דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

הטענה שלי לגבי שילובו של איסקו בקישור באה לא שבוע שעבר אלא לפני שנה. וגם אז אמרתי זאת בקטע שאולי שווה לנסות אותו שם, כי הוא לטעמי לא מספיק טוב לשלישיה הקדמית ולא לראש היהלום. בשנה וחצי האחרונות עם כושרו הנוכחי הוא בהחלט הוכיח לי שהוא לא מתאים גם לשם.
גם טענתי בזמנו ששווה לנסות את קרוס כקשר אחורי, קורה שטועים.

עם קצב ההתפתחות של אודגור הוא הולך לחזור אלינו, וגם אם יהיה מחליף ראשון, גם זה תפקיד שלרוב יעלה לנו 50 מיליון להביא לשם שחקן.
נכון שהרבה לא מממשים פוטנציאל, אבל חלק גם כן. לטעמי היום לפני שנתיים של התחשלות הוא מתאים לריאל מדריד האפורה, תן לו שנתיים והוא גם יתאים לריאל הלבנה.

לא הכתרתי אף אחד עדיין וניתן לזמן לעשות את שלו. האם אני רואה אותו לובש לבן בעתיד? כן.
ואגב אני אחד מהפחות מאמינים בצעירים

הקבוצה שלך מפסידה לנוכחית.

אין דרך להוכיח את זה. אמבפה לבד מסוכן יותר מכל ההתקפה הנוכחית שלנו.

רק אמפבה הוא שידרוג, וגם שמת אותו במקום השחקן הכי טוב שלנו.

קרוס >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> אודגרד
מרסלו > מנדי
בייל עדיין > סאנצ’ו

קורטואה
מרסלו מיליטאו ראמוס קרבחאל
קסמירו קאנטה
קרוס
הזאר בנזמה אמבפה

הנה הקבוצה הישנה עם 2 גלאקטיקוס.

אם אני בונה את קבוצת החלומות שלי אז בנזמה הוא השחקן האחרון שהייתי מכניס לשם

הספיק לי 11 עונות איתו.

זאת לא קבוצת חלומות, זאת הקבוצה הריאלית הכי טובה שאפשר.

שאני אבין, אודגארד בקבוצת החלומות שלך ?

אודגור בלי ספק בקבוצה שלי. לא בטוח שבהרכב הפותח של קבוצת חלומות, אבל עם הגבלה של החתמת שני גלאקטיקוס בלבד אני שם אותו בהרכב כי יש עמדות אחרות שצריך לשדרג.

אני מאמין באודגור. הוא שחקן חרוץ, עם ראיית משחק מטורפת, דריבל לא רע. אין לו בעיטה מספיק טובה מחוץ לרחבה וזה בעייתי לשחקן בעמדה שלו. אני מקווה שהוא יצליח לשפר את זה בזמן שלו בסוסיאדד. היצירתיות שלו יכולה לפצות על זה כל עוד יש לך חלוץ קילר. שילוב של אודגור ובנזמה לא יעבוד כי בנזמה הוא לא חלוץ שאפשר לשלוח לרחבה עם כדורי עומק. הוא איטי מידי וגם מחמיץ יותר מידי מצבים. תשלב את אודגור עם חלוץ כמו אמבפה והנורבגי מסיים מלך הבישולים כל עונה.

זה משפט המפתח. מצדך זו אמונה, טרם הוכח משהו. סטטיסטית אתה טועה.

סנטי, אף בנאדם ששם כיום את אודגור בהרכב לפני חאמס לא יכול להיתפס כרציני יותר מדי, ואוטומטית אתה מתייג את עצמך כרומנתיקן אוהב צעירים. אבוי לנו אם הגישה שלך תתפוס חזק במועדון. כפי שטיטי ציין, על אף שההרכב שלך מציג את פאקינג אמבפה, סיכוי לא רע בכלל שהקבוצה שכבר יש לנו כיום תשיג תוצאות טובות יותר לאורך זמן.

