שער המארקה עם טוני קרוס: “אם אנחנו רוצים לזכות בתארים אנחנו חייבים להשתפר”. הוא אומר שהקבוצה חייבת המשכיות ומסביר: “אנחנו נותנים משחק אחד טוב ואז שניים גרועים”. הקשר מוסיף שלזידאן תמיד יש פתרונות והוא לא חושש. וגם: שוב מדבר על הבחירה בריאל, על כך שהוא מרגיש בבית, הביקורות ועוד ועוד.
מדוע בחרת בריאל מדריד ב-2014? “זה קל מאוד. זה המועדון הכי גדול בעולם. חשבתי על זה הרבה, ב-2013 דיברנו עם באיירן והרעיון היה שאמשיך כך אבל היו בעיות ואמרתי להם שאין בעייה ואחפש אופציה אחרת. היה מונדיאל ואני חושב ששיחקתי לא רע (צוחק). אנצ’לוטי התקשר אליי ואמר שהוא רוצה אותי בקבוצה שלו. זו הייתה האפשרות הטובה ביותר”.
“כשהגעתי, כל המועדון, לא רק חברי הקבוצה והמאמן, נתנו לי תחושת אושר ושייכות גדולה, זה לא נורמלי. כמובן שגם האוהדים. בגרמניה אתה ציך קודם כל לבלוט ולשחק טוב, בריאל מדריד הם היו ככה מהרגע הראשון וזה נתן לי ביטחון”.
"ב-2014 ריאל זכתה בליגת האלופות, אז דמיינו לכם שהמאמן מתקשר אליי ורוצה שאשפר את הקבוצה שלו. זה היה המפתח להתחלה רגועה ללא לחץ. בשנה הראשונה שלי לא זכינו בתארים גדולים אבל הקבוצה הייתה טובה ואני גם ברמה האישית.
על שחקנים מגרמניה בקבוצה: אני לא יודע למה אין הרבה שחקנים מגרמניה בקבוצה, זו לא שאלה עבורי. סמי קדירה למשל שוחח איתי הרבה על ריאל, התייעצתי גם עם נצר גינטר. שמעתי דברים טובים על הקבוצה וגם על העיר, זה חשוב לדעת היכן אתה גר ושיהיה לך נוח. האקלים שונה מאוד בגגרמניה.
האוהדים: "האוהדים תמיד מבקשים ממך חתימות ותמונות. זה יפה שאוהבים אותך. לעתים אתה רוצה להסתובב בראש שקט וזה קצת מסובך יותר, לכן אני ומשפחתי לא גרים במרכז. אני אוהב שלווה בגלל האופי שלי. עכשיו אנחנו מדברים ספרדית וזה הרבה יותר קל. בגיל 24 לעזוב את המדינה שלך זה שינוי גדול אבל הצלחנו.
למה ריאל מדריד חסרת יציבות: “ובכן זה נכון שחסר לנו משהו בסופו של דבר, זה לא סוד, כולם רואים את זה. אנחנו לא עושים כמה משחקים טובים. אתה צופה בכמה משחקים ורואה הבדלים תהומיים. למשל נגד ברצלונה או המחצית הראשונה נגד אינטר. ברור שעלינו להשתפר. אם הסתדרנו היטב נגד ברצלונה עלינו לשחק ככה גם נגד שחטאר או קאדיס. לפעמים אנחנו טובים ולפעמים רעים מאוד. עלינו להשתפר כדי לזכות בתואר”.
מה חסר לקבוצה? אנחנו חיים במצב מוזר מאוד לכולם, משחקים כל שלושה ימים, סיימנו את העונה שעברה באיחור גדול ולא החתמנו שחקנים בקיץ. כעת יש פצועים, חלקם בגלל הקורונה אבל אני לא אוהב לחפש תירוצים. אנחנו בכל משחק מציגים 11 מעולים שיכולים לנצח כל יריבה. זה משהו ספציפי במשחק מסוים שחסר ולא דבר כללי. עלינו למצוא פתרונות ולהגיב".
האם שחקן מבין מהן רוטציות: “בסופו של דבר אני לעולם לא אוהב מצב שאני לא משחק, כל השחקנים חושבים כך. אבל אני גם מבין את המאמן כי יש לוח משחקים צפוף, זה לא יעצור, זה יהיה ככה עד ליורו. כשמצליחים פיזית ונפשית כולם רוצים לשחק אבל עלייך לקבל מנוחות ורוטציות”.
האם אתה מבין למה זידאן חוטף? “הוא יודע שבריאל אם אתה לא משיג תוצאות ולא עומד בציפיות, יש דיון לגביך. לכן אנחנו במועדון הזה, זה נורמלי. עם זידאן כבר היו לנו תקופות כאלה ויצאנו מהמשברים. לפני מספר שבועות הרי הפסדנו לקאדיס ולשחטאר ואז ניצחנו בקלאסיקו במשחק נהדר. אנחנו חיים ככה והמאמן שלנו הוא הראשון שיודע מה קורה במועדון הזה אם אין לך תוצאות. הוא ימצא פיתרון”.
“באיירן ללא ספק הקבוצה הטובה באירופה בחודשים אחרונים, אבל ריאל מדריד הייתה ככה כמה שנים ברציפות, היינו הטובים בעולם במשך שנתיים או שלוש. עכשיו באיירן הטובה ביותר וזה לא אומר עלינו שום דבר רע. הם משחקים נפלא ובכל משחק כובשים שלושה-ארבעה שערים. מבחינתי הזוכה בליגת האלופות היא הקבוצה הטובה ביותר כי זו התחרות שהכי קשה לנצח בה. בינתיים אנחנו לא פוגשים אותם אז זו לא בעיה. יש להם קצב גבוה מאוד, הם מפעילים לחץ”.
מה דעתו על סופר-ליג: “יש דברים טובים בזה, נראה הרבה משחקים ברמה הכי גבוהה שיש, משהו שהיינו רואים בחצי גמר ליגת האלופות. וכולנו אוהבים משחקים כאלה. זה יהפוך את הכדורגל לעוד יותר מעניין. אבל צריך גם לטפל בקבוצות הקטנות. אני מודאג מדברים אחרים, למשל שיווצרו עוד מפעלים ולא במקום - יש שבועיים-שלושה שבהם אנחנו לא משחקים ואני בטוח שפיפ"א ואופ"א ייצרו מפעל חדש. זה מדאיג אותי, הבריאות של השחקנים בסכנה. במשחקים לא נראה את הרמה הרצויה, השחקנים עייפים. זה כמו לשחק עוד גביע עולם למועדונים עם עשר קבוצות, זה לא נחוץ. אי אפשר לסחוט אותנו עוד”.
האם יפרוש בקבוצה: “ננסה. אני עדיין בכושר. לפני שנתיים הייתה עונה קשה. עכשיו קצת טוב יותר ונמשיך עוד קצת”.