היום שאחרי הניצחון בדרבי:
קודם כל קצת מספרים:
הגנת הברזל : ריאל מדריד ספגה רק 13 שערים העונה ב-22 מחזורים בליגה - הרקורד ההגנתי הטוב ביותר שלה איי פעם. ריאל ספגה 14 שערים ב-1987/88 וכן ב-1962 ו-1965.
ובצד השני: קארים בנזמה עם השער הראשון שלו נגד אתלטיקו מדריד בסנטיאגו ברנבאו. עד היום הוא כבש בסופר קאפ האירופי ועוד שלושה שערים בויסנטה קאלדרון במסגרת הליגה.
עוד קצת מהצרפתי: הגיע ל-161 שערי ליגה, אחד יותר מלואיס ארוגניס ז"ל שחקן ומאמן אתלטיקו. המטרה הבאה: סמואל אטו עם 161 שערים. בנזמה קטע בצורת בת שישה משחקי ליגה בלי שער.
לוקה מודריץ’ רשם 100% דיוק במסירות במחצית הראשונה - 30 מתוך 30.
פדה ואלוורדה רשם את משחקו ה-50 במדי ריאל מדריד. 33 ניצחונות בלבד, בעיקר בשל העונה שעברה הכושלת.
זינדין זידאן רשם את הניצחון ה-129 שלו כמאמן ריאל מדריד ובכך עקף את ז’וזה מוריניו לו 128 ניצחונות. רק ויסנטה דל בוסקה(133) ומיגל מוניוס (357) רשמו יותר ניצחונות ממנו.
המאמן לקח אחריות על המערך השגוי בו עלה בדרבי. זידאן אמר: "לא אהבתי את זה שהייתי צריך להחליף אותם, הם לא אשמים, זו הייתה אחריות שלי, אבל הייתי חייב לשנות את השיטה שלנו. לא הייתי מרוצה ממה שראיתי על המגרש. הייתי יכול להחליף כל שחקן אחר. חיפשתי יותר לחץ ומשחק התקפי. זו אשמתי. “עם חמישה קשרים שיחקנו טוב מאוד בסופרקופה. היום זה לא עבד. אבל שום דבר לא קרה. הייתי צריך לבצע שינויים ועשיתי את זה. גם איסקו וקרוס שמחים על הניצחון”.
על ויניסיוס: “כולנו יחד. נכון שהשינויים שינו את המשחק. המחצית השנייה הייתה טובה יותר, לחצנו והשתפרנו. לדעתי הניצחון מוצדק. השילוב בין ויניסיוס ומנדי? שניהם שיתפו פעולה יפה, השער אומר הכל. אבל גם לוקאס וקרבחאל בלטו בצד ימין”.
חדר ההלבשה במחצית: “אני לא מספר לעולם מה שקורה במחצית השנייה. היינו צריכים לעשות משהו אחר ובחלק השני היינו טובים יותר. היינו חייבים לשנות את המערך”.
הניצחון בדרבי: “זה תמיד מסובך מאוד לנצח בדרבי. אתלטיקו ידועה בהגנה הנפלאה שלה. היא הייתה טובה במחצית הראשונה מכל הבחינות, שיחקה התקפי והייתה מסוכנת. אנחנו מאוד שמחים על שלוש הנקודות אבל אלה אותן שלוש נקודות כמו כל ניצחון אחר מבחינתי”. כשנשאל על הפנדל שלא נשרק לטובת מוראטה: “לא ראיתי ואני לעולם לא נכנס לדברים האלה”.
המאמץ ההגנתי והאוהדים: "זה ראוי להערכה, אנחנו עושים הגנה נפלא. כשאנחנו מאבדים כדור כולם חושבים מייד איך להחזיר אותו בחזרה. עלינו להודות לאוהדים שמחאו כאפיים על הספרינטים של קרבחאל ופדה. ניתן הכל כדי לשמח את הקהל שלנו. אני שמח לראות שמעריכים את מה שהקבוצה עושה
על גארת’ בייל: “היה זמין, אבל הייתי צריך לבחור שחקנים אחרים. אני כן סומך עליו ואתם תראו, אני סומך עליו עד הסוף”.
על טרבל אפשרי: “מה פתאום, זה עוד רחוק מאוד, העונה רק באמצע. לא זכינו בשום תואר, רק בסופרקופה הספרדי”.
