דבר התקשורת :: Rueda de prensa

טוב בכל זאת הגיע לכאן - הוצג שחקן חדש בריאל מדריד, קבלו את פרקו מסטאנטואונו - למי שאוהב את כל “הטקסים” האלה והריאיונות - היום של מספר 30 החדש שלנו, איזה יום הולדת 18 יש לו…

הנשיא פלורנטינו פרס: “היום הוא יום של התרגשות מיוחדת. אחד הכישרונות הגדולים ביותר שצצו בעולם הכדורגל בשנים האחרונות מצטרף למועדון שלנו. פרנקו מסטאנטואונו - מזל טוב כי היום חלומך הגדול מתגשם, בדיוק ביום הולדתך”

“אני רוצה לציין במיוחד את ריבר פלייט, מועדון שיש לו קשר היסטורי עם ריאל מדריד. אנחנו חשים הערכה וגאווה. היום אתה מצטרף לרשימה היוקרתית של כדורגלנים ארגנטינאים שהצטרפו לריאל מדריד”.

הנשיא מזכיר כמה מאבני הדרך של מסטאנטואונו, כולל היותו השחקן הצעיר ביותר שערך את הופעת הבכורה שלו בנבחרת ארגנטינה.
“מעתה ואילך, אתם לובש את החולצה הלבנה של ריאל מדריד, של 15 גביעי אירופה. תודה רבה לך שרצית להיות כאן איתנו ובחרת בנו”

הילד שנראה כמו כוכב אמיתי, עלה לבמה נרגש, כמובן שהוריו הזילו דמעה כבר מסרטון הווידאו עם הביצועים שלו. פרנקו: “אני ממש חיי היום את החלום. תודה לכולם כאן ובמיוחד לנשיא - החלום שלי להצטרף לריאל מדריד - המועדון הגדול בעולם התגשם.אני רוצה להודות למשפחתי ולחבריי שתמיד היו שם. בלעדיכם, זה לא היה אפשרי. עדיין יש לי הרבה מה ללמוד, אבל הערכים האלה מגיעים מהמעגל הקרוב שלי. אני מבטיח שאתן את כל כולי בשביל החולצה הזאת והסמל הזה. אתם תראו כמו אוהד ריאל מדריד נוסף - אחד מכם - שמשחק על המגרש. זה חלום שתמיד היה לי”.

בריאיון לאתר הרשמי: “אני מאוד שמח, אני מלא אנרגיה… תמיד היה החלום שלי לשחק בריאל מדריד וכשהחלום הזה יתגשם, בנוסף לחגיגת יום ההולדת שלי, זה חלום בשבילי. אני מאוד אסיר תודה לאוהדים. הם הראו לי כל כך הרבה חיבה מאז שהגעתי. מאז שזה הפך לרשמי, הייתי בריבר פלייט והמחשבות שלי היו מרוכזות בה. כשנחחתי במדריד, המיקוד שלי היה במועדון הזה, הגדול מכולם”

“פריז סן ז’רמן? נכון שהיו שיחות. אני מעריך את השיחה שהייתה לי עם המאמן לואיס אנריקה. אבל בחרתי בריאל מדריד”

איך אתה מגדיר את עצמך? - “אני שחקן התקפה, ברגל שמאל, וכמעט תמיד משחק בצד מימין. אני לא אוהב לתאר את עצמי כשחקן; אשאיר זאת לאחרים. אבל אני מבטיח לכם שאני אתן את כל מה שיש לי כדי לעזור לקבוצה וכדי שאוהדי ריאל מדריד יזדהו איתי”

השיחות עם צ’אבי אלונסו: “הוא יצר איתי קשר, והיה לי מאוד חשוב שהוא ייתן לי את הביטחון הזה. מלבד החלום שלי כשחקן, שהיה לשחק בריאל מדריד, העובדה שהוא התקשר אליי כפי שקרה הייתה בעלת השפעה גדולה”.

הקשר בין ריאל מדריד לריבר פלייט: “אמרתי שהחלום הראשון שלי היה לשחק בריבר פלייט, והגשמתי אותו. לדעתי, זה המועדון הגדול ביותר בדרום אמריקה. רבים עברו מריבר פלייט לריאל מדריד. סבי וסבתי סיפרו לי על אלפרדו די סטפאנו ועל המשמעות לכדורגל העולמי ולמועדון הזה. זו שמחה עצומה להיות מסוגל לעבור מריבר פלייט למועדון הגדול בעולם”.

ארגנטינאים בלה ליגה: “לדעתי, ריאל מדריד היא המועדון הגדול בעולם. ליאו מסי היה משמעותי מאוד עבור ברצלונה ועבור הארגנטינאים שצפו בו משחק. אני כאן כדי להשאיר את חותמי, ואני רוצה שאוהדי ריאל מדריד יהיו מרוצים ממה שאני עושה על המגרש”. הוא ציין כמובן את אנחל די מאריה וגונסאלו היגואין שהצליחו כאן.

“רק עכשיו פגשתי את ג’וד בלינגהאם. הוא קיבל אותי מאוד יפה. אני מאוד מחבב אותו”.

“מאז שגדלתי והתבגרתי, ראיתי את ריאל מדריד זוכה פעמים רבות בליגת האלופות . זה היה הזיכרון שלי, והוא היה מדהים. אני מקווה שיהיו עוד רבים כמו אלה שראיתי כשהייתי ילד והפעם כשחקן הקבוצה”.

“יש לי הרבה מודלים לחיקוי. כל שנה, ריאל מדריד מייצרת שחקנים מדהימים, השחקנים הטובים בעולם. זה נהדר להיות במועדון כמו ריאל מדריד, עם כל השחקנים שהיו לה ויש לה”

על מספר החולצה: "שאלתי את הנשיא אם אוכל ללבוש את המספר 30; זה מספר מיוחד מאוד עבורי. זה המספר שלבשתי בריבר פלייט, ועדיין חלמתי להמשיך ללבוש אותו. למרבה המזל, זה מה שקרה.

קפיצה לאירופה: “אני חושב שאני מוכן, אני מקווה שאני מוכן לעזור לקבוצה כדי שהשלב הראשון הזה… שאוכל לעבור אותו מהר ככל האפשר ולשחק”

ההחלטה לעזוב את הטניס לטובת הכדורגל: “התחלתי לשחק כדורגל כשהייתי בן 3 או 4. התחלתי לשחק טניס קצת יותר מאוחר כשהייתי מבוגר יותר, אבל זה היה ספורט שעזר לי מאוד. ההחלטה לא הייתה קשה; ריבר פלייט הייתה להוטה לקחת אותי לשחק בקבוצות הנוער. זה היה חלום שהתגשם, וההורים שלי תמכו בהחלטה שלי להיות שחקן כדורגל”.

הכדורגל אירופאי: “החזקה בכדור וכדורגל טקטי יכולים לעזור לי בליגה הספרדית. החלק הקשה ביותר בכדורגל האירופי הוא הקצב; הוא מהיר יותר. אני מקווה שאוכל להצליח”

החלום הבא: “החלום שלי הוא ללבוש את החולצה, לשחק ולעזור לקבוצה בכל דרך נחוצה. אני רוצה לזכות בהרבה תארים עם המועדון הזה ועם נבחרת ארגנטינה”

עצה ממשפחתו עם הגעתו לריאל מדריד: “כמובן, ריאל מדריד היא מועדון גדול מאוד. אני מעריך מאוד את הערכים שהם מציגים ואנסה לחקות אותם. המשפחה שלי שמחה מאוד כשהדבר הפך לרשמי; זו התגשמות חלום עבורי ושמחה ענקית”.

מונדיאל 2026: “אני חושב עליו עכשיו. ברור שהחלום והמטרה שלי הם להיות בגביע העולם; אני הולך להילחם על זה. אבל כרגע, אני רוצה שהמחר יגיע כדי שאוכל להתחיל להתאמן עם הקבוצה”.

ימים של המתנה: "הייתי קצת חרד כי רציתי להצטרף לקבוצה מיד. אבל הימים המעטים האלה במדריד היו נפלאים. לא ידעתי את זה, וזו עיר יפה. למרבה המזל, אנחנו כאן עכשיו וזה מתחיל

מי שרוצה לצלול קצת להיסטוריה: במארקה פירסמו אתמול 50 רגעים גדולים בליגה הספרדית נניח ב-30 השנים האחרונות, התראיינו שחקני עבר, כתבים ועוד דמויות מעולם הכדורגל. בהשראתם הלכתי על עשרה רגעים גדולים של ריאל מדריד בליגה הספרדית בשנות ה-2000 וציינתי גם כמה רגעים בכל עונה ועונה.

הרגעים הגדולים של ריאל מדריד בליגה בשנות ה-2000:

מחוץ לדירוג מפאת מקום: הופעת הבכורה של רונאלדו-פנומנו עם צמד בזק נגד אלאבס ב-2002/03| ראול עובר את אלפרדו די סטפאנו והופך לגדול מבקיעי ריאל מדריד, ב-0:4 על ספורטינג גיחון ב-2008/09| רוברטו קרלוס מנצח את רקראטיבו בדקה האחרונה ב-2006-07 כשההתקפה החלה עם כדור חופשי שלהם| רמונטדת סביליה בפיחואן ב-2021-22 מ-2:0 ל-2:3| מאניטה על ויאריאל במדריגל ב-2007-08 כי מי האמין לפניכן?

ועכשיו הדירוג:

-מקום עשירי: ג’וד בלינגהאם מנצח בעונת הבכורה שלו את שני הקלאסיקוס בדקה ה-90. אז 1:2 במשחק החוץ, עם בומבה מחוץ לרחבה בין היתר, וגם “בגומלין” בסנטיאגו ברנבאו. מתאים איזו עונת בכורה הייתה לו. אמנם לא ברצלונה של ימי פפ גווארדיולה אבל ג’וד התעלל בהם.

-מקום תשיעי: השלושער של כריסטיאנו בדרבי ב-2011-12. איבוד נקודות בוויסנטה קאלדרון היה מסבך לנו את החיים קצת לפני הקלאסיקו ומשחק העונה - וממש לא בתוכניות. כריסטיאנו שלח בומבה אחת מקיבינימאט, כדור חופשי מושלם גם כן, הוסיף פנדל ובישול לחוסה קאייחון, 1:4. האליפות שלו, בקיצור.

-מקום שמיני: מנצחים בקאמפ נואו אחרי 20 שנה ב-2003-04. סוף-סוף הרצף המזורגג הזה בא לקיצו. ריאל מדריד של קרלוס קיירוש בלי הגנה אבל עם הרבה איקר קסיאס ורונאלדו-פנומנו - התחילה היטב. באותו ערב: רוברטו קרלוס כבש ראשון, ובישל לרונאלדו-פנומנו את ה-0:2, נגמר 1:2. איך העונה נגמרה? עדיף שלא לזכור.

-מקום שביעי: “עקב האלוהים” של גוטי ושבירת הנאחס בריאזור - ואם בנאחסים עסקינן. כריסטיאנו רונאלדו נעדר ממשחק פתיחת הסיבוב השני ב-2009/10. חשבנו שקאקה סיפק מסירה ענקית לגוטי ואז הספרדי מול השוער פתאום בעקב לאחור לקארים בנזמה. ניצחנו 1:3, העולם נכנס לתדהמה. אסטבן גראנרו כבש את הראשון בכלל.

-מקום שישי: הניצחון 1:4 על ולנסיה בסנטיאגו ברנבאו בעונת 2002-03 - מבחינתי העונה עם הכדורגל היפה ביותר של ריאל מדריד. האלופה הנכנסת נגד האלופה היוצאת. זינדין זידאן בשיאו - בישול לרונאלדו-פנומנו את השער הראשון, כבש בעצמו את ה-1:2 ומה נאמר ומה נגיד על הבישול לחאבייר פורטיו…

-מקום חמישי: הופעת הבכורה של הגלאקטיקוס2 - מחזור פתיחת הליגה ב-2009/10, ריאל מדריד של מנואל פלגריני עם שלל הכוכבים יוצאת לדרך. ראול כבש את השער הראשון - כמה סמלי, לאס דיארה עם חולצה מספר 10 - ניצח את המשחק ב-2:3 הזה. כריסטיאנו רונאלדו, קאקה, צ’אבי אלונסו, קארים בנזמה, כל אלה שיחקו. כריסטיאנו גם כבש בפנדל.

-מקום רביעי: הניצחון 2:7 על ויאדוליד בתחילת 2003-04 - הקבוצה של ויסנטה דל בוסקה עדיין גם אם על הקווים עמד “עציץ”. ריאל מדריד של הכדורגל היפה והמושלם שצירפה גלאקטיקו חדש - דיוויד בקהאם. אנחנו עוד מתרפקים על הוולה של זינדין זידאן מהבישול שלו, וכמובן השלושער של ראול בהופעתו הענקית האחרונה אולי. אחד בעקב, השני בצ’יפ מעל השוער והשלישי ערמומי. כל גול יותר יפה מהשני.

-מקום שלישי: הניצחון בקלאסיקו בקאמפ נואו ב-2011/12 - האליפות הגדולה בכל הזמנים הייתה חייבת חותמת כזו. שחקן העונה היה צריך להיות זה שמנצח את המשחק. רגע אחרי שריאל מדריד ספגה את השוויון (כבר סמי קדירה עזר לריאל לשבור את שיא השערים לעונה), מסוט אוזיל במסירת סרגל לכריסטיאנו רונאלדו שלא מתבלבל מול ויקטור ואלדס ו-Calma, Calma. מאה נקודות ו-121 שערי זכות.

