דבר התקשורת :: Rueda de prensa

היום במוקד הכותרת: עתידו של לוקה יוביץ’. רוצה ויקבל הזדמנות שנייה בקבוצה, כך לפי שער המארקה.

ככה בקצרה: נכתב שלמרות שלא בטוח שיוכל לעזור לקבוצה בישורת האחרונה של הליגה, ואף אחד לא בורח מעונת הבכורה המאכזבת - המצב הקיים משחק דווקא לטובתו. תג המחיר הגבוה משמש כחרב פיפיות. מצד אחד הציפיות היו גבוהות ומצד שני זה מפחית את הסיכוי שיוותרו עליו, בטח כשהשוק השנה יהיה די קשה והולאנד ואמבפה מוזכרים בהקשר של קיץ 2021. מעבר לכך נטען כי זידאן כן בוטח בו, מסתמכים על הציטוטים הידועים “יוביץ’ הוא העתיד של ריאל”, ושבמועדון נזכרים שגם מודריץ’ התקשתה בעונת הבכורה שלו ובנזמה למשל כבש תשעה שערים בלבד. המספרים שלו העונה: שני שערים ושני בישולים. 24 הופעות מצד אחד אך מצד שני רק 770 דקות. פתח בהרכב שמונה פעמים, דגש על הסופרקופה הספרדי. מה אתם הייתם עושים?

שער המארקה עם כותרת חגיגית: קאסמירו האריך את חוזהו עד 2023 כבר לפני מספר חודשים, אם כי במועדון לא רצו להכריז על כך רשמית. הוחלט, לפי מה שנכתב, לסיים את נוהל האירועים החגיגיים עם הארכת החוזים. בלי מסיבות עיתונאים מפוצצות וראיונות מעמיקים לערוץ הטלוויזיה. נטען כי בקיץ פ.ס.ז’ הגישה הצעה שמנה מאוד עבור הקשר אך איש לא חשב לתת לו ללכת, והוסיפו שם על תחילת דרכו במועדון - בעבודה קשה, בלי רעש וצלצולים, החל מהופעת הבכורה עם מוריניו נגד בטיס ב-2013, עונת ההשאלה בפורטו ועד שהפך לבורג חשוב אצל זידאן כפי שהצרפתי הבטיח לו “כשתיכנס להרכב - לא תצא ממנו”. העונה רשם 35 הופעות בהן כבש ארבעה שערים (צמד נגד סביליה) ובישל ארבעה נוספים. בכל משחקי הליגה בהן פתח בהרכב, חוץ מאחד - השלים 90 דקות. הוא הראשון במספר הדקות עם 3120.

ועוד: נאצ’ו שחזר אתמול את הזכייה בגביע האלופות ה-13. זו הייתה הזכייה הרביעית שלו בצ’מפיונס אך הפעם שיחק לראשונה בגמר, לאור הפציעה של דני. ב-2016 מי שהחליף את הספרדי היה דנילו.

“היו המון רגעים יפים אבל זו הזכייה המועדפת עליי כי לראשונה יצא לי לשחק בגמר ליגת האלופות. קשה לצאת למגרש בלי להתחמם. קרבחאל היה על הריצפה ודמיינתי שאני משחק, זה היה קוץ לא לשחק עד אז באף גמר. הייתי במתח לפני המשחק, יש אחריות ענקית. זו תחושה נחמדה אבל לא קלה. לא בכל יום משחקים בגמר ליגת האלופות. אני שמרתי על הכל מקייב - הרשת שגזרתי, הנעלים, החולצה, הכרטיסים שנתתי לחברים שלי. החבר הכי טוב שלי התחתן באותו יום כך שרק משפחתי הייתה ביציע”.

על השער של בייל: “אף אחד לא ציפה שהוא יעשה את זה. בטח לא במשחק כזה. הכל התחבר בעשירית שנייה. זה אחד השערים הכי מטורפים שהיו בשנים האחרונות, זה נתון לנו כוח”. “עשינו דרך קשה מאוד עד לגמר. פ.ס.ז’, יובנטוס, באיירן, פגשנו את הקבוצות הטובות ביותר”.

על התקופה במועדון: “כשאתה ילד אתה חולם לשחק במדריד אבל לעולם לא האמנתי שאזכה ב-16 תארים עם החולצה הזו. לפני הגמר אתה רק רוצה שזה יגיע כבר, שתעשה שוב היסטוריה וששום דבר לא ישתבש. לא הייתי משנה דבר בתקופה שלי, העבר שלי בריאל מושלם. זה המועדון של חיי. זידאן תמיד סמך עליי. הוא הולך עד המוות עם השחקנים שלו. יכולתי לעזוב כמה פעמים אך לא רציתי. הקשר התחזק והוא כמעט כמו חבר”.

image

עבורי לפחות זה די תמוה ש לואיס פיגו נשאל בכל ראיון על ההחלטה לעזוב את ברצלונה לטובת ריאל מדריד. הוא שוב חזרה על המנטרה שזו הייתה החלטה מצוינת עבור הקריירה שלו ושהוא שלם איתה במאת האחוזים והיה עושה זאת שוב - "היה לי ברור שהמשחק הראשון נגדם יהיה מיוחד, אך העיתונות, באופן הגיוני לטובת האינטרסים שלה - הגבירה את השנאה וחיממה את הצדדים. מעבר לכך, פיגו נזכר שוב בתקופת הגלאקטיקוס:

“אני חושב שהצלחנו בצורה שיהיה קשה לשחזר. הדבר הקשה ביותר בזמן ההוא לא היה רק להפגיש כל כך הרבה שחקנים גדולים שזכו בכדור הזהב, אלא לחבר אותם לקבוצה מנצחת. זכינו בהרבה תארים, ושמות לא בהכרח לא מבטיחים הצלחה. החזון של פרס הראה ששום דבר לא בלתי אפשרי. זו הייתה תקופה נהדרת גם בשנה הראשונה אפילו שהייתי ‘לבד’, לפני צירוף שאר הכוכבים. זכינו בליגה שהייתה קשה, תואר חשוב עבור המועדון. הלחץ תמיד השאיר אותי ער”. על כדור הזהב: ,אני זוכר שזכיתי בשנת 2000, שנה אחרי שסיימתי שני לזידאן. בעבר היו הרבה מאוד מועמדים, לא רק כריסטיאנו ומסי".