ובכלל לגבי אודגור, כפי שגיא ציין - אילולא היה שחקן שלנו אף אחד כאן לא היה שומע עליו, בוודאי שלא חולם להביא אותו להרכב או כמחליף ראשון. נכון לעכשיו נראה שהוא בדרך להיות עוד שחקן ליגה טוב. ייתכן בהחלט והוא טוב מספיק לעבות את הספסל שלנו, אבל ספק גדול מאוד אם אי פעם יגיע לרמה של הרכב ראשון אצלנו.

השאלה המעניינת שעולה מדיונים מהסוג הזה היא הקלות שבה אי הסכמה לגבי משהו הופכת לטענה לא רצינית.
כלומר, אודגור שחקן מהיר יותר מחאמס, זריז ממנו, מטפל בכדור טוב ממנו, דריבל טוב ממנו ובעל ראיית משחק ומסירה לא פחות טובה ממנו. חאמס בועט טוב יותר. ולמרות כל זה אם אני חושב שהוא עדיף על חאמס = טענה לא רצינית.
ושוב, אפשר לחלוק על עמדתי, על הפרשנות שלי לנתונים או כל דבר אחר, אבל מהרגע שכל אי הסכמה הופכת לחוסר רציניות נראה שמשהו מאוד מאוד לא רציני קורה לתרבות הדיון כאן.

ולאודגור עצמו - אחד הדברים שמאפיינים עד כה את הקריירה שלו הוא השיפור שלו מקבוצה לקבוצה טובה יותר. מהירנביין לויטסה וכעת סוסיאדד. כלומר, כשהוא משחק עם שחקנים טובים יותר הוא נראה טוב יותר. שחקנים טובים יותר מבינים אותו יותר, מנצלים טוב יותר מסירות מפתח שלו ובכלל תורמים יותר במשחק השוטף. העובדה שהוא משחק בסוסיאדד ונבחר לשחקן המצטיין בליגה בחודש הקודם היא למרות היותו “ראש לשועלים”.

אף אחד מאיתנו לא חוזה עתידות. אם היו שואלים אותי לפני עשר שנים ויותר הייתי חושב שנאני יהיה בין השחקנים הטובים בעולם. יש כמובן עוד הרבה דוגמאות.
בנוגע לכישרון של אודגור יש מעט מחלוקת. הבנאדם לא סתם עשה סיבוב אצל כמה גדולות לפני שחתם אצלנו. רואים מה יש לו ברגליים. וגם אחרי הפרק הקצר והלא ברור אצלנו קלופ רצה אותו בליברפול הנבנית. במהלך השנים האחרונות היו עוד כמה קבוצות שעדיין האמינו בכישרון שלו. כמי שעוקב אחריו כבר כמה שנים אני זוכר שאלה תמיד היו מאמנים שיודעים לעבוד עם כשרונות כאלה.

מדוע כל המגילה הזאת? משום שהניסיון לטעון שאנחנו מדברים עליו רק בגלל שהוא שחקן שלנו הוא בעייתי במקצת. ברור שיש לזה משקל, אבל זה אותו דיון שנופל לחיפוש אחר חלומות ורומנטיקה במטרה לחסלם במקום רגע להיישיר מבט למציאות ולבחון אותה. יש לנו עוד המון מושאלים שאף אחד לא בונה עליהם. הסיבה שאנשים מפתחים ציפיות לגבי הנורבגי היא בין היתר היכולת הקונקרטית שלו. מספיק לראות אותו מול אתלטיקו מדריד כדי להבין זאת.
מה יהיה איתו לבסוף? אין לדעת. רב הנסתר על הגלוי.
אלא שכדאי לזכור שגם ריאליזם יכול ליפול לדמיונות.

