דבר התקשורת :: Rueda de prensa

הישג גדול להיות בין 5-9 הגדולות באירופה, אין ספק. יותר קרוב לעשירייה השנייה. מילא הדחות כמו לליברפול, ארסנל ויובנטוס שהיו קבוצות חזקות כל אחת בדרכה, אבל עפנו נגד ליברפול כמו סמרטוטי ריצפה, נגד רומא זה היה הפסד כפול בעונה בה דרסנו את הליגה כביכול והסיבוב הראשון של שוסטר עם 15-2-2 היה ברמה של הקינטה דל בויטרה, וגם נגד באיירן מינכן. ו-76 נק’ בעונת הקאפלו הספיקו לאליפות, אז מה?

בבאיירן מינכן פפ לא נכשל ? גם אתה מהבית לוקח אליפות שם, מעביר הוראות בסקיי מה שנקרא. הוא הפסיד בכל משחק חוץ בספרד על ה-0, קיבל מאיתנו רביעייה ובמאני טיים נגד אתלטיקו שלא ידועה בסגנון הנעת הכדור - הוא ויתר על מולר לטובת קשר נוסף. הוא קיבל קבוצה שלקחה טרבל.

באחת מהזכיות שלנו בצ’מפיונס, 15/16 - זידאן סיים עם 12 ניצחונות רצופים ופספס אליפות בנקודה, הוא עשה 54 מתוך 60, גם זה כישלון? גם זה שווה מהפכה בסגל?

ליגתה אלופות עצמה שונה קצת מהטורניר בשנות ה-50 מן הסתם. הקבוצה הזו לא יודעת לקחת אליפויות מאז שנות ה-90 בערך. במארקה כתבו לא פעם על כמה אנחנו עלובים בליגה. העונה שעברה לא הייתה קבוצת כדורגל. ושוב לפי ראות עיני - 2017-18 היא עונה מוצלחת בגלל הצ’מפיונס, כנ"ל הדסימה. ותראה איזה חגיגות עושים בקטלוניה ובכלי התקשורת שם מתארים כמו גביע המלך.
אגב, מה שחשוב אולי, יותר מהתקשורת, זה שהמאמן שלך אומר בדיוק את מה שאתה רוצה לשמוע - “הליגה היא התואר הכי חשוב”.

לפי הניתוח הגס שלי - היינו הכי טובים ב-2011/12, גם בדסימה וב-2016/17. שאר העונות עם כריסטיאנו - תמיד אחת מהארבע, וגם בעונת הבכורה שלו היינו קבוצה טובה. 2009/10 עשינו 96 נקודות ליגה אז היינו טובים? אבל הפסדנו למילאן בבתים, הודחנו מהגביע על ידי קוקוריקו - אלקורקון, הפסדנו בשני קלאסיקו…

אחרי עונת מוריניו השלישית בה סיימנו מוקדם את העונה לא הייתה רעידת אדמה גדולה, אבל עונה לאחר מכן כמעט עשינו טרבל. בסופו של דבר התוצאות סבירות ביחס לדומיננטיות של מסי, ולכן לטעון שצריך היה לעשות רעידת אדמה זה גם כן בעייתי.

9 שנים רצוף הגענו לחצי גמר, עם כמות כזו זה לא מזל בכלל לזכות. בכל אחת מהשנים לא רק שהיינו בין ה4 הטובות אלא גם בין ה3.
כמו שאנחנו קצת אובראצ’יברים באלופות עם 4 זכיות למרות שסטטיסטית אנחנו שווים 2-3, ככה אנחנו אנדראצ’יברים באליפויות, שלקחנו 2 למרות שסטטיסטית אנחנו היינו שווים איזה 3-4.

עשינו טעויות במהלך השנים, לדעתי הטעות הגדולה ביותר היא הדמות השלישית בהתקפה, כי בייל בכל תקופתו לא היה יציב מספיק. כמו כן טענתי תמיד שקרוס ומודריץ יחדיו הם לא קישור מספיק טוב ועם שחקן כמו וולוורדה רואים זאת בצורה מצוינת.

התוצאות סבירות אם מסכמים כל עונה בינארית - אליפות כן/לא. לסיים עונות באוקטובר זה נורא וככל שהסוף מוקדם יותר כך זה פחות קשור למסי. וזה רק בהקשר של תוצאות, חכה שאתחיל להתמרמר על האסתטיקה :slight_smile:

https://twitter.com/realmadrid/status/1218858139283591170?s=21

סיכום המשחק אתמול בסרטון אחד : קאסמירו אחרי צמד ראשון בקריירה מתקבל כמו מלך בחדר ההלבשה - “כמעט שלושער” אמר לו אחד מעובדי המועדון, זיזו לחש לו בחיוך “פיצ’יצ’י”.

קאסמירו לא שכח לפרגן ליוביץ’ לאחר המשחק: “הוא נתן לי אסיסט מהסרטים. אני שמח לא רק בגלל השערים אלא משום שהקבוצה עבדה קשה נגד יריבה חזקה, הצלחנו לנצח, אלה שלוש נקודות חשובות מאוד. אני חושב שזה היה משחק טיפוסי בין ריאל וסביליה, תמיד קשה מולה, לא לחינם היא בצמרת הגבוהה, המאמן שלה מאמן טוב”. על כך שכבש גם אשתקד נגד סביליה: “הייתה לי הזדמנות ואני שמח שזה קרה”. על ה-VAR: “אני חושב שהוא יכול לעזור ומה שטוב לכדורגל הוא חשוב”.

אחד האוהדים הגיע עם שלט: “קאסמירו - אתה האליל שלי”, ועל כך אמר: “אני מאוד מתרגש, לא רק מזה אלא בכלל מהאהבה של הקהל. יש לי העונג ליהנות בכל רגע בריאל מדריד - במשחקים ובאימונים. אני מעריך את זה מאוד”.

כותרות העיתונים הבוקר: קאסמירו במוקד כמובן. “פנים של מוביל”, נכתב בשער המארקה. קאסמירו החזיק את ריאל מדריד מעל כולם בזכות הצמד שלו שמנע את המשך הבצורת ואזכור לנעדרים. באתר אף נכתב: “קאסמירו עשה הכל - תיקל, יצר וכבש בעצמו”. בשער ה-AS נכתב “קאסמירו הוא המוביל”. אזכורים לאירועים שנויי המחלוקת במשחק. “הברכה היא קאסמירו”, הוסיפו באתר. מיותר לציין שהברזילאי קיבל את הציון 3 כוכבים בשני התארים.

