דבר התקשורת :: Rueda de prensa

נקודת המוצא היא שאנחנו קבוצת הגנה נוראית, ובאופן כללי קבוצה נחותה מהקבוצות הבכירות ביבשת. כל יריבה טובה תדרוס אותנו כמו פס"ז ולצערי אפילו אייאקס אם לא נעשה התאמות (שזאת הגדרה מכובסת לסוג של התבנקרות). אם לא מסכימים על זה אני לא רואה טעם בהמשך הדיון

התאמות זה לאו דווקא לשחק בונקר.
אנחנו גם לא קבוצת הגנה כזו נוראית.
ספיגות העונה בליגה:
ריאל מדריד: 10
ברסה: 16
ליברפול: 11
סיטי: 14
צ’לסי: 19
יובה: 10
אינטר: 12
אתלטיקו: 9
באיירן: 16
דורטמונד: 18
פסז’: 8

מכל קבוצות הצמרת יש 2 קבוצות שספגו פחות מאיתנו, אתלטיקו (נו ברור) ופסז’ (שמשחקת בפאקינג ליגה צרפתית).

עכשיו עם כמה שאני אוהב סטטיסטיקה ברור שזה לא מספר את התמונה המלאה, אך גם אם אנחנו לא קבוצת ההגנה השנייה או השלישית בטיבה אנחנו בהחלט לא קבוצת הגנה גרועה השנה.
גם חשוב לזכור שפתחנו את העונה מאוד רע ורק לאחרונה אנחנו נראים כמו קבוצה.

אחזור ברשותך לעניין ההתאמות. זידאן בהחלט למד שקישור של קרוס קאסמירו וחאמס הוא לא מספיק יציב, ולכן הכניס לשם את וולוורדה שיאזן את המערך. אנחנו לא אותה קבוצה ששיחקה מול פסז’ לפני יותר מחודש.
אוסיף גם שהתאמות הן לאו דווקא מערך, גם תפקוד השחקן במערך זו חתיכת התאמה. זה להגיד לפדה שהוא לא זז משחקן x, ולהגיד לקרבאחל לשחק פחות למעלה, ולפתוח עם מנדי במקום מרסלו.

בנוסף, בהתחשב בכך שאנחנו 99% נעלה מהבית מהמקום השני בין אם ננצח ובין אם נפסיד, אני בהחלט תומך בלבחון את ההרכב הראשון שלנו מול קבוצה ברמתה של פריז.
אנחנו לא נעלה שלב רק אם נפסיד גם לפריז וגם לברוז’ (אפילו תיקו מעלה אותנו) , כשברוז תנצח גם את גלא.

גם כשנקודת המוצא הייתה שאנחנו קבוצת עילית זידאן עשה את ההתאמות האלה והפך אותנו לתקופה די ארוכה לקבוצה שכמעט אי אפשר לנצח, אז נראה לי שסביר מאוד להניח שעכשיו הוא לבטח ימשיך באותו קו כשברור לו שחסרים לנו לפחות 2 שחקנים מרמה מסויימת כדי לחזור להיות ריאל מדריד.

לפי AS, זידאן לוחץ על ויניסיוס לעזוב בהשאלה בחורף . ויניסיוס פתח בהרכב בשלושה מששת משחקי הליגה הראשונים אך מעמדו דעך. הוא פתח בהרכב בתצוגת הנפל נגד מאיורקה (שותף ל-81 דקות) שאחריה יצאה הקבוצה לדרך חדשה ומאז רשם 59 דקות בלבד. הוא ראה את בן ארצו רודריגו מקדים אותו בהיררכיה בזכות חמשת שעריו ב-437 דקות לעומת שער ובישול בודד של ויניסיוס ב-448 דקות. אם בשנה שעבה ויניסיוס פתח בהרכב נגד ברצלונה, אתלטיקו מדריד וצמד משחקי שמינית הגמר נגד אייקס - העונה הוא לא שיחק אפילו דקה נגד אתלטיקו מדריד וסביליה וגם לא ישחק נגד פ.ס.ז’.