לא הבנתי את רוב הטענות שלך, כנראה הבעיה היא בי כי אני לא דובר רומנטיקנית. כל הסיפור הוא על זה שאודגור טוב יותר כרגע מאיסקו, שהאחד בשפל של חייו והשני נתן חודש טוב בליגה אחרי שנתיים וחצי של הייפ ומיליוני יורואים לחשבון בנק של אבא שלו על פארש? סבבה, קבל את הסכמתי, איסקו שחקן שולי בריאל מדריד ולא יעזור לריאל מדריד או לאודגור להחליף אותו. אם זה כל הסיפור עדיף למכור את אודגור בקיץ כשהמנייה תהיה בשיא.

לדעתי מוטיבציה, כשרון ורעננות לפעמים עדיפים על שחקני וורלד קלאס שבעים שנמצאים בשלהי הקריירה. כל עוד יש מאמן שיודע להדריך את הצעירים ולהקנות להם ביטחון ושיטת משחק זה יכול לעבוד לא רע בכלל.

אין סתירה בין מוטיבציה וכישרון לוורלד קלאס. אמבפה צעיר מאודגור בשלושה ימים והוא וורלד קלאס כבר יותר משלוש שנים. אודגור לא שם ושאר הצעירים שלנו לא רואים את הרמה הזאת עם משקפת. האם שחקנים לא מתפתחים ומתקדמים מגיל 17? ודאי שכן. האם השינוי כה קיצוני ושכיח ותלוי מאמן כמו שאתה טוען? עובדתית, ממש לא. קח לך רשימה של שחקני הוורלד קלאס היום ותבדוק איפה הם היו בגילאים שונים בקריירה. בדוק האם הם נכשלו באיזשהי נקודת זמן בקריירה, כן אפילו בגילאי 18-19, כמו יוביץ’ במילואים של בנפיקה ואודגור בהירנביין. וראטי שהוזכר פה ונקנה מהליגה השניה באיטליה לא הגיע לליגה השניה כי הוא נכשל, אלא כי שם הוא גדל. הוא, אגב, העלה את הקבוצה שלו לליגה הראשונה בגיל 19 לפני שעבר לפס"ז עם אימובילה ואינסינייה, היה הכוכב של נבחרת איטליה הצעירה פה בארץ וקיבל את פרס בראבו במדי פסקארה. לאודגור ספרנו בזמן הזה מסירות מפתח בליגה הכי מנפחת מספרים באירופה כדי להרגיש שיש לנו משהו ביד.

לגבי הדרכת צעירים, הקניית ביטחון ושאר אבק הפיות… צר לי, בחרת את הקבוצה הלא נכונה לאהוד.

וראטי הוזכר כאן מסיבה הרבה יותר פשוטה - כדי להראות שכישרונות גדולים ניתן לזהות גם בליגות פחות טובות.

לרגע בדיון הזה לא טענתי משהו על הכישרון של איסקו או על יכולתו בעבר. להפך, הייתי מתומכיו הגדולים כאן. וההיסטוריה תעיד.
גם כאן הטענה יותר פשוטה - כיום הוא בשפל וכבר דיי הרבה זמן לא מצליח לשחק טוב. אם פעם הוא היה רק לא תכליתי, היום גם הכדרור שלו לא בשיאו. בנקודת הזמן הזאת הייתי מעדיף את הנורבגי.
קצת מוזר לחזור פעם אחר פעם על דברים שההגיון הקונטקסטואלי שלהם ברור מאוד - זהו דיון על ריאל מדריד העכשווית. אחרת עוד היינו משווים שחקנים לזידאן וגוטי.

בנוגע למסירות מפתח וליגות שונות - לפני ואחרי מסירות מפתח יש זוג עיניים. וכשחוזרים לנתונים סטטיסטיים אז הנה המסירות הללו מגיעות בליגה שפחות מנפחת מספרים. אבל אולי כדאי לחזור שוב על הטענה שזה רק עשרה משחקים. מעניין באיזה מספר זה נעצר, אם בכלל.

