דבר התקשורת :: Rueda de prensa

טוני קרוס רשם הופעה 250 בריאל

טוני קרוס הוא כבר אגדה בריאל מדריד. הערב הוא בישל לסרחיו ראמוס את שער היתרון במשחק הקשה באלאבס, בערב מיוחד בו רשם ציון דרך עם משחקו ה-250 במועדון (161 ניצחונות). 12 תארים (וגולת הכותרת: שלוש זכיות ברציפות בליגת האלופות), 48 בישולים ו-16 שערים. וכמובן - מעל 90% דיוק במסירות מאז הצטרף. חלוקת המשחקים: 164 בליגה, 61 בליגת האלופותו, 11 בגביע המלך, 7 בגביע העולם למועדונים, 4 בסופרקופה הספרדי ועוד שלושה בסופר קאפ האירופי. עונת 2014/15 בה רשם 55 הופעות, עונת הבכורה, היא עונת השיא שלו בה רשם את מספר המשחקים הרב ביותר.

כמיטב המסורת חיכתה לקרוס הפתעה והוא קיבל חולצה חגיגית לכבוד המאורע כשכל חבריו בחדר ההלבשה הצטלמו לתמונה למזכרת. קרוס אמר: “שיחקתי בהרבה במשך שש השנים שלי כאן. אני מקווה להמשיך להשיג עוד הרבה הצלחות. אני שמח יותר מהניצחון שלנו מאשר מספר המשחקים המיוחד הזה, אבל זו אחלה דרך לחגוג”. העונה רשם קרוס 17 הופעות בכל המסגרות - 12 בליגה ו-5 באירופה (השלים 90 דקות בכל המשחקים בצ’מפיונס) ותרם שני שערים ושלושה בישולים.

“ההגנה הייתה ההתקפה הכי טובה”, נכתב ב-AS לאחר הניצחון בעוד במארקה נכתב שריאל מדריד הזו לא מוותרת על זכייה באליפות. “ריאל מדריד הזו שאפתנית, היא העבירה מסר, היא עמדה בפני מקלחת של מים וגשם, ונתנה גאווה גדולה”. דני קרבחאל כבש שער בכורה העונה בתזמון מושלם, שער ראשון שלו ברגל ימין בקבוצה. “השגנו ניצחון קשה מאוד, שמח לעזור לקבוצה עם שער”, כתב המגן ברשתות החברתיות. הקפטן סרחיו ראמוס כתב באינסטגרם: “סבלנו, נלחמנו ועבדנו קשה. אנחנו ראויים ל-3 הנקודות החשובות האלה” מי שחטף ביקורות היה גארת’ בייל: “כלום, שום דבר ועוד שום דבר, ובסדר הזה”, נכתב במארקה על הוולשי שפתח בהרכב לראשונה מזה 56 ימים ושיחק רע מאוד. עוד נכתב על ויניסיוס ששוב לא שותף וכעת רודריגו עבר אותו במספר הדקות.

מרסלו לא אהב את הביקורות על היכולת: “אנחנו יודעים שבמשחקים האלה נגד ריאל מדריד נותנים הכל. שיחקנו טוב מאוד והתגברנו על המכות, הבעיטות, הגשם והקור, במשחקים כאלה זוכים באליפות. שיחקנו טוב גם בלי הכדור”. המגן הוסיף כי הקבוצה ממשיכה לעבוד קשה כפי שהיה קודם.

זינדין זידאן אמר: “זה ניצחון חשוב מאוד, ידענו שנצטרך להילחם עד הסוף במגרש הזה, מגרש שדומה למשחק של אייבר, עם מים הכל עוד יותר מורכב. עשינו עבודה נהדרת, היו לנו שתיים-שלוש הזדמנויות. יש סיפוק גדול. אני שמח עבור אדר מיליטאו, הוא שחקן נבחרת והוא הרוויח בזכות את הצ’אנס שלו, אני מרוצה ממנו ומאיסקו כמו כולם. אראולה הוא חלק מהסגל והגיע לו לשחק, הוא התאמן היטב והציל אותנו כשהיה צריך. המערך? זה שרטוט ולא מעבר, הכי חשוב הוא שכולם נלחמים כשהכדור לא אצלנו. אני חושב שכולם טובים יותר מאז המשחק נגד מאיורקה (כשנשאל על הרוטציות הנרחבות). היינו צריכים להיות סבלניים. רצינו להמשיך לצמוח כקבוצה ועשינו את זה”.

