דבר התקשורת :: Rueda de prensa

דור בממ"ד אז אעדכן שמארקה הפציצו בשער ציני לתפארת שגם מתחרז בעברית: נס בויילס

בייל שלא מתאמן כמה שבועות במדריד, ולא כשיר לדברי זידאן, מתאמן כמו גדול בנבחרת. עכשיו מתפרסם שגם חאמס מתאמן כרגיל בקולומביה. שני שחקנים גדולים והלוואי שדברים היו מסתדרים איתם אבל בחייאת - הגיע הזמן לסיים את הפארסה הזאת.

למה להעיף את חאמס? לטעמי בהחלט שחקן שיש לו מה לתת כשחקן סגל. בייל מצד שני לא מתאים כבר וגם ההתנהלות שלו מעצבנת

כי המאמן לא רוצה אותו.

את השער של ה-AS יותר אהבתי: “הלוואי ואוכל להישאר בריאל מדריד כל חיי”. רודריגו מתכונן כנראה לקראת הופעת הבכורה שלו בנבחרת ברזיל. מה שכן, עבדנו עלינו. בשער הבטיחו ‘ראיון מיוחד’ ובפועל - משפט וחצי איך הכל קרה מהר מאוד והוא מאושר ואת הציטוט של טיאגו סילבה שמקווה שהוא לא יפתח בהרכב נגד פ.ס.ז’.
היה גם ראיון עם פדריקו ואלוורדה אך מעבר להפגזות על תל אביב - הרגשתי שכבר תרגמנו את הדברים העיקריים כמו הטיפים מקאסמירו וההערצה לקרוס ועוד ועוד.
נספר כי סנטיאגו סולארי חוזר למועדון והפעם בתפקיד אחר - כשגריר, עדיין לא היה אישור רשמי מצעד המועדון אך זה נחשף.

וגם: פיצ’יצ’י קארים. הוא כבש 41 שערים מתחילת העונה שעברה ב-97 ניסיונות - צריך 2.3 איומים למסגרת כדי לכבוש. פחות ממסי (2.5), לואיס סוארס 2.8) וכריסטיאנו (3.2). מי מאפיל עליו? רק לבנדובסקי הגדול (1.95)

לגבי חאמס פורסם שהוא שיחק כמה משחקים פצוע כדי להוכיח לזידאן, נדמה לי גם בפיחואן נגד סביליה והפציעה בעוכריו. לגבי בייל באמת שנמאס ממנו. כתבו עליו טור לא מזמן במארקה “אל תגידו לי שהוא פצוע”.

את זה הבנתי.
זה כמו שאענה לטענות של “למה לוקאס בהרכב?” בתשובה “כי זידאן רצה”.
כתבתי שאני חושב שלחאמס כן יש מה לתרום לקבוצה כשחקן סגל. הוא נותן לנו גיוון טקטי ועוד שחקן של מספרים במידה וצריך אחד.
כשצריך שער הוא מהשחקנים שיכולים לשנות בקלות את המשחק גם מבלי לשנות מערך ולהתאבד התקפית.

שאלת למה הוא צריך לעוף ועניתי לך. הדיעה שלי או שלך מה היה אפשר לעשות איתו בעולם מושלם פחות חשובה, אם בפועל אין לו הווה ואין לו עתיד במועדון צריך לסיים את הסיפור הזה. גם בייל בתיאוריה שחקן מצויין ויכול להבקיע גולים במספרת.

אתה שואל מה דעתי הכללית על חאמס? שחקן גדול, פציע בטירוף, לא מתאים לשום מערך ולא נותן מספרים כבר ארבע שנים. בגדול חי על התקופה של קרלו. ולא ממש נראה שזה מזיז לו יותר מידיי למרות שבדקות המעטות שלו על המגרש הוא מתאמץ.

אתקן את דבריי. אני יוצא נגד זידאן שרוצה להעיף אותו.

רודריגו בראיון

שער ה-AS עם רודריגו: “הלוואי שאוכל להישאר בריאל מדריד כל החיים שלי” .

איזה חודש נפלא עבר על רודריגו … הוא פתח בהרכב במשחק החשוב של ריאל מדריד בטורקיה נגד גלאטסראיי ובהמשך כבש צמד נגד לגאנס. השיא היה השלושער שלו נגד הטורקים בסנטיאגו ברנבאו כשהפך לשחקן השני הכי צעיר שכובש שלישייה במפעל. הברזילאי, השחקן הראשון שנולד במאה ה-21 וזוכה לזימון לנבחרת, צפוי לרשום את הופעת הבכורה שלו בנבחרת כשברזיל תפגוש את ארגנטינה ביום שישי (18:50, שידור ישיר בספורט4). במסיבת העיתונאים לקראת המשחק הוא דיבר על התקופה הנפלאה שעוברת עליו, על אלה איתם הוא מתייעץ והחלום שלא הצליח להגשים וגם החלום הנוכחי. טיאגו סילבה חברו לנבחרת אמר שהוא מקווה שלא ייפתח בהרכב נגד פ.ס.ז’ בליגת האלופות מה שגרם לו להתרגש גם כן.

ההתרגשות מהזימון לנבחרת: “אני מרגיש שהגשמתי חלום של ילד, שמחה שאני לא יכול להסביר במילים. אני מתאמן ליד שחקנים שהערצתי, השחקנים הטובים ביותר בכדורגל העולמי. לרוב שחקנים לקח הרבה יותר זמן להגיע לכאן. כשאתה משחק בעמדה קדמית בברזיל אתה יודע שהשחקנים הטובים בעולם יהיו כאן והתחרות קשה. זו הסיבה שהגעתי לריאל מדריד והמטרה שלי היא להשתפר בכל יום. ידעתי שכאשר תגיע ההזדמנות לשחק במדי הנבחרת שלי - אהיה מוכן לכך”.

כשנשאל האם יוכל להבקיע שלושער נגד ארגנטינה אמר: “אתה אף פעם לא יודע, הכל יכול לקרות, אבל הלחץ לא קיים, אשחק כפי שאני יודע בתקווה שהנבחרת תנצח. בברזיל שיחקתי בעיקר בצד שמאל אבל אני יכול לשחק בשלוש עמדות, אני משחק אותו הדבר בשתי עמדות. צ’יצ’ה עדיין לא אמר לי היכן הוא רוצה שאשחק”.

על השלושער נגד גלאטסראיי: “לעולם לא יכולתי לדמיין שזה יקרה כל כך מהר, זו הייתה הפתעה אדירה, קשה לי להסביר מה הרגשתי לאחר המשחק. יש כאלה שמחכים קריירה שלמה לכך. בהתחלה כל מה שרציתי היה לרשום הופעת בכורה בליגת האלופות. השתדלתי ליהנות מהרגע הייחודי הזה”. הברזילאי הוסיף: “הקריירה היא הרבה מעבר לאימונים, צריך להיות גם בעל שקט נפשי, לדעת להתמודד עם התהילה, זה עוזר לי מאוד שאבא שלי היה שחקן, זה כמו צעד קדימה בבגרות הנפשית לגילי, אשאר עם רגליים על הקרקע”.

על ההשוואה לתחילת הקריירה של ראול ואמיליו בוטראגיניו בריאל: “אני מדבר המון עם ראול שהיה המאמן שלי בקסטיליה והוא עוזר לי מאוד עם עצות וניסיון ייחודי במועדון, הוא עשה כאן כל כך הרבה. גם מבוטראגיניו אני לומד. לא תיארתי לעצמי שישוו אותי עם שחקנים כאלה. אני לא מרגיש לחץ, אני רוצה רק להשתפר ולעבוד יותר. אני רוצה להישאר בריאל מדריד כל החיים שלי, הלוואי וזה יקרה”.

על כריסטיאנו רונאלדו: “זה היה החלום שלי לשחק עם רונאלדו בריאל מדריד וחבל שהוא עזב, זו הייתה יכולה להיות חוויה לשחק לצידו. אני עוד צעיר מדי כדי לתפוס את מקומו של רונאלדו, הוא היה אולי השחקן הגדול בתולדות המועדון הזה. אני לא רוצה לשאת את הלחץ של להיות המחליף של רונאלדו”.