-מקום שני: הפאסיו ההיסטורי נגד ברצלונה ב-2007/08. ראול כבש בבעיטה לקורה ופנימה, אריאן רובן הכפיל בנגיחה, גונסאלו היגואין עשה מה שהוא רוצה ברחבה ורוד ואן ניסטלרוי עשה 0:4. ריאל מדריד של ברנד שוסטר השלימה דאבל על ברצלונה וחגגה על היריבה השנואה שקיבלה אותנו בפאסיו - מסדרון הכבוד אחרי הזכייה באליפות. אבל מה היה חסר? מאניטה! במקום שער חמישי הגיע שער מצמק של תיירי הנרי.

-מקום ראשון: הטאמודאסו. עונה אפורה וקשה של ריאל מדריד עד לעשרת המשחקים האחרונים בערך. כשאתה חושב שראית הכל מהקבוצה הזו וכל דרמה מתעלה על הקודמת. כל קאמבק משאיר אותך פעור פה. כל סיפור נכנס להיסטוריה, והלב בקושי עומד בזה. שני מחזורים לסיום, ריאל מדריד וברצלונה משחקות במקביל. ריאל בלה רומארדה של סראגוסה החזקה, ברצלונה אירחה את אספניול וראול טאמודו בדרבי. לא באמת צריך לכתוב על המשחק הזה אלא להיזכר בבכי של סאן איקר, בטירוף על הספסל, בדיוויד בקהאם סוחב רגל. בנדב יעקובי צורח “ועכשיו אספניול משווה ל-2:2”. והמשימה הושלמה עם אליפות

ועכשיו עונה אחר עונה:

-עונת 2000-01: קאמבק אדיר נגד ולנסיה במחזור הפתיחה – 1:2 בזכות שערים של ראול ולואיס פיגו הגלאקטיקו| לואיס פיגו חוזר לקאמפ נואו – טירוף חושים, פלורנטיני פרס מבסוט עם הסיגר אבל ריאל מפסידה 2:0| ניצחון 0:3 קליל בסנטיאגו ברנבאו על האלופה ‘היוצאת’ דפורטיבו לה קורוניה| ה-0:5 על אלאבס, הזכייה באליפות| ראול פיצ’יצ’י עם צמד נגד ויאדוליד במחזור הסיום

-עונת 2001-02: הניצחון 0:2 על ברצלונה עם גול של פיגו לקינוח לפני שריקת הסיום| 1:3 ענק על לה קורוניה במשחק סיום הסיבוב עם גולים נהדרים של פרננדו מוריינטס, זינדין זידאן בעיקר וגם ראול| החמישייה של פרננדו מוריינטס נגד לאס פלמאס באותו 0:7 ביתי והוא עוד החמיץ פנדל| עדיין במאבק: ניצחון 0:1 מאוחר על סלטה ויגו בבלאידוס ושבירת המנחוס עם שער של ראול בדקה ה-83

-עונת 2002-03: הבכורה של רונאלדו-פנומנו שעלה מהספסל ומיד הבקיע נגד אלאבס, סיים עם צמד וריאל ניצחה 2:5| 1:4 ענק על ולנסיה בהובלת זינדין זידאן שבישל באומנות לחאבייר פורטיו, ובמאסטייה ריאל השיגה 1:2 עם צמד של רונאלדו-פנומנו| 0:4 גדול על אתלטיקו מדריד בדרבי מחזור אחד לסיום, צמדים לראול ולרונאלדו| ההכתרה במחזור הסיום – אליפות ראשונה לרונאלדו בקריירה והוא עם צמד ב-1:3 על אתלטיק בילבאו

-עונת 2003-04: הבכורה של דיוויד בקהאם 1:2 על בטיס| שלושער-ראול נגד ויאדוליד בניצחון 2:7 ולמעשה כל גול בצבע, הוולה של זינדין זידאן | 0:3 ביתי על אתלטיק בילבאו עם הצגה של רונאלדו-פנומנו וגם של איקר קסיאס בשער – תוצאה משקרת| השער של רונאלדו בדרבי אחרי 15 שניות ואחד של ראול בנגיחה בדרך ל-0:2| הניצחון בקאמפ נואו 1:2 בחודש דצמבר – ניצחון ראשון מאז 1983-84, בניחוח ברזילאי| ראול מנצח את דפורטיבו 1:2 בסנטיאגו ברנבאו עם שער מאוחר אחרי בישול של רוברטו קרלוס

-עונת 2004-05: משחק “שבע הדקות” נגד ריאל סוסיאדד – המשחק נפסק בסנטיאגו ברנבאו בחשד שיש פצצה במגרש, וחודש כעבור כמה ימים עם מאמן חדש על הקווים| 0:3 הזוי בדרבי על אתלטיקו מדריד כשהם שוכבים לנו על השער: רונאלדו-X2 וסנטיאגו סולארי| הניצחון 2:4 על ברצלונה עם שלושה חלוצים

-עונת 2005-06: הבכורה המהפנטת של רוביניו (והסיוט של ג’ונתן וודגייט נגד אתלטיק בילבאו) מול קאדיס| הדרבי בוויסנטה קאלדרון נגמר אחרי שבע דקות| העקב הנפלא של גוטי לזינדין זידאן ו-2:4 הנהדר בסנטיאגו ברנבאו עם שלושער שלו| הפרידה המרגשת של זינדין זידאן מהסנטיאגו ברנבאו

-עונת 2006-07: בלתי אפשרי לבחור, באמת בלתי אפשרי – ננסה: ה-0:2 על ברצלונה בקלאסיקו המוקדם בעונה עם שערים של ראול ורוד ואן ניסטלרוי הפיצ’יצ’י| רביעייה של רוד ואן ניסטלרוי נגד אוססונה בחוץ| הוולה של רוד ואן ניסטלרוי נגד ולנסיה – שער העונה וניצחון 1:2| אספניול-סביליה-רקראטיבו ותודה לגונסאלו היגואין, לגוטי ולרוברטו קרלוס| הטאמודאסו – “מדינה שלמה יוצאת מדעתה” ולא רק ספרד אלא גם ישראל| אליפות מספר 30 אחרי הניצחון על מאיורקה ותודה לך חוסה אנטוניו רייס ז"ל!

-עונת 2007-08: דרבי מטורף במחזור הפתיחה ו-1:2 לבן, ראול ו-ווסלי סניידר ביצעו מהפך| 0:5 הזוי על ויאריאל בחוץ במחזור השני – סניידר ממשיך לככב בפתיחת העונה, וגם 1:5 על ולנסיה במאסטייה – תוצאה היסטורית| הזכייה באליפות בבוץ של אוססונה עם 1:2 בעשרה שחקנים ושערים של אריאן רובן ופיפיטה| הפאסיו נגד ברצלונה והחגיגה 1:4, שערו האחרון של ראול נגדם.

-עונת 2008-09: 1:7 גדול על ספורטינג גיחון עם שלושער של ואן דר וארט| ראול עובר את אלפרדו די סטפאנו עם צמד נגד ספורטינג גיחון וכובש ב-0:4, גם קלאס יאן הונטלאר הבקיע| 17 ניצחונות ותיקו עד לקלאסיקו| הטירוף נגד חטאפה – פפה משתולל, הפנדל שאיקר קסיאס הדף, ה-2:3..| ניצחון בפיחואן לראשונה מאז 2003 – עם שלושער של ראול

-עונת 2009-10: גלאקטיקוס2 יצאו לדרך עם 2:3 על דפורטיבו לה קורוניה| פעמיים סביליה: ההצלה המדהימה של איקר קסיאס מול דייגו פרוטי בהפסד בפיחואן 2:1, וכן הרמונטדה בסנטיאגו ברנבאו מ-2:0 ל-2:3 עם גול של רפאל ואן דר וארט| העקב האלוהי של גוטי לקארים בנזמה בריאזור ושבירת הנאחס| הבישול של צ’אבי אלונסו בדרבי הביתי 2:3| ראול נפרד בדיעבד עם גול בלה-רומארדה

-עונת 2010-11: 1:6 על דפורטיבו לה קורוניה (“יום אחד יריבה ארורה תשלם”, הבטיח המאמן שלנו) - התפוצצות ראשונה| 3:6 על ולנסיה ופאסיו אחרי גמר הגביע - קאקה משתולל, הופעת בכורה של נאצ’ו| 1:8 על אלמריה במחזור הסיום עם חגיגה של מסוט אוזיל ועמנואל אדבאיור.

-עונת 2011-12: פתיחה מוחצת עם 0:6 עצום על סראגוסה בלה רומארדה במחזור הראשון – שלושער לכריסטיאנו רונאלדו| 2:6 על סביליה בפיחואן| 1:4 עצום על אתלטיקו מדריד בסיבוב השני עם שלושער של כריסטיאנו רונאלדו| הניצחון 1:2 בקאמפ נואו עם שער ניצחון של כריס ושבירת שיא ההבקעות| הבטחת הכתר עם 0:3 על אתלטיק בילבאו בסאן ממס – גונסאלו היגואין פתח| מסיימים עם 1:4 על מאיורקה ומגיעים למאה נקודות ו-121 שערים!

-עונת 2012-13: 0:4 על סראגוסה ושער ראשון ללוקה מודריץ’ בלבן (נובמבר)| 0:5 גדול על ולנסיה בחוץ| 1:2 על ברצלונה בהרכב פיפטי-פיפטי - סרחיו ראמוס ניצח את המשחק| הופעת בכורה לקאסמירו נגד בטיס| דאבל על אתלטיקו מדריד בליגה, ז’וזה מוריניו עם 6 מ-6 בליגה| הפרידה ממוריניו ומהיגואין עם 2:4 ביתי נגד אוססונה

-עונת 2013-14: איסקו כובש בנגיחה בהופעת הבכורה שלו נגד בטיס וריאל מנצחת 1:2| הבכורה של גארת’ בייל והשער בתיקו 2:2 נגד ויאריאל| ניצחון 3:7 על סביליה בסנטיאגו ברנבאו עם שערים של שלישיית ה-BBC| ניצחון 0:4 על אוססונה - לא משחק ליגה גדול אבל שני שערים אדירים של כריסטיאנו

-עונת 2014-15: ניצחון היסטורי וחריג 2:8 על דפורטיבו לה קורוניה בריאזור, אחד מתוך 12 רצופים| חשוב מכך: ניצחון 1:3 על ברצלונה בקלאסיקו עם רמונטדה ראשונה מאז שנות ה-80| “מסיבת צהריים” ו-1:9 על גרנאדה| שער מדהים של חאמס רודריגס נגד אלמריה| 3:7 על חטאפה במחזור הסיום, פרידה, בדיעבד - צורמת מאוד מאיקר קסיאס, כריסטיאנו משתולל ומסיים עונת שיא, בכורה למרטין אודגור - הצעיר ביותר במדי ריאל איי פעם

-עונת 2015-16: פסטיבל שערים נגד בטיס, גארת’ בייל וחאמס רודריגס עם 0:5| חמישייה לכריסטיאנו רונאלדו ב-0:6 על אספניול, ולוקאס ואסקס מבשל בפרמיירה| 2:10 על תשעה שחקני ראיו וייקאנו ותחושה לא נעימה| הופעת בכורה לזינדין זידאן כמאמן – 0:5 על דפורטיבו לה קורוניה| מהפך נגד ברצלונה בקאמפ נואו ושער ניצחון לכריסטיאנו רונאלדו כשאנחנו בעשרה שחקנים, “כמעט אליפות”.

-עונת 2016-17: פתיחה חלקה עם 0:3 על ריאל סוסיאדד בחוץ – צמד לגארת’ בייל| 1:6 גדול על בטיס בחוץ עם התקפה מתפרצת למזכרת| שלושער של כריסטיאנו רונאלדו בדרבי נגד אתלטיקו מדריד בוויסנטה קאלדרון| שני משחקים ברציפות סרחיו ראמוס כובש בדקה ה-90 - משווה נגד ברצלונה בקאמפ נואו ומנצח את דפורטיבו לה קורוניה 2:3| מפיגור 2:0 בוויאריאל ועד 2:3 בזכות אלבארו מוראטה| 2:6 של ההרכב השני שלנו על דפורטיבו לה קורוניה בריאזור| מוכתרים כאלופים עם 0:2 קליל במאלגה במחזור האחרון

-עונת 2017-18: ניצחון 1:3 על ריאל סוסיאדד בחוץ - אחריו נקטע רצף המשחקים הרצופים בהם ריאל מדריד מבקיעה| 0:5 אדיר על סביליה כשכל הגולים במחצית אחת, כריסטיאנו רונאלדו מציג את כדור הזהב האחרון שלו| שבוע-זעם: 1:7 על דפורטיבו לה קורוניה בבית, 1:4 על ולנסיה בחוץ| רביעייה של כריסטיאנו ב-3:6 על ג’ירונה| 2:2 עם ברצלונה בקאמפ נואו - כריסטיאנו ומסי מבקיעים בקלאסיקו האחרון שלהם זה נגד זה

-עונת 2018-19: הופעת בכורה לוויניסיוס בקבוצה הבוגרת בתיקו בדרבי| דני סבאיוס בכדור חופשי ערמומי ברגע האחרון מנצח את בטיס אהובתו בחוץ| סיבוב שני: ניצחון 1:3 לריאל בדרבי במטרופוליטאנו – ניצחון ראשון שלה במגרש הזה: קאסמירו במספרת, ראמוס בפנדל ובייל ‘הזועם’.

