ריאל מדריד אלופת ספרד בפעם ה-35 בתולדותיה - התחלנו
החגיגות בסיבלס| זהו-זה, “המשימה הושלמה” - מרסלו טיפס ותלה את דגל ריאל מדריד וגם צעיף על פסל הסיבלס. עכשיו אחרי ה-We Are Champions והחגיגות של השחקנים שתיעדו הכל בטלפון - הגיע המנון הדסימה. האוהדים מנופפים בדגל אל מול האלפים שהגיעו (עדיין לא נכתב כמה בדיוק). הקהל כל כך רעב לזה אחרי שהקורונה שיבשה הכל ואי אפשר היה באמת לשמוח אחרי אליפות 2020. הכרוז הקריא את רשימת כל השחקנים ששותפו העונה וזכו לקריאות עידוד ואפילו בייל. לבסוף הוא הזכיר את אנצ’לוטי. לאט לאט המסיבה תתפזר. הנה וידאו קצר. לאחר מכן אמר מרסלו: : “זה בשביל האוהדים, זכינו בליגה לפני שנתיים ולא יכולנו לחגוג את זה”. על הרגע הייחודי והפרטי שלו בסיבלס: “זה משהו נפלא, מאוד יפה, לעשות את זה זה להיכנס להיסטוריה של ריאל מדריד, המועדון הטוב בעולם, אני מודה לסרחיו ראמוס שלקח אותי לשם פעם אחת”.
“אי אפשר להכניס פה סיכה”, נכתב בכלי התקשורת. מרסלו רקד עם הגביע אותו הוא שומר צמוד-צמוד וכבר החל במקהלת ה-“Campeones, Campeones”. אחריו היה לוקה מודריץ’ שהלהיב את האוהדים עם השיר המוכר: “Cómo no te voy a querer” וכמובן שורת המחץ: si fuiste campeón de Europa una y otra vez?"| קרבחאל שר: “Ale, ale, ale ,ale, Real Madrid ale…”, ואמר: “אני מתרגש מאוד לחגוג. ציפינו לחגוג עם האנשים שלנו אחרי המגיפה, הנסיעה לסיבלס והצבת הדגל שם, אלה רגשות שאנחנו ברי מזל להיות מסוגלים לחוות ובעיקר לחלוק עם האנשים שלנו”| אנצ’לוטי עם שיר האוהדים הידוע: "“Lololololololololo Madrid” ובהמשך הטריף אותם עם מה שהתבקש: “A por el miércoles” - ליום רביעי!!!.
זה לא ממש מעניין אף אחד אבל מי שנעדר מהחגיגות כמובן הוא גארת’ בייל שעשה את המינימום ובירך את הקבוצה על זכייתה באליפות. הוא מצר על כך, לטענתו, שבשל כאבי חזקים לא היה יכול להגיע לסנטיאגו ברנבאו. “אבל אני גאה מאוד להיות חלק מהקבוצה. תהנו הלילה חבר’ה”. תרומתו הצנועה: חמישה משחקי ליגה בהם שיחק – שלושת המשחקים הראשונים, נגד ויאריאל בסיבוב השני וגם עלה מהספסל נגד אוססונה. 283 דקות ושער אחד – נגד לבאנטה. אדיוס.