רונאלדו הברזילאי כבר אמר שישמח לקבל את ויניסיוס בהשאלה לקבוצתו ויאדוליד והוסיף בראיון שבן ארצו מנע “קטסטרופה גדולה יותר” בעונה שעברה. בקיץ נעשה ניסיון שלו לצרף את ויניסיוס אך זה לא צלח. עוד נכתב כי הברזילאי חווה את הרגעים הקשים ביותר שלו במועדון וגם בעונה שעברה הגרועה של ריאל, לאחר שהחלים מהפציעה מהמשחק נגד אייאקס - זידאן לא האמין בו. בדיווח נכתב כי התקופה האחרונה מאכזבת את השחקן אך הוא נחוש להישאר בעוד סביבתו הקבוצה מפצירה בו להבין שעזיבה תהיה הבחירה הנכונה עבורו משום שהוא זקוק לדקות משחק בגילו. יכול להיות שהחלטותיו של זידאן בחודש הקרוב יתבררו כמכריעות. במארקה, מנגד, ישנו דיווח סותר שם טוענים שבמועדון מאמינים בו וחושבים שהצד החזק של ויניסיוס הוא המנטאליות שלו ושהוא עוד יתפוס את מקומו בקבוצה העונה.

לא כתבתי מילה על מערך.

מנדי במקום מרסלו או להגיד לקרבחאל לא לעלות זה יותר הגנתי מלוותר על רודריגו בשביל מודריץ’, וגם לא רלוונטי למציאות כי כל תבניות ההתקפה שלנו מבוססות על מגינים תוקפים כבר עשרים שנה.

כמו שכתב טיטי, בשלושת הזכיות הרצופות תמיד עשינו התאמות בליגת האלופות ולא שיחקנו בהרכב שנחשב להרכב הראשון. בליגה כמעט ולא שיחקנו ביהלום עם איסקו. הסיבה היא נחיתות, שזידאן הכיר בה היטב. אנחנו לא וגם לא היינו ליברפול, סיטי או בארסה ובאיירן בשיאן, כלומר קבוצות עם שיטה ברורה שבאות לשחק פחות או יותר אותו דבר בכל מגרש. ובשנה האחרונה הלכנו עוד כמה צעדים אחורה.

מכיוון שאני דיי משוכנע שלא נשחק עם רודריגו בזמן שמודריץ’ על הספסל בנוקאאוט, ודווקא בגלל שהמשחק הערב חסר חשיבות, אני חושב שכדאי להתחיל לנסות רעיונות חדשים. עוד מעט יש קלאסיקו שהוא יותר חשוב מכל הטורניר הזה מבחינתי.

לגבי נתוני הספיגות, היחידה שברת השוואה פה היא בארסה והיא אכן זוועת עולם העונה.

ברור שאין זו השוואה מדויקת בינינו לקבוצות בליגה אחרת. אך זה מראה פחות או יותר שלפחות מצבינו לא איום ונורא בהגנה.
אני ממש לא מתנגד לשינוי מערך, אני מתנגד לשינוי למערך הספציפי שאתה ציינת.
לגבי העניין של לשחק עם מודריץ על הספסל, אני בהחלט בעד גם בנוקאאוט. הקישור עם וולוורדה עובד הרבה יותר טוב והרבה יותר נכון, אז שהטוב מבין קרוס ומודריץ ישחק.
יש עוד המון הרכבים מלבד ה433 הרגיל שלנו שאשמח לראות לפני יהלום עם קרוס מודריץ פדה וקאסמירו. לפחות אחד מהם זהו אותו מערך יהלום אך עם שחקנים אחרים (הזאר בראשו).

