דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

להיפרד מבייל בינואר זו טעות קשה עם כמה שהוא מעצבן (אגב הוא ביקש מהמועדון שלא לפרסם את מצב הפציעה שלו לפי מה שהבנתי), מעדיף שיישאר וייתן עוד 15-20 משחקים בהתאם למצב המנטאלי והפיזי שלו, מדמיין את ויניסיוס קופץ כיתה להפוך לשחקן הרכב כמעט מובהק או חאמס (מאבדים מהירות) - ואני מרגיש לא משהו. רודריגו לא צריך להיחשב כרגע.
בדיוק ביום בו חוגג ראול 25 שנה להופעת הבכורה שלו בקבוצה יחד עם כל המדרידיסטאס - מזכיר מה הרף של שחקן שהוא כוכב וראו עליו שהוא תותח מהרגע הראשון.

זה ברור שלשארית העונה עדיף שבייל יישאר, השאלה היא מה עושים אם בינואר יש הצעה טובה על השולחן. הצעה שלא הייתה בקיץ האחרון ואולי לא תהיה בקיץ הבא. ובייל כידוע הוא לא סחורה שקל להיפטר ממנה. אין לי תשובה…

עם בייל - לא נזכה בתארים
בלי בייל - לא נזכה בתארים
מעדיף שאת הדקות שלו יקבלו החברה הצעירים אצלנו שאולי יצא מהם משהו. את בייל אני פשוט לא אוהב ואם זה יחסוך כמה מיליונים אז מדהים

אני באמת חושב ששלישייה קדמית של בייל, הזאר ובנזמה היא שלישיה טובה מאוד.
שלושתם שחקנים שמסוגלים ביום טוב להכריע כל הגנה. הבעיה כרגע היא שאנחנו לא כ"כ מצליחים למצוא את הנוסחה שתהפוך את הימים הטובים הללו לברירת המחדל.
זה קשור בשובע, במשבר שעובר הקישור ובעוד כל מיני בעיות בעידן פוסט-רונאלדו.

כרגע אין תחליף לוולשי. רודריגו מוכשר מאוד. אותו דבר ברהים. אבל מבחינת מספרים זה יהיה מאוד מסובך.

לפי המארקה, ארסנל הגישה הצעה לרכישת חאמס בינואר, אבל הקולומביאני לא מעוניין בנימוק הרגיל על כך שהוא רוצה להילחם ולהרוויח מקום ב-11 של זידאן.

זה מחמם את הלב מעט לראות שחקן נלחם להישאר במועדון בכל מחיר כמעט, אבל אלא אם חאמס ממש בונה על קרדיט מהמאמן הבא זה כבר גובל ב-daddy issues. הוא יכול לסדר לעצמו אחלה סיום לקריירה אם רק יבחר מאמן/מועדון מתאים, ריאל מדריד בכלל ותחת זידאן בפרט לא תאפשר לו להיות שחקן הרכב.

אנטון מאנה מה-SER, שמוריניו מאוד אהב במרכאות, פירסם אתמול שיש קשר שוטף עם הסוכן של פביאן. שחקן נהדר בהחלט. לא יעלה פחות מ60 מיליון יורו.

דני סבאיוס 2.0?
לא חבל על הקריירה שלו?

חייב לציין שהיה רחוק מלהרשים נגד ליברפול, אבל מצד שני אלה היו כולם והוא משחק בקבוצה שבורה.

@KB9 תודה, תוקן

התכוונת נגד ליברפול?

לא חושב שהוא יהיה סבאיוס2, בגלל מחיר ובעיקר בזכות היכולות הגנתיות. לקשרים שטובים בהגנה קל יותר לקבל הזדמנות בריאל מדריד… מגראנרו דרך קאסמירו ועד פדה.

לפני שבונים הרים וגבעות, נאפולי מוכנה למכור? כי עד כמה שזכור לי (ויכול להיות שאני טועה) הנשיא שלהם הודיע להוא לא למכירה והם לא ייכנסו למשא ומתן עליו.

בכל מקרה אריקסן בגרושים בינואר נשמע לי יותר טוב מפביאן רואיז ב(מקרה הטוב ב) 60 מיליון יורו. אגב סבאיוס, אין מה להשוות ביניהם. פביאן רואיז שחקן טוב, סבאיוס בינוני שהדבר היחיד שהוא יודע זה להיות סביבון. הוא מסוג השחקנים שנותנים לך להרגיש שהם משהו מיוחד אבל לאורך זמן מתגלה הבלוף. שחקן עם המון כישרון ולא הרבה כדורגל תכלס.

isco_2q2t1446mat01xp8arh1i59km-390x285

הלוואי שמכל ילדי הפלא שכולם כאן מהללים ייצא לנו בלוף אחד כמו איסקו.

