דבר התקשורת :: Rueda de prensa

לא, אין לה קייס. אדום מוצדק לויניסיוס ואדום מוצדק לרונאלדו זה לא קייס. פנדל אחד ללא var זה לא קייס. כל שופט במהלך הקריירה שלו טעה נגד ולטובת ברצלונה או ריאל.

ואתם חייבים להפסיק להסתכל על זה כ׳״ביקורת״. ריאל מדריד לא מבקרת שופטים, היא משתלחת ומסיתה נגדם. זה משהו אחר לגמרי.

לדעתך אין לנו קייס, לדעתי יש לנו. הוא שופט גרוע מאוד שהמעמד הזה גדול עליו. וצמצמת בחצי את מספר הטעויות לרעתנו. שני פנדלים ברורים באותו משחק בעידן ה-VAR ב-2020 וגם הביזיון ב-2017-18. רק לפני שתוציא את דבריי מהקשרם - שוב אומר שאני נגד הסרטונים והדרישה של ריאל מדריד להחליף שופט, 24 שעות לפני משחק או בכלל - היא מפגרת ולא רצינית. לא צריך לקרות.

אתה לא חרא של בן אדם.
סליחה.

מה שכן, היה יותר מקום לרגישות והבנה שההשלכות של הסרטונים האלה לא מתחילות ונגמרות רק בכם.

בסוף היום שופטים הם בני אדם אחרי שהם פושטים את המדים. אני מסכים שיש מקום לשינוי והחלה של ביקורת על השיפוט לאחר המשחקים, אבל לא מוכן לקבל שיימינג כזה על בן אדם שבסה״כ בא לעשות את העבודה שלו.

על חוסר הרגישות הזה באה הטענה שלי.

אתה לא חרא של בן אדם :pray:t3::innocent:

אני חושב שכתבתי משהו שהוא די עובדתי, אולי העובדה לא נכונה אבל זה לא ממש היה דעה. לא אמרתי שדה בורגוס הוא איזה ליצן או שפאתטי שהוא בכה, אני מכל דבר בוכה, אני בכיין. אמרתי שלא זכור לי מקרה כזה - נניח בספרד כי ריאל מדריד משתלחת בשופטים הספרדיים - שהם לקחו את הביקורת הזו ללב ולחיים האישיים שלהם - בעל כורחם. כתבתי שהוא שופט גרוע, שבמשך לא מעט קלאסיקוס, בתקופות שונות, עם טכנולוגיה שונה כמו VAR - הוא פגע בריאל מדריד.

לא מכיר באמת לעומק בספרד את השופטים שדפקו את ברצלונה מסורתית וגם לא את ריאל, את השם שלו זכרתי מאז אותו משחק ב-2017.

מבין את מה שאתה אומר שהמועדון שלי עושה דברים נוראיים בעניין הזה, שיש לכך השלכות וכנראה זה מביא לעוד גל שנאה. אני לא תומך בכלל בסרטונים האלה והלוואי והם יפסקו וכל השעות האחרונות לא היו מתרחשות.

בכל מקרה אולי היה עליי להסביר את עצמי טוב יותר.

זה לא נכון, לסיטי בהחלט יש הרבה אוהדים.
העיר מנצ’סטר היא דוגמה מצויינת- סיטי גבוהה כי יש לה הצלחה מקצועית ויונייטד גבוהה כי יש לה מותג חזק.
דוגמה

יש עוד כל מיני דו"חות ומחקרי שוק. ריאל מדריד וברצלונה כמעט תמיד ראשונות, יונייטד גם בדרך כלל מעל סיטי אבל לא תמיד.

אתם באמת חושבים שההתבטאויות של פלורנטינו יורידו לנו כמות אוהדים? שיהיו פחות מכירות כרטיסים? פחות מרצ’נדייז? פחות כוח שיווקי?
לדעתי ההשפעה של זה על כל הנושא היא זניחה, הרבה פחות מזכייה/הפסד של תואר.

ההתנהלות של המועדון היא בושה וחרפה, והההתנהלות המצטברת הזו צריכה לטעמי להתחיל להזיז כמה ישבנים בדירקטריון לחשוב אולי הגיע זמנו של פלורנטינו לנפוש בקאריביים בשנים האחרונות שלו. אני חושב שיש סיכוי לא רע שהגיל משפיע, אין ספק בכלל שאלו צעדים הזויים ויש מצב גדול שהבחוריקו שלנו קצת מאבד את זה.

מבחינת ריאל זה לחלוטין הכניס אותה ל-lose-lose, או שהיא מפסידה בכל מקרה, או שהיא ניצחה והיא בכיינית שהשפיעה על השופטים. אני גם מצטרף לדעה שהפרשה הזו רק תוציא את הפוקוס של השחקנים מהמשחק והיא מאוד לא בריאה להכנות.

ראול וארלה מפנה את החיצים אל עבר הנשיא פלורנטינו פרס וברדיו מארקה אומר: “הגיע זמנו של פלורנטינו”. הוא חושב שהנשיא צריך ללמוד ממה שקרה ומזכיר את עזיבתו הצורמת ב-2006 אחרי ההדחה מליגת האלופות נגד ארסנל.

"נראה שזמנו של קרלו אנצ’לוטי מסתיים בגירושים הדדיים. גמר הגביע שוב הותיר את קרלטו באור טוב להחלטותיו וחשף כמה שחקנים שצריך לנזוף בהם על כך שלא יכלו באותה אינטנסיביות לפני הגמר, הם יכלו לעשות זאת מוקדם יותר, נגד ארסנל למשל, כדי שמחר למשל חצי הגמר היה פריז סן ז’רמן נגד ריאל מדריד ולא ארסנל. כמובן שהיינו מוחים על לוח הזמנים ועל חוסר המנוחה, אבל היום זה לא היום…
"העובדה היא שמדריד איבדה תואר חדש, עוד אתגר, חדש, מול ברצלונה. היא אמנם הייתה לא רעה לפרקים, אבל היריבה לקחה ממנה כמה מסימני ההכר כמו השוויון המאוחר למשל. השער של ז’ול קונדה בדקה ה-116 דומה לסרחיו ראמוס בדסימה או לאנדרס אינייסטה בגמר המונדיאל. זה היה מספיק טוב כדי שנסביר שיותר מדי דברים השתנו בין שתי הקבוצות.

“אנצ’לוטי נראה כבר נחלת העבר במועדון. זו הסיבה שהגיע תורו של פלורנטינו שאולי עבר את השנה הגרועה ביותר בקדנציה השנייה שלו כנשיא. בעיות עם הסנטיאגו ברנבאו (בעניין הקונצרטים), מלחמות בכל משרד ביקום, ומצב שדומה לזה של 2006, באופן מוזר עם תבוסה גם מול ארסנל בין לבין, כאשר בסופו של דבר הוא טען שהוא התנהג בצורה לא נכונה עם השחקנים שלו (היה ‘חביב’ מדי). אני לא חושב שזה הולך להיות כל כך רחוק עכשיו, אבל הזלזול שהציגו השחקנים רוב העונה דורש שינוי. לפחות ארבע מנות גורמה במסעדה. בלם, מגן שמאלי, מנהל משחק ואולי גם חלוץ. ואז יש את נושא העזיבות והיעדר שירות לאחר המכירה. כמה הם יקבלו עבור מודריץ’, ואייחו, לוקאס או מנדי? מאילו שחקני הרכב עם שווי שוק גבוה הם מוכנים להיפרד? משימה מעולה. משימה עבור פלורנטינו. התור שלך”.

טוב אז עברו כמה ימים וכולם כולל כולם מדווחים שאנחנו עכשיו במירוץ על הויסן. עוד באותו יום שהוא דיווח את זה יתר הכתבים הבכירים טענו שאנחנו לא נחתים אותו בגלל המחיר הגבוה שלו.

הוא הולך ומתברר, ידיעה אחר ידיעה, ככתב סופר אמין.

מתוך הפודקאסט של קרוס (chat gpt)

“זו התחושה הכללית של העונה. אפילו אחרי ה-0:2 היו לי ספקות שהמשחק באמת נוטה לכיוון שלנו, אם נהיה הוגנים. עבורי, זו הייתה ברכה לעלות ל-0:2.”

“זה מה שמרשים בברצלונה – הם ממשיכים לשחק כאילו שום דבר לא קרה. לא מרגישים אצלם שום פחד להפסיד. הרגשתי שגם אחרי ה-0:2 לריאל מדריד עדיין היו ספקות.”

“יש להם קלות עם הכדור. לריאל אין ביטחון כרגע, ומה שמפתיע זה שאחרי היתרון הזה לא ניצלנו את זה. זה מפתיע.”

“איבדת כמעט את כל ההגנה שלך. אתה מצפה שריאל מדריד תהיה קבוצה שבונה מאחור, ולזה אתה צריך שחקנים שיכולים לעשות את זה. רוב הקבוצות לוחצות גבוה, וזו הסיבה שזה נהיה כל כך קשה להתחרות מול הטובות.”

“זו הייתה עונה מאוד מתישה. מרגישים שהרבה שחקנים היו צריכים לשחק כמעט כל הזמן. אתה מפסיד הרבה משחקים שבעבר לא היית מפסיד. במועדון הזה מרגישים את זה אפילו יותר כשהדברים לא הולכים.”