ההבטחה של זידאן: ריאל מדריד שוב במאבק האליפות

זינדין זידאן הבטיח - וקיים: ריאל מדריד חזק במאבק האליפות . במארקה השוו בין העונה הנוכחית לבין השנתיים האחרונות והזכירו כי המאמן שאמר שהזכייה באליפות ב-2016/17 היא התואר הגדול בקריירה שלו, הצהיר אשתקד: “הדבר החשוב ביותר הוא הליגה. בשנה הבאה זו תהיה המטרה העיקרית שלנו - לזכות באליפות”. זו היתה האובססיה שלו, הוא לא נח לרגע. ברור שבמועדון הזה המקום השני הוא כישלון, אבל ריאל נותנת פייט גדול. העונה שעברה איומה ונוראה, הכתובת הייתה על הקיר, אבל הנפילה הגדולה הגיעה עוד קודם לכן כאשר אלופת אירופה הגאה איבדה את הדרך ב-2017/18 ואמרה שלום לכתר בשלב כה מוקדם. נכתב שזו הייתה הסיבה שזידאן עזב. הקבוצה הנוכחית מתחברת יום אחר יום ונכנעה רק פעם אחת העונה - נגד מאיורקה (1:0), משחק שאחריו הגיע המפנה. לעת עתה, המטרה הושגה.

ריאל מדריד מחזיקה במאזן 9:4:1 לאחר 14 מחזורים, 31 נקודות בדומה לברצלונה, ואוטוטו הקלאסיקו. ריאל עמדה כבר בפני משחקים קשים במיוחד כמו הפיחואן בו היא תמיד מתקשה וניצחה 0:1 משער של קארים בנזמה, והדרבי (תיקו 0:0) ואפילו הלה סרמיקה והבלאידוס הם לא טיול. איבודי נקודות מאכזבים כמו נגד ויאדוליד בבית (ריאל הובילה משער מאוחר וספגה שער עוד יותר מאוחר) ובטיס (תיקו 0:0 לפני הפגרה) יכלו לשנות כל התמונה. בשנה שעברה האיומה ריאל ניצחה רק שבע פעמים, המאזן היה כזה: 7-2-5, כלומר 23 נקודות בלבד, מקום חמישי בטבלה ופער של חמש מהמוליכה על אף שברצלונה פתחה את העונה לא מספיק טוב. ריאל נקלעה לרצף שחור עם ז’ולן לופטגי.

אבל העונה ההיא - אינה מדד, זה ברור. ריאל פתחה את 2017/18 עם שלישייה קלה בריאזור ללא כריסטיאנו רונאלדו המושעה והיה נראה שהיא משדרת עסקים כרגיל, אלא שולנסיה סחטה 2:2 בסנטיאגו ברנבאו למרות משחק מצוין של ריאל (ובעיקר מרקו אסנסיו שכבש פעמיים), ריאל מעדה נגד לבאנטה בבית (1:1) ונקלעה ללחץ עצום כשרשמה הפסד בכורה במחזור החמישי נגד בטיס בברנבאו בעוד בארסה של ארנסטו ואלוורדה פתחה חזק והפער היה בלתי מחיק. ריאל ההיא רשמה מאזן 8:4:2 שאינו מספיק. לקבוצה הנוכחית עדיין יש בעיות בהתקפה, כמובן, אך היא כבשה 30 שערים שזה יותר מעונתו האחרונה של כריסטיאנו. עוד נכתב שריאל הוכיחה בניצחונות קלים כמו על אייבר בחוץ או במשחקים כמו באלאבס - את האופי הנחוץ.

