דבר התקשורת :: Rueda de prensa

אריקסן לריאל יכול לקרות גם אם טוטנהאם לא תרצה. לא חושב שטרייד כזה טוב לריאל. פייר, אם בייל שומר על כושר ונותן 100% כשהוא משחק, לא אכפת לי שישאר בספסל למקרה הצורך.

וחוץ מזה להחזיר אותו לטוטנהאם יהיה פרס בשבילו. לא חושב שמגיע לו פרס. שיתחמם כל משחק 60 דקות ולא יכנס, הרבה יותר מגיע לו.

משהו שקורה 2-3 משחקים בעונה…
אני כבר לגמרי מיציתי את בייל למען האמת, כל פעם שהוא נותן לי תקוות חדשות כמו בתחילת העונה, מגיעה הפציעה המוזרה הזו שפתאום באורך פלא מאפשרת לו לשחק בנבחרת והתגמול שלנו היא החגיגה המגעילה עם סדר העדיפויות של בייל.
לא חושב שלהעניש את בייל בהוצאה מהסגל או חימום כל משחק בלי להכניס אותו יקדם את הקבוצה באיזשהי צורה, אני פשוט חושב שכבר הגיע הזמן להיפרד, ואם אפשר להרוויח מזה משהו אז שווין.

עם החוזה שלו העונש כולו שלנו

כל שנה שבייל אצלנו זה עוד 15 מיליון אם אני זוכר נכון.
החוזה של בייל נגמר ב2022, זה אומר שיש עוד שנתיים וחצי במידה והוא לא עוזב בינואר. מדובר ב38 מיליון שהולכים לפח סתם.
מדובר בלא מעט כסף כשלא מקבלים תמורתו כלום כרגע.

אגב, עם היכולת המשופרת של פדה וההתקדמות של קרוס השנה אני לא כל כך רואה צורך באריקסן.
הגעה של אריקסן תחזיר אותנו למערך המשעמם כשקרוס יורד לצד קאסמירו יותר ולא חושב שזה יהיה הרבה יותר טוב מהשילוב המאוס של קרוס ומודריץ.

אם אני לא טועה זה 15 מיליון נטו
ככה שעלות השכר שלו היא יותר גבוהה.
אבל אולי אני טועה

אפרופו שערים, אהבתי את של האס מהיום

אכן, צריך להכפיל הכל. זה לא רק הכסף עצמו אלא הנישה ששחקן אחר היה יכול לתפוס בתקציב השכר.

פרשת גארת’ בייל

גארת’ בייל העפיל ליורו עם נבחרת ווילס ועורר סערה. לא רק ששחקן הכנף לא הצליח להשלים אימון מלא במדי הקבוצה ופתאום היה כשיר בנבחרת (פעם אחת שיחק שעה ובמשחק השני השלים 90 דקות) - בסיום המשחק הוא שר, קפץ ורקד עם הדגל המיוחד שהכינו לו האוהדים - “ווילס, גולף ומדריד - בסדר הזה”. אוהדי ווילס החלו לשיר את זה ביציע, זכר לביקורת של פדג’ה מיאטוביץ’ על בייל. השחקן עצמו התראיין עוד לפני המשחק נגד הונגריה ואמר בחיוך: “אנחנו אוהבים את האוהדים, הם השחקן ה-12 שלנו, לא מובן מאליו שהם מגיעים לתמוך בנו כל כך רחוק”.

היום (חמישי) בייל הופיע בולדבבאס, התאמן כרגיל ללא בעיות ולפי הדיווחים עשוי אף לפתוח בהרכב נגד ריאל סוסיאדד (לא שיחק כזכור מאז הניצחון על גראנדה ב-5 באוקטובר). לפי המארקה במועדון לא יכנסו למלחמה עם בייל. זינדין זידאן החליט להתייחס אליו כמו אל עוד כל שחקן בסגל. שלום-שלום באימון, מזל טוב על ההעפלה ליורו והוא ילקח בחשבון בתוכניות המקצועיות כל עוד יהיה בריא, אך רק בחורף נדע האם המועדון שוקל עזיבה מוקדמת שלו.