“זידאן ממציא גולים”, נכתב במארקה. ריאל מדריד ניצחה שלושה משחקים ב-2020 למרות חולשה ענקית של שחקני ההתקפה הפצועים\בינוניים. שמונת השערים האחרונים שלה הגיעו משחקני הקישור וההגנה. איך אמר הצרפתי אחרי הצמד של קאסמירו אתמול? “כל אחד מהשחקנים שלי יכולים לעשות את ההבדל”. נגד חטאפה ריאל נהנתה מצמד של ואראן ושער של מודריץ’, שכבש גם בניצחון על ולנסיה בו הבקיעו קרוס (קרן) ואיסקו. אלברו בניטו צייץ אתמול בצחוק “קאסמירו דה לימה” (שם המשפחה של רונאלדו הברזילאי). שחקני ההתקפה של ריאל כלל לא איימו על השער נגד סביליה - לא יוביץ’ שבישל, לא רודריגו, לא לוקאס ולא קארים שעלה מהספסל. עד עכשיו ריאל כבשה 53 שערים - שחקני ההתקפה 29 (בעיקר קארים ורודריגו) ו-24 האחרים מההגנה מהקישור: מודריץ’ וראמוס עם חמישה. קרוס עם ארבעה ו-ואראן עם שלושה.

עוד מהמשחק אתמול: ציוני הדרך למרסלו ו-ואראן. כמיטב המסורת, פלורנטינו לא חוסך בחולצות מיוחדות באירועים גדולים. מרסלו רשם את הופעת הליגה ה-350 שלו בקבוצה (רוברטו קרלוס עם 370, לשם השוואה), עונות 2009/10 הייתה עונת השיא שלו עם 35 משחקי ליגה. הוא רשם 20 משחקי ליגה נגד בילבאו ו-ולנסיה - הקבוצות אותן פגש הכי הרבה. ואילו הצרפתי הגיע למספר ויפה ועגול של 300 משחקים במדי ריאל מדריד. יש לו 201 ניצחונות ו-14 שערים. מרבית ההופעות כמובן בליגה (189). עונת השיא של ואראן הייתה 2014-15 בה רשם 46 משחקים.

זידאן לאחר המשחק: “אני שמח עבור קאסמירו, הוא כבש צמד וזה מעט לא שגרתי. השער הראשון היה מיוחד כי הוא הצטרף נפלא מקו שני. יש לנו הרבה שחקנים שיכולים לכבוש שערים”. על המשחק: “סביליה הייתה טובה מאוד, בחצי הראשון היו חסרות לנו רגליים, לא היינו פיזיים מספיק וגם לא טובים עם הכדור. בשנייה לחצנו טוב יותר. אני יודע מה עלינו לעשות, עלינו להעפיל לחץ. לדעתי התוצאה הוגנת”. זה חיוני מאוד עבורינו הניצחון הזה, אם היינו לא מרוכזים היינו נענשים. סבלנו הרבה אבל זה יהיה ככה עד סיום העונה, המשכנו בתקופה הטובה שלנו".

על בייל וחאמס: “הם לא ממש התאמנו כמו שצריך, במיוחד בייל, לא יותר”. על מיליטאו – “הוא שחקן של העתיד וגם של הווה, הוא משחק נהדר. הוא צעיר ויכול להשתפר בהיבטים רבים”. הצרפתי לא אהב את הביקורות של סביליה על פסילת השער – “הייתה עבירה, השופט בדק ב-VAR, אסור להאשים את השופטים, לפעמים זה בעדך ולפעמים נגדך”.

image

במארקה הציגו את כל הבחירות של זידאן בהתקפה לאורך 20 משחקי הליגה העונה. הצרפתי ניסה לא פחות מ-11 וריאציות, לא מעט בשל פציעות. השלישייה הזאר-בנזמה-רודריגו שיחקה יחד חמש פעמים ורשמה ארבעה ניצחונות ותיקו בודד (נגד בטיס). בייל-הזאר-בנזמה שיחקו יחד ארבע פעמים, איכזבו נגד פ.ס.ז’ במפלה בצרפת ולא הצליחו לכבוש בדרבי. במחזור האחרון שיחק הטריו לוקאס ואסקס-רודריגו-יוביץ’ לראשונה העונה כמובן. בקלאסיקו ובמאסטייה כמובן שריאל הייתה במוד אחר, עם שני שחקנים מקדימה ואיסקו מתחתיהם במערך היהלום. מבחינת מספר ההופעות - קארים ראשון עם 17, הזאר עם 11, רודריגו עם 9 ואחריו ויניסיוס (7), בייל (6), לוקאס ויוביץ’ עם 5. המשחק במאיורקה הוגדר כמובן “פציעות וטסט כושל”.

מנואל חולייה כתב טור במארקה “כשאמבפה יגיע”. דווקא מדובר בנבואת זעם לפיה הכוכב הצרפתי לא באמת יגיע. הוא כותב שריאל מדריד של הגלאקטיקוס בתחילת שנות ה-2000, זו עם ראול, פיגו, זידאן, רונאלדו ורוברטו קרלוס, קבוצת הכוכבים ההיא - חצתה חומות, נכנסה לתודעה, כל הילדים צפו בהם משחקים כאילו זו סדרת טלוויזיה. הוא מתייחס להצהרות של רינייר הברזילאי שהוא גדל על הקבוצה הזו ואותה קבוצה גרמה לשחקנים להתלהב ולהתאהב וכשהפכו לכוכבים בעצמם - רצו לשחק שם. הוא טוען שככה זה חייב להימשך, מה עם הגלאקטיקו הבא? “כמה קל לשכוח שאם מקאללה לא היה עוזב - הקבוצה הזו הייתה ממשיכה לזכות בתארים”. אבל יש את מה שהיה וצריך לחשוב על מה שיהיה.

זו הרוח הפסימית שלו - “כשאמבפה יורד בסולם המטוס, אנחנו נחשוב שאנחנו עדיין בחלום. זו הפעם האלף שנאמר שאמבפה יגיע למדריד, החדשות מודיעות על כך, האינטרנט מלא שבחים שלו לזידאן והפוך. כולם אומרים שהוא בא, אבל אמבפה לא בא. אולי, יום אחד, הם אומרים…כאשר השייח’ ייאבד את זה, כאשר פ.ס.ז’ תחווה נסיגה גדולה. אבל אם הוא יזכה בצ’מפיונס - הוא יישאר. ואם לא - הוא יישאר כדי לזכות. ריאל מדריד לא מתכוונת להילחם עליו. כשאמבפה יגיע, אנחנו כבר נהיה סבים וסבתות”.

דני קרבחאל התראיין למגזין ‘GQ ספרד’ וסיפר שהפעם הראשונה בה חשש בכדורגל היה בגמר הדסימה בליסבון: “ראיתי שהמשחק גולש מהידיים שלנו. הזמן הלך ואזל, היה לנו קשה וראיתי שהיריבה הגדולה בעיר בדרך לזכות בליגת האלופות. אני מודה שפחדתי מזה”.

“עם הביטחון של המאמן וחבריי לקבוצה, אני משחק באינטיליגנציה רבה, עם הניסיון שקיבלתי במהלך השנים ועובד קשה מאוד פיזית כדי להיות ברמה הזו. במועדון הכי טוב בעולם קשה מאוד להגיע מקסטיליה ולפלס לעצמך דרך לשנים ארוכות. אני צריך לשמור על רגליים על הקרקע ויש לי חברים לכל החיים כי לא שכחתי מניין באתי, איתם אני אשתה בירה בערב”.

