דבר התקשורת :: Rueda de prensa

פרזי וראש עיריית מדריד

שהוא בימים כתיקונם בכלל אוהד וסוסיו של אתלטי, ואף מדבר בתקשורת

רגע לפני שהוא שוב יפתיע אותנו וכל התחזיות המוקדמות יזרקו לפח - בתקשורת נכתב על הרוטציות המוגזמות של זידאן - 178 הרכבים שונים ב-202 משחקיו כמאמן - וואו. דוגמא אחרונה טרייה קיבלתם עם הופעתו של חאמס ב-11. הוא לא נותן שום רמזים, לא באימונים ולא במסיבת העיתונאים. “מטיל פצצה בחדר ההלבשה על הלוח”, נכתב. כל השינויים היו עם 48 שחקנים בסך הכל. ההרכב הנפוץ ביותר שלו - שבעה משחקים יחד. לאחר הפגרה התרחשו שלושה משחקים בהם 15 שחקנים זכו לקרדיט בהרכב. מלבד הפצועים, רק מיליטאו, ברהים, אסנסיו, בייל ואראולה לא שיחקו. “אצלו אף אחד לא מאבד תקווה”.

לעתים מדובר בשינוי בין פפה או ואראן לדוגמא, וגם היהלום+בנזמה וכריסטיאנו שיחקו יחד רק שש פעמים בלי הפתעות. מההרכב העונה, רודריגו-הזאר-בנזמה שיחקו יחד שלוש פעמים שזה הכי הרבה, כאשר מודריץ’ בחוץ.

ואלה שמות:

7 משחקים יחד: קיילור| קרבחאל, ראמוס, פפה, ואראן, מרסלו| קאסמירו, קרוס, מודריץ’| בייל, כריסטיאנו ובנזמה

6 משחקים יחד: קיילור| קרבחאל, ראמוס, ואראן, קאסמירו, קרוס, מודריץ’, איסקו| כריסטיאנו ובנזמה

3 משחקים יחד: קיילור| קרבחאל, ראמוס, ואראן, מרסלו| קרוס, חאמס, מודריץ’, איסקו| כריסטיאנו ובנזמה

3 משחקים יחד: קיילור| דנילו, ראמוס, ואראן, מרסלו| קאסמירו, קרוס, מודריץ’, איסקו| כריסטיאנו ובנזמה

3 משחקים יחד: קורטואה| קרבחאל, ראמוס, ואראן, מרסלו| קאסמירו, ואלורדה, קרוס| רודריגו, הזאר ובנזמה

עוד אוהדי ברצלונה יקחו את זה ברצינות. תקן זריז לפני שיאכלו לנו שוב את הראש.

למה? הוא לא רשם פה שופט :wink:

היום שאחרי הניצחון 0:2 על מאיורקה:

זידאן אמר בבירור לאחר המשחק: “ראמוס רוצה להמשיך כאן, הוא שחקן שלנו, הקפטן שלנו, והוא צריך לפרוש כאן. הבעיטה החופשית הייתה נפלאה, הוא התאמן על זה הרבה. הוא תמיד מוביל כיאה לקפטן”.
על המשחק ומאבק האליפות: “זה בטח יהיה קשה עד היום האחרון. עלינו להתעקש על סולידיות, זה הכי חשוב בכדורגל. עדיין לא היה לנו את הברק. במשחקים אחרים היו לנו יותר מצבים אבל שום דבר לא קרה. אנחנו כאן כדי לנסות דברים (על ארבעת החלוצים), זו הייתה אופציה, יש לי מגוון אפשרויות, אבל היה חסר לנו משהו. אני שמח על הניצחון. אנחנו צריכים לנוח, העייפות היא נורמלית, זה לא רק מצד ריאל מדריד, גם החום לא עוזר. הגישה של השחקנים פנומנלית, לא פחות, כמובן שיש להם את הכישרון. נותרו לנו שבעה גמרים, לא זכינו בכלום. אני לא מתייחס לכל המחלוקות (שיפוט)”.
עוד אמר: “בייל שחקן חשוב והוא צריך להמשיך בשלו. ברור שיש כאלה שישחקו יותר מאחרים. חאמס? אני לא מתכוון להסביר, הוא כמובן גם רוצה לשחק אבל יש לי החלטות לקבל. גם איסקו רוצה לשחק, כל אחד תורם את חלקו. ואראן נפלא לא רק בארבעת המשחקים האלה אלא במשך כל העונה הזו, אנחנו יודעים שכדי לזכות באליפות חשוב לעשות טוב גם את הדברים הקטנים. קורטואה נראה טוב ודרוך. קובו? מכירים איזה שחקן הוא, הוא שיחק טוב היום, נראה בהמשך, יש לו עתיד גדול”.

ראמוס עצמו אמר: “כל הרעש שנוצר הוא נורמלי (ציני), זה קורה בגלל שאנחנו במקום הראשון. לפני כן לא היו שום דיבורים. השופטים לא מקבלים שום החלטה מראש. לא נראה לי שאנחנו צריכים להודות לשופטים על זה שאנחנו במקום הראשון. אנשים יוצרים סרטים מכלום. אנחנו רוצים לזכות באליפות הזו”. על השער: “זה פרס גדול על התמדה ועבודה קשה, אני שמח. שנים שאני עובד על זה באימונים”. הוא הודה שריאל לא הבריקה: “היום הקבוצה הייתה מעט עייפה בגלל עומס שהצטבר, קשה גם לנו לשחק כל שלושה ימים. יש הרבה דברים לשפר, אנחנו לא מרוצים מהמשחק, היינו תקועים בחלקים רבים. למרות התוצאה, צריך לדעת להרוג משחק, לשלוט יותר”.

