דבר התקשורת :: Rueda de prensa

היום שאחרי הניצחון על גרנאדה:

זינדין זידאן רשם לראשונה בקריירה שלו תשעה ניצחונות רצופים (במהלך עונת 2015/16 ריאל ניצחה בכל 12 מחזורי הסיום אך הפסידה בוולפסבורג ולא ניצחה את סיטי ברבע וחצי גמר ליגת האלופות בהתאמה). המאמן שיחרר שאגה אדירה עם שריקת הסיום. “זה היה משחק מרגש, הצרחה שלי בסיום? זה נורמלי, צרחתי כי הייתי מאושר זה מגרש קשה, עשינו מחצית ראשונה טובה מאוד וסבלנו בשנייה. אבל כדי לזכות באליפות צריך לסבול. לא אהבתי את השער שספגנו, אסור לאבד כדור כזה במרכז המגרש, אבל אי אפשר לבקש יותר בסופו של דבר”.

האליפות: “לא קל לנצח תשעה משחקים בליגה הזו, היא מאוד מסובכת. אני גאה בשחקנהים. יש לנו עוד שני משחקים. ויאריאל קבוצה מצוינת ויהיה קשה. אם ננצח את ויאריאל אוכל להגיד שזכינו באליפות. עד כה – שום דבר אחר לא תשמעו ממני. מבחינתי חסרות לנו שש נקודות”. המאמן היה מרוצה מהשער של מנדי: “זה היה יפה, בסיום ארבע מסירות מהירות הגענו לרחבה של היריבה”.

על הזאר ובייל: "השחקן (הבלגי) חייב להיות במצב אופטימלי. הוא לא שיחק כי הוא עדיין לא מרגיש טוב במאה אחוז. המצב קצת מסובך. אני מאוד מקווה שהוא יוכל לשחק בחמישי. הוא מאוד רוצה לעזור לקבוצה”. על בייל: “אין לי טענות אליו. אנחנו כאן כדי לזכות באליפות, מתעסקים רק בזה”. על בייל נכתב בספרד: “הוא ממשיך בשואו שלו ביציע, עושה שטויות בזמן שחבריו משחקים. אם נגד אלאבס הוא כיסה את העיניים שלו ונרדם, כעת הוא בחר להציץ על המשחק במשקפת”.

הקפטן סרחיו ראמוס שהציל שער מהקו בדקות האחרונות, סיכם גם הוא: “לא זכינו בשום דבר עדיין, למרות שזה קרוב. אנחנו רואים את הרצון של הקבוצה להיות אלופה. אנחנו תלויים בעצמינו וזה מעולה. המטרה שלנו עם חידוש הליגה הייתה לנצח את כל המשחקים, אנחנו רוצים לעשות את זה. אני חושב שטעינו במהלך המשחק. במקום לחפש את השער השלישי אחרי ה-0:2 שהשגנו– ספגנו שער מטופש. אסור שזה יקרה לנו, אסור להירגע. התחושות מהמחציות השנייה לא טובות. אם אתה לא שומר על אינטנסיביות אתה לא תוכל לנצח”. על המשחק בחמישי: “בליגה אתה חייב להיות עקבי ויציב, זו עבודה שבועית, אפילו יום-יומית. הפגרה עזרה לנו, הצבנו לעצמנו מטרה. אני מאוד מקווה שכבר ביום חמישי נוכל לחגוג את התואר נגד ויאריאל”.

טיבו קורטואה אמנם לא הצליח לשמור שוב על שער נקי (יתנחם בכך שאחראי על הרצף הארוך העונה בספרד) אבל סיפק הצלה מכריעה בסיום המשחק. כשנשאל על תואר הזאמורה, הוא שוב סגר חשבון עם המבקרים: “בשנה שעברה ביקרו אותי המון, מהרגע הראשון. הראיתי שאני מסוגל לשמור על שער נקי פעמים רבות. זה חשוב כי בעונה שעברה ספגנו יותר מדי שערים וזה בא לידי ביטוי בטבלה. זה טוב שהקבוצה תוקפת ועושה עם כל השחקנים”.

על המשחק: “זה לא קל לנצח תשע פעמים ברציפות. עמדנו מול קבוצות חזקות. ידענו לסבול. הייתה לי הצלה טובה עם רפלקסים, הגבתי מהר, וגם ראמוס עמד היטב על קו השער. אני תמיד מנסה לעזור לקבוצה. החלק הראשון היה מעולה למעט חמש דקות. במחצית השנייה ספגנו מטעות שלנו ולא הצלחנו לשחק את הכדורגל הרגיל. זה אופייני שלעתים יש רגע של חוסר ריכוז. בברנבאו הובלנו 0:3 והיריבה צימקה ל-2:3. היא יכולה להזיק. זידאן רצה שנהיה חזקים ונשתמש במהירות של רודריגו ואסנסיו המחליפים, ושלא נאבד את הראש. אנחנו לא מנצחים משום שאנחנו ריאל מדריד אלא כי אנחנו עובדים קשה”.

שיא היסטורי לריאל מדריד : שער הבכורה של פרלאן מנדי (נגד גראנדה) הגיע לא רק בתזמון מושלם אלא גם קבע תקדים - לא פחות מ-21 שחקנים כבשו לריאל העונה בליגה - דבר שלא היה מעולם בליגה הספרדית. למעשה מבין שחקני השדה הרי שרק הבלם אדר מיליטאו והקשר ברהים דיאס שממעט לשחק - לא הצליחו לכבוש. כך גם אלברו אודריוסולה שעבר לבאיירן מינכן.

אז ככה. שבעה שחקנים כבשו שער ליגה בודד - אדן הזאר, חאמס רודריגס, נאצ’ו, קרבחאל, מרסלו, איסקו ומריאנו (קלאסיקו). קארים בנזמה הבקיע 19 והוא מלך השערים כמובן, אחריו ראמוס עם עשרה. במקום השלישי – קאסמירו וקרוס עם ארבעה שערים. ויניסיוס ומודריץ’ הבאים בתור עם שלושה כל אחד. בייל, ואראן, ואלוורדה, אסנסיו שחזר לאחר פגרת הקורונה, יוביץ’, לוקאס ואסקס ורודריגו כבשו שניים.

התקשורת מפרגנת לפרלאן מנדי אחרי השער הנפלא שכבש: “תשפשו את העיניים אלף פעמים - זה שער כמו רוברטו קרלוס בשיא הקריירה”, כתבו ב-AS שם הוסיפו כי השער היה חשוב עם הרבה אמונה, כוח פיזי ודיוק. “אם הוא ימשיך לתקוף בצורה כזו, כי על יכולותיו ההגנתיות אין עוררין - הוא יוכל לעשות היסטוריה במדריד. זה נראה כמו עוד בינגו של זידאן”, נכתב במארקה. בטור דיעה אחר נכתב: "אנשים רעים אמרו שבארוחת חג המולד, המתנה שקיבל מנדי היא לבנה. מבחינה טכנית היה נראה שהאוהדים לא יתחברו אליו, לא יעבור את המבחן הקשה של הברנבאו. אבל הוא המשיך להקריב מעצמו, קיבל ביטחון מהמאמן וניצל כל צ’אנס כשמרסלו איננו. הוא תמיד מעז יותר ויותר. ‘לא קל להגיע למועדון ששיחקו אצלו שניים מהמגנים השמאליים הטובים ביותר, והוא התגבר על הלחץ הזה’.

כותרות העיתונים הבוקר: שער המארקה: “אליפות באופק”. התואר יהיה לבן סופית אם ריאל תנצח בחמישי. הניצחון התשיעי הושג בזכות מנדי ובנזמה כשראמוס מנע שוויון ברגע האחרון. “ריאל הייתה נפלאה בחצי הראשון ועל כן זכתה בפרס - דייט ראשון עם התואר - בדרך לאליפות הארוכה והקשה בהיסטוריה”. נכתב שגראנדה רדפה אחרי ריאל חצי שעה.| מודריץ’, ראמוס ובנזמה זכו לציון הגבוה שלושה כוכבים| טור דיעה: “ריאל מדריד מנצחת. עם כדורגל וגם עם ייסורים”| מודריץ’ זכה לשבחים: “פלורנטינו, לא יכול להיות שנותרה לו עוד פחות משנה במדריד”. נכתב כי לוקה אמנם לא ברמה שהביאה אותו לזכות בכדור הזהב אך יש לו חלק גדול ברצף הניצחונות.

שער ה-AS: ממשיכים להתקרב - לריאל נותר רק עוד ניצחון אחד בשביל הכתר| “ריאל הייתה עדיפה בהרבה במחצית הראשונה. בסיכום העונה, בדו"ח, ידברו על הרביעייה קורטואה-ראמוס-קאסמירו-בנזמה, ומעל כולם - זידאן, שעם כמעט אותה קבוצה - הצליח להעמיד קבוצה שמוכנה למרחקים ארוכים. הוא בחר במערך שהצליח בסופרקופה נגד ולנסיה וזה עבד. בלי הרבה שחקני התקפה - זידאן שוב ניצח”| ב-AS התייחסו גם להצלה הנהדרת של ראמוס מהקו.

בשער ה-AS הציגו את המפתחות בדרך לאליפות המתקרבת. קבוצה שונה לחלוטין מאז חזרת הקורונה. “ריאל מדריד המושלמת” נכתב באתר, כמובן על רקע הנתונים בלבד וממש לא איכות הכדורגל. תשעה ניצחונות רצופים עם יחס שערים 3:17. ריאל כובשת 1.9 שערים בממוצע למשחק וסופגת רק 0.3. היא איימה על השער 15.9 פעמים בממוצע (24 נגד אלאבס, 21 נגד ולנסיה), ומחזיקקה בכדור 60.7% מהזמן בממוצע. עוד נכתב על כך שזידאן בחר בארבע שיטות - 4:3:3 כבסיס, 4:4:2 נגד ולנסיה עם הזאר ובנזמה, 4:2:3:1 במערך התקפי וגם 4:5:1. “השערים שייכים לכולם” - 21 שחקנים שונים כבשו העונה לזכות הקבוצה. הקשרים תרמו השנה 15 שערים לעומת 12 אשתקד. אזכורים גם למודריץ’. וכן, זו ריאל מדריד אחרת, בלי 50 השערים של רונאלדו בכל עונה - הגנה והגנה. 22 שערי חובה, ממוצע של 0.58 שערים למשחק מצד קורטואה (19 שערים ב-33 משחקים), 18 פעמים ריאל לא ספגה. על ראמוס נכתב שהוא מנהיג ההגנה וגם כובש - מומחה הפנדלים. ועל בנזמה נכתב “שערים וקסם”, כמו העקב נגד אספניול.

חבר’ה מביניכם שקורא קצת עיתון מעריב - התחלתי להופיע פה ושם לגבי כדורגל עולמי, בעיקר ידיעות ספרד, האמת שזו הפתעה נעימה כי לא ציפיתי.

הנה הכתבה שלי לספורט1 על האליפות שלנו:

נכון שקאפלו החזיר את הרוח המנצחת איי שם ב-2006/07 כשפרויקט הגלאקטיקוס הסתיים כמושא ללעג, אבל העונה הזו, בהתחשב בהשקעה בקיץ, בכישלון החרוץ אשתקד, לאור גילם של שחקני המפתח (ראמוס-קאסמירו-מודריץ’-בנזמה, שהיו כולם משמעותיים בדרך לתואר - “הגווארדיה הוותיקה”) וגם הצרות בברצלונה - זו הייתה אליפות של להיות או לחדול. ופשוט כי זה זידאן. לא האליפות הכי מלהיבה, עוצמתית, מרגשת או דרמטית. אבל חשובה.

