כותרות העיתונים הבוקר:
שער המארקה:
"תמורה כל כך מועטה על כל כך הרבה ברק"| ריאל מדריד הציגה משחק עצום ועלתה ליתרון כפול אך יום גדול של קיילור נאבאס ושתי טעויות בסיום כפו שוויון. בסיקור המשחק באתר נכתב: “עשר דקות רעות ביטלו משחק מרגש של ריאל”. ריאל מדריד שיחקה 80 דקות יוצאות דופן, הובילה כבר 0:2 והציגה עליונות כל כך ברורה על פאריס סן ז’רמן ואלמלא קיילור נאבאס ביום גדול היתרון היה משמעותי יותר. נכתב שניצחון היה חסר אך זה היה רק בונוס על משחק נהדר. ריאל מדריד תגיע לשמינית הגמר מהמקום השני אך היא מבטיחה רגשות עזים. קארים בנזמה ופדה ואלוורדה קיבלו את הציון 3 כוכבים, כל השאר קיבלו שניים למעט ראמוס ו-ואראן.
עוד כותרות גדולות: "התוצאה בהחלט מרמה, ריאל מדריד הטובה ביותר חזרה|. “ריאל מדריד מפחידה שוב את אירופה. אולי התיקו היה חמוץ אבל הכדורגל חזר לסנטיאגו ברנבאו”| אזכורים לשער הראשון המבריק “ריאל מדריד מתאהבת” - הדריבל של אדן הזאר, הכניסה לעומק של פדה ואלוורדה, הקילריות של קארים בנזמה. ואם כבר האורוגוואי, נכתב שהוא חייב להיות על כר הדשא, כל הזמן.
לפני 16 חודשים כריסטיאנו רונאלדו הגדול עזב ועכשיו נראה שהקבוצה מתחילה להתאושש. “ללא ספק, ריאל מדריד הטובה ביותר מאז כריסטיאנו”. עם מרסלו ואיסקו ששכחו לגמריי מסולארי, עם ואלוורדה שנמצא בכל מקום, עם בנזמה הכובש, הזאר הנפלא, ונגד שחקני פ.ס.ז’ שאתם מכירים מצוין - ריאל מדריד נתנה הוכחה הערב. רק בגלל ‘הפסקת חשמל’ קטנה היא לא ניצחה לקראת הסיום. היא נתקלה באותו שוער של שלוש הזכיות בליגת האלופות. מהלך ארבעת הקשרים עבד מצוין. בקיצר, ריאל מדריד לא ניצחה אבל התחושות נשארו נהדרות, לראשונה מאז הגמר בקייב. זידאן שוב בשליטה
שער ה-AS:
"תיקו נהדר" | ריאל מדריד העפילה לשמינית הגמר מהמקום השני| אזכורים לפציעה של אדן הזאר, לצמד של קארים בנזמה שממשיך בכושר טוב וגם לקורה האדירה של גארת’ בייל רגע לפני הסיום. בסיקור נכתב: ריאל עמדה בפני מבחן קשה והמשיכה את השיפור שלה מהליגה. עמדה באתגר בהצלחה גם אם השמיטה את הניצחון. בנזמה שלח עוד מסר לנבחרת צרפת ו-ואלוורדה הוכיח שוב עד כמה הוא חיוני. התוצאה מהמשחק בין גלטסראיי וברוז’ ביטלה כל אפשרות למתח אבל דרמה בהחלט הייתה. זידאן הבין ששני משחקים בשבוע זה מוגזם עבור הקרואטי ובעוד בייל צריך להיות ‘מוסתר’ יותר מאשר להיחשף. ואיסקו הגיע ברגע האחרון, ובגדול. בנזמה, הזאר ו-ואלוורדה קיבלו את הציון 3 כוכבים.