עוד קצת מהראיון: קרבחאל טוען שהוא נמצא ברגע מעולה בקריירה שלו ושתארים קבוצתיים עוזרים גם לתהילה האישית. “לא כולם יכולים לעמוד בלחץ של ריאל מדריד, אתה סופג ביקורות אחרי שני משחקים גרועים, שומע את המלמול של האנשים. אנחנו כבר יודעים עד כמה הברנבאו קשה לפעמים ומסובל. אתה צריך לדעת שיש רגעים פחות טובים אבל לתת תמיד את הכל ולא להתייאש. חדר ההלבשה הוא המפתח להצלחה, כולם עובדים בשביל כולם. זידאן יישם את הפילוסופיה הזו. זה נראה שיש לנו מזל לעתים אבל המאמן עובד קשה, סומך על השחקנים ויודע מתי להשתמש בכל שחקן”.

עוד משהו אגב, בהקשר למשחק הגביע - במארקה המליצו לזידאן: “תן את הדקות האלה לברהים להוכיח מה הוא מסוגל במקום לגארת’ בייל שכבר לא מסוגל לתת כלום”.

מנדי עוקף את מרסלו . במארקה נכתב שלאור הפציעה של הזאר, הצרפתי הפך לשחקן הרכש הבולט בקיץ. הוא הגיע אמנם ב-50 מיליון יורו, סכום גבוה, אך רבים ראו בו כמחליף של מרסלו ולא יותר, אלא שהמציאות אחרת. מרסלו, האיש שעזר ליצוק את הבסיס של ריאל מדריד המנצחת וזוללת התארים - כמובן סבל מפציעות אך הוא רשם בכל מקרה רק 13 הופעות מ-30 משחקים ומספר הדקות הנמוך ביותר שלו מאז הגיע בחורף 2007. ב-11 משחקי הליגה האחרונים, מנדי נעדר פעם אחת בשל הרחקה אך פתח בהרכב שמונה פעמים. בזמן שנאצ’ו כבש את שער הניצחון בוויאדוליד, מנדי מנע שער מסרג’י גווארדיולה ושוב הצדיק את האמון גם בלי לתרום התקפית. בסקר המארקה שעלה לפני כשעה וחצי, 82% רוצים את מנדי ולא מרסלו.

ואף מילה על היכולת: שער המארקה חגיגי “מוליכה שמחה” | ריאל מדריד חיה את הרגע הטוב ביותר שלה העונה לאחר שעלתה (חזרה) למקום הראשון בטבלה| האתגר הבא: שמינית גמר גביע המלך נגד סראגוסה| הקבוצה של זידאן צומחת כשעוד פחות מחודש מגיעים מנצ’סטר סיטי ופפ גווארדיולה לברנבאו בשמינית הגמר.

וגם: תירגמתי בשבילכם ראיון עם טיבו קורטואה מהאתר הרישמי: זכרונות מרגשים מהילדות, השיפור ביכולת שלו, הזכרונות מהסופרקופה נגד אתלטיקו והמטרה - לזכות בכל התארים.

מקבץ חדשות:

• אדן הזאר ערך אימון מלא עם חבריו לראשונה מאז הפציעה נגד פריז סן ז’רמן בסוף נובמבר. כמובן שהדרבי לא רלוונטי עבורו אבל אלה חדשות טובות.

• ריאל מדריד סיימה את חודש ינואר עם כדורגל רע אמנם אבל עם מאזן טוב של שבעה ניצחונות בשבעה משחקים ורצף המשחקים ללא הפסד צמח ל-20.

“ריאל מדריד הזו רוצה הכל”, נכתב ב"מארקה". “זה אולי לא מסנוור ולא מבריק כפי שהאוהדים רוצים, אבל ריאל נראית חזקה והיא סגרה עניין תוך חצי שעה. ולא משנה מי היריבה, היא עובדת כמו שעון”. “הספסל מצטרף למסיבה”, נכתב ב"אס", שם ציינו שהשוער אלפונס אראולה ששמר על שער נקי ו-ויניסיוס ג’וניור שכבש גולאסו ניצלו את ההזדמנות שלהם בהרכב - ולסראגוסה לא נותר סיכוי. בשער המארקה נכתב על רקע תמונה של לוקאס ואסקס “פנים יפות” - ריאל מדריד בלטה ביכולת הכיבוש שלה ושיחקה נהדר בסראגוסה. ב-AS הלכו על ויניסיוס ‘הילד’ כגיבור ובחרו בו לשחקן הטוב ביותר יחד עם אזכורים לשער שלו.

זינדין זידאן היה מרוצה מאוד לאחר הניצחון נגד סראגוסה. כרגיל הוא לא סיפק הצהרות גדולות והעדיף לפרגן לרוח הקבוצתית ולא ליחידים, להוציא את לוקאס. זידאן אמר: “אנחנו בכושר טוב ורוצים להמשיך לעשות דברים טובים. כל משחק הוא מבחן עבורנו. כבשנו מהר והיה משחק טוב מכל הבחינות. כבשנו שערים שלא ממש כבשנו לאחרונה. אנחנו שומרים על שער נקי וזה מעולה. אנחנו שמחים אבל יש משחק קשה מאוד בשבת. יש הרבה קבוצות טובות, אני לא יודע אם אנחנו בכושר הטוב מכולן”.

על קרוס: “אני שמח בשבילו, הוא דוגמא טובה לכולם, אבל אני רוצה להבליט את העבודה הקבוצתית, זה חשוב לי כמאמן לראות משחק טוב של כולם, אני מבצע שינויים בהרכב ואנחנו נראים טובים”.

על לוקאס: “הוא יודע מה אני חושב עליו וזה מה שחשוב, יש לו את כל האהבה והביטחון ממני. אני מאמין בו כי הוא ילד מקסים שנותן את כל כולו בשטח. אנשים יכולים לתת את דעתכם. הוא שחקן מהקאנטרה שנותן את כל מה שיש בו והאוהדים תמיד אוהבים שחקנים כאלה. הוא נותן הכל על המגרש. אני שמח גם על השערים של וינסיוס וקארים”.

על הבצורת של יוביץ’: “הייתי רוצה שהוא יבקיע אבל זה יגיע, הוא ימשיך לעבוד קשה. הוא צעיר. הוא נמצא בקבוצה שיש בה המון שחקנים טובים וחשובים והוא עדיין מסתגל. זה רגע עדין עבורו אבל הכל ישתנה”.

טוני קרוס שבישל פעמיים זכה למחמאות בתקשורת. “הוא מגיש את הכדורים האלה על מגש” ו"שוב הוא היה מכריע וסיפק מספרים, גמר את המשחק ברעב ובדיוק נפלאים" היו רק חלק מהתיאורים במארקה (קיבל את הציון 3 כוכבים) שם נכתב שהוא אולי אפילו בכושר הטוב בקריירה שלו, וה-AS. הקשר הגרמני הגיע כבר לשמונה בישולים העונה –אחד יותר ממה שהיה לו בכל העונה שעברה. אסור לשכוח גם את הבישול שלו לנאצ’ו במחזור האחרון. והפעם אלה לא בישולים במצבים הנייחים. “המסיבה של קרוס. ארבעה שערים ושמונה בישולים, כלי נשק עיקרי של זידאן”.