אגב, לטעמי אחת הסיבות שזידאן עשה כל הזמן התאמות היא כי לא היה לו קשר מספיק טוב בין קאסמירו לקרוס/מודריץ ולכן נאלץ לשחק עם שלושתם יחד. זהו קישור שעל הנייר הוא מאוד חזק ויציב ולא נלחץ, אך בפועל כל קבוצה הצליחה ללחוץ אותנו ולא הצלחנו להשתלט על משחקים. ולכן זידאן הלך על 2 סוגי הרכבים אחרים:

1. אם 3 קשרים שלי לא משתלטים על המשחק אז אכניס קשר רביעי. עם איסקו בכושר הטוב בקריירה זה עבד.
  2. אם 3 קשרים שלי לא משתלטים על המשחק אז אוותר על מרכז השדה לטובת משחק לחץ ומתפרצות וממש אעביר את משקל המשחק לאגפים עם שחקנים מהירים, לוחצים, ומחויבים.

הרכב היהלום עבד מעולה בגלל שכשכל המשקל היה במרכז בכלל השטח שקיבלו המגנים שלנו שהיו בעונת שיא. ההרכב הזה התבסס על 4 שחקנים שפשוט לא נמצאים או אינם בכושר ורק לאחד מהם יש אולי תחליף הולם כדי לשחק את המערך הזה (הזאר במקום איסקו). רונאלדו שעושה שער מרבע מצב כבר לא פה, והמגנים כבר רחוק מאוד מאותה עונת שיא.

ה442 הקלאסי הוא הרכב שאני אישית מאוד אהבתי ואשמח לראות אותו משוחק שוב. אך הרבה יפול פה על הזאר שאני לא בטוח בכלל שיהיה מסוגל לשחק בהרכב כזה באגף. אז אולי להסיט חלוץ אחד אחורה ולשחק 4411 קלאסי כשהזאר מתחת החלוץ ובאגפים לוקאס ורודריגו נניח

אבל אבל… לא כתבתי יהלום בשום מקום ולא הצעתי שום מערך. מודריץ’ יכול לשחק גם בצד וארבעה קשרים יכולים לשחק גם בקו אחד. איך שלא מסדרים את זה, אם רוב מה שרודריגו תורם זה תאכלס תרומה להגנה, מודריץ’ יעשה את זה טוב יותר. והוא בטח טוב יותר בהנעת הכדור, בניסיון וכו’.

הנקודה העיקרית היא שרודריגו עדיין לא מספיק טוב כדי להוות איום משמעותי ברמות האלה, והניסיון של מודריץ’ לצד החולשה של הקישור ומשחק ההגנה שלנו (כן, גם עם פדה) לכל הפחות שווים חשיבה מול מה שנחשב כרגע להרכב הראשון. אני מחבב את פדה אבל לקחת פה חודש וחצי של כדורגל סביר מול לגאנס ובנית סביבו המון תיאוריות.

לגבי הפסקאות האחרונות, אין לי ספק ששום דבר שנעשה לא יחזיר אותנו שלוש שנים אחרונה. אנחנו קבוצה פחות טובה. ההשוואה לתקופה ההיא היא לא כדי להראות שזאת השיטה המושלמת, אלא לומר שאם אפילו עם הסגל ההוא בכושר ההוא היינו נחותים - אז על אחת כמה וכמה שעכשיו. ואגב איסקו ממש לא היה אז בשיא הקריירה, אבל הוא הסכים לרוץ וללכת מכות במקום קרוס.

לא אכנס לדיון על המערכים אבל המשפט הזה קצת צרם לי. זה לא חודש של כדורגל סביר במקרה הספציפי הזה, פדה נותן את האקסטרה בכל שכבת גיל או מקום ששיחק בו ונראה יותר מכל הצעירים שלנו (בעיקר מנטלית אבל לא רק) כשחקן שיממש את הפוטנציאל שלו.