עונת 2019-20: 2:4 על גרנאדה - שער בכורה לאדן הזאר| 0:2 על ברצלונה בקלאסיקו באחד במרץ - ויניסיוס ג’וניור ומריאנו הבקיעו - ואז העולם נעצר בגלל הקורונה| 0:3 על ולנסיה בוולדבבאס במשחק השני מהחזרה מהפגרה, קאמבק של מרקו אסנסיו עם שער, צמד לקארםי בנזמה| מבטיחים את אליפות ה-0:1ים עם 1:2 על ויאריאל במחזור ה-37

עונת 2020-21: ניצחון 1:3 על ברצלונה בקאמפ נואו: פדה ואלוורדה, סרחיו ראמוס ולוקה מודריץ’| ניצחון 0:2 חשוב על אתלטיקו מדריד בדרבי כדי שהליגה לא תברח: דני קרבחאל (או גול עצמי של יאן אובלק - לרשעים) וקאסמירו| משלימים דאבל על ברצלונה פעם שנייה בלבד בשנות ה-2000 עם ניצחון 1:2 במחזור ה-30.

עונת 2021-22: ניצחון 2:5 על סלטה ויגו במשחק החזרה לסנטיאגו ברנבאו המשופץ, שלושער לקארים בנזמה, ובמחזור לאחר מכן 1:6 על מאיורקה עם הצגה של מרקו אסנסיו| דויד אלאבה עם שער בכורה ענק - ב-1:2 על ברצלונה בקלאסיקו בקאמפ נואו| ויניסיוס עם שער ניצחון ענק נגד סביליה בדקות הסיום בגולאסו לחיבורים| 0:2 על ריאל סוסיאדד ללא קארים בנזמה הפצוע - לוקה יוביץ’ כובש ומבשל באנואטה| עוד פעם סביליה: רמונטדה ענקית בפיחואן מ-2:0 לניצחון 2:3| משחק הסיום של העונה: תיקו מאופס נגד בטיס בסנטיאגו ברנבאו – פרידה ממרסלו

-עונת 2022-23: ניצחון 1:2 על אתלטיקו מדריד במטרופוליטאנו ללא בנזמה הפצוע - רודריגו בשער מהאוויר ופדה לקחו פיקוד, ניצחון שישי, 6 מתוך 6| ניצחון 1:3 על ברצלונה בקלאסיקו במחזור התשיעי (בנזמה, פדה ורודריגו בפנדל), ריאל ראשונה עם מאזן 8 ניצחונות ותיקו| 0:6 על ויאדוליד באפריל - מהנה ולא יותר, שלושער לבנזמה.

-עונת 2023-24: פותחים עונה עם 0:2 על אתלטיק בילבאו בחוץ כשאל טיבו קורטואה שגמר את העונה מצטרף אדר מיליטאו בפציעה אכזרית| ניצחון 1:2 על ברצלונה עם רמונטדה בחסות ג’וד בלינגהאם ושער ניצחון בתוספת הזמן - מחזור 11| ניצחון 2:3 על אלמריה בפתיחת הסיבוב השני, אחרי פיגור 2:0 - דני קרבחאל בשיאו| 0:4 על ג’ירונה ב"משחק העונה" - ויניסיוס בשיאו| משלימים דאבל על ברצלונה עם ניצחון 2:3 בבית ושוב דרמה אחרי פעמיים פיגור - הצגה של לוקאס ואסקס ושער ניצחון של ג’וד| מוכתרים נגד קאדיס עם 0:3 במחזור ה-34, ריאל תמשיך לרצף של תשעה ניצחונות עד למחזור ה-36| מחזור הסיום: פרידה מרגשת עד דמעות מטוני קרוס בברנבאו

-עונת 2024-25: במחזור הרביעי ריאל מנצחת 0:2 את בטיס בסנטיאגו ברנבאו, קיליאן אמבפה עם שערי בכורה בליגה| מחזור תשיעי: טרגדיה עם הפציעה של דני קרבחאל ברגע האחרון ב-0:2 על ויאריאל| ניצחון 0:4 על אוססונה - ראול אסנסיו “מתגלה” במקום אדר מיליטאו ששוב נפצע, ג’וד בלינגהאם עם הראשון, הצגה אחרונה של ויניסיוס ג’וניור| -שלושער של אמבפה ב-0:3 על ויאדוליד, ריאל מדריד עם ארבעה ניצחונות רצופים פותחת פער הזוי של שבע נקודות על ברצלונה וזה יירד לטימיון. במחזור ה-19 ריאל משיגה 1:2 דרמטי על ולנסיה משער של בלינגהאם וסוגרת את החוב מאשתקד| מחזור 28: מוחקים פיגור לניצחון נגד ויאריאל עם צמד של אמבפה ולפחות את הנאחס הזה שמים מאחור| מחזור הסיום: מנצחים 0:2 את ריאל סוסיאדד, פרידה מרגשת עד דמעות מלוקה מודריץ’, קרלו אנצ’לוטי ולוקאס ואסקס

חוסלו מספר בריאיון למארקה על השנה האחרונה בקטאר וכמובן מתגעגע לריאל מדריד. הנה חלק מדבריו:

עברת מריאל מדריד לשלווה של קטאר ב-2024. איך התמודדת עם זה?- “בהתחלה זה היה מסובך. אתה מגיע מזכייה בליגת האלופות עם המועדון הכי טוב בעולם, היורו עם ספרד… והשינוי בכל מועדון, שמגיע אחרי ריאל מדריד, הוא עצום. לאורך הקריירה שלי, הצלחתי ליהנות מכדורגל צנוע ביותר ואז לחוות מה זה אומר להיות בריאל מדריד. ההחלטה לא להישאר שם הייתה קשה, אבל אתה גם חושב קצת על המשפחה שלך ועל הגיל שלך. החודשים הראשונים היו קצת זמן של ניסיון לשכוח מזה, אבל אני כבר מתחיל להתאקלם כאן..”

הקאמבק הזה בליגת האלופות עם הצמד נגד באיירן מינכן (23-24) הכניס אותך ישר להיסטוריה של ריאל מדריד. האם אתה מרגיש ככה? - "זה נכון, וככה הם גורמים לי להרגיש. הקיץ הזה הייתי בבית שלי במדריד, ולמרות שעברה יותר משנה, אנשים ברחוב עדיין מזכירים לי את המשחק בסנטיאגו ברנבאו. ברשתות החברתיות, כשריאל מדריד משחקת, אנשים רבים עדיין זוכרים אותי, ואני תמיד אהיה אסיר תודה לנצח לכל האוהדים האלה.

מה אם צ’אבי יחליט לקרוא לך לריקוד אחרון במדריד? שום דבר לא נשלל בכדורגל… - “וואה…האם אחזור למדריד אם צ’אבי יתקשר? זה שם אותי במצב קשה. באופן עקרוני, אני שולל חזרה לספרד. וגם, להיות מאמן. יהיה לי מספיק כדורגל כשאפרוש. הייתה לי קריירה שרבים יקנאו בה. נהניתי ממנה מאוד, והצלחתי לסיים ברמה האירופית בצורה גבוהה. הקיץ קיבלתי הצעות ממועדונים מליגת האלופות, הליגה הספרדית, לשחק שם שוב, אבל לא: אני ומשפחתי בסדר בקטאר. עזיבת מדריד הייתה הרגע הקשה ביותר בכל הקריירה שלי, כי ריאל מדריד הייתה חלום”.

מסיבות משפחתיות, היית עם הקפטן דני קרבחאל הקיץ הזה. איך הוא? - “ראיתי אותו בהתלהבות רבה, כמו ילד שזה עתה נכנס להרכב הבוגרים. הוא חסר סבלנות, אחרי כל כך הרבה זמן בחוץ, להוט לעזור למועדון שלו לנצח ולהפוך לשחקן עם הכי הרבה תארים בהיסטוריה של ריאל מדריד. אתם מכירים אותו: דני הוא גלדיאטור. הייתה לו פציעה קשה מאוד, והוא כאן. אנחנו מדברים על המגן הימני הטוב ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד בכל מובן”.

האם אתה חושב שהמועדון ואוהדי ריאל מדריד נתנו ללוקאס ואסקס את הפרידה שמגיעה לו? - “לוקאס הוא חבר טוב מאוד שלי. דיברנו בטלפון לפני כמה ימים. הוא היה שחקן חשוב מאוד, ואני חושב שהוא אגדת מועדון, שחקן מיוחד. הוא עזר לי מאוד כשהגעתי. אבל, כמובן, ריאל מדריד.. זה דבר מסובך כשצריך לעזוב. היה לי נורא קשה לראות את הפרידה שלו בברנבאו. בכל מקרה, אני תמיד מאחל לו כל טוב כי הוא מישהו מיוחד בשבילי”.

“גונסאלו גרסיה? הוא התאמן איתנו כשהייתי בריאל מדריד, והיו לו יכולות מדהימות, הוא כבש הרבה שערים עבור קבוצת הנוער. דיברתי איתו, והוא תמיד שאל אותי הרבה שאלות. הוא ייתן הכל בשביל התואר”.

המארקה עם כותרת בלתי נמנעת: “רודריגו ושעותיו האפלות ביותר”. הברזילאי לא שותף ולו לדקה מול אוססונה והמשחק הקרוב נגד אוביידו ביום ראשון כשאחריו חלון ההעברות יהיה פתוח עוד שבוע - יהיה כנראה "גזר הדין. ב-AS פורסם סרטון די עצוב עם מבטו של רודריגו כשהתחמם והבין שכל החילופים בוצעו והוא לא ישחק דקה.

רודריגו עוד פתח בהרכב במשחק הבכורה של צ’אבי אלונסו כמאמן הקבוצה נגד אל-הילאל וגם בישל. ומאז כמעט כלום. הוא השתתף סה"כב-93 מתוך 630 הדקות האפשריות (14.7%). במשחק הידידות באינסברוק, הוא שיחק את חצי השעה האחרונה וכבש שער שלא חגג.

בסקר אוהדים במארקה בו הצביעו קרוב ל-19 אלף אוהדים - 75% בסה"כ אמרו שהוא חייב להימכר. 44% ציינו מחיר של בין 70 ל-90 מיליון יורו ו-31% מדברים על מאה מיליון ומעלה סכום שכעת נראה מופרך אפילו בכדורגל האנגלי; 12% השיבו שצריך לתת למצב להירגע ושיש לו חוזה; שבעה אחוזים הציעו הארכת חוזה וקרדיט רחב; שישה אחוזים הציעו להשאילו..

משנתי:

1.בהחלט היה לא נעים לראות את המבט שלו כשהבין שהוא לא משחק. בהחלט עצוב מה שנהיה.
2.השעון כבר מתקתק, הצעה גבוהה לא הגיעה. אני לא מוכר אותו ב-50-70 מיליון יורו, ובכלל, אם יעזוב לא יהיה זמן להביא מחליף סביר.
3.איתו יחד הסגל מרגיש מאוד-מאוד עמוס, אולי מדי, אבל בלעדיו זה מרגיש חסר מדי.
4.נותן לו לשחק מול אוביידו - כדי לרענן אותו, כדי “להעלות את ערכו” ולא לאבד אותו. לפרנקו מסטאנטואונו יגיע הזמן, וברהים דיאס איכזב.
5.משאיר אותו בסגל, כדורגל הפכך מאוד, זו עונה ארוכה, וזו גם שנת מונדיאל. אם הוא לא מתעקש ללכת - הוא יהיה חייב לשנס מתניים

החלוץ הצעיר גונסאלו גארסיה שהתאמן אמש וכבש פעמיים בנבחרת ספרד הבוגרת בריאיון ל-AS: “החלום שלי הוא להצליח במועדון הכי טוב בעולם. אם היית אומר לי את זה לפני שנה (שיהיה היכן שהוא היום), לא הייתי מאמין. אני מקווה להגיע למונדיאל עם ספרד (הנבחרת הבוגרת)”.

“אני שמח ונרגש מאוד להיות בנבחרת עד גיל 21 ולייצג את הנבחרת הלאומית. האמת היא שגיליתי את זה בטלפון שלי, לפני האימון, כשהרשימה יצאה. ועם כל ההייפ שזה עורר ברשתות החברתיות”.

מה חשבת כשלואיס דה לה פואנטה אמר שהוא צריך לעשות שירות צבאי? - “לא ממש חשבתי על זה. מה שאני צריך לעשות זה לעבוד ולהוכיח את עצמי. לנצל כל הזדמנות. זה מה שאני עושה וזה מה שאמשיך לעשות”.

מי החלוץ הספרדי האהוב עליך? - “וואו, יש כל כך הרבה טובים… (חושב וצוחק) . הייתי בר מזל מספיק לחלוק חדר הלבשה עם ראול שהיה המאמן שלי ובשבילי, תמיד אמרתי, אני מחשיב אותו לאגדה של ריאל מדריד, אגדה של המועדון שלי, ושל הנבחרת הלאומית”.

הושוותה אליו וגם לחוסלו… - “ברור שאני מעריך את זה, אבל תיזהר, אנחנו צריכים לשמור מרחק מראול או חוסלו. אני רק בתחילת הדרך ואני מקווה להתקרב למספרים ששניהם השיגו עם ריאל מדריד או הנבחרת”.