רבים בטח הופתעו מ הגול של ויניסיוס . הילד בדרך כלל בפאניקה ליד השער, מחמיץ מצבים של מאה אחוז. מישהו מאמין שהוא יהיה מסוגל להבקיע ככה בצ’יפ נפלא במשחק חשוב באמת? בכל מקרה הילד שיחרר אנחת רווחה גדולה. “אולי השער היפה שלו יסיים את הלעג כלפיו ואת החרדה מול השער”, נכתב במארקה, וב-AS הוסיפו שהוא תפס את ההזדמנות בשתי ידיים ואולי שוב יעקוף את רודריגו בהיררכיה.

ויניסיוס אמר לאחר המשחק: "אני מאוד שמח על הניצחון ועל המשחק שהקבוצה עשתה. צברתי הרבה ביטחון עם השער שלי, במהלך הזה היה לי שקט נפשי וזה חשוב לי מאוד. אני מודה לחאמס על הבישול, זה טריק קבוע שלנו באימונים. המפתח היה בריכוז ובנחישות. אחרי השער הראשון הכל היה קל יותר. כשנשאל על מרסלו אמר: “אני מקווה שהוא ימשיך לשחק כמה שיותר ונשתף פעולה. הוא אליל בריאל מדריד ובברזיל”.

דני קרבחאל שבישל את השער הרביעי והגיע כבר לשבעה בישולים העונה, אמר לאחר המשחק: “אנחנו הולכים על הגביע בכל הכוח. נותרו לנו שלושה משחקים ונעשה הכל כדי לזכות בתואר”. המגן החמיא לויניסיוס: “אני רואה אותו כל יום, הוא מסוגל לעשות הרבה יותר, הוא שחקן גדול. אני מקווה שיצבור ביטחון וימשיך להבקיע שערים חשובים”. על הדרבי אמר: “צעד אחר צעד. המשחק בשבת חשוב מאוד, ברור שאנחנו רוצים לנצח”.

ציון דרך משמעותי: הופעה 500 למרסלו. אמנם מדובר בסה"כ במשחק גביע שולי נגד יריבה מהליגה השנייה, אבל לריאל מדריד יש היסטוריה מיוחדת בלה רומארדה. וזה בדיוק המקום בו מרסלו ציין את משחקו ה-500 במדי ריאל מדריד. רוברטו קרלוס אלילו הוא השחקן הזר היחיד ששיחק יותר ממנו (527 משחקים). 350 משחקי ליגה, 97 בליגת האלופות, 32 בגביע המלך. וביתר המפעלים: 9 בסופרקופה הספרדי, 8 באליפות העולם למועדונים ו-4 הופעות בסופר קאפ האירופי.

הברזילאי הוא השחקן ה-13 בהיסטוריה שחוצה את רף 500 ההופעות. את המספרים אתם מכירים היטב. 21 תארים בלבן, את הופעת הבכורה עשה נגד דפורטיבו לה קורוניה בריאזור ב-7 בינואר 2007 ומי האמין שזה מה שיהיה. מרסלו, אגדה בריאל מדריד – ממשיך לכתוב את ההיסטוריה שלו יום אחר יום.

היום שאחרי הניצחון בדרבי:

קודם כל קצת מספרים:

הגנת הברזל : ריאל מדריד ספגה רק 13 שערים העונה ב-22 מחזורים בליגה - הרקורד ההגנתי הטוב ביותר שלה איי פעם. ריאל ספגה 14 שערים ב-1987/88 וכן ב-1962 ו-1965.

ובצד השני: קארים בנזמה עם השער הראשון שלו נגד אתלטיקו מדריד בסנטיאגו ברנבאו. עד היום הוא כבש בסופר קאפ האירופי ועוד שלושה שערים בויסנטה קאלדרון במסגרת הליגה.

עוד קצת מהצרפתי: הגיע ל-161 שערי ליגה, אחד יותר מלואיס ארוגניס ז"ל שחקן ומאמן אתלטיקו. המטרה הבאה: סמואל אטו עם 161 שערים. בנזמה קטע בצורת בת שישה משחקי ליגה בלי שער.

לוקה מודריץ’ רשם 100% דיוק במסירות במחצית הראשונה - 30 מתוך 30.

פדה ואלוורדה רשם את משחקו ה-50 במדי ריאל מדריד. 33 ניצחונות בלבד, בעיקר בשל העונה שעברה הכושלת.

זינדין זידאן רשם את הניצחון ה-129 שלו כמאמן ריאל מדריד ובכך עקף את ז’וזה מוריניו לו 128 ניצחונות. רק ויסנטה דל בוסקה(133) ומיגל מוניוס (357) רשמו יותר ניצחונות ממנו.

המאמן לקח אחריות על המערך השגוי בו עלה בדרבי. זידאן אמר: "לא אהבתי את זה שהייתי צריך להחליף אותם, הם לא אשמים, זו הייתה אחריות שלי, אבל הייתי חייב לשנות את השיטה שלנו. לא הייתי מרוצה ממה שראיתי על המגרש. הייתי יכול להחליף כל שחקן אחר. חיפשתי יותר לחץ ומשחק התקפי. זו אשמתי. “עם חמישה קשרים שיחקנו טוב מאוד בסופרקופה. היום זה לא עבד. אבל שום דבר לא קרה. הייתי צריך לבצע שינויים ועשיתי את זה. גם איסקו וקרוס שמחים על הניצחון”.

על ויניסיוס: “כולנו יחד. נכון שהשינויים שינו את המשחק. המחצית השנייה הייתה טובה יותר, לחצנו והשתפרנו. לדעתי הניצחון מוצדק. השילוב בין ויניסיוס ומנדי? שניהם שיתפו פעולה יפה, השער אומר הכל. אבל גם לוקאס וקרבחאל בלטו בצד ימין”.

חדר ההלבשה במחצית: “אני לא מספר לעולם מה שקורה במחצית השנייה. היינו צריכים לעשות משהו אחר ובחלק השני היינו טובים יותר. היינו חייבים לשנות את המערך”.

הניצחון בדרבי: “זה תמיד מסובך מאוד לנצח בדרבי. אתלטיקו ידועה בהגנה הנפלאה שלה. היא הייתה טובה במחצית הראשונה מכל הבחינות, שיחקה התקפי והייתה מסוכנת. אנחנו מאוד שמחים על שלוש הנקודות אבל אלה אותן שלוש נקודות כמו כל ניצחון אחר מבחינתי”. כשנשאל על הפנדל שלא נשרק לטובת מוראטה: “לא ראיתי ואני לעולם לא נכנס לדברים האלה”.

