גוטי בריאיון ל-AS: “האם אני מתגעגע למשחק ולהיות על הדשא? בוודאי. זה הקוץ בצד של ספורטאים, שבגיל מסוים אנחנו צריכים לוותר על זה. אנחנו תמיד רוצים לשחק”.
“המאמנים בקריירה שלי? כשחקן, התווכחתי עם כולם. כמאמן, הצטערתי על הרבה דברים שעשיתי ככדורגלן. בסופו של דבר, שחקנים חושבים רק על עצמם; כשהם לא מקבלים זמן משחק, הם כועסים על המאמן. כשאתה מאמן, אתה יודע שדברים מסובכים”.
נפגשנו לפני שנה, ואמרת לי שריאל מדריד הזו טובה יותר מהגלאקטיקוס, שגם לה היו שחקנים נהדרים אבל כמעט ולא זכו בתארים; הקבוצה הזאת תסמן עידן. שנה לאחר מכן, התארים עדיין לא הגיעו. אתה עדיין עומד מאחורי האמירה הזו?
-"כן. כסגל, זה הרבה יותר שלם וטוב יותר מזה של הגאלאקטיקוס. הם עשו הרבה ‘רעש’, אבל הם לא זכו בכל מה שהם היו צריכים. אני מקווה שריאל מדריד הזו תזכה בתארים חשובים.
בסן מאמס ראינו שינויים בשיטה ובדרך של ריאל מדריד.
-“כשצ’אבי אלונסו הגיע, הוא אמר שהוא הולך לשחק בדרכים שונות: עם שלושה שחקני הגנה, עם רביעייה אחורית, 4-3-3… זו היכולת של מאמן גדול, להסתגל לקבוצה הנפלאה שיש לו. במשחקים הראשונים הוא התבונן בכל שחקן. הוא הסתגל. אני לא יודע אם זו ההרכב הפותח האידיאלי או השיטה, אבל זה עבד מצוין בסן מאמס..”
בנובמבר, חוותה הקבוצה נסיגות רבות. מה חסר לריאל מדריד?
-“חסרים לה עקביות, אמונה עצמית. יש כל כך הרבה משחקים וכל כך מעט זמן להתאושש. לזה יש השפעה, במיוחד על הקבוצות הגדולות. בסופו של דבר, הן מאבדות נקודות באצטדיונים שבהם הן לא צריכות. העקביות הזו חשובה, לפחות, כדי לזכות בלה ליגה. ליגת האלופות היא עניין אחר, אבל בשביל לה ליגה, צריך רצף ניצחונות”.
לקיליאן אמבפה יש 55 שערים בשנה קלנדרית (בריאל מדריד), ארבעה פחות משיאו של כריסטיאנו ב-2013 שעמד על 59. האם הוא יעקוף אותו?
-“זה יקרה, לא משנה מה. אנחנו רואים גרסה מדהימה של אמבפה. הוא מעל לרמה של הקבוצה. בזכותו, הם מנצחים משחקים, וזה הופך אותו למנהיג בתוך הקבוצה. קיליאן חייב להמשיך בדרך הזו כדי לעזור לעוד שחקנים ולראות את ריאל מדריד הופכת לאלופה”.
האם הוא יצליח להגיע לחשיבות ההיסטורית של כריסטיאנו?
-"אף אחד לעולם לא יעלה על כריסטיאנו. הוא שחקן שהגדיר עידן בריאל מדריד ובכדורגל בזכות העקביות שלו. זה הדבר הכי חשוב לכל שחקן שרוצה להדיח את כריסטיאנו ומסי, שאני מחשיב כבעלי אותה רמה. אין טעם לשחק עשרה משחקים טובים ואז לא להופיע כשצריך. השניים האלה תמיד עמדו בציפיות. זה האתגר שעומד בפני אמבפה, לאמין ימאל, או כל אחד אחר שרוצה להתקרב אליהם.
האם יש תלות באמבפה?
-“זה לא אמור להיות ככה. לריאל מדריד יש כמה שחקנים פנטסטיים: ויניסיוס, בלינגהאם… הם יכולים וצריכים להבקיע הרבה שערים. נכון שהם תורמים למשחק של הקבוצה, אבל ריאל מדריד לא צריכה להסתמך רק על השערים של אמבפה”.