ויניסיוס קיבל את מרבית השבחים. “מי אמר שהוא לא יודע לכבוש?” ו"ויניסיוס הוא אחר, והוא נמצא ברגע הטוב ביותר שלו בקבוצה" היו חלק מהכותרות. נכתב שהוא פותח יותר בהרכב, שהוא מבקיע יותר ומרגיש נוח יותר וגם עובד בהגנה. ב-AS הגדילו לעשות וכתבו “לויניסיוס יש כבר היררכיה” שכן הוא שינה משמעותית את התוכנית המקורית של זידאן. לאחר המשחק אמר: “אני מאוד שמח מהמשחק שלי ושל הקבוצה. אני נראה טוב מאוד פיזית אחרי העבודה הקשה שלי בפגרה, עשיתי הכל כדי להגיע לרגע הזה. זה כמו מונדיאל, צריך להיות טוב כל שלושה ימים ומרוכז”. על השער: “אני מנסה להשתפר בכל ההיבטים, החברים לקבוצה עוזרים לי מאוד. הזאר? קל מאוד לשחק איתו, אנחנו מתחברים הרבה בצד שמאל. זו הפעם הראשונה שאני והוא משחק יחד הרבה וזה כיף”. על המחלוקת: “אני ממוקד ביציאה לשחק”.

המספרים מהניצחון על מאיורקה:

• רפאל ואראן רשם ציון דרך עם הופעת הליגה ה-200 שלו בקבוצה, כבש שישה שערים עד היום – שניים העונה. שיא הופעות ליגה רשם דווקא אשתקד – 32.
    זה היה משחק מספר 15 העונה ללא ספיגה במסגרת הליגה – כמעט 50%. פעמיים העונה הצליחה ריאל לא לספוג בשלושה מחזורים ברציפות.
  • ריאל מדריד מציגה – מאסטר שפים. לא פחות מחמישה שחקנים בישלו חמישה שערים ומעלה העונה – יותר מכל קבוצה אחרת בספרד. קארים בנזמה בישל שישה שערים בעוד לוקה מודריץ’, טוני קרוס, פדה ואלוורדה ודני קרבחאל בישלו חמישה.
  • ויניסיוס ג’וניור היה מעורב בחמישה שערים בשבע הפעמים האחרונות בהן פתח בהרכב – בין היתר הבקיע גם בקלאסיקו. הוא כבש שלושה שערים ובישל עוד שניים. זה השער השמיני שלו ב-63 הופעות במדי ריאל. העונה הוא שיפר את הסטטיסטיקה עם 5 שערים ו-3 בישולים ב-1525 דקות (עד להבקעת השער) כלומר כבש או בישל כל 191 דקות.
  • סרחיו ראמוס הבקיע שער שני במדי ריאל בכדור חופשי, הראשון היה נגד ויאדוליד במחזורי הסיום של עונת הדסימה. העונה יש לו כבר שמונה שערי ליגה - שיא אישי, ועשרה בכל המסגרות. בסך הכל הבקיע 69 שערים בליגה הספרדית בריאל ובסביליה. בריאל יש לו 94 בכל המסגרות. עדיין ראמוס, הקפטן הוא שחקן ההגנה הראשון בספרד שכובש מעל שמונה שערים בליגה מאז עשה זאת אסקייל גאראי מראסינג סנטאנדר ב-2006-07, גם הוא היה פנדליסט.
  • השער האחרון של ריאל בכדור חופשי היה איי שם נגד בטיס במחזור סיום הסיבוב אשתקד – 13 בינואר 2019. דני סבאיוס כבש שער ניצחון בתוספת הזמן נגד האקסית (1:2). בקיצור: 528 ימים עברו. חוץ משניהם, מי אחראיים על שבעת השערים האחרונים שלנו בכדור חופשי? חאמס רודריגס נגד בטיס, כריסטיאנו רונאלדו באליפות העולם למועדונים 2017-18, נאצ’ו נגד סביליה ב-2017, אסנסיו נגד ולנסיה ב-2017-18 ואיסקו נגד רומא ב-2018-18.

כותרות העיתונים לאחר המשחק: בשער המארקה נכתב: “ילד, תראה את סרחיו ראמוס” והציגו את המספרים הנפלאים שלו העונה - עשרה שערים העונה בכל המסגרות ושלושה בארבעת המשחקים האחרונים, על רקע תמונה שלו חוגג אחרי הגולאסו בכדור החופשי. הציגו את הציטוטים הלוחמני שלו ותגובתו לקשקושים על השיפוט| בסיקור המשחק נכתב ‘ראמוס ו-ויניסיוס הובילו את ריאל שוב לפסגה’| בטור דיעה נכתב: “זה ראמוס ובגיל 34 אף אחד לא ישנה אותו. נכתב שם שהוא לא הציג משחק ממש טוב, עלה להתקפה בצורה מוגזמת, לא דייק במסירות והתעלם מהיעדרותו של קאסמירו. אבל ככה הוא ראמוס. ולבייל לא היה שום סיכוי לבעוט את הכדור החופשי”.

“ותיקים וטירונים” נכתב בשער ה-AS. בסיקור נכתב: "מצד אחד ויניסיוס כבש שער יפה ולקה רומרו ממאיורקה עשה היסטוריה כשהפך לשחקן הצעיר איי פעם שעלה לשחק (הוא רק בן 15). מצד שני ראמוס כבש גולאסו בכדור חופשי ועזר לריאל לשמור על הפסגה. נכתב שכדי לשלב את ויניסיוס, עליו אי אפשר היה לוותר לאחר המשחק נגד סוסיאדד, זידאן היה צריך להתארגן מחדש ולהוציא את הזאר מאיזור הנוחות שלו. כעת ויניסיוס מכריע| טור דיעה ב-AS: “מוליכה היא מוליכה”. תומאס רונסרו עונה לביקורות וכותב - ארבעה ניצחונות - מאזן מושלם, שערה שערים, קבוצה שמחה. אין צורך בכדורגל מלהיב אלא יציאה מהירה קדימה וביטחון מאחור.

• צריך לזכור שפרלאן מנדי ולוקה מודריץ’ יחמיצו את המשחק הבא (נגד אספניול בחוץ) בשל כרטיסים צהובים אך מנגד קאסמירו חוזר אחרי השעייה.

כותרות העיתונים הבוקר:

מארקה: “זידאן מרחיב את ספר הסגנונות שלו” - על כך שהמאמן בחר בארבע שיטות שונות במשחקים מאז חזרת הליגה הספרדית לאחר הקורונה - 4:3:3 נגד אייבר עם הזאר ורודריגו בכנפיים, 4:4:2 נגד ולנסיה ורביעיית קשרים גם ללא איסקו, 4:5:1 נגד ריאל סוסיאדד עם חאמס ו-ויניסיוס בהרכב, ועד ה-4:2:3:1 נגד מאיורקה במערך מאוד לא שגרתי.