דבר התקשורת: ‘טוני קרוס - שחקן העידן’

טוני קרוס שכבש צמד במדי נבחרת גרמניה נגד בלארוס, צמד ראשון שלו מאז ה-1:7 ההיסטורי בחצי הגמר נגד ברזיל, זכה למחמאות גדולות בתקשורת. במארקה נכתב עליו: “ריאל מדריד ניצחה עם המחויבות שלה לקרוס”. נכתב כי המועדון לקח סיכון עם חידוש חוזהו של הגרמני אחרי עונת הנפל אשתקד בזמן שהברנבאו צועק למהפכה גדולה. זו למעשה הייתה ההחלטה הראשונה שקיבלו במועדון לקראת העונה הנוכחית. המועדון בחר להגן על אחד השחקנים שהציגו את העונה הכי חלשה. ‘כעבור חצי שנה, ריאל מדריד זכתה. הגרמני הפך לאחד השחקנים הכי טובים בקבוצה ולא איבד את מקומו ב-11 של זידאן’. הזכירו את הציטוטים של קרוס במסיבת העיתונאים ההיא - "שיחקתי ארבע שנים ברמה הגבוהה ביותר בריאל ובעונה הזו (אשתקד), הייתי קצת פחות טוב, לא כל כך גרוע כפי שהתקשורת אומרת אבל גרוע יותר מהשנים הקודמות. אני שמח בריאל.

יש לו כרגע שישה שערים בשלב זה - שלושה בריאל מדריד ועוד שלושה בנבחרת, ואם ימשיך כך אולי אף ישבור את שיא ההבקעות שלו שעומד על 11 כיבושים בעונת הטרבל של באיירן מינכן תחת יופ היינקס ב-2012/13. נכתב שהופעתו של פדה ואלוורדה מאפשרת לו חופש והמספרים לא משקרים. הוא השחקן שמאיים הכי הרבה על השער בקבוצה פרט לבנזמה, והוא כמובן הכי מדויק - 93.3% במסירות. יואכים לב החמיא לו - “הוא תמיד לוקח אחריות ומנהיג גם כשהקבוצה בבעיה, ומהווה מודל לחיקוי לשחקנים אחרים”, ופדה ואלוורדה סיכם - “אני מעריץ את השלו שלו ואיך שהוא מנהל את המשחק, הוא לעולם לא מתעצבן או מאבד את זה”. עוד נכתב כי קרוס חייב להודות לזידאן. 'הוא חזר, בגירסה הטובה ביותר שלו, ועכשיו זידאן מחייך, יש לו את ה-‘8’ שלו".

בטור דיעה במארקה נכתב ‘טוני קרוס - שחקן העידן’ כשסנטיאגו סיגורו מזכיר שב-1973 הגיע נצר לריאל מדריד והיה הגרמני הראשון בקבוצה. כעת, כמעט חצי מאה לאחר מכן בה החלה ‘מסורת גרמנית’ בצ’מרטין כשהיו עוד - ברייטנר, שטילקה, שוסטר ומסוט אוזיל - הוא בוחר בקרוס, בגיל 29, לגרמני הטוב ביותר בתולדות המועדון והזכיר שוב איך המועדון ‘גנב אותו מתחת לאף’ של באיירן במחיר מציאה של 25 מיליון יורו. ‘מישהו בבוואריה מתחרט עד היום על כך שלא ידע לאמוד את השחקן הזה ברמה ההיסטורית’. עוד הזכירו את הסטנדינג אוביישן לו זכה קרוס בגמר בקארדיף נגד יובה כאחת התמונות הזכורות ביותר בתור הזהב השלישי של ריאל מדריד בגביע אירופה. איך אמר קרוס? ‘אם זידאן היה בספק לגביי - לא הייתי כאן’.

עוד בריאל מדריד:

• כפי ששמעתם, חאמס רודריגס נפצע במדי נבחרת קולומביה ועבר בדיקות רפואיות במועדון. הדיווחים סותרים לגבי זמן היעדרותו - לפי המארקה הוא ייעדר שלושה שבועות (במקרה כזה יחמיץ בין חמישה לשישה משחקים - על שני משחקי הצ’מפיונס נגד פ.ס.ז’ וברוז’ אין מה לדבר) ויהיה בספק לקלאסיקו בעוד לפי AS הוא יחזור רק ב-2020. נכתב על כך שהפציעה, כמובן מסבכת מאוד את מצבו של חאמס רודריגס ברוטצייה של זינדין זידאן, דווקא לאחר פתיחה טובה. חאמס שחקן פציע, זו הפעם השלישית בה הוא נפצע מאז שחזר. זידאן כבר רמז לגבי המצב שלו ושל בייל שלא הצליחו להתאמן אך נסעו לנבחרות. בקיצור, הנה דו"ח הפציעות שלו : הוא נעדר ל-40 ימים (שמונה משחקים), אשתקד בבאיירן וסבל מ-21 פציעות מאז 11/12. חאמס נעדר לתשעה משחקים בעונת הבכורה בריאל בשל פציעה לא פשוטה והחמיץ עוד שניים בשל בעיית שריר. בעונה השנייה בלבן נעדר ל-17 משחקים בשל פציעות שריר ובעונתו האחרונה החמיץ עשרה משחקים.

• מאז ההפסד המאכזב למאיורקה נראה ש ריאל מדריד כובשת שערים מהירים - למדה ‘להתעורר מוקדם’. היא ניצחה בארבעה מחמשת משחקיה הבאים ובכולם הצליחה לכבוש לפני הדקה ה-20. במשחק הקריטי בטורקיה נגד גלטסראיי היא עלתה ליתרון בדקה ה-18 משער של קרוס. בברנבאו, מנגד, היא הובילה כבר 0:3 בשלב הזה עם צמד של רודריגו ושער נוסף של ראמוס בפנדל. במשחק באייבר רגע לפני הפגרה היא הובילה 0:2 עם בליץ’ של שלוש דקות (17’ ו-20’) ונגד לגאנס היו אלה קרוס ורודריגו שכבשו פעמיים תוך דקה - יתרון 0:2 כבר בדקה השמינית. הנה הגרף .

בכתבה נכתב שעד למשחק ההוא, זידאן ‘התלונן’ ארבע פעמים על פתיחת המשחק הגרועה של הקבוצה, חסרת האינטנסיביות, שעיקר הביקורות היו על התבוסה נגד פ.ס.ז’. לאחר ההפסד למאיורקה העולה החדשה, משחק בו ריאל פיגרה כבר בדקה השמינית, אמר זידאן: “בדיוק במשחקים האלה אנחנו מאבדים את האליפויות. או שאנחנו מפעילים את הסוללה חזק כבר עכשיו, או שבפברואר נגיד שלום”. במשחק נגד בטיס אדן הזאר כבש אך השער נפסל. בכל מקרה, זו תקלה שהקבוצה לא רוצה לחזור עליה.

• פרלאן מנדי היה זה שהתראיין הפעם לתוכניות המיוחדת של האתר הרישמי בה סקר את הקריירה עד כה וכמובן דיבר על השתלבותו בקבוצה ועצם המעבר. על תחילת הקריירה אמר: “בשכונה שלי היה מגרש מאחורי הבית שלי, ממש מגרש עם אבנים, בשערים לא היו רשתות. ככה התחלתי לשחק כדורגל. שיחקתי דווקא בעמדה קדמית אבל בצד שמאל”. הוא דיבר על השלב הקשה - זמן קצר לאחר שאיבד את אביו, הוא סבל מפציעה שאיימה להשאירו נכה: “הייתי כמעט בן 15, כשאומרים לך שחלום הכדורגל נגמר לך, שלא תשחק יותר - בילתי חודשיים בבית חולים על כיסא גלגלים, הבנתי שעליי ללמוד ללכת שוב. זה תמיד עובר לי בראש”. על הצגתו לתקשורת אמר: ,זה חלום שמתגשם לשחק בקבוצה הטובה בעולם, אין הרבה הזדמנויות כאלה, גם נשיא ליון אמר לי את זה כשסיפר לי שריאל מתעניינת בי. ביום הצגתי לתקשורת הייתי מאוד לחוץ כי ראיתי כל כך הרבה אנשים מולי, זו הפעם הראשונה שזה קרה לי. אתן הכל לחולצה של ריאל מדריד, אהיה ממשיך דרכו של מרסלו".

מארקה התעוררו במצב רוח לבלאגן ומחממים את גזרת בייל: חסר כבוד, לא צודק, כפוי טובה. בסדר הזה. המועדון צפוי להתעלם/להחליק את זה. לדעתי בצדק, לא חושב שבייל ידע או התכוון למה שקרה פה.

במקביל, כבר יש שמועות שמוריניו רוצה את בייל בטוטנהאם.

בייל לטוטנהאם, אריקסן לריאל בינואר וכולם מרוצים.

אריקסן לריאל יכול לקרות גם אם טוטנהאם לא תרצה. לא חושב שטרייד כזה טוב לריאל. פייר, אם בייל שומר על כושר ונותן 100% כשהוא משחק, לא אכפת לי שישאר בספסל למקרה הצורך.

וחוץ מזה להחזיר אותו לטוטנהאם יהיה פרס בשבילו. לא חושב שמגיע לו פרס. שיתחמם כל משחק 60 דקות ולא יכנס, הרבה יותר מגיע לו.

משהו שקורה 2-3 משחקים בעונה…
אני כבר לגמרי מיציתי את בייל למען האמת, כל פעם שהוא נותן לי תקוות חדשות כמו בתחילת העונה, מגיעה הפציעה המוזרה הזו שפתאום באורך פלא מאפשרת לו לשחק בנבחרת והתגמול שלנו היא החגיגה המגעילה עם סדר העדיפויות של בייל.
לא חושב שלהעניש את בייל בהוצאה מהסגל או חימום כל משחק בלי להכניס אותו יקדם את הקבוצה באיזשהי צורה, אני פשוט חושב שכבר הגיע הזמן להיפרד, ואם אפשר להרוויח מזה משהו אז שווין.

עם החוזה שלו העונש כולו שלנו

כל שנה שבייל אצלנו זה עוד 15 מיליון אם אני זוכר נכון.
החוזה של בייל נגמר ב2022, זה אומר שיש עוד שנתיים וחצי במידה והוא לא עוזב בינואר. מדובר ב38 מיליון שהולכים לפח סתם.
מדובר בלא מעט כסף כשלא מקבלים תמורתו כלום כרגע.

אגב, עם היכולת המשופרת של פדה וההתקדמות של קרוס השנה אני לא כל כך רואה צורך באריקסן.
הגעה של אריקסן תחזיר אותנו למערך המשעמם כשקרוס יורד לצד קאסמירו יותר ולא חושב שזה יהיה הרבה יותר טוב מהשילוב המאוס של קרוס ומודריץ.

אם אני לא טועה זה 15 מיליון נטו
ככה שעלות השכר שלו היא יותר גבוהה.
אבל אולי אני טועה

אפרופו שערים, אהבתי את של האס מהיום

אכן, צריך להכפיל הכל. זה לא רק הכסף עצמו אלא הנישה ששחקן אחר היה יכול לתפוס בתקציב השכר.

פרשת גארת’ בייל

גארת’ בייל העפיל ליורו עם נבחרת ווילס ועורר סערה. לא רק ששחקן הכנף לא הצליח להשלים אימון מלא במדי הקבוצה ופתאום היה כשיר בנבחרת (פעם אחת שיחק שעה ובמשחק השני השלים 90 דקות) - בסיום המשחק הוא שר, קפץ ורקד עם הדגל המיוחד שהכינו לו האוהדים - “ווילס, גולף ומדריד - בסדר הזה”. אוהדי ווילס החלו לשיר את זה ביציע, זכר לביקורת של פדג’ה מיאטוביץ’ על בייל. השחקן עצמו התראיין עוד לפני המשחק נגד הונגריה ואמר בחיוך: “אנחנו אוהבים את האוהדים, הם השחקן ה-12 שלנו, לא מובן מאליו שהם מגיעים לתמוך בנו כל כך רחוק”.

היום (חמישי) בייל הופיע בולדבבאס, התאמן כרגיל ללא בעיות ולפי הדיווחים עשוי אף לפתוח בהרכב נגד ריאל סוסיאדד (לא שיחק כזכור מאז הניצחון על גראנדה ב-5 באוקטובר). לפי המארקה במועדון לא יכנסו למלחמה עם בייל. זינדין זידאן החליט להתייחס אליו כמו אל עוד כל שחקן בסגל. שלום-שלום באימון, מזל טוב על ההעפלה ליורו והוא ילקח בחשבון בתוכניות המקצועיות כל עוד יהיה בריא, אך רק בחורף נדע האם המועדון שוקל עזיבה מוקדמת שלו.