חלילה וחס. זה המקרה הגרוע ביותר, לא הטוב ביותר. אני מבין את הגישה של להיות ריאלים ואפילו מסכים איתה (אני אסתפק שמכל הילדים שיש לנו רק 2-3 יפרצו), אבל גם צריך להיות מציאותיים לצד השני. אם באמת הסיכוי הטוב ביותר הוא שייצא מהם איסקו המועדון לא היה משקיע בהם כסף, ובחלקם גם זמן דשא.

איסקו עם כל הכישרון ברוב הזמן המוחלט שלו אצלינו שחקן ספסל או שחקן שמשחק אבל לא טוב. זו לא השאיפה.

על הילדים הושקע יותר כסף משאיסקו שווה, לכן אם המטרה היא למצוא איסקו אז בהחלט נכשלנו בדרך.

הקריירה של איסקו בריאל מדריד:

13-14: 3166 דקות. 9 מבין שחקני השדה.
14-15: 3762 דקות, 5 מבין שחקני השדה.
15-16: 2627 דקות, 8 מבין שחקני השדה.
16-17: 2338 דקות, 11 מבין שחקני השדה.
17-18: 2627 דקות - 11 מבין שחקני השדה.
18-19: 1738 דקות בשולי הספסל.

48 שערים ו-52 בישולים ב287.

עד כאן עובדות אובייקטיביות.
עובדות סובייקטיביות שאפשר להתייחס אליהן כאילו שוב אני ה"ריאלי" משבית השמחות, אבל כנראה שנכון יותר לכנות את מי שלא מכיר בהן כ"חי בסרט עם זיכרון קצר":

כשאיסקו היה צעיר הוא היה שחקן טוב יותר מכל הצעירים שלנו. בגילאי 19-20 הוא היה שחקן משמעותי במלאגה שהגיעה לליגת האלופות ואף הצליחה שם. בריאל מדריד, איסקו היה שחקן משמעותי בקבוצה במשך חמש עונות ותרם תרומה אמיתית לאליפות ולכל ארבע הזכיות בצ’מפיונס.

הוא אף פעם לא היה באנקר בהרכב, זה נכון, אבל גם גוטי לא והוא עדיין אגדה במועדון ובסבירות של 99 אחוז אף אחד מהצעירים שלנו לא יתקרב לתרומה שלו למועדון.

המסקנה: אם אחד מכל הצעירים ייצא איסקו והשאר יתרמו פה ושם כמו רודריגו העונה או ויניסיוס בעונה שעברה - זאת תהיה הצלחה גדולה מאוד למדיניות המועדון בנושא הצעירים. זאת מעבר לעובדה שרודריגו, ויניסיוס, אסנסיו ובמידה רבה גם אודגור משחקים באותה עמדה כך שאפילו אם כולם רונאלדואים בפוטנציה - רובם לא יצליחו פה.

עכשיו תוריד מהסטטיסטיקות שהבאת את התקופות בהן שיחק והיה חושך. אני יודע שהוא שיחק הרבה, לצערי, ולכן כתבתי שחקן ספסל או שחקן שמשחק לא טוב.

זוכר טוב מאוד מה היה עם איסקו. היה טוב תחת מוריניו. תקופה מאוד יפה תחת אנצ’לוטי, פחות יפה אחר כך. חושך במרבית התקופה של זידאן, ומאז ששיחק כדורגל טוב (הדגשתי את הטוב בכוונה) עבר לא מעט זמן. גם תחת לופטגי שהאמין בו בנבחרת הוא לא בדיוק הבריק.

לא נכנס לדיונים תיאורטיים מה יקרה בעתיד. אתה חושב שאתה יודע את העתיד, מי יתפתח ויממש את הציפיות ויהיה יותר טוב מאיסקו? יפה לך. לי אין יכולות נבואה וכנראה שגם לא לאף אחד במועדון, אחרת הם לא היו משקיעים על ויניסיוס רודריגו מנדי יוביץ’ ומיליטאו מעל 250 מיליון יורו כדי שמאחד מהם ייצא… איסקו.

נדבר בעתיד.

מיליטאו ומנדי לא קשורים לדיון כי הם שחקני הגנה. ומנדי גם לא צעיר.

לגבי זיכרון החושך שלך מאיסקו, יש הבדל גדול בין אי עמידה בציפיות (גם זה בספק) לבין ״חושך״, ולכן אסכם כך:

איסקו לא שיחק תחת מוריניו, אז אתעלם ברשותך מהזיכרון שלך.

