דבר התקשורת :: Rueda de prensa

אפשר להתנחם בזה שהאוהדים לא טיפשים או שזה כבר לא משנה דבר?

שער המארקה הבוקר מתמקד בסקר האוהדים הגדול עליו כתבתי אתמול בערב: “המדרידיסימו עם צ’אבי אלונסו”.

“מארקה ערך סקר רחב היקף כדי לברר כלפי מי הופנו קריאות הבוז. ממצא רלוונטי במיוחד עלה: בעוד שהמועדון מצביע על המאמן צ’אבי אלונסו, האוהדים אינם כל כך בטוחים, ולמעשה, הם לא מסכימים. בשתי השאלות הנוגעות למאמן, הוא הצליח טוב יותר מהשחקנים ומההנהלה”.

-יותר מ-120 אלף אוהדים הצביעו בסקר על הבעיות של ריאל מדריד והרוב תומכים במאמן.
-61% מהנשאלים חושבים שהבעיה הגדולה בקבוצה היא השחקנים - היכולת החלשה והגישה הלא מספקת שלהם.
-76% חושבים שהמאמן צריך להישאר בלי קשר למה שיקרה למשל בסופרקופה בחודש ינואר.
-ויניסיוס ג’וניור ‘צונח’ בדעת הקהל ו-86% מהנשאלים מאסו בהתנהגותו והיו מוכרים אותו.
-ועוד: הרכש הרצוי הוא קשר מרכזי - 73% הצביעו (79% דורשים רכש), ולגבי המשך העונה - 67% חושבים שריאל מדריד לא תזכה בשום תואר

הכישלון ידוע היטב ועדיין הכותרת היא כמו בוקס לפנים. ה-AS עם: “ריאל מדריד - 67 משחקים, ואפס תארים”. זו הייתה שנת 2025 - עם שיא משחקים בכל המסגרות, אך לא הצליחה לזכות באף תואר. לא הסופרקופה וגביע המלך - הפסדים כואבים לברצלונה, לא גביע העולם למועדונים כבר עם מאמן חדש על הקווים ובטח לא תואר גדול.

שיא זה (מספר המשחקים) משתווה לשיא שנקבע על ידי סביליה ב-2007 ואתלטיק בילבאו ב-2012. אלו הן שלוש הקבוצות הספרדיות ששיחקו הכי הרבה משחקים בשנה אחת. סביליה (זכתה) ובילבאו (הפסידה בגמר) שיחקו בגביע אופ"א/הליגה האירופית.

ריאל מדריד עוקפת את שיאי המשחקים האחרים בשנה קלנדרית : עד כה, השיא נקבע בשנת 2000, עם 66 משחקים רשמיים . לאחר מכן ישנן חמש שנים קלנדריות עם 63 משחקים (2001, 2003, 2014, 2017 ו-2023). הפעם הראשונה שהמועדון עבר את רף 60 המשחקים הרשמיים בשנה אחת הייתה בשנת 1983: באותה שנה ריאל מדריד שיחקה 61 משחקים. נציין כי ב-2001 וב-2003 ריאל מדריד הגיעה לחצי גמר ליגת האלופות בימי שלב הבתים השני שהאריך את הדרך.

צריך לחזור לשנת 2014 כדי למצוא את מספר הניצחונות הגבוה ביותר של ריאל מדריד בשנה קלנדרית. הקבוצה, שאז אומנה על ידי קרלו אנצ’לוטי, השיגה 51 ניצחונות ב-63 משחקים , אחוז של 80.95%. בשנת 2011, תחת ז’וזה מוריניו, ריאל מדריד הבטיחה 45 ניצחונות ב-60 משחקים (75%)

היום שאחרי עזיבת צ’אבי אלונסו - דבר התקשורת:

כותרות העיתונים הבוקר במדריד כמובן עם “הפצצה” מאתמול בערב - צ’אבי אלונסו עוזב ואלבארו ארבלואה מחליפו כמאמן ריאל מדריד.