על זידאן המאמן: “אף אחד מאיתנו לא חשב שהוא יהיה מאמן, אבל ברור שזו החלטה נפלאה. הוא ניצח הרבה וזכה בהרבה תארים והוא ימשיך לעשות זאת ואני שמח עבורו”. על כריסטיאנו: “הוא הפך את ריאל מדריד לגדולה וריאל הפכה אותו לגדול. כל קבוצה תרצה שחקן כזה, הוא מבטיח לך גולים, וזה הדבר הכי חשוב. זו איכות שאין להרבה”.

האם יקרה דבר כזה בעתיד, עוד “מקרה פיגו?” - “זה אולי יהיה קשה יותר כי סעיפי השחרור גדולים יותר, אבל שום דבר לא בלתי אפשרי. מי היה מאמין לפני עשרים שנה שהם ישלמו כל כך הרבה עבור שחקן. המועדונים נוקטים יותר אמצעי זהירות בנושא ומונעים מהכוכבים לעבור, אבל תמיד יכולים לקרות דברים מטורפים. לא האמנתי שמישהו ישלם את סעיף השרחרו שלי”.

לוקאס ואסקס , הפנדליסט הראשון בסאן סירו משחזר את הזכייה בליגת האלופות ב-2016. עונת הבכורה שלו קיבלה סוף מהאגדות:

image

כך הוא מתאר את הלילה הקסום בסאן סירו: “אני זוכר שהכל קרה מהר מאוד. זו הייתה העונה הראשונה שלי וליגת האלופות הייתה החלום הזה שהתגשם. זו הייתה תחושה שקשה לתאר כי זה משהו שאפילו בחלומותי הטובים ביותר לא הייתי יכול לדמיין”.

על הפנדל: “אני אוהב לשחק כדורסל והמחווה הזו (סיבוב הכדור על האצבע) עזרה לי להתמקד. בראש שלי חשבתי רק איך להבקיע את ולעזור לחברי הקבוצה לזכות בליגת האלופות . ראמוס ואני חברים טובים. אחרי הפנדל הוא בירך אותי אבל לפני, חשוב מכך, הוא אמר לי לבעוט בביטחון. זה נתן לך ביטחון והרבה כוח. זו הייתה העונה הראשונה שלי וההזדמנות לבעוט בדו קרב הזה גרמה לי לצמוח”.

על החגיגה: “הזכייה בתואר הביאה עמה אושר של אנשים רבים וכל המדרידיסטאס. זו הרגשה מדהימה לחגוג את זה בסיבלס והברנבאו המלא. רק כשעוברים 15 ימים אתה חושב ומבין מה המשמעות של זכייה בליגת האלופות . הסיבילס המלא - תחושה מדהימה. כל אוהדי ריאל מדריד שמחכים לנו ברחוב כדי לחגוג יחד זה גם רגע בלתי נשכח ואני מקווה שנוכל לחזור על זה בקרוב. התמונות מדברות בעד עצמן וזה נחמד מאוד לראות כל כך הרבה אנשים כה מאושרים”.

ההיסטוריה: “אנחנו יודעים שזכייה שלוש פעמים ברציפות בליגת האלופות זה משהו היסטורי. היה לנו דור טוב מאוד ואנחנו צריכים להיות גאים במה שעשינו. יזכרו את זה לעד אך עלינו להמשיך. זה משהו מאוד יפה ועל מה שתמיד חולמים עליו מילדות. מאז שהייתי בקבוצות הצעירות, רציתי כמו כולם, לשחק בקבוצה הראשונה. זו העונה החמישית שלי, אני שמח מאוד ומקווה שיהיו עוד הרבה”.

על זידאן: “זו זכות ללמוד מזידאן ולהתאמן איתו יום-יום. כולם יודעים איזה שחקן נהדר היה וכמאמן הוא מראה את האיכות שלו. הוא מלמד אותנו ועוזר לנו המון בכל יום. הוא קרוב מאוד לשחקנים ואכפת לו מאוד מאיתנו. כשמדובר במשחק, הוא נותן לך הרבה חופש ורוצה שתשחק באושר”

על המשך העונה: “לאט לאט אנחנו חוזרים לנורמליות ואני שמח מאוד שאנחנו מתקרבים לפתיחת הליגה . אנחנו מתייחסים לשאר המשחקים כ -11 גמרים. הגישה שלנו היא לנצח את המשחקים האלה ומשם לחכות למה שייקרה עושים. אני שמח מאוד ללבוש את החולצה של ריאל מדריד הקבוצה של חיי. זה תענוג בכל פעם שאני יוצא למגרש לשחק עם חברי לקבוצה”.

דבר אחרון:

שער ה-AS לקראת המשך העונה: “בידיים של בנזמה”. עוד נכתב בכתבה “לבד מול הסכנה”. נכתב שהוא לא “טורף” וקילר כמו כריסטיאנו וגם לא ראול או רוד אבל זידאן מאמין בו במאה אחוז והוא חונך טוב לצעירים. ככה בכותרות בקטנה: המבקיע הדומיננטי היחיד בסגל; מריאנו ולוקה יוביץ’ פצועים ומאכזבים; שיחק 91% מהדקות וכבש 19 שערים (הוסיף תשעה בישולים). קארים פתח טוב את העונה וכבש צמד נגד פ.ס.ז, שערי ניצחון בדרבי ובפיחואן ושער שוויון במאסטייה אך דעך. אם נרצה או לא - ריאל תלויה בו במאבק האליפות.

ועוד: "זידאן רואה את אסנסיו מסתגל לכל עמדה ובכל מערך (4:4:2, 4:5:1, 4:3:3), נכתב ב-AS. איפה לדעתכם הוא צריך לשחק: בימין עם החיתוך לאמצע? מתחת לבנזמה כחלוץ שני? אולי כ-‘9’ מזויף?

במארקה מקבלים בברכה את חוד ההתקפה החדש המסתמן - H-B-A - הזאר-בנזמה-אסנסיו. בינתיים הציגו לנו את כל הבחירות של זידאן לגבי החלק הקדמי במשחקים השונים ב-2020. במילה אחת: אלתורים. הזאר, נזכיר, ביצע קאמבק מאוחר נגד סלטה ויגו ופתח ב-11 ובמשחק השני, נגד לבאנטה, נפצע והחמיץ את בארסה וסיטי. אז מה היה עד עתה?

חטאפה - ריאל מדריד 3:0| מבקיעים: ואראןX2, מודריץ’| החלק הקדמי: איסקו-בייל-בנזמה

ולנסיה - ריאל מדריד 3:1 (סופרקופה)| מבקיעים: קרוס, איסקו, מודריץ’| החלק הקדמי: יוביץ’ (משחק חמשת הקשרים).