AS: “הקבועים” (תרגום חופשי) - חמישה שחקנים פתחו בכל רצף המשחקים הזה - השוער טיבו קורטואה, דני קרבחאל, הקפטן סרחיו ראמוס, הפרטנר רפאל ואראן וכן החלוץ קארים בנזמה. עליהם אי אפשר לוותר. אם קאסמירו לא היה מושעה הרי שסביר שגם הוא היה משחק. הברזילאי ראשון בדקות המשחק - 3,390, ואראן ממש מעט אחריו (3,360), ראמוס עם 3,333 ואחריהם בנזמה (3,298) שהוא גם שיאן ההופעות (40), קורטואה עם 3,225 והכך גם קרבחאל.

היום שאחרי הניצחון על אספניול:

הקלישאות הרגילות של זידאן והפעם אחרי הניצחון על אספניול: “פגשנו את האחרונה בטבלה והיה ברור שהיא תילחם וזה מה שאנחנו גם היינו צריכים לעשות. אני שמח שניצחנו למרות שהם היו נהדרים. השתפרנו פיזית במחצית השנייה. אף פעם לא קל לזכות באליפות ספרד וזה עוד לא גמור, זה יוכרע ביום האחרון. תראו כמה קשה נגד האחרונה בטבלה. בליגה הזו אי אפשר לדעת. קשה מאוד לנצח חמישה משחקים ברציפות, לא רק פיזית אלא מנטאלית. אני מרוצה מהשחקנים שלי”.

על בנזמה: “אני לא מופתע מכלום, הוא שחקן שממציא דברים על המגרש, העקב למשל, זה יכול להיות אחד ממהלכי האליפות, זה היה מהלך קבוצתי נפלא. קארים משתפר בכל שנה כי הוא דואג לעצמו”. על הזאר: “כולם יודעים מה אנחנו חושבים עליו. אנחנו לא חוששים מזה שאין לו שערים רבים, הוא מביא הרבה לקבוצה”. על כך שביצע רק שני חילופים: “לא ראיתי צורך לעשות יותר. רציתי להרחיב את המגרש עם ויני ורודריגו. לפעמים אני עושה חמישה ולעתים שניים”.

קאסמירו חזר היישר ל-11 לאחר שנעדר מהמשחק הקודם בשל צהובים וכבש את שער הניצחון. היו עוד שחקנים טובים בריאל העונה אך הקשר הוא כנראה המצטיין, זה ששמר על יכולת גבוהה לאורך כל הדרך. זה שראוי לאליפות יותר מכל אחד אחר. שותף ב-29 מ-31 משחקי הליגה שלנו והשלים 90 דקות בכולם חוץ מאחד. הקשר אמר לאחר המשחק: “זכינו בעוד שלוש נקודות, ניצחנו בעוד גמר, אנחנו מובילים. אנחנו רוצים לנצח את כל המשחקים שנותרו עד לסיום. אנחנו הולכים לשחק עם לב ותשוקה כי אנחנו רוצים לזכותב אליפות. השנה אנחנו ממעטים לספוג, וברור לנו שעם הכישרון בהתקפה נצליח לכבוש. אסור לחשוב שהתואר שלנו”. על המשחק: “שיחקנו נגד קבוצה שנלחמה בגדול. שמרנו על התוצאה, עלינו להעריך את זה ששוב לא ספגנו”.

על השער: “זה לא הוגן לא להזכיר את המהלך של קארים. הוא סיפק עקב מפואר, שהשאיר אותי במצב נוח מאוד לכבוש. גם שאר החברים במגרש אחראיים לשער הזה, זו הייתה עבודה קבוצתית. אני מכיר אותו מצוין, זה נורמלי שהוא עשה את זה, ציפיתי לכך. הוא לא רק חלוץ אלא גם מספר 10. אני יודע איך הוא משחק ואני ביקשתי שימסור לי. השער שייך לו”.

המופע של בנזמה | בספרד יצאו מגדרם לאחר הבישול של בנזמה שהפך לשחקן השלישי העונה בלה-ליגה שכובש ומבשל במספרים דו ספרתיים. “עקב של מנהיג”, “עקב של זהב” ו”עקב של אליפות”. (וגם: הקוסם שולט בליגה).
במארקה נכתב: “ומה אם מסי לא השחקן הטוב ביותר העונה? ריאל שוב נתנה את המינימום הנדרש, ונהנתה מדחיפה מכריעה של בנזמה. העקב שלו היה שווה שלוש נקודות. אם מדברים על ה-MVP של העונה, הרי שקארים רלוונטי יותר ממסי. המספרים שלו פחות טובים אבל יש לו תרומה מכרעת. בסקר במארקה בו הצביעו קרוב ל-34 אלף אוהדים, 68% בחרו בבנזמה כשחקן העונה. בינתיים החלוץ כבש העונה 17 שערים וסיפק שבעה בישולים ב-31 משחקי ליגה, בעוד בכל המסגרות המספרים שלו עומדים על 22 שערים ועשרה אסיסטים (41 הופעות).
זוכרים את גוטי שסיפק לו בישול מהסרטים בריאזור לפני עשור? גם הגאון הבלונדיני שיודע את העבודה - נהנה מכל רגע ומיהר לצייץ בטוויטר: “גאון!”. בנזמה עצמו סיכם: "העקב? ככה אני רואה כדורגל. ידעתי שקאסמירו בה מאחור. זה היה מהלך טוב. והכי חשוב שכבשנו. אנחנו מאוד שמחים. ברור שאנחנו מסתכלים על מה שבארסה עושה על אף שאנחנו מתמקדים בעיקר בנו. לא אדבר על היריבה, אבל אנחנו בסדר. אנחנו מתייחסים לכל משחק כמו גמר”.

במארקה נכתב שבנזמה “תולה עוד יצירה אומנותית בסלון ביתו”. החלוץ היה אחראי ללא מעט רגעי קסם בתקופתו במועדון, בין השאר: גולים במספרת (אייקס, ברצלונה), עקבים כמו אתמול ודריבלים משוגעים (בישול א-לה-בוטראגיניו לכריסטיאנו וגם אתלטיקו מדריד, כמובן).