סיפור מסדרון ידוע בוולדבבאס הוא שעם פגישתם הראשונה במשרד, קרלו אנצ’לוטי הבטיח לנשיא פלורנטינו פרס בקיץ 2013: “אני אביא את הדסימה”, גביע האלופות העשירי – וכך היה. השנה, אולי בניגוד ל-DNA של המועדון, דווקא הליגה המקומית סומנה כיעד הראשון. ככה זה כשברצלונה בעידן ליאו מסי מצמצמת את פער האליפויות (16:29 לריאל מדריד ב-2003, לדוגמא), ויחד עם ההבנה שהקיץ שעבר המועדון לא היה מספיק טוב, על אף השקעה של 300 מיליון יורו. ואם כבר הקיץ, שם הייתה נקודת המפנה. זו הייתה עונה ארוכה ומתישה שהתארכה והתארכה. ב-26 ביולי העונה החלה. אמנם מדובר היה בסך הכל במשחק ידידות, אבל ריאל הובסה 7:3 על ידי אתלטיקו מדריד. בתקשורת קברו את זידאן שאמנם לא היה יכול לעבור על כך לסדר היום, אך שמר על איפוק: “נהיה קבוצה טובה, אני בטוח בזה”, אמר. וזידאן תמיד צודק. כעבור שנה מינוס עשרה ימים: התואר חזר למדריד.
עבור הבלאנקוס התואר הזה היה להיות או לחדול. אומרים שאף אליפות לא דומה לקודמה, והפעם, כשנותר מחזור אחד לשריקת הסיום – הקלישאה התבררה כאמת לאמיתה. ריאל ‘התחפשה’ ליריבה שמעבר לכביש וקידשה את ה-0:1 ו”פארטידו אה פארטידו” – דין אוסאסונה כדין באיירן מינכן. מי האמין שריאל תזכה באליפות בזכות הגנת ברזל שתגרום לעבודה קשה לכל אלופי הסטטיסטיקה? גם איקר קסיאס הגדול לא העמיד מספרים כמו טיבו קורטואה. אז כדורגל התקפי בטח לא היה שם, וגם לא הקהל – הברנבאו ‘התפוצץ’ בפעם האחרונה ב-0:2 על ברצלונה באחד במרץ, משחק שהייתה לי הזכות להיות בו (אפילו כריסטיאנו רונאלדו הגיע). ההעפלה למקום הראשון החזיקה מעמד בדיוק שבוע. והגלאקטיקו התורן, אדן הזאר, שהיה אמור להיכנס לרשימה מכובדת של לואיס פיגו וזידאן – נכשל טוטאלית. [המשיכו לקרוא…]

ברמה האישית אני מרגיש שחקן מרכזי באליפות הזו (צוחק). בכל שנה שאני מגיע למדריד אני מתרגש כמו בפעם הראשונה - לקנות שוב את המארקה וה-AS, להיכנס לחנות הרשמית, להגיע לברנבאו - המוזיאון, עמדת הראיונות, לרדת לכר הדשא. ובכל פעם אני ‘מביא תואר’ - בדסימה, ב-2016/17, ב-2017/18 וגם השנה - שנתיים אחרי הקלאסיקו העצוב - סגרתי מעגל, במשחק האחרון הנורמלי שלנו בברנבאו בעונה הזו, בפעם האחרונה בה המגרש התפוצץ עד אפס מקום והרחובות רעדו. חזרתי לארץ וקיבלתי בום - בידוד שבועיים (זה לא היה ידוע לפני הטיסה, אבל היה שווה את זה), כמה ימים אחר כך איבדנו את הפסגה ואז הקבוצה כולה נכנסה לבידוד - זה היה אירוני. בשלב מסוים חידוש הליגה היה נראה כמו חלום. והכדורגל כמו תמיד השאיר אותי שפוי. בלי הכדורגל הייתי אדם עצוב וריק - תודה אלוהים, תודה…

היום שאחרי הזכייה באליפות:

image

כותרות העיתונים - קודם כל שער המארקה: “אליפות בלתי נשכחת”. את העיתון של הבוקר כדאי לכם לרכוש - מחכה לכם מוסף חגיגי של 16 עמודים על האליפות. “ריאל זכתה בתואר ה-34 שלה, אליפות הקורונה, בזכות גדולה”| אזכורים לבנזמה שכבש צמד ועוד מפנטז להפוך לפיצ’יצ’י על חשבון מסי כשחסרים לו שני שערים בלבד.

בסיקור נכתב: “ריאל לא דחתה את כיבוש הליגה. בנזמה אישר את העניין בליגה הארוכה, המסובכת והמורכבת בהיסטוריה”. נכתב שריאל לא ספרה את ויאריאל, אחת הקבוצות הטובות ביותר לאחר החזרה מהפגרה והדגישה שוב את כל המעלות שהפכו אותה לקבוצה ששמרה על מאזן מושלם אחרי הקורונה. “הכי טובה, ללא דיון”. נכתב שריאל, סוף סוף, הציבה את הליגה כמטרה כפי שהיה בימי הקינטה דל בויטרה, ושמה בצד את שכרון החושים של רצף הזכיות בליגת האלופות. “לא ניתן לערער על החותמת של המאמן הצרפתי”, נכתב על זידאן". לוקה מודריץ’ ובנזמה קיבלו את הציון של שלושה כוכבים.

במארקה נכתב בכתבה אחרת על ההישג הגדול של ריאל - לזכות באליפות נגד מסי העצום וללא כריסטיאנו רונאלדו. הספינה שהחלה להיטלטל אחרי קייב - נעצרה, התייצבה סוף סוף. אז הפנומן לא היה שם אבל בנזמה, ראמוס וזידאן בהחלט כן. “הרעב של ריאל בער כל הזמן, זידאן כנראה המאמן הגדול בהיסטוריה של המועדון הזה”, נכתב. עוד נכתב כי אם היו שואלים את השחקנים - הם היו רוצים לשחק כבר מחר (בשבוע הבא) את הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי באיתיחאד. כולם מאמינים שאפשר לעשות את זה. חבל לעצור את הדינמיקה, הכושר הנפלא והתשוקה.

שער ה-AS. “זה שלנו, זה הגיע”, נכתב הבוקר. מי שזכה לכבוד הוא החלוץ: “הליגה של בנזמה”, נכתב בסיקור. “ריאל כובשת את התואר בפעם ה-34 שלה עם שני שערים נוספים של הצרפתי”. אזכור לניסיון המוזר בפנדל, ושויאריאל הייתה נחותה משמעותית מריאל והשתפרה רק לקראת הסיום. “שתי ליגות, שלוש זכיות בצ’מפיונס, 11 תארים. זידאן אגדה בריבוע”. נכתב שהזכיות בליגת האלופות הכניסו את המאמן להיכל התהילה לנצח-נצחים אבל אליפויות ספרד הן פרס על התמדה, עקשנות, הקרבה, כוח נפשי והכבוד לא פחות גדול, וגם ההערכה". 'ריאל הניפה את הגביע אחרי ספרינט עצום של 35 ימים, התואר חזר אחרי שלוש שנים".
image

בכתבה אחרת סקרו את ‘גיבורי האליפות’, ציון אישי לכל שחקן ושחקן עם כל הסטטיסטיקות והנתונים. נכתב שזו הייתה עונה מוזרה בגלל הפציעות של הזאר והסיפור של חאמס ובייל, אך היו שחקנים אחרים. ‘קורטואה היה סוף סוף אותו השוער של אתלטיקו וזכה בצדק בתואר הזאמורה השלישי שלו, מה שלא ניתן לעלות על הדעת אשתקד’. על ראמוס נכתב כי על המנהיגות והמעמד בלתי ניתן לערער וכן גם השערים, הוא משך את ואראן וקרבחאל לרמה הנפלאה שלו. מודריץ’ אלגנטי, הבין את מעמדו החדש, קרוס לא היה פאסיבי. למעלה? ויניסיוס ורודריגו תפסו מקום ברוטציות, אסנסיו סיפק את הסחורה אחרי 11 חודשי היעדרות. על בנזמה נכתב שהתפוקה הייתה יכולה להשתפר אבל יש זכרונות גדולים. “למות עם הרעיונות שלך זה אומר לחיות עם הרעיונות שלך בשלווה”, כך אמר זידאן, שהצליח לגרום לכולם להיות שייכים - 26 שחקנים. אולי חוץ מחאמס ובייל שהם האשמים.

במארקה העלו סקר נחמד לגבי שער העונה של ריאל מדריד עם עשרה מועמדים. אפילו אדן הזאר והצ’יפ שלו נגד גרנאדה, שערו היחיד במועדון - נכנס לרשימת המועמדים. בנזמה הוא ‘השיאן’ - ביחד עם קרוס - שני שערים שלו נכללו - הגולאסו נגד ולנסיה במחזור ה-29, אחרי שהקפיץ באומנות ברחבה ושלח ברגל השנייה לחיבורים, וכן השער נגד ויאדוליד במחזור השני כשהשתלט במהירות על הכדור ובסיבוב שלח בעיטה אדירה לרשת. המחזה נפתח כבר במחזור הראשון עם הבומבה של קרוס לחיבורים נגד סלטה, כל החבר’ה תפסו את הראש. גם השער שלו נגד אייבר מועמד.

הלאה - שער הבכורה של רודריגו נגד אוססונה במחזור השישי, משחק הרוטציות- עלה לשחק, עצר את הכדור באומנות בצד שמאל, חתך לאמצע ושער - גולאסו. מודריץ’ שלח פצצה לרשת של גרנאדה ביום בו הזאר עשה את הסיפתח. עוד מועמדים - הבעיטה החופשית המושלמת של סרחיו ראמוס נגד מאיורקה במחזור ה-31, קאסמירו נגד אספניול במחזור ה-32 אחרי העקב האלוהי של בנזמה, והשער הטרי ביותר ברשימה הוא של מנדי א-לה-רוברטו קרלוס נגד גרנאדה במחזור ה-36. ככה בשביל הריגוש חסר לנו אולי את הגול של מריאנו בקלאסיקו.

נכון לעכשיו השער של קארים נגד ולנסיה מוביל עם 37%, ובמקום השני קרוס נגד סלטה עם 15%. במקום השלישי השער של קאסמירו ואחר כך מנדי אבל הסקר רק בחיתוליו.

עבור רבים, זו הייתה האליפות של סרחיו ראמוס . הקפטן זכה בתואר בפעם החמישית בקריירה שלו והגיע ל-22 תארים - רחוק אחד בלבד מהשיאן פאקו חנטו. הוא רשם 34 משחקי ליגה העונה בהם תרם עשרה שערים. הוא לא ספג אף כרטיס אדום ואף פעם לא נח. ראמוס אמר לאחר המשחק שהוא מאושר מאוד ומקווה לפרוש בריאל מדריד.