ריאל מדריד - אתלטיקו מדריד 0:0 (גמר הסופרקופה)| מבקיעים: אין| החלק הקדמי: יוביץ’ (שוב חמישה קשרים)

ריאל מדריד - סביליה 1:2| מבקיעים: קאסמירוX2| החלק הקדמי: לוקאס-יוביץ’-רודריגו.

ויאדוליד - ריאל מדריד 1:0| מבקיעים: נאצ’ו| החלק הקדמי: איסקו-רודריגו-בנזמה

ריאל מדריד - אתלטיקו מדריד 0:1| מבקיעים: בנזמה| החלק הקדמי: איסקו-בנזמה. לוקאס ו-ויניסיוס עלו מהספסל

ריאל מדריד - ריאל סוסיאדד 4:3 (גביע המלך)| מבקיעים: מרסלו, רודריגו, נאצ’ו| החלק הקדמי: ברהים-בנזמה-ויניסיוס

אוססונה - ריאל מדריד 4:1| מבקיעים: איסקו, ראמוס, לוקאס, יוביץ’| החלק הקדמי: איסקו-בייל-בנזמה

ריאל מדריד - סלטה ויגו 2:2| מבקיעים: קרוס, ראמוס| החלק הקדמי: הזאר-בייל-בנזמה

לבאנטה - ריאל מדריד 0:1| מבקיעים: אין| החלק הקדמי: איסקו-הזאר-בנזמה

ריאל מדריד - מנצ’סטר סיטי 2:1| מבקיעים: איסקו| החלק הקדמי: איסקו-ויניסיוס-בנזמה (קרוס סופסל)

ריאל מדריד - ברצלונה 0:2| מבקיעים: ויניסיוס ומריאנו דיאס| החלק הקדמי: איסקו-ויניסיוס-בנזמה

בטיס - ריאל מדריד 1:2| מבקיעים: בנזמה| החלק הקדמי: לוקאס-ויניסיוס-בנזמה

עוד חדשות ככה על קצה המזלג: ההתלבטות של המועדון לגבי לוקאס, הצפי לפתוח את העונה הבאה עם 30% תפוצת קהל במגרשים ועוד.

פשוט לשבת ולהזדעזע, כאילו כמעט כלום לא השתנה מהעונה שעברה. ויניסיוס אפילו נחלש הייתי אומר, היו משחקים שלמים שהוא לא היה מייצר מצבים בניגוד לאשתקד. גם אני פנטזתי יחסית על טריו של הזאר-בייל-בנזמה, גם אם ידעתי שהוולשי לא 100% ושהזאר לא יהיה בין רגע השחקן של צ’לסי.

התפלק לך בייל לתוך ההרכב :innocent:

מבזק חדשות:

במארקה מפרגנים לפדה ואלוורדה - אין ספק שיהיה אחד משחקני המפתח בקרב האליפות שיחודש אוטוטו, ואם ריאל תזכה בכתר זו תהיה ה-חותמת הסופית לעונה הענקית שלו. עם הילד בהרכב (מההתחלה) ריאל הפסידה רק משחק אחד העונה - נגד מנצ’סטר סיטי בצ’מפיונס. יש לו העונה 32 הופעות בהן תרם שני שערים וארבעה בישולים. הופעת הבכורה שלו בהרכב העונה הייתה נגד אוססונה במחזור השישי בליגה (פתח את העונה פצוע), עלה גם ב-11 בדרבי במטרופוליטאנו מייד לאחר מכן ומאז לא זז. לופטגי נתן לו 36 דקות בלבד ואצל סולארי רשם 17 משחקים אך רק חמישה מהם בהרכב.

ב-AS נכתב על כך שזידאן חוזר למגרש די סטפאנו שאינו זר לו - שם אירחה קסטיליה את משחקיה כמובן בתקופתו על הקווים (ולא רק). המאזן: 17 ניצחונות, 7 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים, יחס שערים 61:30. לא כבשה בארבעה משחקים ולא ספגה בשישה. בתשעת המשחקים לפני שהחליף את בניטס - לא הפסיד (2015/16). נכתב שהשחקנים מתאמנים לעתים במגרש ולא בולדבבאס - כדי להתרגל.

הרצון של ראמוס: לזכות באליפות חמישית במועדון | ברר שלה-ליגה זו המטרה הגדולה של ריאל העונה. לקפטן יש תמריץ מיוחד - הוא זכה ארבע פעמים בצ’מפיונס, בארבעה סופרקופה וגם ארבעה גביעי מועדונים. אם ריאל תזכה באליפות העונה, הכתר המקומי יהיה התואר בו זכה הכי הרבה פעמים מבין 21 תאריו (שיעלו ל-22). נכתב על הניגוד העצום שבשלוש מהזכויות בצ’מפיונס שימש כקפטן - רקורד מטורף, בעוד יש שחקנים גדולים שהיו בריאל זמן רב אך לא זכו בליגת האלופות - כל הקינטה דל בויטרה. מנגד, מאזן האליפויות עגום.

לפאקו חנטו יש 12 אליפויות ב-18 שנה. אמנם זה רף גבוה מדי, אבל לחוסה אנטוניו קמאצ’ו יש תשע אליפויות ולמיגל אנחל שמונה. ראול זכה בשש אליפויות ב-16 שנה, לאיקר קסיאס היו חמש. עוד נכתב על ההיסטוריה שלו, זכה באליפות בעונה השנייה וכן בשלישית ואז הייתה המתנה גדולה של ארבע שנים עד למוריניו, ולאחר מכן חמש שנים עד לאליפות עם זידאן. 11 המשחקים שנותרו הם כמו גמר ויש ציפיות גדולות מהקפטן, לצד סימן השאלה הגדולה על עתידו (“הנושא הזה נמצא במקפיא, הם ידברו בסיום העונה”, נכתב במארקה). ראמוס רחוק רק שני תארים מהשוואת השיא של חנטו. אגב, ראמוס רוצה ליצור תקדים מבחינתו - אליפות בלי אף כרטיס אדום. רק בעונה אחת הוא לא הורחק - 2014/15.