וברשותכם, השוואה לעונת הדאבל 2016/17. ריאל פתחה עם ארבעה ניצחונות ליגה די קלים (כולל 0:3 באנואטה) ויחד עם הריצה מעונת הבכורה של זיזו - השוותה את רצף הניצחונות ההיסטורי של בארסה של פפ גווארדיולה (16). לאחר מכן נקלעה לתקופה לא טובה של שלוש תוצאות תיקו אך הגיבה עם שישייה נגד בטיס בבניטו ויאמרין ורצה לשישה ניצחונות רצופים עד לקלאסיקו בקאמפ נואו, שם סרחיו ראמוס כבש שער דרמטי בדקה ה-91 ומנע הפסד. ריאל הוליכה את הטבלה אז במאזן נקי מהפסדים: 10-4-0, כשהיו לה שש נקודות יתרון על פני ברצלונה. הגרף המלא: שלוש העונות האחרונות

מי שמתעצל לקרוא בטח יבדוק את הסטטיסטיקה שהראתי, השוואה של שלוש העונות האחרונות ואני כבונוס הוספתי את עונת הדאבל האגדית.

1. חשוב לי לומר שאני לא רואה בזה ‘הישג מדהים’ שריאל מדריד מתמודדת על אליפות, זידאן ייצב את הקבוצה אך עשה את הטעויות שלו, וברצלונה חלשה.
  2. כשריאל מדריד משחקת בברנבאו אני עדיין לא משוכנע במאה אחוז שננצח בעוד כל משחק של בארסה שם אלא אם כן היריבה היא אתלטיקו הוא מבחינתי פוטנציאל למאניטה.
  3. באופן כללי, חייב לומר שכן קיבלתי את התחושה לאחרונה שאנחנו יותר טובים מהם, אבל אי אפשר לבטל את מסי והמשחק האחרון נגד אתלטיקו מדריד זה משהו שצריך לקחת בחשבון, זה הרבה יותר ‘ניצחון של אליפות’ מאשר ריקודי הגשם באלאבס.
  4. הגיע הזמן שננצח קלאסיקו, הגיע הזמן. זידאן לא הפסיד בקאמפ נואו עד עכשיו בארבעה משחקים - 2 נצ’ ו-2 תוצאות תיקו. איזה מנחוס אני.
  5. אגב, גילוי נאות, אני מודה שזה נשמע שפל ולא מתאים לאוהד ריאל מדריד אבל אני בטראומה מהעונה שעברה וגם מהקלאסיקו האחד והיחיד שלי: אני חייב תיקון, ‘חרמן’ על תיקון, רוצה לטוס לקלאסיקו השנה אבל פחדתי לסגור דיל מראש. פחדתי ששוב הפער בצמרת יהיה עצום.

ראמוס: "הזכיות בליגת האלופות הן כמו הילדים, אי אפשר לבחור"

ריאל מדריד נמצאת בכושר הטוב ביותר שלה העונה, כשהיא נמצאת בשוויון נקודות עם ברצלונה בפסגת ספרד ומתחילה לאט לאט בהכנותיה לקלאסיקו חלק מהשיפור ביכולתה הגיע בזכות הקפטן סרחיו ראמוס שגם בגיל 33 לא נח לרגע, לא בקבוצה ולא בנבחרת. הקפטן שיחק ב-19 מ-20 המשחקים של הבלאנקוס העונה, כשאת ההפסד נגד פ.ס.ז’ הוא החמיץ בגלל השעייה. הבלם דיבר בכנות אופיינית בתוכנית הטלוויזיה “TUDN” עם כוכב העבר איבן זמורנו. הוא דיבר על עתידו, המורשת בריאל מדריד, הקלאסיקו וכדור הזהב.