שער המארקה בתמונה מעוצבת של זה שעוזב וזה שנכנס בחדר ההלבשה: “פלורנטינו פרס מתהפך” - היה נראה שלמאמן הבאסקי יש עוד זמן במועדון אבל הכל השתנה אחרי ההפסד לברצלונה| למטה נכתב כי השחקנים היו בהלם מוחלט וידעו על כך רק מההודעה הרשמית של המועדון| היחסים העכורים עם השחקנים, התוצאות הלא טובות במשחקים הגדולים, איבוד הסמכות - אלה היו הגורמים

שער ה-AS על רקע תמונה של אלונסו המאוכזב עם מדליית הכסף אחרי ההפסד בגמר הסופרקופה: “פיטורים ידועים מראש”| הבעיות החוזרות ונשנות מבחינה פיזית כמו מבול הפציעות, הקשר הלקוי עם השחקנים הדומיננטיים בחדר ההלבשה והקושי של הקבוצה להרים את המשחק שלה - היו הסיבות העיקריות| ארבלואה לוקח את המושכות היום עם אימון בכורה ויערוך בכורה כבר מחר נגד אלבסטה

קרוסלת המאמנים של פלורנטינו - יותר מברנבאו| כמובן שמדובר בעידן אחר ובכדורגל העכשווי לא נוכל לראות בריאל מדריד מאמן שמחזיק כמעט 15 שנה כמו מיגל מוניוס בעבר, ועדיין, שימו לב לזה: פלורנטינו פרס עוקף את הנשיא המיתולוגי דון סנטאיגו ברנבאו: 17 שינויים על הקווים מול 16, ב-11 שנים פחות. לנשיא ריאל מדריד הנוכחי היו 15 מאמנים, לעומת 13 לנשיא ההיסטורי.

האגדה מספרת שברנבאו החזיק באמרה שריאל מדריד מעולם לא פיטרה את מאמניה , וכולם מילאו את חוזיהם אלא אם כן התפטרו. עם זאת, זה לא היה מדויק לחלוטין, שכן מיגל מוניוס החזיק בתפקיד רק 14 מתוך 34 השנים הללו (1960-74), ובין היתר, רבים כן נשלחו הביתה.

בפרק א’ היו לפלורנטינו פרס שישה מאמנים בין קיץ 2000 עד פברואר 2006, כשבשלוש השנים הראשונות היה רק מאמן אחר - ויסנטה דל בוסקה הנפלא. הבאים בתור היו קרלוס קיירוש, חוסה אנטוניו קמאצ’ו, מריאנו גרסיה ראמון, ואנדרלי לושמבורגו וחואן רמון לופס קארו. בין 2009 ל-2026 ישנם שמונה מאמנים, כאשר זינדין זידאן וקרלו אנצ’לוטי עם שתי קדנציות.

התקופה של חוסר היציבות הגדול ביותר על ספסל ריאל מדריד הייתה עם לורנצו סאנס בנשיא בין השנים 1995 ל-2000, זאת למרות שתי אליפויות ושתי זכיות בליגת האלופות. המאמנים הבאים ישבו בתורם על הספסל: חורחה ולדאנו, ויסנטה דל בוסקה (מאמן חירום זמנו), ארסניו איגלסיאס, פאביו קאפלו, יופ היינקס, חוסה אנטוניו קמאצ’ו, חוס הידינק, ג’ון טושאק ושוב ויסנטה דל בוסקה.

אמיליו קונטרראס בטור דעה במארקה: “וכמו תמיד - אצל פלורנטינו פרס המאמן הוא תמיד אשם”.

"עבור פלורנטינו פרס, מאמנים הם רע הכרחי. אף אחד מהם לא משכנע אותו. הוא תמיד מאמין שהשחקנים שלו טובים יותר מהמאמן, שניתן לשפר את ההחלטות שמתקבלות מהספסל, שיש מספיק כישרון בסגל כדי לזכות בתארים, שעדיף לתמוך בשחקן מאשר במאמן… באותה קלות שבה הוא מתאהב במאמנים שלו ומחתים אותם, הוא מאבד את האהבה מהר. הוא שילם לבאייר לברקוזן 12 מיליון יורו כדי להביא את צ’אבי אלונסו, נתן לו חוזה לשלוש שנים, ו’ההלוואה’ החזיקה מעמד בקושי כמה חודשים.

"הבדיחה הזאת תעלה לו 30 מיליון תוך שישה חודשים בלבד. לא אכפת לו. אחרי צ’אבי אלונסו מגיע אלבארו רבלואה. עד שיימאס לו ממנו, וזה לא ייקח הרבה זמן. הבא בתור!