גול במספרת

במארקה החלו במה שנקרא “קמפיין מריאנו” , לנוכח הפציעות והאכזבה של לוקה יוביץ’ והרימו סקר האם הוא צריך להיות המחליף של בנזמה. הקייס שלו מעבר לשער המרגש בקלאסיקו: הוא הגיע לעשרה שערים בקבוצה ב-37 הופעות ו-962 דקות בסה"כ. בנזמה לשם השוואה היה זקוק גם כן ל-37 משחקים אבל 1827 דקות. היגואין היה זקוק ל-55 משחקים ו-2758 דקות. מוריינטס עם 15 משחקים ו-760 דקות בלבד. ראול עם 29 משחקים. כריסטיאנו רונאלדו כבש עשרה שערים כבר אחרי עשרה משחקים ו-693 דקות בלבד. הנה הנתונים:

מריאנו - עשרה שערים ב-37 משחקים, 976 דקות, 26.38 דקות בממוצע

קארים בנזמה - עשרה כיבושים ב-37 משחקים, 1827 דקות, 49.28 בממוצע

גונסאלו היגוואין, עשרה שערים ב-55 משחקים, 2758 דקות, 50.67 דקות בממוצע

פרננדו מוריינטס - עשרה שערים ב-15 משחקים, 760 דקות, 50.67 דקות בממוצע

ראול - עשרה שערים ב-29 משחקים, 1705 דקות, 58.79 דקות בממוצע

גארת’ בייל - עשרה שערים ב-20 משחקים, 1234 דקות, 61.70 דקות בממוצע

אמיליו בוטראגיניו, עשרה שערים ב-31 משחקים, 1993 דקות, 64.29 דקות בממוצע

כריסטיאנו רונאלדו, עשרה שערים בעשרה משחקים, 1993 דקות, 69.30 דקות בממוצע

רונאלדו, עשרה משחקים ב-21 משחקים, 1584 דקות, 75.43 דקות בממוצע

אלפרדו די סטפאנו, עשרה שערים בתשעה משחקים, 810 דקות, 90 דקות בממוצע

פרנץ פושקאש, 13 שערים בעשרה משחקים, 1170 דקות, 90 דקות בממוצע

ועוד: ריאל מדריד נגד ריאל מדריד, משחק אימון, איזו קבוצה ניצחה? | בתקשורת עפים על אדן הזאר “מוכן לזרוח שוב”| קריאת השכמה לבנזמה - ריאל זקוקה לפיניש טוב שלו כמו באליפות ב-2011/12

הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על מאבק האליפות 11 מחזורים לסיום העונה בספרד. לפי הססקר במארקה, 56% מאמינים שריאל לא תזכה בתואר. בדקנו עבורכם את ממוצע צבירת הנקודות של השתיים ב-11 מחזורי הסיום בחמש השנים האחרונות וגם כאן ברצלונה מובילה. אמנם היא לא ניצחה בכל המשחקים כמו ריאל מדריד ב-2015/16 (מה שלא הספיק לה) אבל מובילה במעט. ברצלונה עם 25.8 נק’ בממוצע ב-11 המחזורים האחרונים, וריאל עם 23.8, כשבשנה שעברה זידאן השיג רק 17 (קצת יותר מ-50%).

בנזמה, ראמוס וקאסמירו מובילים את הדקות אצלנו עם 2,220 דקות בהתאמה לכל אחד. כמובן שעל טבלאות השערים והבישולים מיותר להציץ אפילו. לריאל היו ארבעה 0:0ים העונה. מבט על לוח המשחקים, הרי שמחזור 30 יכול להסתמן כקריטי כשריאל תתארח באנואטה אצל ריאל סוסיאדד שנאבקת על הצ’מפיונס, וברצלונה תצא לפיחואן. לריאל יש גם משחק חוץ לא פשוט נגד אתלטיק בילבאו במחזור ה-34, ומחזור קודם לכן חטאפה תגיע להחנות את האוטובוס בברנבאו. בארסה תארח את אתלטיקו במחזור ה-33 אם כי במסגרת הליגה היא מסתדרת תמיד מול צ’ולו סימאונה.

שער ה-AS אתמול: ריאל תציע לראמוס להאריך את חוזהו עד 2022 , במועדון מאמינים שיסכים. בקבוצה לא יחרגו מהמנהג עם השחקנים מעל גיל 30 (מה שהביא לעזיבתו של פפה). ראמוס נמצא במצב פיזי מושלם ורצה הערכה על שנותיו במועדון אך צפוי להתגמש. בעתיד הרחוק יותר הוא רואה את עצמו בארה"ב, אך היעד שעומד לנגד עיניו - הברנבאו המשופץ ב-2022 (וגביע העולם בקטאר). כמו שאחיו רנה, המשמש כסוכנו, אמר לפני מספר ימים: “לשחק בברנבאו החדש? זו תהיה הפרישה המושלמת עבור ראמוס. הוא רוצה למתוח את המסטיק כמה שאפשר”. הבלם מחזיק בחוזה עד 2021 כמובן. העונה רשם 34 משחקים בכל המסגרות (החמיץ רק שניים בליגה).

הזאר - הרכב או ספסל? לפי AS: הזאר “דורש” לא רק לשחק נגד אייבר ביום ראשון אלא לפתוח בהרכב. הוא בטירוף, נחוש להוכיח את עצמו. בריאל מדריד מעריכים שזידאן יחליט שיעלה מהספסל במחצית השנייה כאמצעי זהירות (זוכרים כמה זמן עד שחזר לסגל לאחר הפציעה שספג בנובמבר?). שיקול לא פחות חשוב מצד המאמן - המשחק הבא לאחר מכן הוא נגד ולנסיה - הרבה יותר קשה. עוד נכתב בכתבה על כך שגם אחיו של הבלגי מפרגן לו (“גם באנגליה פקפקו בו בעונת הבכורה בצ’לסי ואז הוא הראה שהוא שחקן מעולם אחר. יש לו עוד זמן לתקן את עונת הבכורה בריאל וזו בטח לא העונה האחרונה שלו”). מעבר לכך נכתב כמובן שלאור פגרת הקורונה הכפויה הזאר באותו מצב כמו כולם.

ראמוס ומרסלו: הצמד של ריאל מדריד. שיחקו 396 משחקים יחד וקטפו 21 תארים , בתקווה שהעונה הנוכחית יהיה עדכון. התואר הראשון שלהם היה האליפות עם קאפלו ב-2006/07. נכתב שהשחקנים הפעילים עם הכי הרבה משחקים יחד הם מסי ובוסקטס עם 512, שיא שלא יישבר, אבל השניים שרדו עשרה מאמנים, שלושה נשיאים התחלפו ותמיד ניצחו. ראו גלאקטיקוס מתרסקים כמו קאקה או סתם ליצנים ושחקני רכש כושלים. שני “האחים” כפי שהם מכנים את עצמם מחפשים אליפות חמישית. ראמוס רחוק חמישה משחקים כדי להעפיל למקום הרביעי טבלת שיאני ההופעות, על חשבון קרלוס סנטיאנה. מרסלו רחוק 28 הופעות כדי לעקוף את רוברטו קרלוס ולהיות השחקן הזר עם מספר המשחקים הגבוה ביותר. ראמוס רוצה להיות בברנבאו החדש. וגם מרסלו, שלא אכפת לו שיובנטוס רוצה אותו.