איך אתה רואה את ארדה גולר?
-“אני רואה אותו מצליח. הוא שחקן מסוג אחר מכל שחקן אחר שיש לנו בריאל מדריד. יש הרבה שחקנים עם אותו פרופיל: הרבה איכות ופיזיות נהדרת, אבל בלי המסירה האחרונה הזו. הוא היחיד עם התכונה המיוחדת הזו, היכולת להגיע לעמדות הבקעה ולמצוא את הרשת. צ’אבי הולך לתת בו אמון. זו הולכת להיות עונה נהדרת בשבילו”.
בלינגהם, לאחר הניתוח, עדיין מנסה לחזור לשיאו.
-“אנחנו צריכים לתת לו זמן; הוא שחקן פנטסטי. הוא הוכיח את זה בשנה הראשונה שלו. כשהוא היה ב-100%, הוא היה יוצא מן הכלל. אני חושב שהוא יחזור לרמה הזאת. בריאל מדריד, היינו רוצים אותו בחזרה מיד, אבל כשחוזרים מפציעה, זה תמיד קשה”.
האם אתה חוש לגבי לצ’אבי? פלורנטינו ]רס תמך בו, הוא נפגש איתו, עם השחקנים… חודשיים סוערים מגיעים, ועוד מעט הסופרקופה.
-“הופתעתי. אני חושב שיש יותר רעש בחוץ ממה שבאמת קורה בפנים. בהכירי את פלורנטינו, כשהוא תומך במאמן, הוא נשאר איתו עד הסוף. לפחות 90% מהזמן. אני חושב שצ’אבי הוא מאמן פנטסטי שצריך זמן. הייתה לנו שנה רעה, והוא עושה דברים טובים. אנחנו צריכים לתת לו שקט נפשי. מדברים עליו בצורה שלילית מדי, למרות שהוא באמת מאמן נהדר. הוא הוכיח את זה בבאייר לברקוזן, והוא הולך להוכיח את זה בריאל מדריד. אני משוכנע שהוא הולך לעשות דברים גדולים כאן”.
אתה משוכנע שהוא יזכה בתארים?
-“כמובן. מי שצריך לשכנע אותנו הם השחקנים והוא, ואחד את השני, וזה מה שחשוב. צריך להכניס את השחקנים לסגנון המשחק שלו. עם הכישרון על הספסל ועל המגרש, זה טבעי שריאל מדריד תזכה בתארים רבים”.
אתה מודאג לגבי מערכת היחסים בין ויניסיוס לצ’אבי ?
-“זה לא מדאיג אותי. כדורגלנים תמיד רוצים לשחק, וכשמחליפים אותם, הם מתעצבנים. זה מובן, והמאמן יודע את זה. אבל זה לטובת השחקן. אנחנו מרבים לבקר את מספר המשחקים שכדורגלנים משחקים במהלך השנה. הדבר החשוב הוא לא להיות בכושר שיא עכשיו, אלא להיות בכושר הטוב ביותר בחודשים כשמתחרים על תארים. צ’אבי מנסה לוודא שכל שחקן יהיה בשיאו ברגעים החשובים, כשהקבוצה משחקת על הכל”.
האם צ’אבי טיפל במצב עם ויניסיוס בצורה נכונה? אנשים רבים קראו להושיב אותו על הספסל לאחר המחווה הזו.
-“המאמן מבצע שינויים לטובת הקבוצה. השחקן לא רואה את זה. הייתי שחקן ומאמן; הייתי בשני הצדדים. כשאתה כדורגלן, אתה חושב רק על עצמך ועל זה שאתה תמיד צריך לשחק; אבל כשאתה מאמן, אתה חושב על הקבוצה. זה לא עניין של להיות קשוח או להיות רך. זה עניין של לעשות דברים נכון. הרבה פעמים אתה צריך להרים את היד כי השחקן מבקש ממך או שהרגע מתאים. וכשאתה צריך להיות קשוח, אתה חייב להיות. צ’אבי ידע איך להתמודד עם שני המצבים. כשהסיטואציה של ברצלונה קרתה, היה לו את הרכות הזו כדי להמשיך לסמוך עליו; הוא יודע שויניסיוס הוא שחקן חשוב עבור ריאל מדריד”.
