דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

עכשיו תוריד מהסטטיסטיקות שהבאת את התקופות בהן שיחק והיה חושך. אני יודע שהוא שיחק הרבה, לצערי, ולכן כתבתי שחקן ספסל או שחקן שמשחק לא טוב.

זוכר טוב מאוד מה היה עם איסקו. היה טוב תחת מוריניו. תקופה מאוד יפה תחת אנצ’לוטי, פחות יפה אחר כך. חושך במרבית התקופה של זידאן, ומאז ששיחק כדורגל טוב (הדגשתי את הטוב בכוונה) עבר לא מעט זמן. גם תחת לופטגי שהאמין בו בנבחרת הוא לא בדיוק הבריק.

לא נכנס לדיונים תיאורטיים מה יקרה בעתיד. אתה חושב שאתה יודע את העתיד, מי יתפתח ויממש את הציפיות ויהיה יותר טוב מאיסקו? יפה לך. לי אין יכולות נבואה וכנראה שגם לא לאף אחד במועדון, אחרת הם לא היו משקיעים על ויניסיוס רודריגו מנדי יוביץ’ ומיליטאו מעל 250 מיליון יורו כדי שמאחד מהם ייצא… איסקו.

נדבר בעתיד.

מיליטאו ומנדי לא קשורים לדיון כי הם שחקני הגנה. ומנדי גם לא צעיר.

לגבי זיכרון החושך שלך מאיסקו, יש הבדל גדול בין אי עמידה בציפיות (גם זה בספק) לבין ״חושך״, ולכן אסכם כך:

איסקו לא שיחק תחת מוריניו, אז אתעלם ברשותך מהזיכרון שלך.

סטטיסטיקה שתומכת בצד השני של המחלוקת, צר לי לבשר לך.

ראמוס, מרסלו, רונאלדו ובנזמה היו באנקרים. מקומם בטופ 10 בחלוקת הדקות פר עונה. איסקו מעולם לא קיבל מעמד של באנקר בריאל מדריד, אולם תמיד קיבל יותר דקות והזדמנויות לעומת המקבילים במרוצת השנים - חאמס, חסה, מוראטה, קובאצ’יץ’, לוקאס.

אתה חושב שאיסקו היה שחקן טוב מכל הצעירים שלנו? בהתבסס על מה? על המספרים שנתת? מדובר במספרים עלובים לשחקן שקיבל דקות דומות לשחקן הרכב בריאל מדריד, יותר מגארת’ בייל למשל, למרות שהנסיבות שונות.

לסיים בטופ 8 בחלוקת הדקות בקבוצה ב3 העונות הראשונות במועדון משמע אמונה עקבית ורציפה בשחקן שעתיד להיות המנהיג הבלתי מעורער. איסקו קיבל את כל התנאים שהיה צריך על מנת להתפתח לכדורגלן שציפו ממנו.

גוטי תמיד ידע לשים את המועדון בראש סדר העדיפויות, על אף שלל הקשיים שאפיינו את הקריירה שלו. פזיז מצדך להזכיר אותו בהקשר דמיוני לאיסקו, שחקן שזורק זין על המעמד כבר למעלה משנתיים.

הצעירים עלו לנו סביבות 150 מיליון.
האם 150 מיליון בדיעבד זה מחיר לגיטימי על איסקו? עכשיו עם 150 מיליון אתה מביא איסקו? או את דה יונג + ואן דה ביק? אולי פוגבה? ותחשבו על עוד מיליון קשרים שהיו יכולים להגיע במחיר הזה.

מסכים שאיסקו לא כישלון, אך הוא פשוט לא שחקן של 150 מיליון.

אגב אני מסתכל על 150 במחירים של היום, חלק מהצעירים נקנו במחירים של פעם ופשוט היו עולים הרבה יותר השנה (אודגור עם ההייפ שהיה סביבו היה שווה הרבה יותר מ10 מיליון במצב השוק היום).

הצעירים עלו ביחד 150 מיליון יורו (נניח, לא ספרתי), לא כל אחד לחוד. לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד.

ההשקעה של המועדון היא מינורית כי גם במקרה שבו אף אחד מהם לא יהפוך לשחקן משמעותי בריאל מדריד, או שאחד מהם יהיה לאיסקו שזה כישלון לטענתכם, זה לא אומר שהשווי שלהם הוא 0. את כולם אפשר למכור מחר בבוקר ואולי אפילו להרוויח קצת. מעבר לעובדה שאודגור ואסנסיו נרכשו כמעט בחינם ושווים היום עשרות מליונים. המדיניות טובה ומצליחה גם בלי להפוך כל ויניסיוס לרונאלדו, ובשביל לזכות בתארים מביאים את הזאר ואמבפה. זה לא סותר.

אתה חושב שאיסקו היה שחקן טוב מכל הצעירים שלנו? בהתבסס על מה? על המספרים שנתת?