מה שבטוח שבספרד העניין עורר סערה. בשער המארקה נכתב: “חסר כבוד, לא צודק, כפוי טובה, בסדר הזה”, ועוד הוסיף שהוא לא ראוי להיות חלק מריאל מדריד והמדרידיסימו. בסקר ב"מארקה", בו הצביעו למעלה מ-90 אלף אוהדים, 71% השיבו שזה מביע חוסר כבוד כלפי המועדון שלו. 20% חושבים שמדובר במחווה חמודה במהלך אופוריה ו-9% הנותרים טענו שזו טעות אמוציונלית. דימיטאר ברבאטוב אמר בעצמו שבייל נהג בטיפשות ואסור היה לו לנהוג כך| בשער ה-AS היו אף יצירתיים יותר: “בייל עשה לעצמו עוד חור” עם דימיון רב של תמונת גולף והסמל של ריאל, ונכתב כי זידאן והמועדון חוששים מתגובה קשה של הקהל. תומאס רונסרו כתב טור דיעה: “הצעיף שלי בשביל בייל הוא - Out, Out, Out”.

רובן חימנס כתב טור דעה במארקה: " בייל לעולם לא יהיה אגדה במדריד ". נכתב שבייל לעג לקבוצה שלו, שמשלמת לו המון כסף מאז שהגיע ושלא יופתע שהקהל ישרוק לו בוז. “היה לו מספיק כישרון ברגליים כדי לגרום לאור שלו לזרוח במשך שנים ולהשתלט על ההובלה לאחר עזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו, אך מה שראינו ממנו זה מסע ייסורים אטי. בסיפור הזה תמיד יהיה אבל”. "בייל סחט את הסבלנות של ריאל מדריד עד תום. עם כל הכבוד לשער במאסטייה, הצ’ילנה (מספרת) בקייב, הגול בדסימה, ארבעה גביעי אירופה, אבל הוא לא מכבד אף אחד, ולכן הוא לא יכלל בזיכרון ולא יהיה בהיכל התהילה. האגדות יהיו קארים בנזמה, מרסלו, לוקה מודריץ’. אבל לא גארת’ בייל. ריאל מדריד חיכתה יותר מדי זמן עם שחרורו.

במארקה קיבצו מיטב דעות מצד פרשני האתר והעיתון. קרלוס גונזאלס כתב: ‘אין דרך חזרה’ ושהוא לא צריך להיכלל יותר בסגל. הגישה שלו לועגת למועדון ולאוהדים וזה רק יזיק לקבוצה. מכירתו מורכבת והשחקן חייב להתאמן עם הקבוצה שמשלמת לו טוב מאוד, אך הוא חייב מנגד להישמע להוראות של זידאן. ‘אם הייתי זידאן - לא הייתי מזמן אותו עד סוף העונה. שיהיה ביציע ויהיה לו מספיק זמן לחשוב על גולף והיורו המגניב בקיץ’. מיגל אנחל גארסיה חושב “זה נגמר - צריך למכור אותו בחורף”. "זה היה צריך להיגמר הרבה יותר מוקדם, בקיץ שעבר, אבל כעת הוא לא יכול לשחק אפילו עוד דקה במדריד. האוהדים עייפים ממנו וכבר לא יסלחו לו. ריאל מצליחה די טוב בלעדיו עכשיו ואין לה זמן לכבות שריפות. ‘תודה על הכל גארת’, אתה חייב להיות אסיר תודה למועדון שתמיד הגן עלייך - למרות הפציעות, למרות ההתבטאויות העלובות של הסוכן. הוא תרם לריאל - אבל ריאל תרמה לו יותר’. פאבלו דיאס היה מתון יותר - "ריאל חייבת להיות חכמה. ברור שהוא לא ימשיך מעבר לעונה הנוכחית אך הוא עדיין נכס. יש צורך בשיחת הרגעה, וזידאן הוא הטוב ביותר בניהול חדר ההלבשה ואגו של כוכבים. הוא היה גיבור בשלושת הזכיות הרצופות. ואם בייל יכבוש גם העונה שער מכריע?

היום שאחרי הניצחון על סוסיאדד

שער המארקה:

"עם החזה" | הפיצ’יצ’י של הליגה כובש השנה בכל דרך אפשרית. עוד נכתב על כך שהקבוצה הצליחה להתגבר על הטעות של ראמוס ולהיצמד לברצלונה במשחק אינטנסיבי. בייל ספג בוז. בסיקור במארקה נכתב כי ‘ריאל שוב כופה את עצמה’ ושבייל שיחק טוב. נכתב שיש אירועים מסוימים שמגדירים עונה וייתכן שהמחזור בשבת היה כזה. בארסה נראית מיוסרת על אף הניצחון, אתלטיקו קורסת. ריאל לעומת זאת התמודדה עם אתגר לא פשוט בדמות קבוצה מוכשרת. היו שם: בנזמה שהנהיג, מודריץ’ שכבש שער סרגל, ואלוורדה דחף, קאסמירו נוכח, הנשמה של קרבחאל והידיים של קורטואה שהפכו לבטוחות. שריקות הבוז לבייל היו משניות. ריאל הזו כופה כבוד.