“כשאתה עובד טוב אתה מקבל פרס. זו הייתה זכות גדולה לנצח את כל עשרת המשחקים האחרונים, עבדנו קשה בשביל זה. זו הייתה עונה לא טיפוסית. היינו צריכים לנצח בכל המשחקים, הגענו לחידוש הליגה כשלא היינו תלויים בעצמנו. לא יכולנו לטעות ולא טעינו. אני שמח מאוד על האליפות החמישית שלי וה-34 של המועדון. זכייה באליפות זו תוצאה של התמדה והרבה-הרבה מאמץ. זו הייתה שנה מוזרה, אני מקווה שלא יהיו עוד שנים כאלה (הקורונה)”.

image

על עתידו: “אני אשמח לסיים כאן את הקריירה, כל זמן שהנשיא והמועדון ירצו בי - אשאר. אני לא חושב שיהיו בעיות”. על זידאן: “הוא המפתח של ההצלחות, הוא מוביל את הסירה. הוא זה שעושה את ההבדל. הוא נותן ביטחון לשחקנים ומאמין בהם בחירוף נפש ואין הרבה כמוהו. אנחנו מאמינים בו, זה ייחודי”.

בדיוק ביום בו חגג 20 שנה מאז נבחר לנשיאות ריאל מדריד - ל פלורנטינו פרס הייתה עוד סיבה למסיבה - אליפות נוספת. לכבוד הנשיא שהיה כמובן בכר הדשא באצטדיון על שם די סטפאנו הייתה בשורה גדולה לאוהדים - סרחיו ראמוס יישאר כאן כל עוד ירצה - “הוא הולך להיות כאן כל חייו, המנהיגות שלו מרשימה ונהדרת, הוא אחראי גדול לאיך שהקבוצה שיחקה”.
“אנחנו רוצים לזכות את כל מי שסבל וסובל מהקורונה ואת אלה שלא יכלו להיות איתנו. שיחקנו הרבה ללא הקהל שלנו, האוהדים חשובים ויקרים לנו אבל השחקנים אמרו תמיד שהם הרגישו את התמיכה של האוהדים בלב. הסגר היה טוב מאוד עבור כולם, השחקנים עבדו המון וחזרו עם רעב ומנטאליות מנצחת, הם רצו את התואר הזה, הכוח והאנרגיה היו אדירים. הליגה הזו תיזכר בהיסטוריה של ריאל מדריד”.
“בנזמה? כולם היו טובים מאוד, אבל הוא בלט. לדעתי הוא ראוי לזכות בכדור הזהב, לא ראיתי אף שחקן טוב ממנו בשנה האחרונה. ראמוס הוא קפטן ויותר מקפטן, קורטואה היה מדהים, המאמן הוא האדריכל והכל נפלא. זידאן הוא ברכה משמיים. אמרו לי דרך הטוויטר שהוא זוכה בתואר כל 19 משחקים. כל מי שרוצה לבקר אותו? שיבושם לו, אנחנו נמשיך לזכות בתארים”. כשנשאל על הביקורת של נשיא ברצלונה על ה-VAR, ענה - “זה שלו, תשאלו אותו, הוא הגיב באגרסיביות. ברצלונה קבוצה שאנחנו אוהבים וברתומיאו חבר למרות שאנשים לא מאמינים בזה. אנחנו מאוחדים, שנינו סבלנו בלי קהל. 20% מהתקציבים שלנו תלויים בקהל”.
על העונה הבאה וההעברות: “לא בטוח שנחתים שחקנים, זה לא לויאלי לבקש מהשחקנים שלנו לקצץ בשכר ואז לצרף שחקן גדול”

זו הייתה אליפות של מאמן, אין ספק בכך. זה שעמד בהבטחה בקיץ. בשריקת הסיום גם זידאן היה יכול סוף סוף לחייך. ככה זה עם תואר מספר 11 כמאמן ריאל בארבע עונות בלבד, ובממוצע כל 19 משחקים נכנס גביע חדש לארון המפואר. בסיום אמר המאמן: “תמיד אהיה אסיר תודה לפלורנטינו פרס שהביא אותי לריאל מדריד, הקבוצה הטובה בעולם, והסיפור ממשיך עכשיו”. אני מאושר, באמת, התחושה היא אדירה, כי מה שהשחקנים עשו כל כך מרשים. אין לי מילים כדי לתאר את התחושה. אלה השחקנים שנלחמים עד הסוף. זה נכון שיש לי את התפקיד שלי אבל הם אלה שמאמינים בי ומשחקים על כר הדשא. זה צוות אדיר של אנשים ולא רק שחקני על. אני רואה אותם כל כך שמחים וגם אני. אפילו אלה ששיחקו פחות הם מאוד מחויבים, וכולם תורמים".

הקבוצה הטובה ביותר: “היינו הכי טובים כי השגנו הכי הרבה נקודות, זוהו. בשבילי זה אחד הימים הטובים ביותר כמאמן. זה היה מוזר לכולם לחגוג אליפות ללא קהל, רצינו להיות עם האוהדים שלנו בסיבלס, אבל זה בלתי אפשרי. אני בטוח שהענקנו להם הרבה אושר, הם שמחים מהבית שלהם בוודאות. האוהדים שמחים לראות קבוצה מנצחת. הליגה הופכת אותי למאושר יותר, הליגה היא התואר החשוב מכל”.

לפני משחק ההכתרה אמר דימיטאר ברבאטוב: “זידאן אגדה במועדון, צריך לבנות לו פסל. בטח הוא מתפקע מצחוק מכל אלה שלא הבינו מדוע הוא חסר או פקפקו בו. יש לו הילה כמעט אלוהית”. המאמן הצרפתי זוכה לאינספור מחמאות בתקשורת, ובצדק.
“זידאן ניצח - כמו תמיד”, כתב קרלוס קארפיו בטור דיעה. "הוא מרגיש זקן עם כל כך הרבה זכיות בליגת האלופות למרות שהוא מאמן רק ארבע שנים. וכעת יש לו את האליפות השנייה שלו, התואר שהכי ממלא אותו להפתעתם של רבים. הוא מעריך את הקושי של מירוץ למרחקים ארוכים, שם אין מקום למזל, תירוצים או קיצורי דרך. בואו נסקור את הליגה הזו - ללא רונאלדו, השחקן הגדול בהיסטוריה של המועדון. כמעט ללא הזאר שנכנע לפציעות. ללא סקורר חוץ מבנזמה - מה קרה ליוביץ’. הוא ניצח עם ‘הרוקיסטים הישנים’. הוא הבין שצריך לשחק יותר ברצינות ולעתים לסבול כדי שבסוף תשמח.
במארקה נכתב שוב על הרקורד המדהים של זידאן שזוכה בתואר כל 19 משחקים בממוצע - 11 תארים אחרי 209 משחקים. הוא רחוק רק שלושה ממיגל מוניוס האגדי, כשהשני הוביל את ריאל ב-605 משחקים. נהיה הוגנים ונגיד כי מוניוס זכה בתשע אליפויות. נכתב על כך שזידאן עבר מזמן את ליאו בינהאקר ו-ויסנטה דל בוסקה. זידאן, כמו מוניוס, הגיע באמצע העונה. מוניוס הגיע לפני 60 שנה (ב-17 באפריל). גם הוא נחשב לאיש מועדון, ואסור לשכוח את דל בוסקה שהיה מכבה השריפות פעמיים עד שקיבל את התפקיד. זידאן כשחקן היה אלוף רק ב-2003, עם דל בוסקה המאמן.

הגנת ברזל הייתה לנו העונה, זה לא חדש. לקראת מחזור הסיום חסר החשיבות, ריאל תרצה בכל זאת לשמור שוב על רשת נקייה. אם תעשה זאת, תסיים את העונה עם 23 ספיגות ב-38 מחזורים - הממוצע יהיה 0.605, תשווה את הממוצע הטוב בתולדותיה - 0.6 עם מיגל מוניוס. אלא שבעונה הזו 1964/65 היו רק 30 משחקי ליגה (18 ספיגות). רק בעונה נוספת אחת בהיסטוריה הארוכה שלה בליגה ריאל הצליחה להשיג מספרים דומים - 26 ספיגות ב-38 מחזורים, ימי הקינטה דל בויטרה ב-1987/88.
ריאל הצליחה לאורך ההיסטוריה 33 פעמים לספוג בעונה פחות משער בממוצע למשחק. אם נסתכל רגע רק על שערי החובה, בלי להתייחס למספר המשחקים, הרי שזו תהיה ההגנה השישית בטיבה בהיסטוריה של ריאל. אם כי מעולם לא בלוח השנה עם כל כך הרבה משחקים. ב-1931/32 ו-1932/33 ריאל ספגה 15 ו-17 שערים בהתאמה. והיו רק 18 מחזורים. בשנות השישים, עם 16 קבוצות ו-30 מחזורים, ריאל הפכה את ההגנה לסימן ההכרה שלה. בנוסף ל-1964/65, ב-68-69 ספגה 21 שערים (0.7 בממוצע); ב 66-67, ספגה22 (0.73); ובעונת 63-64, אותה כמות של 23 כמו עכשיו (0.77). הנה הטבלאות המלאות::

ויניסיוס סוגר חשבון עם המבקרים כשחגג אליפות וכתב בפוסט באינסטגרם: “תואר מיוחד מאוד, החשוב בקריירה שלי ובטח ברגע הקשה הזה כמו שאנחנו חווים. גדלתי בפאבלות, ובגיל 20 יש לי כבר שלושה תארים במועדון הגדול בעולם. היו שאמרו שאפילו לא אלבש את החולצה הזו. אני חושב שההספק שלי לא רע, נכון?”. “ברוך השם יש יותר אנשים איתי מאשר נגדי, כל יום אני מתאמן ומשתפר, ממוקד, רוצה לעשות היסטוריה. תודה לכל המעורבים בחוויה הזו - המשפחה, החברים מהבית, כולם במועדון, האוהדים הנפלאים של ריאל וגם אלה שמחבבים אותי בכל העולם”.
הברזילאי שחגג לא מזמן יום הולדת 20, היה השחקן ה-12 של זידאן בליגה מבחינת הדקות - 1264. אי אפשר לשכוח את השער בקלאסיקו נגד בארסה. יש לו שלושה שערים - גם נגד אוססונה ומאיורקה, בישל פעמיים וסחט את הפנדל נגד סוסיאדד. יש לו דריבל מוצלח בכל 28.72 דקות. איך הייתה העונה שלו?

פאקו חנטו, תיזהר - ראמוס ומרסלו מאחורייך | בתקשורת נכתב שוב על הצמד-חמד שקטפו את התואר ה-22 שלהם בריאל מדריד, רחוקים רק אחד משיאן הזכיות של המועדון מאז ומעולם. תארו לכם את התסריט המושלם הבא, רק מלכתוב על זה יש לנו צמרמורת - ריאל מבצעת רמונטדה מהסרטים באיתיחאד נגד מנצ’סטר סיטי, ממשיכה לזכייה בליגת האלופות והשניים משתוו אליו? הנה זה: 5 זכיות באליפות ספרד, 4 זכיות בליגת האלופות, 4 אליפות העולם למועדונים, 4 סופרקופה ספרדי, 3 סופר קאפ אירופי ו-2 גביעי מלך.