כן, המספרים שנתתי שמראים שאיסקו היה שחקן משמעותי במועדון ולא מחמם ספסל כפי שהוצג, בנוסף לשנתיים במלאגה ולעיניים שלי. אבל בעיקר המספרים כי כל השאר סובייקטיבי. הוא בהחלט לא שחקן בסדר הגודל של בייל, שגם בו אגב אוהבים לחבוט פה אבל בגיל של יוביץ’ הוא כבר עשה מה שעשה לאינטר. אבל האם מישהו מהצעירים שלנו הולך להיות בייל? מה הסיכוי לכך? וגם אם יש להם פוטנציאל, איך הם יהפכו לבייל אם הם בקושי משחקים?

אם איסקו קיבל “אמונה עקבית ורציפה בשחקן שעתיד להיות המנהיג הבלתי מעורער” - הצעירים הנוכחיים לא מקבלים אפילו את זה, כך שלקוות שאחד מהם יסיים כאיסקו זה לא רק ריאלי אלא גם נכון. יותר מזה זה בונוס עצום והלוואי שזה יקרה, אבל התפיסה פה כאילו זה אוטוטו קורה כשבמקביל יורדים פה על כולם - מראמוס ומרסלו ועד בייל ובנזמה ואוטוטו הזאר - היא נאיבית והזויה.

לגבי גוטי, תשאל את @Niro כמה הוא מחוייב ולא זרק זין. הוא ראה אותו מתאמן.

מעגל פינות כמו הכוכב של נערים א’ נס טוברוק

https://twitter.com/assafcohen2/status/1202829479174950913

נהדר לדעתי

על חשבון מי?

גילוי נאות, מאז ומתמיד הייתי בקואליציה אותה אתה מנהיג כנגד טוני קרוס, גם מבחינתי הוא היה פיקציה ובלוף אחד גדול שמוערך יתר על המידה.

אבל, אבל, אבל, העונה מסתבר שהשילוב שלו יחד עם 2 פיטבולים בדמות פדה וקאסמירו פשוט עושה עימו חסד. איך שאני רואה את זה הוא לכל הפחות אחד ממצטייני העונה עד כה אם לא המצטיין.
אני פשוט בהלם ממנו. לא פחות.

עכשיו,
בהינתן ואודגור חוזר עונה הבאה, ופדה את קאסה ככל הנראה באנקר, איפה בדיוק ייכנס דוני?
ועל חשבון מי להערכתך?

אל תיהיה מודאג מעתיד הצמד דוני וטוני. לא מזמן היה כאן דיון על כך שעוד קשר איכותי הוא משהו שהקבוצה צריכה כי לוקה כבר פחות. מעבר לזה תחרות צריך ושהטובים ישחקו. בכלל, קשה מאד לדעת איזה קישור נצטרך כיוון שגם ההתקפה צפויה להשתנות.

טוני קרוס תמיד היה כה איכותי, העונה היכולת שלו ניכרת לעין משום שואלוורדה גורם לו להיות דומיננטי יותר.

בהנחה ובמועדון מתכננים להפרד בקיץ משורה של שחקנים, כלומר מודריץ’, חאמס, בייל, לוקאס ואולי גם איסקו, מאוד יתקבל על הדעת אם ואן דה ביק יגיע לסירוגין לחזרתו של אודגור.

לדעתי כל הבאה של חיזוק לקישור, במקום הבאה של אריקסן בחינם, תהיה בגדר סטייה מהאופציה המיטבית וההגיונית. הכיסים של הקבוצה אינם בלתי נגמרים וכשלוקחים בחשבון את טריליון היורואים שיועברו לפריז בשביל אמבפה, צריך לנצל את ההזדמנות לשלם 0 שקלים עבור קשר ברמה עולמית. זה הביזנס הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות.

אני אוהב את זה שאנחנו מתייחסים לרכישת אמבאפה כאל עובדה מוגמרת.

אני מאמין לשמועות על פוגבה יותר מאשר ואן דר ביק. פוגבה בטופ הרשימה של זידאן, הוא רכש מהפרופיל והסוג שפלורנטינו אוהב והוא לגמרי מיצה את עצמו באנגליה (ולא יחזור לאיטליה). יכול להיות, בגלל הסיטואציה המיוחדת בנוגע לחוזה של אריקסן, שהוא יגיע גם ביחד איתו (במקרה כזה 2-3 קשרים יעזבו ואודגארד ימשיך לעוד שנת השאלה בסוסיאדד).

בקיצור- מכל הקשרים שמדברים עליהם הייתי מהמר על פוגבה שיגיע.

לא יודע, אני לא רואה את ואן דה ביק מקפיץ את הקישור מדרגה. בהנחה שאודגור חוזר וגם אם 2 מאיסקו, מודריץ וחאמס יעזבו אנחנו נשארים עם חמישה שחקנים על שתי עמדות, וזה עוד בלי קשר אחורי מחליף.
הייתי מעדיף שישברו את הקופת חיסכון על שחקן וורלד קלאס, ברגע שאחד כזה יצוץ, ובינתיים שימשך החילטור(שעובד מצוין) עם פדה.