לוקה מודריץ’ כמובן זכה למחמאות. “מודריץ’ הוציא את כדור הזהב”, נכתב במארקה, “אלה שקראו לו לפרוש יצטרכו לחכות. הוא יצא מהמנורה כמו ג’יני אמיתי והעניק למדרידיסטאס שלוש משאלות. הוא בהחלט הוביל את הקבוצה בדרך לקאמבק והיה אותו שחקן ישן וטוב”. “הוא היה כבד בהתחלה אך לאחר מכן הכל השתחרר והוא הציג את משחקו הטוב ביותר מאז שזידאן חזר”, נכתב ב-AS על השחקן שגרם למאמנו שבחר להשאיר את טוני קרוס על הספסל - ללא מעט כאבי ראש. כמובן שהקשר קיבל את הציון שלושה כוכבים גם במארקה וגם ב-AS.

גם זינדין זידאן החמיא למודריץ’: “כמובן שאנחנו שמחים על הביצועים שלו, אנחנו יודעים למה הוא מסוגל וזה רגע נפלא. אנחנו לא כובשים הרבה שערים ממרכז השדה בדרך כלל ואנחנו צריכים להעז יותר בקטע הזה. בכל מקרה, אני מרוצה מהביצועים של כולם”

על בייל: “אני לא יכול להגיד אם הבוז הוגן או לא, מותר לקהל לעשות מה שהוא רוצה. מה שברור הוא שבייל שחקן שלנו, הוא שחקן טוב מאוד והוא זקוק לאוהדים כמו כל אחד אחר. אני רוצה שהקהל יימחא כאפיים לכולם. הוא נכנס טוב למשחק. אני מקווה שלא נשמע יותר בוז כלפיו עד לסיום העונה. יש יותר מדי רעש סביב בייל, הוא רוצה להיות איתנו ולשחק טוב”.

על המשחק עצמו אמר הצרפתי: “אני מרוצה מהרבה מאוד דברים. לא פתחנו טוב דווקא עם הכדור, היינו מאוד איטיים וספגנו שער מהיר אך ידענו להגיב. לא הרמנו ידיים. פתחנו את המחצית השנייה נפלא. השער עוד קודם לכן עזר לנו מאוד, הוא שינה הכל. כשאנחנו לוחצים טוב ומגנים היטב אנחנו יודעים שיש לנו את האיכות לכבוש בכל רגע”.

טיבו קורטואה ספג שער מהיר במשחקו ה-50 במועדון ובכך רצף השער הנקי שלו נעצר על 535 דקות - הרצף השישי הכי ארוך בהיסטוריה של המועדון. השוער אמר על הטעות של ראמוס אמר: “הוא היה עם הגב ולא ראה, זה משהו שקורה”. על משחקו ה-50 בריאל מדריד: "החלום הוא להשיג עוד רבים ולזכות בתארים. ברמה האישית אמר: " ברמה האישית אמר השוער: “רשמתי הצלה חשובה באחד על אחד ועוד מצב מסובך”.

בניגוד לחבריו הוא לא אומר את הקלישאות הידועות על בייל: “לקהל מותר להביע את דעתו. הוא צריך לתת מאה אחוז לקבוצה. הוא נכנס טוב למשחק. בשער השלישי הוא היה מעורב. הוא צריך לזכות באמון של הקהל”. על המשחק עצמו אמר: “אני מאוד מרוצה, זה היה משחק מורכב מול יריבה שמדורגת בצמרת והיא התכוננה למשחק שבועיים בעוד אני ואדן (הזאר) חזרנו רק ביום חמישי לאימונים. עלינו להיות רגועים גם אם לא התחלנו טוב את המשחק. התגובה הזו תעזור לנו למשחקים הבאים”.

כמה עדכונים:

• במארקה נכתב על הכושר המצוין של כל ארבעת הקשרים של ריאל מדריד: טוני קרוס שקיבל מנוחה בצמד המשחקים האחרונים, לוקה מודריץ’ שפתח את העונה צולע אך כבש שער ובישל פעמיים נגד ריאל סוסיאדד, קאסמירו שאין לו תחליף וכמובן פדה ואלוורדה, פריצת העונה. נכתב על כאב הראש של זידאן ואף העלו סקר האם ריאל צריכה לשחק עם כל הארבעה נגד פריז סן ז’רמן ובכך רק הזאר ובנזמה ישחקו למעלה. בינתיים הסקר די צמוד.