חגיגות אליפות 35 בברנבאו - השואו של נאצ’ו, אלאבה ומרסלו כמובן| ריאל מדריד אלופת ספרד בפעם ה-35 בתולדותיה. השחקנים בדקות אלה כבר “עושים חימום” לקראת ההגעה לכיכר הסיבלס, אבל גם בסנטיאגו ברנבאו היה נחמד מאוד. ריאל מדריד לא זכתה בתואר האליפות במשחק ביתי מאז 2007. כל השחקנים השתתפו בחגיגות חוץ מגארת’ בייל. כולם הרימו את הידיים לאוויר ושאגו. חיבוקים, טירוף וחלק גם כמעט דמעו, כמו אנצ’לוטי. מרסלו לקח איתו את בנזמה ביום המרגש הזה והם לקחו יחד את הגביע אבל רק מרסלו הניף כמובן, ביום בו הוא הופך לשיאן התארים של ריאל מדריד. הברנבאו לא הפסיק לקרוא בשמו – ‘Rey Marcelo’ – המלך מרסלו; השחקנים הניפו את אנצ’לוטי באוויר והוא הוריד את החליפה ולבש את חולצת ה-35. נאצ’ו נתלה באילן גבוה עם חגיגה אייקונית עם הדגל ותנועת ה- ‘olés’ אותה עשו ראמוס בדסימה ועוד קודם לכן ראול בהמפדאן פרק בגלאזגו בגמר 2002. לאחר מכן משפחות השחקנים עלו אל כר הדשא. בנו של מרסלו זינק עליו ולאחר מכן הגיע אחד מבניו של מודריץ’, הם היו הראשונים להופיע. כולם הצטלמו עם הגביע ללא יוצא מן הכלל. וכמובן אי אפשר בלי החגיגה האייקונית – דויד אלאבה והכיסא, הפך לרפרנס בחגיגות. “¡Saca la silla, Alaba saca la silla!”, תוציא את הכיסא – שרו לו השחקנים וגם האוהדים, חגיגה שהחלה ברמונטדה נגד פ.ס.ז’. לאחר מכן האוהדים מחאו כפיים לשחקנים והטריפו אותם לרביעי עם הקריאות “אתם יכולים!” ו"יאללה לעבור את סיטי".
טיבו קורטואה לא שכח ועקץ: “אחרי הקלאסיקו הגיע רגע המפתח, לצד הניצחון הגדול בפיחואן. אחרי ההפסד לברצלונה ידענו לשים את הכל בצד. היו כאלה שחיכו לנפילה שלנו וחגגו כאילו הם זכו בתואר, אמרו שהם ‘חזרו’ (ג’רארד פיקה). הם חשבנו שאנחנו עומדים לקרוס”. ואכן, ריאל הגיבה עם חמישה ניצחונות רצופים מאז ההשפלה ההיא, וניצחה אגב בעשרה מ-11 משחקי הליגה האחרונים שלה. טיבו עצמו, כמידי ערב, סיפק הצלות גדולות מה שעזר לו לשמור על שער נקי בפעם ה-14 העונה בליגה. בסה"כ ב-48 משחקים העונה הוא שמר על שער נקי 19 פעמים וספג 45 שערים. מיותר לציין שהפך לאחד המנהיגים בחדר ההלבשה והוא אחד ממצטייני העונה. “אף אחד לא רוצה שהוא ינוח, אף פעם, גם לא לפני סיטי. הוא חווה אחר צהריים שקט במונחים של ריאל אבל עדיין סיפק שתי הצלות פנומנליות”, החמיאו במארקה.
הערב המרגש והשיא של מרסלו| אפשר לומר שכל העיניים היו היום על מרסלו, או יותר נכון - שיאן התארים בהיסטוריה של ריאל מדריד, בשבילכם - 24 כאלה. “מרסלו כתב דף חדש בקריירה האגדית שלו בריאל מדריד. לקפטן שלנו יש 24 תארים, הכי הרבה בהיסטוריה של המועדון”, נכתב באתר הרשמי, מרגש מאוד. הרקורד המרהיב כולל את ארבעה גביעי האלופות כשהוא עלה מהספסל בדסימה והבקיע ושיחק בכל שלושת האחרים (כבש בדו קרב הפנדלים ב-2016 ובישל הן ב-2017 - לאסנסיו והן ב-2018 - לבייל), שש אליפויות ספרד, חמישה סופרקאפ ספרדים, כמו שהיה העונה, ארבע זכיות באליפות העולם למועדונים, שלושה סופר קאפ אירופי, ושני גביעי המלך. הוא השחקן הזר השני עם הכי הרבה הופעות במועדון ויש לו 545 הופעות ו-38 שערים. הופעת הבכורה התרחשה איי שם מול לה קורוניה בינואר 2007.