סרחיו ראמוס ומרסלו כבר כתבו את שמם בדברי הימים של ריאל מדריד וקרובים לטוויסט ענק בעלילה ולשפר עוד יותר את מצבם כאגדות המועדון…הם השאירו כבר את מנואל סאנצ’יס מאחור (21 תארים). אמנם ראמוס הגיע שנה וחצי לפני מרסלו אבל הם עברו כברת דרך. התואר הראשון שלהם היה האליפות עם קאפלו ב-2007. הם לא יכלו להאמין אפילו שיתקרבו לחנטו. ב-2013/14, כמעט נקודת האמצע שלהם במועדון - היו להם רק שלושה תארים, ואז הגיעה תקופת השיא. ארבעה תארים עם אנצ’לוטי ו-11 עם זידאן. ראמוס יכול להתגאות במאזן מדהים מאז החליף את איקר כקפטן - 12 תארים.

היום שאחרי משחק סיום העונה נגד לגאנס:

איזה יום מרגש זה היה עבור נאצ’ו שחזר אחרי הפציעה, שיחק לראשונה מאז הקורונה ורשם את משחקו ה-200 במועדון. נאצ’ו אמר: “חלמתי לשחק כאן משחק אחד בקבוצה הבוגרת ולהגשים חלום וכעת יש לי כבר 200! אני מאוד שמח, לשחק בריאל מדריד תמיד היה חלום עבורי וכל משחק הוא כמו הראשון”. הוא ענד את סרט הקפטן במחצית כשנכנס במקומו של ראמוס. “סרט הקפטן זו חוויה עצומה, משהו ייחודי, אני מרגיש שחקן של מועדון, גדלתי כאן, הייתי קפטן בקסטיליה. זו שמחה גדולה”.

image

על הזכייה באליפות: “אנו שמחים שזכינו בתואר. מאוד רצינו לעשות את זה אחרי ההסגר, הצוות עשה עבודה מרהיבה. היום ידענו שזה הולך להיות משחק קשה נגד לגאנס. נכון שסבלנו, אך הראינו את פנינו. הייתה לי הפציעה לאחר הסגר ואני שמח לשחק שוב. זה יום מיוחד עבורי”. לקראת סיטי אמר: “עלינו לנוח מעט ולאגור כוחות. הקבוצה הייתה באינטנסיביות מאוד גדולה כי היינו צריכים לשחק כל שלושה ימים. דרושה אנרגיה גדולה לקראת המשחק נגד מנצ’סטר סיטי. יש לנו הרבה ביטחון בקבוצה שלנו, אנחנו עושים דברים טובים ונגיע למשחק מוכנים”.
נאצ’ו רשם 134 משחקי ליגה, 33 בליגת האלופות, 30 בגביע המלך וגם שלוש הופעות באליפות העולם למועדונים. את משחק הבכורה רשם עם ז’וזה מוריניו ונגד ולנסיה במאסטייה במשחק הפאסיו ו-3:6 לאחר הזכייה בגביע המלך נגד ברצלונה (2010/11). בעונת 2017/18 רשם את מספר ההופעות הגבוה ביותר - 42, ואילו העונה היה זה משחקו העשירי בלבד. הוא שיחק הכי הרבה פעמים נגד סביליה - עשר פעמים, וניצח את חטאפה שמונה.

השיאים של הקפטן | סרחיו ראמוס רצה לשחק גם במשחק חסר החשיבות נגד לגאנס. הוא פתח בהרכב כמו תמיד והוחלף במחצית. סיים את העונה בליגה ללא אף כרטיס אדום (לראשונה מאז 2014/15) ועם הרבה-הרבה שערים: אתמול הוא נגח בסטייל בדקה התשיעית אחרי בישול של איסקו והגיע ל-11 שערי ליגה - אף שחקן הגנה בספרד לא עשה זאת בשנות ה-2000. הכי קרוב אליו היה מריאנו פרנייה מחטאפה ב-2006. זה היה השער ה-13 שלו העונה - עונת השיא, וחשוב מכך - שערו המאה בקבוצותיו השונות - 97 שערים בריאל מדריד ועוד שלושה בסביליה. “ראמוס מעצים את האגדה שלו. הוא לא התחיל בצורה טובה אבל ממש המריא לאחר הפגרה", נכתב. ראמוס רשם 35 הופעות ליגה, בצוותא עם קרוס וקאסמירו הוא דורג שני אחרי בנזמה, ו-3015 דקות - במקום הרביעי. “כאן מסתיים הקמפיין שלנו בליגה. אבל תהיו בטוחים שיש לנו עוד הרבה מה לעשות העונה”, סיכם ראמוס באינסטגרם. ראמוס רשם גם את משחקו ה-650 במועדון! רק ראול (741), איקר קסיאס (725) ומנואל סאנצ’יס שיחקו יותר ממנו.

זידאן לא לקח ללב את התיקו נגד לגאנס ובחר להחמיא לשחקנים על רצף יוצא דופן. כולם עם הפנים כבר לסיטי. על המשחק הלא מרשים: "במהלכו אתה יכול לכעוס, לא שיחקנו באותה הרמה, אבל אני נשאר עם מה שעשינו עד היום, ואפילו במשחק הזה לא הפסדנו. הגיע הזמן לנוח, הייתה עונה מרהיבה ועלינו להיות גאים. זכינו באליפות, זו ליגה ארוכה וקשה כך שאנחנו מרוצים”.

על הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי: “כמובן שאני מאמין. עד השנייה האחרונה אנחנו נילחם עבור רבע הגמר. אבל עכשיו ננוח ונאסוף כוחות מחדש, הישורת האחרונה גבתה מכולם מאמץ אדיר, אנחנו צריכים קצת מנוחה וזהו. אני לא דואג מהמנוחה, אנחנו צריכים לזה. לגאנס הייתה חייבת נקודות כדי להישאר. עלינו להודות לשחקנים. אחרי כמה ימי חופשה השחקנים יחזרו לעבוד טוב מאוד וייתנו הכל”.
על יוביץ’: “תמיד אני אומר שהוא צעיר, בכל פעם שאני נשאל לגביו. יש לו כישרון. זו הייתה עונה קשה עבורו, בעיקר ברמת הפציעות, הרבה דברים קרו לו. אני בוטח בו, נראה בשנה הבאה”. על אדן הזאר: “אנחנו דואגים לכל השחקנים. לאדן היה קשה, הוא שוב הרגיש כאבים. אני מקווה שהוא יתאושש במהלך הפגרה הזו ויעזור לנו במשחק החשוב הזה”. כשנשאל על חאמס רודריגס וגארת’ בייל שנותרו מחוץ לסגל ענה: “לגבי חאמס אתם כבר יודעים (נראה שבמהלך שיחה ביניהם הקולומביאני ביקש שלא להיכלל בסגל במחזורי הסיום). בייל? זו החלטה מקצועית”.

הפיניש של אסנסיו | אי אפשר להתעלם מסיום העונה של מרקו אסנסיו ונותרת השאלה ‘מה היה קורה אם’. כמה היה יכול לתרום אם היה כשיר למשך עונה שלמה, וגם לגבי העתיד - האם יפתח נגד מנצ’סטר סיטי? “ההאצה של אסנסיו אחרי הפגרה”, נכתב במארקה. הוא חזר לדינמיקה הקבוצתית בצורה מבריקה. שותף בתשעה משחקים, 323 דקות, במהלכם תרם שלושה שערים ובישול. נכתב שהוא מחק את הפיגור הגדול שיצרה הפציעה וזידאן בהחלט שוקל להשתמש בו בהרכב נגד מנצ’סטר סיטי. תוך חודש אחד הוא כבש יותר שערי ליגה מחבריו החלשים כמו גארת’ בייל ולוקה יוביץ’ עם שניים, וגם יותר מרודריגו ואדן הזאר. “הוא בהחלט סוחב את המכונית”, נכתב במארקה במשפט שפעם היה לנגדו למי שזוכר. באס פירגנו : “לא מחמיץ אף הזדמנות, הוא כה אלגנטי ליד השער”.

image

קצת חדשות:

בנזמה נבחר לשחקן העונה על ידי הגולשים | במארקה הציגו סקר סיכום עונה ענק עם לא פחות מ-120 אלף גולשים שלקחו חלק, בשורות גדולות לקארים בנזמה שלא הצליח לזכות בתואר הפיצ’יצ’י אבל נבחר על ידי הגולשים (הקצת משוחדים) לשחקן העונה על חשבון ליאו מסי- 36% לצרפתי לעומת 32% לקפטן ברצלונה. כמובן שמסי רף בפני עצמו אבל אסור לזלזל בקארים שתמיד היה בריא ולא ממש היה לו עם מי לשחק, כבש 21 שערים, לא מעט במשחקים הגדולים, ובישל עוד שמונה ב-37 מחזורים. פתח את העונה היטב עם 12 שערים ב-17 המחזורים הראשונים וגם סיים אותה היטב עם שבעה שערים ב-11 המחזורים אחרי הקורונה - יותר מכל אחד אחר.

עוד קצת מסקר הגולשים:

• מנדי סיים כשחקן הרכש השני הכי טוב העונה עם 18%, רק לוקאס אוקמפוס הקדים אותו, ומנגד הגולשים ריחמו על הזאר והציגו לפניו את לוקה יוביץ’ כרכש הגרוע מכל עם 29%. הבלגי שלנו הקדים את גריזמן.

• כצפוי, ראמוס וזידאן קטפו ‘תארים’ אף הם. הקפטן הקדים את סנטי קאסורלה ונבחר לשחקן הספרדי הטוב ביותר העונה. ההגנה שלנו נבחרה לטובה ביותר כמובן עם 65%. מיסטר זידאן כצפוי מאמן העונה עם 46%, הקדים את דייגו מרטינס שעשה ניסים בגרנאדה. מנגד, ‘אכזבה’ לקןרטואה - סיים כשוער השני הכי טוב בליגה לדעת הגולשים, הוא יתנחם בזאמורה, אחלה פרס

• הקשר הטוב ביותר? קאסמירו עם 29%, מעל קאסורלה עם 20%, ואודגור נמצא גם כאן, אחרון בטופ3 עם 17%. ומה עם השחקן הכי טוב מתחת לגיל 21: אודגור המושאל ראשון עם 38%, פדה ואלוורדה שלישי עם 21%, קצת אחרי פאטי.

זידאן - 11, ברצלונה - 8 | מאז שזידאן מונה למאמן ריאל מדריד בינואר 2016 - הוא זכה ביותר תארים מברצלונה: 11 לעומת 8. ועוד הייתה הפסקה של כמה חודשים באמצע. מאזן התארים עמד על 83:87 לטובת ברצלונה וכעת ריאל מדריד מובילה 94:95 (אם כי ברור לכם מה הפער בגביעים הגדולים באמת). זידאן זכה שלוש פעמים בצ’מפיונס, בשתי אליפויות ספרד, פעמיים בסופר קאפ האירופי, פעמיים בסופרקופה הספרדי ופעמיים באליפות העולם למועדונים. רק גביע המלך חסר לו. בתשעת הקלאסיקוס שלו זידאן ניצח ארבע פעמים (כולל פעמיים בקלאסיקו) - 44%, סיים שלוש פעמים בתיקו - 33.33% והפסיד פעמיים (22.22%) ויחס שערים חיובי 11:14. ומה קרה כשהוא לא היה? אוי ואבוי - שלושה הפסדים ותיקו, יחס שערים 10:2. טוב שחזרת, אגדה!

רפאל ואראן כבר מוכן לקראת סיטי ואומר בדיוק את מה שהמדרידיסימו רוצה לשמוע: “צברנו ביטחון, זו ריאל מדריד והכל אפשרי. כשאתה לובש את החולצה הזו - יש לך אחריות. אנחנו יודעים שמחכה לנו משחק קשה אבל נתמודד עם זה בתשוקה ואמונה, יש לנו חוב לאוהדים שלנו”.