"האסטרטגיה הספורטיבית הועמדה בספק על ידי כולם מלבד הנשיא. ריאל מדריד נמצאת צעד או שניים מתחת לקבוצות הטובות באירופה, כי הקישור שלה חסר טוני קרוס או לוקה מודריץ’ כבר שנה וחצי. אבל לא אכפת לו. האשמה תמיד נופלת על המאמן. שגם הוא, אגב, נושא באחריות מסוימת.

"במועדון חשבו שקמאבנגה, טשואמני, פדה ואלוורדה, בלינגהאם, גולר וסבאיוס מספיקים. הזמן הראה אחרת; לריאל מדריד חסר מרטין סובימנדי, שחקן שיכול להניע את הקבוצה, שיכול להעצים את הביצועים של ויניסיוס, אמבפה, בלינגהאם וחבורתו.

"אבל האשמה תמיד נופלת על המאמן, לא על היעדר ההחתמות, וגם לא על השחקנים. וזו הסיבה שתפקידו של צ’אבי בניהול חדר ההלבשה לא התחזק. הוא היה החולייה החלשה. עבור פלורנטינו, האשם הוא תמיד אותו אדם: המאמן. נראה מה הסנטיאגו ברנבאו יחשוב בשבת הבאה נגד לבאנטה.

חואן איגנסיו גארסיה אוצ’ואה בטור דעה במארקה: “מאמן מודרני, חדר הלבשה קלאסי ומועדון חסר סבלנות שהחמיץ הזדמנות”.

"ריאל מדריד החמיצה הזדמנות פז לבנות פרויקט מודרני באמת עם עזיבתו של צ’אבי אלונסו. מאמן חדשני, טקטי וקפדן, שניצח בגרמניה עם כדורגל מרהיב, ייחודי ואמיץ, הגיע לסנטיאגו ברנבאו. מאמן דור חדש עם חזון ברור למשחק.

"לאחר שנים רבות של הסתמכות על מאמנים רגועים, מנהלי חדרי הלבשה במקום אדריכלים טקטיים, נראה היה שהמועדון נחוש לשנות כיוון. הם בחרו בפרופיל שונה: מנהל טקטי, בסגנון פפ גווארדיולה, מיקח ארטטה או יורגן קלופ. מאמן המסוגל לבנות ריאל מדריד תחרותית לא רק באמצעות כישרון אישי, אלא גם באמצעות ארגון, לחץ, מערכים ושיטות מבוססות וזהות קולקטיבית חזקה.

"הרעיון היה שאפתני: להפוך את ריאל מדריד, אפילו בלי כל כך הרבה כוכבים, לקבוצה מרהיבה באמצעות ארגון ועבודה טקטית. אבל השילוב לא עבד. חדר ההלבשה מעולם לא סמך לחלוטין על שיטותיו, אולי בגלל התנגדות לשינוי לאחר ארבע שנים עם קרלו אנצ’לוטי, אולי בגלל חוסר שכנוע פנימי. והמועדון, רחוק מלהגן על הפרויקט, לא נתן לו את התמיכה או הסבלנות הדרושות כדי שהצעתו תבשיל.

""בכדורגל של היום, פרויקטים דורשים זמן, ובריאל מדריד זה מסובך. גווארדיולה לא זכה בכלום בעונת הבכורה שלו במנצ’סטר סיטי, ארטטה היה קרוב לפיטורים לפני שהפך את ארסנל לקבוצת-על, וקלופ לקח כמה עונות לבנות את ליברפול שזכתה באליפות. אבל בריאל מדריד, החיפזון גבר שוב. זה היה המצב מבחינה היסטורית, וזה שירת אותם טוב יותר מכל אחד אחר, אבל עבור המאמנים, זה נטל. צ’אבי אלונסו, כמו רפא בניטס, ז’ולן לופטגי ורבים אחרים, יכולים להעיד על כך.

"התחושה, עם זאת, היא שעם ההחלטה הזו, המועדון מאבד הרבה יותר מאשר מאמן. הוא מאבד את ההזדמנות לבנות ריאל מדריד שונה, מוכרת ומודרנית, המותאמת לכדורגל של ימינו שבו טקטיקה גוברת על כישרון אישי. ישנן דוגמאות כמו ארסנל, פ.ס.ז’, סיטי, או אפילו ברצלונה תחת האנסי פליק. צ’אבי אלונסו הגיע בדיוק בזמן כדי לבנות משהו דומה, להיות האדריכל של עידן חדש. אבל ריאל מדריד, שוב, בחרה בטווח הקצר.