עוד נאמר כי בספרד בוחנים אפשרות לאפשר כניסת קהל החל מיולי ב-1/3 תפוצה. ריאל מדריד החליטה שהיא תשחק באצטדיון ע"ש די סטפאנו ללא אוהדים…

ולחובבי הנוסטלגיה: ווסלי סניידר חגג יום הולדת אתמול (כן, הקשר ההולנדי ששיחק אצלנו שנתיים ואמר שאם היה מתאמץ היה יכול להיות כמו כריסטיאנו רונאלדו או ליאו מסי) ונשאל מי השחקן הטוב ביותר ששיחק איתו. הוא אמר שהטאלנט הכי גדול מבין ריאל מדריד הגדולה היה גוטי.

היום שאחרי הניצחון על אייבר:

כותרות העיתונים: שער המארקה: המסלול המהיר. ריאל פתרה הכל במחצית הראשונה ונחה בהמשך| נכתב מצד שני שזידאן ממש כעס על השחקנים וצרח עליהם עוד לפני סיום המשחק בצעד לא שגרתי. הוא נזכר במשחקים נגד לבאנטה וגראנדה שהחלו ביתרון גדול והסתיימו בניצחונות דחוקים. בסיקור המשחק נכתב: “ריאל שכפלה את ההצגה של בארסה”| שער ה-AS: ריאל מציגה את האגרוף, חיסלה את אייבר לפני ההפסקה| “הזאר ובנזמה מתחברים”, נכתב ב-AS וגם זידאן פירגן על שיתוף הפעולה שלהם. בסיקור עצמו נכתב שגם חצי ריאל מדריד זה הרבה - מחצית אחת טובה וחצי הילוך.

סרחיו ראמוס אמר אחרי המשחק: “רצינו לראות את כולם שוב, אנחנו שמחים שהכדורגל חזר ומרוצים מהניצחון. נותרו לנו עשרה גמרים ונרצה לנצח את כל המשחקים. היה די מוזר לשחק במגרש ריק שהוא כל כך גדול. בכל מקרה זה לא חשוב. זו הייתה תקופה קשה לכולם, אני רוצה להעביר מסר לעידוד לכל אלה שסבלו מאובדן של אדם אהוב וקרוב. אני שמח שהכל חוזר למקומו הטבעי לאט לאט, הכלכלה…”

“אני ממש לא פצוע, קצת סובל מעומס, זה היה אמצעי מניעה. הרגשנו טוב על כר הדשא, התאמנו כדי לחזור כמו שצריך. הקבוצה מתפתחת ומשחקת טוב. זה נורמלי שלא נהיה דומיננטים לאורך משחק שלם וכמובן שבחלק השני העייפות השפיעה. צריך להמשיך להשתפר. אני חושב שחמשת החילופים זה רעיון מבורך לכל הקבוצות, זה יטיב עם הגדולות וגם עם הקטנות. הטמפרטורה כבר עכשיו מקשה עלינו”.

זידאן מסכם את הניצחון על אייבר: “הכדורגל מאוד שונה כרגע וצריך להסתגל. המחצית הראשונה הייתה מעולה, יתרון 0:3 הוא מבטיח, המחצית השנייה הייתה מסובכת, אולי נרגענו מעט. לא יודע אם זה עניין פיזי אבל לא היינו בסדר. היה עליי לבצע שינויים - קרבחאל ספג מכה, לראמוס הייתה אי נוחות ואדן לא שיחק הרבה זמן אני מרוצה מהנקודות, יש לנו עוד עשרה משחקים חשובים מאוד. השחקנים מכירים את המצב”.

על הזאר: “היה צפוי שיהיה חסר לו קצב קצב ולכן לא שיחק את כל המשחק, אבל הוא הציג שעה טובה. הוא היה מעולה עם הכדור”. על יתר השחקנים: “רודריגו? בחרתי בו היום להרכב. הוא חלק מהסגל, אלה ההחלטות שלי. בייל? כולם חשובים. בנזמה? הוא שמר על עצמו היטב כמו רוב השחקנים, הוא נראה טוב פיזית”. על אסנסיו: “לאט לאט, הוא בסדר ואני אשתמש בו בוודאות, יהיו עוד הרבה משחקים והוא צריך להיות מוכן. אני סומך עליו”.

לוח הזמנים: “אנחנו לא יכולים לעשות שום דבר, זה מה שהוא. יש לנו קבוצה גדולה וסגל איכותי ונשתמש בכולם. אחרי כל כך הרבה זמן זה נורמלי שזה מה שקורה. נשתמש בחמשת החילופים. עכשיו ננוח מעט ונתכונן למשחק הבא”. על העדר הגולים משחקני ההתקפה: “אני לא מודאג. יש לנו שחקנים בצמרת שתמיד יכולים לעשות את ההבדל. הזאר לא כבש אבל סיפק בישול נפלא לראמוס, הוא בחר להיות קבוצתי”.

ככה בלי ששמנו לב גארת’ בייל רשם את משחקו ה-250 בריאל מדריד . הוא כבש עד היום 105 שערים בלבד (80 מהם בליגה, 16 בליגת האלופות, עוד שישה באליפות העולם למועדונים ושלושה בגביע המלך) . שימו לב איך המספרים שלו הלכו ודעכו משנה לשנה. רוב הזמן עמד על בערך שער בשני משחקים. בשלוש העונות הראשונות שלו כבש 58 שערים ב-123 משחקים. בשנתיים האחרונות כבש 17 שערים ב-61 משחקים בלבד. בייל כבש רביעייה אחת נגד ראיו וייקאנו ב-2015/16 והוסיף שלוש פעמים שלושער - נגד ויאדוליד בעונת הבכורה, נגד דפור במשחקו הראשון של זידאן כמאמן ונגד קאשימה בגביע העולם למועדונים ב-2018/19. 170 הופעות רשם בליגה ו-55 בליגת האלופות.

image

שער המארקה הבוקר עם גארת’ בייל וזינדין זידאן: “אותה הרוטינה” . זוכרים שהוולשי עלה כמחליף בדקה ה-61 לפני שחקנים כמו איסקו ואסנסיו שלא שותפו? בעייה ללא פיתרון אפשרי", נכתב. בימים שקדמו למשחק נכתב בספרד כי חבריו של בייל טוענים שהוא היה עם תשוקה אדירה במהלך האימון, אך על המגרש עצמו הוולשי נראה חסר מוטיבצייה וכל גם היה כשקיבל את החולצה המיוחדת לכבוד הופעתו ה-250 במועדון. נטען כי זידאן צרח עליו בשל צורת המשחק שלו ושלאורך כל הדרך השניים היו יכולים לעשות דברים אחרת. “בכל יום זה מוכח יותר שיש שני בייל. זה שמתמוגג מהחיים ונהנה לשחק כדורגל בנבחרתו, וזה שלא אכפת לו ממה שקורה איתו בקבוצה”. ואם זה לא מספיק, על אף ששיחק חצי שעה הוא סבל מעומס בשריר והסתפק באימון קל בחדר הכושר למחרת. ב-AS הצטרפו לדיווח והציגו את המספרים החלשים שלו. “הוא כמעט ולא השתתף במשחק והראה סימני שעמום, היה ממש קר כמו האווירה במגרש ללא אוהדים”, נכתב. הוא סיפק 11 מסירות, מתוכן דייק בשבע (63.6%) ורק שתי מסירות היו בחצי המגרש של היריבה. הוא איבד חמישה כדורים ולא סיפק אף בעיטה לשער.

בשער ה-AS קצת פחות מעניין ונטען, לא בפעם הראשונה, שבאיירן מינכן רוצה לצרף את אשרף חכימי המושאל לדורטמונד. העונה כבש תשעה שערים ובישל עוד עשרה, שותף בכל משחקי הליגה. כמובן שהוא זורח במערך שלושת הבלמים. נטען כי אשרף חושש מתחרות עם דני קרבחאל, האופציה הראשונה של זיזו, ולא מוכן להגיע כמחליף. חוזהו עד 2023.

יש עדיין מישהו שבעד בייל? הבדיחה על חשבוננו. יותר מדי גם בחמישה חילופים. מאמין איזה ילד מקסטיליה בהמלצתו של ראוליטו אם אין ברירה. לגבי אשרף - זה נשמע לי די הגיוני, חייב לומר שברור לי שהלחץ אצלנו הוא אחר וקבוצות מתגוננות נגדנו יותר, אני סומך על קרבחאל במאה אחוז במשחקים הגדולים והוא לא רע העונה. אבל ברוב הזמן נפגוש אוססונות וכדומה וכוח הפריצה והמהירות שלו קריטיים, זקוקים לרענון, יהיה חבל לאבד אותו. אגב אולי אני רק מדמיין אבל במקרה כזה אשרף יוכל לסתום חור בצד שמאל ופרלאן מנדי נראה לי גיבוי גם לעמדת הבלם. הוא מהיר, חזק, די שקט.

https://www.instagram.com/p/CBgQFs1FlTA/

מרקו אסנסיו נראה חד מתמיד באימון, שימו לב לגולאסו הנהדר שלו. האם יקבל דקות נגד ולנסיה (לא שותף נגד אייבר)? התגעגענו

שער המארקה חגיגי עם הקפטן-ויקינג סרחיו ראמוס “איזה ברברי!” שכפי שכבר סיפרנו לכם הגיע ל-67 שערי ליגה (כבש נגד כל הקבוצות שנמצאות העונה בליגה) והשתווה לרונאלד קומאן עם השער נגד אייבר כשחטף כדור, דפק ספרינט של 70 מטר ותוך 11 שניות הגיע מרחבה לרחבה. ראמוס כבש שני שערי ליגה במדי סביליה (אחד נגד ריאל) ועוד 65 במדי ריאל. הוא זקוק לשער אחד כדי לקבוע שיא ולהפוך לשחקן ההגנה עם הכי שערים בספרד (היירו לא נכלל ברשימה שכן 44 מ-105 שעריו הגיעו בקישור עם רדומיר אנטיץ’). קומאן בעט הרבה יותר םנדלים מראמוס. העונה יש לו שמונה שערים (ופנדל עליו ויתר לבנזמה - נגד בטיס). האם ראמוס ישבור את שיאו האישי בליגה כשנותרו לו עשרה משחקים? עד היום עונת השיא בליגה הייתה 2016/17 עם שבעה כיבושים (בלי פנדלים). השיא בכל המסגרות היה אשתקד עם 11 כיבושים.

עוד יעדים של ראמוס הם השוואת שיא השערים של שחקן הגנה במדי הנבחרת (פאסרלה הארגנטינאי כבש 22) וגם משחקים בינלאומיים (בופון עם 176, לעומת ה-170 של ראמוס), ואחמד חסן ממצרים עם 184, מטרות אלו נדחות. הוא כן

כש טוני קרוס כבש בגאוניות נגד אייבר מרסלו צעק “גולאסו!”. העונה כבש שישה שערים, עונתו הפורייה בלבן, וניסה את כוחו 51 פעמים (הממוצע העונתי: 35). שיא הקריירה שלו עומד על תשעה שערים בעונת הטרבל בבאיירן מינכן. בקיצור “עולה להתקפה” כפי שנכתב ב-AS. מי זוכר בכלל את פני הקרח אחרי שהוחלף נגד בטיס בדקה ה-61 לפני הפגרה או התסכול כשסופסל נגד סיטי במפתיע. שערים תמיד מרפאים הכל…

מה הסוכן שלו היה אומר על זה? 463 שחקנים כבשו יותר שערי ליגה מגארת’ בייל העונה בחמש הליגות הבכירות (הוולשי הבקיע צמד נגד ויאריאל וזהו זה). 82 מהם בספרד

מעולם לא היה הבדל כה גדול בין מספר המבקיעים (19 שחקנים כבשו בליגה ו-20 סך הכל - שיא בחמש הליגות הגדולות באירופה) - לבין יכולת הכיבוש שלנו שלא קיימת. בנזמה עם 19 - די בבצורת מאז 2020. ראמוס שני בטבלה עם שמונה. רודריגו שלישי עם שבעה (נקודת האור) אחריו קרוס עם שישה, מודריץ’ עם חמישה וקאסמירו עם ארבעה בדומה לויניסיוס. ריאל כבשה העונה 80 שערים בכל המסגרות, שניים מהם עצמיים. 22 הגיעו מהחלוצים, 16 מההגנה והשאר מהקישור. אם הייתי צריך להמר בתחילת העונה, הייתי מניח שהזאר יכבוש עשרה, בייל בערך שבעה וגם חאמס ויוביץ’ ייתנו יותר…

היום שאחרי הניצחון על ולנסיה:

שני העיתונים הגדולים בדיוק עם אותה התמונה וזה לא קורה הרבה. כמובן שמרקו אסנסיו מקבל את כל האהבה.

“ככה חוזר קראק!”, נכתב במארקה - אחרי 11 חודשי פציעה הוא היה זקוק ל-30 שניות בלבד כדי לכבוש. אזכורים גם לצמד של בנזמה שעקף את פושקאש. עוד כותרות במארקה - “השינוי של זידאן - מכעס עצום אחרי אייבר לחיוך רחב מאוזן לאוזן”. אוזכרו גם הזאר ובנזמה ששיתפו פעולה, קורטואה שלא ספג וגם היכולת הטובה של מודריץ’ ומנדי. בציוני המשחק, ראמוס-אסנסיו-בנזמה קיבלו 3 כוכבים|

ב-AS נכתב: “החיוך של ריאל מדריד” - החבורה של זידאן ניצחה את ולנסיה בזכות שער מדהים של בנזמה שכבש צמד וחגגה את הקאמבק של אסנסיו אחרי הפציעה. עוד נכתב: “אסנסיו, הסופר-רכש של זידאן”, המאמן שיחזר את השחקן שהיה נראה לו כה חיוני ויוכל לעזור לו כעת. כמה טורי דיעה: “ריאל מציגה את הבריאות הטובה ביותר. יש לה הכי הרבה שחקנים משמעותיים, יותר מבארסה”, וגם: “אסנסיו ובנזמה - או לה לה - במשחקו ה-201 כמאמן, זידאן גרם לשניים להוביל”.

אסנסיו מרגש באינסטגרם: “חיכיתי לרגע הזה הרבה מאוד חודשים. היו ימים רבים של עבודה קשה, הקרבה והתמדה. אני מקדיש את השער שלי לכל אלה שעזרו לי וליוו אותי במהלך ההתאוששות הארוכה הזו. החיוך חזר”. שער ליגה ראשון שלו מאז אוקטובר 2018, שער ראשון בכלל מזה שמונה חודשים. לא שיחק 330 יום למי ששכח והיה זקוק ל-30 שניות.
הזאר פירגן לו בפוסט משלו על השער (אחלה טאץ’). וכתב “וואו” על בנזמה. החלוץ עצמו העלה סרטון של השער השני וכתב שכדורגל זה החיים שלו אבל המשפחה (הקבוצה) עושה אותו מאושר. הקפטן ראמוס כתב: “המשימה הושלמה. שלוש נקודות חשובות וקשות. ואנחנו כבר ממתינים למשחק הבא”. זידאן העלה תמונה של חגיגות הניצחון.

זידאן מסכם: “אני מרוצה מהמשחק. הפעם אפשר לומר שהיינו טובים. אנחנו יודעים שעלינו לדאוג לפרטים. כשאנחנו מעורבים - קשה לנצח אותנו. כל המשחקים מורכבים. אני מרוצה שטיפלנו במחצית הראשונה. הגיע לנו לנצח. לחץ על בארסה? אנחנו צריכים ליהנות ולהסתכל רק על עצמינו. אנחנו יודעים שזה יהיה ככה עד הסוף. יש לנו תשעה גמרים. המצב הפיזי שלנו בסדר, כולנו מעורבים אבל צריך להמשיך ככה. השער הראשון התחיל עם ראמוס ומודריץ’ ואז הזאר ובנזמה. זה היה יפה מאוד. זה היה לילה יפה מאוד. לכל משחק יש את ההתפתחות שלו ולכן לא השתמשתי בכל החילופים. לפעמים ככה, לפעמים חמישה. אנחנו כבר חושבים על סוסיאדד”.
על אסנסיו: “אחרי כלכך הרבה זמן עבורו רק להיכנס לשחק הייתה סיבה כדי שיהיה מאושר. בכדור הראשון שהגיע אליו הוא הוכיח את האיכות שלו והיה מעורב מאוד. זה אומר הרבה עבורו ועבורנו. כולם שמחו עבורו. אמרתי לו ליהנות אחרי כל כך הרבה זמן”. “אני מרוצה מהמשחק של כולם. הזאר לעתים נראה עייף ואז עשה מהלך גדול. הצמד של בנזמה היה מבריק”.

על ארבעת הקשרים: “זה לא בגלל המשחק נגד ולנסיה. אהבתי את העמדה השונה של מודריץ’. הוא שיחק בין המערכים בצורה טובה. המהלך הראשון והשער - זו הסיבה. שיתוף הפעולה בינו לבין הזאר ובנזמה”.

המחווה לאונסואה, עוזר מאמן ברצלונה שחלה בניוון שרירים: “שלחנו לו מסר של עידוד ואהבה ולכן החולצה. אני יודע את זה היטב. אנחנו איתו ומאמינים שיתגבר על המחלה הקשה”.

קארים בנזמה שהפך לכובש החמישי הטוב בהיסטוריה של המועדון (243 שערים, על חשבונו של פושקאש) - “לא ציפיתי להגיע לאגדות כאלה, זו עבודה ממושכת”, אמר על השיאים שלו. “אני עובר כדי להיות בצמרת ורוצה להמשיך לשבור שיאים במועדון הזה. אני שמח להיות מסוגל לשחק במועדון הזה”.

image

“אני שמח ומאושר כי היה משחק לא פשוט, ולנסיה קשוחה וניצחנו מבלי לספוג. כל משחק הוא כמו גמר והיינו חייבים את הנקודות, אנחנו רוצים לנצח בכל המשחקים. התחברתי לחבריי לקבוצה. אני חושב שהראינו מהרגע הראשון שאנחנו הולכים לנצח . לא קשה לנו להיכנס למשחקים. גם במחצית הראשונה היו לנו רגעים טובים. לפני בחמש או עשר דקות היריב דוחף יותר אבל זה לא משנה. 0:3 זה נפלא. הכל הלך מהר בשער שלי. מרקו העביר מסירה טובה, השתלטתי ובעטתי מייד בלי לחשוב. צריך לעשות את הכל מהר, השער שלי היה יפה, אבל זו עבודה קבוצתית, אני תמיד אומר שהכי חשוב לעזור לחבריי לקבוצה”.

על חבריו: “הזאר שחקן נהדר, הוא יודע לשחק בנגיעה אחת, נע על המגרש. אנחנו עושים את זה באימונים ומשחקים בנגיעה או שתיים. אני מאוד אוהב לעשות את זה ליד הרחבה. אסנסיו? אני שמח מאוד עבורו, הוא היה מעולה בחודש האחרון, התאמן כמו אריה. כל הקבוצה התרגשה”.

"מרקו אסנסיו - האתגר" - חפשו את הסרט באתר הרשמי של המועדון, כך הקשר הספרדי חזר מפציעה.

“חשבתי 24 שעות על מצב הברך שלי. הצבתי יעדים קטנים אחד אחרי השני למשך זמן רב. הייתי אובססיבי לחזור כבר לשחק אבל השבוע הראשון היה הקשה מכולם. סבלתי מכאב אכזרי. ידעתי שאני חייב לחשוב חיובי אחרת לא אתקדם. החלטתי לא להגיע לברנבאו עד שלא אוכל לעלות לבד במדרגות”. אסנסיו סיפר על תהליך ההחלמה הארוך והמפרך. הוא הוסיף כי היה צריך לנקות את הראש בחיק המשפחה וחברתו. “הנשיא פרד היה מעורב מאוד ועזר לי בהכל. אני מודה לכולם. זה מה שמבדיל אותו מנשיאים אחרים”. הסרט המלא שודר באתר הרישמי ושם הראו א מרסלו חוגג את חזרתו למגרש האימונים 184 ימים אחרי. “איזה שמחה! בראבו ילד”. אסנסיו נפגש בולדבבאס עם סרחיו יול מקבוצת הכדורסל שגם עבר פציעה דומה.

על רגע הפציעה הטראגית נגד ארסנל: “הסתכלתי לעבר הספסל חסר אונים. הרגשתי כמה זה רע ומלמלתי ‘שמישהו יעזור לי’”. אחיו איגור סיפר שאסנסיו התקשר אליו בוכה מהאמבולנס.

על הקאמבק: “לא יכולתי לחכות. החיוך לא ירד ממני. אני וזידאן מבינים זה את זה ממבט אחד. הוא אמר לי לעלות למגרש וליהנות ולהבקיע. וכך היה. עבדתי הרבה על עצמי. אני יודע איפה אני נמצא ולאן אני רוצה ומסוגל להגיע”.

היה לנו פעם את הדיון הזה בפורום עד כמה “מארקה” ו"AS" ממלכתיים יותר מהמקבילים שלהם בברצלונה. אבל דבר כזה עדיין לא ראיתי:

כתבה ראשית אחת, ארבע ידיעות נוספות, הכל עד כמה ריאל מדריד זוכה למתנות מהשופטים. מילא היה מדובר באתר בטיפו או ניסיון לעקוץ מצד בארסה מאניה (פעם ב- זה מתקבל על הדעת). אני לא אומר שלא היו ספקות לגבי אתמול במקרה אחד לפחות - הפנדל, אבל כל מקרה מעורר מחלוקת הופך אצלהם ל"מתנה לריאל מדריד". וזה אתר עם מיליוני קוראים בספרד. מזל שיש פה ושם גם ידיעות זבל על ניימאר ולאוטרו מרטינס. זה פשוט בדיחה. גם ההתבטאויות של פיקה אגב נטולות קלאסה, כמה פעמים שחקנים של ריאל מדריד אמרו בפומבי בתקשורת והצהירו שהשופטים בעד ברצלונה?

אולי זה יישמע כאילו אני משחק פה את פרקליטו של הטניסאי, אבל זה נטו רצון להבין (בלי הטיות של דפים שונים) - מה פיקה אמר במדויק? כי יש הבדל קטן בין להגיד “לא רואה איך ריאל מדריד מאבדת הרבה נקודות”, לבין להצהיר במפורש שהשופטים בעד ריאל.

ולא, אני לא תמים, בטח לא במקרה של פיקה. פשוט רוצה להבין מה היה הניסוח המקורי.

אני חושב שאחרי 3 שנים עם מוריניו אנחנו לא יכולים להעיר לשחקני ברצלונה על תלונות על השיפוט.
לא מתכוון שבתקופת מוריניו נהננו ממנו, אלא שבתקופתו התלוננו עליו המון (בצדק לטעמי אגב, אבל זה מקום לדיון אחר).

חאמס רודריגס שובר שתיקה בראיון אחרי הרבה מאוד זמן. הוא מגדיר את עצמו כמקצוען במלוא מובן המילה וכועס על השקרים שהפיצו נגדו לטענתו. העונה רשם 14 הופעות בהם תרם שער ושני בישולים (728 דקות בלבד). שיחק שש פעמים ברציפות עד להפסד נגד מאיורקה אחריו נפצע.

“הרבה דברים נאמרו עליי, הרבה שקרים נכתבו ומה שהכי מפריע לי זה שפקפקו במקצוענות שלי, בלעדיה לא הייתי מגיע לאן שהגיע. אני לפחות רגוע שאנשים שנמצאים לידי ומתאמנים איתי יודעים עד כמה אני עובד קשה ורוצה להשתפר בכל יום”.

מערכת היחסים עם זידאן: “מעולם לא הייתה שום בעיה. לכל מאמן יש את הבחירות שלו. הוא לא כעס על כך שפגשתי את הבן שלי בקולומביה, זה היה מובן מאליו”. כשנשאל מדוע הוא לא משחק אמר: “באמת הייתי רוצה לדעת (צוחק). כמו שאמרתי קודם, כשאתה זוכה בתארים חשובים עם שחקנים מסוימים אז קשה לך (למאמן) לשנות. ואני לא קיבלתי הזדמנויות וזה קשה ומורכב להראות את היכולת שלך בכמה דקות. מי שנמצא בעולם הכדורגל יודע על מה אני מדבר”.

על הקורונה: “זו הייתה תקופה קשה מאוד לכולנו, אבל זה בהחלט גרם לנו להבין מה חשוב. בילינו עם היקירים שלנו. המשפחה היא מל הכל”.לגבי עתידו: “אני לא יודע מה יקרה בעתיד אבל אם הייתי יכול לבחור - מועדון בו אוכל להראות את מה שאני יודע. אני לא גיבור במדריד, ברור לי, אני מתאמן ועוסד קשה כדי להיות טוב. אני רוצה לשחק ברמה הגבוהה ביותר בכל מקום. העבודה והכישרון שלי לא מונעים ממני לחלום”.