המספרים לאחר הניצחון על אספניול:

• ריאל מדריד היא הקבוצה היחידה בספרד שניצחה בכל חמשת המשחקים מאז חידוש העונה. היא השוותה את שיא הניצחונות שלה העונה (מחזורים 19-23)

• מתוך 29 הפעמים בהן ריאל מדריד הוליכה את הטבלה ביתרון שתי נקודות או יותר כשנותרו שישה מחזורים לסיום - היא זכתה 26 פעמים באליפות. התקלה האחרונה: נגד טנריפה ב-1992.

• סרחיו ראמוס עקף את קרלוס סנטיאנה עם משחקו ה-645 בריאל מדריד ועלה למקום הרביעי בטבלת שיאני ההופעות בכל הזמנים. רק מנואל סאנצ’יס (710), איקר קסיאס (725) וראול (741) לפניו.

• זידאן רשם את משחק הליגה ה-139 כמאמן ריאל - בדומה להולנדי ליאו בינהאקר. רק ויסנטה דל בוסקה (153) ומיגל מוניוס (424) מקדימים אותו. הצרפתי ניצח ב-94 עד עתה - כלומר מחזיק ב-67% - הגבוה מבין הארבעה.

• בנזמה הוא מלך הבישולים של ריאל מדריד עד עתה עם 117 בישולים בכל המסגרות. אתמול זו הייתה הפעם הראשונה בה הוא בישל לקאסמירו. עדיין בנזמה - הצרפתי הוא השחקן השלישי העונה מספרד שיש לו דאבל פיגרס - 22 שערים ועשרה בישולים. כך גם לליאו מסי ולואיס סוארס.

• מתוך 172 משחקי הליגה ביניהן עד עתה, ריאל ניצחה את אספניול 104 פעמים. אף קבוצה בספרד לא ניצחה קבוצה אחרת כל כך הרבה פעמים.

• שימו לב לטיבו קורטואה, מספרים שלא היו כבר שנים בריאל מדריד. שמר על שער נקי ב-15 מ-29 משחקי הליגה שלו - מדהים (וספג 18). בסך הכל ריאל ספגה 21 שערים ב-32 מחזורים.

היום שאחרי הניצחון 0:1 על חטאפה:

כותרות העיתונים לאחר הניצחון על חטאפה:

שער המארקה : “השקה לקראת התואר”| ריאל מדריד סבלה בדרך לניצחון אך יש לה ארבע נקודות יתרון על פני ברצלונה בזכות הפנדל של ראמוס. היא זקוקה לשלושה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו כדי לזכות באליפות| בסיקור נכתב כי השחקנים שספגו הכי הרבה ביקורת בעונה שעברה (כתבה נפרדת על ‘הגווארדיה הוותיקה’) עוזרים לכבוש את הליגה גם אם הכדורגל לא מבריק. 'ריאל מדריד לא משחקת בגמר אלא מנצחת אותם, זה ה-DNA של המועדון, אופי ברגעים המכריעים בנה את ההיסטוריה של המועדון. ראמוס כבש כמו בגמר לכל דבר, כמו בגמרים של ליגת האלופות. ריאל ניצלה את הטעות היחידה של חטאפה המפוארת| עוד כתבה: “זידאן - הגאווה הלבנה של ריאל מדריד”, על כך שהוא קרוב לזכייה שנייה באליפות מתוך שלוש העונות השלמות שלו".

שער ה-AS : “על קצות האצבעות. ריאל פתחה פער של ארבע נקודות על בארסה במשחק קשה אחרי פנדל מאוחר של ראמוס”. בסיקור המשחק נכתב: “הדרך לגן עדן מתקרבת. ראמוס שוב גבה את החוב, קורטואה שוב שמר על שער נקי וקאסמירו התמודד נפלא עם כל חטאפה בערך. חטאפה יריבה עם הרבה רוצים, זידאן טעה עם ההרכב אבל התעשת ולמזלו - לא עשה זאת מאוחר מדי”. קרבחאל זכה לציון של שלושה כוכבים וראמוס עם שניים| קצת טורי דיעה: “קרבחאל - הלוחם הבלתי נלאה”, זו הכותרת: 'פלא שאחרי יכולת כזו אשרף חכימי לא רוצה לחזור לריאל ולהתחרות בו? המגן הוא זה שעלה קדימה ובנה את הפנדל בדקה מאוחרת כשהוא עדיין נמרץ". עוד טור דעה: ‘הליגה של ראמוס’ - הקברינט, שוב הוא. מספר4 שבהחלט שווה 4 נקודות יתרון.

דני קרבחאל שסחט את הפנדל והיה טוב אתמול, סיכם: “זה היה אחד המשחקים שדרשו מאיתנו הכי הרבה מאמץ. חטאפה דחפה אותנו עד קצה היכולת. במהלך של השער היה לי מזל, הצלחתי לעשות אחד על אחד מוצלח. רצינו לשמור על היתרון. האמנו שנצליח לכבוש במשחק הזה והשתפרנו במחצית השנייה ואוני שמח שניצחנו. בלטנו ברבע השעה האחרונה. אנחנו במצב פיזי טוב והפגנו עליונות עליהם. היינו צריכים לנצח את התיקו של ברצלונה נגד אתלטיקו. אנחנו מתקרבים לתואר. תלויים בנו. המסר של המאמן היה ברור לאחר הסגר - נותרו לנו 11 גמרים ואנחנו רוצים לקחת את כל 33 הנקודות. הבסיס להצלחה הוא מיעוט הספיגות וספגנו מאז רק פעמיים. אנחנו יותר מ-25 שחקנים טובים בסגל והמאמן יכול לסמוך על כולם, הרעננות שלנו תעזור. אם ננצח בבילבאו זה יהיה צעד ענק, נתכונן לגמר הזה”.