זה היה קצר מאוד והתוצאות הן לא הכל ועדיין - צ’אבי אלונסו עזב את ריאל מדריד כשניצח 24 מ-34 משחקיו במועדון כלומר 70.6% - אחוז הניצחונות הרביעי הכי גבוה בתולדות המועדון. יחד עם שניים וביניהם - מי שהיה לפניו, דון קרלו אנצ’לוטי. הטבלה:

1.מנואל פלגריני (2009-10) - 75% ניצחונות
2.ז’וזה מוריניו (2010-13) - 71.9% ניצחונות
3.ראדומיר אנטיץ’ (1991-92) - 70.8% ניצחונות
4.קרלו אנצ’לוטי (2013-15, 2021-25) - 70.6% ניצחונות
-צ’אבי אלונסו (2025-26) - 70.6% ניצחונות
-רוברט פירט’ (1932-1934) - 70.6% ניצחונות.

למשל רפא בניטס פוטר אחרי שלושה הפסדים ב-25 משחקים בהם ניצח 17 פעמים (68% ניצחונות).

אתה תזכור טוב ממני, אבל לדעתי גם במקרה של בניטס וגם במקרה של לופטגי ההפסד בקלאסיקו היווה שיקול משמעותי.

עם ז’ולן לופטגי הפסדנו 5:1 כשליאו מסי פצוע ביציע, אבל באוקטובר אז היה לנו את הרצף הכי ארוך בלי שער זכות מאז שנות ה-80, זו הייתה רק שאלה של זמן.

לגבי רפא בניטס - בוודאי, אבל הוא קיבל עוד כמה וכמה משחקים, אפילו היה כיף ממש (לא באמת) עם 2:10 על תשעה שחקני ראיו וייקאנו. בניטס עלה בהרכב פיפ”א והובס 4:0 וכעבור שישה משחקים הוא פוטר. בתאכלס לא תיפקדנו בחוץ, בעטנו בדלי ב-1:0 לוויאריאל כשברצלונה איבדה נקודות באותו המחזור, ואחר כך נגד ולנסיה כבר הובלנו 1:2 אבל ספגנו את ה-2:2. בניטס היה מסכן בעניין אחד - גביע המלך ודניס צ’רישב.

פדג’ה מיאטוביץ’ כמו תמיד עם פרשנות מעניינת, ‘מזכה’ את המאמנים והנשיא מהמשבר של ריאל מדריד ומפנה אצבע מאשימה כלפי השחקנים. עוד הוא מדבר על החיסרון הגדול של קיליאן אמבפה למרות השערים הרבים שלו.

“ראיתי בנפיקה עדיפה, מהירה יותר, ערנית יותר ועם יותר תשוקה. נשארתי עצוב, אבל מעל הכל די מודאג. ריאל מדריד לא השאירה אותי עם תחושה טובה. מעבר לתוצאה, לא ראיתי קבוצה שיודעת מה היא עושה”

“האם הרוחות הישנות הופיעו שוב, אלו שרדפו את צ’אבי אלונסו העונה וקרלו אנצ’לוטי בשנה שעברה? כן… בשנה שעברה הם לא זכו בכלום והם נפלו לדפוס של ‘אנחנו נתקן את זה’, ‘זה זמני’, ‘זה כלום’, ‘אנחנו נשתפר’… וזה מאוד מסוכן בכדורגל. אי אפשר פשוט להשתפר מתי שרוצים, כדי שהתוצאות, האווירה הטובה והקצב יגיעו”

“אני חושב שריאל מדריד, לא רק עכשיו, אלא מאז השנה שעברה, נפלה למצב של ‘זה לא עניין גדול, זכינו כל כך הרבה פעמים בליגת אלופות…’, ובכדורגל, ובמיוחד בריאל מדריד, הרבה דברים תמיד קורים. אתה תמיד צריך לתת עוד ועוד”.

