טוני קרוס רשם הופעה 250 בריאל
טוני קרוס הוא כבר אגדה בריאל מדריד. הערב הוא בישל לסרחיו ראמוס את שער היתרון במשחק הקשה באלאבס, בערב מיוחד בו רשם ציון דרך עם משחקו ה-250 במועדון (161 ניצחונות). 12 תארים (וגולת הכותרת: שלוש זכיות ברציפות בליגת האלופות), 48 בישולים ו-16 שערים. וכמובן - מעל 90% דיוק במסירות מאז הצטרף. חלוקת המשחקים: 164 בליגה, 61 בליגת האלופותו, 11 בגביע המלך, 7 בגביע העולם למועדונים, 4 בסופרקופה הספרדי ועוד שלושה בסופר קאפ האירופי. עונת 2014/15 בה רשם 55 הופעות, עונת הבכורה, היא עונת השיא שלו בה רשם את מספר המשחקים הרב ביותר.
כמיטב המסורת חיכתה לקרוס הפתעה והוא קיבל חולצה חגיגית לכבוד המאורע כשכל חבריו בחדר ההלבשה הצטלמו לתמונה למזכרת. קרוס אמר: “שיחקתי בהרבה במשך שש השנים שלי כאן. אני מקווה להמשיך להשיג עוד הרבה הצלחות. אני שמח יותר מהניצחון שלנו מאשר מספר המשחקים המיוחד הזה, אבל זו אחלה דרך לחגוג”. העונה רשם קרוס 17 הופעות בכל המסגרות - 12 בליגה ו-5 באירופה (השלים 90 דקות בכל המשחקים בצ’מפיונס) ותרם שני שערים ושלושה בישולים.
“ההגנה הייתה ההתקפה הכי טובה”, נכתב ב-AS לאחר הניצחון בעוד במארקה נכתב שריאל מדריד הזו לא מוותרת על זכייה באליפות. “ריאל מדריד הזו שאפתנית, היא העבירה מסר, היא עמדה בפני מקלחת של מים וגשם, ונתנה גאווה גדולה”. דני קרבחאל כבש שער בכורה העונה בתזמון מושלם, שער ראשון שלו ברגל ימין בקבוצה. “השגנו ניצחון קשה מאוד, שמח לעזור לקבוצה עם שער”, כתב המגן ברשתות החברתיות. הקפטן סרחיו ראמוס כתב באינסטגרם: “סבלנו, נלחמנו ועבדנו קשה. אנחנו ראויים ל-3 הנקודות החשובות האלה” מי שחטף ביקורות היה גארת’ בייל: “כלום, שום דבר ועוד שום דבר, ובסדר הזה”, נכתב במארקה על הוולשי שפתח בהרכב לראשונה מזה 56 ימים ושיחק רע מאוד. עוד נכתב על ויניסיוס ששוב לא שותף וכעת רודריגו עבר אותו במספר הדקות.
מרסלו לא אהב את הביקורות על היכולת: “אנחנו יודעים שבמשחקים האלה נגד ריאל מדריד נותנים הכל. שיחקנו טוב מאוד והתגברנו על המכות, הבעיטות, הגשם והקור, במשחקים כאלה זוכים באליפות. שיחקנו טוב גם בלי הכדור”. המגן הוסיף כי הקבוצה ממשיכה לעבוד קשה כפי שהיה קודם.
זינדין זידאן אמר: “זה ניצחון חשוב מאוד, ידענו שנצטרך להילחם עד הסוף במגרש הזה, מגרש שדומה למשחק של אייבר, עם מים הכל עוד יותר מורכב. עשינו עבודה נהדרת, היו לנו שתיים-שלוש הזדמנויות. יש סיפוק גדול. אני שמח עבור אדר מיליטאו, הוא שחקן נבחרת והוא הרוויח בזכות את הצ’אנס שלו, אני מרוצה ממנו ומאיסקו כמו כולם. אראולה הוא חלק מהסגל והגיע לו לשחק, הוא התאמן היטב והציל אותנו כשהיה צריך. המערך? זה שרטוט ולא מעבר, הכי חשוב הוא שכולם נלחמים כשהכדור לא אצלנו. אני חושב שכולם טובים יותר מאז המשחק נגד מאיורקה (כשנשאל על הרוטציות הנרחבות). היינו צריכים להיות סבלניים. רצינו להמשיך לצמוח כקבוצה ועשינו את זה”.