אני מסכים לגבי המשפט האחרון. אבל האם הוא יותר טוב ממודריץ’ של לפני שנתיים-שלוש-ארבע? עם הכדור בטוח לא ובחיים לא יהיה. בלי הכדור הוא פיזי יותר, זאת עובדה. מודריץ’ היה אגרסיבי עד שהגוף אמר מספיק. הבעיות הרבות שהיו לשלישייה קאסמירו-מודריץ’-קרוס לא נפתרו, השיפור העונה הוא שפדה מסוגל לתת עבודה באמצע שמודריץ’ כבר לא מסוגל לתת (וקרוס מעולם לא נתן).

אגב, פדה לא נראה כמו שחקן יוצא דופן בקסטיליה ולא הצליח בכלל בהשאלה בלה קורוניה. הוא שחקן טוב מאוד אבל כדאי לחכות קצת גם איתו. מצטער שאני האיש הרע בפורום שקוטל את כולם, אבל זה בסוף מה שקורה במציאות. צריך להיות עילוי ברמה היסטורית כדי להצליח לאורך זמן במועדון הזה ובנוסף להתברך בטון מזל. איסקו, חדירה, קובאצ’יץ’, לאס, סניידר ועוד רבים וטובים לא הצליחו בתפקיד הזה. אתה בטוח שואלורדה כזה עילוי? מה הסיכוי שבקיץ פוגבה או אריקסן לא נוחתים פה ושולחים אותו למעמקי הרוטציה?

זה לא נכון עובדתית. אם יש משהו שהקישור הזה היה הוא לא לחיץ.

טוב צודק, טיפה הגזמתי. אבל לפחות היום כשהורדת את החוליה ההתקפית מהיהלום, כשהמגנים שלך לא יסדרו לך המון מצבים בזכות יכולת שיא, ולא יהיה לך את כסקורר שיכניס את המצבים האלה אז ההרכב לא נכון לטעמי. לפחות עד היום נראה שזידאן מסכים איתי.

בעבר היה לנו את איסקו בגרסתו הקודמת כשחקן כדורגל, אבל המערך של 4 קשרים עדיף במשחקים חשובים מסיבה נוספת. מודריץ’ בן 100 ולזידאן יהיה קשה (ובצדק) לוותר על הניסיון והכישרון שלו, כך שממילא אני חושש כי בקלאסיקו ובכל משחק חשוב אחר אנחנו עלולים לחזות שוב (הו, האימה!) בקישור מודריץ’-קרוס-קאסמירו.

ולוורדה הוא המרענן הרשמי הנוכחי וזה שיכול לשבור את השבלוניות המעיקה והצפויה עד כדי דלקת עיניים של מק"ק. אז אם לבחור בין הביישנות של רודריגו או בייל לא ברור מה תקבל, לבין קישור שיאפשר לנו להחזיק קצת בכדור ולא להימעך ע"י קבוצות עדיפות עלינו, אני בוחר באפשרות השניה. במקרה הצורך, תמיד אפשר לשלב אחד מהשניים בהמשך, כשעייפים וכו’.

סתם שאלה, איך זה משתלב עם התיאוריה שלך שקרוס ומודריץ׳ זה בערך אותו שחקן ולכן איסקו צריך להחליף את אחד מהם? הנה, נוסה עם חאמס ולא ממש עבד נגד פריז.

ובכלל, זה חומר למחשבה. סתם דוגמה: אם מביאים את פוגבה זה אומר שכדי שיתן ‘מספרים מהקישור’ צריך לשחרר אותו. אז על מי מוותרים? ואלורדה? אז אנחנו בבעיה דומה כמו עם חאמס. קרוס? זה עדיין טעון הוכחה שואלורדה ברמה הזו, בטח מבחינה התקפית. ואז אם נביא את פוגבה ובמקרה יגיע עוד שחקן טוב לשלישייה הקדמית, זה פתאום יהפוך להתקפי מדי.

לא חושב שאפשר לשחק עם פוגבה, קרוס ושלושה חלוצים.