טור דיעה ב-AS: ’ זידאן שיפץ מחדש את המכונה '. נכתב שלמרות שההעפלה לשלב הבא הובטחה עוד לפני המשחק, ריאל ראה את היוקרה על כף המאזניים וגם הסיכוי הקלוש לזכות במקום הראשון בבית. היה גשום, היה קר, אבל היה חם בגלל הכדורגל, לילה עמוס בכוכבים, לילה נהדר. היו רגעים רבים של כדורגל חי, מהיר, מדויק, מלא תשוקה, קל להתאהב. משחק שגורם לכולם לחשוב שזידאן תיקן את הכל. ההימור על ארבעה במרכז הצליח. קיילור נאבאס הצליח להשאיר את ריאל על שער זכות אחד בלבד. יש עדויות לכך שהקבוצה חזרה גם אם היו חסרים סנטימטרים בבעיטה של בייל. הקבוצה חזרה, לא 11 שחקנים אלא כמעט 20 שחקני סגל.
קצת תגובות: דני קרבחאל כתב בא ינסטגרם : “משחק טוב מאוד של הקבוצה, חבל רק על הדקות האחרונות. הגיע לנו יותר. נלמד מהטעויות ונמשיך להשתפר”| סרחיו ראמוס: “הגיע לנו יותר, נילחם כדי להשיג יותר”| טוני קרוס: “אווירה נהדרת, משחק נפלא של הקבוצה, לילה מיוחד, אהבתי”| קאסמירו היה תמציתי: “לשמינית הגמר!”| קארים בנזמה: “האללה מדריד ולא יותר”.
טוני קרוס : “איסקו שיחק מעולה, היה טוב מאוד עם הכדור כפי שאנחנו מכירים וגם בלעדיו, עבד קשה ונתן לנו המון שקט. הגיעה לנו תוצאה טיובה יותר. זידאן עושה את הדברים נכון, המשחק נתן לנו ביטחון לשבועות הקרובים, עלינו להמשיך ככה בקו הזה. אנחנו לא יכולים להיות מרוצים מהתוצאה אבל מהמשחק בהחלט כן. השער הראשון? חוסר תקשורת בין קורטואה ו-ואראן, אני לא יודע אם זה משום שואלוורדה המצוין הוחלף. אנחנו רוצים להחמיא לקבוצה ולא לשחקן ספציפי”.
זינדין זידאן : “זה היה המשחק הכי טוב שעשינו העונה, אנחנו ממשיכים לצמוח ולהשתפר וזה מה שחשוב. זה היה כדורגל טוטאלי. יצרנו מצבים שהיו יכולים להביא לנו גם חמישה שערים. הגיע לנו לנצח, אנחנו צריכים לשחק טוב 90 דקות אבל למרות הדקות האחרונות אי אפשר שלא להיות מרוצים. אני חותם על זה שנשחק ככה כל יום. אהבתי הכל. כולם הצטיינו, הגישה הייתה נכונה, הצגנו מהלכים נפלאים עם הכדור. גם פריז היו טובים. השגיאה ב-1:2? זה הכדורגל, זה קצת אכזרי אבל אני הולך רק עם הדברים הטובים. האם זה כל כך חשוב לסיים במקום הראשון? לא. הכי חשוב להיות בשמינית הגמר”.
מה שונה בריאל מדריד: “אנחנו עובדים קשה ויש לנו את הכישרון לנצח. השחקנים זהים, הם היו טובים והם טובים מאוד עכשיו, זה לא השתנה. היינו צריכים להיות סבלניים. מה שאנחנו הולכים זה לשחק באותה הדרך, להשתפר, זה הכדורגל. יש זמנים קשים אבל אסור להילחץ, צריך להיות ביחד ולא להפסיק לעבוד”.
על הקהל: “אני חייב להודות להם כי הם היו נפלאים, היה לי מאוד כיף על הקווים ואני בטוח שגם לכל אחד מהאוהדים היה כיף”. האם החילופים השפיעו? “אני לא חושב, עשינו טעויות ולכן פאריס נכנסה למשחק, זה יכול לקרות”. על איסקו: “אני לא אגיד מתי החלטתי שהוא ישחק, אבל הוא שחקן סגל חשוב והוא עשה עבודה פנומנלית, נע טוב מאוד במרווחים שהיו ואני מרוצה”. על קיילור נבאס ואמבפה: “אנחנו מכירים את השוער, הוא עשה משחק גדול. אמבפה היה צריך להבקיע מהמצב שהיה לו ועשה את זה, אין לי יותר מה לומר”.