זוכרים ש זידאן תמיד השתמש במילה “לסבול” לפני משחקים גדולים בצ’מפיונס? אז קיבלנו משהו דומה. הוא התעלם מהשאלות על איך תיראה בארסה אם מסי יעזוב. לאחר המשחק אמר: “אנחנו צריכים לשמוח כי עשינו מאמץ פנומנלי מול יריבה חזקה שגרמה לנו לצרות. השגנו את הניצחון בזכות רוח הקבוצה. עבדנו טוב והכי חשוב שהמצב הפיזי של השחקנים טוב. כולם משחקים וכל מעורבים. עשינו הגנה בצורה טובה. חסרה לנו קצת רעננות עם הכדור, אבל הקבוצה סולידית ועלינו להמשיך ככה. סבלנו במהלך המשחק, אני והשחקנים, זה לא סוד, לא קל לעשות את מה שאנחנו עושים. בלי לסבול אתה לא יכול להשיג דברים. לא קל לשחק כל שלושה ימים. אנחנו תמיד עולים לנצח. נשאר עוד הרבה לפנינו ואנחנו חייבים להמשיך ואם נעשה זאת יהיה טוב. השינויים עוזרים לנו לשנות את הדינמיקה. כל שחקן יודע שהוא יכול לעזור והוא משמעותי. רציתי לשפר את משחק האגפים. אנחנו יודעים שנבקיע שערים בסוף ויש לנו סבלנות ושלווה”.

על ואראן : “כרגע זה לא נראה טוב, הוא קיבל מכה בצוואר הרחם, הוא בביתו והרופא הולך לבדוק אותו. אנחנו לא הולכים להסתדר כמובן, זו הייתה מכה חזקה ונראה מה יהיה”. [לפי המארקה, זה שום דבר רציני אבל הצרפתי לא יהיה עם הקבוצה בבילבאו].

טיבו קורטואה שעל המספרים הנפלאים שלו כבר כתבנו (16 פעמים שמר על שער נקי העונה וספג 18 שערים ב-30 משחקים), סיכם את הניצחון: “זה היה משחק קשה, חטאפה קבוצה חזקה שתמיד נלחמת, היא מפעילה לחץ גבוה והיה אסור לנו לטעות. אנחנו מאוד שמחים שניצחנו. הדבר החשוב הוא שנשארנו במשחק, ידענו לקראת מה אנחנו באים. יש סיבה לכך שהם בצמרת הגבוהה. היו לי רפלקסים טובים היום להציל כדורים אחרי שפגעו בשחקנים בדרך אליי. אני שמח שעזרתי לקבוצה והייתי זריז. המפתח? לשמור על שער נקי ואז נוכל לנצח”.

המספרים מהניצחון 0:1 על חטאפה:

• ריאל מדריד השיגה לא רק את ניצחון הבית ה-11 שלה ברציפות על חטאפה, אלא גם שישה ניצחונות רצופים מאז חזרת הליגה - הרצף הארוך ביותר שלה העונה.

• תחזיקו חזק: ריאל לא הובילה בפער של ארבע נקודות על ברצלונה מאז ינואר 2017. הרבה מאוד זמן עבר מאז ואם נדייק - 127 מחזורים.

-הקפטן סרחיו ראמוס השווה את שיאו מהעונה שעברה עם 11 שערים. בליגה הוא הבקיע תשע פעמים - אף שחקן הגנה לא עשה זאת מאז אסקייל גאראי מראסינג סנטאנדר ב-2006/07, וגם הוא היה פנדליסט. מעבר לכך, זה שער הניצחון השלישי של ראמוס נגד חטאפה בחוץ ובפעמיים הקודמות שזה קרה - 2007/08 (שער במתפרצת אחרי בישול של רובן) ו-2011/12 (נגיחה אחרי כדור קרן) - ריאל זכתה באליפות.

• ועדיין ראמוס: הופעת ליגה מספר 450, מה יש להגיד. וגם: הפנדליסט הטוב בעולם? ראמוס לא החטיא כבר 21 בעיטות ברציפות (טפו טפו טפו).

• ומה עם ההגנה? ריאל שמרה על שער נקי בפעם ה-17 העונה בליגה (16 של קורטואה) וספגה 21 שערים בלבד ב-33 מחזורים. אלה המספרים הטובים שלה איי פעם חוץ מעונת 1987/88 אז עם פאקו בויו בין הקורות ספגה 20 שערים בלבד ושמרה על שער נקי 18 פעמים.

• אבל גם ההתקפה לא עובדת. ריאל מדריד כבשה 61 שערים בלבד ב-33 מחזורים, המספרים הכי גרועים שלה מאז עונת 2002/03 (ריאל סיימה את העונה ההיא עם 86 כיבושים).

• ציון דרך לקאסמירו שרשם 150 משחקי ליגה במדי ריאל מדריד. יש לו 105 ניצחונות ו-17 שערים (234 הופעות בכל המסגרות). הוא רשם 10 משחקים נגד סלטה - היריבה אותה פגש הכי הרבה, וניצח את אספניול 9 פעמים.

לא הבנתי אם זאת טעות או עקיצה על המשחק הרך שלו… :joy::joy:

שער המארקה עם טיבו קורטואה והעונה ההיסטורית שלו: " שוער האליפות " - ריאל מציגה את רקורד הספיגות הטוב בהיסטוריה שלה בליגה - 0.63 שערים בממוצע למשחק (21 ספיגות ב-33 מחזורים). שיא המועדון לעונה עם 20 קבוצות ליגה היה 26 ספיגות בעונת 1987/88. טיבו עצמו עם רקורד טוב יותר - 18 ספיגות ב-30 משחקים (0.6) ושמר על שער נקי 16 פעמים! בכך השווה את שיאו של דייגו לופז מעונת הדסימה. נזכיר שהבלגי לא ספג בשני הקלאסיקוס ובדרבים ובאף משחק ליגה לא הוציא שלושה כדורים מהרשת. ישנו שינוי עצום כמובן מפתיחת העונה - שבע ספיגות בשמונת המחזורים הראשונים בהם שיחק טיבו. מאז הוא ספג 11 פעמים ב-22 משחקים. ריאל מציגה את ההגנה הטובה באירופה שכן ריימס אמנם גם ספגה 21 שערים אבל ב-28 מחזורים בלבד. במארקה כבר שאלו האם הוא טוב מטר שטגן ואובלק ומי נתן לקבוצה שלו יותר נקודות העונה.