על זידאן ובנזמה: “המיסטר הפך את הקריירה שלי לבלתי אפשרית, הוא מקור השראה יוצא דופן. הוא לא צריך לדבר יותר מדי וכשהוא עושה זאת - תמיד עם המילים הנכונות שנוגעות בלב של השחקנים, זו ההוויה שלו והסגנון שלו. בנזמה? לא הייתי אומר שזו העונה הטובה בקריירה שלו כי אני מכיר אותו הרבה זמן אבל כיף לראות אותו פורח וזוהר. הוא קיבל את תפקידו כמנהיג ההתקפה שלנו”.

עליו ברמה האישית: “אני מרגיש בוגר יותר, שלם ומגוון יותר במשחק שלי. התחלתי להיות שחקן מוביל בגיל מוקדם מאוד ושחקנים מגיעים לבשלות בגיל 28-30, אני רק בן 27 ואני מתקרב לשם. זו הייתה עונה טובה משמעותית מזו שקדמה לה. הגעתי אחרי מונדיאל והייתי שחוק. זה נורמלי שיש עליות וירידות. אני חושב שהסגר עזר לנו להטעין מצברים”.

image

האגדה מספרת שבקיץ, בהכנות (הלא מוצלחות) לעונה הזו, זידאן אמר לשחקנים חד וחלק: “זה לא הגיוני ששללוקה יש רק אליפות אחת כאן”. והשאר? היסטוריה. השנה הגיעה האליפות השנייה בשעה טובה ומוצלחת, כשהקרואטי היה שחקן חשוב מאוד בישורת האחרונה. מודריץ’ התראיין במולדתו ודיבר על הכל - זידאן, ראמוס, הזאר, היכולת שלו והמסר ברור - הקבוצה מעולם לא איבדה את הביטחון שלה.

מאזן האליפויות חורה לו: “היינו צריכים לזכות ביותר אליפויות, הייתה לנו קבוצה אדירה, אבל היינו מרושלים ומסורבלים בליגה. אבל ובכן, זה שייך לעבר, עלינו ליהנות מההווה בתקווה שזה יעזור לנו לקראת המשחק נגד מנצ’סטר סיטי”. עוד אמר על העונה: “הייתה לנו המשכיות, עשינו עבודה טובה תוצאה אחר תוצאה לאחר הקורונה. עשרה ניצחונות ותיקו זה מסביר הכל. זכינו גם בסופרקופה הספרדי ואנחנו עדיין במירוץ לליגת האלופות”. הוא אמר שהיכולת אחרי הקורונה לא הפתיעה אותו: “כולנו התאמנו בזמן הסגר. הייתי בקשר עם השחקנים ושמתי לב שכולם במוטיבצייה נהדרת. אני מניח שזה מצב לא אידיאלי, אבל כולם היו רעבים לכדורגל. בסוף חזרנו להתאמן יחד, הרגשתי שאנחנו חזקים יותר”.

על ראמוס: “סרחיו הוא כמו אחי, הוא תופעה ואני לא אומר את זה בגלל שמונה שנים של מערכת יחסים מיוחדת - אנחנו מבלים יחד עם המשפחות ויוצאים לחופשה, או בגלל שחווינו הצלחות ענק יחד. ראמוס הוא כמו רוק בן 34, עם רמה תחרותית מדהימה וכשרואים כמה הוא מסור ורוצה לנצח - זה נפלא. הוא הקפטן והמנהיג שלנו והבלם הטוב בעולם”.

על הזאר שלא עמד בציפיות: “הוא שחקן נהדר, אהבתי לראות אותו בצ’לסי, באמת שמאז שהגיע הוא סבל ממזל רע עם הפציעות. עברתי את השלבים האלה גם כן - ציפיות ענק ותהליך הסתגלות איטי, אמרתי לו שעליו רק להיות סבלני. האיכות שלו גדולה מדי, אנחנו זקוקים לו, הוא סופר-חיוני כשהוא בכושר. אם יהיה מוכן לקראת סיטי זה נהדר, ואם לא אז גם בסדר, שיישחק בספטמבר בתחילת העונה הבאה,הכי חשוב שיהיה בריא ומאושר”.

על בנזמה: “קארים חלוץ נהדר שכיף לשחק איתו. הבנת המשחק שלו, התנועה, הוא מתעתע בהגנה כל הזמן. הוא עושה עבודה נהדרת עבור הקבוצה ואני שמח שהוא זוכה להערכה גדולה לא רק בקבוצה שלנו”. כשנשאל על כריסטיאנו רונאלדו שעזב, ענה: “אין צורך לדון עוד כמה הוא היה חשוב לנו, אבל אני חייב לומר שאנחנו עם אותן השאיפות. היינו משוכנעים שנמשיך לנצח ולזכות בתארים גם בלעדיו, האמנו בעצמנו תמיד”.

הקשר המיוחד עם זידאן ויכולתו האישית: “זידאן התגלה כאדם נהדר, הוא מרגיע, צודק מאוד בגישה שלו לשחקנים. תמיד יש כאלה שלא משחקים כפי שציפו, הם לא שמחים וזה טבעי. אבל המאמן עזר לכולם להרגיש חלק מהסגל ולקבל את המצב שלהם. בחדר ההלבשה כולם בחורים טובים, אין מישהו שיוצר בעיות, אין ‘תפוחים רעים’”. עוד אמר: "זידאן אמר לי שהוא מאוד מרוצה ממני, מהעבודה, היכולת והמחויבות שלי, לא היו לי ספקות לגבי היכולת שלי כמובן, הוא פשוט אמר לי בכנות שיש לו חזון אחר לקבוצה, קיבלתי את הגישה הזו ועבדתי קשה להוכיח שאני ראוי לשחק

בנושא אחר: זאמורה קורטואה | “העבודה הקשה שווה את זה. אני רוצה להקדיש את זה לקבוצה שעזרה לי כמובן. רק על ידי עבודה משותפת אפשר לעשות זאת”, אמר קורטואה על תואר הזאמורה בו זכה לראשונה במדי ריאל ובפעם השלישית בקריירה. הוא ציין את המשחקים נגד ולנסיה וחטאפה כמפתח בין היתר וגם את גרנאדה. מי שחזה את זה עוד באוגוסט הוא איסקו. אחרי קדם עונה רעוע - שלושה הפסדים לעומת שני ניצחונות, שביעייה נגד אתלטיקו וכמובן 2018/19 איומה - הקשר ממאלגה לחש לו: “אתה תהיה הזאמורה”. במנהרה, בבלאידוס, מחזור פתיחת העונה.

קורטואה הראשון לזכות בתואר הזה מאז קסיאס ב-2008. איקר ספג 32 שערים ב-36 משחקים. קורטואה הזכיר את היכולת של השוער המצטיין של מונדיאל 2018 עם ממוצע ספיגות מדהים של 0.59 בממוצע למשחק - 20 ספיגות ב-34 משחקים, אלה מספרים טובים יותר מאשר מה שהשיג כזכה בתואר פעמיים באתלטיקו - 0.78 שערים בממוצע למשחק ב-2012/13 ו-0.65 שערים בממוצע למשחק ב-2013/14. מעבר לכך - זה הנתון שביעי הטוב בהיסטוריה של הליגה הספרדית והראשון העונה בחמש הליגות הגדולות. בשיא מחזיקים פאקו לינו מדפורטיבו (1994) ואובלק שספגו 18 שערים בלבד בעונה מלאה של 38 מחזורים. קורטואה שמר 18 פעמים על שער נקי, יותר מכל אחד אחר.

ריאל, אגב, הייתה הקבוצה הראשונה מאז בדיקת הנתונים ב-2003/04 שלא ספגה אף שער מחוץ לרחבה. הבלגי הוא היחיד ששמר על שער נקי בקלאסיקוס בשני המשחקים במאה ה-21. “הוא ברמה של יאן אובלאק וטר שטגן, יש לו ביקורת עצמתי גבוהה והוא יוכיח את זה”, הבטיח מאמנו בנבחרת, וצדק.

וגם: איך אנחנו אוהבים כתבות כאלה - השחקנים אמנם בחופשה קצרה מנקים את הראש, אבל זה לא סוד שבריאל מדריד כבר לא יכולים לחכות לשבעה באוגוסט. במארקה הציגו את הדרך של ריאל מדריד לעבור את מנצ’סטר סיטי . צפו לעוד כתבות בסגנון בימים הקרובים. קודם כל אלה שלא יהיו שם - בייל וחאמס, שעל הסוגייה המורכבת שלהם מיותר להרחיב. הם ימשיכו להתאמן אבל לא ישחקו וזידאן עושה הכל כדי שהם לא ישפיעו לרעה ויפגעו בדינמיקה הקבוצתית המצוינת.

המפתח העיקרי הוא קאמבק של הזאר, ולא סתם קאמבק אלא קאמבק גדול - פיצוי על עונה כושלת. במועדון נאחזים במשחק הנפלא שלו נגד פריז סן ז’רמן בליגת האלופות - 60 דקות ענקיות של כדורגל מרהיב עד שמונייה הגיע. מעבר לכך, ראמוס ייעדר, בריאל מרוצים מהכושר שהפגין מיליטאו לאחרונה. במועדון בוטחים בשחקן ומחדירים בו ביטחון. ואראן יצטרך לקחת מנהיגות.

הכושר הגופני יהיה מכריע והקבוצה הצטיינה בכך בישורת האחרונה של העונה. זה התפקיד של מאמן הכושר דופונט לידו הרשה לעצמו זידאן להתפרק ולבכות לאחר הזכייה באליפות. “הוא אחד המנצחים הגדולים של העונה”, נכתב במארקה. הוא היה מאמן הכושר של צרפת כזכור והוכיח שהוא מומחה לטורנירים קצרים. גם עכשיו זה מרתון. ונסיים עם אסנסיו שסיים את העונה היטב, התגבר על הפציעה הקשה וכבש שלושה שערים, יותר מכל אחד אחר חוץ מבנזמה וראמוס. יכול להיות שזידאן יסמוך עליו בהרכב.

image

ב-AS מפרגנים למאמן: “תקופת זידאן” | מאז התמנה למאמן ריאל מדריד ב-2015/16, ואל תשכחו הפסקה של יותר מחצי עונה - הוא זכה ב-11 תארים, יותר מכל אחד אחר, כאשר רק פפ גווארדיולה עם 10 - בעקבותיו. עם 210 משחקים בלבד על הקווים בריאל מדריד, המאמן צבר שיאים אגדיים, כך נכתב בפתיח הדרמטי אך מדויק של ה-AS. “כשאתה המאמן הראשי, הכל קורה, אתה מקבל את כל ההחלטות, אתה מרגיש בודד”. כך אמר זידאן. הוא ניצח ב-141 משחקים, רשם 26 הפסדים וסיים 43 בתיקו בשני השלבים שלו במועדון.

נכתב על השיאים הייחודים שלו: שלוש זכיות בליגת האלופות כמובן, אף קבוצה לא עשתה זאת במתכונת הנוכחית של המפעל| זכה בתואר כל 19 משחקים - כאילו סיבוב בודד בליגה. נותר לו לכבוש רק את גביע המלך, הטורניר בו סבל גם כשחקן והפסיד פעמיים בגמר| יש לו שתי אליפויות בשלוש עונות מלאות בליגה| הוא שחזר את הדאבל ההיסטורי לפני 59 שנה| מיגל מוניוס ופפ גווארדיולה זכו ב-14 תארים - הכי הרבה בכדורגל הספרדי. מעבר לכך, 26 שחקנים רשמו אצלו לפחות 50 הופעות.