על כדור הזהב : “הם יכלו להכין כדור זהב אחד לכריסטיאנו רונאלדו או ליאו מסי ולתת לכולם לבחור, ועוד אחד לשחקנים האחרים. זה יהיה טוב יותר לכדורגל”. ראמוס לא הסתיר בעבר את רצונו להיות שחקן ההגנה הראשון שזוכה בפרס היוקרתי מאז פאביו קנבארו ב-2006, אך זה טרם קרה.

המורשת שלו במדריד וליגת האלופות : “אני מרגיש גאה כי בסופו של דבר אף אחד לא נתן לי שום דבר. מאחורי כל ההישגים עומדת עבודה קשה ומתמשכת, הקרבה, מסירות וקביעות. זה לא רק להגיע לריאל מדריד אלא להישאר. יש הרבה דברים שאנשים לא מכירים. ההצלחה היא לא מקרית. המורשת שלי משמשת מקור עידוד לעוד מליוני אוהדים שרוצים להגשים חלומות. ליגת האלופות? אני חושב שהשער בליסבון היה הרגע הכי גדול, ברמה האישית וגם בקבוצה. זה שינה את ההיסטוריה. זה עזר לנו לזכות בתואר עוג שלוש פעמים ברציפות. כל האופן בו המשחר התנהל. הזכיות בליגת האלופות הן כמו הילדים שלי, אני לא יכול לבחור. אני תמיד אזכור את השער שלי נגד אתלטיקו, מהימים בהם אבא שלי היה מרים לי כדורים בים והייתי מזנק. זה תמיד יהיה בזכותו. צריך הרבה אמונה כשאתה עולה לנגוח, ואני תמיד מאמין שאגיע לכדור”.

הקלאסיקו נגד ברצלונה : “שתי הקבוצות נמצאות בכושר מצוין, יש לנו מוטיבציה גדולה לנצח נגד יריבה חזקה, אבל בלי קשר, יש עוד משחק קשה קודם לכן, אני מקווה שנוכל לנצח בשני המשחקים ולעקוף אותם בטבלה”.

חזרתו של זידאן : “הוא מאמן נהדר, הוא יודע מהי ריאל מדריד. הייתה לנו תקופה מפוארת ומדהימה. זו הייתה החלטה מאוד אמיצה מצידו לחזור. בהתחלה היה לנו קשה להיכנס לדינמיקה כפי שהוא רצה, אבל אנחנו מאושרים. הוא בדיוק האיש שהיה יכול להוציא אותנו מהמצב המסובך”.

העתיד ומי יכול להחליף אותו : “אני מקווה להמשיך עוד זמן רב, לנצל כל רגע מהכדורגל, התשוקה עדיין בוערת בי. לא פוסל להמשיך בתחום כמאמן או תפקיד אחר. בסופו של דבר, ההשוואות אף פעם לא טובות. לריאל מדריד יש מחלקת נוער מעולה והיא צריכה לשמור גם על הבסיס הספרדי שלה. בשוק יש שחקנים גדולים. אני חושב שמתייס דה ליכט הוא שחקן העתיד”.

עוד בריאל מדריד, מי שהתראיין עוד קודם הוא רודריגו הברזילאי שלקח חלק בתוכנית “במגרש עם כוכבים” בערוץ הרשמי של המועדון. רודריגו סיפר: “הערצתי את אדן הזאר, הייתה לי תמונה שלו בפייסבוק. לאחר השלושער נגד גלטסראיי הוא צחק ואמר לי שיכולתי לכבוש רביעייה. לא האמנתי שריאל מדריד רוצה אותי עד שאבי אמר לי. כילד בברזיל שהחל לשחק ברחוב, לכל אחד יש קבוצה מקומית וגם קבוצה באירופה, ואהדתי את ריאל מדריד לפעמים אני שוכח שאני ילד. בהתחלה, רעדתי לצד זידאן אבל לאחר מכן פיתחנו יחסים של מאמן ושחקן”.

עם כמה שערים רודריגו יסיים את העונה?