“אלבארו ארבלואה היה מיוחד עבורי, כי איתו התחלתי לשחק כחלוץ. שיחקתי כקיצוני, והוא האמין בי כחלוץ. חוץ מהשערים (35), הדבר החשוב היה העבודה. כל התארים… זה היה טרבל לאומי! אני כל כך שמח. בכל פעם שאנחנו נזכרים בשנה הזאת, זה מעלה חיוך על הפנים שלנו”.

איך הגבת כששמעת שאתה בהרכב נגד אל-הילאל? - “לא אשקר, ידעתי שיש סיכוי כי קיליאן היה חולה. ברור שהופתעתי, אבל התמודדתי עם זה בביטחון. בטוח בעצמי, כי עבדתי כדי לנצל כל הזדמנות. (חושב וצוחק) ואני מאוד מרוצה מאיך שזה הלך”.

ובסופו של דבר אתה מקבל את נעל הזהב. איך אתה מעכל את זה? - “פיו… שם, בזמן שהמונדיאל מתקדם, אתה אפילו לא שם לב. אתה מרוכז ויש משחקים כל יום, אין לך זמן לעבד את זה, אבל ברגע שאני חוזר לספרד ואני עם המשפחה והחברים שלי, אתה מדבר על איך היה ואיך הכל הלך… אתה מסתכל אחורה וחושב: “אילו מישהו היה אומר לי את זה לפני שנה…” לסיים את העונה כשמשחקים עבור הקבוצה הבוגרת ולסיים עם נעל הזהב…זה מדהים”.

“צ’אבי אלונסו תמיד השרה עליי רוגע וביטחון. הוא אמר לי להיות בטוח בעצמי, ללחוץ היטב, להטריד את הבלמים כדי שלא יוכלו להוציא את הכדור, וכשהוא אצלנו, לנסות להדביק אותו. ובתוך הרחבה, לנצל כל הזדמנות שניתנת לה כדי להבקיע שער”.

האם זה מפחיד להיכנס לחדר ההלבשה הזה ולחלוק אותו עם כל כך הרבה כוכבים, עם אמבפה…? - “אין סחרחורת. בסופו של דבר, זה נכון שאתה עובר מלשחק עבור קסטיליה ולצפות באלילים שלך בטלוויזיה ועד לאימונים איתם, וזה, כמובן, מרשים אותך. אחר כך הזמן עובר, אתה מתרגל לזה, ואתה מאוד אסיר תודה שאתה יכול לחלוק איתם חדר הלבשה, עם השחקנים הטובים בעולם”.

האם אתה מרגיש בטוח לקחת את הסיכון על המגרש? - “(צוחק) המשחק כבר מתנהל על המגרש, ותמיד צריך לעשות את מה שהמהלך דורש. אם אני רואה שאני יכול להבקיע שער, אני יכול לעשות את זה, ואם לא, אני מוסר לחבר לקבוצה”.

איך אתה מרגיש כשאתה חותם על חוזה חדש בסעיף שחרור בסכום עתק? - "הייתי מאושר בצורה יוצאת דופן כשהדבר סוף סוף נחתם. זה חלומו של כל שחקן נוער, ובשבילי זה היה מיוחד מאוד אחרי כל כך הרבה שנים במועדון. אני שמח מאוד להיות מסוגל לומר, אחרי כל כך הרבה שנים שהגשמתי חלום.

איך הרגשת לשחק נגד מיורקה בברנבאו? - “זה מיוחד. הייתי בר מזל מספיק כדי לשחק שם (במאיורקה) במשך שנה, כי הייתי צריך לעזוב. זכיתי להכיר חברים טובים ולחברים טובים לקבוצה, ואני מאוד שמח שיכולתי לשחק כמה דקות נגדם”.

יש לך מטרות לעונה? מספר שערים? - “אני מאוד שאפתן. אני לא אוהב לדבר הרבה על מספרים, כי העונות ארוכות מאוד וצצים מצבים שונים. אני הולך לנצל את כל הזמן שיהיה לי ואהיה מוכן כך, שכשאצא למגרש, אוכל לתת 100% ולעשות כמיטב יכולתי”.

שלוש משאלות - מה היה בוחר: “לזכות בליגת האלופות עם מדריד, להיות מסוגל לנסוע למונדיאל עם הנבחרת הלאומית, ולהמשיך עם המועדון הטוב בעולם עוד שנים רבות”

ריאיון של קיליאן אמבפה ל"לאקיפ" הצרפתי ואחר כך יש גם ריאיון של אימו שמודה שב-2022 היא הפעילה עליו לחץ להאריך את חוזהו בפריז סן ז’רמן.

האם לקיליאן אמבפה מותר להיכשל? - “לא. אבל זו גם הסיבה שהם מעריכים אותך מאוד. כי אתה מקבל את כל זה, אתה גמיש, ואתה תמיד רוצה לנצח. אף פעם לא הייתי אחד שמקבל כישלון, אז לא אכפת לי שיבקרו אותי על זה. אני מאוד תובעני כלפי עצמי, יותר תובעני מרוב האנשים, אז אני מקבל את זה בקלות”.

האם כסף יכול להרוס הכל? - "כן, זה יכול. ככל שיש לך יותר כסף, כך יש לך יותר בעיות. יש אנשים שלא רואים שהחיים שלך משתנים; הם רוצים לשמור על התדמית שלהם כפי שהיו כילדים, אבל אתה כבר לא אותו הדבר. יש לך אחריות, התחייבויות, עבודה וחשבונות לנהל. אם מישהו מלווה אותך בדרך, זה סיפור יפה. זה טוב לצמוח, להגיע לפסגה, עם אותה משפחה ויסוד של אמון. אבל לפעמים זה לא עובד, וצריך לדעת איך להגיד את זה. זה לא אומר שהקשר נותק, אלא שהקשר הזה לא עובד. קשה יותר להגיד מאשר לעשות, וזו בעיה שספורטאים ואנשים רבים מתמודדים איתה.

“אני פטליסט לגבי עולם הכדורגל, אבל לא לגבי החיים שכרוכים בזה. החיים הם נהדרים. כדורגל הוא מה שהוא. אני אוהב לומר שאנשים שהולכים לאצטדיון ברי מזל מספיק כדי לבוא רק כדי לראות הצגה ולא לדעת מה קורה מאחורי הקלעים. בכנות, אם לא הייתה לי את התשוקה הזו, עולם הכדורגל היה מגעיל אותי מזמן”.

האם יש סביבות קהל מעריצים של מיליונים? - “לא, לא. אתה אף פעם לא מלך. הייתי בר מזל מספיק כדי להרוויח הרבה כסף, אבל אף פעם לא הרגשתי כמו מלך. נותנים לי יד חופשית. אומרים לי ‘כן’ להכל. כשאתה חייב לקבל ‘לא’, אתה חייב להגיד לא… המשפחה שלי אומרת “לא” יותר מ"כן”. (צוחק). אני תמיד מופתע כשהם אומרים “כן”.

על כך שהוא לא התחתן צעיר - מוציא אותו מאיזון או לא? - “לא, כי אני בחרתי בזה. כל אחד בונה את חייו בצורה שונה. עשיתי את זה במחשבה שכדורגל זה החיים שלי ושאני רוצה להפיק את המרב מהקריירה שלי ולהתמקד בה. אולי אני טועה… (הוא מחייך). אולי אני צודק. רק העתיד יגיד, או אלוהים בבוא הזמן. כשבוחרים, קל לקבל את התוצאה”.

האם אתה יכול לדמיין מצב שהילד שלך יהיה אנטי כלפי הכדורגל? - “אני מקווה שכן (צוחק). אבל אני חושב, למרבה הצער, כדורגל אף פעם לא יהיה רחוק… בכל מקרה, לעולם לא הייתי ממליץ לבן שלי להיכנס לעולם הכדורגל”.

הפעם האחרונה שהוא בכה מכדורגל: “בפעם האחרונה שבכיתי בגלל כדורגל… אני בוכה רק כשאני פצוע. אני מניח שהפסדים, בצורה כזו או אחרת, מגיעים לך. אבל פציעות זה הכי נורא. כשאתה בריא יש לך השפעה גדולה יותר על ההפסדים. אבל הפעם האחרונה שכמעט בכיתי בגלל כדורגל הייתה כשהפסדנו עם פ.ס.ז’ נגד מנצ’סטר סיטי, בגומלין של חצי הגמר (ליגת האלופות, ב-2021). לא שיחקתי. ואז כמעט בכיתי כי… אתה חסר תועלת. על הספסל, הייתי כמו מנצח בחידון VIP. באותם רגעים, מה מבדיל אותך ממיליוני האנשים שצופים בך בטלוויזיה? שום דבר”.

נבחרת צרפת הנוכחית: “זאת הנבחרת הכי מוכשרת, כן. הכי חזקה, עדיין לא. זו עם הכי הרבה פוטנציאל, כן. זה פוטנציאל אינסופי. בכל עמדה יש לנו את שחקני ההרכב של הקבוצות הגדולות בעולם. זה הכל. אבל כקבוצה, אנחנו עדיין לא חזקים יותר מהקבוצה שזכתה בגביע העולם ב-2018 או זו שהגיעה לגמר ב-2022. האם לקבוצה הזאת יש פוטנציאל להיות הטובה ביותר? ב-100%. האם זה יקרה? זה תלוי בנו. אנחנו צריכים להיות שאפתניים עם שחקנים באיכות הזאת”.

הסכסוך הכספי עם פריז סן ז’רמן שלא שילמה לו: “זו אחריות על פי חוק; אלה חוקי עבודה. ההליך נתן את הרושם שרציתי לפגוע בפ.ס.ז’. אבל לא - חתמתי על חוזה עבודה. רק רציתי שישלמו לי. אין לי שום דבר נגד פ.ס.ז’, אני אוהב את המועדון הזה, יש לי חברים שם. אבל זו הדרך היחידה לקבל את מה שהם חייבים לי, משהו שהרווחתי בזיעת אפיי. בין אם זה מוצא חן בעיניך ובין אם לא, זו עדיין עבודה. אבל כבר ידעתי שלא משלמים לי כבר כשהייתי בפ.ס.ז’. כשהכסף לא נכנס, רואים את זה. יכולתי להתחיל מיני-שערורייה כשהייתי שם, אבל אמרתי לעצמי שזה לא שווה את זה. אבל כשאתה רואה שלא משלמים לך, אחרי זמן מה, אתה חייב להגיב”.

האם הפריע לו כשפריז סן ז’רמן זכתה בליגת האלופות דווקא בלעדיו: “יש לי חברים בקבוצה, ואלה שמכירים אותי יודעים שחברות חשובה לי. אי אפשר לירוק על קבוצה שבה נמצאים החברים שלך, גם אם זו לא הייתה פ.ס.ז’. הסיפור שלי נגמר, ועזבתי בלי חרטות. אפילו הדברים שעשיתי לא נכון הם חלק מהסיפור שלי. כששיחקתי שם, היינו קרובים מאוד, הגענו לשני חצאי גמר וגמר. לא ניצחנו, והזמן שלי נגמר. ריאל מדריד קוראת לי; זה תמיד היה החלום שלי; יכולתי לעזוב מוקדם יותר…”.

“אני לא יכול לזכות בכדור הזהב השנה כמובן. מעבר לכך אני לא יכול לבחור בין שני חברים שעשו עונה גדולה; אשרף חכימי ועוסמאן דמבלה. מה שחשוב הוא שההופעות שלהם יקבלו הכרה. אהיה ממש שמח לא משנה מה יקרה”.

“זינדין זידאן יהיה המאמן הבא של צרפת? אף אחד לא יגיד ‘לא’. רק הוא יכול להגיד לא. אם זה הוא - נשמח! אם זה מישהו אחר, גם בסדר. הוא היחיד בהיסטוריה של הכדורגל הצרפתי שיש לו כמעט את כל הזכויות. דמות כמו זידאן אתה פוגש פעם אחת בקריירה”.

על אחיו: אית’ן אמבפה? כשגיליתי שהוא ישחק בעמדת הקשר, זו הייתה הקלה. זה חוסך לנו השוואות מיותרות אני האח הגדול, אני מגן עליו, תמיד".

הפרק הלא נעים של שטוקהולם: "זה אפילו לא הפריע לי. זה היה פשוט עצוב לראות את כולם מנצלים נושא כל כך רציני. זה קורה ליותר מדי נשים, למרבה הצער, בשביל שאנחנו נוכל לקפוץ על זה לכותרות ולכתבות. אף אחד לא הקדיש זמן לשאול מה קרה לקורבן הפוטנציאלי. וכשכולם ראו שאני לא בסיפור הזה, מה קרה? היא חסרת כל, אף אחד לא יודע איפה היא, לא אכפת לנו. זה נושא רגיש וזה העציב אותי. ידעתי שהיא תצליח להתגבר על זה כי לא הייתי מעורב, המשטרה מעולם לא התקשרה אליי, שמי מעולם לא הוזכר. ידעתי מההתחלה שהכל יהיה בסדר, אבל זה מסובך.

"במיוחד עבור אלו הקרובים אליי. פשוט הייתי צריכה לקבל את זה, לשתוק, ללכת לאימונים. לפעמים את רואה תגובות… אבל את מקבל את זה. קרלו (אנצ’לוטי) אמר לי שזה לא הוגן. אמרתי, “מה אני יכולה לעשות חוץ מלשחרר את זה ולכבוש שערים?”.