פאביו קאפלו מנתח את האליפות של ריאל בראיון מיוחד למארקה. מחמיא למאמן זידאן וכמובן לגווארדיה הוותיקה וגם לצעירים ומעבר לכך משוכנע שיש לריאל סיכוי לרמונטדה נגד סיטי. על האליפות אמר: “ריאל מדריד סיימה את המונופול שהיה לברצלונה. זו הייתה אליפות לא טיפוסית אך היא הייתה ראויה, היא הצליחה לא לספוג. ריאל ניצלה את השפל של ברצלונה אבל זכתה בצדק, שיהיה ברור. בנזמה רשם עונה גדולה ולקח מנהיגות אחרי שרונאלדו עזב, מבחינתי זו הייתה העונה הטובה ביותר שלו”. על המאמן זידאן: “הוא מאמן גדול, מגיע לו ברכות. קשה מאוד לזכות באליפות, בטח השנה, והוא עשה את זה. עשרה ניצחונות ותיקו זה מרשים מאוד. הוא יודע יותר מכל אחד אחר מה המועדון הזה צריך. הוא דיסקרטי, עם אישיות וביטחון”.

על קורטואה: “הוא תמיד היה שוער נהדר אבל עם נבאס בסגל הוא היה מבולבל ולא יציב. השנה הוא רשם עצירות מפתח. אני שמח בשבילי על הזאמורה”. על סרחיו ראמוס: “אני זוכר שכבר איתי הוא זכה באליפות. הוא אגדה בריאל מדריד, מנהיג אמיתי על המגרש ומחוצה לו. יש לו איכות אדירה ותשוקה. הוא תמיד מכריע עבור הקבוצה, הוא מציג פאטנט נפלא בפנדלים”. על מרסלו: “הבאתי אותו כילד והוא נותן ביצועים ענקיים. הוא יכול להמשיך עוד שנתיים שלוש. הוא היה חשוב מאוד בגולים של רונאלדו וסיפק לו בישולים נהדרים”. על הזאר: “כמובן שהוא איכזב אותי, הוא לא היה אותו שחקן של צ’לסי, סבל מפציעות רבות ולא הסתגל. תמיד חשבתי שהוא שחקן נהדר. אבל ברור שהחולצה של ריאל מדריד שוקלת הרבה. אני מאמין שהעונה הבאה תהיה טובה יותר”. הצעירים: “אהבתי את כולם, יש להם איכות. אבל הם זקוקים לזמן, זה מזכיר לי את גאגו, היגוואין ומרסלו, הנשיא ביקש ממני שישחקו ואמרתי לו ‘זמן, זמן’. יש להם איכות ואישיות, אבל חשוב לעבוד לאט”.

על ליגת האלופות: “זה המפעל הטבעי שלה, ריאל מדריד היא ריאל מדריד ותמיד מבריקה בליגת האלופות. המצב מורכב מאוד וזה לא פשוט להבקיע שני שערים, מה גם שראמוס לא ישחק, אבל אם יש קבוצה שיכולה לעשות משהו גדול בליגת האלופות זו ריאל מדריד. בואו נראה איך זידאן ישחק ואיך פפ. אולי עם חמישה קשרים, אולי שניים בכנפיים. ריאל משחקת טוב במתפרצות. הכל יכול לקרות”.

ריאל מדריד היא הקבוצה ההתקפית הבולטת בשנות ה-2000 | באתר TransferMarket הציגו את רשימת הכובשות הגדולות במאה ה-21 בחמש הליגות הגדולות. ריאל מדריד היא המנצחת הגדולה, בצוותא עם ברצלונה, כשמתוך 30 המבקיעות הגדולות מכולן היא הופיעה שמונה פעמים. ריאל מדריד מודל 2011/12 היא קבוצת ההתקפה הטובה ביותר כמובן עם 121 שערי זכות. גם במקום השני מדורגת ריאל שב-2014/15 כבשה 118 שערים. ברצלונה תופסת את ארבעת המקומות הבאים (3-6) ובמקום השביעי מדורגת ריאל מדריד מודל 2015/16, עונת הבכורה של זידאן, כשכבשה 110 שערים, בצוותא עם בארסה של הטרבל. ריאל פותחת גם את העשירייה השנייה עם 106 שערים ב-2016/17, ונמצאת במקום ה-15 עם 104 שערי הזכות בעונת הדסימה. גם ב-2010/11 ו-2009/10 כבשה ריאל מספר שערים נאה - 102. למעשה, רק בעונתו האחרונה של כריסטיאנו רונאלדו ריאל לא הצליחה לחצות את רף מאה שערי הליגה (94).

בהמשך לפוסט למעלה:

ב-TransferMarket בדקו גם את ממוצע השערים בליגות הגדולות באירופה בשנות ה-2000. ריאל מדריד תופסת את המקום השני עם 2.3 שערים בממוצע למשחק, כשרק ברצלונה לפניה (2.37). רק בעונתו האחרונה של כריסטיאנו במועדון ריאל לא הצליחה לחצות את רף מאה שערי הליגה והסתפקה ב-94. השיא כמובן היה עם מוריניו בעונת האליפות ב-2012 - שיא נקודות (100) ושיא שערי זכות (121). בדקתי עבורכם את השוואה בתקופת כריסטיאנו - ריאל מדריד מובילה בשער אחד - כבשה 960 שערים (106.5 בממוצע למשחק) לעומת 959 של ברצלונה.

image

החופש נגמר, עשרה ימים לקראת הגומלין בשמינית גמר ליגת האלופות וגם בכלי התקשורת מתחילים להתכונן. במארקה כתבו על הספקות של זיזו לקראת סיטי . את סימני השאלה אתם מכירים היטב. וגם את החבר’ה הבטוחים: קורטואה, קרבחאל, מיליאו, ואראן, קאסמירו, קרוס, מודריץ’ ובנזמה. הקפטן ראמוס ייעדר ועל כן הבלם הברזילאי יחליפו כמובן. כל השאר? אי אפשר לדעת.

מנדי או מרסלו? הצרפתי סיים את העונה מצוין, יציב הגנתית כהרגלו וגם תומך בהתקפה. מרסלו יהיה כשיר ועדיין קשה לוותר עליו במשחק שחייבים להבקיע שערים. הוא גם עלול לסבול יותר מסטרלינג או גבריאל ז’סוס מנגד.

איסקו או פדה, אם יהיה 4:4:2 : הספרדי היה חלק מהמערך במשחקים הגדולים בצ’מפיונס וכבש גם נגד סיטי במשחק שנערך העונה. באותו ערב פדה שיחק בימין וקרוס סופסל. ואלוורדה מאוד נייד ומהיר ואיסקו מנגד שולט היטב בכדור.

הזאר או ויניסיוס: נראה שאם הבלגי יהיה כשיר הוא ישחק. הוא יודע שמשחק טוב נגד סיטי יעלים חלק קטן מהביקורת על עונת הנפל שלו. במשחק הראשון נגד סיטי ויני פתח. לא תמיד הוא טוב אבל תמיד מנסה ומעיז.

אסנסיו או רודריגו : אם זידאן ישחק ב-4:3:3 יש לאחד מהם הזדמנות לשחק. אסנסיו סיים את העונה לא רע בכלל עם שני שערים ובישול. רודריגו נראה עדיין מהיר יותר ועוזר בהגנה וגם בלט השנה בליגת האלופות.

קארים בנזמה ענה על שאלות האוהדים בערוץ היוטיוב שלו. כשנשאל על השחקן הכי טוב ששיחק איתו איי פעם ענה: “זה קשה מאוד. שיחקתי עם כריסטיאנו, קאקה, ראול וראמוס כמובן”. השחקנים שאתם היה רוצה לשחק - מאמנו זידאן כמובן וגם רונאלדו נזאריו.

על העמדה שלו - "אני אף פעם לא מנסה להגדיר את עצמי כ-‘9’, ‘10’ או ‘11’ אלא לשחק הכי טוב שאני יכול. רוצה להיות הכי טוב בעולם. כשנשאל האם היה מוותר על זכייה אחת בליגת האלופות כדי לזכות בגביע העולם ענה: “לא, בכלל לא”. על כדור הזהב: “בוודאי שאני חושב על זה כבר מהילדות אבל זה לא משגע אותי כל יום וכל היום. המונח הזה ‘כדור הזהב’, תמיד שם כשחקן כדורגל מקצועני ותחרותי”.

הוא אמר שהוא לא מתחרט על שום דבר בקריירה והדבר שהכי גאה בו זה שהגיע לריאל מדריד, וכשנשאל על ה-11 הטובים ביותר אמר ‘ה-11 של ריאל מדריד’. כשנשאל על הבלם הטוב ביותר ששיחק מולו: “אין אחד - אלא שניים. ראמוס ו-ואראן. אני מתמודד מילם כל אימון”. השער היפה בקריירה? “אני לא יודע, יש הרבה, תפסיק לספוק. אבל אם עליי לבחור אחד - זה נגד אוססונה”. הדריבליסט הטוב ביותר? ניימאר.

במארקה מציינים ש הזרקור עובר לבנזמה כמובן. אחרי עונה יפה עם 26 שערים בכל המסגרות, ריאל זקוקה לו יותר מתמיד נגד סיטי, הוא יענוד את סרט הקפטן לאור היעדרותו של ראמוס. כריסטיאנו שסחב את הקבוצה בכל הזכיות - לא יהיה שם כמובן. בייל חצי בפנסיה. קארים רביעי בליגת האלופות עם 64 כיבושים, יחד עם לבנדובסקי, כשרק ראול, מסי וכריסטיאנו מעליו. אולם, הוא כבש רק שישה שערים במשחקי חוץ בנוקאאוט מחוץ לברנבאו. ואף אחד מהם לא היה ממש מכריע. הוא כבש נגד ליון בשמינית הגמר ב-2010-11, צמד נגד אפועל ניקוסיה ב-2012, צמד ב-1:6 על שאלקה בגרמניה, ואשתקד כבש את שער היתרון נגד אייקס. בחצי הגמר בנזמה מעולם לא כבש מחוץ לבית, אך ב-2014 ו-ב-2018 כבש נגד באיירן בברנבאו, וכמובן יש לו את השער נגד ליברפול בעזרתו של קאריוס.

image

היי חברים, הבנתי שהדברים קורים בטוויטר, אז מחפש אחר דפים ועיתונאים מומלצים ואמינים שעוקבים אחר הקבוצה בפורמט .
תודה!

