנצ’ס וקרלוס סנטיאנה. מעבר לכך הוא ישמח להשוות את שיא הליגה - 19 עונות. ראמוס הוא המבקיע השלישי בטיבה של הליגה מבחינת שחקני הגנה מאז 1929. כמובן שבמקום הראשון פרננדו היירו עם 105 שערים אם כי צריך לזכור שהוא שיחק גם כקשר אחורי בתחילת שנות ה-90 ואף כבש 21 שערים בעונת 1991-92 והוא גם כבש 21 פנדלים. 44 משעריו הגיעו במרכז השדה לפי הנתונים (ותודה לרדומיר אנטיץ’). במקום השני נמצא קומאן עם 67 שערים. בעונת 1991-92 קומאן כבש 16 שערים ו-11 מהם היו בפנדלים. ראמוס יוכל לעקוף אותו כבר העונה.

וקצת לגבי ליגת האלופות - רוברטו קרלוס כבש 16 שערים בסה"כ - 15 במדי ריאל ושער נוסף במדי הטורקים, והוא הכובש המצטיין בתולדות ליגת האלופות מצד שחקני ההגנה. לראמוס יש 12. ג’רארד פיקה מקדים אותו עם 14. מבחינת שחקני ההגנה הפעילים כמובן שראמוס בפער עצום על נאלדו השני בטבלה וכן על קולארוב (31). אם מדברים על הנבחרת, הרי שראמוס רחוק שער אחד משיאו של דניאל פסארלה שכבש 22 שערים במדי ארגנטינה. לראמוס יש 21. היירו כבש במדי ספרד 29 שערים אך שיחק לעתים בקישור.

הבעייה במצבים הנייחים. זוכרים את הימים האלה שכל מצב נייח היה חצי גול, בעיקר מצד סרחיו ראמוס? מיתוס שנולד בעונת הדסימה והתגבר בעונת הדאבל ההיסטורית. הימים האלה, מכל הבחינות, נראים רחוקים במיוחד. הנתון הבא יזעזע אתכם - כמעט 1/3 ליגה מאחורינו וריאל מדריד היא הקבוצה היחידה בספרד בצוותא עם מאיורקה שלא כבשה אף שער במצב נייח. בינתיים גראנדה מוליכה עם 5 שערים במצבים הנייחים, ארבע קבוצות כבשו ארבע פעמים - ברצלונה וסביליה בין היתר. ולנסיה ו-ויאריאל כבשו שלושה שערים ואתלטיקו פעמיים. סרחיו ראמוס, קאסמירו, רפאל ואראן, גארת’ בייל וקארים בנזמה - יש מספיק כלים ברחבה וזה לא עוזר.

מאז עונת 2012/13, ריאל הייתה הקבוצה הפורייה ביותר במצבים הנייחים ארבע פעמים, פעמיים סיימה שנייה ופעם אחת שלישית. בעונת 2018/19 לדוגמא היא כבשה רק 11 שערים מתוך 63 שערי הליגה שלה - 17.5%, והייתה השמינית בקטגוריה.בעונת 2012/13 היו אלה המספרים המטורפים ביותר - 26 שערים ממצבים נייחים מתוך 103 שערי ליגה - 25.2%. בעונת הדסימה היו אלה 18 מתוך 104 שערי ליגה ובעונת הדאבל 22 מתוך 106 שערים (20.7%).

בשער ה-AS הבוקר דיברו על הנסיגה בדקות המשחק של מודריץ’ - “קצת פחות מודריץ’”, אולם הוא נכלל בהרכבים המשוערים ועשוי לשחק על חשבונו של קאסמירו. חוסה פליקס דיאס כתב טור במארקה ויצא להגנתו. הוא טוען שהוא לא מבין את הספקות לגבי מודריץ’, מהקשרים הבולטים ביותר בריאל מדריד ב-50 השנים האחרונות, עולם הכדורגל נכנע לרגליו לפני שנה, חלקים מנסים לערער בו, איך אפשר לבוא אליו בטענות רצה לשחק במשחק של קרואטיה. הוא דרש להמשיך במועדון כי לא רצה לעזוב בצורה כזו. אסור לפקפק בו ובמחויבות שלו. וגם באיכויות שלו"|

נושא אחר שעלה לסדר היום : ‘הזאר הוא אינו הזאר’, נכתב ב-AS שם ציינו שהוא כמובן כובש פחות אבל גם מאיים על השער פחות, מבשל פחות ומכדרר פחות| מעבר לכך, על הנייר העמדה בכנף ימין היא אולי העמוסה בסגל - גארת’ בייל, לוקאס ואסקס, מרקו אסנסיו כשיחזור ועוד שחקנים שיכולים לשחק שם כמו חאמס או ויניסיוס - והפייבוריט הגדול הוא כרגע רודריגו. בייל שיחק העונה 468 דקות בכנף ימין, לוקאס אחריו עם 248 דקות ואז רודריגו עם 192 דקות, לפני חאמס (86), ויניסיוס (67) או הזאר (7).