• “חיוך באמצע הכעס” נכתב במארקה בטור דיעב בו הכותב מודה שהיה סקפטי שהמהפכה בקיץ שלא ממש הייתה - תניב פירות כבר העונה. רק זידאן היה זה שהאמין בקבוצה למרות כל הקשיים. הוא יודע להתמודד עם הביקורות והתוצאות וגם עם בייל. עוד נכתב בטור אחר שריאל מדריד משחקת טוב כבר הרבה זמן ונראית כמו קבוצה בניגוד לזכייה האחרונה בליגת האלופות לדוגמא. ‘ריאל לא הייתה הקבוצה הכי טובה אלא זו שהבינה הכי טוב איך לזכות במפעל, והיה לה את כריסטיאנו רונאלדו’, נכתב.

• אדן הזאר בראיון בצרפת: “אמבפה יהיה בעוד כמה שנים השחקן הכי טוב בעולם, אם אוכל - אנסה לשכנע אותו להגיע לריאל מדריד”. על בנזמה: “זו בעיה עבור הצרפתים שהוא לא בנבחרת. הוא החלוץ הכי טוב כיום. הוא מבקיע, הוא משחק בקבוצה הטובה בעולם”. על כדור הזהב: “הייתי נותן אותו לשחקן מליברפול, נניח וירג’יל ואן דייק, סאדיו מאנה או מוחמד סלאח שהוא חבר שלי”.

רעיון יפה שמעניין לנסות לקראת הנוקאאוט

מפתיע אותי שאתה רושם את זה. אני לא מאמין בכזה מערך, אין התקפה. אין צורך בארבעה קשרים שאף אחד מהם לא יודע לעשות התקפה.

מערך כזה ייאפשר למרסלו להשתולל בלי ייסורי מצפון שלנו (וקרבחאל מהצד השני מבשל הרבה שערים) אבל גם אם הזאר ישפר את המספרים שלו זה בהחלט לא מספיק, מה גם שאני מניח שהמספרים יתיישרו. קרוס ו-ואלוורדה לא יסיימו את העונה עם עשרה שערים ועל קאסמירו אפשר לבנות בעיקר במצבים הנייחים. אנחנו נחותים מהרבה קבוצות (תחושה אגב שלא הייתה לי ב-2010-2018) כרגע אבל עדיין יהיה צורם לי אם נשחק ככה, בטח בברנבאו. אם חאמס היה חוזר לשחק כדורגל הייתי אומר שהוא כקשר רביעי וקדמי מבין כולם נשמע רעיון לא רע.

אם הרצון הוא לשחרר את מרסלו שישתולל אז שישחק כבר כשחקן התקפה. הרעיון של לוותר על שחקן התקפה כדי שהמגן יעלה יותר הוא עקום קצת.
זהו מערך הגנתי מידי. כששיחקנו כך בעבר זה היה כדי להעלים את העובדה שאין לנו קשר אחורי, אך היה מדובר בחאמס ואיסקו בשיאם ולא בקאסמירו וולוורדה. בנוסף כאשר שיחקנו כך היה לנו את רונאלדו כסקורר.

בייל חזר, ומדובר בשחקן הכי טוב שיש לנו לאגף ימין. ההבדל בין בייל לשחקנים אחרים שיש לנו לאגף ימין הוא שבייל גם במשחק חלש יכול לעשות שער מכלום, אם מגיחה, בעיטה מרחוק או בעיטה חופשית.

תפריד בין ארבעת הקשרים בעונת אנצ׳לוטי למסדר ההתשה שאליו כנראה מתכוון גיא, שהמייצג הבולט שלו זה ה- 442 יהלום נגד יובנטוס. זה היה עם קאסמירו ונולד לדעתי משתי סיבות עיקריות:

1. הקשרים היו טובים יותר משחקני ההתקפה
  2. כשהלחץ עולה והכל תלוי במשחק אחד, בטח אם בתוחלת רונאלדו שווה שער למשחק, עדיף לך לקחת פחות סיכונים ולהעלות הרכב עם אמצע חזק ולא לחיץ

מובן שאם בייל או רודריגו יתחילו לתת לנו מספרים גבוהים נשמע את הקולות האלה פחות.