המגן מיעט לשחק העונה וזו הפעם השלישית בלבד בליגה בה השלים 90 דקות. (17 הופעות העונה ו-791 דקות) הוא נתן לבנזמה להניף יחד איתו את הגביע. כמובן שהוא לא אמר כלום ברמה האישית, הוא חושב על הקבוצה, על כולם: “אני כל כך שמח. זכינו בתואר כמה שיותר מהר, העבודה הקשה שלנו השתלמה. אנחנו שמחים בשביל המעריצים שלנו. זה מגיע להם. ועכשיו אנחנו רוצים להמשיך ולנצח עוד. היום זה יום לחגוג, נעשה זאת אבל תהיו בטוחים שאנחנו רוצים מאוד לנצח ברביעי ולהעפיל לגמר”. הברזילאי אמנם לא כבש אבל סיפק את הבישול השני שלו העונה. “הוא עשה מהלך מצוין בשער של רודריגו. במשחק ההתקפה הוא לא מאבד שום דבר - יש לו הבנה עיוורת עם שחקני ההתקפה והרבה טאץ’. עשה עבודה טובה ואפשר למאמן לתת למנדי לנוח לפני ליגת האלופות. כולם נהנו מהמשחק שלו”, נכתב במארקה.
“הליגה של מרסלו” הייתה הכותרת במארקה. “כמה מגיע לו. מרסלו, בעונתו הקשה ביותר, זו של הפרידה, עבר את אחר הצהריים של חלומותיו. מגיע לו אחרי 16 שנות הופעה ברמה הגבוהה ביותר. הברזילאי שיחק את 90 הדקות ביום הההכתרה ונהנה. אספניול לא העמידה אותו במבחן בהגנה, ומרסלו התמסר למשחק ההתקפה, כמו שהוא אוהב, ובבישול לרודריגו הזכיר לברנבאו שבמשך שנים רבות הוא היה הטוב בעולם. הקהל קרא בשמו ובצדק”.
קרלו אנצ’לוטי חוגג אליפות ראשונה בריאל מדריד| המאמן היחיד שזכה באליפות בחמש הליגות הבכירות (עם מילאן - 2004, עם צ’לסי - 2010, עם פריז סן ז’רמן - 2013, עם באיירן ב-2017 והיום עם ריאל מדריד), היה מאושר ונרגש מאוד (השחקנים הניפו אותו באוויר כמובן כמיטב המסורת) וקיצר את הריאיון ממש: “אני לא רוצה לדבר עכשיו, אני רוצה לחגוג”. “זו הפעם הראשונה שאני זוכה בתואר בברנבאו והאווירה היא משהו מיוחד. אני רוצה להמשיך לזכות בתארים עם ריאל מדריד”, אמר, ויש לו כבר שישה כאלה. אנצ’לוטי רוצה את האוהדים בטירוף ברביעי: “אני חייב להגיד לאוהדים קודם כל תודה אבל חשוב מכך - שנתראה ביום רביעי כי זה יכול להיות יום גדול, אנחנו צריכים אותם”. המאמן מודה כי הזיל דמעה: “זה גנטי, אבא שלי התלהב, גם סבא שלי… אם אני בוכה, אני מאוד שמח”. “החגיגה היא משהו טוב בהיבט המנטלי, אנחנו צריכים לחגוג, אנחנו מקצוענים. אני לא חושב שמישהו יחתוך את הרגל עכשיו. היום אנחנו צריכים ליהנות ואני רוצה להודות לכולם על החלק שלי. הנשיא הביא אותי כשלא ציפיתי לזה, אני שמח ואנחנו ממשיכים הלאה. כאן צריך למהר לחגוג”.
“אנצ’לוטי הוא ייחודי”, נכתב במארקה. החלק החסר היחיד בפאזל, התואר שהיה חסר בארון התארים – הושג. “אי אפשר למצוא רזומה כמו שלו אצל אף אחד אחר וכמובן שחייבים להוסיף לכך גם זכייה בשלושה גביעי אירופה”. כמה הוא היה מבסוט לחזור למועדון, הפתעה שהגיעה משום מקום. הוא היה כמעט ריבאונד עבור ריאל שהעדיפה את אלגרי אם זידאן לא ימשיך. “אנצ’לוטי ניצל את המיטב מהסגל שמעטים האמינו בו אחרי שאמבפה לא הגיע בסוף”. נכתב כי הוא הפך לאחד המאמנים הגדולים בהיסטוריה של המועדון, עם אחוז ניצחון שערורייתי, שישה תארים ובכל עונה בליגת האלופות הגיע לפחות לחצי גמר. “הוא הראה שהוא מאמן טוב יותר מאשר בשלב הראשון ושהחצי השני של העונה יכול להיות טוב יותר. הוא מאוהב במדריד וריאל מאוהבת בו. נישואים מאושרים”. לקרלו יש 124 ניצחונות בריאל ב-167 משחקים, אחוז הניצחונות הכי גבוה בהיסטוריה של המועדון. הנה הטבלה.
פלורנטינו פרס זכה בתואר ה-28 שלו כנשיא ריאל מדריד לעומת 33 של הנשיא המיתולוגי סנטיאגו ברנבאו ז"ל. כמו באירועים גדולים, גם הפעם הנשיא התראיין והוא מאושר. אבל כמובן שהוא לא שבע: “אני מרגיש שכל המדרידיסטאס חווים סיפוק גדול. המטרות שלנו היו לזכות באליפות ספרד וגם בליגת האלופות. זכינו בליגה ועכשיו בואו נראה מה נעשה. יום רביעי הולך להיות אחד מאותם ימים קסומים בברנבאו. כולם מבינים שהקבוצה הזו צריכה לצאת ולנצח. זה משחק שכולם ייראו”. “ירשתי מועדון קסום, ומיד כשהגעתי הוא קיבל את הפרס ונבחר למועדון הגדול במאה ה-21. ניסיתי לשמר את זה. זה מה שאבא שלי לימד אותי. אני סוסיו כבר יותר מ-60 שנה. שום דבר לא השתנה. ריאל מדריד הכי גדולה”.
על קרלו אנצ’לוטי: “ברגע שהתקשרנו אליו הוא אמר ‘אני בא בריצה’. הוא אמר שהיתרון הגדול של ריאל מדריד על פני קבוצות אחרות מעבר לכך שזה מועדון גדול – השחקנים של ריאל הם מדרידיסטאס אמתיים וזה יתרון. הביקורות עליו? תמיד ממעבירים ביקורת, אבל הזהות של ריאל מדריד נהדרת, הוא מגלם את הערכים שלה וזה חשוב עבור מאמן. הוא זה שיודע הכי טוב לנהל קבוצות גדולות כמו אלה שתמיד אימן. הניסיון משחק תפקיד”.
“מעולם לא הגעתי לסיבלס, זה לא מקום עבורי אלא עבור השחקנים שיהיו עם האוהדים אבל לא הרבה זמן”. הוא עוד אומר: “אני מדבר רק כשאנחנו זוכים בתואר. דיברתי אחרי הסופרקופה ואני מדבר עכשיו. אני לא מאלה שמרבים לדבר. לא ברביעי. אולי נתראה בפריז, אני מקווה”. על אמבפה: “לא חשבתי על זה עד עכשיו. כשנתכנן את העונה הבאה נראה”. על בנזמה: “הוא היה טוב מאוד מאז שהגיע. החיים הם כמו שהם. הוא טוב גם בעונה הזו, הקודמת וזו שקדמה לה. אין לי ספק שחייבים לתת לו את כדור הזהב בו היה צריך לזכות כבר בעונה שעברה. הם לא יכולים לקחת לו אותו. הוא עשה עונה פנומנלית. אף אחד לא יטיל בו ספק. זו עובדה”.
כוכב משחק האליפות: רודריגו| “אני מאוד נרגש להגיע לסיבלס בפעם הראשונה. הלוואי ואעשה את הדרך המרגשת הזו עוד הרבה פעמים”, אמר רודריגו, כוכב משחק האליפות עם צמד. אחד מהם במהלך יפה ומהיר והשני אחרי חטיפת כדור. הוא נכנס לרשימה של שחקנים גדולים כמו בנזמה ב-2020, רונאלדו הברזילאי ב-2003, ראול ב-2001 וגם חוסה אנטוניו רייס שכבשו צמד במשחק ההכתרה. הברזילאי כבש שישה שערים בכל העונה אך ארבעה מהם בחודש אפריל – יכולת קטלנית בדיוק בזמן. שער ששווה זהב נגד צ’לסי, השער המצמק בפיחואן וצמד הערב. והוא גם בישל פעמיים וסחט שני פנדלים. לא בכדי הוא קיבל פרס ופתח בהרכב במשחק הגי גדול העונה - נגד מנצ’סטר סיטי בחצי הגמר. “סיום העונה מרהיב ואדיר של רודריגו”, נכתב במארקה. "ללא בנזמה או ויניסיוס, הוא לקח אחריות בהתקפה והוביל את כל הפעולות. בצד שמאל, בטח עם מרסלו כשותף – הוא נראה נהדר, מסוכן בלי סוף. סוף סוף הוא הפך לשחקן מכריע. יש לו גם שבעה בישולים העונה. “העונה לא העידה על כך שיהיה קל לרודריגו עם נוכחותם של הזאר, אסנסיו, בייל, ויניסיוס ובנזמה בהתקפה. אבל הוא טיפס לאט לאט בעמדה וקיבל בולטות גדולה. הוא היה חלק מהפוקר ההתקפי שסחף את ריאל מדריד יחד עם בנזמה, ויניסיוס ואסנסיו ולכולם יחד 78 שערים העונה”. אלברו בניטו ניתח: “אני רואה שינוי עצום ברודריגו בחודשים האחרונים. הוא יכול לעשות צעד קדימה”. גם אלפרדו רלאניו שיבח: "מה שאני אוהב ברודריגו זה שהוא מאוד מדויק. אם הייתה לו יותר תשוקה, הוא שיחק עם יותר אש, הוא היה משחק יותר עבור ריאל מדריד”.
התגובות של מודריץ’ וקאסמירו אחרי האליפות:
זוכרים שבקיץ 2016 זינדין זידאן אמר לשחקנים במעגל בפרה-טמפורדה: “לא הגיוני ששחקן ענק כמו לוקה מודריץ’ עדיין לא זכה באליפות במועדון הזה”? עכשיו זו אליפות שלישית שלו במועדון. יחד עם טיבו קורטואה, קארים בנזמה, ויניסיוס ג’וניור - גם הוא ממצטייני העונה שלנו כמובן. הקרואטי היה מבין שחקני ההרכב הראשון הבודדים, כמו טיבו קורטואה וקאסמירו – שפתח ב-11 היום. כשהוחלף כמובן זכה לתשואות. “לזכות באליפות זה משהו מיוחד, אבל לזכות בה עם האוהדים שלנו – זה מרגש. שיחקנו נהדר, האווירה הייתה מרהיבה והלוואי ונחזור על כך ברביעי. אנחנו רוצים ללכת לחגוג איתם בסיבלס ומודים להם כל כך על התמיכה שלהם לאורך כל העונה. זו הפעם הראשונה בה זכינו באליפות בשלב כה מוקדם, זה אומר הרבה, שהייתה לנו עונה מרהיבה בליגה ועכשיו בואו נחגוג קצת”. תראו את התמונה המרהיבה הזו פה, מרסלו ‘משתחווה’ ללוקה.
קאסמירו ששיחק היום כבלם, מרוצה מאוד מהתואר. הוא חזר לכשירות בתזמון מדויק רגע לפני המשחק נגד מנצ’סטר סיטי. גם העונה הוא היה סופר-חשוב ומדורג חמישי במספר הדקות 3.567- “עשינו עבודה מושלמת לאורך כל העונה. רק ככה זוכים באליפויות, עם הרבה עבודה קשה, יציבות. הליגה היא התואר שתמיד הכי קשה לזכות בו והנה יש לנו 35 אליפוית. כדי לנצח בליגה צריך שתהיה קבוצה חזקה ומאוחדת. אי אפשר להוריד את הרגל מהגז, גם כשאתה מנצח. צריך להמשיך כל פעם עם עוד שלוש נקודות ועוד שלוש נקודות”.
ולסיום: מספרים ממשחק האליפות והעונה הנוכחית, כשריאל מדריד עם אליפות מספר 35 מאפילה על יובנטוס וחוזרת להיות השיאנית בחמש הליגות הבכירות. מאזן הבית, מאזן החוץ, ההתקפה וההגנה, מספר המחזורים בפסגה ועוד ועוד.