“ריאל מדריד חיה יותר מתמיד” , עוד כתבה מפרגנת והפעם ב-AS. זידאן כעס כשנשאל על טרבל אך לראשונה מאז 2014 ריאל מגיעה לחודש פברואר כשכל התארים על הפרק. זה לא קרה לה בתקופתו של זידאן שלרוע מזלו בעונת הבכורה שלו הקבוצה הודחה מהגביע בשל הפיאסקו נגד קאדיס ושיתופו של דניס צ’רישב. בעונת הדאבל האדירה ריאל הודחה ברבע גמר הגביע בסוף ינואר דווקא על ידי סלטה ויגו שניצחה 1:2 בסנטיאגו ברנבאו. בגומלין, בהרכב חסר, ריאל הצליחה לכפות רק 2:2. ריאל כבר ביקרה במטרופוליטאנו, בפיחואן, בקאמפ נואו ובמאסטייה ולא הפסידה, השתלטה על הפסגה וזה בלי אדן הזאר שצריך לחזור בקרוב. ריאל תקווה להמשיך במירוץ כשתפגוש את ריאל סוסיאדד בחמישי בסנטיאגו ברנבאו, במשחק בודד כשאין מקום לטעויות. “לראשונה מזה שש שנים, ריאל מדריד חולמת על הכל”.
במארקה גם המשיכו להחמיא: “ארבעת העמודים של ‘סופר ריאל ריאל מדריד’” . ומה בתפריט? קודם כל רצף המשחקים ללא הפסד מאז מאיורקה, שעלה אתמול ל-21. ריאל לקחה 33 מ-39 נק’ מאז במסגרת הליגה. בליגה מאזן הניצחונות עומד על ארבעה. לא מרשימים, אולי, אבל הניצחון בדרבי חשוב. הנקודה השנייה היא הגנת הברזל כמובן. קבוצה מפלדה. בקיץ אתלטיקו כבשה שביעייה נגד ריאל אבל בשלושת המשחקים החשובים באמת - נאדה. שוב נכתב על 13 שערי חובה ב-22 משחקים בלבד. החמיאו גם למאמן זידאן שטעה ובגדול בהרכב אך מיהר לתקן ולא היסס להוציא פרה קדושה כמו קרוס. עוד נכתב על קבוצה רצינית וסמכותית, הפסד ליגה אחד ב-22 מחזורים זה מתכון טוב לאליפות. ריאל הוציאה סופית את אתלטיקו מהמירוץ אתמול.
“מוליכה מפלדה”: שער המארקה עם הגנת הברזל של ריאל מדריד | אזכורים לעוד משחק בלי ספיגה כמובן. נכתב על ספק פנדל שהגיע לאתלטיקו אחרי פאול של קאסמירו | ויניסיוס הוציא את היריבה מאיזון וקארים בנזמה היה אחראי על האגרוף.
בסיקור המשחק החמיאו לברזילאי שזכה לציון שלושה כוכבים - היחיד בריאל. “ויניסיוס מצא את החולשה של אתלטיקו. מדברים על הקושי שלו לכבוש שערים אך אין עוררין על היכולת שלו. מעטים מסוגלים לשבור הגנה מסודרת כזו כמוהו”. עוד נכתב - זידאן התעשת והבין שהבחירה שלו הייתה לא נכונה וענה בחילוף כפול שהשפיע רבות. ריאל השיגה את ה-0:1 נגד אתלטיקו מדריד וזה אוצר גדול עבורה
“או-לה-לה” | אס מפרגן לצרפתים שניצחו את הדרבי: החילופים של זידאן, הבישול של מנדי והשער של בנזמה . בסיקור באתר נכתב “הדרבי העיף את אתלטיקו ממאבק האליפות והוכיח שואלוורדה הוא תגלית המאה”. “לזידאן יש בעיות בהתקפה מתחילת העונה אך שיטת חמשת הקשרים נידונה לכישלון. לוקאס ואסקס ו-ויניסיוס היו אחראיים על צוות ההצלה”.