מהחודשים הספורים שלו במדריד אומרים על רודריגו שהוא טוב בכל דבר - הסיומת שלו נקייה כפי שהוכיח לא פעם, קבלת ההחלטות טובה, הוא מהיר, חכם, לאו דווקא בוחר בדריבל אבל יכול להטעות מצוין את שחקני ההגנה. מה שהכי מרשים זה מספר השערים. הילד הברזילאי שנשכח קצת מאז השלושער מול גלטסראיי היה זקוק בדיוק להזדמנות אחת ושלח נגיעה רכה מהאוויר כדי לכבוש אחרי בישול של אלברו אודריוסולה. רודריגו כבש שישה שערים העונה (בשמונה בעיטות למסגרת), ב-643 דקות בלבד, והוא הכובש השני הטוב ביותר ב-2019/20 אחרי קארים בנזמה. בזמן שויניסיוס אומר משפטים כמו: “אני לא משחק בשביל להבקיע, גם ראחים סטרלינג לא כבש הרבה שערים בתחילת דרכו”, יש כאן מנייה בטוחה, בערך.

סביר להניח שבמשחקים הגדולים באמת הוא ישחק פחות וזינדין זידאן ידבוק במערך הארבעה קשרים במרכז השדה+ אדן הזאר וקארים בנזמה, אותו מערך שעבד נפלא נגד פאריס סן ז’רמן (הברזילאי נכנס לשחק ל-8 דקות בלבד) ולעתים גם גארת’ בייל המנוסה יותר וזה שניצח כבר משחקים גדולים יועדף על פניו. לאחר ההצגה נגד הטורקים, לדוגמא, הוא כלל לא שיחק בניצחון המשכנע 0:4 באייבר. הכי חשוב שהילד לא יוצא מגדרו: “שמח על עוד שער בקבוצה ולעזור לה להעפיל לשמינית הגמר, האללה מדריד!”, כתב באינסטגרם. במשחקים בהם פתח בהרכב, ריאל ניצחה בשישה וסיימה בתיקו נוסף.

בספרד כבר החלו השוואות בינו לבין אגדות המועדון, לאחר אותו ערב קסום נגד גלטסראיי, ואנחנו נמשיך עם זה. ראול סיים את עונת הבכורה בריאל מדריד עם שמונה שערים ב-1994/95 כששער הבכורה שלו היה מרגש - נגד אתלטיקו מדריד, והוא הספיק גם לבשל בקלאסיקו הראשון שלו - לאיבן זאמורנו. ראול רשם 31 הופעות ושיחק יותר מ-1,800 דקות כשהיה שחקן הרכב פחות או יותר עד לנסיגה בדקות המשחק שלו בחודש מאי.

חאבייר פורטיו היה הסופר-סאב של ויסנטה דל בוסקה בעונת 2002/03, כשהיה בן 19 (כבש חמישה שערים בשני המשחקים הראשונים ושמונה במפעל בסה"כ) ולא רק במשחקי הגביע הזניחים. הוא כבש את השער היקר שהציל את ריאל מהפסד במשחק נגד בורוסיה דורטמונד בגרמניה בשלב הבתים השני וסיים עם 14 שערים בכל המסגרות ב-870 דקות, מספרים מרהיבים לכל הדיעות. פורטיו פתח בהרכב פעם אחת בלבד - במשחק נגד אלאבס בהופעת הבכורה של רונאלדו.

רוביניו כבש 12 שערים בעונת הבכורה שלו במועדון 2005/06 (51 הופעות) בה היה שחקן הרכב מובהק ונכנס כבר במשחק הפתיחה של העונה, נגד קאדיס, במטרה להציל את המולדת. שמונה משעריו היו בליגה ועוד ארבעה במסגרת הגביע. שער הבכורה שלו היה נגד אתלטיק בילבאו במחזור הרביעי בסנטיאגו ברנבאו.