אלו העמודים המעניינים באנגלית לטעמי:

https://twitter.com/managingmadrid?s=20
https://twitter.com/InfiniteMadrid?s=20
https://twitter.com/rmdanalysis
https://twitter.com/FabricaMadrid
https://twitter.com/TheRealChampsFS
https://twitter.com/madridreigns
https://twitter.com/RMadridInfo
https://twitter.com/RMadridEngineer
https://twitter.com/MattWiltse4
https://twitter.com/Ultra_Suristic
https://twitter.com/RMadrid_Stats
https://twitter.com/MadridstaLoco
https://twitter.com/muddassirjourno
https://twitter.com/ElMadridismo93
https://twitter.com/LucasNavarreteM
https://twitter.com/ReaIMadridOnly
https://twitter.com/RMadridHome_

רפאל ואראן יהיה אחד השחקנים החשובים ביותר של ריאל בגומלין נגד סיטי. בהיעדרו של ראמוס המנהיג, בזמן שכולם צפויים להיות במוד התקפה - הבלם הצרפתי יצטרך לקחת פיקוד. רפא התראיין לאתר אופ"א ודיבר על המשחק הקרוב וגם על האליפות וכמובן הצרפתים - זידאן ובנזמה.“הזכייה באליפות העניקה לנו ביטחון, אנחנו מגיעים למשחק רעבים מאוד, יש לנו DNA מנצח”. הראיון המלא::

המדים החדשים שלנו: כנראה שאחרי משהו יפה תמיד תבוא נפילה - קבלו את החולצות שלנו לעונת 2020/21 , תתחילו להתרגל, זה רשמי. הזהב המרגש והמלכותי נעלם, שימו לב לפסים הוורודים בצדדים. במארקה כבר כתבו עד כמה הוורוד עשוי להיות מנחוס, זכר ל-2014/15, עונת 22 הניצחונות הרצופים שהסתיימה בידיים ריקות.

image

קארים בנזמה נבחר לשחקן המצטיין של העונה על ידי הקהל - רשם 21 שערים ושמונה בישולים ב-37 הופעות ליגה - יותר מכל אחד אחר. למעשה קארים כבש בכל המשחקים הגדולים חוץ מהקלאסיקו. האוהדים בחרו בו באמצעות הטוויטר כאשר גם סרחיו ראמוס, קאסמירו, ויניסיוס ופדה ואלוורדה היו מועמדים. החלוץ אמר: “אני גאה מאוד בתואר הזה כי האוהדים בחרו בי וזה מאוד חשוב. זה גורם לי להמשיך לרצות לעשות דברים טובים על המגרש”. על האליפות: “זו הייתה אליפות מיוחדת מאוד, עשינו עבודה נהדרת”. לקראת סיטי: “הקבוצה טובה, יש לנו זמן לעבוד אחרי חופשה קצרה. אנחנו רוצים לנצח כפי שעשינו בליגה”.

כותרת גדולה ב-AS: לוקאס ואסקס רוצה להישאר . הספרדי שמחזיק בחוזה עד 2021 ומיעט לשחק העונה יעשה כל מה שיידרש והוא מוכן גם להישאר כגיבוי לעמדת המגן הימני ואולי זו הדרך להמציא את עצמי מחדש. העונה הוא רשם את מספר הדקות הנמוך ביותר מבין שחקני הכנף חוץ ממרקו אסנסיו. מבצע יציאה גדול בדרך והוא לא רוצה להיות חלק ממנו. העונה הוא שיחק 839 דקות בליגה (22 בממוצע למשחק), כבש שלושה שערים. בכל המסגרות יש לו 1,022 דקות. הרבה אחרי ויניסיוס (1,817), רודריגו (1,635), הזאר (1,462) וגם בייל (1,260). נכתב כי זידאן לא פוסל את האפשרות הזו. הוא שיחק 186 דקות כמגן העונה, בין היתר נגד אלאבס כשקרבחאל היה מושעה וכן נגד לגאנס. הניסיון התחיל בחמישה בדצמבר נגד חטאפה, עם בניטס על הקווים. זידאן חזר על כך נגד באיירן מינכן בחצי הגמר בזמנו. את ההיסטוריה שלו אתם מכירים היטב. אלוף הסגונדה ב’ עם קסטיליה ועד לריאל. שלוש זכיות בליגת האלופות, שתי אליפויות, זימון לנבחרת ספרד, ואולי זה עוד לא הסוף.

גווארדיולה התראיין והתייחס לריאל מדריד: “זידאן השחקן היה ‘וואו!’. אני אוהב אותו גם כמאמן. הוא זכה בשתי אליפויות בעשור שבארסה שולטת. ריאל מדריד שיפרה אותי כמאמן בתקופתי בספרד ובכלל”.
בנושא אחר: לפי המירור הבריטי, גארת’ בייל אישר למאמן הנבחרת ראיין גיגס שהוא ימשיך בריאל מדריד בוודאות על אף שקיים הסיכון שיזכה למעט מאות דקות וזה עלול לפגוע בו לקראת היורו בקיץ הבא.

סקר האוהדים במארקה: הגולשים מציעים לקובו לעזוב שוב בהשאלה. לדעתם צריך להחזיר את אודגור ולונין ולמכור את סבאיוס ורגילון (עומס בעמדת המגן השמאלי). עד עכשיו הרוויחה ריאל 48.5 מיליון יורו ממכירות מהקאנטרה, בעיקר לאחר שאשרף עזב לאינטר.

image

נסיים עם שיעור היסטוריה: 1 באוגוסט 2000, מילאן חוגגת מאה שנה וריאל מדריד מגיעה לסן סירו למשחק חגיגי. הגלאקטיקו פיגו לא היה שם וגם לא ראול, היירו, רוברטו קרלוס, קסיאס וגם לא מקאללה שטרם הצטרף. מי שגנב את ההצגה היה גוטי, עם מספר 10 על הגב וסרט הקפטן אפילו - שכבש שלושער עצום, בישל למורו והוביל את ריאל ל-1:5 מול שבצ’נקו, מאלדיני, גאטוסו ועוד. גם אטו הבקיע. גוטי פתח את הערב עם בעיטה שטוחה ופנימה, כבש שער קל והפגיז גם ברגל ימין מתוך הרחבה.

באותו ערב “ברלוסקוני התאהב” כפי שכתבו בתקשורת. הוא הגיע להציע לגוטי חוזה כפול ממה שהרוויח בריאל. גוטי הוחמא מהעניין והודה לו אבל אמר שהוא נחוש להצליח בריאל מדריד, הקבוצה של חייו. וכך היה.

גם המיסטר לא חסין . זידאן חוטף ביקורת קשה בשער ה-AS על ההחלטות וניהול המשחק נגד סיטי. “שיעור לילי בערב שצריך לשכוח” , נכתב. ההחלטות של זידאן הוגדרו כמפתיעות לרעה - “הלילה במנצ’סטר היה מאוד מצער עבור ריאל, האופוריה מהליגה נעלמה וכעת יש ספקות לפרויקט העתיד. אפילו זידאן היה צריך להגיד ארבע פעמים שהוא יישאר. ריאל עם שלד מבוגר זקוקה לרענון”. נטען כי ואראן היה הגיבור הטראגי אבל גם ההחלטות של זיזו היו רעות מאוד. ב-AS נכתב על ‘ספקות מצד המועדון’, אבל זה חרטה.

נכתב כי להזאר היו 22 ימי חופשה מסיום הליגה שלו (לא שיחק בגלל פציעות), והוא פשוט לא עשה כלום, בלי ניצוץ. עוד לגבי ההתקפה, בנזמה כבש 27 שערים אבל וזה לא מספיק כמו ה-50 של רונאלדו. הזאר ואסנסיו לא הצליחו להשלים את המשימה. שיתופו של יוביץ’ באיתיחאד היה מוזר מאוד. על ויניסיוס נכתב כי פלורנטינו מאמין בו ורוצה לראות אותו משחק יותר, וזה הזוי שהוא לא שיחק אפילו דקה באיתיחאד.

כמו כן, בלי ראמוס זה פשוט לא זה, בכל ארבע פעמים בהן היה מושעה מהגומלין (ב-2011 לא היינו עוברים את בארסה בין כה) - ריאל הודחה.

הפערים היו גדולים במרכז המגרש. שם פפ ניצח. קרוס ומודריץ’ לא הצליחו וקאסמירו היה רע עם הכדור ברגליו, ועל כן תמוה למה פדה לא שיחק בצד ימין כמו במשחקים הגדולים, נגד סיטי במשחק בברנבאו או ב-2:2 נגד פ.ס.ז’. “הביטחון ההגנתי והכדורגל הישיר שאפיין את ריאל נעלם”, נטען.

נקודה נוספת הייתה טקטיקה. עד 1:50, ריאל לא יצאה מהחצי שלה. ואראן נגע בכדור 72 פעמים, מיליטאו 51, קרבחאל 44 וקורטואה 48. הזאר רק 25 ובנזמה 27. מעבר לכך, ריאל עשתה שלוש עבירות בלבד.

ב-AS נמתחה ביקורת גם בטור דיעה. “התיאבון המוזר של זידאן”, זו הכותרת. מדריד שיחקה ללא אנרגיה או שכנוע, בלי המרדנות שמאפיינת אותם, מבולבלת מטעויותיו של ואראן והייתה ממש חלשה נגד סיטי שגברה עליה בלי מאמץ| בטור אחר נכתב שזידאן באופן מפתיע לא הגיב למתרחש ושליגת האלופות שמה את הפרספקטיבה הנכונה. ריאל לא מפחידה כלל באירופה. הצל של כריסטיאנו כאן אבל לא הוא אלא הזאר. מרסלו על הספסל, מודריץ’ רחוק משיאו ולראמוס אין כוחות ביציע.

ראמוס מגיב להדחה מליגת האלופות: “רצינו עוד! ההדחה משאירה טעם מר” | סרחיו ראמוס היה הראשון שכתב לאוהדים לאחר ההדחה בליגת האלופות. על רקע תמונה שלו צופה בעצב מהיציע כתב: “עונה מוזרה ביותר נגמרה בטעם מריר. השנה הייתה קשה מאוד לכולם, אבל אנחנו ריאל מדריד והיינו אמורים לזכות בהכל. צריך להעריך את הזכייה באליפות בנסיבות כה חריגות וגם זכינו בסופרקופה הספרדי. עם זאת, ההדחה מליגת האלופות משאירה טעם מר. רצינו יותר ממה שהשגנו. עכשיו הגיע הזמן לנוח, להתאושש ולחזור להילחם על כל התארים בעונה הבאה. ההיסטוריה שלנו מדברת בעד עצמה. בניצחון, בהפסד ותמיד - האללה מדריד! תודה רבה על התמיכה שלכם ללא תנאי, גם מרחוק!”.

image

רפאל ואראן חלם על לילה אחר לגמריי. התקשורת קטלה אותו מקצה לקצה, ובצדק, אחרי הופעה איומה באיתיחאד במהלכה סידר שני שערים על מגש לסיטי. הצרפתי נכשל במבחן המנהיגות ללא ראמוס. לאחר המשחק, כשהוא שבור, הוא עמד כמו גבר ויישר מבט למצלמה: “בכוונה אני זה שיצאתי לדבר ולהראות את פניי, ההפסד הזה הוא עליי. אני חייב להגיד את זה. יש לי אחריות מלאה. התכוננו היטב אבל שילמנו על הטעויות. אני עצוב על חבריי לקבוצה שנתנו הכל ומודה להם על כך שתמכו בי. לא היו לי הרבה משחקים כאלה בקריירה, קשה לי להסביר את זה. לא צריך לדבר הרבה, כולם יודעים שאני עצוב, עליי להפגין אופי חזק ולהתמודד עם זה. אני יודע שיהיה לי לילה קשה. הפסדנו”.

