רוברטו קרלוס הגדול בראיון מרתק בו הוא סוקר את 11 השנים שלו בריאל מדריד.
הבכורה בלבן: “תפסתי את עצמי בשיערות שלא היו לי. מול 80 אלף איש בברנבאו, אמרתי לעצמי ‘זה מדהים. כמה אנשים. רק שלא אטעה’. זה היה אחד הימים הכי טובים בחיי”
על לורנצו סאנז: “הוא היה האיש שהביא אותי למועדון. רק הזיכרון של לורנצו גורם לי לחייך. למרות שהיה נשיא, מעל הכל הוא היה אוהד. הוא חי למען ריאל מדריד. כשעשינו תיקו או הפסדנו הוא לקח ללב והשאיר אותנו לבד. אבל כשזכינו בתארים, הוא היה הראשון שחיבק אותנו. הוא היה כמו אבא בשבילנו. מעולם לא קראתי לו לורנצו”.
לה ספטימה: “סבלנו באותה עונה בליגה ועבור יובה זה היה גמר שלישי ברציפות. בלילה שלפני הגמר, אף אחד מאיתנו לא יכול היה לישון. בדרך כלל הלכנו לישון בשעה 22:00 בלילה, אבל באותו לילה ישבנו בלובי בארבע לפנות בוקר, סיפרנו אחד לשני סיפורים. לא פחדנו, אבל היה לנו הרבה כבוד ליובנטוס. ניצחנו לא רק בכדורגל אלא במוטיבצייה. לא רשכח את הנסיעה לסיבלס ושמאות-אלפים חגגו עם צעיפים וחולצות. זה רגע השיא שלי”.
גלאקטיקוס: “הייתי גאה להשתייך לגלאקטיקוס. היינו מגיעים לחדר ההלבשה, מתיישבים, מסתכלים סביב ורואים את המנצח של הבלון ד’אור, שחקן השנה בספרד, פיצ’יצ’י, השוער הטוב בעולם. להיות חלק מחדר הלבשה כזה - זו חוויה אדירה. לפעמים הייתי יושב וחושב 'תראה מאיפה הגעת ותסתכל איפה אתה עכשיו. הייתי גאה”.
משחקו האחרון בלבן: “משחק האליפות נגד מאיורקה בברנבאו. אני זוכר היטב, 17 ביוני 2007. היינו בשוויון קודות עם ברצלונה, שהתמודדה מול חימנסטיק. אם שנינו ניצחנו, ידענו שנשמור על התואר, בזכות המשחקים ישירים נגד בארסה. פיגרנו 1:0, אבל במחצית השנייה חזרנו וניצחנו 1:3. זה היה ניצחון מדהים”.
“אבל מה שאני זוכר יותר באותו היום היה הדרך בה האוהדים התייחסו אלי. כולם ידעו שזה משחק הפרידה שלי. דייוויד בקהאם גם עזב. זה הרגע שבו הבנתי מה עשיתי למועדון. זה הרגע שבו הבנתי כמה הקהל אוהב אותי”.