עוד שחקנים שמעניין לבדוק הם צעירים תוצרי הקאנטרה של ריאל מדריד: אלברו מוראטה וחסה רודריגס. שניהם חוררו רשתות בקסטיליה והשתלבו יפה בעונת הדסימה. מוראטה עוד שיחק קודם לכן, ב-2012/13 ואפילו פתח בהרכב בקלאסיקו המחליפים ובישל לבנזמה. יש לו שני שערים וארבעה בישולים ב-480 דקות. בעונת הדסימה יש לו תשעה שערים (אחד סופר חשוב נגד לבאנטה) ובישול ב-969 דקות. חסה הרשים מהרגע הראשון. מוריניו התעלם ממנו אבל השמועה על ילד סופר-מוכשר בקסטיליה, אפילו יותר מחברו - התפשטה. קשה לדעת מה היה קורה לולא הפציעה האכזרית בשמינית גמר ליגת האלופות נגד שאלקה. הילד כבש שמונה שערים ובישל עוד שישה ב-1165 דקות. מה אפשר להגיד על ילד שאת שער הבכורה שלו כבש בקלאסיקו נגד ברצלונה? הוא הבקיע את שער הניצחון במאסטייה, כבש בסטייל נגד אתלטיקו בגביע (0:3) וגם נגד ויאריאל.

אחרון חביב הוא מרקו אסנסיו ששיחק שנתיים בליגה השנייה במדי מאיורקה ועבר עונת השאלה חשובה במדי אספניול. הוא כבש את השער הראשון שלו בריאל כבר בהופעת הבכורה נגד סביליה בסופר קאפ האירופי כשסובב לחיבורים, הקפיץ באלגנטיות נגד ריאל סוסיאדד והבקיע גם נגד באיירן מינכן, בגמר נגד יובנטוס ועוד. בעונת הבכורה היו לו עשרה שערים וארבעה בישולים ב-1919 דקות. הוא התנדנד בין ספסל ליציע לא פעם אך עזר לקבוצה בחצי השני של העונה ועלה כמחליף גם בקלאסיקו. בליגת האלופות פתח פעם אחת בלבד בהרכב - מול לגיה ורשה.

בינתיים אני לא שותף להתלהבות ממנו. אין ספק שיש לו חוש לשערים וכנראה שמדובר בפוטנציאל להיות סקורר, אבל מעבר לכך - בינתיים - הוא נראה שחקן קצת אפור. אני עדיין חושב שההשוואות לפדרו מאוד במקום.

נחכה ונראה, הלוואי שיתחיל להראות יכולת גם ליצור מצבים ולא רק לסיים אותם.

כפי שהקריירה של רובן הוכיחה - אתה יכול להיות וואן טריק פוני, הכל שאלה כמה אתה טוב בזה. בינתיים הוא בקצב לא רע לעונת בכורה

כמעט בכל פעם שהוא כן הולך על דריבל, הוא נראה מאוד כשרוני ומלוטש גם בעניין הזה. זה בדרך כלל מאולץ אבל הצעד הראשון, השקט, ההטעיות, הטיפול בכדור וקבלת ההחלטות מאוד מרשימים.
נכון לעכשיו, נראה שרודריגו הוא מהשחקנים האלה שלא כל כך אוהב את הכדור למרות שהכדור מאוד אוהב אותו. כמעט מתבקש לרשום שהבעיה היא בראש אבל מדברים פה על ילד בן 18 שכבר עולה על כל הציפיות אז אני אחכה עם זה לפחות עד קבלת ההחלטה הגרועה הראשונה שלו בקלאסיקו.

לא יודע מה יצא ממנו בסוף, הוא כמו חידה, יש לזכור שהוא רק בן 18 טנראה שהוא קצת בורח מהכדור ולא לוקח על עצמו יותר מדי בניגוד לחברו וניסיוס.
אבל אם להיות ואן-טריק-פוני אז עדיף שהטריק הזה יהיה לדעת לשים את הכדור ברשת, רק מהטריק הזה אפשר להיות מהכי טובים בדור שלו.

