דבר התקשורת :: Rueda de prensa

צ’אבי אלונסו במסיבת העיתונאים לקראת משחק הבכורה שלו כמאמן ריאל מדריד הלילה: “הרוקנרול מתחיל מחר (היום). רגע האמת הגיע. נראה איך זה ילך. אנחנו רוצים לנצח, אבל גם לאופן שבו אנחנו עושים את זה יש ערך רב. אנחנו כבר טובים יותר עם הכדור והעבודה בלעדיו. אנחנו עובדים קשה ובמרווחים גדולים. עלינו לדעת לשמור על ריכוז ולשפר את המיקום שלנו. אנחנו צריכים איזון, בהתקפה ובהגנה. זה בסיסי. הקבוצה צריכה להיות מאוחדת. ננסה להיות כמה שיותר יעילים”.

“למה אני מצפה מהשחקנים מחר? רעב לנצח, להתחרות ולשחק טוב. אנחנו צריכים לשלב הרבה דברים. כבוד עצמי, הגנה על התואר. נוסיף ניואנסים. אנחנו צריכים לשחק כקבוצה”.

“בכל מפעל, אנחנו בין הפייבוריטיות. אנחנו לא חושבים יותר מדי על הגמר. הכל יגיע. אנחנו רוצים לעשות צעדים ולבנות קבוצה. נקודת ההתחלה היא מחר. המשחק מחר ילמד אותנו דברים. אנחנו לא צריכים להתסכל רחוק”.

על העונה שהייתה: “הקבוצה חסרה עבודה קשה? האיכות האישית מדהימה. אני מכבד את כל מה שהם עשו. העבודה של קרלו אנצ’לוטי הייתה פנטסטית. עכשיו אנחנו מתחילים עידן חדש בדרכנו שלנו. יש בסיס טוב מאוד, ואנחנו צריכים לבנות עליו”.

“מה התפקיד של ג’וד בלינגהאם? הוא יכול לכסות חלק גדול מהמגרש. הוא קשר, הוא אוהב לעבוד עם הכדור. הוא מאוד דינמי. אנחנו צריכים למצוא את התפקיד הנכון שלו”

“קיליאן אמבפה? הוא הרגיש טוב יותר הבוקר. נחליט מחר, נחכה לו. העמדה שלו? הוא חלוץ דינמי. אנחנו יכולים להחליף עמדות בהתקפה. הוא לא מספר ‘9’ קלאסי בעמדה, אלא מספר 9 שכובש הרבה שערים”.

“הפעם ראשונה עם ויניסיוס? זה היה ממש טוב. כל מה ששמעתי וסיפרו לי, ראיתי בעשר שניות. הוא מאוד נלהב ורגיש. אתה חייב להיות סביבו. אני מאוד אוהב אותו. להשתמש בו בעמדה הטובה ביותר זה מה שאנחנו צריכים לעשות. יש לו לב גדול”.

“רודריגו? אני יכול לספר לך עד נקודה מסוימת. אני יודע מה קרה. סוף העונה לא היה קל עבורו. לקח לו זמן להתאפס. דיברנו מהיום הראשון, ואני רואה אותו להוט לתרום על המגרש וליהנות. דיברנו על זה, שיתפנו זה את זה, ועכשיו אנחנו צריכים ליישם את זה בפועל”

על הפצועים: “לגבי אנטוניו רודיגר, אנחנו לא יודעים אם הוא יהיה בסגל מחר. קמאבינגה מתקדם יפה מאוד, קרבחאל, אלאבה ומיליטאו צריכים עוד זמן”.

“לוקה מודריץ’? קל מאוד להיות איתו. תמיד היה קל איתו. אני אוהב לראות את הקשר בין לוקה לשחקנים הצעירים. אנחנו רוצים ליהנות מכל זה. הוא אגדה, זו זכות גדולה שיהיה לנו אותו עוד 3-4 שבועות”.

“דאגה לגבי החום? אני בכלל לא מודאג כי זה מה שזה. זה גורם שמשפיע. אבל אני לא יכול לעשות כלום בנידון. אנחנו לא יכולים לשנות את זה, ואנחנו צריכים ללמוד להסתגל למצב”.

היריבה: “אל הילאל? יש להם קבוצה מאוד מוכשרת. הם חזקים בליגה שלהם ועכשיו יש להם את המאמן ששיחק בגמר ליגת האלופות. נראה מה יקרה, אבל אנחנו מתמודדים מול יריבה נהדרת. זה אתגר חזק”.

“התחרות בעמדת המגן הימני היא דבר נפלא. זו פריבילגיה אדירה למאמן. טרנט מצוין ואנחנו מחכים לחזרה של דני קרבחאל שתוסיף לקבוצה המון”.

על הילד המוכשר שמצטרף אחרי הטורניר: “מאסטנטואונו? אנחנו מרוצים מפרנקו כי הוא ילד עם הווה פנטסטי ועתיד אכזרי. התרשמתי מהשיחות שניהלתי איתו על השאפתנות והבגרות שלו”

במארקה העלו כתבה גדולה על גונסאלו גארסיה שזוכה לשבחים רבים בימים האחרונים. "הוא לא סתם התגנב להרכב; הוא עשה זאת בגביע העולם למועדונים, לצד הכוכבים הגדולים ביותר של ריאל מדריד. גונסאלו יצר טריו התקפי עם ויניסיוס ורודריגו והיה הטוב ביותר: הוא כבש, יצר סכנה, התחבר היטב, עבד כמו שד בהגנה… וסיים כמצטיין - ה-MVP של המשחק. החלוץ מקסטיליה היה המנצח הגדול בבכורה של מדריד בגביע העולם למועדונים. עוד נציין כי יש לו שני שערים ובישול ב-150 דקות בקבוצה הבוגרת, אתם מכירים את המתמטיקה… בכתבה הוסיפו שתי נקודות עיקריות:

-עונת 2021/22 שלו לא הייתה מספיק טובה. הוא ‘החמיץ’ את המקום בקסטיליה של ראול אבל נהנה מחוכמתו הגדולה של אלבארו ארבלואה. הוא היה שותף לטרבל ההיסטורי של קבוצת הנוער ועבר הסבה קריטית - משחקן כנף שלא מממש את הפוטנציאל שלו לחלוץ רחבה קטלני.

-בצעירותו גונסאלו חגג כל שער שלו בדומה לכריסטיאנו רונאלדו שהיה אלילו - עם ה-SSUUII המפורסם. מאז שהפך את השערים לדרך קבע בקסטיליה - הוא עבר לחגיגה צנועה יותר והבין שעליו ‘להמציא’ משהו משלו, שהוא כבר לא ילד

בכלי התקשורת במדריד נותנים היום הרבה כבוד לדין האוסן:

שער המארקה עם בלם הרכש שלנו שהופך לבעל הבית - דין האוסן שהוא כבר “הבוס תוך עשרה ימים”, האדריכל מאחור. הוא משדר סמכות על המגרש ומחוצה לו. אלו היו זמנים דחופים עבור ההגנה של ריאל מדריד. לאחר עונה סוערת, צ’אבי אלונסו היה זקוק לוודאות ואמינות מיידית עם הגעתו. ללא מקום לניסוי וטעייה, נדרשו רק שני משחקים עד שהאוסן הפסיק להיחשב כרכש לעתיד. הוא לא היה זקוק לאימון; הוא הגיע מבורנמות’ עם תסריט מנוסה. הודות לכך, דמותו נושאת כעת משקל ודומה למה שחיפשה מדריד: בלם מרכזי עם קול משלו.

בהמשך, המארקה עם סיפור יפה על תחילת דרכו של דין האוסן בכדורגל עוד מגיל הילדים: ואפשר ללמוד הרבה על האופי והמצוינות אליה הוא שואף. הדבר הראשון שהוריו של דין האוסן עשו היה לרשום אותו לקבוצת כדורגל בגיל חמש, למועדון קטן בין מרבלה לסן פדרו, עד שחתם במלאגה כעבור ארבע שנים. מי שקיבל אותו בזרועות פתוחות היה אדם שפילצ’ינסקי, מאמן יליד פולין, שהיה דמות חשובה יחד עם הוריו של הבלם - בהתפתחותו.

“הוא שיחק עם ילדים גדולים ממנו בשנה והבין הכל מצוין, למרות שעדיין לא דיבר ספרדית. בהתחלה הוא אמר לי, ‘אני רוצה להיות חלוץ’. אני יודע שהוא התכוון לזה בגלל אביו - דוני היה חלוץ מקצועי בליגה הראשונה, ושיחק בין היתר באייאקס. לאט לאט שכנעתי את שניהם לתת לו לשחק כבלם מרכזי , כי ראיתי את התכונות שבו. זה לקח לי שנתיים”. אדם ממרבלה מספר שבגלל שדין מיהר לגבוה - חשבו שהוא חריג גיל: “היריבים ביקשו לעתים קרובות מהשופט לבדוק את תעודת הזהות שלו, כשהם ראו אותו, כי הם חשבו שהוא מבוגר מדי”.

האוסן ימני ברגל אבל היה בטירוף לשפר את רגל שמאל כבר מגיל צעיר. “הוא תוצר של עבודתו הקשה ושל אביו שלימד אותו. והוא התאמן הרבה כדי לשפר את רגלו השמאלית, שלא הייתה קיימת כשהיה צעיר. הוא היה מוכן לכל דבר”. אדם המאמן מוסיף: “יום אחד, ביום האחרון שלו כשחקן נוער, היה חסר לנו שוער, ושאלתי: ‘מי רוצה לשחק?’ ודין הרים את ידו. הוא שיחק בשער, וניצחנו את אסטפונה 2:3, עם כמה הצלות נהדרות שלו”. אנקדוטה מדהימה נוספת על דין הייתה המנטליות שהייתה לו מגיל צעיר. אדם מדגים זאת: “בימי הולדת, דין לא היה אוכל עוגה או מתכבד בשתיית קוקה קולה. הוא הפנים שזה לא טוב ל’עתיד’ שלו כשחקן”.

במארקה השוו בין צ’אבי אלונסו לז’וזה מוריניו על אף שכמובן זה עדיין מוקדם מאוד. ולמה? אחרי זמן רב הגיע לריאל מדריד מאמן שלהוט לשנות דברים ולא ‘לזרום’ ולהתאים את עצמו, אלא להיפך. לגרום לכולם ללכת שבי אחריו ולהתאים את עצמם אליו. סגנון המשחק והלחץ כמשל.

"צ’אבי אלונסו לא הגיע לריאל מדריד כדי ללכת אחרי הכוכבים, אלא כדי לשנות הכל. בשלושה משחקים, המאמן גרם לכולם לרוץ, הפך את ארדה גולר לשחקן המפתח של הקבוצה בבניית המשחק, הפך את גונסאלו גארסיה לכמעט בלתי מעורער, ושיקם שיטת משחק שלא נראתה במדריד במשך 25 שנה ושלדבריהם אי אפשר כבר לראות שוב בסנטיאגו ברנבאו. זו לא הייתה דרמה לראות את ריאל מדריד עם שלושה בלמים מרכזיים ושני מגינים - להיפך. הלבנים היו אגרסיביים יותר בלחץ, הניעו את הכדור במהירות רבה יותר, והתקשו פחות בהגנה. מאז ז’וזה מוריניו (הגיע כמאמן הטוב בעולם ב-2010), שלכל אחד סגנון משלו, לא היה מאמן כל כך להוט לשנות דברים במדריד.

"ריאל מדריד של צ’אבי אלונסו נראית מבטיחה, ועושה התקדמות יציבה בגביע העולם למועדונים. הם כבר בשמינית הגמר, שם יובנטוס מחכה… ונגדם צפויה ‘החתמה חדשה’: קיליאן אמבפה שיש לו מספיק זמן לחזור לצבור אימונים ולהיות זמין

אלונסו אמר לאחר המשחק: “אני מרוצה מעבודת הקבוצה. היה מהלך במחצית השנייה שבו החזרה לאחור של הקבוצה אחרי כדור קרן הייתה מרהיבה, וההקרבה של כולם הייתה חשובה. בלי זה, זה בלתי אפשרי בימים אלה”

“יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור באליפות העולם למועדונים הזו, ואנחנו יודעים שאנחנו מול יובנטוס בשמינית הגמר. יובנטוס היא יובנטוס. יש לי כבוד מלא לקבוצה הזו, ואנחנו צריכים להתכונן היטב למשחק הזה. או שאתה ממשיך או שאתה הולך הביתה, אז אנחנו צריכים להיות מוכנים. אני מרוצה יותר מהמשחק היום מאשר הייתי מהמחצית הראשונה של המשחק נגד אל הילאל. אנחנו עדיין בשלבים המוקדמים, ואנחנו מתקדמים בזהירות. יש עוד הרבה דברים לעשות. אנחנו מתחילים עידן חדש, ואנחנו עושים שינויים בעיצומה של תחרות תובענית. היינו ברורים לגבי האסטרטגיה שלנו בתקופה הזו, למרות שעדיין יש הרבה מה לשפר”.

שיטת שלושת הבלמים: “תמיד הייתי גמיש עם המערכים. השחקנים כבר חכמים מספיק כדי להכיר את היתרונות והחסרונות של השיטה הזו. היא נתנה לנו יציבות, בגרות ושליטה במשחק. היא נותנת לך יציאות קדימה של שלושה על שניים עם דין האוסן ורודיגר ברחבה ומרווחים ביניהן עם ג’וד וארדה . אני אוהב את הגמישות הזו כדי שאוכל להשתמש בה כשצריך”

שבחים על ההופעה של ויניסיוס ג’וניור: “ויניסיוס ג’וניור שיחק נהדר. אני לא רק מתרשם מהשער ומהבישול, אלא גם מהעבודה ההגנתית שלו, הידיעה איך להתחבר, לא להישאר מאחור… זה אפשר לנו לשחק צמוד מאוד, ובהתקפה היה לו יותר חופש, להיכנס טוב לרחבה ולהתחבר לגונסאלו, ששוחק את הבלמים המרכזיים. הוא עוזב עם תחושה טובה (כשהוחלף) גם אני עוזב עם התחושה הזו אבל אנחנו צריכים להמשיך כי יש עוד דרך ארוכה”

שיתוף הפעולה בין ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה: “ויני ג’וניור יכול לעשות את זה מבחוץ (לרחבה) ואמבפה מבפנים. לחשוב על למה דברים נעשים גורמת לדברים לעבוד. אנחנו צריכים איכות קולקטיבית כדי שהשחקנים יקבלו תמיכה טובה וכולם ירוויחו”.

חזרתו של קיליאן אמבפה: “אנחנו צריכים אותו ואנחנו רוצים אותו בחזרה בהקדם האפשרי ובכושר הטוב ביותר. אני לא רוצה להיות אופטימי ולהקדים את המאוחר ולהגיד שיגביר עומס ויהיה זמין עד יום שלישי, אבל אנחנו צריכים אותו כי הוא שחקן טופ, אחד הטובים בעולם. אנחנו מקווים שהוא יחזור”

האם הכרת את גונסאלו גארסיה? - “הכרתי אותו טוב מאוד. עקבתי מקרוב אחרי קסטיליה ואני מכיר את השחקנים שלה טוב מאוד. הוא לא מפתיע אותי כל כך. הוא מספר ‘9’ הטיפוסי שמזכיר לי את ראול בהרבה מובנים: תמיד בעמדה טובה ועם מוסר עבודה. אנחנו צריכים ממנו יותר ואנחנו עובדים כדי לשפר אותו. עדיין אין החלטות לגבי העונה הבאה. אנחנו מתמקדים בגביע העולם למועדונים וכמובן שהתחרות אומרת לך דברים, אבל עדיין אין החלטה”

החילוף של אנטוניו רודיגר: “היו לו התכווצויות. שום דבר רציני. זו הייתה הפעם הראשונה שלו בה הוא פתח בהרכב. הוא שיחק הרבה עם שיטת שלושה בלמים מרכזיים כשהיה בצ’לסי, והשיטה הזו נותנת לנו עושר וגמישות. היא נותנת לנו עושר ואיכות קולקטיביים, וזה מה שאנחנו רוצים שהשחקנים ייהנו ממנו”

ההחלמה של אנדריק: “הוא בתהליך החלמה, אנחנו רוצים שהוא יהיה זמין בהקדם האפשרי. הוא יחזור בקרוב לארה"ב כדי להתאמן עם הקבוצה, וכמובן, אני סומך עליו”

אוהדי ריאל מדריד כאן בארצות הברית: “אנחנו באים לכאן כבר שנים רבות ואנחנו יודעים כמה ריאל מדריד פופולרית בארצות הברית, דרום אמריקה ואסיה. זו הגדולה של הקבוצה הזאת, ואנחנו מאוד אסירי תודה כי זה הרגיש לנו כמו בית. זה תענוג ליהנות מהתמיכה הגדולה הזו”

כמה חיכינו לך! וכשהקאמבק יהיה ותעלה לכר הדשא זה יהיה מרגש ממש. דני קרבחאל: "אחרי תשעה חודשים - זהו-זה. אני בריא, בכושר ולהוט לשחק! להיות בלם במערך של שלושה בלמים? בהחלט. אני מוכן לשחק בכל עמדה שצ’אבי אלונסו ירצה. גם כשוער!"

“אם הייתי מדבר לפני חודש וחצי, הייתי אומר, ‘אני לא רואה את עצמי כאן’. כי בהתבסס על הרגשות שלי, לא ראיתי את עצמי כאן היום. אבל עכשיו אני כן רואה את עצמי מוכן להתחרות. אני גם ריאלי וזהיר. אני משקיע הרבה אימונים, אני לא מפחד, אין לי שום נקיפות מצפון לגבי אימונים קשים ותפקיד, ובשבילי, זה הדבר הכי חשוב. אני מקווה להיכנס לסגל ולקבל כמה דקות…”

"בזמן שנפצעתי, אני חושב שאם הייתי נפצע הרבה יותר מוקדם, הייתי חושב יותר על העתיד. זו הייתה החלמה מאוד יציבה, קביעת מטרות לטווח קצר מאוד, ניסיון להתנתק משגרת הפציעה כשיכולתי להיות בבית עם המשפחה שלי, עם הילדים, וליהנות מהם. כי השנה לא טסתי עם הקבוצה. ובכן, הצלחתי ליצור איתם קשר מדהים. דיברתי על זה עם אשתי, ובטיול הזה (לארה"ב) , אני לא חושב שאי פעם התגעגעתי למישהו כמו שהתגעגעתי אליה (צוחק)

“חלוץ כמו חוסלו? בשנה שעברה (עונת 2024/25 הכוונה), לא הייתה לנו את האפשרות הזו. אבל אני רואה את גונזאלו גארסיה מוכן. הוא נותן לנו הרבה; אם המועדון יחליט לאפשר לו לקחת על עצמו את התפקיד הזה - הוא יביא לנו הצלחה”

שער המארקה עם דיוויד אנצ’לוטי, הבן ועוזרו של קרלו אנצ’לוטי שנפרד מריאל מדריד וממשיך לברזיל - בריאיון מיוחד. רגעי השיא והשפל, הרגש למועדון, חוסר ההסכמות עם אביו וכמובן טוני קרוס.

"בהתחשב באופן שבו הדברים התפתחו, אני חושב שהייתה לנו הדרך הטובה ביותר לסיים. גם בגלל המחווה שקיבלנו בסנטיאגו ברנבאו בסוף המשחק נגד ריאל סוסיאדד. זה משהו להעריך, כי במועדון כמו מדריד, פרידה כזו היא קשה מאוד. בשבילי, זה יהיה משהו שבלתי אפשרי לשכוח, ואני חושב שגם בשביל אבי.

בכית הרבה? - כן, כן. וזה עוזר, כי אני, כמוהו, שני אנשים שמתרגשים בקלות. הייתי אומר שבכינו הרבה. הייתי אומר שבכיתי יותר ממנו. אנחנו אנשים שבוכים ולא אכפת לנו להודות בזה, כי בסופו של דבר, כאלה אנחנו. כל המשפחה ככה".

"לא הייתי אומר שהיה רגע דרמטי במיוחד בינינו. אני לא יכול לדבר בשמו, אבל אנחנו חולקים את אותם רעיונות ורגשות: זו הייתה תקופה יוצאת דופן שהסתיימה בצורה הטובה ביותר האפשרית. אנחנו מודעים לכמה המועדון הזה גדול, ולעזוב את ריאל מדריד ככה זה מאוד קשה. אז אנחנו אסירי תודה ושמחים. ואני חושב שהוא באמת נהנה מהיום האחרון שלו כמאמן מדריד. אני חושב שזה ניכר. ההזדמנות לדבר עם האוהדים, להצטלם עם המשפחה באצטדיון, עם כל הגביעים… זה היה יום נחמד מאוד, כמשפחה.

מה ריגש אותך יותר מכל? המחווה לאביך או הצורך לעזוב? - "שאלה טובה. אני חושב ששתיהן. בספרדית, כמו באיטלקית, אומרים שאתה צריך לשים את עצמך בנעליים של מישהו אחר. כעוזר מאמן, לעתים קרובות שמתי את עצמי בנעליים של מישהו אחר. אז הייתי אומר שהפרידה הזו הייתה מאוד מרגשת מסיבה זו. וגם בגלל שזו לא הייתה רק פרידה בברנבאו, אלא שבוע ארוך של פרידות מאנשים שאיתם בילינו הרבה זמן ובנינו קשרים חזקים מאוד. דווקא בגלל הקשר החזק שהיה לנו, הפרידה הייתה קשה, אבל גם, אני חוזר, פרידה שעליה אנחנו צריכים להיות אסירי תודה. יכולנו לעזוב בצורה אחרת, כפי שקורה לעתים קרובות במקצוע הזה, שבו עוזבים מהר. אז, היכולת להיפרד ככה זה ממש עניין של כבוד. ועכשיו החיים ממשיכים, ריאל מדריד תמשיך לנצח… ואנחנו, אני מקווה, גם.

אתה מתכנן להיות מאמן ראשי? - :השאיפה שלי היא לאמן לבד יום אחד. זה מאוד ברור לי כי זו מטרת הקריירה שלי. בסוף העונה, אבי נתן לי את ההזדמנות להמשיך איתו בנבחרת ברזיל, וביקשתי ממנו קצת זמן לחשוב על זה ולדבר עם כמה מועדונים. היו לי כמה הזדמנויות, ובסופו של דבר, בלי להיכנס לפרטים של המשא ומתן, האפשרות הטובה ביותר עבורי הייתה לקבל את האתגר של להיות במונדיאל, ולעשות זאת עם נבחרת שמייצגת 200 מיליון איש. אז כן, היה רגע של התבוננות, אבל אחרי ששקלתי הכל, אני חושב שההליכה למונדיאל עם ברזיל היא ההחלטה הטובה ביותר האפשרית כרגע".

האם הסכמת לעתים קרובות עם אביך או לא הסכמת? - "ממש 100% אי הסכמה. כלומר, כנראה שהיו יותר פעמים שלא הסכמנו. אני חושב שזה מה שמצופה ממני כעוזר וגם מה שהוא צריך. נניח שזה היה המאפיין העיקרי, לא רק שלי, אלא של כל העוזרים שלו, כי הוא מאמן מנוסה מאוד, עם הרבה ודאויות, והוא צריך סביבה מאתגרת. צריך אנשים שלא תמיד מסכימים. אחר כך, תמיד עם כבוד ותוך התחשבות בכך שההחלטה הסופית תמיד הייתה ותמיד תהיה שלו.

ומה תרמת לאביך? - “אני חושב שזו תשומת הלב לפרטים. לפני עשר שנים, אפשר היה להסתדר בלי היבטים מסוימים של המשחק, אבל היום, כדי לנצח, אי אפשר. כדי להתחרות היטב, אי אפשר להשאיר שום דבר בצד, כי בכדורגל של היום, הכל מוכן עד הפרט האחרון. אז מה שתמיד ניסיתי לעשות, יחד עם חברי קבוצה אחרים, עם פרנצ’סקו ועוד.. זה להתמקד בכל פרט ופרט בהכנה למשחק וביצירת סגנון משחק”

האם החור שטוני קרוס השאיר גדול מדי?- “בהחלט. החלל שהותיר קרוס היה גדול כמו זה שהותירו סרחיו ראמוס, כריסטיאנו רונאלדו או קאסמירו. טוני הוא שחקן ייחודי בהיסטוריה של ריאל מדריד ובהיסטוריה של הכדורגל. הייתי אומר שהוא שחקן שקשה מאוד למצוא. שחקנים כמוהו או כמו לוקה מודריץ’ עוזרים מאוד כי הם נותנים דוגמה ושולחים מסרים שקשה מאוד לצוות האימון להעביר. עזיבתו של טוני הייתה אובדן ענק, אבל כולם ידעו שהוא עוזב, ובמקומו הגיע השחקן הטוב בעולם מבחינת כישרון. אין באמת רגשות קשים לגבי העונה שעברה. בשבילי, זה היה סרט, חלום”.

"מה השתבש העונה? קודם כל, החתמת קיליאן אמבפה מעולם לא הייתה טעות כי הוא השחקן הכי מוכשר בעולם. היינו צריכים להתאים את ההגנה אחרי שאיבדנו שני שחקנים חשובים, מיליטאו וקרבחאל. אני חושב שכל הבעיות שלנו היו שם, ההגנה. כמובן שלשחקנים לא נמאס או אבד הרעב לנצח. לא, איבדנו שחקנים בסיסיים בחדר ההלבשה, שחקנים כמו טוני, קרבחאל, חוסלו, קפה… שחקנים שהיו חשובים להצלחה בעונה כל כך ארוכה

מהו הרגע שלעולם לא תשכח? - “אם הייתי צריך לבחור רגע אחד, זה היה המשחק מול פריז סן ז’רמן, השער השלישי של קארים בנזמה בגומלין”.

והרגע הגרוע ביותר? - אני חושב שהרגע הגרוע ביותר היה הקלאסיקו, כשהפסדנו 4:0 לברצלונה, בשנה הראשונה של צ’אבי, בסנטיאגו ברנבאו. כן, זה היה הרגע הכי גרוע, למרות שהעונה התנהלה טוב. אבל התחושה שהייתה לי לגבי הקבוצה באותו יום הייתה רעה מאוד".

עם הרזומה שהיה לכם במדריד… אתה לא חושב שהייתם ראויים להישאר במועדון כל החיים? - "אני לא יודע. אני חושב שעם הזמן אני אעריך יותר את כל מה שהשגתי. רמת הדרישות שריאל מדריד מציבה גורמת לכל זה להיראות נורמלי.

האם דיוויד חולם לאמן את ריאל מדריד? - “החלום קיים, כן. למי אין חלום לאמן את ריאל מדריד? אם תשאלו את כל מי שאימן והיה חלק מריאל מדריד, החלום הזה קיים. החלום של צ’אבי אלונסו, כנראה, היה לחזור לאמן את ריאל מדריד. כמו מאמנים רבים אחרים. אז כן, זה בהחלט חלום”.

צ’אבי אלונסו פתח את דבריו במסיבת העיתונאים לקראת המשחק נגד בורוסיה דורטמונד עם חמלה ותנחומים כמובן למשפחתו של דיוגו ז’וטה ולמועדון ליברפול אחרי הטרגדיה: “אנו רוצים לשלוח את תנחומינו העמוקים וחיבוק גדול למשפחתו. אלו היו חדשות עצובות מאוד והתחלנו את היום בתחושה שגורמת למועקה ועצב. דיברנו על זה ובשמי ובשם המועדון אנו רוצים לשלוח הרבה עידוד למשפחתו ולילדיו”.

לאחר מכן הוא דיבר על המשחק: “אחרי שמינית הגמר נגד יובנטוס, אנחנו רוצים לעשות עוד צעדים קדימה והצעד הבא הוא רבע הגמר ודורטמונד. הם קבוצה מהשורה הראשונה באירופה, שרגילה להתחרות ושיחקה נגדנו את הגמר ב-2024. זה יהיה משחק אינטנסיבי ואנחנו צריכים לסיים אותו ברמה טובה. אנחנו להוטים. דורטמונד הזו דומה יותר לקבוצה שפגשתי כמאמן באייר לברקוזן בסוף העונה ולא לזו ששיחקה נגד ריאל מדריד (5:2) בחודשים הראשונים. הסגלים שונים ומאז שניקו קובאץ’ הגיע הקבוצה התייצבה”.

“אנחנו בפעולה. לפעמים זה הולך טוב יותר ולפעמים פחות, אבל אנחנו צריכים את האנרגיה הזאת ואת הקצב הזה כי עכשיו אלה משחקים שבהם אתה הולך הביתה או שאתה ממשיך. אנחנו צריכים להרגיש את האדרנלין הזה. עם הפסקת הקירור, אתה מנסה לתת את ההוראות שאתה יכול ולהפוך אותן ליעילות ככל האפשר. יש לנו שלבים טובים, אבל אנחנו חייבים להמשיך לעבוד כדי שתהיה לנו יותר המשכיות ולא לאבד ריכוז. אנחנו עובדים על זה.”

עוד על דורטמונד: “ניקו יצר קבוצה שמתחברת יחד מצוין. אנחנו יודעים שסרו גיראסי הוא סכנה והשנה הראשונה שלו הייתה מרהיבה. גם אדיימי. זו הולכת להיות קבוצה קשה מאוד. בשנתיים האחרונות הם השיגו תוצאות טובות יותר באירופה מאשר בגרמניה. הם קבוצה מוצקה מקדימה ומאחורה. זה הולך להיות משחק קשה”

על קיליאן אמבפה: "הוא משתפר. יום אחר יום הוא מתאושש, ומחר בבוקר (היום) נחליט אם הוא יפתח. יש דברים שאתה משאיר פתוחים לרגע האחרון, וזה אחד מהם. אני אוהב שהשחקנים ידעו לפני העיתונות. "

החלוצים: “אני סומך על שלושתם. אנדריק עדיין מתאושש. אנחנו לא מתמקדים כעת בקבוצה מבחינת תכנון הסגל. יותר על ביצועים מיידיים, בהמשך טורניר גביע העולם, ונקבל החלטות בהמשך. גונסאלו? הוא מצליח מאוד ומנצל את ההזדמנות עם העבודה שלו, המטרות והרצון שהוא מראה. אנחנו מרוצים ממנו, וזה מה שציפינו”. האם גונסאלו ואמבפה יכולים לשחק יחד? = “כמובן. זה תלוי ברגע ובצרכים. הם יכולים להשלים זה את זה, אני לא שולל את זה אם המשחק דורש זאת”.

שיטת המשחק שלו: “הזמן מצטמצם והכל קצת יותר מוגבל. אורליאן טשואמני יכול להיות בכמה מקומות ולשחק גם כבלם וגם כקשר. אנחנו לא נהיה נעולים על רעיון אחד, וגיוון טקטי ייתן לנו חלופות למציאת פתרונות. נראה את הגישה של דורטמונד ונצטרך למצוא פתרונות במשחק, והשחקנים, שמכירים את היריבה היטב, חייבים לעשות זאת”.

על פדה ואלוורדה והשערים שלו: “אני לא מתכוון לסכן את הקריירה שלי ולנבא כמה שערים הוא יבקיע (צוחק). לא אסכן את תעודת האימון שלי כמו קרלו אנצ’לוטי. פדה נהדר, הוא איום מחוץ לרחבה וגם מהקו השני. הוא שחקן מאוד שלם. אם הוא צריך לשחק בבסיס, הוא יעשה את זה, ואני חושב שהוא יבקיע הרבה שערים העונה, אבל אני לא מתכוון להמר. פדה נותן את כל כולו והיה לו קצת אי נוחות, אבל הוא התאושש למשחק”.

הדו"ח הרפואי: “הסגל יהיה אותו הדבר. אדוארדו קמאבינגה במצ טוב יותר, אבל מוקדם מדי למשחק עכשיו. אדר מיליטאו ודני קרבחאל מתאמנים, ונראה מה יקרה.”

ארדה גולר: “הוא צריך לנסות לצפות יותר מאשר להגיב. אם העמדה שלו טובה יותר, מגיעים לדו-קרב מוקדם יותר. זה התהליך שהוא צריך לעבור. הגיע הזמן להשקיע כדי שניתן יהיה להתקדם. הוא מצליח, ואנחנו ממשיכים לדחוף אותו להתבגר. הוא יכול לעשות טעויות, והוא צריך לקבל אותן. יש לו הרבה איכויות והוא שחקן מיוחד. יש לו רפרטואר מסירות רחב, ואנחנו משחקים איתו טוב יותר. הוא לוחץ טוב, אבל הוא צריך ללמוד ולפתח את המשחק שלו טוב יותר. הציפיות בטורקיה גבוהות, אבל אנחנו צריכים לעזור לו לצמוח”

על רודריגו: “אני בטוח שהוא יכול לחזור לשיאו. יש לו גישה חיובית, רצון, והוא מוכן כשצריך לשחק”

לוקה מודריץ’: “אני מרגיש זכות מאוד גדולה שיש לי אותו. זה תענוג לקבל אותו ולראות איך יש לו השפעה חיובית על כל הקבוצה על המגרש ומחוצה לו. השחקנים האחרים צריכים לספוג את כל הידע שלו”

איך להתמודד עם עייפות? - “בשלבים האחרונים של משחקים, יש שחקנים עם בעיות, וזה משהו שצריך לחיות איתו. זה לא קורה רק לנו. אנחנו מנסים לבצע חילופים בשלב קצת יותר מוקדם”

גביע העולם למועדונים: “זהו גביע עולם שמראה לנו את הרמה התחרותית הגבוהה של ליגות אחרות שאנחנו האירופאים לא מכירים כל כך. זה טוב לעולם הכדורגל”.

על קדם העונה: “כולנו נצטרך חופשה ואז קצת זמן אימונים, זה יהיה בעיקר בוולדבבאס. זה יהיה טרום עונה לא שגרתי ובמתכונת מצומצמת”