הריאיון של אמא שלו:

פאיזה למארי, אימו של קיליאן אמבפה, נחשבה לדמות די ‘קשוחה’ ולא נעימה עבורינו אוהדי ריאל מדריד עד שהמעבר הושלם בשעה טובה ומוצלחת. כעת גם היא התראיינה ל"לאקיפ" הצרפתי ומספקת כמה פנינים: “הבן שלי קיליאן לא עשה הגנה מגיל 4”, ובעיקר מגלה שהיא זו שלחצה עליו בנוסף לכל העולם בערך - להאריך את חוזהו בפריז סן ז’רמן ב-2022.

האם היא מרגישה כמו אמא כשהיא רואה את אמבפה על המגרש: “כשראיתי אותו עוזב את פריז סן ז’רמן, בזמן שהזהירו אותו שפ.ס.ז’ קרובה יותר לזכייה בליגת האלופות מאשר ריאל מדריד, והוא, עם עיניו הילדותיות, ענה: ‘כן, אני יודע, אבל זה לא משנה, אני מתחיל מאפס’, אז גיליתי מחדש את קיליאן. על המגרש, כשהוא משחק ולא מגן, אני גם מזהה את הבן שלי. הוא לא הגן מאז שהיה בן ארבע (צוחקת). אבל כשהאוהדים מעודדים אותו או צועקים לו בוז, זה הרגע שבו מאבדים את הבן שלך. הוא ‘שייך’ לכולם, חוץ ממך. במציאות, ברמה הזאת, אין לו זמן לשום דבר חוץ מכדורגל. כשאתה באמת רוצה להקדיש את עצמך לזה בתשוקה, ברצינות, אין הרבה זמן לשום דבר אחר. אני לא בטוחה שהייתי רוצה לחיות ככה, אבל זו הבחירה שלו. כי, מעבר לכדור, אין לך חיים”

אם להיות אמא של כוכב זה מפחיד אותה: “אני לא אוהבת את המילה ‘אייקון’. לפעמים זה מפחיד אותי, זה מעציב אותי. אנשים מדברים רק על תהילה, אבל מעט על הציפיות שהיא מייצרת וכל ההשלכות. אז כן, יש פחד, אבל גם שמחה כשאני רואה את מודל לחיקוי שהוא יכול להיות. אני גאה יותר באדם שהוא הפך להיות מאשר בשחקן הגדול שהוא”.

על זינדין זידאן: “ראיתי את קיליאן מגיב באותו אופן כשהוא פגש את זידאן. בגיל 14 הוא אמר לי, ‘אמא, הוא נגע לי בז’קט. אני לא אכבס אותו שוב’. אז אני יודעת מה זה יכול להיות לילד. כילד מותר לו להתלהב בצורה כזו. כשאתה בוגר אתה מגיב אחרת”.

היחס של כריסטיאנו וזידאן כשהגיע לוולדבבאס בגיל 14: “זה התחיל עם זידאן,אותו הוא העריץ מגיל ארבע. אחר כך הגיע CR7 כשהיה שחקן מנצ’סטר יונייטד ואז בריאל מדריד. היו גם רוביניו, רונאלדיניו… לגבי כריסטיאנו, קיליאן היה פורטוגלי בתפיסתו. מבחינתו, הוא היה פורטוגלי. הוא היה הולך לבית של אבא של חבר כדי לצפות במשחקי פורטוגל ולתמוך ברונאלדו. (צוחק). הוא היה מאוהב. הוא אמר: ‘אני פורטוגלי’”.

הגנה על בן שהופך לחזק: “אם תמיד תגן על בנה, לא משנה באיזו סביבה הוא נמצא, בין אם זה בריאל מדריד או בבית חולים. אמא היא אמא, למרות שבעולם הזה את יכולה בקלות לאבד את זה. אבל זו לא תהילה שמבודדת, זו שיפוטיות. מה שהיה נאמר פעם בברים נכתב עכשיו ברשתות החברתיות וזוכה לשיתוף מיליוני פעמים. זה לא מייצג את הדעה הכללית, אבל זה עושה רעש. מה שהכי מפריע לנו הוא שכלי תקשורת גדולים, כמו שלך, נותנים כל כך הרבה חשיבות לרעש הזה. זה כמו בשכונות: הם תמיד מדברים בעיקר על 8% דברים רעים, והם לא מראים את 92% שמצליחים”.

איך היא מנהלת את הכספים של בנה כסוכנת שלו: “לפני קיליאן, היינו חלק מהמעגל הקרוב של ז’ירס (קמבו אקוקו). הוא לא שיחק בראן במשך שלוש שנים עד שהכל השתנה לאחר חידוש חוזהו. כשדיברנו עם ההנהלה באותה תקופה כדי להבין, הם אמרו לנו שהוא משחק כי הוא כבר לא השחקן בעל השכר הנמוך ביותר. אז הבנתי שזה לא עניין רק של איזה אדם או שחקן אתה, אלא של כמה אתה עולה או כמה אתה יכול לייצר. אז, בקיצור, בשביל שהמועדון יעריך אותך יותר הוא צריך לשלם לך יותר”.

תפקידה בהחלטות של אמבפה: “ידענו מאז שהיה בן 15 לאן הוא ילך. אז, עם אביו, היינו שם רק כדי לעזור לו להגיע לריאל מדריד. כשהוא חידש את חוזהו עם פ.ס.ז’ (ב-2022), היינו אלה שביקשנו ממנו להישאר. זו הפעם היחידה שהתערבנו. היה הרבה לחץ: הם אומרים לך שאם הוא יעזוב, הם יפטרו עובדים, שיש בעיות עם זכויות השידור, שזו פריז, שיש את מרכז האימונים החדש, האולימפיאדה, גביע העולם… ופ.ס.ז’ הייתה בדרך לזכות בליגת האלופות. בסופו של דבר, הכל הסתדר. אבל ידעתי שעם הגעתו של לואיס קמפוס, הדברים יסתדרו”.

כמה היא מצליחה להתראות עם אמבפה: “לא הרבה, לוחות הזמנים מאוד צפופים. כשהוא בשלושה ימי חופש, אני לא אומרת לו ‘בוא לראות את אמא שלך’. למרות שאנחנו בנפרד מאביו, אנחנו מנסים לבלות ארבעה ימים ביחד בחג המולד. ובקיץ, אנחנו מנסים לבלות גם ארבעה או חמישה ימים ביחד. חוץ מזה שיש מונדיאל למועדונים. (צוחקת) הרגעים הפרטיים היחידים במהלך העונה הם שלוש או ארבע שעות כאלה… אבל אתה אף פעם לא באמת לבד. אתמול אמרתי לו ‘תוציא רישיון נהיגה. לפחות תהיה לבד במכונית שלך’. הוא לא הצליח להשיג אותו בפריז מסיבות ביטחוניות וארגוניות”.

הלחץ על אמבפה: “לא הייתי מוכנה לזה. פחדתי כל כך, לא הרגשתי טוב. מהמשחק הראשון שלו בליגת האלופות כשחקן הרכב במדי מונאקו נגד מנצ’סטר סיטי (שמינית הגמר, משחק ראשון, 21 בפברואר 2017), חשבתי: ‘זה ג’סטין ביבר!’ עליתי 22 קילו בגלל הלחץ בין המשחק הזה למעבר לפ.ס.ז’ (שישה חודשים לאחר מכן). עכשיו למדתי להתמודד עם החיים האלה. השגתי את הרוגע שלי, יש לי את המקום שלי להיטען מחדש כשדברים לא מסתדרים”.

האם פחדה שאמבפה יהיה יהיר: “כן, פחדתי. היו פעמים שהוא היה יהיר, כמובן. אבל אתה שם כדי להוריד אותו לקרקע. קחו לדוגמה את מסיבת העיתונאים עם צרפת לפני שנה, כשהוא הגיב למשחק המשעמם של הנבחרת: ‘לא אכפת לי מה אנשים חושבים…’ כשראיתי את המהומה כשפתחתי את הטלפון אחרי התנומה שלי, התגובה הראשונה שלי הייתה לגעור בו על שלא שמר על שתיקה… אבל התאפקתי. באותו רגע, זה לא היה נכון, גם לו יש את הזכות לומר את זה. משהו שהוא אף פעם לא באמת עשה. יש לך את הזכות שנמאס לך, להראות שאתה אנושי, אבל זה מתפרש לא נכון. מאז שהיה קטן, אנשים שואלים אותו על הכל… כשהם אומרים שהוא עשה טעויות בתקשורת… בואו נחזיר אותו לקרקע, אין לו תואר שני בניהול משברים. תקשיבו למה שהוא אומר, הוא אף פעם לא השתמש ברטוריקה ריקה”.

“קיליאן גדל עם סביו וסבתו הקמרונים, שמדברים צרפתית כמו שאף אחד אחר לא מדבר. וילפריד אומר שאביו היה יכול לזכות בתחרויות נאום. לאחר מכן, הוא גדל בסביבה של מבוגרים, עם אחד עשר דודים ודודות, סביבה תרבותית, עם אחותי כמורה וההורים מעולם הספורט. שלבו את זה עם המוח שלו, שלא כמו של כולם, ותקבלו את מה שאתם רואים על המסך. בגיל חמש, הוא ידע את כל הרפרטואר של אזנבור בעל פה… זה לא דבר נפוץ. (צוחקת). עכשיו הוא יותר עם טיאקולה”

הזכייה של פריז סן ז’רמן בליגת האלופות והשיחה עם עוסמאן דמבלה: הם התקשרו אחד לשני, הוא היה שמח… כי הסיפור שלו עם פריז נגמר (בקיץ 2024). שנה קודם לכן, כשפ.ס.ז’ ביקשה ממנו לחזור לאימונים במהירות, הוא אמר לי: ‘לא, אני לא חוזר, אני לא יכול לשחק’. אמרתי לו: ‘קיליאן, אתה הולך להסתובב במעגלים’. הוא ידע שאם ייקח חופשה, פ.ס.ז’ תאבד אותו לשישה חודשים. הוא צריך לשחק כדי להיות מאושר. הוא היה רוצה להימנע מכל התחייבות והשלכות מחוץ למגרש. אפילו במצעד בשאנז אליזה ב-2018, הוא שאל אותי אם זה מחובתו ללכת. כשאתה רואה אותו, אתה חושב: ‘הוא אוהב את אור הזרקורים’, אבל הוא תמיד היה רוצה להימנע מזה".

יש משפחות שרוצות לשחזר “פרויקט אמבפה” כביכול: “זה מעציב אותי. אני רוצה להסביר מה באמת היה פרויקט אמבפה: אהבה, משחק, הנאה. הדרישה היחידה שלנו הייתה שיהיו להם האמצעים להגשים את שאיפותיו. כמו אב לילד שמחליט להירשם לתיכון כי הוא חולם להיות מהנדס”.

הורים הם קורבנות של מערכת הכדורגל: “הורים הם קורבנות של המערכת הזו. איך אפשר להאשים אבא שמקבל מאה אלף יורו כשהמשפחה בקושי מסתדרת? בואו נשב ונגן על ילדינו, כי בצרפת יש לנו קרקע פורייה אמיתית לכישרונות. בבתי הספר, הייתי רוצה שהם ילמדו להיות גברים, לא כדורגלנים”.

כמה רחוק הלך אמבפה בלימודיו: "הוא רימה אותנו. בשנה השנייה שלו בתיכון, הוא היה במונאקו. אמרתי לו: ‘עשה תואר ראשון בספרות’. הוא יכול היה גם ללמוד מדעים או כלכלה חברתית. הוא קרא הרבה. היום הוא קורא פחות, אבל אז הוא קרא הכל: קומיקס, רומנים, מנגה, ביוגרפיות של אישים גדולים… כשהגיע למונאקו עם הספרים שלו, הם לעגלו לו, אז הוא הפסיק לקרוא. הוא אמר למורה “ההורים שלי רוצים שאעשה תואר ראשון, אבל אני יודע שאני אהיה כדורגלן, אז תגיד לי איזה”.

האם היא הולכת למגרש לראות את בניה משחקים: “אני צופה בהם בטלוויזיה; אני כבר לא סובלת אצטדיונים. ביליתי את חיי בכדורגל. השנה צפיתי באית’ן בטלוויזיה הגדולה ובקיליאן באייפד. אני צופה בשניהם, אבל אני לא הולכת למגרש. אחרת, החיים שלי היו ביציעים. ואתה לא רואה את המשחק אותו הדבר. אתה פשוט חושב: או שיישחקו טוב, או שהם יהרסו אותנו. בין זה שהימר על 200 יורו לבין השחקן לשעבר שהפך לפרשן שרוצה להתבלט ברדיו, זה מסובך. זה משפיע עליי, כי אני שונאת חוסר צדק…”

איך היא מגיבה לחדשות שמתפרסמות על אמבפה: “כשאת אמא, את לא חיה את אותם חיים כמו כולם. כל יומיים-שלושה, יש ידיעה חדשה. את יכולה לעבור מחדשות נעימות לחדשות מערערות יציבות, כמו מה שקרה בשבדיה (שמו של קיליאן אמבפה הוזכר על ידי העיתונות השבדית בחקירת אונס ותקיפה מינית באוקטובר 2024, תיק שנסגר מאוחר יותר)”.

היא מרחיבה על הפרשה: “כבר היו שתי התראות על שמועות שווא שאנשים מסוימים הפיצו. ידענו שלא כולם סביב קיליאן היו חיוביים. הדבר יוצא הדופן באירוע הזה הוא שהוא מעולם לא זוכה לאישור על ידי מערכת המשפט השבדית או הצרפתית. הופתעתי שכל העיתונות הצרפתית שלחה לשם כתבים… אם קיליאן היה עושה משהו רע בשבדיה, הייתי לוקחת אותו למשטרה בעצמי. כאישה, זה היה אומר שנכשלתי בגידולו, והילדים שלי יודעים שבמקרה הזה, הם לא היו מקבלים אותי לצידם”

פדה ואלוורדה הוא השחקן שהגיע למסיבת העיתונאים לקראת קייראט והוא מספר כנה ומיוסר: “אלה היו ימים קשים מאוד, מאוד לא פשוטים. זו הייתה מכה ענקית. דיברנו הרבה והתכנסנו כדי לנהל שיחות על שינוי הגישה והדינמיקה הקבוצתית שלנו. שמנו דגש רב על לצאת חזקים וממוקדים יותר. קיימנו גם את השיחות האלה עם המאמן והצוות”.

“אנחנו חייבים לתת 100%, כל אחד מאיתנו. היו לנו שני הפסדים קשים מאוד, נגד פ.ס.ז’ והאחד שלשום. אנחנו חייבים לנסות להימנע מזה ולשנות את התדמית שלנו. אנחנו חייבים להיות מאוחדים ככל האפשר כדי שזו תהיה שנה טובה”.

"המשחק מחר? צעד ראשון. אנחנו מנסים לשנות את מה שקרה אתמול. אנחנו מנסים לנצח ולצאת עם גישה שונה, להתייחס לזה כנקמה קטנה.

"אני מתוסכל. אני מודע לאופן שבו אני משחק, ואני הראשון לדעת. שחקן יודע מתי יש לו משחק גרוע ומתי הוא לא עושה דברים כמו שצריך על המגרש. התחלתי טוב בפרויקט החדש הזה, היה לי גביע עולם למועדונים טוב, אבל עכשיו קשה לי יותר להרגיש בנוח על המגרש. אמשיך לתת את כל כולי כקפטן, גם במגרש וגם מחוצה לו.

על השאלה האם סירב לשחק בעמדת המגן: "תמיד הבהרתי שאני זמין לעשות כל מה שהוא צריך. אף פעם לא סירבתי לשחק בשום מקום, תמיד אמרתי שאני אתן את המיטב שלי, בין אם זה קרלו אנצ’לוטי, צ’אבי או זינדין זידאן. בכל פעם שאתה יכול לשחק, אתה צריך לאמץ את ההזדמנות כאילו הייתה האחרונה שלך. אף פעם לא סירבתי ותמיד הבהרתי שאני זמין לשחק בכל מקום. זה כבוד לייצג את ריאל מדריד. אתה יכול לשאול מחברי קבוצה אחרים או מאמנים. אני תמיד אמות למען חבריי לקבוצה ולמען ריאל מדריד.

“לא נולדתי לשחק כמגן, לא גדלתי על התפקיד הזה. זה קרה פתאום, לעשות את זה טוב מילא אותי גאווה. היו לי ספקות שאולי היה לי קצת מזל במשחקים האלה. כששיחקתי כמגן, הרגשתי בנוח במשחקים האלה, וניצחנו הרבה. אחר כך שיחקתי בכנף וזכינו בליגת האלופות. גם בקישור. אני לא מרגיש בנוח כי יש הרבה תכונות שאין לי, כמו היכולת לסגור בהגנה. אבל אני תמיד מנסה לתת את המיטב שלי ולהראות גישה מושלמת. תמיד הבהרתי שאני זמין לכל מה שהמאמן צריך”

ישנם דיווחים ממש מרושעים לפיהן פדה ואלוורדה ‘סרב’ לשחק כמגן ימני וזו הסיבה בעטייה פתח על הספסל.

בכל מקרה, הסרטון שפורסם לא ממש עושה חסד עם פדה. הוא נראה מאוד-מאוד אפטי בחימום, עם ידיים מאחורי הגב, אדיש, לא מתעניין בנעשה ורק עומד ומסתכל על המגרש. “מתח בלתי צפוי עם פדה ואלוורדה”, נכתב במארקה. נטען כי “המחווה השקטה” הזו יוצרת אולי את הרגע המטריד והקשה ביותר בתקופתו הארוכה בריאל מדריד.

איבן מרטין דיווח בטלוויזיה כי היה קשה למצוא את פדה בזמן החימום, הוא ירד אחרון, התנתק מהקבוצה, וג’וד בלינגהאם נראה מודאג מכך והלך לשאול מה קורה איתו. הפרשן פדרו ריסקו בביקורת קשה על פדה ברדיו מארקה: “ואלוורדה הצטיין כשהיה מוקף תמיד בשחקנים גדולים. עכשיו החולשות שלו באות לידי ביטוי. ההתנהגות הזו אינה אופיינית לו”.

פראן גארסיה הבהיר אתמול: “אם הייתי צריך לצאת לקרב עם מישהו, זה איתו! כי הוא נותן את כל כולו עבור הקבוצב ועבור כל אחד מאיתנו”.

וכעת: התגובה. האורוגוואי עונה לכל הדיווחים השקריים לגבי המשחק האחרון - ברשתות החברתיות - טוויטר: “אסור להם בשום אופן לומר שסירבתי לשחק”.

הוא כותב: "קראתי כמה מאמרים שפגעו באופי שלי. אני יודע שהיו לי משחקים גרועים, אני מודע לזה. אני לא מסתיר כלום, ואני פתוח לגבי זה. אני באמת עצוב. אפשר להגיד עליי הרבה דברים, אבל בשום פנים ואופן אסור להגיד שאני מסרב לשחק. נתתי הכל ואף יותר עבור המועדון הזה. שיחקתי למרות שברים ופציעות, ומעולם לא התלוננתי או ביקשתי הפסקה.

"יש לי מערכת יחסים טובה עם המאמן, מה שגורם לי להרגיש בטוח לומר לו איזו עמדה אני הכי אוהב על המגרש, אבל אני תמיד-תמיד נותן לו לדעת שאני זמין להופיע בכל מקום ובכל משחק.

“השארתי את נשמתי במועדון הזה ואמשיך לעשות זאת, גם אם לפעמים זה לא מספיק או שאני לא משחק כמו שהייתי רוצה. אני נשבע בגאוותי שלעולם לא אוותר ואלחם עד הסוף ואשחק איפה שאהיה”.

בראבוו פדה!

אני לא מאמין לדיווחים האלה שפדה הפגין את זעמו מה שנקרא וסירב לשחק כמגן, זו “ידיעה” או אמירה חמורה מאוד והוא השחקן האחרון שהייתי חושב שינהג ככה. לא מאמין. מבחינתי, למרות הסרטון שהוא לא טוב אבל בטח לא אמירה חותכת - העיתונאי מחרטט. בכל מקרה הדבר הזה פוגע בריאל מדריד. אני כן מודאג קצת ממה שקורה איתו. אם יפתח כמגן נגד ויאריאל ויטרוף את הדשא אז אפשר לומר ‘חזרה לשגרה’. בינתיים הוא כבוי.
כמובן שזה היה לא רע בכלל שהוא נח אתמול, לדעתי גם זה שהוא תמיד שיחק - זה משפיע עליו. את מסיבת העיתונאים שלו לפני קייראט מאוד אהבתי. מצפה מצ’אבי אלונסו לפתור את זה.

המארקה ואיבן מרטין ירדו מבחינתי ברמת האמינות לאותה רמה של האס, ספורט, ואל מונדו דפורטיבו.

רודריגו שהיה עם רגל מחוץ למועדון בקיץ - כך חשבנו - ‘שובר שתיקה’ כמו שאומרים בריאיון ל-AS (עם תומאס רונסרו) ומבהיר: “אהיה כאן בריאל מדריד כל עוד ירצו אותי”.

ועוד: “צ’אבי אלונסו יודע שאני מעדיף לשחק בצד שמאל אבל ברור לו שאני מוכן לשחק בכל עמדה למען הקבוצה, גם כחלוץ ‘9’ וגם בצד ימין”| הוא מדבר על הרגע הרע מאוד שעבר עליו ברמה האישית ואומר שכעת ריאל מדריד חייבת לנצח את ברצלונה ולהחזיר את החוב מהעונה שעברה.

על העונה שעברה: “עברתי תקופה קשה מאוד ברמה האישית. עברתי זמן רב בלי לדבר עם אף אחד. אף אחד לא ידע מה אני עובר. זו הייתה תקופה קשה מאוד. לא הייתי במצב טוב פיזית או נפשית. זה עלה לי הרבה. קרלו אנצ’לוטי עזר לי מאוד, הוא ראה כל יום שאני לא טוב, שאני לא כשיר לשחק, שאני לא יכול לעזור לקבוצה. אבל לא היה זמן להתאושש כי שיחקנו כל שלושה ימים ואז אי אפשר לעצור כדי לפתור את הבעיה. הוא ראה וזכר כמובן שאני בן אדם והיו לי בעיות אמיתיות. הוא הבין את הרגע שלי ואת המצב המורכב שלי.
הוא אמר לי: ‘פשוט תישאר כאן רגוע, אתה לא כשיר לשחק עכשיו’.” הודיתי לו וביקשתי לשחק, אבל הוא ידע שהוא צריך ‘להחזיר את האדם’ לפני השחקן. זו הייתה תקופה קשה מאוד בחיי, אבל עכשיו כשאני מתגבר על הכל, אני בסדר. בכל פעם שאני יכול, אני מודה לקרלטו, לבנו דיוויד ולצוות האימון. כולם עזרו לי, וכמובן למשפחתי. עכשיו אני מרגיש רק שמחה, אני שמח, בעל מוטיבציה לעשות עונה נהדרת".

עד כמה היה באמת קרוב לעזוב בקיץ: "כל קיץ קורה לי אותו דבר. בין אם אני הולך לעזוב או אם יש לי הצעות מהמועדון הזה או אחר. כל שבוע הייתי בקבוצה אחרת - אם הייתי שם לב למה שפורסם. כמובן, תמיד יש הצעות, אני לא אשקר לגבי זה. אבל תמיד הבהרתי למועדון שאני רוצה להמשיך להצליח כאן, אפילו יותר ממה שכבר הצלחתי. זה הרבה מאוד לזכות פעמיים בליגת האלופות בגיל שלי, אבל עכשיו אני רוצה להשיג אף יותר בחולצה הזאת.
“תמיד אמרתי: ‘כל עוד ריאל מדריד רוצה אותי, אהיה כאן’. אם יום אחד ריאל מדריד תגיד לי: ‘רודרי, תמצא קבוצה’ - אגיד ‘בסדר’. אבל זה לא קרה. המועדון תמיד אמר לי שהם סומכים עליי. וכשהייתה לי בעיה, הם היו שם בשבילי. אנשים שיערו שאני עוזב פשוט כי שתקתי. אבל ידעתי שאני הולך לשחק עם ריאל מדריד העונה ושאני הולך להיות מרוכז בלתת את המיטב שלי. זה לא הפריע לי. הייתי רגוע, והנה אני כאן… כמו תמיד. זו העונה השביעית שלי”.

התקשורת עם צ’אבי אלונסו: “כשהגיע צ’אבי, הוא קרא לי לשיחה ואמר, ‘אני יודע שאתה אוהב לשחק בצד שמאל, אבל אני אצטרך אותך גם בעמדות אחרות’. אמרתי לו, ‘אוקיי, אדוני, אני כאן כדי לעזור לקבוצה’. כולם יודעים שאני מעדיף לשחק בצד שמאל ושאני הרבה יותר טוב באגף הזה, אבל אני תמיד זמין לקבוצה לשחק בצד ימין או כמספר ‘9’, ואמרתי לו את זה. האמת היא שהוא שם אותי רק בצד שמאל, ואני אוהב את הדקות שאני מקבל. אני מצליח, למרות שבאופן הגיוני אני רוצה לשחק יותר. אני בתהליך של אבולוציה, ואני משתפר כל הזמן, ואני מרגיש שמח. אני מתפקד טוב יותר כל הזמן”.

“אתה צריך לכבד את החלטות המאמן. אם אתה בהרכב הפותח, אתה צריך לתת 100%, אבל אם אתה מחליף, זה אותו דבר. ככה אני חושב. אם אני נכנס ל-20 דקות, אני נותן את כל כולי בזמן הזה. זה טוב לתדמית שלי ולקבוצה. אני מנסה להפיק את המרב מכל דקה שאני משחק עם החולצה הזאת”

“קיליאן אמבפה? האמת היא שאנחנו משתלבים מצוין יחד במשחק שלנו, והוא ממש טוב. אני אוהב לשחק איתו. יש לו מהירות מדהימה. הוא נהיה מהיר יותר מיום ליום ומסיים טוב יותר מול השער. הוא כדורגלן פנומן. זה תענוג שיש אותו בקבוצה שלנו”.

כולנו יכולים להסכים שמה שקרה בדרבי המטרופוליטנו לא יכול לחזור על עצמו. - “כולנו מסכימים. זה לא יכול לקרות שוב, וזה בטח שלא יקרה. זה היה יום נורא עבורנו, אבל זה לא יקרה שוב. הפסדנו 5-2, אני לא טיפש, אנחנו לא יכולים להגיד כלום להגנתינו”.

“הקלאסיקו? זה הולך להיות משחק קשה, אבל אנחנו משחקים בסנטיאגו ברנבאו מול האוהדים שלנו, ואנחנו צריכים להראות למה אנחנו מסוגלים, לתכנן הכל היטב כדי לנצח אותם ולא משנה מה. בטח אחרי העונה שעברה המאכזבת, היה לנו מאוד קשה נגדם, לא הרגשנו בנוח ואכזבנו. כששחקן מגיע לריאל מדריד הוא חולם על שני דברים - לזכות בליגת האלופות, ולנצח את ברצלונה בקלאסיקו משער שלו. הלוואי.. צריך לזכור ששנה קודם לכן ניצחנו אותם בקלאסיקוס בליגה ובסופרקופה, אבל הקבוצה שיש להם היום טובה הרבה יותר”.

הזכייה בגביע האלופות ה-14 ב-2022: "אני זוכר שבשלב הבתים הפסדנו בברנבאו לשריף, קבוצה צנועה מאוד ממולדובה. זה יצר חוסר ביטחון בחדר ההלבשה, בעבודה שלנו… אבל אז התחיל הטירוף של ליגת האלופות. המשחק מול פ.ס.ז’ היה מכריע. במשחק הראשון בפריז שיחקנו גרוע מאוד והפסדנו 1-0, כשקיליאן כובש שער בסיום. זו הייתה מכה קשה. התוצאה 1-0 בראש שלנו הרגישה כאילו הודחנו. החזרה הביתה הייתה מאוד מתוחה. אבל במהלך השבוע, הביטחון נבנה והאווירה באימונים השתפרה. נאחזנו בברנבאו והאמנו. למרות שקיליאן כבש שוב ראשון. אבל במחצית השנייה, זה היה טירוף עם השלושער של קארים בנזמה.

“צ’לסי כבר הובילה עלינו בגומלין 0:3 והייתה הרבה יותר טובה מאיתנו. בכנות, לא ראיתי שום סיכוי להדיח אותם. קרלטו פנה אליי במחצית השנייה ואמר לי לצאת החוצה ולנסות לעשות נס. עד שלוקה מודריץ’ נתן לי את המסירה המיוחדת שלו. אני אפילו לא יודע איך הוא מצא אותי, אבל הייתה לי בעיטה נהדרת וזה היה שער נהדר. עוד לילה מיוחד”.

והוא נגע בשמיים נגד סיטי של גווארדיולה… - “זה היה היום הכי קשה. היום הכי טוב בחיי. וגם של אוהדי ריאל מדריד רבים שממשיכים לכתוב לי כדי להודות לי על שני השערים האלה בשתי דקות. זה היה מטורף”.

"אני זוכר, ב-1-1, הכרוז הודיע שיש שש דקות בתוספת הזמן, וזה היה כמו שער עבורנו. הברנבאו השתגעו וחגגו כאילו זה היה שער. זה הפחיד אותם. וחשבתי, “אני יכול להבקיע עוד אחד”. ועשיתי את זה עם הראש. ותראו, יכולתי להבקיע עוד אחד לפני ההארכה! אדרסון הציל את זה. זה היה יכול להיות השלושער הכי גדול בהיסטוריה. יום קודם לכן, אמרתי לאבא שלי שאני הולך להבקיע שלושה שערים, באמת להבקיע. היה לי את זה בראש. זה היה פשוט מטורף.

ב-1:2 נגחת בצורה נקייה, למרות שמרקו אסנסיו שיפשף את הכדור. איך ייתכן שזה לא הוציא את הנגיחה שלך מאיזון? - "הייתי כל כך מרוכז בכדור שהגיע לכיווני עד שהנגיעה של אסנסיו לא שינתה כלום, למרות שאני חושב שהנגיעה הזו הייתה המפתח כי היא הטעתה את שחקני ההגנה של מנצ’סטר סיטי. חשבתי רק על להבקיע ולכפות הארכה. אני מתאמן הרבה על מהלכים כאלה באימונים ואני נוגח טוב לא מעט מהם.

תגדירו לי מה יש לברנבאו בלילות ליגת האלופות הקסומים האלה שאין לאחרים. כאן אנחנו אומרים שהגיהנום משתחרר ואף אחד לא יכול לעצור את זה - “אני עדיין תוהה לגבי זה, ואני לא יודע איך לענות. אי אפשר להסביר את זה. רק אלה מאיתנו שנמצאים שם, השחקנים והאוהדים, יכולים להרגיש את זה. אין מילים להסביר מה קורה בברנבאו בלילות האלה. האמת היא, שאנחנו תמיד אומרים, “אנחנו נמשיך עד הסוף, עד שהשופט ישרוק. שום דבר לא בלתי אפשרי”. אנחנו תמיד מאמינים שאנחנו יכולים לחזור. זה המפתח. אבל אז קורים דברים קסומים שקורים רק בברנבאו”.

על הופעת הבכורה שלו ושער הבזק נגד אוססונה: “כן, זה היה מאוד מיוחד. אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול. לעולם לא אשכח את הרגע שבו זינדין זידאן התקשר אליי ואמר לי שאני הולך לשחק את המשחק הראשון שלי בברנבאו. לא דמיינתי שזה יקרה כל כך מהר. חלמתי על זה כל חיי, אבל כשמגיע הרגע, אתה נהיה ממש עצבני. אני זוכר שקאסמירו נתן לי את המסירה, שלטתי בכדור היטב, כדררתי, והכדור נכנס. זה היה סיום טוב. זו הייתה הופעת בכורה מושלמת. בהמשך היה השלושער נגד גלאטאסראיי בליגת האלופות במשחק הבית מול הקהל שלנו, זה היה כמו חלום. אז התחיל הקשר המיוחד שלי למפעל הזה”.

על זינדין זידאן: “הוא היה אדם רגיל, אבל הוא הרשים אותי. הסתכלתי עליו ואמרתי, “זידאן מדבר אליי…” בגיל 18, הכל היה חדש לי, והכל היה די מרשים. לקח לי זמן להתרגל לזה ולקבל את העובדה שהוא רק המאמן שלי. וזהו. הוא דיבר איתי הרבה, עזר לי, ואהבתי את הזמן שביליתי איתו”.

על סגנון המשחק שלו והאם בכדורגל שיש היום יש יותר כוח מאשר טכניקה? - “זה מאוד מורגש במשחק שלי שאני מגיע מפוטסל (הרחובות בברזיל). אהבתי לשחק על הפרקט. במשחקים רבים, ריאל מדריד משחקת נגד יריבות עם חסימה נמוכה, וכשהן כל כך צמודות, הפתרון הטוב ביותר הוא כדרור או מסירה במרחבים קצרים. לומדים את זה בפוטסל. המאפיינים שלי קשורים לסגנון המשחק הזה נגד יריבות שצמודות מאוד סביב השוער שלהן, ושם אני מאמין שאני יכול לעזור לקבוצה שלי. כל המאמנים שעבדתי איתם מבקשים ממני לעשות את זה נגד יריבות עם חסימה נמוכה. כיום, זה הפתרון היחיד כדי לנטרל את זה. לשחק רק במעברים זה קשה. אני אוהב לעזור עם התכונות האלה שיש לי”.

עוד בריאיון הוא אומר שקרלו אנצ’לוטי היה טוטאלי לריאל מדריד עד לרגע האחרון למרות השמועות על כך שחתם בברזיל וגם לאחר שזה הפך לרישמי, שהוא מתרגש ללבוש את חולצה מספר 10 שלבשו אגדות כמו פלה וזה לא מכביד עליו בכלל, ושהנבחרת יכולה לזכות במונדיאל כעת ואף חייבת עבור הברזילאיים.

וואו זה היה ריאיון ממש ארוך ואפילו אני התייאשתי קצת ודילגתי על חלקים על נבחרת ברזיל או הסיפור שהיה כבר סגור בברצלונה ואז ריאל מדריד באה ועד כמה הוא אוהד של הקבוצה. אני מאוד שמח שהוא נשאר ומחכה שיבקיע כבר, הוא שחקן התקפה וזה הדבר הכי טוב שיש. אני לא רוצה להעלות דברים מהעבר אבל מבחינתי חצי העונה האחרונה שלו הייתה מזעזעת וכמובן שהוא בן אדם ויש תקופות וכדורגל זה אולי לא הכל בחיים, אבל אתה שחקן במועדון הגדול בעולם שמרוויח הרבה כסף. זה לא תקין שהוא לא היה זמין, שהוא לא היה שם, הדקות שלו בכנף היו בזבוז.

אגב, לא שהוא יכול להגיד אחרת אבל ברור שהוא מעדיף לשחק בצד ימין מאשר לא לשחק בכלל. שיהיה בהצלחה רודריגו

שער המארקה הבוקר: עם סקר האוהדים שלהם על החודשיים הראשונים של עונת 2025/26. קיליאן אמבפה הוא ‘המצטיין’, צ’אבי אלונסו זוכה לציון טוב.

-צ’אבי אלונסו ופתיחת העונה של הקבוצה זכו לציון “ראוי לציון” עם 53%, בעוד 11% חושבים שלא היה אפשר לשחק יותר טוב בפרק זמן כה קצר - כלומר ציון מצוין; עשרה אחוזים חושבים שהקבוצה לא מממשת את הפוטנציאל.

-אמבפה דורג עם 90%, באופן נחרץ - כשחקן המצטיין של ריאל מדריד שסוחף את הקבוצה. ארדה גולר שני עם שבעה אחוזים - מי היה מאמין לפני כמה חודשים; שני אחוזים בחרו באפשרות ‘שחקן אחר’, ואחוז אחד לוויניסיוס ג’וניור. נציין עוד בהקשר זה כי 59% מהנשאלים הצביעו כי ההתקפה היא החלק הבטוח ביותר בקבוצה - החוד.

-לגבי הרכש בקיץ באופן כללי - 72% חושבים שהיה חסר קשר מרכזי שינהל משחק, או אפילו עוד שחקן הגנה, בעוד 28% הצביעו על ‘פרפקטו’ - הגיעו ארבעה שחקנים מעולים

-אגף שמאל: 67% חושבים שוויניסיוס ג’וניור צריך לשחק - כפול מאלה שהצביעו לרודריגו (33%).
-לגבי הרכש הכי טוב: 46% הלכו עם דין האוסן, 34% עם אלבארו קארראס, 18% עם פרנקו מסטאנטואונו ורק שני אחוזים עם טרנט אלכסנדר-ארנולד שנפצע ממש בתחילת הדרך.

-היכן פדה ואלוורדה צריך לשחק? - 57% הצביעו שמקומו במרכז המגרש למרות פתיחת העונה הבינונית| 27% הצביעו על עמדת קשר הכנף בצד ימין| 16% הצביעו על מגן ימני.

-ג’וד בלינגהאם והשאלה על מקומו: הדעות חלוקות: 46% מאמינים שהחזרת בלינגהאם תחייב את הזזתן של פרנקו מאסטנטונו, בעוד 44% מאמינים שהקבוצה צריכה להישאר כפי שהיא , תוך ציון המאזן הנוכחי.

-איך תסתיים העונה? האוהדים אופטימיים: 52% מאמינים שלסגל יש מספיק איכות כדי לזכות גם בלה ליגה וגם בליגת האלופות, בעוד 34% מאמינים שיש מספיק איכות לזכות בתואר המקומי, -14% מאמינים שריאל כלל לא תיאבק על הצ’מפיונס.

-דאגה מהעונה שעברה - הכישלון מול הגדולות. 59% מהמשתמשים רואים בהפסד בדרבי או תבוסה יותר נכון - כסימן מדאיג.

כשגריר “Laureus” ג’וד בלינגהאם מדבר בפתיחות על הקשיים כשחקן על בכדורגל העולמי ובכלל המסלול כנער צעיר, הסכנה ברשתות החברתיות ועד כמה חשובה התמיכה הנפשית בספורטאים: “היו פעמים שבהן הרגשתי פגיע ופקפקתי בעצמי”.

“כשהייתי שחקן צעיר בברמינגהם, נהגתי להקליד את שמי בטוויטר ולקרוא את כל מה שנאמר. אבל גם אם התגובות היו חיוביות, החלטתי מהר: למה שאני אתן לדעות של אנשים שלא מכירים אותי לאמת את מה שאני חושב על עצמי? האמנתי שאני שחקן טוב לפני שקראתי את זה בטוויטר - אז מה הטעם לקרוא מה שאנשים אחרים אומרים? כמובן, אם הייתי נתקל בתגובות שליליות, זה היה גורם להשפעה הפוכה. אז, שוב, שאלתי את עצמי: למה אני כופה את זה עליי וגורם לזה להשפיע על הבריאות הנפשית שלי?”

"ישנם היבטים של מדיה חברתית שהם בעלי ערך רב עבור ספורטאי. יותר ויותר אנשים מקיימים אינטראקציה איתה, במקום במסיבות עיתונאים וראיונות טלוויזיה. כשאתה יכול להיות כנה ואותנטי עם האוהדים, זה נותן להם מושג ברור מאוד איך הרגשת במהלך משחק או בחיי היומיום שלך. זה עוזר לך להיות יותר קל להזדהות איתם. עם זאת, כפי שגיליתי כשהייתי שחקן צעיר, יש גם אלמנט שלילי שבחרתי להימנע ממנו כעת, ואני יודע שגם ספורטאים רבים אחרים עשו זאת. כבר יש מספיק שליליות ולחץ בספורט המקצועני מבלי להתאמץ לחפש אותם. עכשיו, כשאני קורא תגובות שליליות, הן לא משפיעות עליי, אבל אני עדיין מעדיף לא לראות אותן.