צריך לזכור שקאסמירו עדיין צריך מחליף שיקח עוד מקום על הספסל. שבעה שחקני קישור על שלוש עמדות כששניים מהם באנקרים זה טיפה אוברקיל.

*מה שכן, ההולנדי שחקן נפלא וחבל שלא הגיע כבר העונה. הוא מוסיף לנו המון תכונות שאנחנו לוקים בהם בחסר והכי חשוב- כח אש. אני אהיה מאושר אם ימצאו דרך לדחוף אותו בלי לייבש שחקנים שהוכיחו את עצמם העונה

למקבלי ההחלטות בעולם הכדורגל יש נטייה לתת משקל משמעותי מאוד ליכולת של שחקן בתקופה הנוכחית שלו.
לפוגבה, ואן דה ביק, אודגור ואולי שמות חדשים שיצוצו כדאי להיות טובים בעיקר בחלק השני של העונה. אמנם לזידאן יש אובססיה לפוגבה, אבל אני סבור שגם במקרה הזה ההחלטה תתקבל גם ביחס ליכולתם של שני השחקנים האחרים.

זה לא יהיה תלוש מהמציאות לראות את פוגבה ואריקסן חותמים עד סוף הקיץ, כאשר אודגארד יחזור כמתוכנן.

האינפלציה בקישור תורכב משישה שחקנים שיתפקדו מדי משחק במערכים שונים ומגוונים. קאסמירו, ואלוורדה, קרוס, פוגבה, אריקסן ואודגארד. כל זאת במידה וניפרד ממודריץ’ ואיסקו.

במקרה כזה האגפים יתוחזקו על ידי רודריגו, ויניסיוס, הזאר, ואסנסיו. חכימי יחזור וזה עוד לפני שהזכרתי את אמבפה, או ברהים לצורך העניין. כמובן שבייל, חאמס ולוקאס יצטרכו להשאיר את המפתחות.

סגל שמכיל בתוכו את קסאמירו (באנקר), פוגבה (בהתחשב במחיר שלו- גם כן באנקר) , טוני קרוס, אריקסן וואלוורדה לא יכול להכיל בתוכו גם את אודאגרד. זה יותר מדי. אם זה יצא לפועל- אני בעיקר מרחם על אודאגרד ופדה שכל ההתקדמות שלהם תעצר ויחלקו ביניהם את “השאריות”.
לקבל פירורים במשחקים החשובים ולשחק מול לבאנטה, ויאדוליד ובמשחק האחרון של שלב הבתים בצ’מפיונס- בשביל זה לא צריך להחזיר את אודאגרד.

לפי מה שאני הבנתי התוכנית היא דווקא לשלוח את אודאגרד לעוד שנת השאלה בסוסיאדד (סך הכול שנתיים).

דוגמה קלאסית היא הדוגמה של רודריגו, שהגיע למעמד שחקן הרכב לגיטימי העונה בתפקיד שיכולים למלא אותו שלל שחקנים לפניו - הזאר, בייל, חאמס, לוקאס, אסנסיו וג’וניור.
עם זאת, נוכח הנסיבות (פציעות בעיקר) רודריגו השתחל פנימה חרף היותו בן 18 בלבד. מישהו תיאר לעצמו באוגוסט שנרגיש בנוח לעלות עם הברזילאי בקלאסיקו?

אני לא רואה את אודגארד מתקשה לקבל מספיק הזדמנויות. יתרון נוסף שייאמר לזכותו הוא שמדובר בשחקן שיכול לתפקד גם בכנפיים, מה שמגדיל את הסיכויים שלו לשחק. זה הזמן שלו לחזור.

רודריגו הוא לא דוגמה טובה, מפני שבעמדה בצד ימין אין אף אחד עם “טאבו” על ההרכב כמו במרכז המגרש (אפשר אולי להזכיר את בייל אבל עם קצב הפציעות והגישה שלו זה לא רציני). דווקא העמדה שלו ספציפית היא אחת היחידות בהרכב של ריאל ש"פתוחה לתחרות".
בנוסף לזה- כשמגיעים שחקנים חדשים עם סטטוס “וורלד קלאס” (כמו פוגבה או אריקסן) הם אלה שמקבלים את הדקות (ועוד לא הזכרתי את פדה וקרוס). בסגל כמו שאתה הצעת, במשחק חשוב, אנחנו לא נראה אודאגרד משחק.

רודריגו משחק בעקבות חוסר באלטרנטיבות ותו לא. בשנה הבאה הוא יחזור לספסל.

כמו שכתבו מעלי, שיהיה בהצלחה לאודגור ופדה להזיז את קרוס ופוגבה מההרכב. הדבר היחיד שאני יכול לראות קורה זה שילוב בין היהלום ל433 כשהנרווגי בימין, אבל זה לא מערך שיעשה חסד לקבוצה.

קשה לי להאמין שפוגבה יגיע, בהנחה שזידאן באמת מתכנן על אמבפה. הבחור בקושי שיחק העונה ויעלה הון