אז במארקה מסיקים מסקנות נרחבות מהמשחק נגד חטאפה והחילופים שביצע זידאן - הנבחרים : אסנסיו (74 דקות - היחיד שלא פתח ב-11) ורודריגו (113 דקות) שעלו מהספסל ושינוי את התמונה, והנשכחים : בייל וחאמס. נכתב שלמרות שזידאן חוזר שוב ושוב שהוא מאמין בכולם וישתמש בכולם, פוליטיקלי-קורקט כמובן, הוא הבהיר היטב במי הוא מאמין, על מי הוא יכול לסמוך, את מי הוא זרק ב-0:0 למערכה כדי שישנה את המשחק - ואת מי לא. נכתב שבייל (100 דקות בלבד מאז הפגרה) וחאמס (פתח בהרכב נגד ריאל סוסיאדד וזהו-זה) - לא שותפו כלל גם בערב בו הזאר הרי בחוץ וזה משמעותי. צפו מהיציע בכל 90 הדקות ואולי זה ימשיך ככה. עוד נכתב כי במועדון לא אהבו את ההצהרות השונות שלו בתקשורת.

עוד נכתב היום, ב-AS: ריאל מדריד מעולם לא איבדה יתרון כזה של ארבע נקודות כשנותרו חמישה מחזורים לסיום העונה. מצד שני זידאן כשחקן זוכר את סיום העונה המסויט עם קיירוש ב-2003/04 כשריאל הייתה בשוויון נקודות עם ולנסיה ופשוט התפרקה אחרי הקלאסיקו והפסידה בכל חמשת המשחקים| ואפרופו זידאן: בדיוק היום לפני 19 שנה הוא הוצג בסנטיאגו ברנבאו כשחקן ריאל מדריד - השחקן היקר בהיסטוריה. והשאר היסטוריה…

מבזק חדשות:

• נתחיל עם אדן הזאר. סימן שאלה גדול האם הבלגי יהיה כשיר למשחק נגד אלאבס ביום שישי. אתמול דווח ב"קדנה סר" שהוא עבר בדיקה ועדיין סובל מכאבים בקרסול. היום לפני שעה קלה נטען שהוא עלה לכר הדשא בולדבבאס ויש אופטימיות.

• לוקה יוביץ’ נכנס אתמול לבידוד אחרי שהיה חשוף לחולה קורונה מאומת. הוא סיים את העונה ואין ספק שהשנה הראשונה שלו במדריד הייתה מסוייטת. בשער המארקה החגיגי הבוקר כתבו כי במועדון הרימו ידיים וכעת ריאל מקשיבה להצעות על יוביץ’, כאלו שנדחו קודם. החלוץ שעלה 60 מיליון יורו ונכשל בעונה הראשונה היה אמור לקבל עוד הזדמנות. “אכזב את כולם”. התנהגותו הייתה קצת מוזרה וכך גם האופי שלו, הוא קיבל הזדמנויות בתחילת העונה ופתח בהרכב נגד ויאריאל ועוד, וגם בסופרקופה בהעדרו של בנזמה, אך תרם שני שערים בלבד. כמובן שהוא היה מעורב בפרשת הפרת הבידוד, הן במולדתו והן במפגש עם חברים מקבוצות אחרות. ב-25 משחקים בסה"כ רשם רק 770 דקות ותרם רק שני שערים. יש לו בישול נפלא לקאסמירו נגד סביליה. בסאן ממס הוא חזר לשחק אחרי היעדרות ארוכה, לאשונה מאז הקורונה.

• במארקה שוב מחמיאים לחלוץ הצרפתי: “הליגה של בנזמה”. נכתב שאם ריאל תזכה באליפות, אפשר להעניק לו את התואר המרגש. ‘הוא ה-9 של ריאל מדריד? אולי 9.5’, נכתב. אין ספק שמצבו הגופני מרשים והוא תמיד בריא, הוא לא נח אף פעם ומנסה למלא את החסר אחרי עזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו. בנזמה הוא איש השיאים של ריאל העונה בליגה - שיחק הכי הרבה משחקים (33), פתח הכי הרבה פעמים בהרכב (32), רשם הכי הרבה ניצחונות (22). הוא גם שיחק הכי הרבה דקות (2,829) לפני ראמוס, קאסמירו, קורטואה, קרוס, קרבחאל או ואראן. הוא תמיד נמצא בשימוש וכבש 17 שערים והוסיף עוד שבעה. הוא פתח בסערה ונחלש וחזר לעצמו, בזמן שהזאר ובייל לא עמדו בציפיות. אמנם הוא לא יגיע ל-32 השערים מעונת האליפות עם מוריניו (בכל המסגרות) וגם לא ישווה את מספריו מאשתקד, אבל איש לא מפקפק בו. הוא המבקיע החמישי בתולדות המועדון עם 244 שערים. ואם הבריאות תהיה איתו הוא יוכל לעקוף את קרלוס סנטיאנה (290). אם ייקראו לליגה הזו “הליגה של קארים” גם הקפטן ראמוס יאשר.

• טיבו קורטואה - “החומה של אירופה”| כותרת מחמיאה מאוד ב-AS. השוער הבלגי מציג את הרקורד הטוב ביותר מבין חמש הליגות הגדולות. הוא בדרך הבטוחה לתואר הזאמורה כשוער ריאל, לראשונה מאז עשה זאת איקר קסיאס ב-2007/08. יש לו גם ארבעה משחקים רצופים עם שער נקי. קורטואה ספג 0.58 שערים למשחק בליגה (18 ספיגות ב-31 מחזורים), טוב יותר מאליסון של ליברפול - 15 שערים ב-24 משחקים שהם 0.62 שערים למשחק). שצ’סני מיובה ספג 0.81, נוייר עם 0.93 שערים בממוצע. ראיקוביץ’ ששיחק במכבי עומד על 0.66 שערים למשחק. בליגה, אובלק הוא המתמודד עם 25 ספיגות ב-34 מחזורים (0.74 שערים למשחק). הוא שמר 17 פעמים על שער נקי העונה (אראולה הוסיף עוד משחק ללא ספיגה, במשחק נגד אוססונה, בהופעת הבכורה שלו). בשנה שעברה שמר על שער נקי רק בעשרה משחקים בכל המסגרות (8 בליגה ו-2 בצ’מפיונס).