לגבי מרסלו ודני - אני כלל לא חושב שהיהלום אפשר להם להשתולל, להפך, הם היו צריכים לגלות הרבה מאד אחריות והיוו תנאי קריטי להצלחה.

בדיוק. זה לא היה רק נגד יובנטוס אלא בכל שלושת הזכיות הרצופות. גם אז זה היה מערך הגנתי מידיי, אבל הוא טישטש את החסרונות הרבים של הקבוצה. עכשיו המצב קיצוני יותר כי אין רונאלדו, לקישור שהיה פגום וחד גוני כבר אז נוספו כמה שנים, ושני השחקנים שצורפו להרכב - פדה והזאר - מתאימים עוד יותר לסגנון של בונקר ועקיצות.

בבחירה בין מודריץ’ לרודריגו במשחק נוקאאוט בליגת האלופות, אני עדיין בוחר במודריץ’.

זידאן על אמבפה: “אני מאוהב בו כבר הרבה זמן”
זידאן על כל שחקן אחר בפלנטה: “לא מדבר על שחקנים לא שלי”.

אתמול הזאר ליהג על כך שינסה לשכנע את אמבפה להצטרף למדריד אם זה יעזור, והפוליטיקאי המשעמם זידאן לא מפסיק לירות לגביו.
לא זכור לי דיבור כזה במדריד ובכלל לגבי שחקן בדרג שכזה.

אני גם לא חושב שהיה אירוע פעם בו שחקן גדול הוצג (הזאר) והקהל צועק לפלורנטינו כמו אז: “תביא את אמבפה”. יאללה!

לגבי ארבעה קשרים: רונאלדו הוא השינוי הגדול, כמובן, צריך לזכור שבנזמה בתקופה הטובה שלו השנה אבל אני לא פוסל בצורת של חודש כמו אשתקד שאף כדור לא ייכנס, ומעבר לכך - בכל הזכיות שלנו בצ’מפיונס, בעיקר ה-12 וה-13 - קיבלנו תרומה התקפית מדהימה של המגנים. מרסלו אשכרה כבש בשמינית, רבע וחצי הגמר וגם בישל לבייל, קרבחאל בישל הרבה ב-2016/17, זה משהו שלא יחזור על עצמו אני מניח. אני אנסח אחרת: במשחק נוקאאוט בליגת האלופות אני עולה עם בייל במקום רודריגו, כנראה, למרות הכל

אני מפסיק להתייחס לבייל כל כך הרבה זמן מראש. לפני כל משחק, אחרי החימום, נראה אם הוא כשיר ולא עיצבן את כולם ואז זידאן יקבל החלטה

מספר הרכבים שאעדיף על פני היהלום המשעמם:

1. 433 של השנה האחרונה - עם בייל ולא רודריגו.
  2. 442 קלאסי - כמו ההברקה של זידאן בזכיה האחרונה. עם רודריגו והזאר באגפים כשקדימה יוביץ ובנזמה, ובקישור קאסמירו וולוורדה.
  3. 4231 - כשהזאר משחק כקשר התקפי ובאגפים 2 מ4 הקיצוניים האחרים שלנו.
    אגב זה הרכב שיכול להיות משוחק דומה ל442 הקלאסי, שיהיה מעין 4411 קלאסי.

וגם אם הייתי עולה יהלום, הייתי משחק עם הזאר בראשו.

אם יש משהו שאנחנו יודעים זה שהזאר לא חלוץ אמצע. רוצים לשים אותו באמצע? על הכיפאק שיהיה מלפניו 2 שחקנים. רוצים מלפניו שחקן 1? לפחות שיהיו שחקנים באגפים.
זה לא שכרגע אנחנו מכונת הבקעת שערים (על אף הכושר הטוב בו אנו נמצאים) אנחנו קבוצה מאוד מוגבלת ובנזמה הוא חלוץ מעולה, אך רחוק מלהיות הסקורר הטוב בעולם. אם נוציא שחקן התקפה ונתן להגנה עוד יותר שקט לשמור על הזאר ובנזמה בכלל לא נצליח להבקיע.

אגב, לא מרכיבים שחקנים רק לפי כושר, אלא לפי התאמה. כל הכבוד לכך שמודריץ וקרוס בכושר מעולה ורבים על אותה עמדה. גם לדעתי מיליטאו היה מעולה כששיחק, זה לא אומר שאנסה בכוח להכניס מערך של 3 בלמים