אני חושב שאני מהיחידים שלא מתלהב מידי מרודריגו. מזכיר לי קצת גרסה פחות טובה של אסנסיו.
יש שחקנים שפשוט חסר להם הסטאר קוואליטי, רודריגו הוא בהחלט מאלה. המון כשרון יש לו, אבל הוא בורח מהכדור ולא מנסה שום דבר מיוחד.
היתרון הוא שאולי אצלו משהו בראש ישתנה.

אני האמת מתלהב יותר מויניסיוס. מרגיש לי שחקן עם פוטנציאל גבוה יותר ברגע שקצת יתחזק ויקבל ניסיון. אני בכללי יותר מתחבר לדי מריות מלביילים, לשחקן המפוזר המהיר שיוצר בלאגן מאשר לשחקן שיותר מחכה בצד אבל כובש הרבה.

אתה רוצה להגיד כאן שבייל מחכה בצד ? בייל בשיאו מועמד מוביל לשחקן השנה בעולם, די-מריה בשיאו מרים כדורים אלכסוניים שהולכים לשום מקום.

לא הדוגמה הכי טובה.
ניסיתי למצוא איזושהי הקבלה.
בכל אופן, כן אני מעדיף את. די מריה על בייל. בייל היה בשיאו כלום זמן, די מריה שחקן נהדר כבר תקופה ארוכה.
אסביר קצת אבל למה אני אוהב שחקנים שיוצרים קצת בלאגן על פני השחקן שיעשה את הדבר הנכון אך בלי יצירתיות:
כדי להבקיע שער בכדורגל צריך לעבור את ההגנה, כדי לעשות זאת צריך לפעול בצורה לא צפויה או שההגנה תטעה. בשנים האחרונות ריאל סבלה כל כך מחוסר יצירתיות, זה גרם לי להעיר הרבה יותר שחקנים יצירתיים. כן שחקנים כמו די מריה, הזארד, ויניסיוס.

כמובן שצריך איזון. ברגע שיש לך שחקן יצירתי אחד עם דריבל טוב אז עדיף פשוט לשחק בצד השני עם השחקן הטוב יותר, אך כרגע כשהזארד פצוע אני מרכיב את ויניסיוס לפני כל שחקן אחר באגפים, בייל ורודריגו יחד יגרמו להתקפה שלא נוגעת בכדור גם אם הם פי ישרים טובים מויניסיוס

ראיון מעניין מאד עם רוברטו סולדדו בו הוא בעצם מודה שבתקופתו כשחקן צעיר אצלנו קצת עלה לו. מספר שהכיר את כולם בסצנת חיי הלילה, שקל 7 קילו יותר מששוקל היום והיה פחות מקצוען מהשחקנים הותיקים כמו ראול לדוגמה.

אני חושב שרודריגו מעט מטעה. מצד אחד הוא באמת אפור, ומצד שני, כשהוא מנסה, הוא מצליח בכמות גבוהה מאוד של פעמים. לא מצאתי אחוזי דריבלים מוצלחים (מוזמנים להתנדב לחפש), אבל מסירות מוצלחות בצ’מפיונס יש לו 82% (שער כל 68 דק’) ובליגה 89% (שער כל 187 דק’). נתונים טובים לילד בן 18 במועדון זר ומדינה זר עם לחץ כזה. “מבחן העין” שלי יעיד שהפעולות שלו מוצלחות אך מעטות. הוא מזכיר לי את ואסקז במידת המעורבות שלו במשחק, אך כשואסקז מנסה הוא לרוב נכשל, רודריגו לרוב מצליח, והוא בא לעבוד הבחור. זה גם מאוד חשוב.
יש שם פוטנציאל ויש שם גם ביישנות יתרה, עוד מוקדם לשפוט.