מה שבטוח שבספרד העניין עורר סערה. בשער המארקה נכתב: “חסר כבוד, לא צודק, כפוי טובה, בסדר הזה”, ועוד הוסיף שהוא לא ראוי להיות חלק מריאל מדריד והמדרידיסימו. בסקר ב"מארקה", בו הצביעו למעלה מ-90 אלף אוהדים, 71% השיבו שזה מביע חוסר כבוד כלפי המועדון שלו. 20% חושבים שמדובר במחווה חמודה במהלך אופוריה ו-9% הנותרים טענו שזו טעות אמוציונלית. דימיטאר ברבאטוב אמר בעצמו שבייל נהג בטיפשות ואסור היה לו לנהוג כך| בשער ה-AS היו אף יצירתיים יותר: “בייל עשה לעצמו עוד חור” עם דימיון רב של תמונת גולף והסמל של ריאל, ונכתב כי זידאן והמועדון חוששים מתגובה קשה של הקהל. תומאס רונסרו כתב טור דיעה: “הצעיף שלי בשביל בייל הוא - Out, Out, Out”.

רובן חימנס כתב טור דעה במארקה: " בייל לעולם לא יהיה אגדה במדריד ". נכתב שבייל לעג לקבוצה שלו, שמשלמת לו המון כסף מאז שהגיע ושלא יופתע שהקהל ישרוק לו בוז. “היה לו מספיק כישרון ברגליים כדי לגרום לאור שלו לזרוח במשך שנים ולהשתלט על ההובלה לאחר עזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו, אך מה שראינו ממנו זה מסע ייסורים אטי. בסיפור הזה תמיד יהיה אבל”. "בייל סחט את הסבלנות של ריאל מדריד עד תום. עם כל הכבוד לשער במאסטייה, הצ’ילנה (מספרת) בקייב, הגול בדסימה, ארבעה גביעי אירופה, אבל הוא לא מכבד אף אחד, ולכן הוא לא יכלל בזיכרון ולא יהיה בהיכל התהילה. האגדות יהיו קארים בנזמה, מרסלו, לוקה מודריץ’. אבל לא גארת’ בייל. ריאל מדריד חיכתה יותר מדי זמן עם שחרורו.

במארקה קיבצו מיטב דעות מצד פרשני האתר והעיתון. קרלוס גונזאלס כתב: ‘אין דרך חזרה’ ושהוא לא צריך להיכלל יותר בסגל. הגישה שלו לועגת למועדון ולאוהדים וזה רק יזיק לקבוצה. מכירתו מורכבת והשחקן חייב להתאמן עם הקבוצה שמשלמת לו טוב מאוד, אך הוא חייב מנגד להישמע להוראות של זידאן. ‘אם הייתי זידאן - לא הייתי מזמן אותו עד סוף העונה. שיהיה ביציע ויהיה לו מספיק זמן לחשוב על גולף והיורו המגניב בקיץ’. מיגל אנחל גארסיה חושב “זה נגמר - צריך למכור אותו בחורף”. "זה היה צריך להיגמר הרבה יותר מוקדם, בקיץ שעבר, אבל כעת הוא לא יכול לשחק אפילו עוד דקה במדריד. האוהדים עייפים ממנו וכבר לא יסלחו לו. ריאל מצליחה די טוב בלעדיו עכשיו ואין לה זמן לכבות שריפות. ‘תודה על הכל גארת’, אתה חייב להיות אסיר תודה למועדון שתמיד הגן עלייך - למרות הפציעות, למרות ההתבטאויות העלובות של הסוכן. הוא תרם לריאל - אבל ריאל תרמה לו יותר’. פאבלו דיאס היה מתון יותר - "ריאל חייבת להיות חכמה. ברור שהוא לא ימשיך מעבר לעונה הנוכחית אך הוא עדיין נכס. יש צורך בשיחת הרגעה, וזידאן הוא הטוב ביותר בניהול חדר ההלבשה ואגו של כוכבים. הוא היה גיבור בשלושת הזכיות הרצופות. ואם בייל יכבוש גם העונה שער מכריע?