“אני חושב שלריאל מדריד חסר מנהיג, לא שחקן שעושה את ההבדל. אני לא רואה מנהיג שאומר ‘מה לעזאזל אנחנו עושים?’ סרחיו ראמוס, לוקה מודריץ’, קארים בנזמה, פרננדו היירו, ראול… מנהיג שהמצלמה מתמקדת בו. בדור שלי, המנהיג היה פרננדו היירו, וכשפרננדו אמר משהו, היית צריך לעשות את זה לא משנה מה”

“קיליאן אמבפה הוא כדורגלן גדול, אבל הוא לא מנהיג. זינדין זידאן לא היה מנהיג בנבחרת צרפת, אבל הוא היה השחקן הטוב ביותר. שערים לא הופכים את אמבפה למנהיג”

“כשאלונסו כבר עזב, אמרתי שאולי זו לא בעיה של אימון. ואני עדיין אומר את זה. אלבארו ארבלואה הגיע, מאמן שאולי אין לו מספיק ניסיון, אבל שהוא אוהד של ריאל מדריד ומכיר את השחקנים ואת המועדון, ושוב רואים סימנים של שאננות. ואני חושב שאנחנו צריכים להתחיל לשאול את עצמנו אם מאמן יכול לתקן את זה. זו לא אשמת הנשיא: אני חושב שהשחקנים יצטרכו להתעורר קצת ולשאול את עצמם איך הם יכולים להשתפר. נגד בנפיקה, רואים אותם מאבדים את הכדור וזה לא נראה שאכפת להם, הם מתנהגים כאילו הם הטובים בעולם וכאילו אין שום דבר לא בסדר. זו עייפות, שאננות… אני לא רואה את הניצוץ ואני לא רואה כלום”

כדי שתראו שהנסיך האנגלי ממש לא חסין בפני התקשורת:

פרדריק הרמל, עיתונאי שלרוב אינו ביקורתי - כותב טור דעה מעט שנוי במחלוקת על ג’וד בלינגהאם ב-AS - “איפה אתה ג’וד?” וטוען שהוא אכזבה גדולה יותר מאדן הזאר.

"תמיד כדאי לסמוך על חבריך. אחד משלי, מומחה גדול לכדורגל גרמני, הזהיר אותי. כשבלינגהאם חתם בריאל מדריד אחרי שלוש שנים בבורוסיה דורטמונד, הוא אמר משהו שעלה מחדש ממעמקי זיכרוני. “תראה, אחרי תקופה של מחויבות מוחלטת והצלחה נראית לעין, הוא ייעלם והגישה שלו לא תהיה אותו הדבר בכלל”, הסביר חבר זה.

"לא רציתי להאמין לו וראיתי שמץ של קנאה בדבריו כי הכוכב הזה הגיע לספרד. ובכן, עכשיו אני חייב להודות שהוא צדק כי האנגלי הוא, ללא ספק, האכזבה הגדולה ביותר של ריאל מדריד בשנים האחרונות. אפילו יותר מאדן הזאר, אני חושב. כי בעוד שהבלגי הגיע כבר אחרי שיא ימיו, בלינגהאם היה כל כך מבריק מההתחלה עד שכולנו ציפינו שהוא ילך ויתקדם מעת לעת, יהפוך למנהיג ריאל מדריד, ואולי, לשחקן הטוב בעולם.

“אז עכשיו אנחנו צריכים לשאול את עצמנו: איפה בלינגהאם? איפה הג’וד מארבעת החודשים הראשונים שלו בבירה הספרדית? אני חושש שלעולם לא נראה אותו שוב. אני מקווה שאני טועה, אבל הסימנים האחרונים שליליים מאוד. אין עוד חיוך על פניו, מראה הנשמה, אלא סימנים של כעס מתמיד. ריאל מדריד לא יכולה להרשות לעצמה להשאיר שחקן כזה בסוף העונה; הם יצטרכו לשקול ברצינות את עתידו של האנגלי”.

ההשוואה לאדן הזאר היא מעליבה ולא הגיונית, מה גם שהזאר ממש לא הגיע “מעבר לשיאו”, עונת 2018/19 שלו בצ’לסי הייתה מצוינת. הזאר הגיע בטטה לקדם העונה בקבוצה בה חלם לשחק כילד וזה היה לזרוק מאה מיליון יורו לפח, הוא נתן לנו חודש טוב, בעוד ג’וד בלינגהאם עשה עונת בכורה מדהימה ויש לו קצת נסיבות מקלות לדעתי. אבל בהחלט האכזבה גדולה. מה שעוד לא נכון בטור זה כביכול הצבת סימן שאלה לגבי העתיד. מילא ויניסיוס גם בגלל עניין החוזה שלו ודרישות השכר, אבל מישהו חושב שג’וד לא יישאר כאן בעונה הבאה? מוגזם.