עוד קצת על קצה המזלג לקראת המשחק הקרוב : ‘משחק של אולטימטומים - עבור עתידו של רובי (בטיס) ועבור הספסל הלבן’ - נכתב בפריויו ב-AS. מיליטאו ומנדי עשויים לקבל הזדמנות, ויניסיוס ישותף בוודאות ויש הרבה שרוצים להרוויח מהיעדרותם של חאמס ובייל| במארקה נכתב: “ריאל ובטיס רוצות אישור מחדש” שם הוסיפו ששתי הקבוצות מגיעות אחרי ניצחונות חשובים מאוד. ריאל השיגה ניצחון גדול כפי שלא השיגה מאז תקופת הזוהר של זידאן ומצב הרוח השתנה. ריאל תרצה ניצחון שלישי ברציפות וזה לא קרה מאז חודש מרץ. שלוש פעמים ריאל ניצחה פעמיים ברציפות אבל תמיד משהו קרה.

כותרות העיתונים הבוקר:

ריאל מדריד החמיצה הזדמנות גדולה להשתלט מחדש על פסגת הליגה הספרדית כשלא ניצלה את ההפסד של ברצלונה. עם התיקו נגד בטיס בסנטיאגו ברנבאו ורשמו הישג מפוקפק כשלראשונה בהיסטוריה לא כבשה בשלושת משחקי בית רצופים בליגה נגד יריבה כלשהי. זה היה משחק ליגה שלישי העונה בו הקבוצה של זידאן לא כובשת מתוך 11. מאז שחזר אל הקווים, הצרפתי לא הצליח לרשום שלושה ניצחונות רצופים.

במועדון כעסו מאוד על כך שריאל לא קיבלה פנדל לאחר נגיעת יד של פדל ברחבה. גם המאמן (“הייתה יד אבל השופט החליט אחרת ואני לא מתעסק בדברים האלה”) וגם השוער טיבו קורטואה (“מבחינתי ברור שזה פנדל”) התייחסו לעניין והגדיל לעשות אמיליו בוטראגיניו שאמר: “אנחנו מאוכזבים ומבולבלים מה-VAR ולא יודעים למה הוא הולך לפעמים בכיוון אחד ולעתים בכיוון אחר”. הנה, אגב, מיטב האירועים השנויים במחלוקת של ה-VAR מתחילת העונה נגד ריאל מדריד.

“האור של ריאל מדריד כבה, היא שוב החמיצה הזדמנות להעלים את כל הספקות לגביה”, נכתב במארקה, כשבסיקור המשחק הוסיפו: “ריאל מדריד נאלצת להאט בגלל הבעיות הגדולות מול השער”, בעוד בשער עיתון ה-“AS” נכתב: " בלי גולים אין מקום ראשון " וכותרות נוספות היו “ריאל החמיצה עוד רכבת שעברה”. המגן השמאלי פרלאן מנדי ספג ביקורות על יכולתו בחלק הקדמי: “הוא ומרסלו זה עולם אחר לגמריי”, בעוד אדן הזאר שכבש שער יפה שנפסל - זה למחמאות: “הוא כבר כאן”, נכתב עליו. במארקה המשיכו לחלק ציונים, רק קורטאוה זכה לשני כוכבים וכל השאר קיבלו כוכב אחד בלבד. בספרד התעסקו גם בכך שחאמס רודריגס וגארת’ בייל עזבו את הסנטיאגו ברנבאו עשר דקות לפני סיום המשחק (בייל הלך בדקה ה-82, חאמס כעבור ארבע דקות, והמאמן אמר שזה היה באישור").

הקפטן סרחיו ראמוס ביטא את התסכול: “אנחנו יוצאים מכאן מטעם מריר כי הייתה לנו הזדמנות טובה מאוד לחזור למקום הראשון. הקבוצה נלחמה אבל לא הצלחנו לכבוש. אנחנו כן לוקחים את הגישה והעבודה ההגנתית. חבל שלא עשינו את ההבדל. לא הצלחנו לשחק 90 דקות באותו הקצב. לאחר התחלה טובה - לקחנו צעד אחורה”.

זידאן אולי ראה משחק אחר והיה מרוצה דווקא ממה שראה: “מבחינתי החמצנו רק את השער. היו לנו הרבה הזדמנויות לכבוש. לפני כמה ימים כבשנו חמישה שערים ברמת המשחק, האינטנסיביות והגישה היו מושלמים. כמובן שאם אתה לא מבקיע הכל מסובך. בסופו של דבר, אנחנו עם אותו מספר נקודות כמו המוליכה, אז זה לא שאנחנו עושים את זה לא נכון. החמצנו שתי נקודות בבית אבל נמשיך הלאה. אסור לחפש בכוח את חוסר הביטחון. אני לא יכול להאשים את השחקנים שלי בכלום”. כשנשאל האם הצמרת צמודה כל כך בשל ירידה באיכות הגדולות או שהתחרות גדולה אמר שזה שילוב של הדברים. על השינויים שביצע: “הקבוצה הציגה כושר גופני טוב ואת הרמה הפיזית הרצויה וזו הסיבה שביצעתי שני חילופים בלבד. לא רציתי לשנות את המערך, היו לנו שלושה שחקנים במרכז והיה חשוב לנו לשמור על משחק האגפים ולכן הכנסתי את (לוקה) יוביץ’ במקום קארים (בנזמה), הוספתי רעננות. רציתי שהמגנים יתרמו לנו התקפית עוד אבל זה לא הצליח”.