"עם התפתחות המדיה החברתית והטכנולוגיה, יש יותר דרכים לתקוף מישהו, לגרום לו להרגיש רע, ואני חושב שעדיין יש סטיגמה סביב דיבור על בריאות הנפש. אני יודע שהיו פעמים שבהן הרגשתי פגיע, פקפקתי בעצמי, והייתי צריך מישהו לדבר איתו, אבל במקום זאת, ניסיתי לשמור על תדמית הספורטאית המאצ’ואיסטית הזו של “אני לא צריך אף אחד”. האמת היא, שאני כן צריך, בדיוק כמו כולם. ואתם תרגישו הרבה יותר טוב אם תדברו על הרגשות והרגשות שלכם.

"כספורטאים, נראה כאילו העולם נמצא לרגלינו או בידיים שלנו: אנחנו יכולים לעשות כל מה שאנחנו רוצים, להרוויח הרבה כסף, ולעולם לא להיות מושפעים מזה. אבל המציאות היא שאם אנחנו מסוגלים להראות את הפגיעות שלנו, זה פותח דיאלוג רחב יותר עבור אנשים הנאבקים בחושך. זו חובתם של אנשים כמוני, ושל אלה מאיתנו המחזיקים בתפקידים אלה, להיות מודלים לחיקוי.

"אני עדיין חושב שאנשים חושבים שספורטאים אמורים פשוט לשתוק ולקחת את זה בקלות, וזו תפיסה מיושנת. האהבה שספורטאי מקבל היא יוצאת דופן. אבל על כל אדם או אנשים שאוהבים אותך, יש אחרים שבזים לך בגלל הקבוצה שאתה משחק בה או משהו שעשית. השנאה הזו יכולה להיות קשה מאוד לספורטאים, ואני באמת יכול להזדהות עם אלו שמתמודדים עם בעיות בריאות הנפש. לכל אחד יש את הזכות לחשוב מחשבות על שחקנים בכל ענף ספורט, אבל צריכים להיות גבולות לדברים הנוראיים שאפשר לומר. אני לא לגמרי בטוח איך אפשר להגביל את זה ברשתות החברתיות, אבל אני חושב שרשת התמיכה סביב הספורטאים חשובה.

"במדריד, יש לי מערכת של תמיכה ממש טובה מבחינת מאמנים, שחקנים ואנשי צוות שאני יכול לדבר איתם אם אני מרגיש מדוכא. בהמשך, אני חושב שחשוב שאימון לבריאות הנפש יהיה נוכח במשחק. מעולם לא הייתי בדאון עמוק, אבל הייתי סביב אנשים שהיו, וזה עצוב לראות. אני מעדיף להיות מסוג חברי הקבוצה שמישהו יכול לפנות אליו ולדבר איתו על בעיות בריאות הנפש שלו.

"הדבר הכי חשוב הוא ביטחון עצמי: כשיש לך אותו, אתה מרגיש שאתה יכול להתמודד איתו לנצח. אבל כשאין לך אותו, אתה יכול להרגיש יותר מדי נמוך, כאילו הרגליים שלך לא עובדות, כאילו הגוף שלך לא מתפקד. אני בטוח שיש דרכים לנסות להחזיר את הביטחון, אבל בעצם אתה מקבל אותו מהופעה טובה במשחק, אז זה כמעט פרדוקס.

"אני תמיד מנסה לשמור על ביטחון עצמי גבוה, בין אם באמצעות אישור עצמי או קבלת העובדה שאני לא הולך להשלים כל מסירה, לנצח מול כל שחקן, או להבקיע ולנצח בכל משחק. ככל שאתה מרגיש יותר בנוח עם זה, כך אתה מרגיש יותר בנוח עם הידיעה שאתה לא מושלם.

“כדורגל, וספורט בכלל, באופן טבעי מקרב אנשים; זה גורם לך לרצות לדבר, לצחוק ולהסתדר עם אחרים; ופתאום, אתה מבין שמצאת חבר ויש לך עם מי לדבר כשמשהו בחיים שלך לא הולך כשורה. זה כוחו של הספורט, וזו אחת הסיבות שרציתי להיות שגריר של לורוס. לורוס מבינה את כוחו של הספורט לשנות את בריאותם הנפשית והגופנית של אנשים ולבנות חברה טובה יותר. אני רוצה להיות חלק מזה”.

זו מגיפה של פרופילים פיקטיביים שמשום מה יש להם אימות. השבוע שלחו לסוכן של מארק ברנאל שיש פרופיל מאומת בשם שלו שמפרסם פוסטים כאלה.

מריו קורטגנה עם ידיעה מאוד מעניינת על ריאל מדריד מכניס אותנו “פנימה” לחדר ההלבשה של ריאל מדריד ומה חושבים במועדון בשני אופנים.

-כאשר צ’אבי אלונסו הגיע, הוא מצא חדר הלבשה עם “הרגלים רעים”. הוא עובד על יצירת תרבות חדשה ודורש אלמנטים מרכזיים כמו דייקנות ועצימות גבוהה באימונים. נכתב כי השינוי הוא ענק. ממאמן כמו קרלו אנצ’לוטי שכמעט לא מעורב באימונים ועד לקפדנות של אלונסו שהוא כמו שחקן לכל דבר.

-אין מנהיג? דווח כי במועדון “מודאגים מחוסר מנהיגות” בחדר ההלבשה. לאחר המשחק נגד אתלטיקו מדריד, השחקנים ניהלו חילופי דברים גלויים, בהם ביקרו כמה שחקנים צעירים על גישתם בהכנה למשחק. ומסתמן כי היה חשש כזה בקיץ.

בעונה שעברה, נשאל מקור במועדון לגבי עזיבה אפשרית של לוקה מודריץ’ ולוקאס ואסקס: “אם שניהם יעזבו - זה יהיה קשה מאוד. זו לא בעיה טכנית בהכרח על המגרש, אלא בעיה של אווירה. אם דני קרבחאל יישאר לבד כוותיק - הוא ‘יתפוצץ’ תוך חודש”.

התחושה במועדון היא שלריאל מדריד עדיין יש שחקנים בכירים, אבל שאין להם כל כך הרבה מנהיגים כמו שהיו פעם. קיליאן אמבפה התקדם העונה כמנהיג, בעיקר על המגרש. פדה ואלוורדה ידוע גם כמנהיג בזכות מוסר העבודה שלו, וגם אורליאו טשואמני צועד בכיוון הנכון חושבים במועדון. מעניין שג’וד בלינגהאם וטיבו קורטואה לא מוזכרים. דעתכם?

לשחרר את לוקה היה טעות גדולה, נראה שכדורגל עדיין יש לו, וכנכס בחדר ההלבשה, לא יסולא בפז.

היחידי בסגל שיכול להגיד מה שהוא רוצה לכולם מתי שבא לו והם יכבדו. נכון קרבחאל אגדה וקפטן אבל לוקה… לוקה זה טופ 5 קשרים בהיסטוריה ובלון ד׳אור, ועל הדרך אחד מהשחקנים הכי צנועים וחרוצים שאי פעם דרכו על מגרש כדורגל.

ממש חבל לי שהוא לא פה, לא מתאים לו האדום של מילאן, היו צריכים לתת לסיים את הקריירה בעונה אחרונה בלבן כפי שרצה.

ברור שהיו הרבה טיעוני בעד ונגד לגבי הארכת חוזה ללוקה. גם אלונסו הצהיר שהוא בעד.

מניח שלא היה נוקאאוט בקביעה שלוקה לא יחדש חוזה בשנה נוספת אלא “נצחון בנקודות” שכולו הפסד בעיני. כל מה שנאמר עליו נכון ואפילו יותר, אבל גם אם זה נניח 45/55 או אפילו שקול יותר, לצערנו אי אפשר לממש את זה בלהחתים 45% לוקה ולשחרר 55% לוקה. רק הכל או כלום.

כרגע מנהיג אמיתי בחדר ההלבשה הוא קרבחאל וקצת פדה. גם אני הייתי מצפה מטיבו להיות חלק מזה. לגבי ג’וד זה מאוד מוקדם, גם בהתחשב בגיל ובמעט הוותק שלו.

להיפך.

להשאיר את לוקה עוד שנה היה אומר דחייה מלאכותית בעוד שנה אחת של הבעיה האמיתית שיש לנו כבר כמה שנים, ושההנהלה לא באמת נדרשה לה כמו שצריך, רק עם גרסה עוד יותר חיוורת ועוד יותר מבוגרת של לוקה.

זה שההנהלה דחתה במשך כמה שנים טובות את הסוגיה האקוטית הזאת (כמה שנים, כי אף-אחד לא ידע לצפות את הקפיצה המשמעותית ומפתיעה ביכולת של קרוס בערוב ימיו), לא אומר שהפיתרון הנכון הוא להמשיך להדביק פלסטרים זמניים ולא מספקים (כפי שראינו עונה שעברה לדוגמה). הפרידה המחוייבת מלוקה מציפה את הבעיות כפי שהן באמת, ומאלצת את המועדון למצוא סוף-סוף פתרון אמיתי ומלא לבעיה. עכשיו אנחנו חווים חבלי לידה מבאסים אבל לפעמים דרושים מערכתית, בדרך אל המענה הרצוי.

אני מסתובב פה בפורום בימים האחרונים ולא מבין, אם אני טועה תתקנו אותי, אבל מה שאני רואה זה שעברו 9 מחזורים, ניצחנו 8 הפסדנו רק בדרבי ואנחנו מובילים את הליגה, אם זה לא הממב נא לתקן אותי.

כי רוצים להחזיר פה את לוקה את קרוס ואת אסטבן גראנרו כאילו אנחנו בנפילה חופשית היסטורית.

מאוד מתחבר לדברים של טיטי. אנחנו סובלים פה בפורום ממאניה דיפרסיה קשה. יש אמנם בעיות שהיה ידוע שנצטרך להתמודד איתן ושהן יהוו אתגרים לצ’אבי אלונסו עוד לפני שהתחילה העונה, עם זאת אפשר לראות שיפור קריטי במספר אספקטים חשובים העונה.

• הגישה של השחקנים הרבה יותר חיובית והוא שינה את הווייב בקבוצה, מה שכנראה עצר אותנו בעונה החולפת.
  • הפכנו לקבוצה לוחצת כך שאנחנו הקבוצה האירופאית עם הכי הרבה חילוצי כדור בשליש האחרון.
  • שימוש מעולה בסגל, כל השחקנים משחקים, כמות הפציעות משמעותית נמוכה יותר העונה, והפציעות שכן קורות הן פציעות קלות.
  • גיוון טקטי. יש לנו שני מערכים שונים שאיתם אנחנו יכולים לבנות את המשחק שלנו. אין פתרון אחד בלבד. בנוסף כל הדיונים של “מי צריך לפתוח” כבר לא רלוונטיים עם אלונסו, אין אצלו הרכב פותח קבוע.
  • משחק ההגנה שלנו משמעותית טוב יותר העונה למרות הפציעות עד כה בחוליה הזאת.
  • ארדה גולר

יש עדיין דברים שעליהם אלונסו צריך לחשוב. להלן חלק מהם:

• מצבים נייחים. ספגנו כבר ממצבים נייחים, לא הבקענו, ונראה שזו נקודת תורפה קריטית העונה.
  • יצירת מצבים במשחק עומד. על משחק הלחץ שהביא לנו שערים חשובים בהתקפות נגד מהירות כתבתי למעלה, אבל השערים הללו הפכו לכל כך חשובים כי הקבוצה לא הצליחה לייצר מצבים ושערים במשחק שוטף (או עומד - יש כאלה שרוצים לקרוא לזה כך). אלונסו צריך למצוא בעיה לעמדת החלוץ שחסרה לנו. אני הצעתי בעבר מספר פעמים את הרעיון של לתפקד את מיליטאו כחלוץ בדקות שבהם אנחנו יושבים עליהם, לפליק זה עבד מעולה עם אראוחו במשחק האחרון של ברצלונה בליגה.
  • איזון בקרדיט ששחקנים מקבלים. לי אישית יש בעיה עם עודף הקרדיט שמסטה מקבל, או חוסר הקרדיט של אנדריק וברהים. בעוד שעם גולר עודף הקרדיט הוכיח את עצמו, עם האחרים זה נראה לא טוב.
  • תלות יותר מדיי גדולה ביכולת אינדיווידואלית של שחקנים, חוסר בתבניות משחק ליצור שערים. אי אפשר להמשיך ולהסתמך על רגעי גאונות של גולר אמבפה וויני. מתישהו אנחנו נתחיל לאבד נקודות. בנוסף אנחנו חייבים למצוא פתרון לתפקיד המטרונום, סבאיוס פציע מאוד והאוסן חמוד אבל עדיין צעיר מאוד ועושה טעויות.

בסך הכל אנחנו בכיוון הנכון בהרבה מובנים. בחלקם יש לנו בעיות שרק רכש יפתור, אבל את רוב הבעיות והדברים שאפשר לקדם אלונסו קידם. תמיד אפשר לבקש יותר, אבל יכולנו להיות במקום הרבה יותר גרוע היום, תאמינו לי.

הכוונה שלי לא הייתה מקצועית גרידא בכלל, למרות שלא נס ליחו כפי שהוא מוכיח במילאן.

הכוונה שלי שהיינו זקוקים לו כדמות מובילה ופיגורה בחדר ההלבשה, הוא אולי הנכס הכי טוב בעולם במובן הזה. לא חושב שהישארות שלו הייתה משנה את הצורך הברור בפתרון ארוך טווח. ואין כמו ללמוד מהמאסטר לא רק כדורגל, אלא מזה אומר להיות שחקן ריאל מדריד.