רודריגו לרוב מצליח בשונה מואזקס, כי רודריגו לא מרבה לנסות מהלכים מסובכים (שיובילו למצבים טובים) - ואזקס כן. זו בדיוק הנקודה, הייתי שמח לראות את רודריגו נכשל קצת יותר אם זה היה הופך אותו ליותר מעורב ביצירת המצבים שלנו. לוקאס ואזקס שחקן בינוני והכל, אבל הוא שחקן שמסוגל לעשות מהלך שישנה משחק. רודריגו כרגע לא נראה אחד כזה.

רודריגו בן 18 וואסקז בן 28. כנראה שרודריגו גם פחות מוחצן וזהיר יותר במשחק שלו. כשמוסיפים לזה את העובדה שהוא לפני רגע הגיע מברזיל למועדון הגדול בעולם אני חושב שזה דיי מסביר למה כדאי לחכות עם התרשמויות משמעותיות לגביו.
מה שניתן לראות כרגע זה שהוא מאוד מוכשר (הרבה יותר מואסקז) יש לו הטעיות גוף ברמה גבוהה מאוד והוא נראה שחקן חכם. ושוב, כל זה ברמת הכישרון. יותר גרוע מלחשוב שהוא הצעיר הטוב בעולם זה “לא להתלהב ממנו”.

לוקאס נמצא במועדון רק כי ברור לכולם שהוא שחקן משני בסגל. רודריגו ו-ויניסיוס לא יוכלו להיות לוקאס גם אם הם פי כמה מוכשרים ממנו, צעירים ממנו וברזילאים ממנו. שניהם עשו טעות כשהגיעו לכאן בגיל 18 עם תוויות של כוכבים עתידיים, זה מקטין את הסיכוי שלהם להצליח במועדון בעתיד.

לא יודע עד כמה זה נכון לקשור בין הציפייה מהם ליכולת שלהם להצליח במועדון.
ראשית, דיברתי על רודריגו כשחקן בכלל. לא כשחקן ריאל מדריד.
מעבר לכך, הדברים תלויים הרבה יותר בהבנה של שניהם את הסיטואציה. רודריגו נראה מאופק יותר מויניסיוס. זה בהחלט יכול להיות קשור לעובדה שהוא מבין את המשמעות של תיוגו הבעייתי כדבר הבא. בראיון עמו הוא טען שהוא נע בין קסטיליה לקבוצה הבכירה.
כיצד מתמודדים עם זה? בעיקר לא לעשות דרמה מכל פעולה ולדעת את מקומך. גם לשחק בצורה רגועה וחכמה זה דבר חשוב. הנה וולוורדה משחק נפלא גם בגיל צעיר. אמנם לא הגיע ככוכב, אבל לאט לאט מתויג ככזה.
בקיצור, כל עוד הם לא מצפים לזכות בכדור הזהב כבר בשנה הבאה זה בסדר שיהיו שחקני סגל משלימים. אולי עדיף להיות כמו אודגור שמתפתח בקבוצה קטנה יותר, אבל מכאן ועד זה שזה מפחית את הסיכוי להצליח אצלנו הדרך ארוכה.

ואלורדה לא שחקן התקפה, בגיל 18 הוא שיחק בקסטיליה ובגיל 19 יצא להשאלה. וגם עליו עוד ינחת כוכב.

ובנוסף 10 שערים בעונה זאת כבר דרישת סף מרודריגו ולא הישג ואם לא יגיע לשם זה כבר כישלון.

ממש לא חושב שזו דרישת סף מרודריגו, הבחור הגיע על תקן שחקן קסטייה עם הבלחות לקבוצה הראשונה, קודם כל תלוי כמה דקות הוא יראה עד סוף העונה (כמובן שאם ימשיך להבקיע ימשיך לקבל יותר דקות).
כמה שחקנים כבר הבקיעו פה יותר מ-10 שערים בעונה בעונות האחרונות חוץ מרונאלדו? בנזמה בקושי רב ובייל לעיתים. דרישת סף של 10 שערים מהזאר היא אכן מתבקשת אבל מרודריגו? אם יגיע לזה העונה (והוא יגיע) לדעתי מדובר בעונת בכורה מוצלחת מאוד בלה ליגה.