כשקרוס באנקר השמיכה תמיד תהיה קצרה איפשהו כי הוא one trick pony :upside_down_face:

נגיד שאתה צודק - אין בעיה, תוציא אותו. אבל קישור של קאסמירו ואלורדה פוגבה הוא:

1. עדיין בגדר ספקולציה מבחינת רמה כי ואלורדה
  2. אם ניקח את יונייטד כדוגמה, שמעתי מהם כבר את הטענה ‘אם רק היה לפוגבה קשר כמו קרוס שיחרר אותו’. שחקן עם יכולת התקפית לא משהו כמו מאטיץ׳ כבר נכשל.
  1. גם אני כתבתי פעם שליונייטד הנוכחית קרוס יתרום יותר מפוגבה.
  2. מסכים שזה בעייתי. כשמודריץ’ היה צעיר יותר פוגבה היה יכול לתת את הגרוש ו20 השערים ללירה, היום לא.
  3. גם אם פדה יצליח, והלוואי שזה יקרה וכו’, אנחנו פשוט קצרים מידיי וצריכים לפחות עוד קשר אחד. ולא יורנטה לקצה הספסל, אלא קשר שמשחק. ואז אפשר לגוון.

פביאן רואיז יושב בול.
בועט מרחוק, אגרסיבי בהגנה. יש מצב שיסכים לשבת על הספסל ולהלחם על מקומו

מתיישב מעולה.
איסקו וחאמס הם שחקנים שונים. אחד מאוד דומיננטי במשחק אבל מסתובב סביב עצמו, והשני הוא ההפך הגמור, מאוד תכליתי אך ממעט להיות דומיננטי.

במידה ופוגבה יגיע אני אוותר על קרוס. הוא יכנס לתפקיד שקרוס משחק בו היום מעל שני קשרים דיפנסיביים שאחד מהם הוא קשר box to box (וולוורדה).
בנוסף, פוגבה שחקן טוב מחאמס הגנתית והתקפית. הוא שחקן דומיננטי בהרבה ולכן קבוצות יערכו נגדינו שונה.
בכל אופן הקישור שלי שנה הבאה הוא עם פוגבה ובלי קרוס ומודריץ. ואם יגיע קאנטה או שחקן טוב מוולוורדה לעמדה שלו אז מה טוב.

אגב אני לא אוהב את. קרוס כ50-50, בעמדה הזו אני אעדיף את מודריץ עליו. קישור של פוגבה, מודריץ וקאסמירו יהיה יציב מהמקביל שלו עם קרוס. אך גם פה אעדיף את הקישור בלי שניהם ועם שחקן box to box לצד קאסמירו.

לגבי יונייטד, מדובר בקבוצה עם המון המון בעיות. אין להם קשר שמתקרב לרמתו של קרוס. ומאטיץ בכושר שלו ביונייטד הוא רחוק מרמתו של קאסמירו.
במשחק הכדורגל כל הגורמים משפיעים בסופו של דבר, גם העובדה ששחקני ההגנה שלהם לא מתקרבים לרמתם לשחקני ההגנה שלנו מאוד משפיעה.
בכל מקרה יונייטד היא לא דוגמה לכלום, וכל שחקן יכשל שם כרגע. תראו את די מריה בפריז ובריאל לעומת די מריה של יונייטד

כותרות העיתונים הבוקר:

שער המארקה:

"תמורה כל כך מועטה על כל כך הרבה ברק"| ריאל מדריד הציגה משחק עצום ועלתה ליתרון כפול אך יום גדול של קיילור נאבאס ושתי טעויות בסיום כפו שוויון. בסיקור המשחק באתר נכתב: “עשר דקות רעות ביטלו משחק מרגש של ריאל”. ריאל מדריד שיחקה 80 דקות יוצאות דופן, הובילה כבר 0:2 והציגה עליונות כל כך ברורה על פאריס סן ז’רמן ואלמלא קיילור נאבאס ביום גדול היתרון היה משמעותי יותר. נכתב שניצחון היה חסר אך זה היה רק בונוס על משחק נהדר. ריאל מדריד תגיע לשמינית הגמר מהמקום השני אך היא מבטיחה רגשות עזים. קארים בנזמה ופדה ואלוורדה קיבלו את הציון 3 כוכבים, כל השאר קיבלו שניים למעט ראמוס ו-ואראן.