סטטיסטיקה שתומכת בצד השני של המחלוקת, צר לי לבשר לך.

ראמוס, מרסלו, רונאלדו ובנזמה היו באנקרים. מקומם בטופ 10 בחלוקת הדקות פר עונה. איסקו מעולם לא קיבל מעמד של באנקר בריאל מדריד, אולם תמיד קיבל יותר דקות והזדמנויות לעומת המקבילים במרוצת השנים - חאמס, חסה, מוראטה, קובאצ’יץ’, לוקאס.

אתה חושב שאיסקו היה שחקן טוב מכל הצעירים שלנו? בהתבסס על מה? על המספרים שנתת? מדובר במספרים עלובים לשחקן שקיבל דקות דומות לשחקן הרכב בריאל מדריד, יותר מגארת’ בייל למשל, למרות שהנסיבות שונות.

לסיים בטופ 8 בחלוקת הדקות בקבוצה ב3 העונות הראשונות במועדון משמע אמונה עקבית ורציפה בשחקן שעתיד להיות המנהיג הבלתי מעורער. איסקו קיבל את כל התנאים שהיה צריך על מנת להתפתח לכדורגלן שציפו ממנו.

גוטי תמיד ידע לשים את המועדון בראש סדר העדיפויות, על אף שלל הקשיים שאפיינו את הקריירה שלו. פזיז מצדך להזכיר אותו בהקשר דמיוני לאיסקו, שחקן שזורק זין על המעמד כבר למעלה משנתיים.

הצעירים עלו לנו סביבות 150 מיליון.
האם 150 מיליון בדיעבד זה מחיר לגיטימי על איסקו? עכשיו עם 150 מיליון אתה מביא איסקו? או את דה יונג + ואן דה ביק? אולי פוגבה? ותחשבו על עוד מיליון קשרים שהיו יכולים להגיע במחיר הזה.

מסכים שאיסקו לא כישלון, אך הוא פשוט לא שחקן של 150 מיליון.

אגב אני מסתכל על 150 במחירים של היום, חלק מהצעירים נקנו במחירים של פעם ופשוט היו עולים הרבה יותר השנה (אודגור עם ההייפ שהיה סביבו היה שווה הרבה יותר מ10 מיליון במצב השוק היום).

הצעירים עלו ביחד 150 מיליון יורו (נניח, לא ספרתי), לא כל אחד לחוד. לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד.

ההשקעה של המועדון היא מינורית כי גם במקרה שבו אף אחד מהם לא יהפוך לשחקן משמעותי בריאל מדריד, או שאחד מהם יהיה לאיסקו שזה כישלון לטענתכם, זה לא אומר שהשווי שלהם הוא 0. את כולם אפשר למכור מחר בבוקר ואולי אפילו להרוויח קצת. מעבר לעובדה שאודגור ואסנסיו נרכשו כמעט בחינם ושווים היום עשרות מליונים. המדיניות טובה ומצליחה גם בלי להפוך כל ויניסיוס לרונאלדו, ובשביל לזכות בתארים מביאים את הזאר ואמבפה. זה לא סותר.

אתה חושב שאיסקו היה שחקן טוב מכל הצעירים שלנו? בהתבסס על מה? על המספרים שנתת?

כן, המספרים שנתתי שמראים שאיסקו היה שחקן משמעותי במועדון ולא מחמם ספסל כפי שהוצג, בנוסף לשנתיים במלאגה ולעיניים שלי. אבל בעיקר המספרים כי כל השאר סובייקטיבי. הוא בהחלט לא שחקן בסדר הגודל של בייל, שגם בו אגב אוהבים לחבוט פה אבל בגיל של יוביץ’ הוא כבר עשה מה שעשה לאינטר. אבל האם מישהו מהצעירים שלנו הולך להיות בייל? מה הסיכוי לכך? וגם אם יש להם פוטנציאל, איך הם יהפכו לבייל אם הם בקושי משחקים?

אם איסקו קיבל “אמונה עקבית ורציפה בשחקן שעתיד להיות המנהיג הבלתי מעורער” - הצעירים הנוכחיים לא מקבלים אפילו את זה, כך שלקוות שאחד מהם יסיים כאיסקו זה לא רק ריאלי אלא גם נכון. יותר מזה זה בונוס עצום והלוואי שזה יקרה, אבל התפיסה פה כאילו זה אוטוטו קורה כשבמקביל יורדים פה על כולם - מראמוס ומרסלו ועד בייל ובנזמה ואוטוטו הזאר - היא נאיבית והזויה.

לגבי גוטי, תשאל את @Niro כמה הוא מחוייב ולא זרק זין. הוא ראה אותו מתאמן.