צ’אבי אלונסו במסיבת העיתונאים לקראת משחק הבכורה שלו כמאמן ריאל מדריד הלילה: “הרוקנרול מתחיל מחר (היום). רגע האמת הגיע. נראה איך זה ילך. אנחנו רוצים לנצח, אבל גם לאופן שבו אנחנו עושים את זה יש ערך רב. אנחנו כבר טובים יותר עם הכדור והעבודה בלעדיו. אנחנו עובדים קשה ובמרווחים גדולים. עלינו לדעת לשמור על ריכוז ולשפר את המיקום שלנו. אנחנו צריכים איזון, בהתקפה ובהגנה. זה בסיסי. הקבוצה צריכה להיות מאוחדת. ננסה להיות כמה שיותר יעילים”.
“למה אני מצפה מהשחקנים מחר? רעב לנצח, להתחרות ולשחק טוב. אנחנו צריכים לשלב הרבה דברים. כבוד עצמי, הגנה על התואר. נוסיף ניואנסים. אנחנו צריכים לשחק כקבוצה”.
“בכל מפעל, אנחנו בין הפייבוריטיות. אנחנו לא חושבים יותר מדי על הגמר. הכל יגיע. אנחנו רוצים לעשות צעדים ולבנות קבוצה. נקודת ההתחלה היא מחר. המשחק מחר ילמד אותנו דברים. אנחנו לא צריכים להתסכל רחוק”.
על העונה שהייתה: “הקבוצה חסרה עבודה קשה? האיכות האישית מדהימה. אני מכבד את כל מה שהם עשו. העבודה של קרלו אנצ’לוטי הייתה פנטסטית. עכשיו אנחנו מתחילים עידן חדש בדרכנו שלנו. יש בסיס טוב מאוד, ואנחנו צריכים לבנות עליו”.
“מה התפקיד של ג’וד בלינגהאם? הוא יכול לכסות חלק גדול מהמגרש. הוא קשר, הוא אוהב לעבוד עם הכדור. הוא מאוד דינמי. אנחנו צריכים למצוא את התפקיד הנכון שלו”
“קיליאן אמבפה? הוא הרגיש טוב יותר הבוקר. נחליט מחר, נחכה לו. העמדה שלו? הוא חלוץ דינמי. אנחנו יכולים להחליף עמדות בהתקפה. הוא לא מספר ‘9’ קלאסי בעמדה, אלא מספר 9 שכובש הרבה שערים”.
“הפעם ראשונה עם ויניסיוס? זה היה ממש טוב. כל מה ששמעתי וסיפרו לי, ראיתי בעשר שניות. הוא מאוד נלהב ורגיש. אתה חייב להיות סביבו. אני מאוד אוהב אותו. להשתמש בו בעמדה הטובה ביותר זה מה שאנחנו צריכים לעשות. יש לו לב גדול”.
“רודריגו? אני יכול לספר לך עד נקודה מסוימת. אני יודע מה קרה. סוף העונה לא היה קל עבורו. לקח לו זמן להתאפס. דיברנו מהיום הראשון, ואני רואה אותו להוט לתרום על המגרש וליהנות. דיברנו על זה, שיתפנו זה את זה, ועכשיו אנחנו צריכים ליישם את זה בפועל”
על הפצועים: “לגבי אנטוניו רודיגר, אנחנו לא יודעים אם הוא יהיה בסגל מחר. קמאבינגה מתקדם יפה מאוד, קרבחאל, אלאבה ומיליטאו צריכים עוד זמן”.
“לוקה מודריץ’? קל מאוד להיות איתו. תמיד היה קל איתו. אני אוהב לראות את הקשר בין לוקה לשחקנים הצעירים. אנחנו רוצים ליהנות מכל זה. הוא אגדה, זו זכות גדולה שיהיה לנו אותו עוד 3-4 שבועות”.
“דאגה לגבי החום? אני בכלל לא מודאג כי זה מה שזה. זה גורם שמשפיע. אבל אני לא יכול לעשות כלום בנידון. אנחנו לא יכולים לשנות את זה, ואנחנו צריכים ללמוד להסתגל למצב”.
היריבה: “אל הילאל? יש להם קבוצה מאוד מוכשרת. הם חזקים בליגה שלהם ועכשיו יש להם את המאמן ששיחק בגמר ליגת האלופות. נראה מה יקרה, אבל אנחנו מתמודדים מול יריבה נהדרת. זה אתגר חזק”.
“התחרות בעמדת המגן הימני היא דבר נפלא. זו פריבילגיה אדירה למאמן. טרנט מצוין ואנחנו מחכים לחזרה של דני קרבחאל שתוסיף לקבוצה המון”.
על הילד המוכשר שמצטרף אחרי הטורניר: “מאסטנטואונו? אנחנו מרוצים מפרנקו כי הוא ילד עם הווה פנטסטי ועתיד אכזרי. התרשמתי מהשיחות שניהלתי איתו על השאפתנות והבגרות שלו”