עד המשחק נגד מאיורקה אחוז העצירות שלו היה פחות מ-50%, ומאז היה לו רקורד של 90% הצלות בחלק מהזמן. הממוצע הוא 78.2%, לפי אייטור פרננדס מלבאנטה (76.29%) או אונאי סימון מאתלטיק בילבאו (74.76%). כמובן שזו לא רק היכולת של קורטואה אלא מאמץ קבוצתי. רק לחטאפה נבעטו פחות בעיטות העונה (247 לעומת 291 של ריאל). אף קבוצה בליגה לא כבשה נגד ריאל יותר משני שערי ליגה - זה קרה נגד ויאריאל, גראנדה, לבאנטה וסלטה, משהו שלא קרה מאז עונת 2009/10. ריאל של 1987/88 ספגה 20 שערים בשלב הזה של העונה. השיא הטוב ביותר של ריאל בעונה שלמה הוא 25 שערי חובה בעונת 1982/83. האם השיא יישבר?

השער הבא של ריאל יהיה ה-500 בעידן זידאן. עד עתה ריאל כבשה 499 שערים ב-207 משחקים (2.41 שערים בממוצע למשחק). בנזמה כבש את ה-0:1 נגד דפור במשחק הבכורה שלו בתשעה בינואר. המאזן הוא 139 ניצחונות, 42 תוצאות תיקו ו-26 הפסדים. מספג שערי החובה: 221. הנה ציוני הדרך: השער המאה היה של איסקו נגד בטיס ב-1:6 באוקטובר 2016; השער ה-200 היה של חאמס נגד לגאנס באפריל 2017; השער ה-300 היה של כריסטיאנו נגד סביליה בדצמבר 2017. והשער ה-400 היה של בנזמה נגד אייבר באפריל שעבר. רק מאמן אחר בהיסטוריה של ריאל חצה את הרף הזה - מיגל מוניוס, ב-14 במרץ 1964, במשחקו ה-185 על הקווים (1226 שערים ב-605 משחקים). ריאל של דל בוסקה הייתה קרובה עם 490 שערים ב-246 משחקים ומוריניו הגיע ל-475 שערים ב-178 משחקים.

חלוקת השערים: 341 בליגה הספרדית (141 משחקים), 93 בליגת האלופות (40 משחקים), 43 בגביע המלך (15 משחקים), 9 באליפות העולם למועדונים (4 משחקים), 8 בסופר קופה הספרדי (4 משחקים), 5 בסופר קאפ האירופי (2 משחקים). 261 שערים במשחקי הבית, 213 בחוץ ו-25 במגרשים נייטראלים. ומה עם היריבות? 51 יריבות שונות חטפו (כולן) - סלטה ויגו (31), סביליה (28), דפורטיבו דה לה קורוניה (26), ריאל סוסיאדד (24), אייבר ( 23), לגאנס (20), ולנסיה (20), אלאבס (15), גראנדה (15), אספניול (15), בטיס (15), אוסאסונה (14), ברצלונה (14), חטאפה (14) ויאריאל (14).

13 מהשערים שנכבשו היו עצמיים מצד היריבות. כריסטיאנו רונאלדו כצפוי מלך השערים עם 112, קארים בנזמה עם 73, בייל שלישי עם 44 והקפטן סרחיו ראמוס עם 29. ועוד: איסקו (27), אסנסיו (22), קאסמירו ומוראטה עם 19, לוקאס ואסקס (18), חאמס (17), קרוס (16), מרסלו ומודריץ’ עם עשרה. מי יכבוש את השער ה-500?

כפי ששמתם לב חאמס רודריגס שוב נותר מחוץ לסגל ובספרד הרי דווח שהוא ביקש מזיזו שלא לשחק יותר העונה. במארקה נכתב על הסיום העגום של חאמס בריאל , מה שהחל כשבקיץ 2014 סיפר חאמס ‘זידאן הוא האליל שלי’ ובגללו רציתי להגיע לריאל - הסתיים בצורה הגרועה ביותר. נכתב כי זידאן החזיק מאוד מחאמס שציפה שיהיה לו קל יותר תחתיו במאשר עם בניטס כשזה הפך למאמן הקבוצה ב-2016. חאמס כמובן הפך לשחקן ספסל לטובת הטריו קאסמירו-קרוס-מודריץ’. הקשר הרביעי בהמשך היה איסקו ולא הקולומביאני. חאמס לא שיחק בגומלין נגד וולפסבורג, שותף רק ל-23 דקות נגד סיטי ולא היה בגמר בסן סירו אפילו דקה. חאמס שמח לחזור לקבוצה בקיץ האחרון, אבל שיחק בליגה רק שמונה פעמים, ומאז אוקטובר רשם 78 דקות בלבד. השיחה בין הצדדים בשבוע שעבר הייתה מצד אחד כנה פנים אל פנים ומצד שני קשה ומקולקלת. חאמס לא ישחק שוב.

ליגת האלופות חוזרת
היום (שישי) נערכה הגרלת רבע וחצי הגמר של המפעל, שיתקיימו בחודש אוגוסט בליסבון.

בהגרלה השתתפו ארבע הקבוצות שכבר הבטיחו את מקומן ברבע הגמר - פאריס סן ז’רמן, רד בול לייפציג, אטאלנטה ואתלטיקו מדריד. אליהן יצטרפו ארבע המנצחות של שמינית הגמר במשחקים שעדיין מחכים להכרעת הגומלין: מנצ’סטר סיטי או ריאל מדריד, ברצלונה או נאפולי, יובנטוס או ליון ובאיירן מינכן או צ’לסי.

משחקי רבע הגמר 12-15/8:

1. ריאל מדריד/מנצ’סטר סיטי - ליון/יובנטוס

2. ר.ב. לייפציג - אתלטיקו מדריד

3. נאפולי/ברצלונה - צ’לסי/באיירן מינכן

4. אטאלנטה - פאריס סן ז’רמן

משחקי חצי הגמר 18-19/8:

1. מנצחת רבע גמר 1 - מנצחת רבע גמר 3

2. מנצחת רבע גמר 2 - מנצחת רבע גמר 4

החל משלב רבע הגמר, הליגה תוכרע בשיטת טורניר “פיינל 8” שיתקיים כולו בליסבון, פורטוגל. כל השלבים יוכרעו במתכונת של משחק בודד באצטדיונים של בנפיקה וספורטינג.

