עבורי לפחות זה די תמוה ש לואיס פיגו נשאל בכל ראיון על ההחלטה לעזוב את ברצלונה לטובת ריאל מדריד. הוא שוב חזרה על המנטרה שזו הייתה החלטה מצוינת עבור הקריירה שלו ושהוא שלם איתה במאת האחוזים והיה עושה זאת שוב - "היה לי ברור שהמשחק הראשון נגדם יהיה מיוחד, אך העיתונות, באופן הגיוני לטובת האינטרסים שלה - הגבירה את השנאה וחיממה את הצדדים. מעבר לכך, פיגו נזכר שוב בתקופת הגלאקטיקוס:
“אני חושב שהצלחנו בצורה שיהיה קשה לשחזר. הדבר הקשה ביותר בזמן ההוא לא היה רק להפגיש כל כך הרבה שחקנים גדולים שזכו בכדור הזהב, אלא לחבר אותם לקבוצה מנצחת. זכינו בהרבה תארים, ושמות לא בהכרח לא מבטיחים הצלחה. החזון של פרס הראה ששום דבר לא בלתי אפשרי. זו הייתה תקופה נהדרת גם בשנה הראשונה אפילו שהייתי ‘לבד’, לפני צירוף שאר הכוכבים. זכינו בליגה שהייתה קשה, תואר חשוב עבור המועדון. הלחץ תמיד השאיר אותי ער”. על כדור הזהב: ,אני זוכר שזכיתי בשנת 2000, שנה אחרי שסיימתי שני לזידאן. בעבר היו הרבה מאוד מועמדים, לא רק כריסטיאנו ומסי".
על זידאן המאמן: “אף אחד מאיתנו לא חשב שהוא יהיה מאמן, אבל ברור שזו החלטה נפלאה. הוא ניצח הרבה וזכה בהרבה תארים והוא ימשיך לעשות זאת ואני שמח עבורו”. על כריסטיאנו: “הוא הפך את ריאל מדריד לגדולה וריאל הפכה אותו לגדול. כל קבוצה תרצה שחקן כזה, הוא מבטיח לך גולים, וזה הדבר הכי חשוב. זו איכות שאין להרבה”.
האם יקרה דבר כזה בעתיד, עוד “מקרה פיגו?” - “זה אולי יהיה קשה יותר כי סעיפי השחרור גדולים יותר, אבל שום דבר לא בלתי אפשרי. מי היה מאמין לפני עשרים שנה שהם ישלמו כל כך הרבה עבור שחקן. המועדונים נוקטים יותר אמצעי זהירות בנושא ומונעים מהכוכבים לעבור, אבל תמיד יכולים לקרות דברים מטורפים. לא האמנתי שמישהו ישלם את סעיף השרחרו שלי”.
לוקאס ואסקס , הפנדליסט הראשון בסאן סירו משחזר את הזכייה בליגת האלופות ב-2016. עונת הבכורה שלו קיבלה סוף מהאגדות:
כך הוא מתאר את הלילה הקסום בסאן סירו: “אני זוכר שהכל קרה מהר מאוד. זו הייתה העונה הראשונה שלי וליגת האלופות הייתה החלום הזה שהתגשם. זו הייתה תחושה שקשה לתאר כי זה משהו שאפילו בחלומותי הטובים ביותר לא הייתי יכול לדמיין”.
על הפנדל: “אני אוהב לשחק כדורסל והמחווה הזו (סיבוב הכדור על האצבע) עזרה לי להתמקד. בראש שלי חשבתי רק איך להבקיע את ולעזור לחברי הקבוצה לזכות בליגת האלופות . ראמוס ואני חברים טובים. אחרי הפנדל הוא בירך אותי אבל לפני, חשוב מכך, הוא אמר לי לבעוט בביטחון. זה נתן לך ביטחון והרבה כוח. זו הייתה העונה הראשונה שלי וההזדמנות לבעוט בדו קרב הזה גרמה לי לצמוח”.
על החגיגה: “הזכייה בתואר הביאה עמה אושר של אנשים רבים וכל המדרידיסטאס. זו הרגשה מדהימה לחגוג את זה בסיבלס והברנבאו המלא. רק כשעוברים 15 ימים אתה חושב ומבין מה המשמעות של זכייה בליגת האלופות . הסיבילס המלא - תחושה מדהימה. כל אוהדי ריאל מדריד שמחכים לנו ברחוב כדי לחגוג יחד זה גם רגע בלתי נשכח ואני מקווה שנוכל לחזור על זה בקרוב. התמונות מדברות בעד עצמן וזה נחמד מאוד לראות כל כך הרבה אנשים כה מאושרים”.
ההיסטוריה: “אנחנו יודעים שזכייה שלוש פעמים ברציפות בליגת האלופות זה משהו היסטורי. היה לנו דור טוב מאוד ואנחנו צריכים להיות גאים במה שעשינו. יזכרו את זה לעד אך עלינו להמשיך. זה משהו מאוד יפה ועל מה שתמיד חולמים עליו מילדות. מאז שהייתי בקבוצות הצעירות, רציתי כמו כולם, לשחק בקבוצה הראשונה. זו העונה החמישית שלי, אני שמח מאוד ומקווה שיהיו עוד הרבה”.
על זידאן: “זו זכות ללמוד מזידאן ולהתאמן איתו יום-יום. כולם יודעים איזה שחקן נהדר היה וכמאמן הוא מראה את האיכות שלו. הוא מלמד אותנו ועוזר לנו המון בכל יום. הוא קרוב מאוד לשחקנים ואכפת לו מאוד מאיתנו. כשמדובר במשחק, הוא נותן לך הרבה חופש ורוצה שתשחק באושר”
על המשך העונה: “לאט לאט אנחנו חוזרים לנורמליות ואני שמח מאוד שאנחנו מתקרבים לפתיחת הליגה . אנחנו מתייחסים לשאר המשחקים כ -11 גמרים. הגישה שלנו היא לנצח את המשחקים האלה ומשם לחכות למה שייקרה עושים. אני שמח מאוד ללבוש את החולצה של ריאל מדריד הקבוצה של חיי. זה תענוג בכל פעם שאני יוצא למגרש לשחק עם חברי לקבוצה”.
דבר אחרון: