לקראת החלון העמוס חשבתי להכין מדד אמינות לכתבים שהולכים ללוות אותנו בחודשים הקרובים. על חלקם גם אכתוב כמה מילים אם יהיה משהו מעניין לומר.
דרג 1 - אמינים מאוד
פבריציו רומנו. את השם הזה כולם מכירים, אין צורך לספר עליו יותר מדיי. אמנם הוא לא תמיד הראשון לפרסם, הוא מעתיק מדיי פעם ידיעות, הוא בטח אוהב לסחוט את אותן ידיעות שוב ושוב, אבל מה שטוב בו - אין ידיעות מפוברקות והוא מאוד זהיר שלא לפרסם דברים מפוברקים.
דייויד אורנשטיין. לדעתי אחד העיתונאים היותר אמינים שיש. לא תפסתי אותו פעם אחת אומר שטויות. הוא מתעסק בעיקר בכדורגל אנגלי ולכן יכול להיות שלא שמעתם את שמו יותר מדיי.
ג’יאנלוקה די מרציו. עיתונאי איטלקי נוסף שלא מפברק ידיעות ויודע להשיג חדשות בלעדיות.
פול ג’ויס. עיתונאי אנגלי שמתעסק בליברפול ואמין מאוד. לצערה של ליברפול אוהדי ריאל גם מכירים אותו - מהסיבות הלא נכונות מבחינתה. שוב סליחה ליברפול.
אראנצ’ה רודריגס. התחום שלה הוא לא העברות בעיקר, היא מפרסמת יותר עדכונים על דברים טכניים ולוגיסטיים של המועדון. בזמן שכולם ידברו על האם אמבפה יגיע או לא יגיע למשל, היא תפרסם מתי ריאל מתכננת להציג אותו - ואז אתה מבין שזה סגור.
דרג 2 - אמינים
הכתבים בדרג הזה אמינים, ואפשר לסמוך על המילה שלהם. עם זאת, פה ושם יהיו להם פאשלות.
רלבו - בדרך כלל כשמשהו כתוב שם - אתה יודע שזה נכון.
האתלטיק. גם הם מאוד אמינים, עם שמות מוכרים וידועים באמינותם כמו גיירמו ריי או מריו קורטחנה. בדרך כלל שמשהו מפורסם שם הוא מבוסס על משהו.
חוסה פליקס דיאס. או כמו שאני אוהב בעצלנותי לקרוא לו - חפד. עיתונאי שכותב במארקה, ולדעתי העיתונאי היחיד משם שהמילה שלו שווה משהו. מקורב מאוד למועדון, והמועדון משתמש בו לא אחת להעביר מסרים. כשקוראים ידיעה שלו צריך טיפה לחשוב האם יש סבירות שהמועדון בעצם מסובב אותו ואותנו או שכנראה אין אינטרנס למועדון.
חוסה לואיס סאנצ’ס. לא מרבה לפרסם ידיעות והוא ידוע בעיקר בהשתתפותו באל צ’ירינגיטו הידועה לשמצה, ובהתקפות שלו כלפי השופטים והיריבות של ריאל מדריד. אבל כשהוא מפרסם משהו, בניגוד לחבריו לפאנל, זה מבוסס וכנראה נכון.
סנטי אאונה - היחיד שפרסם נתונים מדויקים בדאגת אמבפה. הראשון לפרסם שהוא סגור, ועשה זאת עוד בסוף ינואר לפני שעבר, הרבה לפני שאחרים עשו את זה.
COPE, אדו פידאל, מלצ’ור רויס, כל אלה גם אמינים בעיניי למרות שהם מדיי פעם הם גם מפספסים.
דרג 3 - אולי זה קרה אולי לא
פלטנברג. עיתונאי גרמני מאוד מוכר שאמינותו מעט בספק אצלי. היו לו כמה ידיעות נכונות, כמה שהתברר בדיעבד שאין בהן כלום.
אדו אגירה. עיתונאי שעובד באס, ולדעתי הדבר הכי אמין, באופן יחסי כמובן, שיש שם. הוא ממחזר ידיעות של אחרים ולכן יכול להיות שזה קרה. הידיעות שלו עצמו - זבל.
לאקיפ, RMCsport, בעיקר בכל מה שקשור לשחקנים צרפתים ולכן אני מניח שנשמע מהם פחות הקיץ.
אונדה-סרו. לפעמים יש להם ידיעות נכונות, לפעמים לא, אני לא זוכר ידיעה חשובה שיצאה משם לפני כולם.
מארקה. בעוד האס אפילו לא מנסה להיות אמין, במארקה יש לפחות ניסיון להיות שכזה. ועדיין לא הייתי מתייחס לשום דבר שכתוב שם מלבד הידיעות של חפד.
דרג 4 - לא אמינים
אס, לה פריזיאן, כל עיתוני הספורט האנגלים, אל מונדו וספורט הקטאלונים, פדררול וכל יתר חברי אל צ’ירינגיטו. כל אלה כותבים שטויות כדי למכור עיתונים. פשוט תתעלמו מידיעות שבאות מהם.