פרנקו מסטאנטואונו התחיל טוב בריאל מדריד, ופתח במספר רב של משחקים. היו שחשו שהבולטות שלו הייתה מוגזמת באותה תקופה, וזו הייתה גם אחת הסיבות לתסכולם של שחקנים כמו ויניסיוס ורודריגו.
-"הוא סוף סוף הגיע בזמן שבו בלינגהאם לא היה זמין והיה קצת פער. צ’אבי נתן לו בהדרגה זמן משחק והוא עשה עבודה טובה. נכון שהוא צריך זמן; הוא צעיר מאוד. הוא להוט מאוד, וזה לפעמים יכול להיות מזיק, ולגרום לך לעשות טעויות שלא היית עושה כשאתה רגוע. הוא הולך להיות שחקן חשוב. אנחנו צריכים לתת לו זמן. נראה אם צ’אבי ייתן לו את הדקות האלה כשהוא יתאושש לחלוטין מהפציעה. הדבר החשוב הוא שהוא יקבל זמן משחק כדי שירגיש בנוח על המגרש. תראו את אנדריק; הוא בכלל לא משחק, וזה קשה לשחקן צעיר.
מאמן הנבחרת לואיס דה לה פואנטה אומר שלאמין יכול להיות כמו מסי, מראדונה, כריסטיאנו… מה אתה חושב?
-"וואו. אני רואה אותו כשחקן פנטסטי ופוטנציאל לזוכה של כדור הזהב, אבל אתה מדבר על שלושה שחקנים שהם הטובים בעולם. מראדונה זכה בגביע העולם במקסיקו בלי נבחרת נהדר, ומסי וכריסטיאנו ניצחו עם 50 שערים במשך עשר שנים. זה הולך להיות קשה מאוד לכל אחד להשיג. אני רואה את קיליאן כקרוב יותר להגיע לשם מאשר לאמין.
דייגו סימאונה מכניס את ראפיניה למאבק על כדור הזהב.
-"בוודאי, ראפיניה הוא שחקן פנטסטי, והייתה לו שנה נהדרת בשנה שעברה. כדור הזהב לרוב לא הולך לשחקן שהציג את הביצועים הטובים ביותר לאורך כל השנה. גורמים רבים תורמים לזכייה בו, כמו למשל שהקבוצה שלך זכתה בהרבה גביעים. לפ.ס.ז’ הייתה שנה מרהיבה, וזו הסיבה שעוסמאן דמבלה זכה בו. אם זה היה הולך לראפיניה, זה לא היה עניין גדול.
עוד מעט ריאל מדריד פוגשת את מנצ’סטר סיטי
-"מתי ריאל מדריד התקשתה הכי הרבה? במשחקים הגדולים. זה הולך להיות משחק נהדר לכולם. סיטי רוצה להשיג דברים גדולים אחרי שנה קשה. זה הולך להיות משחק פנטסטי; אני לא יכול לחכות שזה יתחיל.
מה דעתך על ברצלונה ואתלטיקו מדריד?
-"אני רואה את שלושתן באותה רמה. מי שתהיה עקבית יותר תזכה בליגה. לאתלטיקו יש סגל טוב והיא יכולה להישאר במאבק עד הסוף.
מי הזוכות מבחינתך באליפות, בגביע ובליגת האלופות?
-“אני רוצה שריאל מדריד תנצח ותזכה בהכל, אבל אני חושב שליגת האלופות תהיה קשה. לא רק לריאל מדריד, אלא גם לברצלונה ואתלטיקו. יש כמה קבוצות פנטסטיות. סיטי תחזור, ארסנל היא קבוצה נהדרת, ליברפול מציגה משחקים טובים במשחקים גדולים כמו נגד ריאל מדריד, פ.ס.ז’, באיירן… זה הולך להיות קשה לכולן. ריאל מדריד תנצח בלה ליגה ואני מקווה שהיא גם תזכה בגביע המלך”.