פפ גווארדיולה במסיבת העיתונאים לקראת המשחק נגד ריאל מדריד מחר: נשאל האם הדחה מחר היא כישלון ופתח במונולוג ארוך:
"הכי חשוב זה לא לחשוב שזה כישלון, רק בגלל שאתה אומר את זה – זה לא משנה כלום. הכי חשוב הוא המאמץ שאתה מקדיש. אתה יכול לעשות טעויות, אתה יכול לשחק פחות טוב מהיריבה ועליך לקבל את זה כדי להשתפר. ננסה שוב בשנה הבאה בכל מקרה. עליך להמשיך לנסות להשתפר ולעבוד קשה, לאהוב את הספורט הזה ולא חשוב כמה תארים יש לך. אין קבוצה בעולם שתמיד מנצחת. כבר היו לנו שלבי נוק-אאוטים נהדרים נגד ריאל מדריד, ובאחרים הודחנו. האם זה כישלון?
“אם נודח נהיה עצובים למחרת ואחר כך החיים ממשיכים. כל הספורטאים הגדולים בהיסטוריה של הספורט לא תמיד ניצחו; ככה זה לא עובד. אתה מפסיד יותר ממה שאתה מנצח בספורט. אתה ממשיך לקרוא לזה אכזבה ענקית, אבל כמה זמן הכותרת מחזיקה מעמד? יום? שני לילות השמש תזרח, ויש הרבה יותר אסונות בעולם מאשר להיות מודח. הדבר החשוב הוא לנסות. ניסינו בסנטיאגו ברנבאו, ועשינו כמה דברים טוב ואחרים גרוע. ריאל מדריד הייתה מבריקה במובנים רבים. ריאל מדריד זכתה 15 פעמים בליגת האלופות. וכמה עונות היא שיחק במפעל? מאה? (מגזים כמובן). אז הם הפסידו יותר מאשר ניצחו. הקינטה דל בויטרה היא הקבוצה הטובה ביותר במדריד שראיתי כשהייתי ילד. לא ראיתי קבוצה טובה יותר משחקת כדורגל… עד לדרים טים של ברצלונה. והקינטה לא זכתה בליגת האלופות. אבל הם עשו שירות גדול לכדורגל הספרדי. האם זה כישלון? הייתי אומר שלא, הם עשו שירות גדול לכדורגל”.
המשחק מחר: " הרבה יכול לקרות. אין לי תוכנית ספציפית, אנחנו פשוט ניתן את המרב. אחרי כל כך הרבה שנים, אתם לא חייבים לסמוך עליי. אנחנו לא אותה קבוצה שהיינו לפני שנים רבות, אבל זו הזדמנות נפלאה. עלינו להציג משחק מושלם, בלי ספק. אני לא חושב על איך להפתיע את ריאל. זה עניין של השחקנים. שיחקנו במדריד מאוד התקפי עם 4-5 שחקני התקפה ולא הבקענו. לפעמים גם עם שני ‘9’ לא מבקיעים. אנחנו צריכים לשחק משחק מושלם במשך 90 דקות. אנחנו צריכים לנסות לא לוותר אף פעם. אנחנו יודעים שאנחנו יכולים ליצור מצבים, אנחנו צריכים להיות קליניים. אני בטוח שנייצר מצבים ואנחנו חייבים להבקיע. אולי נייצר ולא ננצל אותם, זה יכול להיות. זה לא קל כי האיכות של ריאל ידועה. מניסיוני אני יודע שנצליח לייצר מצבים. וזה הכי חשוב ותלוי בכמה טוב נתגונן. וזה לא יהיה קל".
קאמבקים בליגת האלופות: “בהרבה משחקים כאן אנחנו כובשים ארבעה שערים, זו לא הבעיה. אנחנו מסוגלים לזה… אבל אנחנו צריכים לעשות את זה לעתים קרובות יותר. האיכות של היריבים שלנו היא שהם גם נותנים לנו את הכדור, אבל אנחנו צריכים לרוץ. האיכות שלהם שם. קל לי להגיד לחבר’ה שאנחנו צריכים להבקיע בדקות הראשונות, אבל המציאות שונה. אנחנו מדברים לפני המשחק על מה שאנחנו צריכים לעשות ונלחמים עד הסוף. ב-15 או 20 הדקות הראשונות יצרנו הרבה מצבים… והם כבשו שלושה שערים משלוש הזדמנויות. קשה להתמודד עם משהו כזה. אנחנו צריכים להמשיך כי אף פעם אי אפשר לדעת.”
הקאמבק הכי טוב שלו כמאמן מנצ’סטר סיטי: “זה היה נגד אסטון וילה, זה שעזר לנו לזכות באליפות אנגליה. עשינו עוד קאמבקים אבל נצטרך לשחק משחק מושלם בכל מקום כדי לעבור. יש לי זיכרונות גם מהפסדים כואבים, גם דברים רעים הם חלק”.
הוא מסביר למה הם לא מתאמנים היום: “נתאמן מחר. הדברים משפיעים. אם אתה משחק טוב אז אתה מרגיש טוב מנטאלית ואם אתה מפסיד אז להיפך. חזרנו מאוחר ממדריד, לא הצלחנו לישון, היינו עייפים. עלינו לנוח עוד קצת. אני מעדיף שהיום השחקנים יישארו בבית. כבר עשיתי את זה פעמיים או שלוש העונה”.