המאמץ ההגנתי והאוהדים: "זה ראוי להערכה, אנחנו עושים הגנה נפלא. כשאנחנו מאבדים כדור כולם חושבים מייד איך להחזיר אותו בחזרה. עלינו להודות לאוהדים שמחאו כאפיים על הספרינטים של קרבחאל ופדה. ניתן הכל כדי לשמח את הקהל שלנו. אני שמח לראות שמעריכים את מה שהקבוצה עושה

על גארת’ בייל: “היה זמין, אבל הייתי צריך לבחור שחקנים אחרים. אני כן סומך עליו ואתם תראו, אני סומך עליו עד הסוף”.

על טרבל אפשרי: “מה פתאום, זה עוד רחוק מאוד, העונה רק באמצע. לא זכינו בשום תואר, רק בסופרקופה הספרדי”.

“ריאל מדריד חיה יותר מתמיד” , עוד כתבה מפרגנת והפעם ב-AS. זידאן כעס כשנשאל על טרבל אך לראשונה מאז 2014 ריאל מגיעה לחודש פברואר כשכל התארים על הפרק. זה לא קרה לה בתקופתו של זידאן שלרוע מזלו בעונת הבכורה שלו הקבוצה הודחה מהגביע בשל הפיאסקו נגד קאדיס ושיתופו של דניס צ’רישב. בעונת הדאבל האדירה ריאל הודחה ברבע גמר הגביע בסוף ינואר דווקא על ידי סלטה ויגו שניצחה 1:2 בסנטיאגו ברנבאו. בגומלין, בהרכב חסר, ריאל הצליחה לכפות רק 2:2. ריאל כבר ביקרה במטרופוליטאנו, בפיחואן, בקאמפ נואו ובמאסטייה ולא הפסידה, השתלטה על הפסגה וזה בלי אדן הזאר שצריך לחזור בקרוב. ריאל תקווה להמשיך במירוץ כשתפגוש את ריאל סוסיאדד בחמישי בסנטיאגו ברנבאו, במשחק בודד כשאין מקום לטעויות. “לראשונה מזה שש שנים, ריאל מדריד חולמת על הכל”.

במארקה גם המשיכו להחמיא: “ארבעת העמודים של ‘סופר ריאל ריאל מדריד’” . ומה בתפריט? קודם כל רצף המשחקים ללא הפסד מאז מאיורקה, שעלה אתמול ל-21. ריאל לקחה 33 מ-39 נק’ מאז במסגרת הליגה. בליגה מאזן הניצחונות עומד על ארבעה. לא מרשימים, אולי, אבל הניצחון בדרבי חשוב. הנקודה השנייה היא הגנת הברזל כמובן. קבוצה מפלדה. בקיץ אתלטיקו כבשה שביעייה נגד ריאל אבל בשלושת המשחקים החשובים באמת - נאדה. שוב נכתב על 13 שערי חובה ב-22 משחקים בלבד. החמיאו גם למאמן זידאן שטעה ובגדול בהרכב אך מיהר לתקן ולא היסס להוציא פרה קדושה כמו קרוס. עוד נכתב על קבוצה רצינית וסמכותית, הפסד ליגה אחד ב-22 מחזורים זה מתכון טוב לאליפות. ריאל הוציאה סופית את אתלטיקו מהמירוץ אתמול.

“מוליכה מפלדה”: שער המארקה עם הגנת הברזל של ריאל מדריד | אזכורים לעוד משחק בלי ספיגה כמובן. נכתב על ספק פנדל שהגיע לאתלטיקו אחרי פאול של קאסמירו | ויניסיוס הוציא את היריבה מאיזון וקארים בנזמה היה אחראי על האגרוף.

בסיקור המשחק החמיאו לברזילאי שזכה לציון שלושה כוכבים - היחיד בריאל. “ויניסיוס מצא את החולשה של אתלטיקו. מדברים על הקושי שלו לכבוש שערים אך אין עוררין על היכולת שלו. מעטים מסוגלים לשבור הגנה מסודרת כזו כמוהו”. עוד נכתב - זידאן התעשת והבין שהבחירה שלו הייתה לא נכונה וענה בחילוף כפול שהשפיע רבות. ריאל השיגה את ה-0:1 נגד אתלטיקו מדריד וזה אוצר גדול עבורה

“או-לה-לה” | אס מפרגן לצרפתים שניצחו את הדרבי: החילופים של זידאן, הבישול של מנדי והשער של בנזמה . בסיקור באתר נכתב “הדרבי העיף את אתלטיקו ממאבק האליפות והוכיח שואלוורדה הוא תגלית המאה”. “לזידאן יש בעיות בהתקפה מתחילת העונה אך שיטת חמשת הקשרים נידונה לכישלון. לוקאס ואסקס ו-ויניסיוס היו אחראיים על צוות ההצלה”.

הקפטן סרחיו ראמוס השתווה כאמור לפאקו חנטו ומנואל סאנצ’יס עם 42 משחקי דרבי. איך אפשר בלי כמה מילים בחדר ההלבשה על רקע הגול המדהים בדסימה אותו נזכור לעד? ראמוס שיחק 25 דרבים בליגה, 7 בגביע המלך, 6 בליגת האלופות, 3 בסופרקופה הספרדי ועוד אחד בסופר קאפ האירופי. הוא כבש נגד אתלטיקו שישה שערים בקריירה, ואחד גם בגמר בסן סירו. יש לו שני שערים גם בגביע המלך, אחד בליגה (אשתקד) ואחד בסופר קאפ האירופי. מעבר לכך ראמוס חמישי במספר ההופעות של ריאל מדריד בליגה, ביחד עם פרננדו היירו (439). הבא בתור הוא קרלוס סנטיאנה עם 461 משחקים. ואחריו - איקר קסיאס (510), מנואל סאנצ’יס (523) והמלך ראול (550).

ראמוס אמר: “אני מאוד שמח וגאה, אני כאן הרבה שנים וזה פרס על עבודה קשה. אתה לא עובד כל יום עבור סטטיסטיקות ושיאים או תארים אישיים אבל זה בהחלט מתגמל אותך. אני שמח שניצחנו והשגנו נקודות במשחק חשוב מאוד. השתוויתי לאגדות במועדון כמו חנטו וסאנצ’יס ואמשיך לעבוד יום-יום, אני רוצה להיות כאן כמה שאפשר. המערך? בחרנו באותה שיטה בה השתמשנו בגמר הסופרקופה. לכל קבוצה יש הרבה כבוד ליריבתה. בחלק הראשון לא היינו טובים. לאחר מכן עשינו שינויים והתעקשנו, הפעלנו עוד לחץ. יש דברים לשפר אבל אנחנו נמצאים ברגע נפלא”.