הגירושים המיותרים איי-פעם | לא טוב להתעסק בעבר, ובכל-זאת: מיותר לומר שהפרידה של כריסטיאנו רונאלדו מריאל מדריד הייתה קטסטרופה עבור שני הצדדים. ריאל ורונאלדו היו שידוך משמיים. זכינו בלעדיו באליפות ספרד אבל ליגת האלופות זה סיפור אחר. כמה זה אירוני ששתי הקבוצות הודחו בדיוק באותו היום בשלב שמינית הגמר. כריסטיאנו רונאלדו כבש את כל שבעת השערים של יובנטוס בנוקאאוט בשנתיים האחרונות אך זה לא הספיק מעבר לרמונטדת ענק ו-0:3 נגד אתלטיקו מדריד.

ב-AS מציגים את המספרים שהם בדעיכה כמובן. מאז הזכייה הראשונה בצ’מפיונס במדי ריאל בעונת הדסימה, כשכבש 17 שערים ששווה לשיא המפעל - רונאלדו כבש פעם אחת עשרה שערים בעונה ‘החלשה’ (2014-15), שווה ערך לשנתיים שלו ביובה. הוא הוסיף 12 ב-2016/17 כולל צמד בגמר, 16 ב-2015/16 ו-15 בעונתו האחרונה בלבן. בתקופתו של רונאלדו במועדון ריאל הודחה בפעם הראשונה בשמינית הגמר אבל מאז לא ירדה ממעמד חצי הגמר. רונאלדו עצמו הודח אתמול לראשונה מזה עשור בשמינית הגמר, וריאל נפלה שנה שנייה ברציפות. בריאל כמובן הוא זכה בארבעה מחמשת כדורי הזהב שלו.

במארקה נכתב על כך שבסיום העונה רודריגו התקדם על חשבון ויניסיוס . רק שלוש פעמים העונה זידאן פתח עם שניהם על אף הפציעות הבלתי נגמרות של הזאר - במשחק חסר החשיבות נגד ברוז’ בצ’מפיונס (ניצחון 1:3, שניהם הבקיעו) ובליגה נגד אספניול (0:2) ואתלטיק בילבאו (0:0), פעמיים בברנבאו. 307 דקות משותפות מתוך 4620 - 6.64%.

ויני רשם העונה 38 הופעות, יותר מאשתקד (31), אם כי צריך לזכור שאשתקד סבל מפציעה בגומלין נגד אייאקס, ובלט במשחקים הגדולים. העונה קשה לומר את זה פרט לשער שלו נגד ברצלונה. העונה היו לו 1817 דקות לעומת 1742 אשתקד כך שהפער באמת זניח. “התחושה היא שזידאן לא רואה את ויניסיוס כאחד שיכול ומוכן לקבל משקל גדול יותר בקבוצה”, נכתב. רודריגו מנגד רשם 26 הופעות, ב-16 מהן פתח בהרכב ויש לו 1,427 דקות. מה שכן, הוא הראה איכות גדולה יותר מול השער - כבש שבעה, כשרק בנזמה (27) וראמוס (13) כבשו יותר ממנו. כמובן שזה מצביע על העליבות של שחקני ההתקפה.

"השניים נחים לקראת העונה הבאה שכן ריאל מעדיפה שלא יטוסו למולדתם, שם הקורונה מתפשטת בקצב מפחיד. צריך לזכור שמרקו אסנסיו גם כן נכנס למשוואה ואולי גם הזאר ייגמל מהפציעות. בסקר אוהדים ענק שאלו: מה צריך לעשות עם הילדים? ויניסיוס להרכב? רודריגו? שניהם יחד ב-11? סבלנות עם שניהם? לוותר על אחד כדי שהשני יפרוץ? למכור אחד מהם בהתאם להצעות?

בנושא אחר: לראשונה מאז עונת 2006/07 ריאל לא הגיעה למאה שערים. היא כבשה 99 בלבד ב-51 משחקים. הניצחון הגבוה ביותר היה 0:6 על גלאטסראיי בצ’מפיונס. סך הכל המאזן - 32 ניצחונות, 12 תיקו ו-7 הפסדים.

קצת חדשות וכתבות מהיום:

קסיאס מדבר | לא מזמן פורסם במארקה שאיקר קסיאס חוזר. השוער האגדי כבר הודיע על פרישה כזכור, ובינתיים עדיין אין חתימה רשמית אך זה בהחלט מתקרב. קסיאס התראיין וסיפר שהמועדון הגיש לו הצעה וסיפר על כך שההדורים מול פלורנטינו יושרו והוא מצפה כבר להרפתקה חדשה בריאל.

“שום דבר עדיין לא סגור אבל אני מקווה שהצעד הבא שלי יהיה בריאל מדריד”, אמר, והתייחס כמובן לפרידה הקשה: “זו הייתה עזיבה טראומטית, זה נכון, כמו שנישואים מתפרקים, נאמרו דברים שלא היו צריכים להיאמר וחלק מהדברים יצאו מהקשרם, אבל זה הבית שלי. הזמן עובר והכל נרגע. כעבור שנתיים או שלוש פלורנטינו דיבר איתו ואמר לי: ‘אתה צריך להיות כאן, בריאל מדריד’”.

“עכשיו, באוגוסט, אשוחח עם ריאל מדריד, זו הקבוצה שלי והחיים שלי. לא מזמן פרס התקשר אליי והגיש לי הצעה, כשאחזור למדריד ניפגש”. הוא אמר שהחליט לסגת מהרעיון, כזכור, להיות יו"ר ההתאחדות הספרדית כי לא אהב את ההתנהלות, וסיפר שחייו השתנו - “לפני שנה ישבתי עם כמה חברים לארוחת ערב ולמחרת עברתי התקף לב, הכל השתנה. עצרתי את מירוץ החיים שלי, המחשבה השתנתה לחלוטין”.

טור דיעה תוקפני של חסוס גאייגו: " הליגה - ובעיקר הספקות שאחריה". נכתב כי האימפוטנציה שהפגינה הקבוצה בגומלין נגד סיטי, בעיקר במחצית השנייה - ללא החוזק והשאפתנות שקבוצה ברמה הזו אמורה להציג, ואפילו ללא ביטחון - משאירה טעם מר בריאל: שמחים על זכייה בליגה אבל חסרי מנוחה לגבי כל דבר אחר. הזכייה באליפות הייתה אמורה להקפיץ את הביטחון, אך ריאל נראתה נחותה, לא מאוזנת וחסרת אונים, ולא היו פתרונות על הספסל. נכתב כי זה מעבר לטעויות של ואראן הרי סיטי הייתה טובה גם בברנבאו.

אי הוודאות הזו תהיה קשה גם בקיץ. הזאר שוב יהיה ההחתמה הגדולה, באיחור של שנה, כשהוא מתפלל שהקרסול יפסיק לעשות בעיות. מעבר לכך, זה יהיה עוד מאותו הדבר עם כל הכבוד לאודגור או ויניסיוס בהרכב. בנזמה יהיה הסקורר היחידי. שלושת האלופים (ראמוס-מודריץ’-בנזמה) הם לא מעט, אבל זה עוד מאותו הדבר.

מודריץ’ מנצח וזוכה בהמשכיות | זו הכותרת של ה-AS היום. נכתב שהקשר הקרואטי שמסיים את חוזהו ב-2021 רוצה להישאר אך יהיה עליו להוריד בשכרו. “מודריץ’ הוא דוגמא לכך שדברים הם לא איך שהם מתחילים אלא איך שהם מסתיימים”. בספטמבר הוא היה מחוץ לעניינים ורשם 100 דקות בלבד בין המחזורים השני והעשירי וגם לא פתח בצמד הקלאסיקוס בליגה. מנגד, בשלב האחרון של העונה הפסיד רק שני משחקים - נגד אספניול בגלל כרטיסים צהובים וכן במשחק הסיום נגד לגאנס שהיה לא רלוונטי, לפרוטוקול (ושיחק בכל משחקי הליגה מהמחזור ה-11 ועד ה-32) הוא נראה מצוין בגיל 35 אוטוטו. לגיטימי שהמועדון שוקל חלופות ומודריץ’ לא מוריד את הראש. הוא השחקן עם מספר הדקות התשיעי הכי גבוה בסגל - 2,631.

image

קרבחאל מרגש בראיון: “החלום שלי הוא לפרוש בריאל מדריד. הייתי רוצה גם להבקיע בקלאסיקו ובעיקר לזכות בגביע אירופה החמישי עם ריאל, למרות שאי אפשר להתלונן כי זכיתי בכל כך הרבה תארים”. “זידאן נותן לכולם תחושה שהם חשובים. הגדולה שלו היא השלווה והביטחון שלו בקבוצה גם כשהדברים לא ממש מסתדרים לנו”. הוא מוסיף שהוא לא ישכח ללופטגי לעולם שזימן אותו למונדיאל ב-2018 על אף שנפצע בגמר נגד ליברפול ושצר לו שלא זכה להצלחות בנבחרת ספרד אבל אולי זה עוד יקרה.

כשנשאל על הקריירה והאם החלו מחשבות על היום שאחרי כשהוא בן 28, אמר: “אחרי הקורונה השתנתה המחשבה שלי. לקחתי כל משחק כאילו הוא האחרון, אני מנסה ליהנות כמה שיותר. התאמנתי בבית בלי סוף, אבל חששתי מפציעות”. “המשחק שאקח לכל החיים הוא גמר הדסימה. ברמה הקבוצתית זה הגמר בקארדיף נגד יובנטוס. אני זוכר כילד את הגול של מיאטוביץ’ בגמר. השתוללתי כמו משוגע בחדר”. “האליל שלי הוא סרחיו ראמוס אז הייתי רוצה לחלוק חדר הלבשה עם פרננדו היירו”. הוא סיפר גם על הערצתו למיצ’ל סאלגדו. כשנשאל על היריב הקשה ביותר שעמד מולו סיפר שזה ניימאר. ברמה האישית אמר שבלברקוזן הגיל הממוצע היה 23 (“היה לנו מכנה משותף, לרוב לא היו אישה או ילדים”), ובריאל לעומת זאת לכל איש יש את הסיפור שלו ויותר קשה ליצור חברויות חדשות.

הלוואי וראמוס הכל-יכול יישאר כאן עד גיל 50 וכבודו של מרסלו במקומו מונח אבל חלום שלי לראות את קרבחאל עם סרט הקפטן.

https://twitter.com/RMadridInfo/status/1300837322422976513?s=20

מה שנקרא full stack developer - מסוגל לעשות בקאנד ופרונטאנד אבל בינוני בשניהם.
ומותר לי לכתוב את זה כי גם אני כזה :sunglasses:

מה עם ראמוס שמגיע לפלנינג, אומר זה שבועיים עבודה, נותן לוראן לעשות הכל, פותר את הבאג שהוא עשה בפרודקשן ואז לוקח את כל הקרדיט?

קלאסי.

לוקה וקרוס מדברים רק על ארכיקטורה כאילו בונים פיצ’ר לנאסא
קאסמירו assigned על כל הטאסקים
הויניסיונים מהנהנים עם הראש ועושים את עצמם מבינים על מה מדברים
איסקו, מרסלו ואדן טוחנים בורקסים בצד
חאמס מפוטר, לקחו לו את הלפטופ ודרשו ממנו לא להגיע יותר
בייל ביום מחלה

אחד הכותבים במארקה עם כותרת שנונה ביותר:

בייל, באצטדיון ע"ש די סטאפנו אין חימום ביציע

:rofl: