דבר התקשורת :: Rueda de prensa

אני בדרך כלל נכנס לקרוא את הכתבות באתרים אחרי שאני רואה את הפרסום בטוויטר, וכך גם הפעם. היה דיווח שהעסקה סגורה לגמרי, ואפילו כתבו שהוא יוכרז לפני טרנט. זה לא קרה.

הסיכום עם השחקן עצמו התפרסם הרבה לפני, זה לא היה חדש באותו זמן.

אגב דיווחים לא אמינים, ראיתי דיווח כזה על לואיס קלי של ארסנל, מגן שמאלי בן 18. דעתנו?

פרסומים מאוד לא אמינים שמגיעים מאנגליה. במקרה הטוב זה סוכנים שמנסים להשיג חוזה טוב יותר בארסנל או מנסים להעלות את ההייפ, במקרה הגרוע זה מגיע מאיזה בלוגר מנוזל שגר באיזה מרתף חשוך בלונדון. המועדון סגור על קרראס.

אחרי שהקדים את כולם גם בפרסום על ההתעניינות שלנו בעבדאללה אוזאן (@Oleguer23 איך באמת כותבים/הוגים את השם שלו?), רודרה הקדים את כולם גם בפרסום שהעניין סגור. היום הצטרפו כתבים נוספים לדיווח.

מבחינתי נקודות לרודרה, אחרי שלא הביא דיווח ’שלו’ דיי הרבה זמן.

ווזאן (WAZAN)

תמיד טוב לשמוע “ממקור ראשון” כמו שאומרים. ויטור מטוס שהיה עוזרו של יורגן קלופ בליברפול במשך חמש שנים (2019-2024) - משבח את טרנט אלכסנדר-ארנולד שחקן הרכש החדש של ריאל מדריד. בשיחה עם המארקה הוא אומר:

“אני לא יודע איך יהיה הסגנון. אני יכול רק לומר שטרנט, עם האיכות שלו, יכול להסתגל למערכות (שיטות\מערכים) משחק שונות. יש לו הבנה טובה מאוד של המשחק, מה שמאפשר לך ליצור דינמיקות שונות עם הכדור סביבו: הוא יכול לשחק בפנים, בחוץ, לשחק נמוך יותר, להישאר למעלה יותר בחלק הקדמי…”.

“הוא יודע איך לתת לך איזון, הוא יודע להשאיר את האגף לשחקן שאיתו ויודע לנוע פנימה. הוא יודע גם איך לתת למוחמד סלאח מסירות ארוכות נפלאות”.

“יש לו תכונות מעולות שמבדילות אותו משאר השחקנים בעמדה הזו בקבוצות אחרות. הוא משחק מגן ימני ויש לו יכולת מסירה, גם למרחקים קצרים וגם למרחקים ארוכים, שאין לאף אחד אחר בעמדה שלו”.

האם הוא באמת מגן הגנתי חלש? - “בעולם בו אנו חיים, כל דבר הופך לטרנד, וזה היה סוג של טרנד עם טרנט . היו לו משחקים שבהם הוא היה טוב בצורה מדהימה בהגנה. אנשים צריכים להבין את כמות המרחב שיש לו להגן (כל צד ימין - הוא מתכוון) סלאח נמצא בכנף, וכדי לשמור עליו רענן, הוא צריך ‘להיות משוחרר’, מה שמפעיל הרבה לחץ על המגן. אני חושב שהביקורת לא הוגנת. צריך לנתח את הרמה שלו בכל משחק, לא רק ברגעים ספציפיים”

“יש לו אופי מדהים . הוא מאוד סקאוסר מבחינת מנטליות. הוא מאוד תחרותי, הוא תמיד רוצה לנצח. הוא בחור מעולה”.

טרנט אלכסנדר ארנולד מדבר בספרדית: “תודה לכולכם על ההזדמנות הזו. חתימה בריאל מדריד לא קוריץ כל יום. זה חלום שהתגשם. אני ממש מצפה להראות את הכדורגל שלי לאוהדי ריאל מדריד. אני מודע לאחריות שמגיעה עם להיות חלק מהקבוצה. אני הולך לתת את כל כולי כדי להראות את המשחק שלי ולזכות בהרבה תארים. תודה רבה, והאללה מדריד!”.

תראו אותו מביט בהשתאות בכל גביעי אירופה במוזיאון. מעבר לכך בסרטון הוולקאם של טרנט - הראו את הבישול המיתולוגי בקרן נגד ברצלונה ב-2018/19.

בהמשך - הריאיון הראשון של המגן החדש - מסיבת עיתונאים. שאלה ראשונה לטרנט אלכסנדר-ארנולד. הוא נשאל על התרגשותו. הוא עונה באנגלית: "זה יום שחיכיתי לו הרבה זמן. אלו שני חלומות גדולים להיות כאן - יש הרבה עבודה לפניי, ואני להוט להתחיל.

למה דווקא ריאל מדריד עכשיו? “כשאני אומר הרבה זמן, אני מתכוון לכמה שבועות, לא שנים. אני מאוד מתרגש להיות כאן. יש הרבה לי כבוד לריאל מדריד, ותמיד הערצתי את השחקנים שלהם ואת הגביעים שלהם. גדלתי כשראיתי את ריאל מדריד מנצחת. רציתי להיות חלק מההיסטוריה הזאת. הם קבוצה עם המנטליות לזכות בתארים, ואנחנו נוסעים לארצות הברית לשחק בגביע העולם”.

שיחה עם צ’אבי אלונסו: "גדלתי כאוהד ליברפול וראיתי את הגמר עם צ’אבי, כמובן. דיברתי קצת עם צ’אבי ואמרתי לו שהוא אליל ושהעבודה איתו היא חלום שהתגשם. אני רעב לעשות הרבה דברים. אפילו לא הצגנו את עצמנו רשמית עדיין ויהיה לנו זמן לדבר על מה הוא מצפה ממני. הוא צריך לגרום לכל הקבוצה להבין את זה וזה אולי ייקח קצת זמן, אבל הוא כבר הראה כמה הוא מאמן ואיש מדהים.

דעתו על דני קרבחאל: “הוא שחקן פנטסטי, ויש לי רק כבוד לכל מה שהוא השיג במועדון ובנבחרת. זה מגיע רק עם עבודה קשה וכישרון”.

ג’וד בלינגהאם: “דיברנו, כן. אנשים רבים חושבים שהוא מילא תפקיד משמעותי בזה אבל ריאל מדריד גדולה בכל מקרה”.

מוטיבציה לכדור הזהב: “זה לא השפיע על ההחלטה שלי לחתום בריאל מדריד. יש כאן שחקנים נהדרים, ולשחק איתם במקום נגדם יהיה שונה”

תמונת הפרופיל, טרנט בסנטיאגו הרנבאו: “לשחק כאן זה משהו שאי אפשר לחלום עליו, בכנות. כילד, אפילו לא יכולתי לדמיין את זה”.

גביע העולם למועדונים והעמדה שלו: “אני רק רוצה לשחק. זה מה שחשוב. המאמן מחליט את זה; אני צריך להתאמן טוב ולעבוד קשה. אם הם יתנו לי את ההזדמנות בשבוע הבא, מושלם”..

החתמתו: “ידעתי שאם אעזוב את ליברפול זה רק כדי ללכת לריאל מדריד. בשלב מסוים הייתי צריך לקבל החלטה, וזה היה הזמן הנכון”.

ההבדלים בין ליברפול לריאל מדריד: "היה לי מספיק מזל לשחק בקבוצה הגדולה ביותר באנגליה, ועכשיו אשחק בקבוצה הגדולה ביותר בספרד. זה כבוד לייצג את שתיהן. תמיד מצפים ממך לנצח כאן. זה לא משתנה. בכל הנוגע לקבוצות, שתיהן מצפות מאיתנו לזכות בתארים.

כוח במצבים הנייחים: “כן, כמובן. אני רוצה להיות חשוב בקבוצה. כל זה חלק מהמשחק. מצבים נייחים חשובים בהתקפה ובהגנה. אתה צריך לעשות את מה שהמשחק דורש”.

האם הם יעריכו אותו יותר במדריד מאשר בליברפול? - "לא חשבתי על זה הרבה, למען האמת. אני עושה מה שהמאמנים אומרים לי, וכל אחד מבקש דברים שונים. אני תמיד מנסה לעשות כמיטב יכולתי. אני לא יודע אם הם יעריכו אותי יותר בסביבת הכדורגל הזו; מה שהכי חשוב לי זה להיות הגרסה הכי טובה של עצמי שאני יכול להיות כל יום.

האם דיברת עם מישהו מחברי הקבוצה? - “דיברתי עם דין, שראיתי אותו לא מזמן. אני אראה את חבריי לקבוצה באימון מחר. אני עדיין צריך לצבוט את עצמי כדי לראות אם זה אמיתי או חלום”

גוטי שהוא אגדת ריאל מדריד, איש שתמיד מעניין לשמוע\לקרוא אותו ופרשן בכיר באל צ’ירינגיטו - בריאיון מעניין למארקה. על הכיף שבטלוויזיה, הרצון לחזור לאמן, ריאל מדריד הנוכחית וגם קצת מימיו כשחקן אפילו.

על תפקידו כפרשן: “אני מרגיש בנוח, באמת. אני עם קבוצת אנשים שיש בינינו כבוד וכבר הכרתי רבים מהם. היכולת שלי לפרשן משחק של ריאל מדריד שהיא הקבוצה שלי - זה משהו משמח מאוד”.

גביע העולם למועדונים: “כן ברור שהייתי רוצה לשחק בטורניר כזה. אני חושב שזה טורניר נהדר שפיפ"א השיקה. עבור האוהדים, פגרת הקיץ משאירה חלל ריק, ואני חושב שטורנירים מסוג זה עוזרים לשמור על הניצוץ הזה בחיים. כל דבר שמוסיף תחרויות חדשות הוא חשוב”.

האם זכייה בגביע העולם למועדונים תציל את העונה של ריאל מדריד: “העונה של ריאל מדריד תמיד נמדדת לפי הליגה וליגת האלופות. אבל נכון שהטורניר הזה הוא גולת הכותרת כי הוא הראשון של העידן החדש של צ’אבי אלונסו. הגיעו שחקנים חדשים גם כם, יש דחיפה. ויש לריאל סיכוי לא רע לזכות. אני רואה גמר בין ריאל מדריד לפריז סן ז’רמן”

מה התמונות הראשונות של צ’אבי אלונסו כמאמן ריאל מדריד העבירו לך? – “ראיתי אותו מאושר. הוא איש של בית. הוא כבר היה כזה כשחקן: מאוד מעורב, מדבר עם כולם, מנסה לעזור… כל קהל אוהדי ריאל מדריד מאוד מתרגשים ממנו”. הוא נשאל האם התרשם מאלונסו בעונה שלהם יחד בקבוצה שהוא יהיה מאמן: “כן, כן, הוא תמיד היה כזה. בגלל הדרך בה הוא הנהיג על המגרש, התפקיד שמילא. הוא תמיד מיקם את חבריו לקבוצה ונתן הוראות. הוא היה דברן”

הוא סיפר שקיבל הצעה מעניינת לאימון אבל סירב: “כן, הייתה לי הפתעה, הצעה טובה, אבל החלטתי לדחות אותה. אני לא אגיד איזה מועדון פנה אליי אבל שמחתי מאוד שהם פנו אליי. לא קיבלתי את ההצעה כי לא הרגשתי שלם. כדי להתחיל פרויקט אתה צריך לתת את כל-כולך ולא הייתי בטוח לגבי זה. אבל כן, אני מאוד רוצה לאמן ואני מקווה שבקרוב זה יקרה”.

הוא נשאל על הביקורת הקשה על אלבארו מוראטה שהחמיץ את הפנדל של ספרד ומה היה הרגע הקשה שלו כשחקן: “הכדורגל הוא בדרך כלל לא הוגן. לפעמים מקדמים אותך בלי סיבה וכשדברים משתבשים מורידים אותך למטה. אנשים כה פנאטים ושוכחים שאנחנו בני אדם וגם כן נפגעים. אני מבין את מוראטה, כולנו עברנו תקופות טובות ורעות. זה רגע קשה. בקריירה שלי? היו פעמים בסנטיאגו ברנבאו ששרקו לי בוז ואף אחד לא אוהב שזה קורה בבית שלו. אבל צריך לתת את המיטב שלך, להבין את הקהל שרוצה בטובת הקבוצה, ולהשתפר”. גם איבן הלגרה הזכיר שהברנבאו תובעני, וגוטי עונה: “כן, זה קשה מאוד לשחק בברנבאו. מה שעשית אתמול ובעונה האחרונה לא שווה כלום. מה שעשית במשחק הקודם ל שווה. אתה תמיד צריך להיות במיטבך כי ריאל היא מועדון שרגיל לנצח”.

האם אתה רואה שחקן מהקאנטרה עם סיכוי ממשי להיכנס לסגל הבוגרים ולהיות שחקן מוביל. אתה היית כזה אך זה לא נפוץ – “יש הרבה שחקנים טובים. הבעיה היא למצוא מאמן שייתן את ההזדמנות. במובן הזה, כשאני שיחקתי זה היה קל יותר. היו פחות זרים למשל. היום זה קשה יותר. המועדונים הגדולים תמיד מחתימים את הטובים ביותר וזה הופך את זה למסובך. יש תחרות רבה והצעירים מתקשים”. מי מושך אותו? – “הייתי שמח לראות את ניקו פז. הוא עזב את המועדון מוקדם מדי. באותו הזמן השחקנים בריאל מדריד שיחקו נהדר וזכו בתארים, אבל אולי היה כדאי לחכות עוד קצת לגביו”.

מה אתה חושב על עזיבת ראול והאם הוא יהיה מאמן ראשי בהמשך הדרך – “כן, כאוהד ריאל מדריד הייתי שמח שהוא היה מגיע לקבוצה הבוגרת וסוגר מעגל כמאמן. אבל אלו ההחלטות של המועדון וזה לא מספיק להיות רק אגדה במועדון, אגדה ענקית. המועדון בוחר את מי שהוא מאמין שהכי טוב עבור הקבוצה. אני חושב שהוא יהיה מאמן טוב ואני מקווה שיגיע אחרי כברת דרך גם לריאל מדריד”.

מי לדעתך המנהיג האמיתי של הקבוצה - ויניסיוס או אמבפה? – “שניהם. וגם בלינגהאם, רודריגו… לריאל מדריד יש שחקנים נהדרים. אמבפה עשה הרבה ‘רעש’ עם הגעתו וסיפק עונה נהדרת, אבל זה עניין של תוצאות קולקטיביות, לא רק יעדים אישיים. מה ששחקן מסוג זה צריך לחפש זה לא רק עונה נהדרת לעצמו, אלא שקבוצה תזכה בתארים”.

אחרי הזכייה של פריז סן ז’רמן בליגת האלופות ללא אמבפה ובמקביל לעונה החלשה של ריאל מדריד העבירו עליו ביקורת: “אלו דיבורים שטנאים. אמבפה הגיע לשנים ארוכות והוא שחקן נהדר. ריאל מדריד רגילה לנצח וזה יקרה”.

היו אנשים שאמרו בתחילת העונה שריאל מדריד הולכת לזכות בכל התארים – מה קרה? – "לא מצאנו קבוצה. למדריד יש שחקנים נהדרים, אבל בתארים חשובים זוכים כקבוצה. קרלו אנצ’לוטי לא הצליח למצוא את המפתח שהקבוצה הייתה צריכה כדי להיות אמינה גם בהגנה וגם בהתקפה. האם זו הייתה שאלה של פציעות, אגו, חוסר איזון…? קצת מכל דבר. הרבה פציעות בהגנה. ולפעמים נבחנו שחקנים שלא התאימו הגנתית. אבל מההתחלה, הקבוצה לא נראתה מוצקה. זה קצת מכל דבר.

הקבוצה הזו לעומת הגלאקטיקוס בימיו כשחקן: “אני לא אוהב להשוות. אלו תקופות שונות. זו קבוצה נהדרת. לצ’אבי אלונסו יש הרבה כלים לעשות עבודה נהדרת”.

אתה מודאג שיש כל כך מעט ספרדים בהרכב? – “כן, זה מדאיג כל מי שהיה שחקן בקאנטרה וגם ספרדי. לא רק בריאל מדריד, אלא באופן כללי. אנחנו מתרגלים לזה, אבל הלוואי והיה יותר מזה”.

מי ‘הגוטי של ימינו’ - בריאל מדריד הזו: "ארדה גולר, אני מקווה שהוא יעשה יותר טוב ממני. הוא הכי קרוב: איכות, כישרון, מסירה מול השער… הוא צעיר מאוד וצומח במועדון קשה. הוא היה משחק יותר בקבוצה אחרת. אם הייתי בקבוצה אחרת, הייתי עושה צעדים גדולים יותר כי הייתי משחק יותר, אבל אפילו אימון במדריד מחשל אותך. ארדה גולר הוא זה שהכי דומה לי. אני מקווה שהוא יצליח יותר ממני.

האם אתה רואה את עצמך כמאמן ריאל מדריד יום אחד? - “אני מקווה שכן. זה החלום של כל ילד שיצא מהמועדון ורוצה להיות מאמן. להיכנס להרכב הבוגרים יהיה חלום שהתגשם”.

הפכת לסבא בגיל 46. אילו חלומות נוספים נותרו לך להגשים?- “להמשיך ליהנות מהמשפחה שלי, להיות עם הילדים שלי ואשתי. זה מה שאני הכי רוצה. אני לא חושב על שום דבר אחר. השאר הם אלה אתגרים, לא חלומות”.

למי היית מעניק את כדור הזהב השנה? אני לא ממש אוהב את הפרס הזה. אני לא יודע על מה הם מבססים אותו. לפעמים הם מעניקים תארים, לפעמים לא. צריך לשפוט את זה לפי סטטיסטיקות, בישולים, שערים, רגעים מרכזיים… אם זו הייתה עונה, אולי דמבלה, למרות שאני חושב שיש שחקנים טובים יותר.

שאלון קצר לסיום:

צ’אבי אלונסו או צ’אבי הרננדס (ברצלונה) – אלונסו

גוטי או זינדין זידאן – גוטי

גוטי או כריסטיאנו רונאלדו – “הייתי רוצה לומר ‘גוטי’, אבל כריסטיאנו, על כל מה שעשה – זה ברור”

כריסטיאנו רונאלדו או ליאו מסי – “זה משחק צמוד מאוד. מסי, בהתבסס על הכישרון. כריסטיאנו, בהתבסס על אמביציה, שערים. מבחינתי הם שני הטובים בהיסטוריה”.

הוא נשאל גם על קארים בנזמה ואמר: “אני מאוד מעריך אותו, התחברתי אליו מאוד ולא התייחסו אליו כראוי ברוב זמנו בריאל מדריד, הוא תרם המון”.

קארים בנזמה או רונאלדו-פנומנו – מבחינתי, רונאלדו נזאריו הוא הטוב ביותר ששיחקתי איתו. אם לא היו לו כל כך הרבה פציעות, הוא היה מקדים את כולם, אפילו את כריסטיאנו ומסי.

את מרטין דמיצ’ליס אתם זוכרים כבלם וכקשר האחורי של באיירן מינכן בעשור הראשון של שנות ה-2000. אבל למי שלא יודע - הארגנטינאי גם היה מאמן ריבר פלייט וזה שבירך את פרנקו מאסטאנטואנו ונתן לו את הופעת הבכורה בקבוצה הבוגרת בגיל 16 בלבד. בריאיון ל-AS הוא מספר סיפור יפהיפה

מה הרשים אותך במסטנטואנו? - "הכל. במהלך 2023, השנה הראשונה שלי על כמאמן של ריבר פלייט, המשכתי לשמוע את השם מסטאנטונו. אפילו הכרתי את הילדים בנבחרת עד גיל 17, אבל פרנקו שיחק אפילו נמוך יותר בסולם ולא ראיתי אותו משחק או מתאמן. שלחתי אדם מהימן, אדגרדו סבריסה, לראות אותו. כשהוא חזר, הוא אמר לי שמה שאמרו עליו לא נכון כי הוא אפילו יותר טוב מזה. למחרת, באוקטובר של אותה שנה, התקשרנו וזימנו אותו לאימון, והוא מיד סנוור אותי.

"מה הכי תפס אותי? האישיות והבגרות שלו. הוא שיחק על המגרש ומחוצה לו כמו שחקן בוגר. אני מכבד מאוד את הפיזיולוגיה והתהליכים של גוף האדם במתודולוגיה שלי. בקדם העונה, קבענו שהוא יתאים את קצב העבודה שלו, אבל התברר שהוא לא רק ‘סבל’ את הדרישות הפיזיות כרגיל, אלא שהוא גם היה אחד הבולטים ביותר מבחינה זו.

האם היו לך ספקות לגביו? - "הייתי מוכן. אחרי שצפיתי בו מתאמן, ידעתי שהגיע הרגע שלו. פשוט דאגתי מאוד להכיר את סביבתו כי ידעתי מה עומד לקרות כשהוא יעלה לבמה המרכזית. ביקשתי מפרנקו את מספרי הטלפון של הוריו. דיברתי עם כריסטיאן וסופיה כדי להזהיר אותם ולברר אם הם מוכנים למה שעתיד לבוא, כי אמרתי להם מראש שאני הולך לתת לבנם את הופעת הבכורה שלו. ביקשתי מהם עזרה בהטמעת האירועים שיבואו, ומצאתי ששניהם מאוד הגיוניים וצנועים. אז סוף סוף קיבלתי את ההחלטה שלי. רק הייתי צריך לסגור עוד קצה פתוח אחד.

“דיברתי עם הנהלת ריבר פלייט כדי לתת להם חדשות ועצות. נפגשתי עם הנשיא, חורחה בריטו, סגן הנשיא, מתיאס פטניאן, והמנהל הספורטיבי, אנסו פרנצ’סקולי. שאלתי אותם מה מצבו של פרנקו במועדון, והם אמרו לי שהם רגועים כי יש לו חוזה. קלאודיו אצ’ברי נמכר לאחרונה למנצ’סטר סיטי, והאוהדים כעסו על מכירתו בטרם עת. לא רציתי שהדבר הגדול הבא יחמוק גם הוא”.

איזה סעיף היה? - "לא זוכר אם אמרו לי חמישה או עשרה מיליון. בשלב הזה, הייתי צריך לומר להם את האמת. אמרתי להם שהוא עומד לערוך את הופעת הבכורה שלו בסוף השבוע הזה ושהם צריכים לגייס את הסכום הזה בדחיפות. אמרתי להם שפרנקו לא רק הולך להיות כוכב בריבר פלייט, אלא שהוא שחקן של ריאל מדריד. גרמתי להם להבין שהוא הולך להיות שווה הרבה יותר מ-25 מיליון שסיטי שילמה על אצ’ברי. המילים שלי היו שפרנקו ישחק עבור מדריד. אחר כך הייתה להם היכולת להעלות את סעיף השחרור ל-45 מיליון, וזה די מדהים.

למה האמנת בו כל כך עוד לפני ששיחק תחתיך דקה אחת? - “זה היה מגיע, אם לשפוט לפי מה שהוא הראה באימונים. כישרון כזה הוא נדיר. תן לי לספר לך עוד משהו שמרגש אותי. כשחיבקתי את פרנקו ביום האחרון שלי בריבר פלייט, אמרתי לו: ‘הפעם הבאה שאראה אותך תהיה כשאגיע לראות אותך משחק בחולצה של ריאל מדריד’”.

מה היה הבסיס לאמירה הזו? - “כישרונו העצום. פרנקו ממלא את עיניך כשאתה רואה אותו שולט בכדור, מכדרר, מתעמת עם יריב או בועט בעיטה חופשית, והוא גם מבין את המשחק בצורה מדהימה לגיל כל כך צעיר. עם זאת, הדבר הבולט ביותר הוא האישיות המדהימה שלו. הוא לא סובל מהלחץ או אחריות; הוא לא נראה כמו בן 17. הוא פשוט מדהים”.

מהי העמדה האידיאלית שלו על המגרש? - “שיחקתי איתו באגף ימין ברוב הופעותיו. אהבתי שהוא שיחק ברגל שמאל, אבל הוא יכול בקלות לשחק במרכז ואפילו בצד שמאל. הוא ילד מאוד אינטליגנטי שמבין את המשחק”.

האם אתה מודאג מההשוואות שמתחילות לצוץ? - “אסור להשוות את פרנקו לאף אחד; אנחנו צריכים לעקוב אחר ההתפתחות שלו וליהנות ממנו. דייגו מראדונה היה מראדונה, מסי הוא מסי, ופרנקו יהיה פרנקו. אנחנו צריכים לדאוג לו, לתמוך בו, ולא להשוות אותו”.

האם הוא שחקן שיסמן עידן? - "אני חושב הוא כבר עושה את זה עוד לפני שהוא אדם בוגר. הוא ערך את הופעת הבכורה שלו בריבר פלייט בגיל 16, היה השחקן הצעיר ביותר ששיחק בנבחרת הבוגרת של אלופת העולם, נמכר תמורת 45 מיליון כנער… תקראו לזה עידן או איך שלא תרצו, אבל הוא כבר מציאות זוהרת בהווה.

דמיצ’ליס כיום מאמן ריאד מונטריי המקסיקנית ומדבר גם על סרחיו ראמוס: “התקשרתי לראמוס בשנה שעברה כדי להביא אותו לריבר כשהיה שחקן חופשי. הוא הקשיב לי, חשב על זה והודה לי כמה ימים אחר כך אבל דחה את ההצעה. כאשר התמניתי למאמן - הוא היה השחקן הראשון שביקשתי שיגיע. ההנהלה ניסתה וזה לא צלח, ובחלון האחרון בינואר זה עבד. ראמוס העריך את המאמץ הגדול של מונטריי וקיבל את האתגר. זה כבוד לאמן אותו. תמיד אמרתי שראמוס הוא מקרה ייחודי, כמו מבחן מעבדה, ראוי למחקר מדוקדק. בגיל 39 הוא שומר על פיזיולגיה שנדיר לראות. מסת השריר והכוח שלו, העצימות והמהירות הם מהשורה הראשונה, אבל מעל הכל - אני מדגיש את השאפתנות והדחף התחרותי שלו. ראמוס הוא דוגמא מושלמת לאינטנסיביות וטקטיקה. סגנון האימונים שלו ראוי להערצה”.

אני חייב לומר שגם בשיאו לא ממש אהבתי אותו, לדעתי הוא בלם לא אחראי, קצת יהיר במשחק שלו, תמיד נאצ’ו היה טוב ממנו לדעתי. אני לא מצפה לחזרה שלו בכיליון עיניים או משהו כזה בניגוד לדני קרבחאל ואסור שיהיה שחקן הרכב. אבל אני כן מתרגש לראות ספורטאי רוצה להחלים מפציעה וחושב שנעשתה טעות קשה בקשר אליו בתחילת העונה עם העומס הבלתי רגיל שהופעל עליו רגע אחרי שרק חזר מקרע ברצועה הצולבת. ואחרי “ההקדמה” הזו - שימו לב לסיפור יפה על אדר מיליטאו.

רומאריו קיירוש, מאמנו האישי של הבלם אדר מיליטאו, מספר בריאיון ל-AS על המנטאליות המנצחת של הבלם: “יום לאחר הפציעה הוא דיבר איתי ואמר: 'אין מה להצטער. אני יודע איך להתמודד עם זה - בוא נתחיל לעבוד”.

המאמן מתגורר בברזיל ולמעט גיחות נקודתיות מלווה אותו מרחוק. כך אמר: “זה היה תענוג עצום להיות נוכח בתהליך הזה. למרות המרחק, הנחיתי אותו בכמה משימות ואני גם נמצא בקשר יומיומי עם המועדון . אנחנו עובדים יחד, בנחישות רבה. הייתי במדריד ביום הפציעה, ו-24 השעות הראשונות היו קשות מאוד. אבל אדר באמת הפתיע אותי באופן שבו התמודד עם הפציעה השנייה הזו. למחרת הוא אמר לי: ‘אין הרבה על מה להתחרט; עברתי את התהליך הזה, אני יודע איך להתמודד איתו. בוא נתחיל לעבוד’”.

"לפעמים, היינו צריכים לעשות כמה בדיקות פסיכולוגיות; אחרי כמה אימונים, היינו מדברים הרבה זמן ", הוא מסביר. ובמישור הפיזי גרידא, רומאריו והמועדון מסכימים שחזרה חלקה, ללא עומס עבודה מוגזם, היא ערך עליון: “אסור לנו לדלג על שלבים כדי לזרז את התהליך. אנחנו תמיד צריכים להתקדם בהדרגה”. כנראה שזה לא מה שהיה בתחילת העונה..

"הוא נחוש, ממוקד בקאמבק נהדר. והוא עובד קשה כדי להשיג זאת. וכן, ייתכן שהוא יחזור לרמה שכבר הראה במדי ריאל מדריד . זו הפציעה שדורשת את זמן ההחלמה הארוך ביותר בכדורגל, כך שהספקות נורמליים. אבל אנחנו יכולים לצפות למיליטאו שיהיה להוט לחזור להתחרות ברמה הגבוהה ביותר. מבחינה מנטלית, אני רואה אותו חזק מאוד אחרי כל התהליך הזה. ופיזית, נמשיך לעבוד כדי לעזור לו להתאושש בצורה היעילה ביותר האפשרית

רק אני בשוק שהוא כבר בן 27 (!!)?

חתם לפני 6 שנים, מסתבר.

הקריירה שלו במדריד בסה"כ לא להיט, אבל אני באמת מאמין שהיה לו פוטנציאל טוב ועם מאמן טוב שמאמין בו (זידאן לא שם עליו) הוא יכל להיות טוב מאוד.
בדומה לקמאבינגה, פראן גרסיה, רודריגו, ברהים ועוד הרבה שחקנים בסגל- הכשרון ללא ספק שם וזה מלווה גם באתלטיות (ובמקרה של חלקם בפיזיות), אבל בלי מאמן ובלי שיטה קשה מאוד להתקדם.

בכל מקרה, סביר להניח שהוא גמור אבל ייאמר לזכותו שישב על הספסל בשקט במשך השנתיים הראשונות שלו, אז אולי הוא יתגלה כבלם שלישי טוב. רודיגר לתחושתי לא יישאר כאן עוד הרבה זמן.

אני חושב שסגנון המשחק שלו הוא קצת יהיר, יש לו בעיית מיקום קשה, לא הכל זה עניין של מאמן. אם נאצ’ו הוא “הבלם הפסימי” אז אדר מיליטאו הוא להיפך, “האופטימי”, קצת שאנן. הוא מתבסס בעיקר על היכולות האתלטיות שלו ואם הוא מאבד את “היתרון” הזה המשמעותי על היריבים…אני לא שם עליו X כי הוא לא דויד אלאבה, אבל בוודאי לספסל וכרגע ראול אסנסיו גם ראוי ממנו לשחק.

תראו אם לא היו מאמינים בו לא היו הופכים אותו בזמנו לשחקן ההגנה היקר בתולדות המועדון. זו הייתה העונה האחרונה הראויה של סרחיו ראמוס כאשר מיליטאו הגיע. בסוף 2020-21 יחד עם נאצ’ו הוא קיבל את ההזדמנות שלו והיה טוב, אבל בקבוצה שהייתה מתגוננת היטב. הייתה לו עונה טובה מאוד ב-2021-22 וזו אחר כך בסדר. אנטוניו רודיגר בעונת פרידה מהמועדון לדעתי ואז כסף גדול של ערב הסעודית.

הבעיה שלנו עם מיליטאו הוא שיש לו חוזה לעוד כמה שנים טובות, אאלט עד 29. יש לנו שתי אופציות אופטימיות, או לקוות שהוא יחזור ליכולת טובה מספיק כדי שנוכל להשתמש בו כבלם משלים, או למכור אותו. שתי האופציות כרגע לא ריאליות. יש אפשרות להתנהג כמו הנשמות הטובות והטהורות מקטלוניה ולדחוק אותו החוצה על ידי הכתמת השם שלו וחשיפת החוזה שלו, ולשלוח את התקשורת עליו שהם יפמפמו שהוא הצרה הגדולה של המועדון, אבל זו לא הדרך שריאל מדריד נוקטת בה.

מה שמוביל אותנו לאופציה שלישית, והיא שאנחנו נספוג את החוזה שלו גם אם הוא לא יהיה מספיק טוב. לדעתי האופציה שהוא חוזר ליכולת טובה מספיק הכי אופטימית. למכור אותו אחרי שתי צולבות עם השכר הנוכחי שלו יהיה בלתי אפשרי אלא אם סעודיה, אבל אז למה לו בעצם לעזוב.

מקווה שזה מה שיקרה ויצליחו לשחזר את היכולת שלו.

הבעיה עם דויד אלאבה היא לטווח קצר יותר אבל כביכול גרועה יותר מאשר אדר מיליטאו ובהרבה. כי הוא גם “פיגורה”, כאילו כוכב, שחקן עם שם, למועדון לא נעים לבעוט אותו לכל הרוחות, אני נגד העניין הזה של “לכבד חוזים” והג’נטלמניות בכל הכוח. היה צריך לרמוז לו כמו אדן הזאר למשל. והוא לא כשיר לכדורגל, בלם למשחקי הגביע לא הייתי משאיר אותו. צריך סגל חזק, אדר מיליטאו כבלם מחליף בניגוד אליו מתקבל בברכה.

הוא לא כוס התה שלי, העתקתי את הריאיון איתו לכאן כי אהבתי את הגישה והמאבק שלו כספורטאי לחזור לאליטה. אולי זה מובן מאליו אבל “המלחמה” והטירוף שלו נתנו לי תחושה טובה.

אין ספק שהוא בלם שמסתמך בעיקר על האתלטיות שלו, זה למה הוא חומר גלם טוב. מאמן טוב היה מצוות אותו עם בלם אחראי יותר, מקיף אותו בשחקנים טכנים ומשתמש בו לפצות עם האתלטיות שלו- ראינו כמה אסנסיו תרם למרות שהוא כרגע, במקסימום, שחקן הגנה נחמד.
וראן ברוב הקריירה גם לא היה מתמקם אדיר או מתקל בחסד, האתלטיות אפשרה לו לזכות במקום בהרכב ולהיות הבייביסיטר של קו ההגנה.

מיליטאו מקבל הרבה כסף אבל זה לא חוזה אלאבה, בייל או האזר וגם הוא לא סחורה מתה ברמת המריאנו. לא יהיה קשה למצוא לו מועדון שלפחות ישתתף בשכר, והסעודים ישמחו מאוד לצרף שחקן נבחרת ברזיל, מריאל מדריד, בגיל 27 שהיה אחד משחקני ההגנה היקרים בעולם לא כזה מזמן.
ממה שאני זוכר צולבת לא מחסלת אתלטיות של שחקן מ100 ל0.

אני איתך, הלוואי. במישור הזמן באמת לא עבר הרבה זמן מאז שהסעודים הציעו עליו 300 מיליון יורו, אבל במישור הצולבות הסיפור אחר לגמרי. נראה מה יהיה.

מבחינת בלמים יש לנו את רודיגר, הויסן ואסנסיו.
את מיליטאו צריך פשוט “לנסות”, עד שלא נראה אותו משחק לא נדע מה מצבו.
אופציות נוספות בסגל לבלם במקרה הצורך הן טשואמני ואולי גם קרבאחל (שגם הוא צריך לחזור לכושר אבל שווה ניסיון, בטח אם זה 3 בלמים).
בנוסף יש לי תחושה שאלונסו יהיה יותר “פתוח” לרעיון של לשתף בלמים מהקאנטרה במידת הצורך.
אני לא רואה צורך באלאבה.

אף אחד לא רואה צורך באלאבה. מזל שתקועים איתו רק לעוד שנה אחת.