https://twitter.com/realmadrid/status/1223702090469511172

לרוב אנחנו לא עושים זאת אבל ניצחון בדרבי הוא סיבה מספיק טוב. בנזמה לא שוכח הזדמנות לעקוץ את אתלטיקו בטוויטר: “ריאל מדריד היא היחידה”. מה שאר השחקנים כתבו ברשתות החברתיות? איסקו: “עוד שלוש נקודות, ממשיכים להוליך את הטבלה”| ראמוס: “גאה בקבוצה וברוח שלנו, האללה מדריד”| קרבחאל: “הבאנו את הדרבי, הנקודות נשארות בבית”| לוקאס: “הדרבי הוא שלנו”| ויניסיוס נפעם: “21 משחקים ללא הפסד ואנחנו ממשיכים ככה מול הקהל שלנו. תודה רבה לך, ריאל מדריד, לנצח בדרבי זה מיוחד מאוד. בואו נמשיך ככה! עד לדבר האמיתי”

פרלאן מנדי זכה למחמאות על בישול הבכורה שלו בריאל מדריד. “נמצא המגן השמאלי” ו"התגלית", נכתב על הצרפתי במארקה. “איתו במגרש ריאל לא הפסידה כבר 715 דקות. כבר אף אחד לא שואל איפה מרסלו. הסלע ההגנתי אפילו מבשל במשחק גדול”. גם ואראן החמיא לו לאחר המשחק: “הכושר הגופני שלו מדהים. הוא בעיקר טוב בהגנה אבל עוזר לנו בכל תחומי המגרש. באימונים הוא מבשל הרבה גולים כאלה. הוא לא דובר ספרדית ואני וקארים עוזרים לו. אני אומר לו תמיד שירגיש בבית ושימשיך ככה”.

עוד אמר ואראן: “בנזמה סקורר עצום, אני שמח שהוא הכריע את המשחק, הקבוצה בטוחה בו. העונה אני מצליח לכבוש יותר שערים ואני שמח מזה”. על המחצית השנייה: “כשמשהו לא עובד אז צריך לשנות, חשוב שניצחנו משחק כזה במערך אחר והפגנו הרבה אופי ומנטאליות מנצחת. אף פעם אין משחקים קלים נגדם, אין שטחים. השנה היה לנו זמן לנוח ולכן העונה נראית טוב”. על מנצ’סטר סיטי: “זו קבוצה נהדרת, זה הולך להיות משחק קשה. משחק שיוכרע על הפרטים הקטנים. זו קבוצה שמשחקת טוב מאוד, יהיה צמוד”.

הרביעייה בגביע הייתה הפעם הראשונה בה זיזו סופג כמאמן ריאל ארבעה שערים. כמובן שזה הניסיון השלישי הכושל שלו לזכות בגביע - “משימה בלתי אפשרית”, נכתב. התקשורת כמובן קוטלת ובצדק. “זו אשמתו של זידאן - שהמשיך לסמוך עליהם”, נכתב במארקה. “שוב קללת הברנבאו”, נכתב גם כן בהתייחסות שעוד פעם ריאל מסיימת את דרכה בגביע דווקא במשחק בית. אשתקד זה קרה נגד אייקס בצ’מפיונס וברצלונה בגביע כמובן ובעבר נגד סלטה ויגו (2016/17) ולגאנס. “ריאל מדריד של העונה שעברה” הייתה עוד כותרת.

מבחינת השחקנים, ארבעה היו על הכוונת. השוער אפונס אראולה יחד עם מרסלו (השער לא העלים את הטעויות הארורות בהגנה) שהמשותף להם הוא שזה הטורניר בו היו אמורים לשחק את רוב הדקות, כנ"ל לגבי חאמס שחסר קצב משחק (“זידאן חזר בתשובה יחד איתו ואז הוא הוחלף במחצית ובזבז את הצ’אנס בגדול שלו”) וכן נאצ’ו שאמנם כבש אבל היה רע מאוד בהגנה, ומצד שני זו העונה בה הוא שיחק הכי פחות בקבוצה. “ההדחה שרשומה על שמם”, נכתב. אגב, עוד משהו שייעצבן אתכם - גארת’ בייל חתך מהברנבאו במצב של 4:1 לסוסיאדד, לא הואיל בטובו להישאר עד הסוף. ומנגד, נקודת האור הייתה ויניסיוס ובתקשורת הציגו המלצה לזידאן - כשהזאר חוזר - תשלב אותו עם ויניסיוס".

שער המארקה עם בייל “אחרון בשורה” . לא נכלל בסגל כבר שלושה משחקים ברציפות למרות שהוא כשיר - ויאדוליד, דרבי וסוסיאדד בגביע. הסיבה? זידאן חושב שהוא מזלזל ולא מתאמן בעצימות הדרושה. כנראה שלא יכלל בסגל גם נגד אוססונה. הקשר ביניהם תמיד היה קר, אבל כעת המאמן מתעלם ממנו מקצועית ומעמדו דועך גם אם במועדון רצו שישחק אולי כדי שיהיה אפשר למכור אותו.

גם בשער ה-AS בייל בכותרות, שוב ראיון עם סוכנו המאוס ג’ונתן ברנט: “זה לא נכון שזידאן לא רוצה את בייל”| “פלורנטינו מאוהב בבייל”| “מי שאומר שהוא לא מדבר ספרדית הוא אידיוט”| “אי אפשר להרוג אותו אם עזב את המגרש לפני הסיום (המשחק נגד סוסיאדד”.

ריאל מדריד מתחילה להתכונן למשחק החוץ באוססונה מחר (17:00). במארקה המציאו ביטוי חדש ונכתב ש" שלישיית ה-C" תחזור ובגדול כדי לעשות סדר - טיבו קורטואה, דני קרבחאל וקאסמירו . זידאן מחפש ניצחון חשוב שישמור על הפסגה וישכיח את האכזבה מהגביע, וברור שיהיו 11 אחרים. החמיאו לשוער על רקורד הספיגה - 0.53 שערים בממוצע למשחק מול 0.68 שערים למשחק של אובלק. במשחק הגיע לא היה זכר להגנת הברזל (וכמובן שגם רפאל ואראן יחזור). נכתב שקרוס לא עמד בציפיות והציג את משחקו הגרוע ביותר העונה בשל העמדה בקישור האחורי. קאסמירו וראמוס בצוותא הם השחקנים עם הכי הרבה דקות בליגה אחרי בנזמה. קורטואה (1710) רביעי וקרבחאל חמישי (1620). הויטמין C יעזור?

ל’אקיפ מפרסם שהבעלים של ראן פיטר את מנכ"ל הקבוצה, בגלל שזה ניהל מו"מ עם ריאל על קמאבינגה.

מצד אחד טוב לדעת שאנחנו בעניין של הכשרון הזה. זאת עמדה שאנחנו חייבים לחזק ואני מאוד מקווה שנשיג אותו. כל אירופה תרדוף אחריו, לא יהיה קל להחתים אותו. מצד שני אני מקווה שלא יהיה דם רע בין המועדונים בגלל הפיטורים האלה.