היום שאחרי הניצחון על סוסיאדד

שער המארקה:

"עם החזה" | הפיצ’יצ’י של הליגה כובש השנה בכל דרך אפשרית. עוד נכתב על כך שהקבוצה הצליחה להתגבר על הטעות של ראמוס ולהיצמד לברצלונה במשחק אינטנסיבי. בייל ספג בוז. בסיקור במארקה נכתב כי ‘ריאל שוב כופה את עצמה’ ושבייל שיחק טוב. נכתב שיש אירועים מסוימים שמגדירים עונה וייתכן שהמחזור בשבת היה כזה. בארסה נראית מיוסרת על אף הניצחון, אתלטיקו קורסת. ריאל לעומת זאת התמודדה עם אתגר לא פשוט בדמות קבוצה מוכשרת. היו שם: בנזמה שהנהיג, מודריץ’ שכבש שער סרגל, ואלוורדה דחף, קאסמירו נוכח, הנשמה של קרבחאל והידיים של קורטואה שהפכו לבטוחות. שריקות הבוז לבייל היו משניות. ריאל הזו כופה כבוד.

לוקה מודריץ’ כמובן זכה למחמאות. “מודריץ’ הוציא את כדור הזהב”, נכתב במארקה, “אלה שקראו לו לפרוש יצטרכו לחכות. הוא יצא מהמנורה כמו ג’יני אמיתי והעניק למדרידיסטאס שלוש משאלות. הוא בהחלט הוביל את הקבוצה בדרך לקאמבק והיה אותו שחקן ישן וטוב”. “הוא היה כבד בהתחלה אך לאחר מכן הכל השתחרר והוא הציג את משחקו הטוב ביותר מאז שזידאן חזר”, נכתב ב-AS על השחקן שגרם למאמנו שבחר להשאיר את טוני קרוס על הספסל - ללא מעט כאבי ראש. כמובן שהקשר קיבל את הציון שלושה כוכבים גם במארקה וגם ב-AS.

גם זינדין זידאן החמיא למודריץ’: “כמובן שאנחנו שמחים על הביצועים שלו, אנחנו יודעים למה הוא מסוגל וזה רגע נפלא. אנחנו לא כובשים הרבה שערים ממרכז השדה בדרך כלל ואנחנו צריכים להעז יותר בקטע הזה. בכל מקרה, אני מרוצה מהביצועים של כולם”

על בייל: “אני לא יכול להגיד אם הבוז הוגן או לא, מותר לקהל לעשות מה שהוא רוצה. מה שברור הוא שבייל שחקן שלנו, הוא שחקן טוב מאוד והוא זקוק לאוהדים כמו כל אחד אחר. אני רוצה שהקהל יימחא כאפיים לכולם. הוא נכנס טוב למשחק. אני מקווה שלא נשמע יותר בוז כלפיו עד לסיום העונה. יש יותר מדי רעש סביב בייל, הוא רוצה להיות איתנו ולשחק טוב”.

על המשחק עצמו אמר הצרפתי: “אני מרוצה מהרבה מאוד דברים. לא פתחנו טוב דווקא עם הכדור, היינו מאוד איטיים וספגנו שער מהיר אך ידענו להגיב. לא הרמנו ידיים. פתחנו את המחצית השנייה נפלא. השער עוד קודם לכן עזר לנו מאוד, הוא שינה הכל. כשאנחנו לוחצים טוב ומגנים היטב אנחנו יודעים שיש לנו את האיכות לכבוש בכל רגע”.

טיבו קורטואה ספג שער מהיר במשחקו ה-50 במועדון ובכך רצף השער הנקי שלו נעצר על 535 דקות - הרצף השישי הכי ארוך בהיסטוריה של המועדון. השוער אמר על הטעות של ראמוס אמר: “הוא היה עם הגב ולא ראה, זה משהו שקורה”. על משחקו ה-50 בריאל מדריד: "החלום הוא להשיג עוד רבים ולזכות בתארים. ברמה האישית אמר: " ברמה האישית אמר השוער: “רשמתי הצלה חשובה באחד על אחד ועוד מצב מסובך”.

בניגוד לחבריו הוא לא אומר את הקלישאות הידועות על בייל: “לקהל מותר להביע את דעתו. הוא צריך לתת מאה אחוז לקבוצה. הוא נכנס טוב למשחק. בשער השלישי הוא היה מעורב. הוא צריך לזכות באמון של הקהל”. על המשחק עצמו אמר: “אני מאוד מרוצה, זה היה משחק מורכב מול יריבה שמדורגת בצמרת והיא התכוננה למשחק שבועיים בעוד אני ואדן (הזאר) חזרנו רק ביום חמישי לאימונים. עלינו להיות רגועים גם אם לא התחלנו טוב את המשחק. התגובה הזו תעזור לנו למשחקים הבאים”.