שלב שמינית הגמר עדיין לא הסתיים ומשחקי הגומלין שעוד נותרו ישוחקו באצטדיונים הביתיים של הקבוצות ב-7 וב-8 באוגוסט.

אם להיות ריאליים ההגרלה לא רלוונטית לגבינו

מסכים, לא חושב שאנחנו ברמה המספקת להתמודד מול באיירן וקבוצות אחרות בצד שלנו של ההגרלה.
אני די בטוח שנעוף מול סיטי, אבל מפגש מול רונאלדו יכול להיות מרגש בטירוף.

ברמת העקרון אני גם מסכים עם הנחת היסוד שריאל לא ברמה של אריות המפעל. ברמה המעשה, אני חושב שיש עדיין סיכוי לעלות. מדובר במשחק אחד, לא מדובר בהפרש של 5 שערים, וכדי לעלות צריך רק להשיג את התוצאה שריאל ניצחה בה במשחקים האחרונים.

בשלושת המשחקים האחרונים לא הצלחנו להבקיע 2 שערים, גם מול אספניול ומאיורקה הנוראיות.
ההגנה שלנו אומנם נהדרת, אבל נצטרך משחק שיא של בנזמה והזאר בשביל להבקיע 2 שערים בהנחה שלא נספוג.

לא חשבתי שנגיע למצב בו אנחנו לא מאמינים שנבקיע 2 נגד קבוצת הגנה גרועה.
ברור שהם יותר טובים, אבל זה רחוק מבלתי אפשרי.
הפנדל הקבוע ואיזה שער מקרן ויאללה לרבע

לא חושב שאני יכול להתמודד נפשית עם משחק נגד כריסטיאנו, וזה היה חייב לקרות מול ברנבאו מלא ששואג את שמו ואולי כמה אנשים מזילים דמעה, לא בפורטוגל במשחק ללא קהל. אהה, כן, אנחנו לא נעבור את סיטי (ולכו תדעו אם יובה למרות האליפות שבדרך לא תהיה פקעת של לחץ לפני ליון).

יש את כל הסיסמאות “אנחנו ריאל מדריד” ויש את המציאות. גם חלק מהמיתוס של לשחק עד הדקה האחרונה וה-ווינריות, כמובן שזה קשור בשחקנים. עם רונאלדו הייתה אופטימי קצת יותר אבל לא בהרבה. וכששחקן ההתקפה הטוב ביותר שלנו לא ישחק - סרחיו ראמוס מושעה - המשימה תהיה קשה פי כמה. המנהיגות, כוח ההרתעה וגם המצבים הנייחים. לא הייתי מצפה שנשמור נגד סיטי על שער נקי וגם ככה עלינו לכבוש פעמיים אבל זה מסובך מאוד. כשכל העונה אתה רואה כדור שינה מול הנמושות של ספרד אז ברור שזה משפיע גם אם המוכנות והמוטיבצייה יהיו שונים. זידאן יהיה חייב להפתיע, אסנסיו-הזאר-בנזמה זה לא יספיק (רגע האמת של הבלגי, לפחות שיישחק טוב), אולי אפילו להפקיר את האמצע. לא שמעתם אותי אומר את המשפט הזה מעולם אבל יחי הליגה. אליפות תספק אותי והשאר זה בונוס.

מבזק חדשות :

שער המארקה: “ריאל מודריץ’” - הקרואטי שחווה עדנה מחודשת זוכה לפרגון. פתח בהרכב בשישה משחקים מתוך שמונת הניצחונות לאחר פגרת הקורונה. גם ב-AS פירגנו לו בטור דיעה ‘מודריץ’ מעל הכל’| עוד - קארים בנזמה זכה למחמאות, נתון הברזל - אם היה הפנדליסט הקבוע ולא סרחיו ראמוס - הוא היה עוקף את ליאו מסי ומסיים כפיצ’יצ’י (נכון לכתיבת שורות אלה) שכן היו באמתחתו 24 שערים על חשבון ה-22 של הארגנטינאי.

שער ה-AS: “המנעול של הליגה” - נכתב עד כמה טיבו קורטואה ששמר שער נקי ב-18 משחקים העונה - שחקן משמעותי באליפות המתקרבת| בכתבה אחרת נכתב - “עוד גמר ללא מנוחה” - רק 70 שעות הפסקה היו לריאל מהניצחון על אלאבס ועד למשחק החשוב מחר נגד גראנדה. זידאן רוצה לנצח כדי לזכות באליפות נגד ויאריאל, ובשני מחזורי הסיום כמובן שהשעות יהיו זהות| באתר נכתב גם על ויניסיוס (20) וחאמס רודריגס (29) שחוגגים היום יום הולדת - שני עולמות מנוגדים. אחד נחשב לעתיד והשני רק סופר את הימים עד לעזיבתו.

• ריאל הגיעה ל-500 שערים תחת זידאן, כאמור, ובמארקה הוסיפו לנו כמה מספרים חביבים. 501 שערים עבור כמעט 11 תארים (אליפות ספרד שלא רחוקה). ריאל כבשה 2.4 שערים בממוצע למשחק והראשון להבקיע היה קארים בנזמה - נגד דפורטיבו לה קורוניה ב-9.1.2016, זה נגמר ב-0:5. כריסטיאנו רונאלדו כבש 112 שערים, שהם 22.3%. היו 32 כובשים שונים, אדר מיליטאו ופרלאן מנדי הם היחידים משחקני השדה שלא הבקיעו.

היריבה שחטפה הכי הרבה היא סלטה ויגו - 31 שערים בעשרה משחקים. הייתה שם שביעייה בעונת 2015/16 בין היתר. שתי מספרות לתפארת - רונאלדו נגד יובה ובייל נגד ליברפול בגמר; ריאל כבשה 38 מתוך 44 הפנדלים שלה. רונאלדו דייק ב-16 מ-21, ראמוס דייק ב-10 מתוך 11. בנזמה כבש את כל השישה ובייל דייק בשניים. רק עשרה שערים הגיעו בכדור חופשי - שישה של כריסטיאנו, אחד מצד סרחיו ראמוס וגם מרקו אסנסיו, חאמס ונאצ’ו כבשו. רונאלדו כבש 16 שערים בנגיחה ובנזמה וראמוס עם 14 כל אחד.