סבבה, קיבלת הסכמה - למשחק מחרתיים אודגור יוכל לתרום יותר מאיסקו.

לקרוא לאיסקו לא יציב ולא תכליתי לעומת אודגור, שנמדד על חודש בסוסיאדד וחצי עונה סבירה בויטסה, לא יכול להוביל לשום דיון אינטיליגנטי. זה לא בר השוואה כי איסקו מנותח על סמך 6 שנים וקצת בריאל מדריד וכישלון להפוך לאגדה במועדון, ואודגור מנותח לפי חלום שאולי יתמשש אם נתפלל חזק וגם אז כנראה שלא (כי אין לנו מאמן שיזריק לו ביטחון או מה שזה לא יהיה).

אגב לגבי תכונות כלליות כמו ראיית משחק, זרירות, טיפול בכדור וכו’, כלומר כישרון גולמי, איסקו לא רואה את אודגור ממטר בשום פרמטר. אבל זה מחוץ לקונטקסט של ריאל מדריד העכשווית.

ואגב2, אני אחד שחושב שאיסקו היה חייב להימכר בקיץ האחרון. למעשה היה צריך להימכר בקיץ הקודם אם המאמן לא היה לופטגי.

אפשר לחשוב שהוא עם 6 שערים ו5 בישולים במשחקים האלה, וכל פס לפנתאון כמו מול אלאבס. גם כאן… פרופורציות. כרגע מדובר בסוג של דניס סוארז חביב. אסנסיו בגיל 19 שיחק עם סנדרלרים באספניול ובישל 15 שערים. בין “מבחן העין” שלך לעובדות ולמציאות אני מעדיף את המציאות.

איסקו וראיית משחק? כנראה שכשרוצים להוכיח משהו ניתן לומר הכל. תרשה לי לעשות עמך חסד ולטעון שגם אתה לא מאמין בזה.
ואז מדבר על חסמים לדיון אינטלגנטי.

ואם מזכירים את אסנסיו אז אולי כדאי להזכיר את אינייסטה שלא מעט מעונות השיא שלו בישל אולי חצי מזה. גם אלה עובדות.

בוא נעצור כאן.

אז אחרי כל ההתפלפלויות המנוסחות והבלתי מובנות יצא המרצע מן השק. דיון הזיה. בדיוק זה:

אתה בטוח שאתה מבין מה המשמעות של הביטוי שבו השתמשת הרגע?
כדאי לוודא לפני. יש גוגל בימינו.

לא מאמין בגוגל, רק ב"מבחן העין" שלך.

עכשיו אתה מתחיל לדבר :wink:

מבחינתי אודגור נמצא כרגע במקום הכי טוב שיכול להיות, טוב לו וטוב לנו שהוא שם. ויניסיוס, רודריגו ומיליטאו למשל, נמצאים במקום לא טוב להם ולא לקבוצה שהם שייכים לה.

להחזיר עכשיו את אודגור ולטלטל אותו מהספסל למגרש במקרה הטוב, או לייבש אותו ביציע במקרה הרע, רק יהרוס את ההתקדמות שלו.

כרגע הוא משחק בסוסידאד וישחק שם גם בשנה וחצי הקרובות, כך שאני שמח שאין ביכולת המועדון להתפתות ולהחזיר אותו. בעוד שנה וחצי כולנו נהיה הרבה יותר חכמים ונדע להעריך אותו יותר נכון. כרגע הוא עושה רושם מצוין בעיניי ובדרך הנכונה, אבל הדרך עוד ארוכה ואף אחד לא מבטיח שהוא יגיע ליעד.

לאיסקו תמיד הייתה בעיה של החזקה בכדור ונטייה להסתובב סביב עצמו בלי צורך. גם בתקופות הטובות שלו הוא היה מאט ותוקע התקפות. לאודגור יש הבנת וראיית משחק ברמה אחרת לגמרי.

הנה קטע קצר וישן, בתקופה יחסית טובה שלו שמסכם את איסקו מצוין.