עוד כותרות גדולות: "התוצאה בהחלט מרמה, ריאל מדריד הטובה ביותר חזרה|. “ריאל מדריד מפחידה שוב את אירופה. אולי התיקו היה חמוץ אבל הכדורגל חזר לסנטיאגו ברנבאו”| אזכורים לשער הראשון המבריק “ריאל מדריד מתאהבת” - הדריבל של אדן הזאר, הכניסה לעומק של פדה ואלוורדה, הקילריות של קארים בנזמה. ואם כבר האורוגוואי, נכתב שהוא חייב להיות על כר הדשא, כל הזמן.

לפני 16 חודשים כריסטיאנו רונאלדו הגדול עזב ועכשיו נראה שהקבוצה מתחילה להתאושש. “ללא ספק, ריאל מדריד הטובה ביותר מאז כריסטיאנו”. עם מרסלו ואיסקו ששכחו לגמריי מסולארי, עם ואלוורדה שנמצא בכל מקום, עם בנזמה הכובש, הזאר הנפלא, ונגד שחקני פ.ס.ז’ שאתם מכירים מצוין - ריאל מדריד נתנה הוכחה הערב. רק בגלל ‘הפסקת חשמל’ קטנה היא לא ניצחה לקראת הסיום. היא נתקלה באותו שוער של שלוש הזכיות בליגת האלופות. מהלך ארבעת הקשרים עבד מצוין. בקיצר, ריאל מדריד לא ניצחה אבל התחושות נשארו נהדרות, לראשונה מאז הגמר בקייב. זידאן שוב בשליטה

שער ה-AS:

"תיקו נהדר" | ריאל מדריד העפילה לשמינית הגמר מהמקום השני| אזכורים לפציעה של אדן הזאר, לצמד של קארים בנזמה שממשיך בכושר טוב וגם לקורה האדירה של גארת’ בייל רגע לפני הסיום. בסיקור נכתב: ריאל עמדה בפני מבחן קשה והמשיכה את השיפור שלה מהליגה. עמדה באתגר בהצלחה גם אם השמיטה את הניצחון. בנזמה שלח עוד מסר לנבחרת צרפת ו-ואלוורדה הוכיח שוב עד כמה הוא חיוני. התוצאה מהמשחק בין גלטסראיי וברוז’ ביטלה כל אפשרות למתח אבל דרמה בהחלט הייתה. זידאן הבין ששני משחקים בשבוע זה מוגזם עבור הקרואטי ובעוד בייל צריך להיות ‘מוסתר’ יותר מאשר להיחשף. ואיסקו הגיע ברגע האחרון, ובגדול. בנזמה, הזאר ו-ואלוורדה קיבלו את הציון 3 כוכבים.

טור דיעה ב-AS: ’ זידאן שיפץ מחדש את המכונה '. נכתב שלמרות שההעפלה לשלב הבא הובטחה עוד לפני המשחק, ריאל ראה את היוקרה על כף המאזניים וגם הסיכוי הקלוש לזכות במקום הראשון בבית. היה גשום, היה קר, אבל היה חם בגלל הכדורגל, לילה עמוס בכוכבים, לילה נהדר. היו רגעים רבים של כדורגל חי, מהיר, מדויק, מלא תשוקה, קל להתאהב. משחק שגורם לכולם לחשוב שזידאן תיקן את הכל. ההימור על ארבעה במרכז הצליח. קיילור נאבאס הצליח להשאיר את ריאל על שער זכות אחד בלבד. יש עדויות לכך שהקבוצה חזרה גם אם היו חסרים סנטימטרים בבעיטה של בייל. הקבוצה חזרה, לא 11 שחקנים אלא כמעט 20 שחקני סגל.