בשנים האחרונות ריאל מדריד מאוד נזהרת מדברים כאלה,כבר ראינו כמה הכחשות רשמיות מצד המועדון לגבי עניין שלנו בשחקנים מסויימים (זכור לי בוודאות הכחשות רשמיות על וראטי ואמבפה) וגם נמנעת מלעבוד עם סוכנים מסויימים כמו ראיולה וכיום גם מנדש,אז אני לא מאמין שהמועדון שיתף פעולה בידיעה שזה נעשה מאחורי גבם של בעלי המניות.
וגם קצת מקווה😁

הניצחון על אוססונה: היום שאחרי

ריאל מדריד ניצחה לראשונה מאז חזרתו של זינדין זידאן (ובעצם מאז עונת הדאבל 2016/17, מחזורי הסיטם) בחמישה משחקי ליגה רצופים. “מוליכה בלתי מעורערת”, נכתב ב"מארקה". בשער העיתון נכתב: “הולכים ברצינות על הליגה”. ב-AS על רקע קאסמירו שואג נכתב: “ככה לוקחים אליפות”.

[MEDIA=twitter]1226589156953948161[/MEDIA]

אין לך אישור רשמי הרי לא תמיד מודדים בישולים באופן שווה, אבל נתון שהופץ ברשת: קארים בנזמה הפך לגדול המבשלים בהיסטוריה של ריאל מדריד עם 132 בישולים, אחד יותר משל כריסטיאנו רונאלדו, לאחר הבישול ללוקאס הערב. הצרפתי כמובן מודע לנתונים ועל כן צייץ בטוויטר. ראול מדורג במקום השלישי עם 108 בישולים ב-741 משחקים. מרסלו רביעי עם 94 בישולים, אחד יותר מלואיס פיגו (אם כי הפורטוגלי עשה זאת ב-245 משחקים בלבד). גוטי שישי עם 90 בישולים ב-542 הופעות. רוברטו קרלוס שביעי עם 88 בישולים (527 משחקים), אנחל די מריה שמיני עם 85 בישולים ב-190 הופעות בלבד ואת הטופ 10 סוגרים מסוט אוזיל עם 80 בישולים בשלוש עונות בסה"כ וכן גארת’ בייל עם 67 בישולים.

לוקאס ואסקס עלה מהספסל רק כדי לעזור לריאל במשימות הגנה אבל הצליח לכבוש בניגוד לבייל לדוגמא. כמה אירוני. “כל העולם תוהה איך זה קורה אבל לוקאס שוב הוכיח שהוא חשוב”, נכתב במארקה לאחר המשחק על האיש שכבש את ה-1:3 והרגיע. החייל הכי נאמן של זידאן, ולא רק בעמדת הראיונות כמו כולם אלא גם על כר הדשא. כך הוא סיכם את הניצחון:

“זה היה ניצחון חשוב מאוד עבורינו, בטח אחרי ההדחה מהגביע. אני תמיד שמח לקבל דקות בקבוצה הנהדרת הזו. הקבוצה הותירה רושם טוב מאוד. בשנים האחרונות היה לנו קשה לנצח במגרשים מהסוג הזה משחקים כאלה וזרקנו את הליגה בכל פעם. זה טוב מאוד, אני לא יודע אם נזכה בתואר אבל נהיה שם עד הסוף. אנחנו מנסים לבודד את עצמנו מכל מה שנאמר בחוץ. אנחנו יודעים מה אנחנו שווים ואם נמשיך לעשות את הדברים נכון - נגיע לדברים גדולים. אנחנו נילחם על הליגה ועל ליגת האלופות”. כשנשאל על מנצ’סטר סיטי אמר: “כרגע אנחנו לא חושבים על זה. מדובר במשחק מאוד מסובך, אבל יש עוד זמן”. על המשחק בין בטיס ובארסה הערב - יהיה נחמד אם נהיה ביתרון חמש או שש נקודות מברצלונה".

ברור לכם מי היה כוכב המשחק. איסקו השווה בדקה קריטית במחצית הראשונה בשער החוץ הראשון שלו בליגה מאז ה-31 במרץ ובעיקר - שער 50 בריאל מדריד, וניצל עד תום את הקרדיט של זידאן. במארקה נכתב: “ריאל מדריד חזרה בהוראתו של הקשר שביטל את היתרון והשליטה של המארחת בזכות שער שוויון ומשחק לפנתיאון”. עוד הוסיפו באתר: “יום רע לשונאיו, הוא שוב הוכיח שהוא שחקן ייחודי. כשהוא בשיאו יש מעטים שטובים ממנו. הוא היה טוב הפעם ל-90 דקות, לא פחות. תארו לכם כמה טוב הוא יהיה עם אדן הזאר יחד”. ב"אס" נכתב: “הליגה היא סיפור אחר לגמרי. ריאל התגברה על התחלה זועמת של אוסאסונה בזכות ערב מבריק של הקשר”.

עוד שיא ל סרחיו ראמוס . הקפטן ספג קללות קשות מהקהל המקומי וגם מצתים נזרקו לעברו אך הבלם סיים את הערב בצורה מוצלחת כפי שרק הוא יודע. קודם כל הוא כבש את שער היתרון בנגיחה, קבע מהפך עוד במחצית הראשונה והגיע ל-90 שערים במדי ריאל מדריד בכל המסגרות. ומעבר לכך רשם את משחק הליגה ה-440 שלו בלבן – אחד יותר מפרננדו היירו (439). רק ארבעה שחקנים עשו זאת יותר פעמים ממנו. “לסבול, להאמין, לעבוד קשה ולנצח”, כתב הקפטן ברשתות החברתיות על רקע תמונה שלו חוגג את השער. המטרה הבאה של ראמוס (בעונה הבאה) - תהיה לעקוף את קרלוס סנטיאנה (461). איקר קסיאס שלישי עם 510 הופעות, מנואל סאנצ’יס עם 523 משחקים והשיאן - המלך ראול עם 550 משחקים. את הופעת הבכורה שלו בליגה ערך ראמוס בספטמבר 2005 נגד סלטה ויגו. יש לו 295 ניצחונות ליגה ו-63 שערים (כמה מהם בדקה ה-90).

קצת חדשות:

זוכרים את ימי הקיץ הקשים? שער המארקה עם השיחה של זידאן לשחקנים בחודש יולי: "לא הגיוני שללוקה מודריץ’ יש רק אליפות אחת (2016/17)" ואנחנו נוסיף: בשבע שנים. “אנחנו נילחם עד הסוף”, אמר זידאן שהדגיש את זה שוב ושוב גם בשיחות אישיות וגם כשהתוצאות היו רעות במהלך הפרה-טמפורדה. זידאן משוכנע שהזכייה בצמפיונס באותה 2016/17 בה ריאל עברה את נאפולי ובאיירן אחרי ניצחונות כפולים וכן את אתלטיקו בחצי הגמר ואז ניצחה את יובה - נבעה מההצלחה, היציבה והעונה הטובה בליגה. כמו כן, השוו בין האליפויות של שחקני ריאל ובארסה. טר שטגן וסוארס הגיעו ב-2014 ויש להם ארבעה תארי אליפות. כמו ראמוס ומרסלו. בנוסף: ההמתנה הנצחית להזאר תסתיים במשחק הקרוב נגד סלטה ויגו בברנבאו. ייכלל בסגל ויקבל דקות אחרי למעלה מ-80 יום היעדרות.