הקפטן סרחיו ראמוס השתווה כאמור לפאקו חנטו ומנואל סאנצ’יס עם 42 משחקי דרבי. איך אפשר בלי כמה מילים בחדר ההלבשה על רקע הגול המדהים בדסימה אותו נזכור לעד? ראמוס שיחק 25 דרבים בליגה, 7 בגביע המלך, 6 בליגת האלופות, 3 בסופרקופה הספרדי ועוד אחד בסופר קאפ האירופי. הוא כבש נגד אתלטיקו שישה שערים בקריירה, ואחד גם בגמר בסן סירו. יש לו שני שערים גם בגביע המלך, אחד בליגה (אשתקד) ואחד בסופר קאפ האירופי. מעבר לכך ראמוס חמישי במספר ההופעות של ריאל מדריד בליגה, ביחד עם פרננדו היירו (439). הבא בתור הוא קרלוס סנטיאנה עם 461 משחקים. ואחריו - איקר קסיאס (510), מנואל סאנצ’יס (523) והמלך ראול (550).
ראמוס אמר: “אני מאוד שמח וגאה, אני כאן הרבה שנים וזה פרס על עבודה קשה. אתה לא עובד כל יום עבור סטטיסטיקות ושיאים או תארים אישיים אבל זה בהחלט מתגמל אותך. אני שמח שניצחנו והשגנו נקודות במשחק חשוב מאוד. השתוויתי לאגדות במועדון כמו חנטו וסאנצ’יס ואמשיך לעבוד יום-יום, אני רוצה להיות כאן כמה שאפשר. המערך? בחרנו באותה שיטה בה השתמשנו בגמר הסופרקופה. לכל קבוצה יש הרבה כבוד ליריבתה. בחלק הראשון לא היינו טובים. לאחר מכן עשינו שינויים והתעקשנו, הפעלנו עוד לחץ. יש דברים לשפר אבל אנחנו נמצאים ברגע נפלא”.
https://twitter.com/realmadrid/status/1223702090469511172
לרוב אנחנו לא עושים זאת אבל ניצחון בדרבי הוא סיבה מספיק טוב. בנזמה לא שוכח הזדמנות לעקוץ את אתלטיקו בטוויטר: “ריאל מדריד היא היחידה”. מה שאר השחקנים כתבו ברשתות החברתיות? איסקו: “עוד שלוש נקודות, ממשיכים להוליך את הטבלה”| ראמוס: “גאה בקבוצה וברוח שלנו, האללה מדריד”| קרבחאל: “הבאנו את הדרבי, הנקודות נשארות בבית”| לוקאס: “הדרבי הוא שלנו”| ויניסיוס נפעם: “21 משחקים ללא הפסד ואנחנו ממשיכים ככה מול הקהל שלנו. תודה רבה לך, ריאל מדריד, לנצח בדרבי זה מיוחד מאוד. בואו נמשיך ככה! עד לדבר האמיתי”
פרלאן מנדי זכה למחמאות על בישול הבכורה שלו בריאל מדריד. “נמצא המגן השמאלי” ו"התגלית", נכתב על הצרפתי במארקה. “איתו במגרש ריאל לא הפסידה כבר 715 דקות. כבר אף אחד לא שואל איפה מרסלו. הסלע ההגנתי אפילו מבשל במשחק גדול”. גם ואראן החמיא לו לאחר המשחק: “הכושר הגופני שלו מדהים. הוא בעיקר טוב בהגנה אבל עוזר לנו בכל תחומי המגרש. באימונים הוא מבשל הרבה גולים כאלה. הוא לא דובר ספרדית ואני וקארים עוזרים לו. אני אומר לו תמיד שירגיש בבית ושימשיך ככה”.
עוד אמר ואראן: “בנזמה סקורר עצום, אני שמח שהוא הכריע את המשחק, הקבוצה בטוחה בו. העונה אני מצליח לכבוש יותר שערים ואני שמח מזה”. על המחצית השנייה: “כשמשהו לא עובד אז צריך לשנות, חשוב שניצחנו משחק כזה במערך אחר והפגנו הרבה אופי ומנטאליות מנצחת. אף פעם אין משחקים קלים נגדם, אין שטחים. השנה היה לנו זמן לנוח ולכן העונה נראית טוב”. על מנצ’סטר סיטי: “זו קבוצה נהדרת, זה הולך להיות משחק קשה. משחק שיוכרע על הפרטים הקטנים. זו קבוצה שמשחקת טוב מאוד, יהיה צמוד”.