קצת תגובות: דני קרבחאל כתב בא ינסטגרם : “משחק טוב מאוד של הקבוצה, חבל רק על הדקות האחרונות. הגיע לנו יותר. נלמד מהטעויות ונמשיך להשתפר”| סרחיו ראמוס: “הגיע לנו יותר, נילחם כדי להשיג יותר”| טוני קרוס: “אווירה נהדרת, משחק נפלא של הקבוצה, לילה מיוחד, אהבתי”| קאסמירו היה תמציתי: “לשמינית הגמר!”| קארים בנזמה: “האללה מדריד ולא יותר”.

טוני קרוס : “איסקו שיחק מעולה, היה טוב מאוד עם הכדור כפי שאנחנו מכירים וגם בלעדיו, עבד קשה ונתן לנו המון שקט. הגיעה לנו תוצאה טיובה יותר. זידאן עושה את הדברים נכון, המשחק נתן לנו ביטחון לשבועות הקרובים, עלינו להמשיך ככה בקו הזה. אנחנו לא יכולים להיות מרוצים מהתוצאה אבל מהמשחק בהחלט כן. השער הראשון? חוסר תקשורת בין קורטואה ו-ואראן, אני לא יודע אם זה משום שואלוורדה המצוין הוחלף. אנחנו רוצים להחמיא לקבוצה ולא לשחקן ספציפי”.

זינדין זידאן : “זה היה המשחק הכי טוב שעשינו העונה, אנחנו ממשיכים לצמוח ולהשתפר וזה מה שחשוב. זה היה כדורגל טוטאלי. יצרנו מצבים שהיו יכולים להביא לנו גם חמישה שערים. הגיע לנו לנצח, אנחנו צריכים לשחק טוב 90 דקות אבל למרות הדקות האחרונות אי אפשר שלא להיות מרוצים. אני חותם על זה שנשחק ככה כל יום. אהבתי הכל. כולם הצטיינו, הגישה הייתה נכונה, הצגנו מהלכים נפלאים עם הכדור. גם פריז היו טובים. השגיאה ב-1:2? זה הכדורגל, זה קצת אכזרי אבל אני הולך רק עם הדברים הטובים. האם זה כל כך חשוב לסיים במקום הראשון? לא. הכי חשוב להיות בשמינית הגמר”.

מה שונה בריאל מדריד: “אנחנו עובדים קשה ויש לנו את הכישרון לנצח. השחקנים זהים, הם היו טובים והם טובים מאוד עכשיו, זה לא השתנה. היינו צריכים להיות סבלניים. מה שאנחנו הולכים זה לשחק באותה הדרך, להשתפר, זה הכדורגל. יש זמנים קשים אבל אסור להילחץ, צריך להיות ביחד ולא להפסיק לעבוד”.

על הקהל: “אני חייב להודות להם כי הם היו נפלאים, היה לי מאוד כיף על הקווים ואני בטוח שגם לכל אחד מהאוהדים היה כיף”. האם החילופים השפיעו? “אני לא חושב, עשינו טעויות ולכן פאריס נכנסה למשחק, זה יכול לקרות”. על איסקו: “אני לא אגיד מתי החלטתי שהוא ישחק, אבל הוא שחקן סגל חשוב והוא עשה עבודה פנומנלית, נע טוב מאוד במרווחים שהיו ואני מרוצה”. על קיילור נבאס ואמבפה: “אנחנו מכירים את השוער, הוא עשה משחק גדול. אמבפה היה צריך להבקיע מהמצב שהיה לו ועשה את זה, אין לי יותר מה לומר”.

יעלה הון, ככה שאני לא יודע כמה הוא או התקשורת יקבלו ספסולים. חבל שהוא השחקן היחידי בערך שלא מועמד למכירה בנאפולי אחרי המרד שלהם