“אחרי סיטי הייתה לי תקווה שהקבוצה תחזור לרמה טובה. לא הרגשתי את ההתאוששות הזו. זה תמיד יכול לקרות – גם ב-2019 הייתה לנו עונה דומה. לפעמים יש עונה כזו. אם יתנהלו בזהירות בקיץ, אני משוכנע שריאל מדריד תחזור למקום שהיא הייתה בו בשנים האחרונות – המקום שמגיע לה.”

לקראת החלון העמוס חשבתי להכין מדד אמינות לכתבים שהולכים ללוות אותנו בחודשים הקרובים. על חלקם גם אכתוב כמה מילים אם יהיה משהו מעניין לומר.

דרג 1 - אמינים מאוד

פבריציו רומנו. את השם הזה כולם מכירים, אין צורך לספר עליו יותר מדיי. אמנם הוא לא תמיד הראשון לפרסם, הוא מעתיק מדיי פעם ידיעות, הוא בטח אוהב לסחוט את אותן ידיעות שוב ושוב, אבל מה שטוב בו - אין ידיעות מפוברקות והוא מאוד זהיר שלא לפרסם דברים מפוברקים.

דייויד אורנשטיין. לדעתי אחד העיתונאים היותר אמינים שיש. לא תפסתי אותו פעם אחת אומר שטויות. הוא מתעסק בעיקר בכדורגל אנגלי ולכן יכול להיות שלא שמעתם את שמו יותר מדיי.

ג’יאנלוקה די מרציו. עיתונאי איטלקי נוסף שלא מפברק ידיעות ויודע להשיג חדשות בלעדיות.

פול ג’ויס. עיתונאי אנגלי שמתעסק בליברפול ואמין מאוד. לצערה של ליברפול אוהדי ריאל גם מכירים אותו - מהסיבות הלא נכונות מבחינתה. שוב סליחה ליברפול.

אראנצ’ה רודריגס. התחום שלה הוא לא העברות בעיקר, היא מפרסמת יותר עדכונים על דברים טכניים ולוגיסטיים של המועדון. בזמן שכולם ידברו על האם אמבפה יגיע או לא יגיע למשל, היא תפרסם מתי ריאל מתכננת להציג אותו - ואז אתה מבין שזה סגור.

דרג 2 - אמינים
הכתבים בדרג הזה אמינים, ואפשר לסמוך על המילה שלהם. עם זאת, פה ושם יהיו להם פאשלות.

רלבו - בדרך כלל כשמשהו כתוב שם - אתה יודע שזה נכון.

האתלטיק. גם הם מאוד אמינים, עם שמות מוכרים וידועים באמינותם כמו גיירמו ריי או מריו קורטחנה. בדרך כלל שמשהו מפורסם שם הוא מבוסס על משהו.

חוסה פליקס דיאס. או כמו שאני אוהב בעצלנותי לקרוא לו - חפד. עיתונאי שכותב במארקה, ולדעתי העיתונאי היחיד משם שהמילה שלו שווה משהו. מקורב מאוד למועדון, והמועדון משתמש בו לא אחת להעביר מסרים. כשקוראים ידיעה שלו צריך טיפה לחשוב האם יש סבירות שהמועדון בעצם מסובב אותו ואותנו או שכנראה אין אינטרנס למועדון.

חוסה לואיס סאנצ’ס. לא מרבה לפרסם ידיעות והוא ידוע בעיקר בהשתתפותו באל צ’ירינגיטו הידועה לשמצה, ובהתקפות שלו כלפי השופטים והיריבות של ריאל מדריד. אבל כשהוא מפרסם משהו, בניגוד לחבריו לפאנל, זה מבוסס וכנראה נכון.

סנטי אאונה - היחיד שפרסם נתונים מדויקים בדאגת אמבפה. הראשון לפרסם שהוא סגור, ועשה זאת עוד בסוף ינואר לפני שעבר, הרבה לפני שאחרים עשו את זה.

COPE, אדו פידאל, מלצ’ור רויס, כל אלה גם אמינים בעיניי למרות שהם מדיי פעם הם גם מפספסים.

דרג 3 - אולי זה קרה אולי לא

פלטנברג. עיתונאי גרמני מאוד מוכר שאמינותו מעט בספק אצלי. היו לו כמה ידיעות נכונות, כמה שהתברר בדיעבד שאין בהן כלום.

אדו אגירה. עיתונאי שעובד באס, ולדעתי הדבר הכי אמין, באופן יחסי כמובן, שיש שם. הוא ממחזר ידיעות של אחרים ולכן יכול להיות שזה קרה. הידיעות שלו עצמו - זבל.

לאקיפ, RMCsport, בעיקר בכל מה שקשור לשחקנים צרפתים ולכן אני מניח שנשמע מהם פחות הקיץ.

אונדה-סרו. לפעמים יש להם ידיעות נכונות, לפעמים לא, אני לא זוכר ידיעה חשובה שיצאה משם לפני כולם.

מארקה. בעוד האס אפילו לא מנסה להיות אמין, במארקה יש לפחות ניסיון להיות שכזה. ועדיין לא הייתי מתייחס לשום דבר שכתוב שם מלבד הידיעות של חפד.

דרג 4 - לא אמינים

אס, לה פריזיאן, כל עיתוני הספורט האנגלים, אל מונדו וספורט הקטאלונים, פדררול וכל יתר חברי אל צ’ירינגיטו. כל אלה כותבים שטויות כדי למכור עיתונים. פשוט תתעלמו מידיעות שבאות מהם.

אנחנו לא איכפת לנו מכל השמות האלה, מחכים לעידכונים שלך פה.

תודה על ההשקעה
מה עם רדיו בארסה? :rofl:

כמו כל דבר שקשור בבארסה - הוא הכי אמין שיש. Mas que un radio.

מיגל אנחל לארה כותב טור דעה במארקה על אוהדי הכדורגל שהם לא הוגנים ובטח אלה שגיבורים מאחורי מקלדת. הוא ‘תוקף’ את אלה שהוציאו את התסכולים שלהם על הילד ויקטור מוניוס שבסה"כ התרגש והחמיץ ממצב קורץ בקלאסיקו. הוא גם כותב שאותם אנשים בדיוק הם אלה שמעבירים ביקורת ארסית על לוקאס ואסקס.

"האכזריות כלפי שחקן הנוער הייתה זהה לזו שהייתה נהוגה בתקיפת לוקאס ואסקס . בחור שנמצא במדריד כבר עשור, שמעולם לא גרם לבעיה אחת, שמשדר מהו הערך של ריאל מדריד, ושהציג ביצועים טובים פי אלף ממה שחשבנו בזמן כשרפא בניטס ביקש אותו בחזרה מאספניול, ופלורנטינו פרס הסתכל עליו כאילו הוא משוגע.

"ובכן, רבים מאלה שעודדו אותו לפני שנה וביקרו בחריפות את מאמן הנבחרת לואיס דה לה פואנטה על שלא לקח אותו ליורו, צולבים כעת את לוקאס, האיש עם חמשת תארי ליגת האלופות. בלשון המעטה. הם לעולם לא יתקרבו ל-1% מההצלחה שלו, אבל ציוץ התהילה שלהם מאפשר להם אורגזמה נפשית שלמה. זוהי התהילה הגבוהה ביותר שהם שואפים אליה.

ככה אנחנו. וסביר להניח שמה שעתיד לבוא גרוע יותר. כי אין שום דבר שמרמז שהמצב הזה הולך להשתפר. הרשתות החברתיות מאפשרות לאורנגאוטנים לא מזוהים לומר כל מה שהם רוצים. זה לא משנה. זה העולם שיצרנו. מַגְעִיל".

ברור שזה שטויות, אף כתב לא מפרסם דבר שכזה, אבל באס יודעים שזו כותרת שתמשוך קליקים אז הם כותבים בכל זאת. אני באמת לא מבין מי עדיין נכנס לאתר הזה או קורא שם, ולמה אנשים עדיין עושים את זה.

לקנות שחקן שעוד לא ידועה (או שלא חשובה) זהותו, אבל מה שכן יודעים זה שכך או כך הוא יעלה יותר מ-100 מיליון?

נשמע כמו מדיניות הרכש של יונייטד וצ’לסי.

אדוארדו בורגוס הוא עיתונאי שעובד עם האס. אני עוקב אחריו כבר תקופה ולא מצאתי שהוא מדבר שטויות. אז הנה הזדמנות לבחון אותו. זו הודעה נחרצת שריאל מדריד מפעילה את סעיף השחרור של קרראס. נראה האם בשעות הקרובות יצטרפו עוד כתבים או שהוא מחפש צומי וקליקים.

גם ג’ק גריליש עלה איזה 100 מיליון…
רק אומר

טוב אז כצפוי גם העיתונאי האמין ביותר שיש לאס מתברר כחרטטן, וריאל מדריד לא הפעילה באותו יום את סעיף השחרור של קרראס. מה שמוזר לי מאוד זה הדיווח שהגיע יום אחר כך ממלצ’ור רויס, שבעיניי עיתונאי מאוד אמין, שהעסקה של קרראס הושלמה. מתברר שזה לא נכון כעת ועדיין יש מומ בינינו לבין בנפיקה.

נקודות רעות מאוד לרויס.

מי שמקבלים נקודות הם חפד ופבריציו שדיווחו באופן שוטף על הסיפור הזה, אבל לא דיווחו בשום שלב שהעסקה סגורה.

אתה בטוח שמבחינת ניסוח הכוונה הייתה שהעסקה הושלמה לחלוטין, או שיכול להיות שהכוונה הייתה שיש סיכום עם השחקן? כי ממה שזכור לי אלה רוב הדיווחים שאני ראיתי.