ההרכב : “אני כבר יודע מה יהיה ההרכב שלי. טוב, אולי יש לי ספק אחד, אבל השאר ברור מאוד. מחר נתאמן ונראה”.
50 משחקים נגד ריאל מדריד כשחקן וכמאמן : “אני מאוד מרוצה ממה שחוויתי. כל כך הרבה משחקים נותנים לך הרבה ניסיון… הסטטיסטיקה לא רעה. עשינו הרבה דברים מדהימים. מה שחוויתי כשחקן וכמאמן לא ישתנה”
מסר מיוחד לסגל : “אין הרבה מה לומר, זה משחק ענק שהוא כמו גמר. אנחנו צריכים לשחק משחק מושלם כדי לשנות את המצב… כולנו כבר מבינים את זה”.
ברנרדו סילבה קפטן מנצ’סטר סיטי במסיבת העיתונאים לקראת המשחק: “ימי חופש? לא היה לי אחד כזה. עשינו את זה כבר כמה פעמים. כנראה פפ חשב שבהתחשב שבנסיעות שהיו לנו השבוע - עדיף שננוח”.
קאמבק: “הספורט הזה לימד אותנו שהרבה דברים יכולים לקרות ולמרות שהתוצאה במדריד הייתה גרועה מאוד - אנחנו נילחם עד סוף. הכל יכול לקרות במשחק בית, ננסה ליצור את האווירה הנכונה ולהכין את הקרקע לזה”.
“כשהגעתי הביתה אחרי ההפסד במדריד, הייתי מאוד מתוסכל, אבל רציתי לראות את המשחק… לא ראיתי סיבה להפסיד 3-0. זה לא אומר כלום; המשחק לא אומר כלום. ככה זה כדורגל. הרגשות מתחילים, הכל נראה מאוד אפל, ואתה מאבד את הראש. אולי זה נשמע טיפשי, אבל אני לא חושב שההופעה הייתה גרועה. אני לא מאמין במזל. לא הצלחנו כי היו חסרים לנו הפרטים הקטנים אולי שלא ניהלנו אותם היטב. עלינו לשלוט טוב ברגשות שלנו בטח בליגת האלופות”.
מסר לחבריו לקבוצה: “אם אתם מאמינים (באפשרות) במשחק הזה, הפרטים הקטנים ילכו בדרכנו. אם השער שלו ייכנס, זה סיפור אחר. אנחנו צריכים להאמין שארלינג הולאנד יבקיע. כשהם יצליחו לייתר את ההזדמנויות שלהם, אנחנו צריכים להאמין שההגנה שלנו תחסום אותם. עם האמונה הזו, זה אפשרי”.
על הכושר הגרוע של ארלינג הולאנד: “שום דבר לא יפתיע אותנו (אם הולאנד למשל יסופסל), אנחנו לא שופטים את החלטות המאמן. פפ מקבל הרבה כסף כדי לקבל את ההחלטות האלה. כולם מוכנים לשחק. ארלינג הוא ענק עבורנו, הייתי מעדיף אותו על המגרש כמובן כי ככה אנחנו קרובים יותר להבקיע. שחקנים גדולים נמצאים שם למשחקים הגדולים. אבל יש לנו שחקנים פנטסטיים. שיחקנו בלי ארלינג והצלחנו. ומדריד הייתה בלי אמבפה, רודריגו… זה לא תירוץ”.
התאוששות נפשית: “זה אף פעם לא קל ובמיוחד כשעבר רק שבוע. באותו זמן אתה מרגיש רע ויש מחשבות אפלות אבל אז אתה מתאושש. היה שבוע רע מאוד, אבל אנחנו יודעים למה הקבוצה מסוגלת. לא הצלחנו לשמור על הרמה שלנו במשך מספר משחקים”.
שינויים בקבוצה: “התשובה הברורה היא שאנחנו בתקופת מעבר. כשזכינו בטרבל, בהשוואה, אם מסתכלים על הקבוצה הזו, נשארו רק ארבעה או חמישה שחקנים. עברנו שינויים רבים. אף פעם לא קל להכיר את השחקנים ולדעת מה עובד הכי טוב. כמו שאמרתי, אני לא יודע את התשובה הנכונה; לכולנו יכולה להיות דעה. כל כך הרבה שחקנים חדשים בזמן כל כך קצר זה לא עוזר. לפני שלוש שנים שיחקתי עם אילקאי גונדואן וקווין דה בריינה; ידענו מה כל אחד מאיתנו רוצה. בחורים חדשים צריכים זמן להסתגל. אין תירוצים. היינו צריכים לעשות את הדברים טוב יותר”.
על קיליאן אמבפה שחוזר לסגל של ריאל מדריד: “הם אמרו שלמדריד אין סיכוי בלעדיו, אבל הם ניצחו אותנו 0:3 בלי אמבפה, בלי בלינגהאם ורודריגו. אנחנו צריכים להתכונן להיות עצמנו, מנצ’סטר סיטי, וליצור אווירה חיובית”