ה-‘4’ הוא כבר ‘9’ נכתב ב-AS בכתבה מחמיאה מאוד על סרחיו ראמוס. נכתב שכולם באוססונה ידעו מה עומד לקרות. גם הררה וגם דויד גארסיה והם לא הצליחו לעצור את הקפטן שהגיע לשישה שערים העונה - 'הפיצ’יצ’י השלישי שלנו. שלושה מהם בנגיחה ועוד שלושה בפנדלים - כבש את כל 18 האחרונים. בעונה שעברה כבש 11 שערים - עונת השיא שלו, שהאפילה על עשרת שעריו מעונת הדאבל. מעבר לכך, בעשור האחרון כבש ראמוס הכי הרבה שערים מבין שחקני ההגנה - 41. במקום השני ניצבים נאלדו ולייטון ביינס. אלכסנדר קולארוב עם 26. ג’רארד פיקה ולורנצי עם 25. ראמוס העונה.

שער ה-AS על מאבק האליפות המרתק השנה: “15 מחזורים בדופק גבוה”. ריאל ובארסה בלי מקום לטעויות. הקלאסיקו הפעם יכריע. עוד צויינו המשחקים הקשים לכל צד - ריאל תתארח באנואטה של סוסיאדד וגם בסאן ממס של בילבאו - פעמיים החבל הבאסקים ובארסה מנגד תצא לפיחואן של סביליה ולה-סרמיקה של ויאריאל. עוד ציינו בידיעה שבארסה כמובן כובשת הרבה יותר שערים (55 לעומת 44) ומנצחת תמיד בקאמפ נואו, לעומת מאזן חוץ קטסטרופלי, כשהיא סופגת כפול מריאל (28 שערי חובה לעומת 14). אחרי בנזמה, המבקיע הבולט אצלינו בליגה הוא ראמוס עם ארבעה שערים כשקאסמירו ומודריץ’ עם שלושה. אצל בארסה אלה מסי עם 14, סוארס עם 11 וגריזמן עם 7.

זידאן בצד שלי ואני בצד שלו :heart:

הקיר של ריאל מדריד. ב-1041 דקות שקורטואה פתח בשער ורביעיית ההגנה הבאה שיחקה יחד קרבחאל-ראמוס-ואראן-מנדי - ריאל ספגה ארבעה שערים בלבד. בשאר המשחקים היא ספגה בכל 85 דקות בממוצע. נגד סוסיאדד בגביע למשל השריד היחיד היה ראמוס. רביעיית ההגנה הזו שמרה עשר פעמים על שער נקי ובלי קשר ריאל עם ההגנה הטובה באירופה מבין חמש הליגות הבכירות. האם ריאל תסיים כהגנה הטובה בספרד לראשונה מאז 2008? זה בדיוק המתכון לקראת שבוע הטירוף של סיטי בשמינית הגמר והקלאסיקו.

די משעמם היום בתקשורת. נכתב במארקב על כך שאדן הזאר עשה עוד צעד בדרך לשחק נגד סלטה ויגו| מעבר לכך, טור דיעה של העורך על סרחיו ראמוס ש’לא צריך לבקש סליחה מאף אחד’ (בהקשר הקללות הקשות שהשמיעו נגדו אוהדי אוססונה)| נכתב גם על ‘הבגרות’ כביכול של רודריגו שלא מאוכזב מדי כשזידאן מחליט לנפות אותו מרשימת המוזמנים מדי פעם או מהדעיכה במעמדו. הוא מבין את המצב ושזו עונת התחשלות.

שער ה-AS עם איסקו “נולד מחדש”: זידאן סמך עליו בקאמפ נואו, במאסטייה, בצמד משחקי הסופרקופה, בדרבי האחרון בליגה. והכל התחיל במשחק ענק אחר - נגד פאריס סן ז’רמן בשלב הבתים כשריאל הובילה 0:2 ושמטה את היתרון בדרך ל-2:2. פתח בהרכב בארבעה מחמשת משחקי הליגה האחרונים. הוא הגיע כבר לעשרים הופעות העונה וצריך לזכור שהייתה גם פציעה בת חודש. המטרה: להיות בסגל של לואיס אנריקה בנבחרת ספרד ביורו הקרוב…

זה לא ממש חשוב מי יפתח בהרכב נגד סלטה ויגו וגם לא במשחק שאחריו (לבאנטה בחוץ). הכסף הגדול מגיע אחר-כך: שמינית גמר ליגת האלופות והקלאסיקו נגד ברצלונה, פעמיים בברנבאו. במארקה נכתב ש אין מקום גם למודריץ’ וגם לאיסקו ואחד מהם יצטרך לשבת על הספסל המערך ברור: 4:4:2 על טהרת רביעיית הקשרים כמו נגד פריז סן ז’רמן בברנבאו בשלב הבתים, כשאדן הזאר הפרטנר של בנזמה. זה אמנם לא ממש מדויק אך נכתב שמודריץ’ ואיסקו מעט דומים. קאסמירו וקרוס באנקרים בהרכב כמובן והנחת המוצא היא שגם ואלוורדה. מערך היהלום פתח בהרכב בשני הגמרים האחרונים בצ’מפיונס אך דברים השתנו.

איסקו חולם על היורו. שיחק 20 משחקים העונה, 13 מהם בהרכב אך השלים רק פעם אחת 90 דקות. נכתב שהכישרון לא מוטל בספק אך הפעם הוא לא שחקן הרכב מובהק. ריאל ניצחה ב-70% מהמשחקים בהם שיחק. מודריץ’ השנה מספק את המספרים הטובים ביותר שלו (חמישה שערים וחמישה בישולים) ונראה שהמנוחות עושות לו טוב. נכתב שאיסקו היה ההפתעה ב-11 נגד פ.ס.ז’, במשחק בו מודריץ’ סופסל. מודריץ’ רשם העונה 25 הופעות: 15 ניצחונות, 9 תוצאות תיקו והפסד בודד - נגד ריאל סוסיאדד בגביע.

סקר המארקה נכון לעכשיו: קרוב ל-27 אלף מצביעים - 57% בעד מודריץ’, 43% בעד איסקו.

סקר שני: רביעיית הקישור המועדפת: קאסמירו-ואלוורדה-קרוס-מודריץ’ עם 53%. במקום השני: 28% מעדיפים ללא מודריץ’. במקום השלישי: 11% רוצים שקרוס יסופסל. במקום האחרון עם 8% - ללא ואלוורדה.

הזאר(ד) משיב (בספרדית) לשאלה איך להגות את שמו ואומר שכנראה שהראיון הבא יוכל להיות לגמרי בספרדית. בייל: ‘אני יודע איך אומרים גולף’

https://videos.marca.com/v/0_rqpeiswk-como-se-pronuncia-eden-hazard-el-propio-jugador-lo-contesta