מוגזם להשוות להאזר. אבל חוץ מזה בגדול מתחבר לביקורת שלו, אני עוד לא הייתי אומר שגוד הגיע לתקרה שלו כי הוא עדיין צעיר מאוד.

תכירו: ראול וארלה, פרשן רדיו מארקה, ראיתם שיש לו דף? הוא מקריא את כל החסרונות של ריאל מדריד וכל מה שהיא זקוקה לו באופן דחוף - אבל היזהרו זה ארוך.

-“ריאל מדריד צריכה קשר שיכול לגרום לקבוצה לשחק. ריאל מדריד צריכה מגן שיתקוף ללא לאות באגף”.

-“ריאל מדריד צריכה שחקן התקפה איכותי בצד ימין כדי לשחרר את ויניסיוס מכל האחריות ההתקפית. ריאל מדריד צריכה חלוץ מוכשר שיכול לשמור על רמת כבישת שערים מהספסל”.

-“ריאל מדריד צריכה קפטן, עם או בלי סרט , שזוכה לכבוד. ריאל מדריד צריכה מנהיג שיודע מה לעשות ברגעים קשים”.

-“ריאל מדריד צריכה בלם מרכזי שלא נפצע ויכול לשחק ארבעה משחקים ברציפות”.

-“ריאל מדריד צריכה שחקן משנה את המשחק ויכול להפוך משחקים קשים. ריאל מדריד צריכה אקדמיית נוער שיכולה לפרוץ את הדלת כשהכוכבים מתמוטטים”.

-“ריאל מדריד צריכה מאמן שיודע לאמן, שמוביל, שמבצע שינויים, שמפקח, שמציג סרטונים במידת הצורך, ושיעשה הכל - והכל אומר הכל - כל הדרוש כדי לזכות בתארים”.

-“ריאל מדריד צריכה רופא עם תעודת התמחות בתוקף, שלובש חלוק לבן, שיכול למנוע פציעות, לטפל בפציעות ולחסוך לשחקנים את הצורך לנסוע ברחבי העולם לקבלת חוות דעת שנייה על פציעות אלו. ריאל מדריד צריכה להפסיק להזדקק למאמן כושר עם מסכות היפוקסיה שמסבירות את הכדור”

-“ריאל מדריד צריכה מנהל ספורטיבי שלא משאיל חלוץ מבטיח כשהחלוץ הפותח פצוע מאז סוף נובמבר. ריאל מדריד צריכה את אלו שמחפשים שחקני רכש חכמים ולא רק במבצע. ריאל מדריד זקוקה למדיניות פחות רדיקלית שעברה משחקנים ותיקים לשחקני נוער במחירים מנופחים בתירוץ של מועדונים בבעלות המדינה”.

-“ריאל מדריד צריכה דובר ראוי , מישהו שמעביר את המסר הנכון בזמן הנכון. ריאל מדריד צריכה יציע עם יותר מדרידיסטאס ופחות תיירים, צופים סקרנים אחרים שיכולים לשמור על היתרון התחרותי של הקבוצה מתחת לגג ומול הדרקון התלת-ממדי הזה”.

-“ריאל מדריד צריכה פחות רעש, יותר הרמוניה, יותר נגישות, אדיבות ואפילו שכנות. ריאל מדריד צריכה שהנשיא יהיה שוב נשיא, לא רק כדי שיגיד למאמן בחדר ההלבשה שהם צריכים לשחק עם אנרגיה, אלא שיקשיב לכולם, לא רק לחבר הכי טוב החדש שלו שלוחש משהו שונה מאלה שעושים זאת לאחרונה”

כעת זו תוספת שלי: ריאל מדריד העונה בליגה הספרדית:

-חטפה חמישייה בדרבי מאתלטיקו מדריד (5:2) לראשונה מזה 75 שנה (עונת 1950-51, הפסידה 6:3 בסנטיאגו ברנבאו.
-הפסידה שני משחקי ליגה ברציפות לראשונה מאז סיום עונת 2018/19 אז במחזורי הסיום נכנעה 3:1 לריאל סוסידד בחוץ ו-2:0 לבטיס בבית.
-הפסידה לאוססונה לראשונה מאז עונת 2010/11 - לא פחות מ-15 שנה (נכנעה 2:1).
-הפסידה 2:0 לסלטה ויגו בסנטיאגו ברנבאו לראשונה מאז עונת 2006/07 - כמעט עשרים שנה.
-הפסידה לחטאפה בסנטיאגו ברנבאו אחרי 14 ניצחונות בית רצופים ולראשונה מאז הסיבוב השני בעונת 2007/08 (אלבארו ארבלואה עוד היה שחקן ליברפול למשל).

-בונוס - גביע המלך: הפסידה לראשונה בתולדותיה נגד אלבסטה במשחק רשמי והודחה על ידי קבוצה מהליגה השנייה בגביע לראשונה מאז עונת 2020/21 עם זינדין זידאן

אני מקווה שמתמשים מסוימים שטענו שיש לריאל אחד הסגלים הטובים בעולם, בטח אחרי הרכש המאסיבי בקיץ, קראו את רשימת המכולת הזאת ויוכלו לתת לו תשובה הולמת.

אגב, אני באמת חושב שיש להם בסיס חזק.

צריך פשוט חיזוק אסטרטגי. קשר יוצר וחכם, קיצוני ימני, בלם וספק מגן ימני. וחלוץ/לזרוק את אנדריק למים.

היתרון שלהם עלינו זה שיש להם כסף- הם אשכרה יכולים לעשות את הרכש הזה בקיץ, במיוחד אם מוכרים איזה רודריגו או ויני ב-80+.

אם הייתי פלורנטינו, הייתי שם 100 על אוליסה כנקודת התחלה.

אז כל פעם ששדר רדיו/טלוויזיה/מומחה מטעם עצמו באינטרנט מנסה לתפוס כותרת על הגב של ריאל מדריד אני חייב לבוא ולתת תשובה ?

הפעם כן. הוא רוצה שם 4-5 שחקני הרכב, עם פירוט, פלוס עוד דברים. תענה לו, תוכיח לכל מי שקורא כאן שהוא טועה ואתה צודק.
אלא אם כן שינית את דעתך מאז, מה שאולי פיספסתי.

אז אם הוא היה מציע 3 לא היה צריך ? או אם שאם היה מציע 7 אז הייתי ממש חייב ?

ראינו איך זה הסתיים

אל תשחק איתי משחקים, זה לא אני שאתה צריך להסביר לו, זה אוהדים אחרים של ריאל כאן בפורום שאמרו לך גם אז שאתה טועה.
תסביר להם עכשיו למה הם והבחור הזה טועים. או שתודה שאתה טעית ויש לריאל סגל חסר.
אם תענה לי בסגנון “אם הוא היה מציע 3”, אז די ברור שאין לך מה להגיד , אבל אתה לא מוכן להודות שטעית.

אני הערכתי את הסגל של ריאל מדריד יתר על המידה אבל התפכחתי עוד קודם. אולי לא חסרים לנו הרבה שחקנים אבל הסגל לא טוב. כששנה וחצי זה לא הולך ועם שלושה מאמנים. אני מסכים עם כל מילה של העיתונאי הזה. יש לנו בעיות גם מצד ההתנהלות של פלורנטינו פרס, יש לנו בעיות בעניין הכושר הגופני ומערך הרפואה..

כנראה שאי אפשר להצליח בלי פליימקר, ושחקני ההגנה שלנו פצועים כל הזמן או שחקנים פציעים. אף מגן ימני שלנו לא משביע רצון. אני חושב ששחקן גדול באמת צריך להצליח לא רק בתנאים הנוחים, להיות עם אופי חזק. לפחות להציג מינימום של יכולת. אני חותר לכיוון הצעירים שלנו ולא יודע אם דין האוסן שווה משהו, כנ"ל הילד הארגנטינאי. וגם הולך לכיוון שחקנים יותר מנוסים כבר כמו רודריגו, אדוארדו קמאבינגה, אפילו אורליאן טשואמני שהוא יכול להיות רק טוב אבל לא יותר, ברהים דיאס רק מחליף. כבר אין מניהיגים בקבוצה כמו בעבר ומי לוקח את העגלה קדימה. אני למשל אני לא מזלזל בקיליאן אמבפה שהבקיע רוב העונה שער אחד משני מצבים בערך.

חשוב לי להדגיש משהו אחר - הכל יחסי. אני חושב שאין סגלים מושלמים בכדורגל, זה רחוק מזה. זרמו רגע על עונת 2013/14. תראו את הסגל של ריאל מדריד בדסימה, חוץ מטיבו קורטואה מי עולה שם בהרכב? תראו את ברצלונה למרות עונה שהסתיימה בידיים ריקות, את באיירן מינכן, את יובנטוס שהסגל שלה גם בלי חלוץ מי יודע-מה חזק מכל קבוצה איטלקית אחרת עכשיו.
הסגלים בירידה. גם אצל באיירן שתמיד יש לה פור עצום מהבונדסליגה, ואולי רק הסגל של פריז סן ז’רמן קרוב לשלמות. דווקא ברצלונה היא דוגמא טובה. אין עוררין על כך שהיא בין ה-3-5 הטובות בעולם ולעתים אפילו הכי טובה, אבל אין לה הגנה.

לא טעיתי ולריאל כן יש סגל חסר, זה לא מונע מהסגל להיות אחד הסגלים הטובים בעולם.

אף פעם לא טענתי שיש סגל מושלם או שלם, אני תמיד טענתי ואמשיך לטעון שיש לנו סגל מצויין, אחד הטובים בעולם, זה שמשחקים כדורגל מגעיל לא מוכיח בהכרח שהסגל לא טוב, אני אטען שלא מדתמשים בו נכון, שנותנים לשחקנים יותר מדי כוח שלא מאפשרים למאמנים הנכונים לעבוד כמו שצריך.

סגל שכולל את ויני, ג’וד, אמבפה, רודריגו, פדה, קרראס וגם רודיגר, מיליטאו, צ’ואמני, קמאבינגה וארנולד, סגל כזה לא יכול להיות סגל לא טוב, יש בו כמעט כל כלי שצריך כדי להצליח, מכת הפציעות של הבלמים שלנו זה לא סגל לא טוב זה חוסר מזל ודווקא בגלל שהסגל רחב וטוב אנחנו כמעט כל משחק מצליחים לעלות עם צמד בלמים ראוי.

ברגע שמשחקים חרא קל לקפוץ לפה ולדרוש ‘‘תגיב’’, תקופה טובה או רעה לא תשנה את דעתי על הסגל.

אם יש מחסור בולט ושחקן אחד שחייב להגיע אז זה קשר בסיגנוו ויטיניה, גם חלוץ 9 אמיתי חסר, לא חייב חלוץ הכי טוב בעולם אלא שחקן משלים מהספסל למשחקים ולדקות הנכונות, אבל זה שני חוסרים שאני כותב וכתבתי עליהם הרבה.

אני אשאל אותך שאלה אחרת? מתי ב 3 השנים האחרונות לא שיחקנו חרא?
אני לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שנהניתי בה ממשחק של ריאל מדריד.
גם בעונת הדאבל לא שיחקנו כדורגל יפה, בליגה לא הייתה לנו תחרות ובליגת האלופות שיחקנו 10 דקות בכל משחק.
הסגל שלנו לא אחד הטובים בעולם, יש לך יותר מדי שחקנים בינוניים בסגל, שני הצרפתים באמצע, אין לך אף שחקן בצד ימין ומצבת הבלמים שלנו היא סיוט לכל מאמן שיודע מה זה הגנה, ואני לא זוכר מתי שחקן ספסל שלנו עלה ושינה משחק…

ואני אשאל אותך שאלה אחרת, איך זה ששיחקנו חרא וזכינו ב 2 דאבלים ? כי יש לנו סגל עם שחקנים מדהימים שיכולים לנצח לבד משחקים.

מבחינתך צ’ואמני אשם בכל דבר, אבל זה שחקן שאם לא היה משחק אצלנו הייתי דורש שיביאו אותו.

מצבת הבלמים שלנו בעייתית בגלל פציעות לא כי היה חלש או חסר בתחילת העונה.

אגף ימין עם ארנולד, פדה כ 50/50 באותו צד ו רודריגו או ברהים באותו צד כקיצוני הוא מצויין, צד יותר טוב וחזק מרוב אגפי הימין של קבוצות העולם, הוא לא צריך להיות טוב כמו צד שמאל עם ויני ואמבפה אלא להיות טוב מספיק, הבעיה כדי לתת חופש מוחלט לויני ואמבפה אנחנו ממציאים את הכדורגל מחדש ומוותרים על אגף ימין, אלונסו ניסה להחיות את אגף ימין וגם הצליח כמה פעמים אבל זה לא התאים לכוכבים לעבוד קצת יותר קשה.